PDA

Prikaži potpunu verziju : Primanje novca?

ДавиДС
23.12.2012, 3:37
Kako maloletnici mogu da primaju novac? Elem,imam gomilu racunarskih komponenti,mp3 i mp4 plejera itd za prodaju,ali ne bih da stalno cimam moje da mi podignu ili sl. a i ne moraju oni da znaju kolko' ja zaradimi dal' zaradim,jer bi onda oni prestali da finansiraju uzinu,izlaske i sl. :D
Dakle,nemam licnu kartu(u procesu izrade je i rekose mi da ocekujem pocetkom februara!?!?!?!? wtf?) tako da bih bio srecan kad bi neko znao neki nacin.. :paranoia:

Sladjan85
23.12.2012, 4:31
Iscimas nekog starijeg druga.

Primer : Prodao si graficku nekom .Das je drugu, on je posalje na tu i tu adresu, primalac preuzme graficku, da pare postaru. Postar donosi pare tvom drugu. Drug je daje tebi. Kasnije drugu kupis kesicu bombona i on srecan.

Porsche
23.12.2012, 4:57
Ako šalješ kurirskim službama robu, kad ti stignu pare oni te zovu na mob ti izađeš preuzmeš pare i to ti je to, samo potpišeš da su preuzeo i ćao.

ДавиДС
23.12.2012, 6:41
Ma ne bih nikog da cimam,a i zato sam pokrenuo ovu temu..
A to za vracanje novca znam,to je kad saljes otkupom,ali prilikom primanja novca postar trazi broj licne karte,to je problem. Da su mi ovi majmuni iz supa izdali licnu kartu ne bi ja imao sad problem oko toga :mad:

Sladjan85
23.12.2012, 11:40
@Porsche i samo pokazes licnu kartu da ti upise broj ?

ДавиДС
23.12.2012, 11:49
To bez licne karte vazi mozda za neke druge kurirske sluzbe,za njih nisam 100% siguran,ja koristim postexpres jer su jedini u mom gradu,a sa ostalim kuririma(aks,bex..itd) nisam pozeljan da saljem jer zaista ne mogu da me budi kurir u ranu zoru -7 sati..a i nekad u to vreme nisam kuci,tako da on nastavlja dalje po gradu..

Porsche
23.12.2012, 13:15

Nekoliko godina u nazad šaljem-primam sa mnogim kurirskim službama i ni jednom do sada mi nisu tražili ličnu kartu, a robu sam preuzimao i kad sam po nekoliko km dalje od kuće, kad sam kod prijatelja, čak su nekad ostavljali i kod mog kuma, druga kad ja nisam mogao da primim. Sad stvarno ne znam kako to funkcioniše po drugim gradovima.

Sladjan85
23.12.2012, 13:42
Meni u zivotu ni Bex ni post express nije dao ni paket ,a niti pare bez broja licne karte ,a imam prilican saldo. U ovoj mojoj selendri def nije tako.

Porsche
23.12.2012, 15:03
Ja uvek imam sa sobom ličnu kartu čak je i pokažem oni kažu ma ne treba, samo potpis.

Samo da dodam: nisam nikada koristio limundo da se zna.

ДавиДС
23.12.2012, 15:08
Verovatno sve zavisi od kurira do kurira.. :o

Kidja
23.12.2012, 15:13
Ma mora licna karta svuda.
To jedino ako te poznaje vec kurir pa ti ne trazi kao sto meni retko traze u posti posto sam tamo svaki dan.
Cekaj lepo tu licnu kartu i miran si.

ДавиДС
23.12.2012, 15:22
Pi baksuzi :(

Porsche
23.12.2012, 15:27
Jedino gde sam morao da dam ličnu kartu je u pošti kad sam dizao pare koje su uplaćene postnet-om uz kod koji mi je stigao na mob, a ostali nikada nisu tražili.

OrthodoxBabec
24.12.2012, 3:37
I ja sam primao posiljke mnogo puta i nikada mi niko nije pomenuo licnu kartu,samo potpis i cao.Mada zavisi od iskustva do iskustva.