PDA

Prikaži potpunu verziju : Zaštita i održavanje računara

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

director
23.3.2009, 12:31
Zna li neko da mi kaze,kada se instalira antivirus i posle apdejtuje sa novim definicijama da li nesto od toga ide u windows sistemski folder,u system 32 ili nesto slicno?Hteo bi da obrisem sve tragove bivseg antivirusa ali ne znam gde da trazim.

Koji antivirus ?

Kisr
23.3.2009, 22:17
Koji antivirus ?
Evo ovako,imao sam mesec dana PC tools internet security i sve je radilo odlicno do pre neki dan kada sam ispravio par losih sektora sa spinrite 6 programom,a posle toga sam uradio chkdsk /r u recovery console.Pri prvom butovanju PC tools is je radio a onda je usledio apdejt za browser defender i na sledecem startovanju nisu vise mogli da se pokrenu servisi za pc tools,samo je iskakalo pc tools engine is restarting in 30 seconds i tako u nedogled.Inace pre ispravljanja losih sektora imao sam cesto bsod ali kad sam skenirao sa spinerite-om i posle sa chkdsk /r to se ispravilo,nemam vise bsod a komp je poceo da leti!Probao sam sa brisanjem svih tragova od pc tools u folderima i iz registrija i reinstaliranjem vise puta ali uvek je isto.Sad nije samo da internet security nece da radi vec nista od pc tools-a,recimo free antivirus i firewall.Zato sam ovo pitao jer verovatno ima neki drajver ili fajl od pc tools-a koji pravi pometnju.A ne postoji nikakav removal tool za pc tools,kao za neke druge antiviruse.Ima li neko ideju ili predlog?

nighthawk
23.3.2009, 22:21
Molim za pomoc!
Dosta dugo imao sam Eset(Nod32)i bas veceras sam planirao da instaliram Avast...a naravno pre toga unistalirao sam nod!KAda sam restartovao racunar...poceo je da baguje..i nisam ni jedan fajl mogao da pokrenem...mucio sam se skoro pola veceri...pa sam morao da ulazim u safemod da ga skinem..ne vidim u cemu je problem..zasto nece da radi!? :mad:

Nesto je krenulo naopako prilikom deinstalacije/instalacije. Kad je tacno komp krenuo da baguje, posle deinstalacije nod-a ili posle instalacije Avasta? Nagadjam da je posle instalacije Avasta. Deinstaliraj ga iz safe moda, povrati system restore ako imas restore point odmah posle deinstalacije nod-a, pa probaj da opet instaliras Avast. Jos bolje, skini novu instalaciju. Ako nemas restore point onda preskoci system restore.

kuureee
25.3.2009, 1:21
Drugar mi ima problem oko kompa.neka budala mu je cackala po kompu i nesto za*****a.
Kad upali komp pojavimu se ono kad pita za sifru kompa da bih mogao dalje da krene sa dizanjem sistema.
kako moze to da se iskljuci?

toxic
25.3.2009, 2:21
Neka skine TweakUI, tako je najlakse, moze odavde (http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe). Onda ide: Logon > Autologon > stiklira svoj User name > OK.

NIx Car
27.3.2009, 12:12
ili... probaj ponovo da krenes da ga instaliras (preko iss setup-a) pa ga onda obrisi preko add or remove programs

danas je izasla verzija malwarebytes' 1.35 koja je dosada najnaprednija. Ako imate piratsku verziju tj ako vam je kljuc piratski obavestice vas. Ja sam brze bolje izbrisao malwarebytes i sad sam samo na trailu tj free verziji

kuureee
29.3.2009, 13:36
naleteo sam na netu na tu novu verziu Malwarebytes' Anti-Malware 1.35 ,ali sam procitao da treba da se dobro obrati paznja na brisanje stare verzie pa me je to malo zbunilo.
dali je dovoljno da izbrisem samo u My Computer>add remove program?

vukoja
29.3.2009, 13:53
ja sam samo uradio update stare

NIx Car
29.3.2009, 16:31
@ kureee

Izgleda da to nije dovoljno. ja sam ga obrisao i ocistio registry i jos par stvari ali i posle restarta mi prijavljuje pirata. I problem je sto komp NE MOGU DA UGASIM!!! (osim kada ga iskljucim iz struje:D)

ilidan
30.3.2009, 2:20
C, c, c. Ovaj antimalware je, izgleda, teže detalno ukloniti nego malware.
Anyway, ja sam zaštitu i održavanje Win XP SP3 sveo na ZAP 5, Avast Home, Opera 9, Glary Utilities, Revo Uninstaller i Disk Trix Ultimate Defrag 1.72 (freeware). Radi tako već par meseci bez ikakvih problema.

Marti Misterija
30.3.2009, 13:10
Da li je dovoljno da izbrisem samo u My Computer>add remove program?

Izmedju ostalog ja bih kao programe koje obavezno treba imati na racunaru naveo i neki od programa za deinstalaciju, posto su mi oni takodje poprilicno vazni.
Sam windowsov add/remove je poprilicno los tako da ti je daleko bolja varijanta da deinstalaciju radis sa npr. Your uninstaler, Advanced uninstaler i slicno jer su oni zbog vise pitanja daleko bolji i napredniji od windowsovog (detaljnije ciscenje registry baze, foldera etc.).

Basa Mrkalj
30.3.2009, 13:24
Jedan koristan programcic moze vas spasiti bede. Primer, krekovana igra, pre instalacije desni klik na krek\send to\ virus total i proveri se da li sadrzi malware ili ne. Veoma korisno. http://www.ghacks.net/2008/03/14/virus-total-uploader/

NIx Car
30.3.2009, 13:28
Izmedju ostalog ja bih kao programe koje obavezno treba imati na racunaru naveo i neki od programa za deinstalaciju, posto su mi oni takodje poprilicno vazni.
Sam windowsov add/remove je poprilicno los tako da ti je daleko bolja varijanta da deinstalaciju radis sa npr. Your uninstaler, Advanced uninstaler i slicno jer su oni zbog vise pitanja daleko bolji i napredniji od windowsovog (detaljnije ciscenje registry baze, foldera etc.).

ja sam bas sa advanced uninstallerom uspeo da ga obrisem ali komp mi se idalje ne gasi. Tak oda cu za koji minut da se bacim na reinstall

Selver
30.3.2009, 13:31
Preporucio bih Advance Vista Optimizer 2009,fenomenalan program....

kuureee
30.3.2009, 13:59
planiram da skinem Advanced Uninstaller PRO i da pomocu njega izbrisem Malwarebytes' Anti-Malware i onda instaliram Malwarebytes' 1.35.
e sad me interesuje 1.dali cu tako skroz izbrisati Malwarebytes' Anti-Malware 2.dali negde postoi free ferzija Advanced Uninstaller posto sam nasao na zvanicnom sajti i mislim da se placa. :icon_stud

Picard
30.3.2009, 14:25
Sto ne probas besplatni Revo Uninstaller?

NIx Car
30.3.2009, 16:22
http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/RemoveWGA.shtml

@Basa Mrkalj
Ovo sa softpedie je legalna stvar, a nekakve zakrpe za reg. bazu skoro sigurno nisu.
Ja sam danas dobio obavestenje od microsofta da mi windows nije genuine. Zanima me da li sam se sa tim removeWGA resio "Microsoftovih hakera"?

nighthawk
30.3.2009, 22:05
...obavezno treba imati na racunaru naveo i neki od programa za deinstalaciju...
Sam windowsov add/remove je poprilicno los...

Programi za deinstalaciju su korisni u mnogim situacijama, ali umeju da naprave gadnu stetu tako sto ce da obrisu nesto vazno sto nije smelo da bude obrisano. Ovakvi slucajevi su prilicno cesti, pa bih ja zato preporucio ljudima da ne koriste ovakve programe osim ako bas ne moraju.

Windowsov Add/Remove se uglavnom oslanja na procedure za deinstalaciju ugradjene u sam program, tj. pokretanje deinstalacije iz Add/Remove programs je isto kao i pokretanje izvrsnog fajla za deinstalaciju iz foldera samog programa (uobicajeni nazivi ovih fajlova su: unistall.exe, unwise.exe ili sl.). Ovo je najbezbedniji nacin deinstalacije, a u slucaju da neki program ne moze propisno da se deinstalira prvo treba probati instaliranje tog programa preko postojecih fajlova (tj. u postojeci folder), pa onda normalnu deinstalaciju. Ako to ne uspe onda probati neki od programa za deinstalaciju.

Marti Misterija
30.3.2009, 22:34
Ne znam, odavno koristim Your uninstaller i nikad mi se nije desilo da mi obrise nesto sto ne treba, tj. da mi napravi neku stetu. Isto vazi i za total uninstaller koji koristim za deinstalaciju programa koji su instaliranirani a koje opet nisam nalazio u Your uninstalleru ili add/remove, posto je bilo i takvih slucajeva.
Ono zbog cega smatram da su ti programi bolji od windowsovog add/remove jeste sto pobrise kljuceve za taj program i ocisti folder u kom je konkretni program bio instaliran, dok nakon deinstalacije add/remove obicno ostane folder sa jos masom nekih fajlova, a o tome da kljucevi uglavnom ostaju i dalje u registry bazi. Naravno svi ti zaostali kljucevi i gomila fajlova i foldera ostalih nakon deinstalacije na taj nacin vremenom manje ili vise pocnu i da uticu na performanse racunara, pa je opet neminovno koriscenje drugih programa.
Opet, sa druge strane, rucno uklanjanje nepotrebnih kljuceva iz regisry-a zna da bude poprilicno zamorno (a moze biti i zeznuto), dok koriscenje programa kao npr. CCleaner opet moze da napravi stetu, naravno ukoliko se ne zna sta ukloniti.

Kisr
31.3.2009, 17:16
Svi ti "napredni" uninstaller-i satro brisu sve tragove programa,a posle otvoris regedit i nadjes stavke,kao i prazne ili skoro prazne foldere.Nisam nasao jos ni jedan da stvarno sve uklanja,ako zna neko za neki takav neka javi!

- TERMINATOR -
1.4.2009, 9:19
Svi ti "napredni" uninstaller-i satro brisu sve tragove programa,a posle otvoris regedit i nadjes stavke,kao i prazne ili skoro prazne foldere.Nisam nasao jos ni jedan da stvarno sve uklanja,ako zna neko za neki takav neka javi!
Mislim da je to Smartest Unninstaller PRO 2009.

mr.no.
3.4.2009, 8:53
Ima li neko iskustva sa BullGuard-om? Nešto ga nahvališe u zadnjemSK.

NIx Car
5.4.2009, 11:30
Juce sam nesto cackao po registry-u i slucajno sam promenio neki registry file:paranoia:. Da li neko zna kako to da ispravim?

beko07
8.4.2009, 17:32
....instalirao sam pre nekih 3 meseca Avast 4.8, i imam jedno pitanje...na momente iz ikonice izlazi obavestenje "virusna baza osvezena"...e sad, ako neko moze dami pojasni sta to znaci i da li je to normalna pojava....pozdrav svima

Martok
8.4.2009, 17:49
Normalno je.

"Automatic updates
Automatic updates are another key need in virus protection. Both the virus database and the program itself can be updated automatically. The updates are incremental, with only new or missing data downloaded, reducing the transfer time significantly. The typical size of a virus database update is tens of KB while program updates are typically not more than hundreds of KB.
If your Internet connection is continuous (such as an always-on broadband connection), then updates are performed completely automatically at fixed time intervals. If you connect to the Internet only occasionally, avast! monitors your connection and tries to perform the update when you are online. This feature is described further on page 37." >>> (http://files.avast.com/files/manuals/user-manual-home-eng.pdf)

zoran845
8.4.2009, 18:46
Juce sam nesto cackao po registry-u i slucajno sam promenio neki registry file:paranoia:. Da li neko zna kako to da ispravim?Ubaci (Import) rezervnu kopiju (Backup) Registryja koju si napravio pre početka čeprkanja po bazi (ili ranije). Dakle, Win + R - regedit - Enter - File - Import [pa pronađeš (ranije napravljeni) REG fajl].

Mogao bih da se kladim da je nisi napravio.
Bekap Regystyja praviš sa: Win + R - regedit - Enter - File - Export (pa imenuješ i sačuvaš REG fajl).

glitch
8.4.2009, 19:58
Jesi probao Fix-It Utilities? Razvio ga je cuveni Ontrack, od njih ga kupio V-Com a oni su bankrotirali pa je njih kupio Avanquest. Zacudices se sta sve nalazi, jedno 3 uzastopna skeniranja (po instalaciji) nalazi trocifren broj praznih kljuceva. Par puta sam (svojom nepaznjom) pobrisao i ono sto ne bi trebalo (tipa, WLM pokrece silent instaler na dve sekunde kada ga startujem) ali nikad mi nije napravio havariju epskih razmera. Preporuka za sve entuzijaste.

Predrag Stankovic
11.4.2009, 8:10
Jedna veoma pouchna stvar iz mog iskustva, Ako koristite 2 ili vise OS-a (windows) pozeljno je da na svakom instalirate poseban Antivirus program jer se to moze pokazati itekako korisno kao sto je bio sluchaj kod mog kolege, 2 harda - 2 OS-a (xpsp3 na jednom i win7beta nadrugom) na xp-u je imao instaliran Kaspersky 2009 a na sedmici sam mu ja instalirao nod32 4, i desi mu se virus na xp-u koga Kaspersky ne uspeva da otkrije a sumnjive stvari se desavaju, retartuje on na win7 pusti nod32 i nod ga nadje u system32 na XP particiji, posle toga me je zvao na pice da mi se zahvali sto sam mu takvo resenje preporucio.

kuureee
14.4.2009, 22:11
od AV koristim avast.
kod sata pa nagore mi stalno izbacuje avast stalni skener to valjda skenira svaku promenu i komandu.
e sad stalno mi pokazuje na C:\Documents and Settings\Cirakovic\Local Settings\Temp\{7CCE09D6-03C8-41c5-9D33-7D7A92DD7A1F}.
to nadjem u total komanderu i izbrisem ovo {7CCE09D6-03C8-41c5-9D33-7D7A92DD7A1F} ,ali posle par minuta to se opet pojavi.
jel moze neko da mi kaze sta je to?
strasno me nervira i avast mi stalno pokazuje da skenira to.
avast mi nedaje znak da je to virus

NIx Car
14.4.2009, 22:43
obrisi ga preko avastovog boot scanera. Ako ne tako onda idi u safe mod i sa malwarebytes skeniraj
Ili nekim drugim toolom ako ti neki od ova 2 ne resi problem (mada si rekao da nije virus...)

kuureee
14.4.2009, 23:34
skenirao sam u safe modu i ne pokazuje mi nista sa Malwarebytes' Anti-Malware ,sveze azurirano.

NIx Car
15.4.2009, 0:41
probaj onda sa nekim programom koji brise fajlove iz temp foldera (PC pitstop 1.5 , Advanced systemcare (http://www.iobit.com))

kuureee
15.4.2009, 0:48
imam taj program.odradio je svoje ,ali nije nista uspeo da sredi to.

glitch
15.4.2009, 1:06
Izgleda da jeste jedan od onih glupih advera koje si pokupio na nepostojecim lutrijama ili slicnim neslanim salama. Tehnicki izvestaj (http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=d3d44f4506beb3642a30df5877f6109c) sa referencama za ciscenje.

kuureee
15.4.2009, 1:15
Izgleda da jeste jedan od onih glupih advera koje si pokupio na nepostojecim lutrijama ili slicnim neslanim salama. Tehnicki izvestaj (http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=d3d44f4506beb3642a30df5877f6109c) sa referencama za ciscenje.

e pogledao sam to i nasao sam nesto u program file>p2p iizbirisao sam to .deinstalirao p2p.
pa sta bude:alealeee:

glitch
15.4.2009, 2:07
Pobrisi i one reg kljuceve po izvestaju i proveri da li se uspostavljaju internet konekcije ka sumnjivim sajtovima. Koristis firewall, zar ne? :)

kuureee
15.4.2009, 10:49
Pobrisi i one reg kljuceve po izvestaju i proveri da li se uspostavljaju internet konekcije ka sumnjivim sajtovima. Koristis firewall, zar ne? :)
Da koristim .
sredio sam sve ,hvala svima

Stef
21.4.2009, 9:49
ljudi koji antivirus da skinem....treba mi zato sto komp nece da ucita pes2009.....pa koji da skinem?????

Basa Mrkalj
21.4.2009, 9:52
ljudi koji antivirus da skinem....treba mi zato sto komp nece da ucita pes2009.....pa koji da skinem?????

Je si imao neki AV do sada?

Stef
21.4.2009, 9:59
nece ni da mi prikaze cd.......imam NOD32

Basa Mrkalj
21.4.2009, 10:02
Ajde skini ovaj program http://www.trendsecure.com/portal/en-US/_download/HiJackThis.exe

Pokreni ga, pa klikni na "Do a system scan and save the logfile"
Sacekaj da ti izbaci log, pa snimi taj log i zakaci ga ovde na forum.

Imas opciju iznad prozora za odgovor "prilozi"

Stef
21.4.2009, 10:14
ne mogu da nadjem to prilozi:eek:

dzonihsv
21.4.2009, 10:19
Ispod prozora (ne quick odgovor nego onaj "full") za odgovor ce ti pisati "Organizuj priloge", klikni tu i onda izaberi fajl i klikni na "Slanje".

Basa Mrkalj
21.4.2009, 10:20
Kako ne mozes, iznad prozora za odgovor imas kao spajalicu.
Ili kao sto je dzoni napisao, sve jedno

NIx Car
21.4.2009, 11:04
da li ti je PES radio pre nego sto si stavio NOD. Ako jeste onda je do NOD32 ili mozda nisi krekovao
EDIT: organizuj priloge ti se nalazi tamo kada pises poruku;)

Predrag Stankovic
21.4.2009, 12:04
Ako imas brz internet, skini vise AV i antispyware programa i odvoji malo vishe vremena na pronalazenju gamadi, recimo skines i instaliras kaspersky, updateujes ga, skeniras, ne nadje nista - obrises ga pa instaliras drugi ponovis isto i tako dok ne resis problem, ako nemas toliko vremena, onda bekapuj sve potrebno i uradi reinstall OS-a

Stef
21.4.2009, 17:44
nemam virus

kuureee
21.4.2009, 17:54
a jeli imas ti DVD citac?

Stef
21.4.2009, 20:10
da,naravno

Stef
22.4.2009, 10:10
E da zaboravio sam da vam kazem,prvi put kad sam stavio cd ucitaloga je pa pred kraj instalacije nestalo struje i kad je dosla struja probao opet ali nije htelo da ucita

NIx Car
22.4.2009, 11:11
Cd nije hteo da ti ucita? pa onda uzmi drugi CD

Stef
22.4.2009, 12:52
Nisam lud da kupujem opet

nikslo
23.4.2009, 2:37
imam AVAST anti virus , jel mogu da instaliram i norton internet security da ne brisem avast??:icon_stud

nikola87
23.4.2009, 6:48
mozes ali se nikako ne preporucuje da se ima 2 antivirusa na jednom racuaru

NIx Car
23.4.2009, 10:13
ako zelis da ti komp bude sporiji od puza onda stavi.Ionako osim AVAST-a ti nista vise ne treba ;):icon_stud

Stef
23.4.2009, 11:42
imam AVAST anti virus , jel mogu da instaliram i norton internet security da ne brisem avast??:icon_stud

Bolje nemoj ja sam imao dva antivirusa i za 3miuta udje u jedan program.Bolje nemoj:)

Blesawko
25.4.2009, 12:03
Od programa za odrzavanje OS koristim sledece:

CCleaner :alealeee:
Tuneup 2009 :)
Registry Mechanic 7
Spyware Doctor
Nod32

Svi oni dobro odradjuju svoj pos'o ali o5 s vremena na vreme moram da reinstal Windows.:)

E sad,zanima me koji program bih mogao da koristim za testiranje hardvera?:eek: Da je pouzdan,efikasan i lak za upotrebu...Kad i to budem koristio bice mi znatno lakse da saznam sta nije u redu sa racunarom:D

I Btw jel ima neki tutorial za podesavanje BIOS-a?ili to moze samo strucnjak da zna :P

Marko93
25.4.2009, 16:43
@Blesawko: Testiranje na koji nacin? Imas npr Prime95 za stabilnost procesora.

Sta ti podrazumevas pod strucnjakom? Ovde na forumu ima gomila ljudi koji mogu perfektno da podese BIOS...

Keki
25.4.2009, 19:03
Mislim da moze dva AV na jedan komp.Samo jednom iskljucis stalnu zastitu i to je to.Nisam probao ali mi zvuci kao da ima smisla.Drugi ukljucis kad oces da skeniras njime.Moj drug je tako radio bez problema,tako bar kaze.Ja nisam probao.

Testirati na sopstvenu odgovornost!

Martok
25.4.2009, 19:28
Moze dva. Npr. imam Nod32 i AVG. Nod je glavni i on je stalno ukljucen. Drugi av iskljucis tako sto nadjes njegov(e) servis(e) i prebacis sa auto na manual (ima ovde jos par detalja, pitaj ako te zanima). Treba i da ga izbacis iz start up-a. Kada zelis da skeniras tim drugim av na isti nacin iskljucis prvi pa onda ukljucis drugi, skines nove definicije ...
Nije lose imati dva av, nijedan nije savrsen. Ako se dogadja nesto sumnjivo a glavni av nista ne prijavljuje zgodno je imati drugi da bi se uverio da je sve OK.

The Leader
2.5.2009, 9:34
pozdravim svima na forumu :)
ja koristim
tuneup utilities 2008/2009
glary utilities
ccleaner
Ashampoo PowerUp 3
Ashampoo WinOptimizer 5
od zastite imam
NOD32
super anti spyware
spyware terminator
ad adware 2008
spybot search and destroy
za surf korisim firefox ! ;)

Basa Mrkalj
2.5.2009, 10:22
Sta ce ti toliki programi, verujem da ti je racunar dosta usporen.
tuneup utilities 2008/2009
ccleaner

Od zastite
NOD32
spybot search and destroy - mada ja nikad nisam koristio ovaj program

Ovo ostalo ti je nepotrebno. Preporuka ti je da skines Malwarebytes i da ostavis super anti spyware i samo po potrebi da ih ukljucis kad oces da proveris sistem.

The Leader
3.5.2009, 2:40
imam malware byte
razlog zasto imam toliko programa je
preko Ashampoo WinOptimizer 5 i Ashampoo PowerUp 3 sam uspeo da podesim vistu super
tuneup koristim za reg
glary utilities za reg i privaci i jos nesto
ccleaner sa ciscenje
Advanced WindowsCare V2 Personal nikad i ne pokrecem
i mogu ti reci da komp radi super
nemam problema godinu dana mi vista radi super ako ne i vise
mada nekada zna da pokida zivce jaooo

nemanja.m
4.5.2009, 16:37
Kao antivirus koristim NOD 32 i jos me nije iznevjerio.

Sass Drake
4.5.2009, 17:10
Kaspersky Anti-Virus 2009 8.0.0.506
ZoneAlarm Free 8.0.298.000
Ad-Aware AE 8.0.0
System Mechanic Professional 8.5.5
Desktop Maestro 2.0.0.332

The Leader
8.5.2009, 5:40
dali neko zna neki program koji skenira comp i obavesti te koje drajvere moras da updatejus a da on sve to sam uradi.da skine drajvere i da ih sam instlira
ako znate na sta mislim :)

Milos_B
8.5.2009, 7:39
Uniblue 2009 to ti je paket od 3 programa ukupna velicina mu je 6.8 mb
sastoji se od driverscanner,registrybooster i speedupmypc tebe konkretno
zanima ovaj prvi (driverscanner) on ti skenira komp i posle ti kaze da li
su ti zastareli drajveri i da ti link sa koga ces da skines.Nadam se da sam pomogao:)

NIx Car
8.5.2009, 12:17
Kakva vam je gdata total care. Danas sam na vbulletin sajtu video da ima najbolji detection rate (cak 99.8%) da li je vredna testiranja?

The Leader
9.5.2009, 1:23
Uniblue 2009 to ti je paket od 3 programa ukupna velicina mu je 6.8 mb
sastoji se od driverscanner,registrybooster i speedupmypc tebe konkretno
zanima ovaj prvi (driverscanner) on ti skenira komp i posle ti kaze da li
su ti zastareli drajveri i da ti link sa koga ces da skines.Nadam se da sam pomogao:)

hvala ti punooo sada skidam program

Basa Mrkalj
9.5.2009, 10:05
Takvi programi za skidanje drajvera nisu dobri, jednostavno ne znas ni koji drajver skidas ni odakle i mozes da s****s sistem. Najbolje da odes na sajt proizvodjaca i skines najnovije drajvere, ili ako ne mozes da nadjes neki drajver, recimo za kameru ili slicno, onda preko windows update.

NIx Car
9.5.2009, 10:33
Meni je bas taj uniblue za***** system kada mi je skidao drajvere za grafu

director
9.5.2009, 19:16
Ne mora da znači da je taj program. Primera radi meni najnoviji drajver za grafičku sa proizvođačevog sajta ne radi pa moram da koristim stari i čekam sledeću verziju da ponovo probam.

NIx Car
11.5.2009, 23:32
Danas sam gledao na youtubeu review panda antivirus pro 2009 i dobro se pokazao. Zatim sam otisao na njihob sajt i naisao na jedno jaaaaaaaaako zanimljivo resenje. To je Panda USB Vaccine (http://download.cnet.com/Panda-USB-Vaccine/3000-2239_4-10909938.html) probaj te obavezno i javite utiske:ciao:

Milos_B
13.5.2009, 0:10
To sto kazete da je ovaj program Uniblue nevalja to je cista glupost,meni je uvek radio sve super i nisam imao problema,sto se tice bezbednosti drajvera
tu nisam imao nikakvih problema a imam i drugara koji ga isto koristi i on nikad
nije imao nikakvih primedbi.

NIx Car
14.5.2009, 19:10
Preneki dan kada sam skidao krek za neki program nod mi je nasao i virus i (kaze) uklonio ga je. Ja ono super ali onda problemi. Microsoft update crko totalno (pisao sam tehnickoj podrsci microsofta i oni se jadni i dalje pate oko mene) skenirao sam i sa malwarebytes i on mi je nasao 3 trojanca i uklonio ih je a onda mi se stalno prilikom podizanja wina desava da mi se "izbace" dva prozora (jedan za audiodeck a drugi neki microsoftvog foldera). molim za pomoc... ali ne zelim da rusim sistem
EDIT:
evo i mbam loga

nighthawk
14.5.2009, 20:33
Po ovome je mbam uspesno ocistio problematicne fajlove, tako da ne bi trebalo da imas problema. Skeniraj sistem Hijack This-om, ali mu prvo promeni naziv fajla.

NIx Car
14.5.2009, 21:05
evo log od hjta

kuureee
14.5.2009, 23:16
posto idem na duzi put racunar mi nece biti uopst paljen 6.meseci.
dali imamte neki savet da nesto treba da uradim povodom toga ,nepokretanje racunara 6.meseci.

NIx Car
14.5.2009, 23:30
jao baso mrkalj hvala ti puuno sto si me resio tog sugavog malware-a.

@kureeee kako to mislis to sto se racunar nece pokretati 6 meseci

kuureee
15.5.2009, 0:09
jao baso mrkalj hvala ti puuno sto si me resio tog sugavog malware-a.

@kureeee kako to mislis to sto se racunar nece pokretati 6 meseci
pa lepo ,nece biti paljen uopste 6.meseci.

Basa Mrkalj
15.5.2009, 9:07
Pa iskljuci ga iz struje i izvadi tel. kabli iz rutera ili iz kompa ako si na dialup-u.

NIx Car
15.5.2009, 13:09
Ili ako ides na put a imas ADSL parkiras ga (znaci nece ti net biti ukljucen a placaces samo da ti cuvaju port)

kuureee
15.5.2009, 15:04
Ili ako ides na put a imas ADSL parkiras ga (znaci nece ti net biti ukljucen a placaces samo da ti cuvaju port)
nemam ADSL

NIx Car
15.5.2009, 15:05
aha onda poslusaj Basu Mrkalja

Branislav Gavric
26.5.2009, 18:58
SpyBot S&D
Adaware SE Profesional

Koristio sam jos Norton koji je super radio ali mi se zablokiro, trazi novi sifru a ne staru koju ja naravno ne znam.. tako da koristi samo ova dva programa

Ja sam ovde pre nekih 7 dana ovom korisniku ponudio podrsku u smislu mogucnosti reaktivacije "zablokiranog" nortona.

Za administratore foruma: ne govorim ni o kakvoj pirateriji niti crackovima.

Ako je Jonathan i dalje zainteresovan (posto je proslo vremena od njegovog posta) za njegov "zablokirani" Norton, mislim da bih mogao da mu ponudim resenje kako da ga "odblokira".

Mnogi virusi (a ne kazem da je u njegovom slucaju virus) mogu da odglume Symantecovim proizvodima "un-register" opciju, pa na kraju imas posledicu da ti norton "blokira" ili trazi "kljuc" iako ga ima i slicno...

Ne mogu ti nista konkretno reci dok ne znam koju verziju Nortona si koristio i bar otprilike u kojim uslovima ti je "poceo da blokira".

Ako mi das odgovor na gore navedeno pitanje, mislim da ti mogu "pruziti resenje".

Pozdrav

Brana

PS. ne pozivam te na "private" nego ti sugerisem da opises tvoj problem "blokiranja" Nortona na forumu (javno!)

Djordje Turjacanin
26.5.2009, 19:20
Sve je to OK ali ipak, post je star 2 godine i gotovo 6 mjeseci. Mislim da je čovjek makar instalirao neki drugi anitivrus.:D

Branislav Gavric
26.5.2009, 20:06
Sve je to OK ali ipak, post je star 2 godine i gotovo 6 mjeseci. Mislim da je čovjek makar instalirao neki drugi anitivrus.:D

Daaaa... Ja sam tek sada video koliko je ovaj post zapravo obiman! Kada sam kliknuo da mu odgovorim, moj odgovor je zavrsio - lele - na zadnjoj straniii...

EDIT

Zamislite da sam dobio kritiku od Moderatora foruma sto odgovaram na zastarele postove!

Oni to nazivaju spamovanjem, floodovanjem!

Za termin "spamovanje" znam sta je, ali ne mogu da se slozim da je to sto sam JA uradio bilo spamovanje!

A za termin "flodovanje" ni ne znam sta znaci (sacekajte prvo da pogledam u leksikonu stranih reci i izraza!!!)

NIJE FER!

Samo sam hteo da pomognem coveku!

Istina je, zaista nisam video da je post "bajat"!

NIx Car
9.6.2009, 12:12
izasao je security software od IOBIT-a (to su oni koji prave smart defrag i advance systemcare) beta je verzija.... svi koji bi zeleli da ga probaju neka odu na http://www.iobit.com/beta.html?Str=download :ciao:

NIx Car
13.6.2009, 21:30
da li bi napravio neku stetu na sistemu ako bih posle jede defregmentacije uradio jos npr. 2 (posto mi prvi softver nije u potpunosti defregmentovao)

Marti Misterija
13.6.2009, 21:48
Slobodno mozes da uradis i 202 defragmentacije nakon prve to ti ne moze napraviti nikakvu stetu. Ipak budi svestan da ma koliko god puta da ponois proces defragmentacije najverovatnije neces uspeti da broj fragmenata svedes na nula, vec ce ti odredjeni broj ostati, narocito ako si cesto pisao (instalirao) i brisao (deinstalirao) razne fajlove i programe.
Ja inace obicno odradim defragmentaciju sa Diskeeperom, a zatim i sa O&O Disc Defragmenterom i sve bude OK - nikad nisam imao nikakvu stetu, a inace dva navedena programa smatram najboljim resenjima za defragmentaciju.

poske
16.6.2009, 20:48
Interesuje me dali je program IOBIT SEKURITY 360 beta 1.1 antivirus jer ja imam NOD 32.Jel ova dva programa mogu zajedno da rade?

Zimbabve
20.6.2009, 23:43
Pozdrav svima.Malo pre sam instalirao comodo fw ali imam problem posto mi stoji porukica "the network firewall is not functioning properly".Da li neko zna sta je uzrok?Problem je i u tome sto mi u proseku svakih 10 minuta iskace Internet Explorer :mad: sa ovom adresom "http://89.149.244.137/default.aspx?ver=1007&uid=7508227b72ca2256".Skenirao sam sa Malwarebytes' Anti-Malware i Avastom i pobrisao sve sto su nasli ali problem je i dalje tu,pre ovoga nisam koristio FW.

A M G
21.6.2009, 1:10
Interesuje me dali je program IOBIT SEKURITY 360 beta 1.1 antivirus jer ja imam NOD 32.Jel ova dva programa mogu zajedno da rade?

Nije antivirus, vec antimalware program, sto znaci da stiti racunar od spyware, adware i ostalih stetocina i to u realnom vremenu.
Ovo je citat sa zvanicnog sajta IObit Security 360 can work with your Antivirus for a superior PC security. tako da ne bi trebalo da imas problema.

donmarko
21.6.2009, 17:38
Da li neko koristi registry first aid verzija 7 da li sme da se stikliraju zute ikone sa znakom uzvika(ima ih dosta),ili samo dirati zelene(to je valjda za bezbedno ispravljanje).U registar se ne razumem pa me zanima ovo sa oznanacenim zutim ikonama,(sta vi koristite za odrzavanje registra ja imam system mechanic i ovaj)
Hvala unapred!

Zer0Maker
21.6.2009, 17:46
Program Anti Malwarebytes je dobar,nadje viruse i unisti ih to vam mogu preporuciti.Za sad meni zaista dosta koristi

nighthawk
22.6.2009, 20:11
Pozdrav svima.Malo pre sam instalirao comodo fw....Skenirao sam sa Malwarebytes' Anti-Malware i Avastom i pobrisao sve sto su nasli ali problem je i dalje tu,pre ovoga nisam koristio FW.

Reinstaliraj FW, a najbolje bi bilo da skines novu instalaciju, moguce je da je ova postojeca korumpirana.

Zimbabve
22.6.2009, 21:07
"nighthawk" tako sam i uradio iako sam imao malih problema prilikom deinstalacije u svakom slucaju hvala.

NIx Car
24.6.2009, 14:16
Da li neko koristi registry first aid verzija 7 da li sme da se stikliraju zute ikone sa znakom uzvika(ima ih dosta),ili samo dirati zelene(to je valjda za bezbedno ispravljanje).U registar se ne razumem pa me zanima ovo sa oznanacenim zutim ikonama,(sta vi koristite za odrzavanje registra ja imam system mechanic i ovaj)
Hvala unapred!
necu da tvrdim 100% ali mislim da ti je to lazni registry cleaner isto kao i regcure:ciao:

NIx Car
25.6.2009, 15:49
izasao je microsoft security essenstials beta. mozete ga preuzeti sa ovog (http://hacktolive.org/files/MSSE/Microsoft_Security_Essentials_1.0.1407.00_Beta_for _Windows_XP_x86_32-bit.exe) sajta cini mi se kao odlican proizvod. pogledao sam cak i review o njemu bice sastavni deo win 7-ce (najverovatnije) :ciao:

paulvandyk68
25.6.2009, 16:00
izasao je microsoft security essenstials beta. mozete ga preuzeti sa ovog (http://hacktolive.org/files/MSSE/Microsoft_Security_Essentials_1.0.1407.00_Beta_for _Windows_XP_x86_32-bit.exe) sajta cini mi se kao odlican proizvod. pogledao sam cak i review o njemu bice sastavni deo win 7-ce (najverovatnije) :ciao:
Naravno ako imas original primerak os-a recimo xp-a lol.

NIx Car
25.6.2009, 17:24
aha. to sam zaboravio da napomenem :dzavo:

NIx Car
7.7.2009, 21:59
Ljudi komp mi se zesce cudno ponasa. Evo dva loga (hjt i combofix)

Basa Mrkalj
7.7.2009, 22:39
Sto nisi pokrenuo CF sa desktopa, kako ces sad da ga deinstalira ?
Kakvo je sad stanje, jel se bolje ponasa komp ?

NIx Car
7.7.2009, 23:03
jeste bolje se ponasa. Ranije nisam mogao na desktop da kliknem na bilo sta a asd radi sve ok
EDIT: Combofix sam normalno uninstalirao (start->run-> combofix /u)
a da li ima nesto u HJT logu

Basa Mrkalj
8.7.2009, 9:07
Nema nista, obrisao ti je malware, a ta komanda radi samo ako je CF sa desktopa pokrenut.

NIx Car
8.7.2009, 9:58
nemoguce. danas kada sam ukljucio komp opet mi je desktop pogubljen :mad:

Basa Mrkalj
8.7.2009, 10:19
http://www.gmer.net/gmer.zip

Ovaj program raspakuj na desktop u folder
Izaberi tab Rootkit/malware i klikni na scan
Kad zavrsi skeniranje klikni na dugme Copy
Zatim otvori notepad i klikni deni Paste
Zakaci mi taj log na forum.

NIx Car
8.7.2009, 11:58
evo ga. Nisam ga ostavio do kraja da mi skenira D particiju posto sa njom nikada nisam imao prob:ciao:

Basa Mrkalj
8.7.2009, 12:12
Nista brate, sve cisto, ne znam sta te to zeza.

NIx Car
8.7.2009, 12:28
onda jedino da srusim sistem....

aca2568
14.7.2009, 14:50
Hm sta vi koristite od antivirus softwera ?
Ja koristim sledece .
Kaspersky 6
Zone Alarm 6.5 (full sa svim fancy dodacima)
AdAware personal SE
Spybot search and destroy.
Da li je ovo dobra kombinacija ?
Ja koristim sledece :
1. Avast anti-virus
2. Ad-aware 2009 free version
3. TuneUp Utilites 2009
4. Ccliner

Lord Vucko
14.7.2009, 16:07
Stavi i jedan firewall i bice sve ok!

Ekiman
22.7.2009, 8:34
koristim ovo:
NOD32 4.314
Zone Alarm Pro 8(radi mi samo fire wall da li je to dovojno?)
Ad-Aware SE 8
(ovo je stari komp novi uskoro stize)
da li ovo ide jedno sa drugim i da li mogu jos da ukjucim i windovsof firewall?

Malfurion
22.7.2009, 10:43
koristim ovo:
NOD32 4.314
Zone Alarm Pro 8(radi mi samo fire wall da li je to dovojno?)
Ad-Aware SE 8
(ovo je stari komp novi uskoro stize)
da li ovo ide jedno sa drugim i da li mogu jos da ukjucim i windovsof firewall?

Zašto bi uključivao Windowsov ako već imaš Zone Alarm?

Ekiman
22.7.2009, 11:45
pa ne razumem se pa zato pitam...

Basa Mrkalj
22.7.2009, 11:54
Ad-Aware SE 8 - ovo brisi, samo jede memoriju

da li mogu jos da ukjucim i windovsof firewall?

obavezno

NIx Car
23.7.2009, 21:46
ne znam jel ovo ovde da pitam al ajde. Da li ce u win 7-ci firewall biti poboljsan ili ce i dalje biti supalj ko sito?

Pistone
26.7.2009, 19:06
Jedno pitanje, imao sam na kompu Mc Afee antivirusni program, takav sam kupio s racunarom, s obzirom da sad trazi placanje za dalje koristenje, jel bolje da ga recimo deinstaliram, i ubacim Avast ili imate neki bolji predlog......thx

Marti Misterija
26.7.2009, 19:32
Deinstaliraj ga pod obavezno, a sad sto se tice Avasta to je na tebi da odlucis. Ako smatras da je to pravi AV slobodno ga instaliraj.
Ja licno bih uvek pre stavio Kaspersky, neko ce da ti preporuci NOD32, neko Aviru itd. i nikad neces moci da budes siguran na osnovu tih saveta da li je taj AV koji si odabrao bas onaj pravi.

Ekiman
28.7.2009, 4:20
na novom racunaru imam ovo od zastite:

nod32
spybot SaD
comodo
malwarebytes

da li je to to? :ciao:

NIx Car
28.7.2009, 11:40
@Ekiman
Puna kapa:)

SAJEVAC
4.8.2009, 16:37
Jedan moj drugar uradio kloniranje particije c gde mu je xp i namestio kav na komp i covek miran ne mora se sekira.Sta vi mislite o tome?

AkulM
4.8.2009, 17:07
Jedan moj drugar uradio kloniranje particije c gde mu je xp i namestio kav na komp i covek miran ne mora se sekira.Sta vi mislite o tome?

Poslednji put kad sam probao KAV bio je prilično težak po sistem, trenutno koristim AVG (free) koji je mnogo lakši.

SAJEVAC
4.8.2009, 17:15
Poslednji put kad sam probao KAV bio je prilično težak po sistem, trenutno koristim AVG (free) koji je mnogo lakši.

Ok to sto kazes nego mislim na kloniranje particije c dali se to isplati.Covek ne mora da razmislja dal mu udje virus i ako kav ne odradi posao.

AkulM
4.8.2009, 17:20
Ok to sto kazes nego mislim na kloniranje particije c dali se to isplati.Covek ne mora da razmislja dal mu udje virus i ako kav ne odradi posao.

Kako sam čuo, da, isplati se (isključivo zato što je brže iskoristiti image particije nego reinstalacija). Inače nikad nisam radio kloniranje particije sa obzirom da mi reinstalacija windowsa ne pretstavlja problem (čak je i vrlo česta :D).

SAJEVAC
4.8.2009, 17:27
To se zove savrsena zastita.Kad kloniras particiju c gde je xp.

nighthawk
5.8.2009, 11:34
Kloniranje je jako efektna zastita, ali je daleko od savrsenog. Slika stara godinu-dve sigurno zahteva update (ili deinstalaciju/instalaciju nove verzije) mnogih programa, a najveci problem je sto se gubi trenutni korisnicki profil (podesavanja desktopa, zapamcene sifre u browserima, bookmarksi...), pa treba obratiti paznju da se ovo redovno bekapuje i da su ovi fajlovi cisti od virusa. Najbolje je bekapovati ceo C:\Documents and settings\%username% folder WinRar-om ili sl.

hermiona
13.8.2009, 12:07
Ja imam NOD32 i jos neke samo im se nemopgu sjetiti imena

Crnka RF#1
16.8.2009, 16:39
Molim vas, HITNO mi treba pomoc!!! Naime, skinula sma sa Interneta Transformers 2, zbog brata, i kad sam ga pokrenula, trazio mi je Playvix player. Kako sam pokusavala da ga nadjem, odnekud sam pokupila Total Security version 4. 52 koji mi sam vrsi scan, nalazi viruse koje nikad nije detectovao avas, i sto je jos gore ne da mi da pokrenem antivirusni program. Nasla sam neko uputstvo na netu za nejgovo uklanjanje, kazu da je obicna glupost, ali treba instalirati Antilmaware program. Medjutim, ne dopusta d se bilo sta instalira. PLEASE, HELP!! J a sam ocajna po ovom pitanju. A racunar mi preko treba zbog posla. Molim Vas, hitno je!!! STA DA RADIM???:n-cc2:
:n-cc2:

NIx Car
16.8.2009, 16:46
prvo: ako ti neki program trazi specijalan plejer to je prevara teska
drugo: Idi do nekog kome je komp cist i odatle skini malwarebytes anti-malware. Prebaci ga u svoj komp. Ako ne bude hteo iz normalnog moda probaj iz safe moda da ga instaliras. Apdejtuj ga i odradi full scan

Sale2322
16.8.2009, 22:23
Ljudi odlucio sam nakon procitane teme da ipak postavim jedno od najglupljih pitanja... Ali moj notebook je mnogo usporio u poslednje vreme i mislim da imam neke viruse ili bilo sta. Imao sam NOD32 nije nista nasao, sad instalirao Kaspersky i on kulira...

Koju zastitu mi preporucujete i sta je sve potrebno da imam od programa da bi mi komp bio safe (osim anti virusa)??!:icon_scra

Hvala i izvinjavam se na gluposti... :paranoia:

NIx Car
16.8.2009, 22:51
hmm comodo ili online armor free + avira ili avast home je dobra kombinacija

NIx Car
19.8.2009, 12:43
izasao bitdefender (http://www.bitdefender.com) 2010 :) :) :) upravo ga skidam. Izgleda da je bombastican. samo se pitam kolko ce mi rama zvakati:D

badzo
20.8.2009, 21:48
NOD32v2.70.23 krekovana verzia, sam se updetuje, nista bolje,radi kao sat.:nov_guita.

NIx Car
20.8.2009, 22:09
NOD32v2.70.23 krekovana verzia, sam se updetuje, nista bolje,radi kao sat.:nov_guita.

omg:n-cc2::boodala:

NIx Car
20.8.2009, 22:51
izasao avast 5 beta (al samo free verzija :() http://files.avast.com/files/beta/5.0/setup_av_free.exe

badzo
20.8.2009, 23:13
Nix Car Ma NOD 32 je zakon za mene mislim to je moj izbor i ja sam zadovoljan sa njim.
Nikakav problem mi nije skinuti najnoviju verziju, al hocu da kazem da je meni dobar i da mi netreba bolji, posto je rjetkost da pokupim te viruse pa tako da mislim da bi mogao i bez njega. :nov_guita

NIx Car
21.8.2009, 0:39
zar nis i video sta sam podebljao? Krekovane verzije su oduvek bile poznate kao manje efektne u odnosu na legalnu verziju antivirusa ili bilo kog drugog zastitnog softvera:dedica: moj savet: nadji legalan nacin da dodjes do NOD-a ili bar nadji user name i password (msm to je isto :D)

flash111
21.8.2009, 9:59
fix za nod32 je obavezno zarazen, preskeniraj ti taj fix nekim pametnim programom pa ces da vidish... a shto kaze Nix je mnogo bolje reshenje, ful rezim je mnogo bolji, ali treba da se muchish da nadjesh seriale, a niko ovde to nece da ti otkrije....:a_bleh:

odgovor na kloniranje particije c je Norton ghost, skinite butabilnu sliku sa linux emulacijom i narezite cd da bude i sam butabilan, mocice te da bezbedno sa odlicnom kompresijom da sklonite ceo operativni sistem na drugu particiju, i da vratite nazad nabrzinu, onda kada vam neshto nebude valjalo, i bice sve kao prvog dana kada ste digli operativni sistem...:odoK:

NIx Car
24.8.2009, 21:54
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ pogledajte sta znaci reklama. Bitdefender je izasao pocetkom prosle nedelje i vec je izabran kao broj 1 (tu se slazem :D) ali kasperski je izdao svoj antivirus pre vise od mesec dana i idalje stoji verzija 2009 :n-cc2:

NIx Car
2.9.2009, 11:35
ja sam trenutno na bitdefenderu i avastu (oba na real time)to vam jeGdata (http://www.gdata-software.com/):D

NIx Car
4.9.2009, 18:47
danas sam dobio sledecu porku na fejsu
Ne sali se nego pazi,
Budite posebno oprezni ako koristite internet mail kao što su:
YAHOO, AOL, HOTMAIL, GMAIL I SLIČNO
Ovu informaciju poslali su i Microsoft i Norton.

Pošalji ovo svima koje poznajes, a imaju pristup Internetu.
Moglo bi se primiti naizgled bezazlen e-mail sa prezentacijom
naziva 'Life is beautiful' (život je lep)!!

Ako ga primis, NE OTVARAJ TO NI PO KOJU CENU, nego odmah izbriši.
Ako otvors tu poruku, na ekranu će se ispisati 'It is too late now, your life is no longer
beautiful' (Sad je prekasno, tvoj život više nije lep).

Nakon toga IZGUBI CES SVE ŠTO JE BILO U TVOM RAČUNARU, a osoba
koja je poslala dobi će pristup tvom imenu, e-mailu i passwordu - lozinki, svemu!

Ovo je novi virus koji je počeo kružiti pre nedelju dana. Iz firme AOL su već potvrdili njegovo postojanje,
a antivirusni programi nisu u mogućnosti da ga uništite.

Virus je kreirao hacker koji sebe naziva 'life owner' (vlasnik života)

POŠALJI PRIMJERAK OVOG OBAVESTENJA SVIM
PRIJATELJIMA I ZAMOLI IH DA PROSLEDE DALJE
poducen sam iz prethodnog iskustva (RTS kad je objavio za onaj virus) tako da sam mu kao odgovor poslao sledece:
:rofl::rofl:

Dimo
5.9.2009, 11:05
Ja sam ovo dobio odavno.

Ali, rekoh sebi, ako je AOL potvrdio postojanje virusa, onda je sigurno tako :rofl:

aco95
6.9.2009, 10:49
Ubedljivo najbolja kombinacija.
avast+Malwarebytes' Anti-Malware+HijackThis
A HijackThis za one sa specijalnim potrebama, kad im ni antivirus vise ne pomaze
Samo nemojte HIjackThs koristiti sami, bolje pitajte nekog ko zna:dedica:

NIx Car
12.9.2009, 23:41
da ne otvaram novu temu ovde cu postaviti pitanje:
danas sam upalio komp i otisao preko FFa i chromea na uobicajne sajtove...odjednom ja cujem muziku...nijedan od pomenutih niti bilo koji media player nisu bili ukljuceni tj. nisam bio ninakakvoj radio stanici... resetovao sam komp i skontao sam da mi se javilo upozorenje za internet explorer (restore last session i go to home page) . Kasnije sam ga skontao u procesima i izasao...ali malopre se problem opet pojavio (ta muzika:icon_evil).... izasao sam iz explorera preko task managerovih procesa... i muzika je nestala. Mislim da je neki virus malware whatever...zanima me vasa procena
EDIT:koristim bitdefender gamesafe
EDIT2: ovo sad kad sam video SLOGIRAO SAM SE http://img2.imagetitan.com/img2/small/29/29_untitled493.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=29_untitled493.jpg)

Sass Drake
13.9.2009, 0:34
Ajme, pa kao da si na nekom forumu i umjesto jezičaka koristiš nove prozore.:D

Ako znaš koji je fajl u pitanju , pošalji mi ga.:dzavo: Neko će ga detektovati i ubaciti u svoje baze.:dzavo:

NIx Car
13.9.2009, 9:36
ovako.....skenirao sam sa mbam a evo i loga:
Malwarebytes' Anti-Malware 1.41
Database version: 2786
Windows 5.1.2600 Service Pack 3

9/13/2009 1:02:04 AM
mbam-log-2009-09-13 (01-02-04).txt

Scan type: Full Scan (C:\|)
Objects scanned: 137019
Time elapsed: 42 minute(s), 13 second(s)

Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 9
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 0
Folders Infected: 0
Files Infected: 2

Memory Processes Infected:
(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{c05bcf5d-d56d-3b17-8d49-3778b2ee081d} (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{c05bcf5d-d56d-3b17-8d49-3778b2ee081d} (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{e55d6233-7bdb-3cea-8e60-548a3ab78780} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CLASSES_ROOT\Interface\{cc992086-6f42-3081-8412-af86581fd876} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\{c05bcf5d-d56d-3b17-8d49-3778b2ee081d} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Ext\Stats\{c05bcf5d-d56d-3b17-8d49-3778b2ee081d} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CLASSES_ROOT\D (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_CLASSES_ROOT\D.1 (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\ctfmon.exe (Security.Hijack) -> Quarantined and deleted successfully.

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

Folders Infected:

Files Infected:
C:\WINDOWS\system32\xwr14606.dll (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully.
C:\System Volume Information\_restore{E69357B6-9319-40A9-8401-C0B4E68462AF}\RP32\A0025955.exe (Rogue.Installer) -> Quarantined and deleted successfully.

Basa Mrkalj
13.9.2009, 9:52
Imas li jos problema?

NIx Car
13.9.2009, 11:19
ne... posle brisanja internet explorera i sekniranja sa malwarebytesom probblem je nestao....:aplauz: samo sad cu izgleda morati da promenim zastitu :D

Basa Mrkalj
13.9.2009, 12:43
Badava menjas zastitu, ne zavisi to od zastite vec od tebe :D

NIx Car
13.9.2009, 12:56
ne bi bas rekao. ovih dana bas nista sto bi u sebi moglo imati virus nisam skidao. sad cu KIS 2010 da instaliram.....

kuureee
20.9.2009, 15:13
pozdrav svima ,posto dugo nisam sticajem okolnosti koristio komp i net vidim da su izsli neki novi zanimljivi softeri pa bih vas pitao za vasa misljenja.
naleteo sam na IObit Security 360™ Freeware pa me interesuje sta mislite o njemu.
i zasto ne mogu ponovo da instaliramMalwarebytes' Anti-Malware (http://www.malwarebytes.org/mbam.php)posto nisam mogao da ga pokrenem pa sam ga deinstalirao i ne mogu sad ponovo da ga instaliram.

NIx Car
20.9.2009, 15:15
iobit security 360....cini mi se da nije los... a malwarebytes objasni zasto ne mozes da ga instaliras koja greska se javlja?

JoXa
20.9.2009, 15:21
Ja imam:

Avira AntiVir Personal
Comodo Firewall
Spybot Search & Destroy.

Da li mi treba jos nesto?

PS,Da li neko ima Norton 360,i da li moze da mi prenese utiske?

Picard
20.9.2009, 15:57
Malwarebytes' ne bi bilo lose dadati na taj spisak ^.

kuureee
20.9.2009, 15:58
iobit security 360....cini mi se da nije los... a malwarebytes objasni zasto ne mozes da ga instaliras koja greska se javlja?
pa kaze ovako mbem.exe unable to locate comonent
this applicaton has faled to start because MSVBVM60.DLL was not found.
tako nesto cinimi se pise.

e sad snasao sam se ,skinuo sam sa neta ovaj MSVBVM60.DLL i ubacio ga u windows.
skinuo sam malwarebytes i radi sve kako treba ,ali kad hocu da ga azuriram nece da krene nesto mi izbaci da je neka greska i da posaljem sifru 732 (0,0) njihovom timu. nemam pojma sta je sad to:eek:

Danijela1
20.9.2009, 17:06
pozdrav svima ,posto dugo nisam sticajem okolnosti koristio komp i net vidim da su izsli neki novi zanimljivi softeri pa bih vas pitao za vasa misljenja.
naleteo sam na IObit Security 360™ Freeware pa me interesuje sta mislite o njemu.
i zasto ne mogu ponovo da instaliramMalwarebytes' Anti-Malware (http://www.malwarebytes.org/mbam.php)posto nisam mogao da ga pokrenem pa sam ga deinstalirao i ne mogu sad ponovo da ga instaliram.

Isbrisi sve fajlove koji su ostali posle deintalaicje. Udji u run ukucaj regedit i u okviru hkey_local_mashine nadji folder software i u okviru njega obrisi folder programa. Kad sve to zavrsis idi na restart pa probaj ponovo instalaciju

kuureee
21.9.2009, 13:21
hteo bih da procesljam dobro komp sa anti-virusima ,ali sam zaboravio sta treba da uradim da pokrenem to sve iz safe moda.

Marti Misterija
21.9.2009, 13:51
Ako zelis to da radis iz safe moda prilikom podizanja sistema pritisnes F8, OS ce da se podigne u safe modu i samo pokrenes taj AV i krenes da cesljas i to ti je to.

NIx Car
21.9.2009, 14:25
malopre sam zavrsio testiranje na virtuelnoj masini sa nod32 i nod je od 8-9 rogue primeraka detektovao SVE :O . nisam mogao da verujem al ipak je tako :aplauz:

kuureee
26.9.2009, 11:13
jel moze neko da mi napise sta se ono bese kuca u run-u kad hocu da cekiram programe koje hocu da se pale pri paljenju kompa.
tacnije hocu da ugasim aviru i instaliram ponovo avast posto mi je komp bio na dizanju sistema i strucnjak ubacio aviru ,a navika je navika.

Danijela1
26.9.2009, 11:17
jel moze neko da mi napise sta se ono bese kuca u run-u kad hocu da cekiram programe koje hocu da se pale pri paljenju kompa.
tacnije hocu da ugasim aviru i instaliram ponovo avast posto mi je komp bio na dizanju sistema i strucnjak ubacio aviru ,a navika je navika.

msconfig

Basa Mrkalj
26.9.2009, 11:37
Nemoj to da radis, evo ti alat za deinstalaciju Avire http://dl.antivir.de/down/windows/registrycleaner_en.zip
Ne smes da imas dva antivirus programa na racunaru, moze doci do kobnih posledica po sistem.

kuureee
26.9.2009, 11:44
Nemoj to da radis, evo ti alat za deinstalaciju Avire http://dl.antivir.de/down/windows/registrycleaner_en.zip
Ne smes da imas dva antivirus programa na racunaru, moze doci do kobnih posledica po sistem.
skino sam sad to ,ali ne kapiram bas naj bolje kao sad pomocu toga da ga izbrisem:eek:

NIx Car
26.9.2009, 11:47
aj nam posalji screenshot posto ranije nisam koristio taj uninstaller

Basa Mrkalj
26.9.2009, 14:05
Regularno je deinstaliraj iz add or remove, restartuj, zatim pokreni cleaner i obrisi zaostale kljuceve u registry-u.
Zatim instaliraj drugi AV koji hoces.

kuureee
5.10.2009, 23:54
nece da mi se anzurira Malwarebytes' Anti-Malware:dzavo:
sta moze da bude?

nighthawk
7.10.2009, 19:43
Pokusaj nekoliko puta, pa ako ne uspe probaj da podesis OpenDNS servere kao primarni i sekundarni DNS server https://www.opendns.com/start/device/windows-xp. Ako se povezujes preko (USB) modema onda umesto mrezne konekcije odradi ovo za konekciju koju koristis.

kuureee
7.10.2009, 20:28
Pokusaj nekoliko puta, pa ako ne uspe probaj da podesis OpenDNS servere kao primarni i sekundarni DNS server https://www.opendns.com/start/device/windows-xp. Ako se povezujes preko (USB) modema onda umesto mrezne konekcije odradi ovo za konekciju koju koristis.
porobao sam i nece opet.
koristim gromnet i pre mi je radilo sve ok.
nosio sam komp na dogradnju i dizanje sistema i posle toga kada sam instalirao av i Malwarebytes' nije hteo da mo azurira :confused:

Sass Drake
8.10.2009, 17:56
Ajd' pogledaj kako ti je antivirus podešen za update.

kuureee
8.10.2009, 19:32
Ajd' pogledaj kako ti je antivirus podešen za update.
automatski

Sass Drake
11.10.2009, 13:10
automatski

Server?

salebn
12.10.2009, 13:12
Evo nekih programa koje koristim i već treću godinu za redom nemam ama baš nikakvih problema sa mojim računarima:

Kaspersky Internet Security 2007 (mada ni bit defender nije loš - ali bolji je na visti od kasperskog),
No Adware 5.0
Spybot S&D
CCleaner, trenutno verzija 2.24.1010.
Clean MY PC registry cleaner 4.22

..... i to je TO !!!

Sass Drake
13.10.2009, 10:44
Evo nekih programa koje koristim i već treću godinu za redom nemam ama baš nikakvih problema sa mojim računarima:

Kaspersky Internet Security 2007 (mada ni bit defender nije loš - ali bolji je na visti od kasperskog),
No Adware 5.0
Spybot S&D
CCleaner, trenutno verzija 2.24.1010.
Clean MY PC registry cleaner 4.22

..... i to je TO !!!

Misliš na KIS 7 ,ne na 2007. Ako već vistaš, stavi noviju verziju KIS-a (trenutno je aktuelna 2010 9.0.0.463).

NIx Car
13.10.2009, 12:09
NO ADWARE???
http://www.mywot.com/en/scorecard/noadware.net

Azor
17.10.2009, 12:44
sta se desava kad deinstaliram nod? sta se desava sa fajlovima koji su u karantinu?? da li ostaju izolovani od koriscenja... tj deinstaliranjem imam mogucnost zaraze samo od novih virusa ili mi i svi ti iz karantina postaju aktivni?

miša topola
18.10.2009, 9:14
AVG free Anti-Virus
Malwerbytes' Anti-Malware
COMODO Internet Security

Da li ovo dobra free zaštita za računar?

NIx Car
18.10.2009, 11:24
I ja imam istu tu. So far nema problema....

NIx Car
19.10.2009, 16:55
izasli pc tools 2010 proizvodi
www.pctools.com

miša topola
19.10.2009, 16:57
I ja imam istu tu. So far nema problema....

Jel imaš još nešto od "čuvara"?

Basa Mrkalj
19.10.2009, 18:08
AVG free Anti-Virus
Malwerbytes' Anti-Malware
COMODO Internet Security

Da li ovo dobra free zaštita za računar?

AVG free Anti-Virus

Ja bi ovo zamenio sa Avastom ili Avirom. Mada pre Avast, ima bolji update.

miša topola
19.10.2009, 18:20
izasli pc tools 2010 proizvodi
www.pctools.com

Ako instaliram pc tools računar će normalno raditi, bez ikakvih problema?
Zanči imam
AVG free
COMODO
Malwerbytes

i dodam
PC tools
Računar će normalno raditi???

nighthawk
19.10.2009, 19:33
i dodam
PC tools

NIx Car nije taj post nameni tebi vec je svima nama rekao da su izasli novi PC Tools proizvodi. Malwarebytes, Comodo i Avira/AVG/Avast su sasvim dovoljna zastita, od PC Toolsa ti ne treba nista. Ako bas hoces, mozes da instaliras Spyware Doctor (ali bez AV-a), mada on nece imati sta da radi pored Malwarebytesa, a trosi dosta resursa.

kuureee
19.10.2009, 19:36
e ja nekad iam odlicnu zastitu ,avast ,comodo ,Malwarebytes' Anti-Malware ,ali Malwarebytes' Anti-Malware vec duze vreme ne mogu da azuriram tako da sam sa kratak.:o

miša topola
19.10.2009, 19:45
Pa možda mu COMODO nedozvoljava da pristupi Mreži. Imao sam takav problem sa apdejtom AVG free.

kuureee
19.10.2009, 19:53
Pa možda mu COMODO nedozvoljava da pristupi Mreži. Imao sam takav problem sa apdejtom AVG free.
pa ugasim comodo ,ali opet nece:(

BMWM5
19.10.2009, 20:14
Ja za zastitu koristim:

AVG 8.5 free
Comodo 3.5 Pro
Ad-Aware 2008
povremeno koristim i Spyware Doctor 4.6 profesional,ali dosta zauzima resursa, naravno uz redovan update...

a za odrzavanje koristim:

Advanced SystemCare Pro
CCleaner

A Windows update sam iskljucio....;);)

NIx Car
19.10.2009, 22:06
spyware doctor 4.6 sine zastareo si......
EDIT: avast 5 betu ne bi ni za jedan antivirus menjao. Jako je lak stabilan i odlican u detekciji Naravno tu je i komodo zatim Iobit security 360 pro i malwarebytes

director
22.10.2009, 15:08
Interesuje me kojim redosledom bi trebao da procesljam kompjuter u toku redovnog održavanja koje praktikujem dva puta godišnje.

Imam NOD, Malwarebytes i Spybot. Jel sve jedno kojim redom "češljam" ili postoje neki "prirodan" redosled.

nighthawk
22.10.2009, 20:04
U principu je svejedno, ali kad vec obracas paznju na ove stvari bolje je da prvo pustis AV. Virusi su ozbiljniji problemi od spajvera, tj. mogu da prave vece probleme prilikom funkcionisanja sistema, moguce je i cak da ometaju AS programe.

kuureee
23.10.2009, 0:18
sta mi predlazete da ubacim nesto slicno Malwarebytes posto Malwarebytes ne mogu definitivno da anzuriram?
moguce da mi se nesto uvuklo u komp ,a avast ne moze da otkrije posto mi FlashGet rad samo sa 1.2 k-s i to zna i manje ,700m skidam po 3 dana , nekad mi je trebalo 3 sata.

nighthawk
23.10.2009, 20:10
Mozes da probas Spybot, ili bilo koji drugi AS program, ali prvo moras da resis taj problem, jer je velika verovatnoca da ni oni nece hteti da se apdejtuju.

Skini HijackThis, promeni mu ime (ostavi samo .exe ekstenziju nepromenjenu), skeniraj komp i postavi ovde izvestaj (kao attachment, tj. prilog), pa da vidimo u cemu je problem. Ako te ne mrzi otkucaj netstat -bn (radi samo na SP2) u command promptu pa postavi rezultat ovde (desni klik->Mark->Enter da bi iskopirao rezultat).

kuureee
23.10.2009, 20:21
ok ,evo skidam HijackThis pa kacim ovde.
imam SP3

evo skenirao sa i mislim da je to to:D

31350

evo i nadam se da sam ispravno ovo zavrsi posto ovo radim prvi put

aca2568
27.10.2009, 15:15
Imam avast 4.8 professional i a-squared Anti-Malware sto se tice zastite od virusa, trojanca, crva...
Za odrzavanje racunara koristim sledece:
TuneUp Utilities 2009
CCleaner

Da li je ovo dobra zastita i sta mi jos preporucujete da ubacim?

nighthawk
30.10.2009, 21:41
C:\WINDOWS\system32\dvmurl.dll

Ovo obrisi, ako nece onda probaj Unlockerom ili idi u Safe Mode.

kuureee
30.10.2009, 21:46
C:\WINDOWS\system32\dvmurl.dll

Ovo obrisi, ako nece onda probaj Unlockerom ili idi u Safe Mode.
ha zamisli ,sad sam izbrisa comodo i sa mi Malwarebytes' Anti-Malware radi kakao treba ,azurira se normalno.
dali u svakom slucaju da izbrisem fajl sto si mi rekao?

nighthawk
30.10.2009, 21:54
Da, obrisi ga.

Preporucio bih ti da vratis Comodo, ili instaliras neki drugi firewall. Problem je ocigledno bio u tome sto si slucajno blokirao pristup Malwarebytesu kad je prvi put zatrazio update i onda je Comodo to zapamtio kao pravilo pa ga je uvek blokirao. Isto bi se desilo i sa bilo kojim drugim firewallom. Znaci instaliraj FW i budi pazljiv.

kuureee
30.10.2009, 21:58
Da, obrisi ga.

Preporucio bih ti da vratis Comodo, ili instaliras neki drugi firewall. Problem je ocigledno bio u tome sto si slucajno blokirao pristup Malwarebytesu kad je prvi put zatrazio update i onda je Comodo to zapamtio kao pravilo pa ga je uvek blokirao. Isto bi se desilo i sa bilo kojim drugim firewallom. Znaci instaliraj FW i budi pazljiv.
aha ,sad cu to da odradim.
hvala puno ,pao mi je veliki kakmen sa ledja.
ubijalo me je to sto nije Malwarebytes ,a volim da mi je kom cist kako suza

V4mp1r
4.11.2009, 10:32
Od programa za odrzavanje OS koristim sledece:

CCleaner :alealeee:
Tuneup 2009 :)
Registry Mechanic 7
Spyware Doctor
Nod32

Svi oni dobro odradjuju svoj pos'o ali o5 s vremena na vreme moram da reinstal Windows.:)

E sad,zanima me koji program bih mogao da koristim za testiranje hardvera?:eek: Da je pouzdan,efikasan i lak za upotrebu...Kad i to budem koristio bice mi znatno lakse da saznam sta nije u redu sa racunarom:D

I Btw jel ima neki tutorial za podesavanje BIOS-a?ili to moze samo strucnjak da zna :P

Ako nisi overkloker a po tonu tvog pitanja zakljucujem da nisi, u biosu sve sto treba da podesavas je datum, boot redosled i eventualno iskljucis flopi, paralelni port ili neki tako arhaicni ostatak proslosti... ;) ako bas hoces da naucis najbolji nacin ti je empirijski odnosno metod isprobavanja, odvoj jedan dan i opciju po opciju menjaj i pamti sta radi, kad zaglupis plocu da ne moze da se probudi ne panici, restartuj bios pa opet. Doduse moze se desiti ali retko da vecno zaspi ali znanje nema cenu! :D

Nijedan softver ti ne moze pomoci, ciscenje djubreta iz rega nikad ne bih prepustio bilo cemu sto se svodi na klik next, next... a ccleaner i slicni programi su dobri samo za ciscenje temp foldera i slicnih gluposti...

Marko069
4.11.2009, 20:54
Treba mi preporuka za AV a da nije Nod32, Kaspersky i AVG (losa iskustva AVG).
Ja koristim nod al mi treba to za nekog drugog kojeg ne mogu da ubijedim da je nod odlican.Av treba da bude neki za koji nece biti problema kod update-a...

P.S Sta mislite o BitDefender-u?

Marko069
4.11.2009, 21:20
U vezi BitDefender-a 2010,zanima me kako radi u "narodskom" mode-u ? :to_care:

NIx Car
4.11.2009, 23:20
neprovereno.... samo sam radio u normalnom modu :D

flamingos
5.11.2009, 0:03
imas relativno poboljen bitdefender pakete za 1000din internet security..vido sma pre neki dan..nije to los av..odlican ja sma imao jedno vreme original dok mi nije istekao i prezadovoljan sam bio..

vasiljevic
6.11.2009, 14:29
Bit Defender po rezultatima je jedan od najboljih antivirus programa na tržištu, stalno u vrhu, dakle odličan i proveren proizvod. Inače, kod nas i nije preskup, licenca za Bit Defender Total Security iznosi nekih 1800 din za godinu dana. Inače, vrlo sličan kao proizvod je i F Secure u najvovijoj iteraciji, kod njega je ispod haube Bit Defender engine nešto modifikovan, dakle i rezultati bi trebali da budu vrlo slični.

Inače, ova dva proizvoda su ono što je kod nas najpovoljnije za onoga ko želi da plati i da mnogo ne razmišlja.

nighthawk
11.11.2009, 20:59
Za one koji misle da AV i drugi oblici zastite nisu potrebni:

http://www.theregister.co.uk/2009/11/09/malware_child_abuse_images_frame_up/

NIx Car
11.11.2009, 21:39
meni se cini da je 10 losija od 9ke (mislim na bitdefneder). sta vi mislie?

vasiljevic
12.11.2009, 8:10
@NIx Car:

Po onome što je dosad rečeno, to je peglanje 9ke da bude nešto bolja i kompatabilna sa Win 7. Dakle, trebalo bi da bude ko i prethodna verzija. Sad, kolika je prava razlika, nemogu da ti dam podatak iz prve ruke, prethodna verzija nikako se nije slagala sa mojim sistemom. Uporno je pokušavala da stavi stariju verziju nekih dll-ova što sistem nije dao i posle jednostavno nije hteo da se startuje. Ova 10ka se bar instalirala kako treba :).

Sad baš pregledavam po Task manageru koliko ima od njega aktivno i našao sam ovo:
BitDefender Agent zauzima 752K
BitDefender Update service 492
BitDefender Security Center 2172 (nešto varira malo gore malo dole)
BitDefender Security Services 11460

Dakle, ukupno nekih 15 Mb memorije, što mislim da nije mnogo za jedan integrisan sistem kakav je ovaj. Zasada mi je se dopada kako je odrađen posao sa njihove strane. Sad, da se razumemo, on ima jednu gadnu manu, uslovno rečeno. Sve što smatra virusom on bez pardona ili briše ili šalje u karantin, a pošto tu spadaju i mnoge "narodne" umotvorine to može biti gadna stvar za neke :).

NIx Car
12.11.2009, 10:31
jeste istina to kad nadje koju "narodnu" umotvorinu da brise automatski. Zato iskljuci bitdefender ako oces da stavljas narodne verzije.:dedica:
Mom drugu sam instairao BD moj pec je bio na flesu ibitdefender ga je odma detektovao tako da sam morao iskljuciti bitdefneder prilikom ponovnog skidanja peca.....

Branislav Gavric
16.11.2009, 19:29
Za one koji misle da AV i drugi oblici zastite nisu potrebni:

http://www.theregister.co.uk/2009/11/09/malware_child_abuse_images_frame_up/

Link koji si postavio implicira da trojanac postavi svoj sadrzaj na recimo mom racunaru (u nekom folderu).

Kako je to moguce a da ja pri tome, recimo sa Total Commanderom ne uocim taj folder (gde god on bio - u Windowsu, ProgramFiles-u ili Documents and settings-u)?

Ili - da refraziram pitanje - hoces da kazes da veliki procenat ljudi NE ZNA za "listing" foldera / fajlova na svom racunaru?

Pazi, 100% se slazem u postojanje ovih trojanaca i ne sumnjam da rade na takav nacin, ali ovaj slucaj implicira i na nesto drugo a to je - neupucenost velike kolicine korisnika u sopstveni fajl sistem (!)

Elem - u "moje vreme" bilo je drugacije (stare dobre Commodore-ove cassette! :))

EDIT: prvobitno sam hteo da pitam sledece (druga tema!)

Svaki antivirusni program za koji ja znam, a znam ih nekih 7-8 "komada" - ima logiku da usporedjuje svaki fajl na hard disku korisnika za zapisima u svojoj definiciji po kojoj "prepoznaje" i "razaznaje" sta je virus a sta je "cisto".

S tim u vezi (kad se uzme u obzir broj virusa i ostalih virtuelnih gamadi) antivirusne definicije mogu postati veoma kompleksne (zapravo - vec su postale takve). Interesuje me da li i jedna kompanija radi na ikakvom drugom prustupu resenja problema, recimo - nesto poput "bloodhound-a" odnosno da ne skenira fajl (vuce mnogo resursa CPU-a) nego da po ponasanju programa u realnom radu (hm-da li bi to vuklo manje resursa CPU-a???) sam antivirusni program "zakljuci" da fajl ima zlonameran sadrzaj?

Pocetkom ove godine sam radio na "pet"-projektu koji je imao za cilj kreiranje "back-fire-a", tj. ideja da aplikacija zakljuci da je neki program ili njegov proces zlonameran, ako jeste onda da proceni nivo stete koji bi isti proces naneo, da ga zaustavi, ako moze vidi "izvoriste zaraze" ako ne moze onda da vidi medij sa kojeg zlonameran fajl "dolazi" i da mu se "osveti istom merom" (u praksi i jednostavnije receno - primera radi - ako dodjes kod mene i u moj racunar ubodes USB memory stick sa virusom na njemu - BackFire-r bi stopirao izvrsenje virusa (autorun) i onda tebi reformatirao tvoj usb memory stick kao vid "kontra-mere"!!!

Elem - haha - odustao sam od ove ideje kada se jedan trojanac uspesno "zakacio" za sam EXE fajl Back-Fire-a (ili - drugim recima - bilo mi je nenormalno tesko da napravim algoritam koji bi pretpostavio svaku mogucu verziju poteza zlonamernog programa u realnom vremenu!)

Ipak ja sam jedan, a korporacije imaju mnogo vise resursa i programera na raspolaganju. Ovo je samo ideja, i interesuje me da li recimo ijedna korporacija u antivirusnoj zastiti "razmislja na slican nacin"?

EDIT: dobro, ne mora da bude bas OVAKO udesen, samo bilo koja "alternativa" klasicnom pristupu gde se koristi antivirusna definicija kao referenca za prepoznavanje sta je virus a sta je "cisto"?

EDIT: Vidim po ovom toppicu da se mnogi zale na Norton, jedna od zalbi je da se Norton AntiVirus jako tesko moze privremeno iskljuciti?! Koliko je to tesko i koliko su doticni u pravu dokazuje prilozena slicica...!!!

Da, toliko je tesko, treba cak kliknuti na njegovu ikonicu u tray-u (kod sata) desnim dugmetom, i potom iz menija koji ce se pokazati - izabrati opciju "disable Norton AntiVirus"... c-c-c !!!

(Da se preznojis koliko je to tesko...)

nighthawk
16.11.2009, 21:14
Kako je to moguce a da ja pri tome, recimo sa Total Commanderom ne uocim taj folder (gde god on bio - u Windowsu, ProgramFiles-u ili Documents and settings-u)?

Ili - da refraziram pitanje - hoces da kazes da veliki procenat ljudi NE ZNA za "listing" foldera / fajlova na svom racunaru?

Jedan deo ljudi ne zna bas sta se gde nalazi, a drugi deo ljudi nije dovoljno besposlen da bi redovno pretrazivali nekoliko miliona foldera na hard disku. Vecinu ljudi cak i mrzi da redovno skenira komp AV-om, sto i nije potrebno ako je AV stalno ukljucen i korisnik se ne ponasa previse rizicno.

Elem - u "moje vreme" bilo je drugacije (stare dobre Commodore-ove cassette! :))

Ovaj trojanac sigurno ne moze da napadne Commodore, eto ideje kako da se covek zastiti. Uostalom, inkriminisuci sadrzaj tesko i da bi mogao da stane na kasetu :dedica:.

Interesuje me da li i jedna kompanija radi na ikakvom drugom prustupu resenja problema, recimo - nesto poput "bloodhound-a" odnosno da ne skenira fajl (vuce mnogo resursa CPU-a) nego da po ponasanju programa u realnom radu (hm-da li bi to vuklo manje resursa CPU-a???) sam antivirusni program "zakljuci" da fajl ima zlonameran sadrzaj?

Ovo vec postoji kod (verovatno) svih modernih AV-a i zove se heuristika.

kokolje
18.11.2009, 23:58
Ima li potrebe pretrpavati racunar sa vise programa,u vezi zastite uopste?
Npr varijanta-
Antivirus
Ccleaner
Comodo
Malwarebytes
Spybot-search & destroy

Ili je ovo dobra kombinacija zastite?

NIx Car
19.11.2009, 0:00
izbaci spybot.

kokolje
19.11.2009, 0:01
A ovi ostali mogu zajedno da odradjuju bez problema?

miša topola
19.11.2009, 0:44
Malwerbytes + COMODO + AVG free/Avast
to ti je najbolja free zaštita ;)

Djordje Turjacanin
19.11.2009, 21:04
Avast proslavlja 100 milionitog korisnika. Onaj koji postane milioniti biće nagrađen putem u Češku.
http://www.avast.com/eng/100m-existing-users.html?utm_source=program&utm_medium=inews&utm_campaign=100mio

NIx Car
19.11.2009, 22:50
Avast proslavlja 100 milionitog korisnika. Onaj koji postane milioniti biće nagrađen putem u Češku.
http://www.avast.com/eng/100m-existing-users.html?utm_source=program&utm_medium=inews&utm_campaign=100mio

onaj koji postane milioniti???????

Keki
19.11.2009, 23:30
Ocigledno neki typo.

Djordje Turjacanin
20.11.2009, 14:52
Jeste typo, 100milioniti user.

Djordje Nedic
20.12.2009, 10:52
Ja koristim Avast 4.8 Professional edition u kombinaciji
sa IObit Security 360 i Windows Firewall.
Da li treba da nesto menjam?:confused:

DAKINS
20.12.2009, 11:03
Ja koristim Avast 4.8 Professional edition u kombinaciji
sa IObit Security 360 i Windows Firewall.
Da li treba da nesto menjam?:confused:
Ako si na xp moras drugi firewall recimo comodo.
IObit Security 360 umesto njega mozes -malwarebytes anti malware ali nije neophodno.

NIx Car
20.12.2009, 11:03
stavi neki drugi firewall (comodo posto je windowsov firewall supalj) i promeni anti malware (IOBIT 360) za npr malwarebytes ili super anti spyware

SAJEVAC
21.12.2009, 23:59
stavi neki drugi firewall (comodo posto je windowsov firewall supalj) i promeni anti malware (IOBIT 360) za npr malwarebytes ili super anti spyware

Dajem glas drugu Nix car.

mr.marvin
22.12.2009, 0:18
Da li neko ima iskustva sa Outpost Antivirusom? Firewall im je odličan, i razmišljam sa ubacim i antivirsu iste firme.

NIx Car
22.12.2009, 0:23
losiji je od konkurencije..imao sam ga na kompu neko vreme. idi na kombinaciju OF free i avira ili tako neki free antivirus zato sto se ne isplati uzimati ovo cudo (msm znam da ga neces kupiti:dzavo:)

katarinaaa
23.12.2009, 17:50
treba mi hitan odgovor! gde mogu da skinem neki dobar antivirus program, jer ovaj moj ne valja nista (avast) :mad: i šta da uradim da ne dodje do stalnog resetovanja kompjutera ( to mi se desilo prošli put kad sam instalirala na svoju ruku :nov_mad2:)
ne znam kome da se obratim, u majstore nemam poverenja- instalirali su mi avast :n-cc2: tako da ne bih uzalud da im dajem novac :nov_mad2: a u kompjutere se razmem koliko i u nuklearnu fiziku :paranoia: odgovorite odgovorite odgovorite, ako budete dobri i odgovorite meni- deda mraz će vas uzeti u obzir kad bude delio poklone za novu... :rofl:

JohnnyNT
23.12.2009, 17:55
Ti to imaš neke veze kod Dede, a? :D

Avira Antivirus

Skini odavde (http://www.avira.com/en/download/index.php)

veseliburek
23.12.2009, 18:04
treba mi hitan odgovor! gde mogu da skinem neki dobar antivirus program, jer ovaj moj ne valja nista (avast) :mad: i šta da uradim da ne dodje do stalnog resetovanja kompjutera ( to mi se desilo prošli put kad sam instalirala na svoju ruku :nov_mad2:)
ne znam kome da se obratim, u majstore nemam poverenja- instalirali su mi avast :n-cc2: tako da ne bih uzalud da im dajem novac :nov_mad2: a u kompjutere se razmem koliko i u nuklearnu fiziku :paranoia: odgovorite odgovorite odgovorite, ako budete dobri i odgovorite meni- deda mraz će vas uzeti u obzir kad bude delio poklone za novu... :rofl:

de bre avast ne valja??? :p:kreza:

katarinaaa
23.12.2009, 18:34
eej :D! imam veze kod dede zato odgovarajte na sve sto sam pitala :mrgreensa
koja mi je garancija da kad instaliram novi virus nece poceti komp da ludi :confused:

tj. antivirus a ne virus :aplauz:

Nikola16789
23.12.2009, 18:41
eej :D! imam veze kod dede zato odgovarajte na sve sto sam pitala :mrgreensa
koja mi je garancija da kad instaliram novi virus nece poceti komp da ludi :confused:

nikakava, ja ti preporucujem da skidash probne verzije pa nadjesh koji ti odgovara. krenesh recimo Kaspersky, NOD32, BitDefender, pa rdeom jedan po jedan. Naravno, izbrisi stari pre instaliranja sledeceg da ne bi napravila haos

Picard
23.12.2009, 18:42
Lol, kakva garancija. :)
Deinstaliraj stari i instaliraj novi, pa sa njim sve lepo preskeniraj, ne moze niko da ti daje garancije. :)

JohnnyNT
23.12.2009, 18:44
Nema garancije, možda već imaš virus u kompu, možda ti je komp ludi od nečega drugog, možda...ima dosta mogućnosti.

Zato ili ponovo instaliraj Avast ili instaliraj Aviru, a obavezno skini Malwarebytes Antimalware (link (http://www.malwarebytes.org/mbam.php), imaš sa leve strane download dugme) i skeniraj komp sa njim.On nalazi gamad koju antivirus ne može da nadje.

katarinaaa
23.12.2009, 19:23
kad bi to bilo tako jednostavno :facepalm

JohnnyNT
23.12.2009, 19:39
Pa ako ti ovo izgleda komplikovano, ti ipak pozovi nekoga ko ima više iskustva sa računarima, pa nek ti to odradi.
Zaista je bolje da uradiš ovo, nego da pokušavajući da sama rešiš problem, pogoršaš stvari ;)

Zoki'91
23.12.2009, 21:33
Jel mozete neko da mi kaze kolika je mogucnost da imam virus.

http://img526.imageshack.us/i/14622781.png/
http://img695.imageshack.us/i/71024441.png/

Kisr
23.12.2009, 23:23
http://img19.imageshack.us/img19/230/20091223210118.th.jpg (http://img19.imageshack.us/i/20091223210118.jpg/) http://img69.imageshack.us/img69/5943/20091223210225.th.jpg (http://img69.imageshack.us/i/20091223210225.jpg/)
What the...:confused:

Djordje Turjacanin
24.12.2009, 0:36
MA google nešto tripuje.

katarinaaa
24.12.2009, 13:48
ovako- nisam razumjela treba li taj malware da skinem iako imam avast :paranoia:

aca2568
24.12.2009, 13:49
Naravno da trebas a mozes i super anti-spyware:D

Wastelander
24.12.2009, 15:09
Da li bi neko mogao da postavi tutorial za podeshavanja Comodo-a koja nude bolji stepen protekcije od default rezima?

mr.marvin
24.12.2009, 15:33
Iako ne zazirem od detaljnih podešavanja programa ali Comodo me svojim bloatware pristupom odbio od bilo kakvog eksperimentisanja.

Jedan od jedonstavnijih programa, a po mom mišljenju i kvalitetnijih, je http://www.pctools.com/firewall/.

Outpost (besplatna verzija za 32 bita) je možda kvaltitetniji ali PC Toolsu dajem prednost jer nema jedan bag kada se računar zaglavi prikom pokretanja nekih programa, npr. Google Earth, Canon Toolbox (pokušava da prikaže prozorčić za pristup, ali ne uspjeva od već blokirane aplikacije).

Kao što sam već jednom negdje napisao, Comodo "all in one" program nije prepoznao EICAR test virus prilikom downloada/učitavanja stranice što je jedno veliko FAIL :icon_stud

NIx Car
24.12.2009, 15:49
Kao što sam već jednom negdje napisao, Comodo "all in one" program nije prepoznao EICAR test virus prilikom downloada/učitavanja stranice što je jedno veliko FAIL :icon_stud

comodov anti virus je jedan od najlosijih. a sto se tice firewall a za njega je skroz druga prica on je (ako ne i najbolji) jedan od najboljih

nighthawk
24.12.2009, 21:08
Jel mozete neko da mi kaze kolika je mogucnost da imam virus.

Rekao bih ti kada bi mogao da procitam listu procesa sa one slike, previse si je smanjio.

Umesto sto si postavljao screenshot task managera (trebalo je da pritisnes Alt-PrintScreen i da postavis sliku u punoj velicini), skini HijackThis, instaliraj ga, idi do foldera u koji je instaliran, promeni naziv .exe fajla i skeniraj sistem, pa postavi log ovde (kao prilog). Onda cemo moci da ti kazemo da li imas virus ili ne.

NIx Car
24.12.2009, 22:52
symantec (norton) dobio nagradu za najbolji antivirus godine. detaljnije: http://www.av-comparatives.org/

aca2568
25.12.2009, 14:07
Ja imaam lose iskustvo sa nortin-om anti-virus mnogo je komplikovan za rad(mislim na novije verzije) a i postavlja nege grafike kao da sam u bolnici.

Djordje Nedic
25.12.2009, 19:09

Avast je dobar ako je professional i ako se updatuje.;)

Djordje Nedic
25.12.2009, 19:27
sta se desava kad deinstaliram nod? sta se desava sa fajlovima koji su u karantinu?? da li ostaju izolovani od koriscenja... tj deinstaliranjem imam mogucnost zaraze samo od novih virusa ili mi i svi ti iz karantina postaju aktivni?

Ne postaju aktivni, nod ih po deinstalaciji izbrise.

vasiljevic
25.12.2009, 21:39
@Djordje Nedic:

Ovo je zvaničan link ka razlikama između pro i free verzije avasta:

http://www.avast.com/eng/avast-compare-home-professional.html

Ajd sad, da vidim koje to stvari nekom korisniku kompjutera, posebno nekome ko nije preveliki stručnjak, će ovde da zafale i da mu baš budu pod must da imaju na kompu. Obe verzije imaju isti engine, oba imaju istu bazu sa koje skidaju update, pa me aš interesuje gde je ta bitna razlika gde se vidi da je pro verzija jedino što valja.

@katarinaaa:

Iz iskustva, vrlo, vrlo, vrlo retko se dešava da antivirus ima neki konflikt koji dovodi do restartovanja sistema, uobičajeno ponašanje je kod njih da ako ima konflikta da oni prijave da ne mogu da se pokrenu i da je sistem nije zaštićen, i tu se ne desi restart sistema. Meni je ta situacija bila pre jedno godinu dana sa Bit Defenderom, jednostavno, nije hteo da se startuje jer mu nije odgovarao neki DLL, ali nije obarao sistem, sistem je i dalje bio operativan. Dakjle, ja lično bi pre tipovao n a nešto drugo nego na antivirus.

DAKINS
25.12.2009, 21:55
Script Blocker je jedino vredno pomena kod razlike free i pro verzije avasta .
NoScript kad ides na sumnjiva mesta adblosk plus za ostalo i vise si bezbedan neko sa avast Script Blocker .

Djordje Nedic
26.12.2009, 10:49
Na ovom sajtu se moze naci top 10 lista antivirusa sa svim mogucnostima, opisima i ocenama.
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

vasiljevic
26.12.2009, 12:48
Lično, najviše verujem ovom sajtu:

http://www.av-comparatives.org/

Razloga je dosta, poznat je sistem testiranja, poznati su uslovi testiranja koja sprevedu, navedu sve podatke koji su bitni, navedu u rezultatima koji je AV šta propustio i kada i sl. Tokom godina su se pokazali kao vrlo pouzdan izvor koji ne daje podatke koji nisu tačni i koji favorizuju nekoga stalno. U tabelama testova imaju recimo i free verzije antivirusa i tu prikazuju kako su se dotične pokazale prema njihovim komercijalnim rođacima i sl. Dakle dobijamo jasan prikaz onoga šta razmatramo da stavimo na komp. Najbitnije je da oni testove rade na par meseci, proveravajući razne stvari i razna unapređenja na AV programima, da su tu glavni takmaci, da se sve pravi kao jasna tabela, dakle daju vrlo ažurne informacije.

Dotični sajt koji si pomanuo, nie baš najažurniji sa svojim podacima i svojim upoređenjima, on testira AV kad se pojavi, da svoju ocenu i to je to, ta ocena kasnije ostaje za vek i vekoma a to ne valja. Ima dosta primera da je neki program startovao relativno loše ali da je jasnije postao vrlo dobro rešenje. Ili da se neki na startu dobri programi kasnije postali malo neažurni. Zato je sistem redovnog testiranja antivirusa u istim uslovima ono što je neophodno i što je bitna informacija za ljude.