PDA

Prikaži potpunu verziju : Šta slušate od muzike...

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

Ulmawen
9.9.2007, 23:06
:rofl::rofl::rofl: Za ne poverovati. Vikipedijin (http://en.wikipedia.org/wiki/Music_of_Serbia#Traditional_music)link o srpskoj muzici. Uživajte. :D

Dimo
9.9.2007, 23:23
Srbija ima najveci broj paganskih grupa posle Finske? Ne zelim da vjerujem da je ovo tacno.

Nicolas
9.9.2007, 23:31
Justine Timberlake - What Goes Around Comes Around
Nelly Furtado - Say It Right (Menage Music Remix)
i obicna Say it right
za kraj malo elektra:
Ekala - Dinamik (Original Mix)

Aegon the Conqueror
10.9.2007, 0:28
Srbija ima najveci broj paganskih grupa posle Finske? Ne zelim da vjerujem da je ovo tacno.

I nije.
The Stone najpoznatiji bend sa naše metal scene.. Ja sam mislio da je to Alogia. Not that I care, anyway.

VojaM
10.9.2007, 0:48
Justine Timberlake - What Goes Around Comes Around
Justine? Napravi ga ti na žensko :D:D:D

bobi
10.9.2007, 0:51

Pa zar nije žensko? :D

Covenant
10.9.2007, 0:54
Paganska muzika?
U to mora da spada i viking metal :rofl:
Salim se-mislim da na ovom polju ubedljivo vodi Rusija ;)
Sta vise reci kada zvanicni sajt Varg Vikernesa odrzavaju Rusi :eek:
Inace-izasla je i Vargova knjiga,ali koliko mi se cini samo na ruskom(za sad)

http://www.burzum.org/eng/library/scandinavian_mythology_and_worldview.shtml

NjegovaWisost
10.9.2007, 0:59

Možda je na francuskom...

Jel ko probao naopačke da pusti Hotel California? Neko je u SK puštao neku pjesmu, al nije rekao koju... Zbog satanskih stihova :/

Ulmawen
10.9.2007, 1:00
Paganska muzika?
U to mora da spada i viking metal :rofl:
Salim se-mislim da na ovom polju ubedljivo vodi Rusija ;)
Sta vise reci kada zvanicni sajt Varg Vikernesa odrzavaju Rusi :eek:
Inace-izasla je i Vargova knjiga,ali koliko mi se cini samo na ruskom(za sad)

http://www.burzum.org/eng/library/scandinavian_mythology_and_worldview.shtml

Vi døde ikke...
Vi har aldri levd...
Amen!
:D

Covenant
10.9.2007, 1:05
En skikkelse lå der på bakken
så vond at de blomster rundt visnet
en dyster sjel lå der på bakken
så kald at alt vann ble til is
En skygge da falt over skogen

da skikkelsens sjel visnet bort
for skikkelsens sjel var en skygge
en skygge av vondskapens makt

:D

Ulmawen
10.9.2007, 1:09
Ajd sad to prevedi ako smeš dok je Voja on-line. :D

NjegovaWisost
10.9.2007, 1:14
Ajd sad to prevedi ako smeš dok je Voja on-line. :D

:D Ko zna šta je tu napisano.... Kao one kineske tetovaže, što su ljudi mislili da su moćne a masa njih su značile pogrdne stvari...

Covenant
10.9.2007, 1:21
Pesma se inace zove Jesu Dod sto ce reci Mrtav Isus I guess :opanachke
Nego u vezi tih kineskih tetovaza :)
U jednom filmu jedan krupniji baja odlazi kod neke azijatkinje prostitutke
Na ledjima ima mocnu kinesku tetovazu sa sve slovima
I kaze mu ona: "Super ti je tetovaza,znas li sta pise?"
On kaze: "Ne"
Ona :"Veliki covek sa malim k....m" :rofl:

Izvinjavam se za off i pogrdan recnik :D

Aegon the Conqueror
10.9.2007, 2:08
Vidim ovde ima gr1m i kvlt ljudi. ;)

mad_skillz
10.9.2007, 2:15
sta se sada vrti u winamp-u...:

Marvin Gaye - Ain't No Mountain High Enough
Barry White - Can't Get Enough of Your Love
Celine Dion - The Power of Love
Elton John - Can You Feel The Love Tonight
Bon Jovi - It's My Life
Percy Sledge - When a Man Loves a Woman
Rolling Stones - Anybody Seen My Baby
Sam Cook - Stand By Me
Andrea Bocelli - Con Te Partiro
Blondie - Maria
The Cranberries - Zombie
Angie Stone - Life Story
Cutting Crew - I Just Died In Your Arms Tonight
Tom Jones - Sexbomb

Nicolas
10.9.2007, 3:06
Nije daleko tako i da nije neki ogromni propust.:D:biglaugh:

sta se sada vrti u winamp-u...:

Marvin Gaye - Ain't No Mountain High Enough
Barry White - Can't Get Enough of Your Love
Celine Dion - The Power of Love
Elton John - Can You Feel The Love Tonight
Bon Jovi - It's My Life
Percy Sledge - When a Man Loves a Woman
Rolling Stones - Anybody Seen My Baby
Sam Cook - Stand By Me
Andrea Bocelli - Con Te Partiro
Blondie - Maria
The Cranberries - Zombie
Angie Stone - Life Story
Cutting Crew - I Just Died In Your Arms Tonight
Tom Jones - Sexbomb

Da nisi raskinuo s nekom devojkom?
A ja mislio da sam ja omeksao.:D

Moj doprinos tome:):
Roxette - Spending my time
Joe Esposito - Lady lady lady
Nancy - Women
Doors - Love her madly
Gipsy Kings - Escucha Me
The Walker Brothers - The Sun Aint'T Gonna Shine Anymore
Del Shannon - Runaway
Robbie Williams - Feel
Chicane Feat. Peter Cunnah - Love On The Run (Radio Edit)
Infernal - Self Control

special: James Taylor - Ain't No Sunshine When She's Gone

+Nek - Laura Non C'E
Nino D' Angelo - Sensa Giacca Di Kravatta
Nickelback - How you remind me

mad_skillz
10.9.2007, 3:20
@Nikolas
nisam raskinuo vec jurim pa mi ovo dodje kao boost...:D nesto kao redni sestak sa kompresorom...:to_care:
btw. lista ti je odlicna, moram i ja da ubacim nesto od toga kod sebe..:)

Nicolas
10.9.2007, 3:29
@Nikolas
nisam raskinuo vec jurim pa mi ovo dodje kao boost...:D nesto kao redni sestak sa kompresorom...:to_care:
btw. lista ti je odlicna, moram i ja da ubacim nesto od toga kod sebe..:)

Takvu ilustraciju ne mogu da ne shvatim.:opanachke
Javi ako nemas da saljemo.;)

Da dodam i ovo:
Alabina - Lolai
Alabina - Tierra Santa
Alabina - Lola Lolita
Kiss - I Was Made For Loving You
Eros Ramazzoti - Fuoco Nel Fuoco
Eros Ramazzoti - Cose Della Vita
Eros Ramazzoti - Un Altra Te
Seal - Crazy
Seal - Kiss From A Rose:)

mad_skillz
10.9.2007, 3:39
mogli bi to nesto od erosa da zavrsimo..:)
'ce da bude sredjeno..

Garson
10.9.2007, 3:42
Mad, kakav si ti bre reper?:opanachke

Mrka Kapa
10.9.2007, 3:45
Emotivni reper... najređa sorta. ;)

mad_skillz
10.9.2007, 3:57
Mad, kakav si ti bre reper?:opanachke

reper in love....:to_care:
naravno mogu i ja malo 2Pac-a da zavrtim nije problem ali promena ne skodi..:)

Emotivni reper... najređa sorta. ;)
:)...donekle da..

Garson
10.9.2007, 4:04
reper in love....:to_care:
naravno mogu i ja malo 2Pac-a da zavrtim nije problem ali promena ne skodi..:)
U tom slucaju moja preporuka za sledece pesme::)
Youssou N'Dour featuring Neneh Cherry-Seven Seconds
Billy Idol-Sweet Sixteen
Chris Isaak - Wicked Game
Zucchero & Paul Yang - Senza Una Donna
Gary Moore - Still Got The Blues
Prince - Diamonds And Pearls

Rocker
10.9.2007, 4:05
Ma folira se ovaj Mad, našao neku cicu rokerku (jel' da da su najbolje? :to_care:), pa sad mora malo da joj se šlihta! :a_bleh:

BTW, jel' bio neko na ovom Jelen festu? Nešto imam utisak da je prs'o načisto....preskupe karte + kiša uz prosečne bendove...:a_whistli

Garson
10.9.2007, 4:08
BTW, jel' bio neko na ovom Jelen festu? Nešto imam utisak da je prs'o načisto....preskupe karte + kiša uz prosečne bendove...:a_whistli
I mene zanima kako je bilo. I jel' bio Gary Moore, neshto se ne pominje u javnosti?

Nicolas
10.9.2007, 4:14
I mene zanima kako je bilo. I jel' bio Gary Moore, neshto se ne pominje u javnosti?

Pa bio je, bas je pre neki dan bila neka konferencija za novinare s njim.
Govorio je o tome kako se nada da ce ljudi doci na njegovu binu jer u isto vreme svira jos jedan dobar bend... i kako je u Srbiji bio odavno itd.

mad_skillz
10.9.2007, 4:38
shta je ovo ljudi ja tamo u test drive dajem savete a ovde prozivke sve po mojoj grbaci..prvo za bmw-a a sad i za plejlistu...mislim stvarno ljudi nema smisla...:to_care:
stvarno ste mu dali tempo..:)
ako i treba ko ce kome ako ne svoj svome..:D
@rocker matori nisi daleko, nije bas rokerka ali voli ovo..:)

Ulmawen
12.9.2007, 17:11
Upravo naiđoh sa neke 2 nedelje zakašnjenja na informaciju o snimanju filma "Chemical Wedding", po scenariju (potpuno neočekivano :D) Bruce Dickinson-a. Evo ga i link (http://www.ironmaiden.com/index.php?categoryid=8&p2_articleid=659), pa koga zanima nešto više o tome...

Rocker
12.9.2007, 19:13
Ajd' sad neke vajde od ovoliko muzike, sem čistog hedonizma! :to_care: Počinjem sa pisanjem seminarskog rada o R'N'R-u kao kulturološkom fenomenu uopšte, ali sa akcentom na naše prostore. Bio bih zahvalan svakome ko bi mogao da mi preporuči neki sajt, pdf knjigu (nemam baš mnogo vremena da se bakćem po bibliotekama:a_whistli) ili neki drugi izvor o kome je o ovom fenomenu rečeno nešto uopšteno. Wikipedia je previše štura sa ove strane i uglavnom govori o samom istorijatu. Dakle, zanimaju me zapažanja raznih sociologa, kulturologa i ostalih učenjaka. :kreza:

Shlaymara
12.9.2007, 19:25
EX Yu Rock Enciklopedija 2 (http://www.popboks.com/popx/exyur.shtml) Ima da se nadje u PDFu.
I malo lokalnije ali odlicne knjige,
Novosadska Punk Verzija 1978-2005 (http://www.popboks.com/popx/novosadskapunkverzija.shtml) i
NS rokopedija (http://www.vreme.com/cms/view.php?id=437748)

Rocker
12.9.2007, 19:37
EX Yu Rock Enciklopedija 2 (http://www.popboks.com/popx/exyur.shtml) Ima da se nadje u PDFu.
Ovu naravno imam (doduše prvo izdanje), ali i ona kao i ove druge dve se više bavi samim istorijatom nego analizom R'N'R fenomena u nas. Više mi trebaju neke studije, nego knjige, mada znam da je ovo retko štivo.

Ulmawen
12.9.2007, 20:16
Hm hm.. Imam ja neku antropološku studijicu o tome, papirnatu doduše, ali kači samo RNR na prostorima bivše YU i ako se ne varam pisana je osamdesetih. Ako je to od pomoći, reci, pa da prekopam po zalihama...

I da, žanrovski je podeljena. Znači klasičan rock, metal, punk...

Rocker
12.9.2007, 20:32
Ako ti nije teško, bio bih ti veoma zahvalan! :aplauz:

Iris
12.9.2007, 21:14
A da te povežem sa Janjatovićem? Znam čoveka ;)
Pomoglo bi ti i izdanje Leksikona YU mitologije (http://www.leksikon-yu-mitologije.net/), ima tu dosta dobrih stvari... pogledaj pod "ESEJI" a ako zatreba još podataka, javi! :)

Rocker
12.9.2007, 22:05
Odlično je ovo i mnogo ti hvala! Baciću pogled detaljno da vidim šta sve može da se izbunari! :aplauz:

Mrka Kapa
12.9.2007, 22:31
Možda možeš pronaći ponešto i ovde (http://www.popboks.com/branko/odabrano.asp), u pitanju je knjiga Branka Vukojevića, srpskog rokenrol kritičara. Jedino što se tekstovi odnose na period do '91. godine.
Branko je inače bio glavni urednik muzičkog časopisa Džuboks, prvog muzičkog magazina bivše Jugoslavije.
Nešto malo o samom časopisu se može naći ovde (http://www.popboks.com/dzuboks/odzuboksu.shtml). Tu se može naći i arhiva nekih starijih brojeva, čini mi se.

Dreamfall
13.9.2007, 21:28
Well
RHCP-Otherside,Californication,Scartissue,Carbon,Dosed, Give it away,By the way,Hump the Bump....

IRON MAIDEN-WASTING LOVEFear of the dark,clansman,BRAVE NEW WORLD,Aces High,Charlotte the Harlot,Flash of the blade,Journeyman(ne znam jel' to pravo ime pesme jer sam je skinuo sa neta),Wildest dreams,2 minutes to midnight,the trooper,the Aftermath,wasted years,Run to the hills,Be quick or be dead,Revelations,Infinite dreams...

Nightwish-wanderlust,Nemo,eva,Bless the child,Pharaoh sails to Orion,Wish I had an angel,Nightquest,She is my sin...

Sonata Arctica-Replica,Wolf and the Raven,Broken,Paid in full,Black sheep,Under my tree,Shy,Tallulah,Letter to Dana,Kindom for a heart,Art of Jani Limatainen(instumental),Graveimage,Peacemaker...

Soad-Aerials,BYOB,Hypnotize,Chop Suey,Radio video,War,Science,Boom,Lonely day,Roulette...

Guns and Roses-Don't cry,november rain,Live and let die,sweet child of mine,paradaise city,civil war,right next door to hell,hair of the dog...

Scorpions-Big city nights,Still loving you,Wind of change,Rythm of love,Is there anybody there,Rock you like hurricane,Send me an angle...

Ko mi sledeci kaze da je RHCP najveca rock grupa ima da :Battered:

Srlandand
14.9.2007, 21:46
Da li ste culi da je za povratnicki koncert Led Zepelina karte rezervisalo 20 miliona ljudi? Inace, hala u kojoj oni sviraju prima samo 22 hiljade.

SirDuck
15.9.2007, 0:55
A ja bas hteo da idem...:D
LZ je jedan od mojih najomiljenijih bendova, i stvarno bih voleo da budem na koncertu, ali jbg, nista odavde :(
Sto ne prave tureju bre! :(

PS:Zna li se ko ce da bubnja? :)

@Dreamfall, poslusaj od scorpionsa album sa berlinskom filharmonijom :)
Topla preporuka, mnogo je dobro odradjen
A za peperse, pa kako da ti kazem, jesu :D (Covenant, ocemo opet raspravu :D ;))

Ulmawen
15.9.2007, 1:03

Ne, još ništa ne govore. :( Ali možeš da se subscribe-uješ na mailing listu, pa šalju obaveštenja. http://www.ledzeppelin.com/

NjegovaWisost
15.9.2007, 1:05
A hoće li dolaziti u Beograd? kajaću se čitavog života što nisam mogao da odem na koncert Rolling Stonesa....

Ulmawen
15.9.2007, 1:16
A hoće li dolaziti u Beograd? kajaću se čitavog života što nisam mogao da odem na koncert Rolling Stonesa....
U pitanju je jedan koncert i održaće se u Londonu (26. XI)...
Ali ne kloni duhom, već su se jednom prešli pa su išli na turneju po našem komšiluku, doduše samo Page i Plant, ali veruj mi na reč, dovoljna su i njih dvojica. :)

Insecticide
15.9.2007, 1:16
Ma ljudi ovo je muzika kakav RHCP,SOAD,kakav Nightwish,Him...
Pantera-COWBOYS FROM HELL:nov_explo,walk,floods,cemetery gates,revolution is my name...sve
Metallica-Master of puppets,seek&destroy,orion...sve
Megadeth-Wake up dead,sympony of destruction...sve
Black Sabbath-sabbath, bloody sabbath,iron man....sve
Marty Friedman-sve
Disturbed-sve

SirDuck
15.9.2007, 1:17

Kad bi dosli u BG nema sanse da ne bi isao!
Sve bi uradio da dodjem do karata i odem na koncert!
Sace Simke da se javi :D

A bas sam se sa ortakom zaebavao zimus, kako bi isao na koncert LZ pod obavezno kada bi se ponovo sastali, nismo ni sanjali da ce se to stvarno desiti :)

U pitanju je jedan koncert i održaće se u Londonu (26. XI)...
Ali ne kloni duhom, već su se jednom prešli pa su išli na turneju po našem komšiluku, doduše samo Page i Plant, ali veruj mi na reč, dovoljna su i njih dvojica. :)

Pa oni su tu i najvazniji, zar ne? :)

Ma ljudi ovo je muzika kakav RHCP,SOAD,kakav Nightwish,Him...
Pantera-COWBOYS FROM HELL:nov_explo,walk,floods,cemetery gates,revolution is my name...sve
Metallica-Master of puppets,seek&destroy,orion...sve
Megadeth-Wake up dead,sympony of destruction...sve
Black Sabbath-sabbath, bloody sabbath,iron man....sve
Marty Friedman-sve
Disturbed-sve

Pih, metalac ;)

Ulmawen
15.9.2007, 1:27
Pa oni su tu i najvazniji, zar ne? :)

Jesu, ali se ne bih bunila ni da ih vidim sa John Paul Jones-om, mada i ovako im ništa ne fali apsolutno. Interesantno je, recimo, da su na toj famoznoj turneji po našem komšiluku svirali sa nekim unknown mladićem na bubnjevima (barem je meni bio unknown :)), a Bonzov sin je odbio da ide na turneju sa njima. John Paul Jones je pristao, ali je tražio preveliku cifru za to. Otuda su na turneju išli samo Page i Plant... Čudnovata logika, ali šta je tu je.

SirDuck
15.9.2007, 1:31
Jesu, ali se ne bih bunila ni da ih vidim sa John Paul Jones-om, mada i ovako im ništa ne fali apsolutno. Interesantno je, recimo, da su na toj famoznoj turneji po našem komšiluku svirali sa nekim unknown mladićem na bubnjevima (barem je meni bio unknown :)), a Bonzov sin je odbio da ide na turneju sa njima. John Paul Jones je pristao, ali je tražio preveliku cifru za to. Otuda su na turneju išli samo Page i Plant... Čudnovata logika, ali šta je tu je.

Ma bez glasa i gitare se ne moze, lako mogu da nadju nekog bubnjara koji ce moci da pokrije njihove pesme, kao i basistu, samo da se ne "sire" mnogo svojim talentom kojeg verovatno nemaju vise od originalne postavke :)

A Page sta radi sa gitarom...ono nije zdravo :)
Najjace mi je kad se dovati gudala pa svira po metalnim zicama. Genije :)

PS: mlogo mi se spava, tako da ne zamerajte ako sam sad nesto zesce odvalio :D
Idem sad na casu kreveta pa u mleko ;)
Q noc :)

Guardian
15.9.2007, 2:02

Pa trebao bi Bonanov sin da bubnja, bar sam ja tako čuo!

:ciao:

NjegovaWisost
15.9.2007, 3:01
Hm. Ovo mi liči na ponovne koncerte Azre. Samo što je na bini umjesto Branimira Štulića bila njegova slika...

Covenant
15.9.2007, 13:30
Nego....
Sto sam nasao super band
Zove se The Black Dahlia Murder :Freddy:
Odlicna kombinacija melodic death-a i treserice-a vokal se smenjuje od black scream-a do death metal grinda
Vrh :nov_guita

Nicolas
15.9.2007, 20:22
Zadnjih par dana se slusa:

Pink Martini
- Bolero
- Brazil
- No Hay Problema
- Donde Estas Yolanda?
itd.

Iron Maiden
15.9.2007, 21:17
@Rocker
Ima u knjizi 'U znaku zveri' Branka Rogosica, poglavlje u kome se opisuje uticaj Iron Maidena na razvoj muzike u Srbiji, kao i pocetci nase rock/metal scene

Ulmawen
15.9.2007, 21:31
Ima u knjizi 'U znaku zveri' Branka Rogosica, poglavlje u kome se opisuje uticaj Iron Maidena na razvoj muzike u Srbiji, kao i pocetci nase rock/metal scene
Ajoj! Pa ta knjiga je živa sprdačina! :D

ACHTUNG
15.9.2007, 22:43
Wo ist meine Slayer concerten? WO? :D

aerochivija
15.9.2007, 23:47
Ich weiß nicht... Und sprache Deutsch vönig. Bitte, sagt in serbish! :D

Konzert(en), mein herr...

Covenant
17.9.2007, 12:46
http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?lang=sr&details=071102

Tony Macalpine/Billy Sheehan/Virgil Donati

Ko voli nek izvoli ;)

Nazalost,predstojeci koncert Marduka je pomeren za posle Nove Godine :(

http://www.legacy-promotion.net/koncerti.php?details=070917&lang=sr

SirDuck
17.9.2007, 13:00
A jel se zna nesto o dolasku Scorpionsa?

Covenant
17.9.2007, 13:10
Nista za sad :(
Nesto se suska i za ACDC ali sve je to neprovereno-glasine kako se kaze

M1los
17.9.2007, 14:08
Auuuuu... Što bih volio na AC/DC da idem, to je ludilo... Šta mislite 'oće li u BiH da svrate? :kreza:

steve89
17.9.2007, 14:17

Ja sam cuo da dolaze u Krusevac :alealeee: mada ne verujem da je tacno :(...

Srlandand
17.9.2007, 16:19
Ne verujem... Da od toga ima nesto vec bi se culo.

caine
17.9.2007, 19:12

Meni je logično da dođu tek kad snime novi album, tj. tek sledeće godine... :(

Nicolas
18.9.2007, 12:03
Locktown Feat. Alexandra Prince - Alive (12'' Original Mix)

Zivahna i ima dobre prelaze.;) (House naravno)

Covenant
18.9.2007, 22:46
Sledecu vest sam procito na yumetalu

MIKE AMOTT: CARCASS Has Rehearsed And May Reunite For Tour - Sep. 18, 2007

Former CARCASS guitarist Mike Amott (currently in ARCH ENEMY) has revealed that the legendary U.K. death metal band might reunite for a tour.

In an exclusive interview with Sweden's Close-Up magazine (web site), Amott said that he and guitarist/vocalist Bill Steer secretly met in Halmstad, Sweden last year to rehearse old CARCASS material. A couple of months later, they were joined by vocalist/bassist Jeff Walker for another practice session. ARCH ENEMY's Daniel Erlandsson was handling the drum duties at these rehearsals.

"It sounded really good and it was a lot of fun," said Amott. "We rehearsed pretty much the entire 'Heartwork' album [1993]."

The original plan was for CARCASS to play several festival shows during this summer, but that fell through.

"I hope we can do some reunion shows at a later date," explained Amott. "It would be a lot of fun and I'd love to play the songs live again. Unfortunately, it can't happen until 18 months from now, at the earliest, because ARCH ENEMY has a totally full schedule. It's different for the other guys who don't work as actively on their music careers."

Have you discussed writing new songs?

"To write something new seems unnecessary. People still only want to hear the old stuff," said Amott.

After the "Heartwork" tour, Mike Amott left CARCASS. The band then released the appropriately titled album "Swansong" (1996).

What did you think of "Swansong" when it came out?

"I wasn't a fan of it," Mike replied. "But we actually rehearsed a couple of songs from it last year and they sounded pretty good. I think the production partly ruined it. It sounded sparse and basically all the extreme stuff that characterized CARCASS was gone. It felt boring."

Have the other members of CARCASS heard ARCH ENEMY?

"Jeff has flat-out said that he thinks we suck," Amott stated. "Bill is not into that kind of music. I think the guys left the metal world as it was in the middle of the '90s and haven't thought about it since. It seems they think it's a little bizarre that I'm still doing the metal thing full-on."

Original CARCASS drummer Ken Owen suffered a brain hemorrhage in 1999 and was hospitalized for ten months, slowly emerging from a coma.

"Ken is doing fine today, but he's not a metal drummer," Amott explained. "He's not capable of playing entire concerts with an extreme band like CARCASS. I still hope that he, if we do a tour, will travel with us and play a couple of songs each night."

Covenant
18.9.2007, 22:47
(nastavak)

Earache Records will re-release the CARCASS back catalogue with bonus material, including extra DVDs with brand new interviews and other footage.

"Jeff has negotiated with Earache and been able to make the label pay us a lot of old royalties," Amott revealed. "Of course money means something, but it would be great fun to go around and play songs that truly are classics in a genre. I've never played stuff like that to people before. I mean, songs that somehow have been soundtracks to people's lives. It would be fun to dig up the old corpse again."

Dakle kao sto se vidi iz prilozenog mozda ce uskoro okupiti sada vec legendarni metal bend Carcass!
Sto je sjajna vest,prosto nisam mogao da poverujem :) :n_klanja:

Iron Maiden
18.9.2007, 23:01
Covenant tastatura ti se pozlatila ako dodje AC/DC

mad_skillz
19.9.2007, 0:04
Nicolas, moze ovako neshto za bayerische...:D :

James Blunt - 1973
Gym Class heroes - Close Off
Timbaland ft. Kery Wilson, Doe & Sebastian - The Way I Are
Greenday - Working Class Hero
Manic Street Preachers ft. Nina Persson - Your Love is Not Enough
Plaine White T's - Hey There Delilah
Kanye West ft. Daft Punk - Stronger
Ville Valo ft. Natalia Amog - Summer vine
The Roots - The Seed
Mattafix - Big City Life
Paulo Nutini - New Shoes
Natasha Bedingfield - Soulmate
Enrique - Do You Know
Mark Ronson - Stop Me
Gwen Stefani - 4 In The Morning
Pink - Leave Me Alone
John Legend - Stereo
Time Deluxe ft. Audiobullys - Let The Beat Roll
Weezer - Islands on the Sun
Sunblock - I'll be ready
Michael Buble - Everything

Nicolas
19.9.2007, 0:14
Moze moze.;)

E bas sad slusam Jamesa Blunta!!!
I to bas ovu 1973! :to_care: (pre nego sto sam video ovaj post)
Nov album.;)

mad_skillz
19.9.2007, 0:18
mnogo dobra stvar, zarazna ta 1973 i mozda bih ubacio
Craig David - Unbelievable
Gavin DeGraw - I Don't Want to Be
Maroon 5 - Harder to Breathe

i to mi se sad vrti :) mala promena u odnosu na onu flegmu od liste od pre nedelju dana..kako napreduje proces napreduje i playlista :D

Nicolas
19.9.2007, 0:38
;)
Za nedelju dana ce ti biti na listi
EMF - Ubelievable :D

Meni su sada u listi dva albuma Jamesa Blunta, onaj iz '04 "Back To Bedlam" i ovaj novi iz '07 "All The Lost Souls".:)
Dobar mu je ovaj novi, jos samo da je ona nemica Simona.:opanachke

Covenant
19.9.2007, 15:41
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=18807&st=0&start=0

Kandidati za najruzniji heavy metal bend-citajte malo :rofl:

bobi
20.9.2007, 11:25
Možda ste postavili, možda i niste, nemam sad vremena da citam, ali organizuje se neki metal festival u Smederevu.

Najavljeni Ensiferum i Sybreed.
http://castlefestival.org/Site/Srpski/index.php

citat sa Dizajn Zone...

Mozda je rano da krenemo sa objavom, ali, za ovakav projekat ne mozemo vise da cekamo. Vec duze vrijeme se radi na metal festivalu u Srbiji, prvom, koji bi trebao postati tradicionalan, i sa imenima koja, vjerovatno, nikome ni ne bi na pamet pala, da se mogu okupiti u Srbiji na jednom festivalu! Neki su vec bukirani, sa nekima smo jos u fazi pregovora, ali krajnjim ishodom niko nece biti nezadovoljan. U ponedeljak cemo objaviti prvi bend(Samo da napomenem, objave nece ici nikakvim odredjenim redosledom, od manjih bendova ka vecim, ili obrnuto...), i na svakih nekoliko dana po jedan novi. U ponedeljak i zvanicno pocinje sa radom oficijalni sajt festivala www.castlefestival.org , na kome sada mozete naci pozdravni tekst sa odbrojavanjem do objave prvog benda. Na sajtu cete, osim spiska izvodjaca i satnica naci i sve potrebne informacije o smjestaju, taksi sluzbama, prevozu, Smederevu, merch-u, i svemu sto bi moglo da vas interesuje.

Potvrdjeni bendovi

Ensiferum
Sybreed

Dajte svoj glas na forumu yumetal.net i predlozite metal band koji biste voljeli da vidite na prvom Srpskom Metal Festu.

I naravno posjetite

http://www.terranostra-promotions.com/

P.S. prosirite ovaj post na drugim forumima jer je :

Odbrojavanje pocelo!!!

DarkNemos
20.9.2007, 11:35
Možda ste postavili, možda i niste, nemam sad vremena da citam, ali organizuje se neki metal festival u Smederevu.

Najavljeni Ensiferum i Sybreed.
http://castlefestival.org/Site/Srpski/index.php

citat sa Dizajn Zone...

Definitivno vredno paznje... Nisam procitao kad se odrzava sledece godine... Da me ne zateknu kad budem bio u vojsci:) Bezacu iz vojske...

Jos kad bi dosao ektomorf:D. Outcaaaaaassssttttttttt :D:D:D

hacker_aca
20.9.2007, 22:11
Evo i one liste pesama koju sam obećao da ću postaviti kada "pažljivo" preslušam. :)

Od 55 pesama na disku koji sam dobio izdvojio sam 20 pesama.

Lista:

DJ Disciple feat. Dawn Tallman - Work It Out (Ruff & Tort Mix)
Subway Rockers - Call Me (Minimal Chic 4 The Floor Mix)
Rihanna - Umbrella (Jody Den Broeder Luch Club Mix)
Kortezman Feat Rozalla - Everybody's Free (Hernandez Vs Dj Tyo Free club Remix)
Timberland & Nelly Furtado & Justin Timbrelake - Give It To Me (Jared Jones Mix)
Dennis Christopher - Sign Your Name (Soul Corporation Club Mix)
John Modena - Shake It
Ibiza Music United - Show Me Love 2007 (Original Extended Mix)
Chic Flowerz Presents Patrice Strike - Girl (Breathe Mix)
Armand Van Helden - Je T'aime (Feat. Nicole Roux)
Candy - Freed From Desire (Only Fordj's Mix)
Chic Flowerz - Satisfaction
Hitmixers Vs. Nelly - Say It Right (Vocal Mix)
Nightcrawlers - Push The Feeling On (Roger Sanchez Mix)
SeSa - Like Tis Like That (Full Vocal Mix)
Snap - Rhytm Is A Dancer 2007 (Cute Poison Remix)
Unknown - Get Your Ass Up
Yanou - Sin Is Shining (Michael Gray Remix)
Yarabi - Yarabi (I.C. Dance club Edit)

Možete primetiti da ovde ima 19 pesama. Ona dvadeseta nema zapisano ime tako da ne bih znao koja je.

Happy listening! :qliranje:

pyost
20.9.2007, 23:04
Mozda Tunatic pomogne ;)

Dimo
20.9.2007, 23:11
Slusao sam Nightwishov single sa novom pjevacicom, i djeluje ok, nekako imam utisak da je mnogo jaci i tvrdji od nekih ranijih izdanja. Nova djevojka ima fin glas, i u neku ruku lak za slusanje, mada iskreno, tipicna je za neki gothic metal bend, Tarja je bila specificna po mnogo cemu u pozitivnom smislu.
Interesuje me, posto sam u stisci sa vremenom da bih pretrazivao, da li je Nightwish izdao cijeli novi album, naziv albuma i da li se prodaje u Beogradu? Ne interesuje me singl ili nesto slicno, samo kompletan album i okvirna cijena. Zahvaljujem.

Covenant
20.9.2007, 23:17
http://www.metal-archives.com/release.php?id=157525

Ne znam-ali verovatno moze da se pazari u Mamutu ili IPS-u,eventualno Plato

Dimo
20.9.2007, 23:22
Zahvaljujem, to me je interesovalo, jer cim stigne u Beograd, momentalno se salje i distribuira i u Podgorici.

hacker_aca
21.9.2007, 2:15
Mozda Tunatic pomogne ;)

Nemam mikrofon a web kamerica (koju sam koristio kao mikrofon :kreza:) se negde zagubila... Čini mi se da ima brat ime pesme u telefon pa ću postaviti sutra ime. ;)

Ipak hvala.

Dushan
22.9.2007, 14:51
DJ DLG - Here To Rock (Original Mix)
Freemasons - If (Original Mix)
Ida Corr Vs Fedde Le Grand - Let Me Think About It (Micky Slim Remix)
Laidback Luke - We Rock Da House
Melleefresh vs Deadmau5 - Beautiful Rich And Horny (Original Mix)

Eto to sam slushao danas otkad sam ustao :)

Inache, ko voli electro, neka skine neku pesmu kanadskog DJ-a i producenta u usponu, Deadmau5-a.

Rocker
23.9.2007, 0:39
Ne bi ste verovali, ali slušam Amadeus bend! Naravno, ne ovaj šabanski šit kojim momci zarađuju za život, nego (još uvek) neobjavljeni snimak albuma. Baš onako fin hard rock, čudi me da niko nije hteo da im objavi album. Inače, moj dobar ortak ih poznaje, tako sam došao do ovog demo-a! :aplauz:

Tužno je koliko ima ovako kvalitetnih bendova koje niko neće da finansira a razni drekavci štancuju CD-e po Grandu svakodnevno! :n-hang:

MilanSM
23.9.2007, 0:45
@Rocker

Tu je i primer Osvajača. Odličan bend, ali morali su od nečega da žive.

"Teče vino crveno, venama mojim..." :D

Rocker
23.9.2007, 0:52
@Rocker

Tu je i primer Osvajača. Odličan bend, ali morali su od nečega da žive.

"Teče vino crveno, venama mojim..." :D

Da, i mene je to podsetilo na njih, ali oni su imali kakvu-takvu rokersku karijeru i uspeli da snime neki album. To što su se posle prodali je druga stvar, ipak su imali perspektivu (naravno ne tako bogatu) i kao rokeri. Govorim o bendovima koji nisu dobili ni jednu jedinu šansu da se dokažu. Da nije Zaječarske Gitarijade, nigde skoro da i ne bi bilo prilike da se čuju mlage snage R'N'R-a (naravno, ovde mislim i na punk, metal i sve ostale sub R'N'R žanrove). Toliko talenta wasted....what a shame! :n-cc2:

MilanSM
23.9.2007, 1:33
Slusao sam Nightwishov single sa novom pjevacicom, i djeluje ok, nekako imam utisak da je mnogo jaci i tvrdji od nekih ranijih izdanja. Nova djevojka ima fin glas, i u neku ruku lak za slusanje, mada iskreno, tipicna je za neki gothic metal bend, Tarja je bila specificna po mnogo cemu u pozitivnom smislu.

Tarja ima odličan glas! Doduše nisam odslušao ništa od njenog samostalnog rada, iako bih voleo.

Možda najbolja pesma gde njen glas dolazi do izražaja je Sleeping Sun sa Oceanborn.

Kakvi stihovi:

"I wish for this night-time
to last for a lifetime
The darkness around me
Shores of a solar sea
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you"

Pre mi se ta pesma nije toliko svidjala, ali sam zamislio da je slušam na obali okeana koji plamti kao nebo pri zalasku sunca, ali ipak dozvoljava zvezdama da krase noćno nebo u tom trenutku.

Rocker
23.9.2007, 1:40
Tarja ima odličan glas! Doduše nisam odslušao ništa od njenog samostalnog rada, iako bih voleo.
Sve sem njenog glasa je prilično bledunjavo! Pričali smo već o ovome kad je bio aktuelan izlazak njenog solo albuma.

MilanSM
23.9.2007, 1:46
Možeš li, moli te, da met'eš link ako otprilike znaš gde ste o tome raspravljali (zanima me šta je to okarakterisano kao bledunjavo)? Nije mi uspelo pomoću pretrage, a ima 190 strana.

Covenant
23.9.2007, 1:50
@Rocker
Tacno tako,a i Nigtwish u globalu nije nista specijalno
Zadnji solo album Henkays Ikusiuudest je neki prosecan popic i nista vise
Mada kazu mi ljudi da imaju na netu neke nove stvari za novi predstojeci solo album i da su navodno odlicne-mada posto ti isti ljudi vole Nighwish a ja ne,verovatno mi se nece svideti-will see...

EDIT: MilanSM-skini album i uveri se sam-u najmanju ruku prosek,ja sam ocekivao daleko bolje

Rocker
23.9.2007, 2:01
Možeš li, moli te, da met'eš link ako otprilike znaš gde ste o tome raspravljali (zanima me šta je to okarakterisano kao bledunjavo)? Nije mi uspelo pomoću pretrage, a ima 190 strana.

Stvarno ne znam da ti kažem, bilo je to poodavno, ne sećam se više. Mogu da ti prenesem neki generalni utisak (svih koji su ovde pričali o tome) a to je da je njen glas i dalje sjajan, ali pesme su bukvalno pesmice (we wish you a marry christmas obrada) i ukupan utisak je upravo takav, bledunjavo. Ni sam ni ja neki ljubitelj Nightwish-a, mada mi je tamo zvučala daleko bolje. Verujem da bi retko ko obratio pažnju na nju da nije od ranije poznata iz benda. Čuj album pa će ti biti jasnije, ni ja nisam verovao dok nisam čuo. ;)

MilanSM
23.9.2007, 2:02
Covenant,
Oceanborn je izvanredan album, ostali su manje više neki prosek, što se tiče albuma u celini. Ali opet ima odličnih pesama, naravno za onog ko voli njihov stil.

Neću da skidam album, ali ću pokušati da ga nabavim, iako nemam neku želju ako više ljudi kaže da nije ništa posebno.
_________

Rocker,

Nisam imao neka očekivanja od Tarjinog samostalnog rada, niti sam sa nekom pažnjoj ispratio njen odlazak iz benda.

Ni ja nisam neki veliki ljubitelj Nightwisha, ali imaju nekih dvadesetak pesama koje mi se mnogo svidjaju.

steve89
23.9.2007, 2:27
kad ste vec kod amadeusa, ae da kazem i ja nesto ;)

slusao sam ih 2x uzivo, i mogu da kazem da otkidaju, dzaja (pevac:D) opasno peva, a kakve solaze tek izvode kad zavrsavaju :n_klanja: i oba puta je poslednja pesma bila smoke on the water a pevao je bubnjar, ne znam zasto nije pevac? a i bubnjar dobro peva ;)

cuo sam da kao ovim albumima nameravaju da zarade neke pare pa da tek onda snime rock album? koliko je to tacno ne znam...

i jedna prica :D

posle pauze vracaju se oni i pocinje ona melodija grome moj od cece i ono veci deo publike tooooo... tek dzaja : e necemo to :p :D

zaboravio sam da dodam...
ja slusam nightwish ali se ni meni tarjin solo album ne svidja dok je ovaj novi album nightwisha mnogo dobar...

Rocker
23.9.2007, 3:19
cuo sam da kao ovim albumima nameravaju da zarade neke pare pa da tek onda snime rock album? koliko je to tacno ne znam...

Pa album im je već spreman, samo nema ko da ga objavi...stvarno kidaju koliko su dobri! :aplauz: Garant ih niko ne bi prepoznao kad im ne bi neko rekao ko peva (nisam ni ja, priznajem :to_care:)

MilanSM
23.9.2007, 3:33
Pa album im je već spreman, samo nema ko da ga objavi...stvarno kidaju koliko su dobri! :aplauz: Garant ih niko ne bi prepoznao kad im ne bi neko rekao ko peva (nisam ni ja, priznajem :to_care:)

Pevaju li na engleskom ili na srpskom? Kakvi su im tekstovi?

Rocker
23.9.2007, 3:36
Pevaju li na engleskom ili na srpskom? Kakvi su im tekstovi?
Na engleskom su, klasičan hard rock stil....prilično žestoko. Ako stignem ovih dana (ispitni rok, JBG), poslušaću pažljivije pa ću da okačim neki. ;)

steve89
23.9.2007, 10:24
Amadeus :qliranje: :nov_guita

tek sam kod cetvrte pesme i vise je nego dobro za sad :nov_guita

ljudi poznaju materiju :)

preporuka.

edit: :aplauz: mnogo zesci album :aplauz:

hacker_aca
23.9.2007, 17:13
Izvinjavam se na kašnjenju ali nikako da uhvatim tel. od brata da vidim onu pesmu. Dakle:

R. Flugel & M.a W. - G

Samo ovo piše u vezi pesme, probao sam preko Googla da nađem ali ništa. Ako neko ima živaca neka traži...

steve89
24.9.2007, 0:31
slusao sam samo amadeus danas, i stav da je mnogo zesca stvar i dalje stoji :cool: stvarno ima sjajnih pesama ;)

ako neko zeli da cuje kako sve to zvuci neka pusti pm meni ili rockeru i dobice link a ja vam preporucujem da to uradite ;)

:ciao:

Sun Tzu
24.9.2007, 2:20
Sta slusam od muzike? Amadeus...:D
Znaci ovo ne da je dobro nego...:n_klanja::love::aplauz::D
Kad budem pustio nekim ljudima koji slusaju ovaj narodni Amadeus...:dzavo:
Stvarno, poslusajte iznenadicete se prijatno...;)

Rocker
24.9.2007, 2:31
Sta slusam od muzike? Amadeus...:D

Mogao si i mene da pitaš, ne ujedam ako sam mod! :to_care: Drago mi je da ti se sviđa! Ko zna, možda na ovaj način uspeju da ubede debele, masne trolove iz izdavačkih kuća da su sjajan bend koji troši talenat po Grandu da bi mogao da preživi. Ako bend ima publiku, ima i budućnost, džaba marketing i sve pare sveta ako nikog nema ko to voli da čuje. Sad sam se bacio u "filozofiranje" :kreza: ....neću više! :a_whistli

Mil00rad
24.9.2007, 15:08
Ovako,ima i loših i dobrih Grandovca.Malo koga sam sreo da ne sluša Sašu Matića i slične.Ali,tu su i ovi"zagoreli"koji nemaju veze s vezom i koji samo kukaju uz Turčijadu,i to sa nekim textom koji se sviđa jedino ljudima koji su slični kao oni.Tu su i ovi novi šabančići.Dosta sam gledao kako se trude,za razliku od"zagorelih"koji pevaju tako što samo otvaraju usta,a ovamo na kompu se pušta pesma skinuta sa YuCafe-a(http://www.yucafe.com/).Ruku na srce,Grand ima najbolji pogled na svet onakav kakav jeste.Malo ko normalan će na svom TV-u"reklamirati"one lobanje,smrt,pakao i tako to što vole metalci.Slaviti smrt nije normalno,zar ne?

Sun Tzu
24.9.2007, 15:32
Malo ko normalan će na svom TV-u"reklamirati"one lobanje,smrt,pakao i tako to što vole metalci.Slaviti smrt nije normalno,zar ne?
Pa nije metal muzika samo lobanje, smrt i te stvari...:dedica:
Sad ce dodju metalci pa ce da ti detaljno objasne....:Battered::D ja bas i nisam neki strucnjak.

caine
24.9.2007, 15:44
Malo koga sam sreo da ne sluša Sašu Matića i slične.
U bre, šta je to u Kraljevu?! :p Pa ima dosta ljudi koji slušaju turbo-folk, ali ni ''ostalih'' nema malo, čak je suprotno. ;)
Ali,tu su i ovi"zagoreli"koji nemaju veze s vezom i koji samo kukaju uz Turčijadu,i to sa nekim textom koji se sviđa jedino ljudima koji su slični kao oni.
A koji to turbo-folk ''umetnik'' ima dobre tekstove?!:a_whistli
Malo ko normalan će na svom TV-u"reklamirati"one lobanje,smrt,pakao i tako to što vole metalci.Slaviti smrt nije normalno,zar ne?
Kao prvo, ovo je glupost, al' nema veze... Ne treba da se ograničavaš samo na metal i turbo-folk, npr. rokeri ne ''slave lobanje, smrt i pakao''. ;)

Pusti ti malo AC/DC, pa ćeš da zaboraviš na Grand & Co.:dedica:
Sad ce dodju metalci pa ce da ti detaljno objasne....:Battered::D ja bas i nisam neki strucnjak.
Ne bi valjalo da mu metalci objasne... :D

M1los
24.9.2007, 15:51

Kolega, miješaš Death sa ostatkom metala :)

@ caine
Ma nismo mi metalci toliko nasilni... :dzavo:

Mil00rad
24.9.2007, 16:03
Pusti ti malo AC/DC, pa ćeš da zaboraviš na Grand & Co.:dedica:
Slušam Nightwish,nije loše kao ostatak takve muzike.Cenim svaku dobru muziku,čak i metal,ali reklamiranje lobanja i smrti mrzim.

caine
24.9.2007, 16:10
Slušam Nightwish,nije loše kao ostatak takve muzike.Cenim svaku dobru muziku,čak i metal

To je cool. :)
Nemam ni ja ništa protiv ''narodnjaka'', jednostavno ljudima se sviđa takva muzika, mene niko ne tera da je slušam... ;)
U svakom slučaju, preslušaj AC/DC... :D

Covenant
24.9.2007, 16:16
Lobanje i smrt? :rofl:
U death metalu da,i to uglavnom(opet ne svi bendovi)onaj koji dolazi iz Amerike-inace my favorite :)
Ostatak metala-pa i ne bas :opanachke

Ulmawen
24.9.2007, 23:56
Vaistinu dobar ovaj topic šta slušate od muzike!
:rofl::rofl::rofl:

Mrka Kapa
24.9.2007, 23:57
Vala baš.:)

'Ajmo sada nazad na temu. :dedica:

Covenant
25.9.2007, 0:01
Nego da ispricam jednu pricu sa certa Cannibal Corpse-a
Stojimo ja i drugar tik posle certa ispred SKC-a i mrznemo se jer smo izvisli za nocni bus,a pare za taxi da dajemo necemo-pravi klosari a? :rofl:
Reko da izblejimo da zore-i razilazi se masa i vidimo jednog lika sa Cannibal Corpse duksericom koji se nimalo ne izdvaja od ostatke rulje kako ide i kako u istom momentu dolazi neki besni dzip koga vozi ni manje ni vise no brizna mama :opanachke
Vremena se menjaju :cool:

seymourc64
25.9.2007, 0:59
Eto pravi razlog zasto se ja nadrk/\m kada mi neko kaze da sam punker. Hebote imam 25, jeste-volim punk muziku da slusam, ali ne zelim da me neko poistovecuje sa "mrzim fensere" klincima. Na kraju krajeva, ako vec moram da se uklopim u neki klise, vise me sada definise profesija(programer), nego neki hebeni muzicki pravac. By the way bavim se ja i muzikom, ali amaterski je sve to...

Mada, sada kada sam omatorio, mnogo mi je zao sto nisam vise gajio neki punkerski imidz. Ako nista, barem bih vise riba smuvao u svom zivotu. :D.

MilanSM
25.9.2007, 1:30
Odoše poruke, a taman sam hteo sliku da ubacim. Ali evo ovde, nadam se da ne smeta. :)

Kings of metal:

http://img340.imageshack.us/img340/1923/manowaryp6.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=manowaryp6.jpg)

:D:D:D

Edit: Ponoviću pitanje, pošto vidim da je ovaj post ostao, ali ovaj put malo ozbiljnije, pošto nisam shvatio zašto tog dečka treba da bude sramota što sluša Corpse.
ego da ispricam jednu pricu sa certa Cannibal Corpse-a
Stojimo ja i drugar tik posle certa ispred SKC-a i mrznemo se jer smo izvisli za nocni bus,a pare za taxi da dajemo necemo-pravi klosari a?
Reko da izblejimo da zore-i razilazi se masa i vidimo jednog lika sa Cannibal Corpse duksericom koji se nimalo ne izdvaja od ostatke rulje kako ide i kako u istom momentu dolazi neki besni dzip koga vozi ni manje ni vise no brizna mama
Vremena se menjaju

Dakle, ti bi odbio poziv da te odbace kući?
Edit 1.5: Neću se raspravljati, samo želim da čujem razlog. :)

Edit2:
Ako obrišeš post, ostavi bar sliku, baš je kul. :D

Covenant
25.9.2007, 1:32
Cekaj da pogodim-Man-O-War? :D
Dobri su skroz :)

mad_skillz
25.9.2007, 1:53
ljudi mesaju muzika tipa grand, zvezde granda i ono sto se peva po splavovima i diskotekama slicne tematike..
malo ko zapravo je cuo prave boemske pesme i srpsku izvornu, pravu narodnu muziku...zacudili biste se koliko tu lepih pesama ima..
taj stereotip koji je izazvala ta rasirena muzika automatski baca senku na ono sto je pravo sprsko nasledje medju kojima ima pesama i po nekoliko vekova starih..mnogo mi je zao sto kod nas kad neko upotrebi termin "narodnjak" odmah dobije asocijaciju na gorenavedene izvodjache koje je neko vec naveo..
prava srpska narodna muzika je potpuno druga planeta u odnosu na to..

Covenant
25.9.2007, 2:09
Naravno da jeste...
Kako bese ona stara pesma "Kad ja podjoh na Bembasu" pa "Svilen konac" je tu isto cini mi se
Protiv starogradske muzike i folklorne i sl nemam nista

@MilanSM

Pa znas kako-cisto sumnjam da bi se neko sa tako besnom makinom ponudio da nas poveze :)
Ne treba tog lika da bude sramota,daleko bilo-ali imam nekako utisak da mu nije mesto medju onom bagrom :D
To je bila poenta-cuj pa meni su Kanibali jedan od omiljenih bendova :Freddy:

aerochivija
25.9.2007, 13:15
ljudi mesaju muzika tipa grand, zvezde granda i ono sto se peva po splavovima i diskotekama slicne tematike..
malo ko zapravo je cuo prave boemske pesme i srpsku izvornu, pravu narodnu muziku...zacudili biste se koliko tu lepih pesama ima..
taj stereotip koji je izazvala ta rasirena muzika automatski baca senku na ono sto je pravo sprsko nasledje medju kojima ima pesama i po nekoliko vekova starih..mnogo mi je zao sto kod nas kad neko upotrebi termin "narodnjak" odmah dobije asocijaciju na gorenavedene izvodjache koje je neko vec naveo..

U četvrtak sam bio na koncertu Zvonka Bogdana u Šapcu. Car je pevao preko dva sata, skoro ne praveći pauze između pesama, po običaju. A najvatreniju publiku, onu uz binu, su prvenstveno činila deca od petnaestak godina, koja su ludovala, al' tiho, polako i, čini mi se, fascinirala Starog Majstora.
Valjda se i među njima iskristalisao kakav-takav ukus koji će stvari dovesti na svoje mesto.

Rocker
25.9.2007, 17:43
Mada, sada kada sam omatorio, mnogo mi je zao sto nisam vise gajio neki punkerski imidz. Ako nista, barem bih vise riba smuvao u svom zivotu. :D.
A sad ti krivo, a?! :a_bleh: Tako je to kad nisi do kraja u priči! Ja sam godinu mlađi od tebe, pa sam i dalje full rocker (komplet outfit i filozofija) i uopšte se ne žalim na ovakve probleme! :to_care:
Cekaj da pogodim-Man-O-War? :D
Dobri su skroz :)
Bolji je NANOWAR! :dzavo:

Highlander
25.9.2007, 21:29

Pa za to je Grand kriv. Sam Saša Popović kaže da je to narodna muzika.

mad_skillz
25.9.2007, 21:33
to je idiotluk poslednje vrste da izvines...mada me ne cudi kad stigne od njega izjava te vrste..

MilanSM
25.9.2007, 21:40
Bolji je NANOWAR!

Other bands play, Manowar kill! :D

Najmuževniji muškarac na svetu:
Petar Čeliković (drugar smislio ime), radi u gvoždjari, ima 2 metra i konstituciju olimpijskog pobednika u bacanju koplja i trčanju pod punim oklopom, glas mu je dublji od ambisa, ima dugačku kosu i sluša Manowar.

Nešto ovako, samo u radnom kombinezonu: :)

http://img407.imageshack.us/img407/5392/manowar1qc0.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=manowar1qc0.jpg)

mad_skillz
25.9.2007, 21:43
Petar Čeliković (drugar smislio ime), radi u gvoždjari, ima 2 metra i konstituciju olimpijskog pobednika u bacanju koplja i trčanju pod punim oklopom, glas mu je dublji od ambisa, ima dugačku kosu i sluša Manowar.
okej...ovo je vec gotivno...:D

Covenant
25.9.2007, 21:57

Peter Steel iz Type O Negative :rofl:
Tja sta znam-meni je Man O War uvek bio gay :p

Rocker
25.9.2007, 22:51

A šta misliš, što sam napisao da su bolji! :kreza: ZZM se ja malo, simpatično mi je to kad bend postoji da bi bockao drugi bend! :dzavo:

Covenant
26.9.2007, 2:48
Evo malo da vidite kako su uvek ruzne devojke u goth fazonu
Levo je pevacica Jullie Kiss iz prog benda To-mera,a ovo desno ne znam :D

mad_skillz
26.9.2007, 3:00
ova desno izgleda okej..

MilanSM
26.9.2007, 3:00
Tja sta znam-meni je Man O War uvek bio gay

Četvorica nabildovanih muškaraca u kožnim gaćama su tebi gej?! :D

@Rocker

Simpatično je bilo dok im to nije postala opsesija. Uostalom, Italijani su prvi počeli da nose roze majčice. :opanachke

Covenant
26.9.2007, 3:09
Četvorica nabildovanih muškaraca u kožnim gaćama su tebi gej?! :D

Ma jok :a_whistli

Ova devojka desno je zaista super-sliku sam pokupio sa yum-a,ne znam nazalost ko je ali sam sacuvao jer mi se svidela-super slika :)
Evo i Cristine Scabbie iz Lacuna Coil ;)

MilanSM
26.9.2007, 3:15
Evo malo da vidite kako su uvek ruzne devojke u goth fazonu
Levo je pevacica Jullie Kiss iz prog benda To-mera,a ovo desno ne znam :D

Deluju mi prvljavo. Ne znam zašto. Valjda zbog crnine.
Devojka sa leve slike je prilično lepa, ali mnogo je lepša u svetlijem okruženju.

http://img341.imageshack.us/img341/4355/julietf5.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=julietf5.jpg)

Kada bi obukla jednostavnu belu haljinu mnogo više bi došlo do izražaja kosa i usne.

Covenant
26.9.2007, 3:22
Prelepa je :love:

Ice-Man
26.9.2007, 10:24
Pa fine su ove Goth cure. Vecina ne ali ove su ok.;)

Nego, kopam ja nesto po policama i nadjem 3 albuma od Gorillaz;
1.Gorillaz
2.G-side
3.Demon Days
Reko, ajd cu ih preslusam ranije sam ih worshipovao mozda mi se i dalje svidjaju. Kad ono stvarno! Prebacio sam 10 njihovih pesama na phone i stavio sam da se skidaju svi spotovi! Extra su, moram da nabavim i ove preostale albume koje nemam.

seymourc64
26.9.2007, 13:04
E sa ovom levom (ta sto je kao "ruzna") bi bilo samo :
"Oh please, say to me
You'll let me be your man
And please, say to me
You'll let me hold your hand.
Now let me hold your hand,
I want to hold your hand."
Ima tako iskrene oci... :love:

SirDuck
26.9.2007, 15:15
Sta fali goth ribama?
Mene bas privlaci taj fazon.
Pa i sam se cesto oblacim u crno, svidja mi se kako izgleda :)
Goth ribe rulaju! :)

Ali, kao sto smo polemisali ja i Cov jednom, ima ih lepih ali ima ih i ruznih. Ne stoji to svakome, a neke se forsiraju na taj look.
LM najvece "nakaze" sam video kod fenserki u minicima do kukova...:a_whistli

Evo jedne ;)
http://myspace-136.vo.llnwd.net/00544/63/18/544228136_l.jpg
I jos jedne
http://crazyprofile.com/myspace_graphics/imgs/gothic_girls026.jpg

Corwin
26.9.2007, 15:28
Metalci, da vas pitam nešto. Koji je po vama najbolji album Iron Maiden-a? Ja sam slušao samo dva i oba su mi zvučala izvrsno - Fear of the Dark i 666 The Number of the Beast.

MilanSM
26.9.2007, 15:34
Sta fali goth ribama?
Mene bas privlaci taj fazon.
Pa i sam se cesto oblacim u crno, svidja mi se kako izgleda :)
Goth ribe rulaju! :)

Ali, kao sto smo polemisali ja i Cov jednom, ima ih lepih ali ima ih i ruznih. Ne stoji to svakome, a neke se forsiraju na taj look.
LM najvece nakaze sam video kod fenserki u minicima do kukova...:a_whistli

Evo jedne ;)
http://myspace-136.vo.llnwd.net/00544/63/18/544228136_l.jpg
I jos jedne
http://crazyprofile.com/myspace_graphics/imgs/gothic_girls026.jpg

Nije lepo za žensku osobu reći da je nakaza. Imaćeš mnogo više devojaka (ako ti je to cilj), ukoliko budeš samo delio komplimente, a ružne kritike zadržiš za sebe. U svakom slučaju, drugačije i lepše će gledati na tebe, jer će iz tebe zračiti i njihova vlastita lepota, što devojke najviše vole. (Ah, taj Dučić. :) )

A što se tiče te dve devojke... Hmm... Izgleda da mnogo više volim devojke odevene u svetle boje.

Ode tema u... Ali opet ima veze sa uticajem muzike na kulturu i shvatanje estetike. Mnogo je dublja tema od samog ispisivanja imena omiljenih bendova, pesama itd. :)

Covenant
26.9.2007, 15:45
Metalci, da vas pitam nešto. Koji je po vama najbolji album Iron Maiden-a? Ja sam slušao samo dva i oba su mi zvučala izvrsno - Fear of the Dark i 666 The Number of the Beast.

Uzmi obadva :D

@SirDuck
Goth ribama ne fali nista-glupo je reci da su sve gabori,jer ruznih devojaka(a i momaka :opanachke)i obrnuto ima svugde pa je tako i ovde,a vec smo rekli i da neki pak fazon ne moze svakom lepo da stoji :dedica:

@MilanSM
Mislim da nije offtopic u pitanju-pricamo o muzici i njenom uticaju na obalcenje tj imidz ;)

Inace,Cristina Scabbia(Lacuna Coil)ciju sam sliku ostavio ovde izgleda jos lepse u stvarnosti :love:
Nego vidim ja ipak-svidjaju se vama ove slike-priznajte :opanachke

SirDuck
26.9.2007, 15:50
Samo da odmah kazem, nisam mislio da su nakaze, nego samo imitiram one koji automatski tako zovu sve devojke koje su u tom fazonu :)

Zaboravih "" :)

Cov, fora je sto oni fenseri kada vide devojku u crnoj dugoj suknji kazu da je "nakaza" i "sektasica" ;)

Corwin
26.9.2007, 15:52
Uzmi obadva :D

Slušao sam oba, samo me je zanimalo koji je najbolji njihov album, pošto ih imaju popriličan broj.

mad_skillz
26.9.2007, 15:52
iako ne slusam metal Fear of the Dark mi je pesma bez koje ne mogu da zamislim vecinu plejlisti...:)
stvarno remek-delo..neko moje skromno misljenje...
Quake 3 i ta pesma...celonocno bdenje pred monitorom :to_care:

Covenant
26.9.2007, 15:58
@Corwin

Pa sta ga znam-Fear Of The Dark vazi po nekim opstim merilima za njihov najboji album,mada je sve to individualno
Mada slabo ja slusam heavy metal a i IM ne volim nesto preterano
Jedino iz te svite sto slusam je Mercyful Fate,King Diamond i Running Wild(preporuka za sve :D)

CrowN
26.9.2007, 17:44
Covenant, jesi li slusao Cannabis Corpse, sa hitovima I Will Smoke You, Force Fed Shitty Grass i Staring Through my Eyes That are Red :D

bobi
26.9.2007, 18:10

Meni je Seventh Son Of The Seventh Son najomiljeniji. Ali takođe su odlični i Killers i Peace of mind i Powerslave i Iron Maiden i naravno Somewhere in time.
Mnogi se fanovi maidena ne slažu u tome koji im je najbolji album, ali se većina slaže da je No prayer for the dying daleko ispod svih gore nabrojanih.

steve89
26.9.2007, 18:24
Sto se mene tice najbolji album je "Somewhere in time" :qliranje: :nov_guita

To je bio i prvi album koji sam cuo, bio sam 6. razred :)

Mil00rad
26.9.2007, 18:45
Koji je po vama najbolji album Iron Maiden-a?
Nisam metalac,ali čim mi neko pomene Iron Maiden setim se ove slike i puknem od smeha.Autor slike:neko sa DizajnZone(http://www.dizajnzona.com/forums/)

Ulmawen
26.9.2007, 20:21
Somewhere in time iz 1986. On ima pravu SF atmosferu, a i na njemu se nalazi najbolja pesma iz njihovog opusa- Alexander the great. :)

Covenant
26.9.2007, 21:12
Nemojte me mrzeti,ali bilo je jace od mene(posalo mi drugar sliku) :opanachke

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 21:39
Za ovu vrstu metala sam tek danas saznao http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendocore :confused:
Preslusao sam neke bendove, nije lose. Uglavnom je slicno melodeathu...

Rocker
26.9.2007, 22:25
Nemojte me mrzeti,ali bilo je jace od mene(posalo mi drugar sliku) :opanachke

Kačio ja ovo odaaaavno! ;)

A što se MAidenovih albuma tiče, tu nikad ne bih mogao da se odlučim za jedan (Ok pesme da biramo, ali album kao album, to mi nikada nije polazilo za rukom). Recimo od novijih, Brave new world (veliki comeback Bruce-a) a i Virtual XI mi je izuzetan (baš zato što ne peva Bruce, nego Blaze). Od starijih Killers i kao što Ulmawen reče, somewhere in time sa svojom SF atmosferom.

Dimo
26.9.2007, 22:54
Somewhere in time iz 1986. On ima pravu SF atmosferu, a i na njemu se nalazi najbolja pesma iz njihovog opusa- Alexander the great. :)
Istorija u jednoj pjesmi. Na sred numere krece maratonska instrumentalna dionica, i taman kad pomislis nema vise Brucea i baby voicea, ono udari :to_care:
Pjesma je sjajna, jedna od boljih ako ne i najbolja na tom albumu. To je inace prvi njihov album koji sam ikada kupio, jednog suncanog dana na Cetinju.

Covenant
27.9.2007, 1:10
Bilo bi lepo da ispadne nesto sa onim Castlefestom :)
Sa takvim stvarima(bar sto se tice ovih prostora,nazalost)covek ne moze da bude siguran :(
Proslo leto je trebalo nesto slicno da bude i u Subotici,kao trebali da dodju Kreator i Testament i na kraju nije bilo nista od samog festivala :D

pil€
27.9.2007, 14:13
Kačio ja ovo odaaaavno! ;)
kacio i ja al mi brisali post :a_whistli

Iron Maiden
27.9.2007, 20:50
Koji je moj najbolji album... hm :D
Pa, po proseku kvaliteta pesama, verovatno Brave new World... Posle njega je tu Powerslave... I naravno svaki album ima neke legendarne pesme (Iron Maiden-isto, Killers-Wrathchild, No of the beast isto, virtual XI- Clansman...)

Insecticide
28.9.2007, 11:41
Ovih dana slusam ovu pesmu,lyrics je onako(refren nije losh) ali zato je Intro HEAVY:nov_guita
http://www.youtube.com/watch?v=yLAjKtmT3lk

Children of bodom-In your face
Meni se intro bash svideo:)

A ako vam se slusjaju svinjice(gitariste znaju sta to znaci) odslusajte ovaj intro

Pantera-Revolution is my name
http://www.youtube.com/watch?v=vvyEGdD6NRI
U spotu "svinjice" su isecene pa sam vam postovao live

Iron Maiden
28.9.2007, 16:59
Jel ide neko (osim mene)u SKC veceras na Iron Maidnem (mislim da je tako) Iron maiden tribute band from Hungary?

Nicolas
29.9.2007, 21:13
Texas - sve, ali navescu neke:
- Everyday Now
- In Our Lifetime
- Halo
- Guitar song
- Summer son
- I don't want a lover
- Say what you want
- So called friend
- So in love with you
- Inner smile

Mrka Kapa
29.9.2007, 23:17
Feist (http://www.last.fm/music/Feist/+wiki) - čula pre kratkog vremena i dopalo mi se. :)
Jedna od njenih stvari. (http://www.youtube.com/watch?v=IQDpy_e5yhg)

pyost
1.10.2007, 16:17
Radiohead posle skoro 5 godina ponovo izbacuje album!

Juce je na njihovom blogu okacena poruka da za 10 dana pocinje distribucija njihovog sedmog albuma, In Rainbows. Nece ga biti u prodavnicama, vec ce moci da se naruci box set (tek od decembra salju) ili download (od 10. oktobra). Cena prvog je 40 funti, dok cena drugog - necete verovati - u potpunosti zavisi od kupca!

Da, prakticno poklanjaju svoj album (mada se dodaje nekih 50 dinara na upisanu cenu, sto je totalno zanemarljivo. Nemaju izdavacku kucu, sve rade sami - da li je ovo pocetak muzicke revolucije?

Ja sam svoj download vec "narucio", ali se i dalje tresem od uzbudjenja :D

~edit~

Njihov blog (http://www.radiohead.com/deadairspace/)
Post od znacaja (http://www.radiohead.com/deadairspace/index.php?a=292)
Ovde se moze naruciti album (http://www.inrainbows.com/Store/index3.html)

Insecticide
3.10.2007, 14:39
Cesto dolazi do rasprave o tome koji je album Metallice najbolji i zanima me da li vise ljudi slusha staru Metallicu(Kill em all,Ride the lighting ,Master of Puppets ,And justice for all i mozda Black album) Ili novu metallicu(Load,Re-load ,St.Anger......)

Meni je naravno stara Metallica bolja,jednostavno mi se svidja taj trash zvuk.
A omiljeni album mi je Kill em all....

Sta vi kazete?

Covenant
3.10.2007, 15:31
Stari albumi su bolji i to neuporedivo
Po meni Justice For All je zadnji odlican album koji su izdali :opanachke
Ne kazem-ima dobrih stvari i na Load/Reload a St Anger je najobicnije njesra :p

nigrutin87
3.10.2007, 16:10
Pa na Load/Reload skoro i da nema dobrih pesama. St Anger generalno nije los, mada nije to to. Najbolja su naravno prva 4 albuma, Kil 'em all, Master of puppets, Ride the lighting i ...And justice for all. Mozda im je Black najpopularniji, ali je nekako komercijalniji, mada je Wherever i may roam vrh pesma za mene.

Kako vam se svidja novi album grupe Nightwish?

Insecticide
3.10.2007, 16:15
Pa na Load/Reload skoro i da nema dobrih pesama. St Anger generalno nije los, mada nije to to. Najbolja su naravno prva 4 albuma, Kil 'em all, Master of puppets, Ride the lighting i ...And justice for all. Mozda im je Black najpopularniji, ali je nekako komercijalniji, mada je Wherever i may roam vrh pesma za mene.

Kako vam se svidja novi album grupe Nightwish?

Ceo black album mi se svideo,malo je sporiji i drugaciji od proslih ali opet dobar..
Pa omiljeni riff mi je intro iz Enter sandman :)

WhenDarknessFalls
4.10.2007, 2:33
Novi Nightwish? Chisto s***e po mom misljenju. Nova pevacica nema bas pogodnu boju glasa za metal, tj nekako sve zvuci pop (pogledajte na tjubu spot za Amaranth :dzavo: ). I preterase ga bre sa simfonijskim orkestrom... I dalje stojim iza izjave da im je Century Child ubedljivo najbolji album :alealeee:

ACHTUNG
4.10.2007, 2:37
Pitam se kada ce oni i ovi iz Stratovariousa da pobiju sve zmajeve koje opevaju u pesmama? :)

Covenant
4.10.2007, 11:21
A i solo album Tarje Turunen nije nesto(teza rec je njesra :opanachke)
Mislim obrade pesme Merry Christmas i tako to :kreza:

Iris
4.10.2007, 12:19
Ne bih se baš složila... reč je "interesantan", u najmanju ruku.
Album ima samo dve obrade, i urađene su na prilično ingeniozan način. Njen glas je i dalje fantastičan samo više ne peva metal - to nije automatski loše, samo drugačije. Meni se album sviđa, finski jezik i njen novi stil pevanja (sličan onome što je postigla Kiri Te Kanawa na albumu "Maori Songs") mu daje drugačiju notu a čitava produkcija je savršeno kvalitetna; ako prihvatimo da to više nije Nightwish i da je Tarja krenula drugim muzičkim putem, album može da dobije "thumbs up".

Insecticide
4.10.2007, 14:33
Ma ljudi kakav Nightwish,mislim oni su lol,
Ovo je muzika....Dugacke solaze......jedna od najboljih pesama ikada...extra rifovi.....reci uopste nisu vazne(i nema ih puno)

Megadeth-Wake up dead,pesma je savrsena......

http://www.youtube.com/watch?v=mWn-KRPCWiA

Za svaku preporuku!

Mali tip : Na youtube je kvalitet zvuka dosta losh...Da bi ste 100% uzivali u pesmi nabavite album verziju(audio) i odvrnite ! Znam ja sta radim :)

Comment:"the last minute of this song is the greatest thing in all of music":)

Covenant
4.10.2007, 16:54
Ne bih se baš složila... reč je "interesantan", u najmanju ruku.

A ne bi se slozio ni ja-najobcniji popic koga jedino izdvaja vokal zvucne pevaljke i nista vise
Ne kazem ja da je lose zato sto nije metal :opanachke

Album ima samo dve obrade, i urađene su na prilično ingeniozan način.

I ako se dobro secam(jer sam album poslusao dva puta i prepustio ga oblivionu)ima samo dve pesme na finskom-tja a ja taman ocekivao da bude malo egzoticnije i da budu sve takve :opanachke

Njen glas je i dalje fantastičan samo

Jeste,lepo peva-ali ja nesto imam utisak da je to(narocito u poslednje vreme)vrlo vrlo prenaduvano pre svega zahvaljujuci tome sto je cura pevala u ultra-mega-popularnom bendu ;)

I da se razumemo-ja i nisam ocekivao da ce njen solo biti nesto poput Nighwish-a bend koga,iskreno,ne mogu da smislim ni pod stavku razno :)

Zamora
4.10.2007, 17:33
Jazz, Metal, Rock & Roll, Classic, Blues... :qliranje:

ACHTUNG
6.10.2007, 14:03
Sutra, 7. oktobra, sa pocetkom u 2100, odrzace se koncert grupe Muse. Verujem da nece biti preko 10000 ljudi, za sta je najvise odgovorna losa promocija koncerta. Tek su skorije poceli agresivnije, a pocela je i prodaja karata sa cenom od 2000 dinara (uz flajer). Da je sve to pomalo smesno za ovako kvalitetnu grupu govori da su oni rasprodali 75 000 karata u roku od 3 sata za koncert koji su drzali na Wembley stadionu! I tako 3 puta! Proglaseni su vise puta za najbolji Live band u UK, a o tome najvise govori ovo:

Space Dementia LIVE (http://www.youtube.com/watch?v=j6CpJ3-BzNA&mode=related&search=)

ili

Stockholm Syndrome LIVE (http://www.youtube.com/watch?v=ryxfVB_MIfA)

Dovoljno je videti ova dva snimka i uveriti se u svu energicnost i eksplozivnost MUSE-a. Godine 2006, sa albumom Black Holes and Revelations, bend je osvojio nagradu za najbolji britanski bend.Vrlo cesto koriste klavir ili ponekad orgulje. Postoji i posebna internet stranice koja se bavi ovim koncertom:

http://www.muse.kontra.org.yu/

Mnogo detaljnije mozete tamo procitati.

SirDuck
6.10.2007, 21:23
Pozz, ljudi, evo vratih se sa ekskurzije :)
otpase mi usi od narodnjaka, ufff :)

Nego, razredna (inace najveci kralj u skoli, omiljeni bend joj je Pink Floyd, a zena ima oko 50 godima :D) mi je otkrila mnogo jak bend, za koji sam cuo, ali nisam slusao, Talking Heads.

Njihova pesma Psycho killer, topla preporuka za svakoga, bila je opljuvana u autobusu u roku od 2 minuta.
E sad, ono sto meni nije jasno, cemu tolka ogorcenost prema roku kod narodnjaka?

Na primer, pocinje neka TF pesma i cuje se neka fina solaza. Ja se iznenadio, nisu valjda pustili neki rock? ma kakvi, posle 3 sec. harmonika i klasicno seljacenje.
E sad, takva solaza bi bila ispljuvana da je u rok pesmi sa komentarom "Bolje bez muzika nego ovo", dok je u TF pesmi skroz super?
Zar su ljudi tolko ograniceni?

dzambo
6.10.2007, 21:26
Volim klubsku stranu muziku, strane radio hitove. House i tako to. Naravno tu je poneka i domaci pop a i kada se zalije sa drustvom zna se :D

Ice-Man
6.10.2007, 21:48
Ma da ja se cesto zaustavim na tvu da cujem neku cool solazu i napalim se i razmisljam kako su Srbi konacno shvatili da je rock zakon a onda neki seljober razvali harmoniku i shugav text. Nemam nista protiv harmonike. Instrument je tezak da se svira i svako ko ga savlada - svaka mu dala ali brate istina je da me uzasava taj zvuk. Da se ne lazemo.

Inace u osnovnoj smo mi na ekskurziji bili terorisani narodnjacima samo u disco-u (podrumu hotela sa sijalicama u boji). Dok smo u autobusu pustali bi nam Bijelo Dugme, Elektricni Orgazam, Atomsko Skloniste, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Prljavo Kazaliste i ostale zakon bendove ciji je vrhunac moja generacija propustila.

A u skoli jedan lik poceo da me nabedjuje da sam bolestan sto slusam Rock i Metaliku (ne metal nego Metaliku :to_care:) i onda mi je odrapovao nesto u cemu se 6 puta pominjalo motherfcucker, 9 puta dog i 4 puta fuck. Pet bambija za njega!:aplauz: Inace lik se predstavlja kao okoreli Raper ali covek zna svaku, ali bas SVAKU pesmu sa grand show-a i to celu! OMIGOD

nigrutin87
6.10.2007, 21:55
@ SirDuck

To kod nas na ekskurziji nije moglo da prodje. Uglavnom smo u autobusu slusali stari domaci rok, a cim je neka devojka htela da pusti viki, miki, stoju i ostale tf "kraljice", bude mala rasprava i posto je vecina nas za divno cudo slusala sve sem tf-a, bilo je ok.

E, da kazem i ja sta slusam. Uglavnom symphonic-power-thrash metal ili nesto slicno gde ima dobre melodije, solaza i vokala. Omiljeni bendovi: Rhapsody of fire, Nightwish, Within Temptation, Sonata Arctica, Hammerfall, Metallica, Iron Maiden, Stratovarius i jos mnogo toga.
Omiljena pesma Unholy Warcry i najbolja solaza po mom misljenju:nov_guita!!!!!

caine
6.10.2007, 22:06
Zar su ljudi tolko ograniceni?
Jesu.:( Desavalo mi se da ih ''boli glava'' od Now You're Gone i slicnih baladica.:a_whistli
Ima i suprotnih slucajeva - ljudi ''vole rock'' , a cim cuju najnoviji Cecin hit... A kad ih pitas zasto radije slusaju Cecu nego neki rock, krece prica ''pa uz Cecu mogu da pevam, uz AC/DC ne moze da se igra...'' , a ovamo turbo-folk ne podnose! Nego, bolje i to nego da se slusa turbo-folk iz fazona.:D
A i mene su ubedjivali da sam pijanica zato sto gotivim rock, a druga da je narkoman jer slusa Disturbed... Eto, tako ljudi ne slusaju muziku iz zadovoljstva, nego da bi bili ''in''.

Inace, Bijelo Dugme nije zakon bend (moje misljenje).:opanachke

Ulmawen
6.10.2007, 22:21
Nije valjda da se opterećujete time? Malo je ljudi koji išta u životu rade sa mozgom i zato što to vole, pa ni slušanje muzike tu nije izuzetak. Nebitno je kom žanru pripada neka grupa, sve dok je to ono što vas "dirne" na neki način. A pomodara je uvek bilo i uvek će ih biti... Inače ni Grand ni jedna vrsta široko popularne muzike ne bi imala prođu. Dobra reklama je čudo. Hehehe, otkrila sam rupu na saxiji. :to_care:
A šta ja da kažem, kad se prosečni mediokriteti prekrste, i to onako filmski, kad čuju da još uvek "u mojim godinama" idem na metal koncerte. Koga briga šta oni misle- as simple as that. :)

nigrutin87
6.10.2007, 22:27
Ali najjace kad pitam nekog sta slusa, a on: "Pa ono sto svi slusaju, znas, zvezde granda, ceca je keva, ejs lukas, neke polumente i slicno."
Ti ljudi su prosto nedefinisani i prihvataju ono sto im zaostala sredina nametne, ali jos kad mi neko kaze da sam izrod svoje familije sto slusam metal i rock valjam se od smeha, Ali dobro, rodjenu sestru sam nabedio sa slusa neke laganije metal bendove i svidja joj se. Sve nas je vise...

mad_skillz
6.10.2007, 22:32
jel ste se zapitali da neko to stvarno voli da slusa za promenu? moj najbolji ortak voli Mileta Kitica i vise nego sto bi trebalo...ja slusam najvise rok, klasicnu, rep i stosa jos pa se opet ja i on slazemo odlicno, ne mora to da bude problem..ja njega ne davim mojom muzikom niti on mojom..
voli covek turbo folk sta je sad tu lose..1000 ljudi, 1000 cudi..

Highlander
6.10.2007, 22:35
Inace, Bijelo Dugme nije zakon bend (moje misljenje).:opanachke

I moje. :)

Ali najjace kad pitam nekog sta slusa, a on: "Pa ono sto svi slusaju, znas, zvezde granda, ceca je keva, ejs lukas, neke polumente i slicno."
Ti ljudi su prosto nedefinisani i prihvataju ono sto im zaostala sredina nametne, ali jos kad mi neko kaze da sam izrod svoje familije sto slusam metal i rock valjam se od smeha, Ali dobro, rodjenu sestru sam nabedio sa slusa neke laganije metal bendove i svidja joj se. Sve nas je vise...
Tj. vole sve što vole mladi. :) Poznajem takve primerke.

Ja sam prvo ubedio brata. Sad voli teže stvari od mene.:dzavo: A onda sam navukao i najbolju drugaricu na metal. Ali nikako da je odviknem od Harisa Džinovića...:icon_scra Ponekad kad odem kod nje Winamp napravi vraški prelaz sa, recimo, Disturbed na neandertalca koji proklinje neke žene i kafane.:kreza: Da čovek poludi... :boodala:

Ulmawen
6.10.2007, 22:43
..ja njega ne davim mojom muzikom niti on mojom..
To i pričam.. Razlika je jedino u tome što očekujem da se i druga strana isto tako postavi... Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi. A gde je masa, tu nema individue i- eto! Tu nastaju svi problemi, umesto da svako lepo sluša šta voli i pusti druge da rade to isto.. Normalno, shvataš da mnogi ljudi actually ne vole da slušaju turbo folk na svakom ćošku, a baš i nemaju mnogo izbora po tom pitanju? E, to je problem!

nigrutin87
6.10.2007, 22:44
Pazi, moje drustvo ugalvnom slusa, pogotovo pod alkoholom "kafansku" muziku, mislim ni meni to ne smeta kad popijem, ali recimo to nikad ne bih pustio onako za moju dusu kad sam sam ko kuce, ali tf zaobilazim u sirokom luku.
I smeta mi kad neupuceni kazu da slusaju narodnu muziku a uglavnom misle na cecu&company. Kakav smo mi to narod ako nam je to narodna muzika? Prava narodna su melodije Bore Dugica, nase narodne igre, barem za mene, ja to tako shvatam.

SirDuck
6.10.2007, 23:09
@Mad, ima ljudi koji vole TF kao sto ja npr volim rock, ali najcesce slusaju, kako Ulma kaze, iz pomodarstva.
Cak i oni kojima se ne svidja slusaju jer to slusaju "svi" i da bi bili "face"

@Ulma, tacno tako! Umesto da oni kulturno puste svakoga da bar malo slusa svoje oni nabijaju seljadisanje na svaki cosak!
To je neka neverovatna netolerantnost kod nas srba koju nikad necu shvatiti.
Njihovo moze da se slusa stalno, a cim se pusti rock odmah udri po vredjanju.
Brate, ja ne diram tvoje seljake, ne vredjam ih, a ti mozes da kazes za moje da je sr*nje cim cujes da je u pitanju rock?
Osim toga, u mom slucaju, imali smo par nevidjenih seljaka, koji su pevali TF i povlacili druge u to iz sveg glasa cim se pusti nesto sto im ne odgovara! Mislim koji je to nacin?!?!:n-cc2:

caine
6.10.2007, 23:48
Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi.
Pa kome se svidja hip-hop, npr, pripada grupi hip-hopera (valjda se tako kaze :kreza:). Zasto bi neko, ako mu se svidja hip-hop, nasilno slusao turbo-folk i upao u grupu folkera, kad moze da upadne u ''hopersku'' grupu?

Osim toga, u mom slucaju, imali smo par nevidjenih seljaka, koji su pevali TF i povlacili druge u to iz sveg glasa cim se pusti nesto sto im ne odgovara! Mislim koji je to nacin?!?!:n-cc2:
Meni su u 1. razredu srednje, na ekskurziji unistili AC/DC CD (nije da se nisam revansirao :dzavo:), da bi mogli da pustaju svoje folkere... A tad nisam imao MP3 plejer...

Uostalom, ko ih sisa... Ja cenim svaku vrstu muzike, i za nijednu ne tvrdim da je The best. Samo mi (malo) smetaju ljudi koji mi namecu svoju muziku kao nesto najbolje.
A foliranti su jadni.:D

Covenant
6.10.2007, 23:54
Interesantni,interesantno
Ja sam kako mi se cini pravi fasista sto se muzike tice :opanachke
Mada istini za volju-takvih fasista ima dosta i to za sve muzicke zanrove,nisam ja bas neki izuzetak
Malo sam popio pa ne zamerite :D

zoran845
7.10.2007, 0:30
@Mad, ima ljudi koji vole TF kao sto ja npr volim rock, ali najcesce slusaju, kako Ulma kaze, iz pomodarstva.
Cak i oni kojima se ne svidja slusaju jer to slusaju "svi" i da bi bili "face"
:confused:
Neverovatno! Slušaju "narodnjake" iz pomodarstva?!?:icon_scra:boodala::icon_scra

Imao sam sreću da odrastem u vreme kad bi ljude bilo sramota da kažu da slušaju one koje, izgleda (ne mogu da verujem), danas treba slušati da bi se bilo "in". Ako je "grand turbo-folk" - "in", onda treba biti - "out".

To nije pitanje ukusa, nego zdravog razuma.

ACHTUNG
7.10.2007, 0:41
Treba zabraniti sebi da ti se neka vrsta muzike svidi. Jednostavno, nametnes sebi barijeru, i nikad ne padnes u iskustvo...

Opet, ta barijera se topi linearno sa porastom kolicine alkohola u krvi, tako da cesto i ja znam da zapevam narodnjake na svadbi ili ispracaju... Ali, brate, ala sam onda pijan! :kreza:

A potom sledi brisanje secanja kao u "Totalnom Opozivu"... Desilo se, zaboravilo se.:D

Rocker
7.10.2007, 0:48
Nemam nista protiv harmonike. Instrument je tezak da se svira i svako ko ga savlada - svaka mu dala ali brate istina je da me uzasava taj zvuk. Da se ne lazemo.
To je zato što si čuo samo narodnjake. Ne bi poverovao kako harmonika može divno da zvuči kad se svira bilo šta drugo. Ja sam je svirao godinama, ali uglavnom klasične kompozicije. Uostalom, narodnjaci prže i gitare, pa gitara ne zvuči užasno kad je dohvati npr. Steve Vai. :dedica:

Inace u osnovnoj smo mi na ekskurziji bili terorisani narodnjacima samo u disco-u (podrumu hotela sa sijalicama u boji). Dok smo u autobusu pustali bi nam Bijelo Dugme,
Koje je rok koliko i Indira! :rofl: Oni su jedan od bendova zbog kojih je propao R'N'R kod nas, jer su uneli u isti taj "sevdah" i klasično seljačenje.....narodnjaci in disguise, insajderi, licimuri! :n-cc2:

Covenant
7.10.2007, 0:48
Treba zabraniti sebi da ti se neka vrsta muzike svidi. Jednostavno, nametnes sebi barijeru, i nikad ne padnes u iskustvo...

Opet, ta barijera se topi linearno sa porastom kolicine alkohola u krvi, tako da cesto i ja znam da zapevam narodnjake na svadbi ili ispracaju... Ali, brate, ala sam onda pijan! :kreza:

A potom sledi brisanje secanja kao u "Totalnom Opozivu"... Desilo se, zaboravilo se.:D

Ja to ne mogu da slusam-cak i kad sam mrtav pijan i da sam na ne znam cemu
Nikada i nigde-rekao sam sebi da je muzika jedno od retkih mesta gde necu da pravim previse(tacnije-nimalo)kompromisa-amen...

ACHTUNG
7.10.2007, 0:52
Pah pazi, kada su ispracaji burazera ili svadba kuma u pitanju, onda se to zaboravlja. Naravno, posle "litar-litar" spricera. :)

Jednostavno, necu da sedim u uglu, napicu se kao poslednji majmun bez banane, i pevacu iako ne znam tekstove. Ali samo tada. :)
U svim ostalim slucajevima alkohol ne pomaze. ;)

U svakom slucaju, narodna muzika vise nije ono sto je bila, sve je manje skolovanih umetnika, sve same zapevalice. O turbo-folku ili necem gorem necu ni da pricam. Achtung granate! je mnoooogo bolje resenje. :D

Ajd, pa te zovem na moj ispracaj,... :D

A M G
7.10.2007, 0:53
:confused:
Neverovatno! Slušaju "narodnjake" iz pomodarstva?!?:icon_scra:boodala::icon_scra

Imao sam sreću da odrastem u vreme kad bi ljude bilo sramota da kažu da slušaju one koje, izgleda (ne mogu da verujem), danas treba slušati da bi se bilo "in". Ako je "grand turbo-folk" - "in", onda treba biti - "out".

To nije pitanje ukusa, nego zdravog razuma.

Na nasu zalost, sadasnje "in" generacije prenose tu svoju lakrdijasku muziku i na mladje narastaje, pa nije retka pojava da vidis neke klinke kako sa jos par drugaricama hodaju ulicom i sa mobilnog pustaju Daru Bubamaru i ostale "estradne umetnike" samo zato sto to njihove starije drugarice to rade! :boodala:
Takvo ponasanje stvarno ume da iritira coveka! :icon_evil

zoran845
7.10.2007, 1:23
... nije retka pojava da vidis neke klinke kako sa jos par drugaricama hodaju ulicom i sa mobilnog pustaju Daru Bubamaru i ostale "estradne umetnike" samo zato sto to njihove starije drugarice to rade! :boodala:

Ranije je bio štos da se što više razlikuješ od drugih. Mi smo se družili, ali nismo bili neki jednoumni čopor, niti je uniformnost (u bilo kom pogledu) bila preduslov da te drugi prihvate. Naprotiv, ljudi su se družili i sa ljudima različiiih interesovanja i pogleda, ako je postojao neki minimum "kompatibilnosti".

Slušala se svakakva muzika, ali ne i TF. Iz prostog razloga što (hvala Gospodu) nije ni postojao.

mad_skillz
7.10.2007, 1:25
To i pričam.. Razlika je jedino u tome što očekujem da se i druga strana isto tako postavi... Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi. A gde je masa, tu nema individue i- eto! Tu nastaju svi problemi, umesto da svako lepo sluša šta voli i pusti druge da rade to isto.. Normalno, shvataš da mnogi ljudi actually ne vole da slušaju turbo folk na svakom ćošku, a baš i nemaju mnogo izbora po tom pitanju? E, to je problem!
veruj mi da on samo to i slusha...jednom sam mu pustio beatlse i chovek jednostano ne voli takvu muziku...a shta cesh sad da vrishtish od besa kad god chujesh narodnjake? necesh, jer zivish u takvoj zemlji gde je takvo stanje i gde ljudi to slushaju bili im porivi ljubav ili puko kopiranje stila...jedino ako bi da se odselish iz zemlje ali uvek ce biti nechega shto ti smeta..
zato imash svoj rachunar ili dnevnu sobu sa stereom i pustish svoju muziku i lechish se..
e pa vidish ti ochekujesh da se druga strana tako postavi ali upravo nece jer je njihova muzika suvishe napadna..dapache vishe napadnija nego npr. Hammerfall ili Iron Maiden..jednostavno tako je, mislim shta ti ja pricham i sama mozesh da vidish..
jednostavno ja sam navikao, ishao sam i u osnovnu i u gimnaziju gde je to bilo moderno ali opet sam dodjesh kuci i pustish Bocellija, Vanesu Mae ili Hammerfall shta god ti prija i jednostavno vec posle 3 pesme zaboravish na bilo kakvu frustraciju..
vec sam gore negde u temi prichao, Highladner mislim da mi je odgovorio, narodna muzika i taj takozvani turbo-folk su dve potpuno razlichte stvari..i mene vishe boli shto srpsko nasledje od muzike koriste kao termin za ovo novokomponovano muzichko stanje, pre nego sama muzika...kakva god bila..

caine
7.10.2007, 3:11

Ako ti se svidja turbo-folk, zasto ga ne bi slusao?
Mada, tacno je da tekstovi turbo-folk ''umetnika'' zaglupljuju...:D

Ulmawen
7.10.2007, 5:42
Pa kome se svidja hip-hop, npr, pripada grupi hip-hopera (valjda se tako kaze :kreza:). Zasto bi neko, ako mu se svidja hip-hop, nasilno slusao turbo-folk i upao u grupu folkera, kad moze da upadne u ''hopersku'' grupu?

Ne znam zašto? Izgleda smo se nesporazumeli- pričala sam o grupi nevezano za tematiku. (Hopperi, rockeri, raveri, blabla...)

e pa vidish ti ochekujesh da se druga strana tako postavi ali upravo nece jer je njihova muzika suvishe napadna..dapache vishe napadnija nego npr. Hammerfall ili Iron Maiden..jednostavno tako je, mislim shta ti ja pricham i sama mozesh da vidish..

Slažem se, ali ne mislim da to ima ikakve veze sa napadnošću. To ima veze sa opštom (ne)kulturom.

vec sam gore negde u temi prichao, Highladner mislim da mi je odgovorio, narodna muzika i taj takozvani turbo-folk su dve potpuno razlichte stvari..i mene vishe boli shto srpsko nasledje od muzike koriste kao termin za ovo novokomponovano muzichko stanje, pre nego sama muzika...kakva god bila..
Omanuo si u jednom slovu. :D
Potpuno se slažem. Narodna muzika ma kog naroda ima pre svega kulturološku vrednost i treba je čuvati kao takvu. To što meni ne leži taj melos je potpuno nebitno u tom kontekstu. To je deo kulture ovog naroda, kao što su i starogradske pesme i to je ok. Podržavam kulturu, uvek i svuda, i zato ću ovde da se zaustavim, uskrativši vas za moje mišljenje o turbo folku...

Ice-Man
7.10.2007, 9:47
Sta da radim meni se mnoge pesme Bijelog Dugmeta svidjaju ali sigurno je da ne mogu da se porede sa... pa od nase muzicke scene ne znam puno ali ono bolji su mi i oni nego recimo Sinan Sakic.
A sto se harmonike tice ja je stvarno nikad nisam cuo niti mogu da je zamislim drugacije nego u Turbo Folk pesmi. Ne mogu da sudim zato sto nisam cuo sve od nje ali ono sto sam cuo je bilo... ne po mom ukusu.
Inace imam druga koji se mnogo pali na Rob Zombie-a, Drowning Pool i pomalo na System of a Down, ali je totalno lud za Luisom, domacim narodnim pevacem. Sve pesme zna i obozava ih. Ja njega ne volim ali ga ne mrzim. Mrzim Cecu i bio sam totalno razocaran kad je pre koju godinu dosla da peva na Novu Godinu (ne znam dal bese Julijanska ili Gregorijanska) i lik me ubedjuivao da sam boodala sto necu da idem. Kaze jedinstvena prilika da ides na koncert najvece Srpske pevacice ikada i to potpuno besplatno!:eek:

Beagle
7.10.2007, 11:08
Jel cuo ko od vas za Aeterniu, domaci power metal band, slusao sam ih sinoc na platou bili su exxtra!

bobi
7.10.2007, 11:42

Ako ti se svidja turbo-folk, zasto ga ne bi slusao?
Mada, tacno je da tekstovi turbo-folk ''umetnika'' zaglupljuju...:D
Tako je! :D
Achtung, nema ništa loše u tome ako ti se sviđa Stoja, Jana, Sanja. Neću ja tebe manje da cenim ako slušaš turbo folk. Pa i Shlaymara voli Karleušu i punk, pa mu niko ništa ne kaže. :D
Zato, mani Slayer i slušaj ono što ti srce ište. :dzavo:

Srlandand
7.10.2007, 12:18
Sinoc je bila dobra svirka kod cesme u Knezu. Nisu bile lose sutke, ali kad su skinsi uleteli klonio sam ih se uglavnom. Odusevio me je bend NightFall, nisam ih pre cuo, stvarno su odlicni.

evanghelion
7.10.2007, 13:15
Jel cuo ko od vas za Aeterniu, domaci power metal band, slusao sam ih sinoc na platou bili su exxtra!

Znam ja, ortak mi peva u tom bendu...:D

ACHTUNG
7.10.2007, 13:48
Achtung, nema ništa loše u tome ako ti se sviđa Stoja, Jana, Sanja. Neću ja tebe manje da cenim ako slušaš turbo folk. Pa i Shlaymara voli Karleušu i punk, pa mu niko ništa ne kaže. :D
Zato, mani Slayer i slušaj ono što ti srce ište. :dzavo:

Eto, a ja kada sam rekao da slusam Zeljka Joksimovica (Lane Moje, vrh brate! :D) onda mi niko nije verovato... Konacno sam se nasao medju svojima...:p

(Ne da mi je caine namestio, nego od ovoga nema dalje)

BTW, Shlaymara mi je pricao jednom kako ga mnogo lozi Dara Bubamara, ali nisam mogao izdrzim. Morao sam da podelim sa nekim. :D

Shlaymara
7.10.2007, 14:19
... Pa i Shlaymara voli Karleušu i punk, pa mu niko ništa ne kaže. :D

BTW, Shlaymara mi je pricao jednom kako ga mnogo lozi Dara Bubamara, ali nisam mogao izdrzim. Morao sam da podelim sa nekim. :D

Pa dobro, zar na ovom forumu ne mozes nikome da se "otvoris" a da to odmah ne procuri u javnost?:D

Dobro je da jos niste otkrili da imam tattoo bubamare na desnoj ruci a na levoj srce sa ispisom Jelena je keva.
http://img265.imageshack.us/img265/5726/ldb3sd4.jpg (http://imageshack.us)

SirDuck
7.10.2007, 14:26
Achtung, nema ništa loše u tome ako ti se sviđa Stoja, Jana, Sanja. Neću ja tebe manje da cenim ako slušaš turbo folk.

To jeste, sve dok ne smeta drugima s tom muzikom, ne tera druge da je slusaju i postuje druge vrste muzike.
Cela ova prica je o netoleranciji i neverovatno slabom karakteru ljudi (dece) danas.

Covenant
7.10.2007, 15:53
There,there...
Ljudi jel slusa jos neko ovde death metal-tipa Cannibal Corpse,Malevolent Creation,Carcass,Death,Sadus,Obituary,Monstrosity, Nile,Necrophagist,The Black Dahlia Murder,Behemoth,
Entombed i tome sl :D :opanachke

Ice-Man
7.10.2007, 16:07

Morao si da podelis sa nekim ali ima li bolje od celog SK foruma?!:D

Ma ono brate slusaj sta hoces ali nemoj da nazivas druge debilima ili budalama sto slusaju nesto sto ti ne volis. Sto sam ja ranije dosta cesto radio. :o

Covenant
7.10.2007, 16:15
Ma ono brate slusaj sta hoces ali nemoj da nazivas druge debilima ili budalama

Sto ne mora uvek biti tacno ;)
Znas ono-kakvi ljudi takva muzika :opanachke
Nikad ne treba nista da se generalizuje-ima dosta sabana koji slusaju narodnjake,ali brate ima dosta majmuna i medju npr metlacima-mada ipak,ima vise sabana medj one sto slusaju narodnjake :p

caine
7.10.2007, 19:07
Ne znam zašto? Izgleda smo se nesporazumeli- pričala sam o grupi nevezano za tematiku. (Hopperi, rockeri, raveri, blabla...)

Pa ja sam shvatio da si ti rekla da mnogi slusaju neku vrstu muziku ne iz zadovoljstva, nego da bi pripadali nekoj grupi... A meni je to glupo jer mogu da slusaju muziku koja se im svidja, pa da se uklope sa drugim ljudima kojima se takva muzika svidja.
Npr, ako neko voli da jede banane, on se uklapa sa ljudima koji takodje vole banane... ne mora da krene da jede jabuke, da bi se uklopio sa ljudima koji vole jabuke, jer vec ima svoju ''banana'' grupu.:D

Garson
7.10.2007, 19:19
There,there...
Ljudi jel slusa jos neko ovde death metal-tipa Cannibal Corpse,Malevolent Creation,Carcass,Death,Sadus,Obituary,Monstrosity, Nile,Necrophagist,The Black Dahlia Murder,Behemoth,
Ako ti neshto znaci ja sam pre 10-ak godina slushao Carcass,Death,Obituary i sl.:opanachke

Rocker
7.10.2007, 19:27

Svirali su na zaječarskoj Gitarijadi.....power metal koliko se sećam, right?! ;)

Ice-Man
7.10.2007, 19:50
Trenutno ne mogu da prestanem da pustam i na glas pevam Kiss - I Wanna Rock And Roll All Night.:love:
Probacu da skinem nesto za gitaru. Mozda i solo, nije los.:)

Mr.Eco
7.10.2007, 19:54
heh čitam malo ovde i vidim većina metalci...ja više gotivim Trance xtra ritmovi mnogo je zarazno i ubedljivo najbolji ženski vokali koji mogu da se čuju:n_klanja: slušam ga unazad par godina i nemogu da prestanem uvek nove stvari izlaze sa još boljim ritmovima ma šta reći evo neke preporuke Armin van Buuren,Paul van Dyk,Markus Schulz,Tiesto i mnogi drugi :qliranje:

Covenant
7.10.2007, 21:02
Ljudi nalateh na ovo,postovao neki lik na yumu :D

http://www.bradsucks.net/albums/i_dont_know/

Da citiram njegove reci:

Лик изгледа као пропали студент филозофије који се пребацио на режију. Вокал је између 'вратио сам се с посла, зашто си још увек обучена' и 'вратио сам се с посла, зашто си још ту'.
Ово је музика за шљакере, превише спори ритмови да би се цупкало, превише неинтересантно појавно да бисте лепили његове постере по зидовима.

Али зато постоји ствар која се зове ''Бед Атрекшн'' са ''Ај донт ноу вот ајм дуинг'' ЦеДеја у којој звучи као Лени Кравиц без наркотика. Поред горепоменуте композиције, симпатије иду и ''Мејкинг ми нрвс'' као и ''Лук енд фил јирз јангр''.

Квалитет. Екстремно добри резултати су постигнути на људима који раде на трафици.

:rofl:

Album je slobodan za dowload-nije dakle piraterija :opanachke
Obavezno preslusajte-trash je i raspad sistema,ali simpaticno je :opanachke

Mil00rad
7.10.2007, 22:21
Na nasu zalost, sadasnje "in" generacije prenose tu svoju lakrdijasku muziku i na mladje narastaje, pa nije retka pojava da vidis neke klinke kako sa jos par drugaricama hodaju ulicom i sa mobilnog pustaju Daru Bubamaru i ostale "estradne umetnike" samo zato sto to njihove starije drugarice to rade! :boodala:
Takvo ponasanje stvarno ume da iritira coveka! :icon_evil
Bez greške!Slušam Grand,ali nekad izjave voditelja čoveka oteraju u out.Zbog toga svih 5 godina koliko slušam Grand nisam mogao ni jednom da ga odgledam do kraja zbog komentara tipa:"A sada,mlada,lepa Stoja"a ona nije ništa od toga.Ali Matiće mogu da slušam ceo dan i da mi ne dosade.A drugarice-i to si u pravu.Znam ja jednu Selenu,pustila ona neku tamo pesmu"Crno meče"da mi pokaže kako je pesma extra,a kad sam čuo umalo nisam povraćao pred njom(uzdržao sam se i zamolio je da promeni).Trpim kad mi neko kaže da sam džiber,ali kad počne da me rastura od zezanja samo mu pustim Pleiadians(prženje mozga)i Nightwish koji dosta volim da slušam.Tako da me ne smatrate"hard turbo-folkerom".Cenim svaku dobru muziku sem repa.Jedino njih ne mogu da trpim kako mi se žale na njihov bedni život.

SirDuck
7.10.2007, 22:38
Bez greške!Slušam Grand,ali nekad izjave voditelja čoveka oteraju u out.Zbog toga svih 5 godina koliko slušam Grand nisam mogao ni jednom da ga odgledam do kraja zbog komentara tipa:"A sada,mlada,lepa Stoja"a ona nije ništa od toga.Ali Matiće mogu da slušam ceo dan i da mi ne dosade.A drugarice-i to si u pravu.Znam ja jednu Selenu,pustila ona neku tamo pesmu"Crno meče"da mi pokaže kako je pesma extra,a kad sam čuo umalo nisam povraćao pred njom(uzdržao sam se i zamolio je da promeni).Trpim kad mi neko kaže da sam džiber,ali kad počne da me rastura od zezanja samo mu pustim Pleiadians(prženje mozga)i Nightwish koji dosta volim da slušam.Tako da me ne smatrate"hard turbo-folkerom".Cenim svaku dobru muziku sem repa.Jedino njih ne mogu da trpim kako mi se žale na njihov bedni život.

Svako vece crno mece da po tebe dolazi :D hahaha

Ja sam to prepravio na nesto tipa "Svako vece cmar me pece od ljutoga proliva" :D

Nisam siguran da je ono psovka, ako jeste prepravite...

Covenant
8.10.2007, 1:07
Ljudi Carcass je potvrdjen za predstojeci Wacken! :n_klanja:
Mozda se dovuku i do nas :opanachke
Legende metala ponovo jasu :to_care:

Carcass are confirmed for the W:O:A 2008 as promised!

Let the band speak by themselves:

"Well, they said it would never happen. In fact I said it would never happen. Then I noticed no one pays attention to what I say anyway and I sounded like an idiot...

Summer 2008 will be the twentieth anniversary since the release of CARCASS' first studio album. It will be fourteen years since we last played live. We've decided to exhume the old corpse next Summer at Wacken. The timing is purely coincidental - it's been a long journey to get to this point where myself, Bill Steer and Mike Amott have enough common desire again to make it possible. We're finally conceding to the demand that seems to be at an all time high and doesn't appear to be going away any time soon. Any past reasons we may have had for not wanting to do it, or thinking it was impossible, have simply dissipated in the face of overwhelming interest in us performing THOSE riffs for a generation of believers who never had the opportunity back in the day. We could say we're doing it for 'the kids' - but fuck that ! We're doing it 'cos it will be fun again to play the classic CARCASS tunes !! Of course it would seem inappropriate for us to contemplate to do this without Ken Owen, but I assure you he'll be there, and we'll push some sticks in his hands and make him play, plus we'll have a killer drummer to sit in and play HIS parts.

Myself Jeff Walker on bass and vocals, "the semi-legendary" Bill Steer and Mike Amott on lead guitar and Daniel Erlandsson, filling in for Ken on drums, look forwards to mutilating your hearing.

And if we don't do it ? Who else will overshadow the Led Zeppelin reunion ?

Ha !

Prepare to rot and roll."

Ulmawen
8.10.2007, 1:14
Imam ozbiljne strepnje po pitanju toga. :D Sve se nešto plašim da Carcass ne pomrači reunion Led Zeppelin-a. :D Jes' da ih mnogo volim, ali ne idu babe i žabe. There's only one Led Zeppelin! :)

Covenant
8.10.2007, 1:26
Ne treba sve shvatati bukvalno :opanachke

Ej bre-Mike "Toth" Amoth uzivo!
Hell yeah :n_klanja:

mad_skillz
8.10.2007, 5:16
Cenim svaku dobru muziku sem repa.Jedino njih ne mogu da trpim kako mi se žale na njihov bedni život.
eto shale niotkuda...
vidi se da pratish rep chim mislish da je to sushtina..e moj zemljache u kojoj si ti zabludi..

Ulmawen
8.10.2007, 13:10
Evo još dva koncerta za 4(5) dana! Kako su ažurni, da ne poveruješ! :kreza:
(Sledi copy/paste e-mail)

"Poštovani,
Talent box u zahvalnost fanovima grupe Iron Maiden koji su pomogli da se koncert u martu održi i protekne bez problema predstavlja Blaze Bailey-a, bivšeg pevača ove grupe (1994-1999.) koji jedini nikada nije nastupao u Srbiji.
Koncerti će se održati u petak 12. oktobra u Novom Sadu u klubu NS Time i u subotu 13. oktobra u Beogradu u holu bioskopa City akademik SKC Novi Beograd ( bivša Politehnička akademija).
Karte su u prodaji od 03.10.2007. na prodajnim mestima EVENTIM-a (u Beogradu Dom omladine i Com trade šopovima, a u Novom Sadu Mungos) po ceni od 1000 dinara. Zainteresovani fanovi za oba koncerta mogu kupiti I komplet kartu po ceni od 1800 dinara. Najvatranije fanove koji rezervišu karte preko fan kluba Iron Maiden www.maiden-serbia.org (http://www.maiden-serbia.org/) čekaju specijalna iznenadjenja.
Blaze gostuje u Srbiji u okviru turneje "My life - unplugged" obuhvata specifičan opus u tri tzv. poglavlja: grupa Wolfsbane, Iron Maiden i grupa Blaze .
Blaze pruža neuobičajen, ali vrhunski set ispresecan razgovorom sa publikom, pričanjem viceva i jako prisnom atmosferom. (...)"

WhenDarknessFalls
8.10.2007, 13:20
There,there...

Dodaj na to Illdisposed, My Darkest Hate i Decapitated, pa mozemo da pricamo :boxing: Inace, kako ti se cini novi Nile? :dzavo:

Covenant
8.10.2007, 13:27
Ili Dying Fetus,Suffocation ili pak Vital Remains :D
Dobar je novi Nile ;)

EDIT:Ti treba da poslusas The Black Dahlia Murder-ima da ti se svidi :opanachke

WhenDarknessFalls
8.10.2007, 13:46
Imam, doduse dva albuma... Nisu losi. Vitalci su do jaja, jos mi krivo sto nisam otisao kad su bili :n-cc2:
Sto se tice melodeatha, preporuka je The Haunted, The Duskfall i Sikth.
Dying Fetus je previse hardkor za mene. Shala, ne prijaju mi toliko, mada nije toliko lose. :dedica:

Covenant
8.10.2007, 13:55
****ga,ja nisam mogao da idem na to i Behemoth-dao sam susku za Kanibale i Moonspell,nema se bas para za sve :opanachke
Ne volim ja melodeth nikako-ukusi se razlikuju :opanachke

Dimo
8.10.2007, 14:22
eto shale niotkuda...
vidi se da pratish rep chim mislish da je to sushtina..e moj zemljache u kojoj si ti zabludi..
Ako cemo pravo, u vecini slucajeva ta muzika je toliko plitka da je to strasno ;) U najvecu ruku, gledano domacu rep scenu, postujem Marcela, Beogradski Sindikat i jos nekoliko "socijalnih" repera, ali smece tipa Juicea i slicnog imbecilizma treba cenzurisati.

huligan
8.10.2007, 15:01
Ako cemo pravo, u vecini slucajeva ta muzika je toliko plitka da je to strasno ;) U najvecu ruku, gledano domacu rep scenu, postujem Marcela, Beogradski Sindikat i jos nekoliko "socijalnih" repera, ali smece tipa Juicea i slicnog imbecilizma treba cenzurisati.
Slazem se donekle sa tobom.Naime ima dosta klosara poput Juicea i tih sabana koje ja ne priznajem za repere.BS,Marcelo i VIP su jedini koji vrede trenutno,VIP nije trenutno toliko popularan ali imaju respect.Ima dosta Underground ostvarenja koja sma cuo i koja mi se dosta svidjaju,moze se reci,makar u BG'u da je rep scena na zavidnom nivou.

SirDuck
8.10.2007, 15:07
ja nesto ne gotivim rep, ali mogu da ga izdrzim :)
Nego najjaca mi je fora sa onom pesmom, nesto "kada vidim kako zivimo" kuka kako se nema ovo ono, a na spotu iza njega neki dzipovi, besna kola, ribe... :D

Jedino od repa sto je ok po meni je Marcelo i Ajs (:to_care:)

Rocker
8.10.2007, 18:45
Evo još dva koncerta za 4(5) dana! Kako su ažurni, da ne poveruješ! :kreza:
(Sledi copy/paste e-mail)

"Poštovani,
Talent box u zahvalnost fanovima grupe Iron Maiden koji su pomogli da se koncert u martu održi i protekne bez problema predstavlja Blaze Bailey-a, bivšeg pevača ove grupe (1994-1999.) koji jedini nikada nije nastupao u Srbiji.
Koncerti će se održati u petak 12. oktobra u Novom Sadu u klubu NS Time i u subotu 13. oktobra u Beogradu u holu bioskopa City akademik SKC Novi Beograd ( bivša Politehnička akademija).
Karte su u prodaji od 03.10.2007. na prodajnim mestima EVENTIM-a (u Beogradu Dom omladine i Com trade šopovima, a u Novom Sadu Mungos) po ceni od 1000 dinara. Zainteresovani fanovi za oba koncerta mogu kupiti I komplet kartu po ceni od 1800 dinara. Najvatranije fanove koji rezervišu karte preko fan kluba Iron Maiden www.maiden-serbia.org (http://www.maiden-serbia.org/) čekaju specijalna iznenadjenja.
Blaze gostuje u Srbiji u okviru turneje "My life - unplugged" obuhvata specifičan opus u tri tzv. poglavlja: grupa Wolfsbane, Iron Maiden i grupa Blaze .
Blaze pruža neuobičajen, ali vrhunski set ispresecan razgovorom sa publikom, pričanjem viceva i jako prisnom atmosferom. (...)"

Čoveče! :eek: Pa na ovo se ide obavezno! 'ladno ne bih ni znao da ti nisi ovde postovala! Hvala ti do neba! Ide još neko?

Mil00rad
8.10.2007, 19:02
Ima dosta Underground ostvarenja koja sma cuo i koja mi se dosta svidjaju,moze se reci,makar u BG'u da je rep scena na zavidnom nivou.
Kada kažeš BG jel misliš na Bugare ili Beograđane?Slušao sam bugarski rep,i ne zvuči toliko loše(ali ništa bez Nemaca-SIDO je car).
Nego najjaca mi je fora sa onom pesmom, nesto "kada vidim kako zivimo" kuka kako se nema ovo ono, a na spotu iza njega neki dzipovi, besna kola, ribe... :D

Ima i onih ultra-hiper bogatih šabana iz USA koji se žale da nemaju ništa,kako su oni jadni i bedni,kako ih hrane kišne gliste i još svašta mlate,a ovamo voze VW Touareg i imaju vilu na x spratova.A Nigrutin je,bez uvrede,za kolac!Pročitao sam njegov text kako zeza Kineze u fazonu tipa"Yakuze gori su od Šiptara(a Yakuze su u Japanu koliko ja znam)"i kako nešto mlati o njima,ma svašta je lupao!A kad su ovi iz kineske vlade čuli pesmu i hteli da ga obese na banderu on je rekao"Ne,nisam ja taj text napisao,a i da jesam-samo sam se zezao"u stilu"Ja postim!"Divljak je još i pričao da Srbija treba da legalizuje uvoz droge,da je to kul i da je nama Srbima to potrebno ko lebac.:boxing:

PAIN
8.10.2007, 19:17
a ovamo voze VW Touareg i imaju vilu na x spratova.

Touarega vozi i nasa Marija Serifovic, to je sica.Tamo se vozi nesto mnogo bolje:D.

Srlandand
8.10.2007, 22:02
Iako je Ajs budaletina (u pozitivnom smislu), nesto ga ne gotivim. Nervira me takvo repovanje (o bicarkama, vutri,...), nekako mi je bez veze (ali ima dobrih fora, tipa "Seo sam u kola i krenuo na Mars, poneo sam sendvice i jedan paradajz":rofl:). Od nasih repera jedino slusam Sindikat (najvece majstore i velike neimare nase hip-hop scene, koji nisu bacali rime, vec su dizali teme) kao i Marcela pomalo. To je to od repa, u poslednje vreme sam se skroz okrenuo ka power metalu i rocku.

ForceWare
8.10.2007, 22:07
Iako je Ajs budaletina (u pozitivnom smislu), nesto ga ne gotivim. Nervira me takvo repovanje (o bicarkama, vutri,...), nekako mi je bez veze (ali ima dobrih fora, tipa "Seo sam u kola i krenuo na Mars, poneo sam sendvice i jedan paradajz":rofl:). Od nasih repera jedino slusam Sindikat (najvece majstore i velike neimare nase hip-hop scene, koji nisu bacali rime, vec su dizali teme) kao i Marcela pomalo. To je to od repa, u poslednje vreme sam se skroz okrenuo ka power metalu i rocku.
Jedna mala ispravka...

Velike neimare hip hop scene, koji nisu bacali rime, već su dizali temelj

BS je naravno zakon. Tu nema diskusije. (tačka) Zna li neko ima li od njih novih albuma uskoro?

Dobar je Nigrutin. U granicama normale :D. I u Bad Copy-ju. Solo je previše napadan za moj ukus.
Nema nešto preterano vutre, kol'ko ima bičarki...

Marcelo... (da ne uvredim nekog) ali ipak (za mene) nije njegova zika...

EDIT:
Sad sam video. Pesma o kojoj je reč:

Ajs Nigrutin feat. Blind Business Sekta - Kineski Travestiti

Sad se svi odjednom bune i brinu za Kineze (nemam ništa protiv ljudi lično samo ih koristim u kontekstu odgovora) a kad je NIgrutin i Bad Copy u svakoj drugoj pesmi pljuvao i bljuvao na bičarke, *****, trandže i ostala lowfi izdanja niko ne podiže glas.
Odslušaj pesmu ako hoćeš, pesma je čista zezancija i nije uopšte previdjena za album ili neku masovnu prodaju. Čovek se sa svačim sprda pa tako ni od ovoga ne treba praviti negu uku i buku.
To što si čitao iz štampe služi samo da se prodaju novine.
Mojne ulaziš u diskusiju molim te...

Željko
8.10.2007, 22:54
Ajs je lik, čak je bilo pitanje o njemu u Milioneru :)
Meni je najjači D Fence... Kakvi likovi... :) Negde sam čuo da su se "raspali" i da sada Markonjero priprema solo album koji bi trebao da bude gotov od kraja godine..
Marčelo, BS, 43 23, Bad Copy, Prti BG su OK ali Struka, Shorty, Juice i slični su dno...

SirDuck
8.10.2007, 23:13
Ajs je bre zayebant.
Bas on mnogo puca na pare od albuma, boli ga q.
Bleji tamo u kotezu i duva i ne treba mu nista vice :D

Kralj bre :)

Ja njega ne shvatam kao ozbiljnog repera, njegove pesme su za poslusati jednom, ismejati se, ako ima neka mnogo dobra fora pustiti jos koji put, i to je to.
Novi album Bad Copy nisam ni slusao...

Covenant
8.10.2007, 23:16
Ajs Nigurtin nije reper ;)
On je za****nt :opanachke

Pelagijska Argosija
9.10.2007, 0:17
Touarega vozi i nasa Marija Serifovic, to je sica.Tamo se vozi nesto mnogo bolje:D.

Vise ne vozi, drpili joj ga kao i jos jedan auto pre toga:o. Neko se izgleda okomio na nju...

PAIN
9.10.2007, 16:27
Vise ne vozi, drpili joj ga kao i jos jedan auto pre toga:o. Neko se izgleda okomio na nju...
Ma znam, tek sam saznao skoro kad sam procitao u novinama da joj drpili Touarega i BMW 32xi.

El gledao neko Moljac kad bio BC.Koliko su oni ludi to je strasno:D.

Dreamfall
10.10.2007, 8:38
ja nesto ne gotivim rep, ali mogu da ga izdrzim :)

Ja mogu da slusam rep ali samo BS, po meni Marcelo je lik umisljen zestoko pre neki dan na MTV adria sam video u jukebox=u neku njegovu pesmu i video sam kolki je on de***.Pogledajte mu samo textove pesama i znacete sta mislim.Meni je ipak pored BS i 50 cent po volji ali najvise slusam normalnu muziku kao npr. Iron Maiden,Bon Jovi,HIM,Sonata Arctica,Nightwish,Van Halen,Skid Row...Gde se muzika pravi sa talentom a ne sa kompom vise od nedelju dana i gde se text koji ima neku dubinu peva a ne ubrzano prica.
PS odakle ovo za Maiden ja nisam znao?

pyost
10.10.2007, 9:57
Jos 20 minuta do kraja downloada albuma In Rainbows. *drool*

mad_skillz
11.10.2007, 23:05
jutros odgledah film I think i love my wife (http://imdb.com/title/tt0770772/) sa Chris Rock-om i dopala mi se jedna pesma mnogo i odem na sountrack i sta vidim - Foo Fighters-Tired of You..odusevih se, ceo dan mi se vrti..
evo i live verzija ako nego pozeli da je cuje, sa you yube-a naravno:D :
Tired of You-Live (http://video.google.com/videoplay?docid=2768632651012552744&q=foo+fighters+tired+of+you&total=22&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0)

pyost
11.10.2007, 23:32
m Jos 20 minuta do kraja downloada albuma In Rainbows. *drool*

Album je genijalan:dedica:Posebno Faust Arp, 15 Step, Videotape i Bodysnatchers!

SOAD
12.10.2007, 1:54
Power metal
Bendovi
Sonata arctica, Nightwish, Blind Guardian, Dragonforce, Rhapsody, Kamelot, Edguy...

evanghelion
12.10.2007, 3:25
Ja mogu da slusam rep ali samo BS, po meni Marcelo je lik umisljen zestoko pre neki dan na MTV adria sam video u jukebox=u neku njegovu pesmu i video sam kolki je on de***.Pogledajte mu samo textove pesama i znacete sta mislim.Meni je ipak pored BS i 50 cent po volji ali najvise slusam normalnu muziku kao npr. Iron Maiden,Bon Jovi,HIM,Sonata Arctica,Nightwish,Van Halen,Skid Row...Gde se muzika pravi sa talentom a ne sa kompom vise od nedelju dana i gde se text koji ima neku dubinu peva a ne ubrzano prica.
PS odakle ovo za Maiden ja nisam znao?

E pazi ako marcelo ima lose textove onda svi ovi ostali u osnovnoj skoli:p, nije lako praviti hip hop, a to sto ima previse onih sto misle da znaju pa naprave pesmu pa sklepaju nesto za nedelju dana mislim da je to uvek bio problem kod svakog trenutno popularnog pravca. Hip hop pratim jako dugo, pa znam trenutnu situaciju. Btw trenutno imam 3 liste pa u zavisnosti od raspolozenja, na jednoj su Air i Herbaliser, na drugoj simply red i u2(stare pesme) a na trecoj hitovi 80tih...

Constantine
12.10.2007, 9:14
Zna neko cija je pesma No Ordinary love originalno ,sto je Night Shift preradio?BTW Marcelo ima dobre textove ali za neke recenice ja bih licno zeleo da ga upitam da li je normalan ali u ustvari OK je on lik.:cool:

GoranSTX
12.10.2007, 9:20
Zna neko cija je pesma No Ordinary love originalno ,sto je Night Shift preradio?BTW Marcelo ima dobre textove ali za neke recenice ja bih licno zeleo da ga upitam da li je normalan ali u ustvari OK je on lik.:cool:

http://en.wikipedia.org/wiki/No_Ordinary_Love

Iris
12.10.2007, 11:44
@Constantine,

Ukratko - grupa Sade.

Poznatija po singlovima "Smooth Operator" i "The Sweetest Taboo" :)

nigrutin87
13.10.2007, 0:32
Pored te pesme, ja mislim da su najvise preradjivane pesme Tainted love i Another brick in the wall. Ako ti ponestanu ideje za nove pesme, iskopas neku poznatu laganu pesmu od pre 20-30 godina, malo je preradis i eto hita za omladinu:D

SirDuck
13.10.2007, 0:41
Pored te pesme, ja mislim da su najvise preradjivane pesme Tainted love i Another brick in the wall. Ako ti ponestanu ideje za nove pesme, iskopas neku poznatu laganu pesmu od pre 20-30 godina, malo je preradis i eto hita za omladinu:D

Cuvena fora...:rolleyes:
Dobijes pare na racun tudjeg rada...

hacker_aca
13.10.2007, 3:26
Da, ali zato ima dobrih prerada, nećemo da se lažemo...

Mil00rad
13.10.2007, 9:00
Vidiš,nije meni zaostala sredina nametnula narodnjake,nego sam ja njima:D!Do pre godinu dana sam slušao Aligatora,Tiesta,Benny-a i kompaniju,i probao ja šabane da slušam,prvo pop-folk a onda sam stigao do Miroslava Ilića.I moje društvo se promenilo,a nisam ih smarao sa tom muzikom.Sada svi znaju text"Polomiću čaše od kristala"!
jel ste se zapitali da neko to stvarno voli da slusa za promenu? moj najbolji ortak voli Mileta Kitica i vise nego sto bi trebalo...ja slusam najvise rok, klasicnu, rep i stosa jos pa se opet ja i on slazemo odlicno, ne mora to da bude problem..ja njega ne davim mojom muzikom niti on mojom..
Jes bre,moji drugovi(ne ovi sto pevaju Miroslava)su hard-core metalci i extra se družimo.Nikog ne smaram sa šabanima,samo kažem da ne razumem ljude koji slušaju death metal.

M1los
13.10.2007, 10:23
Ne razumijemo ni mi one što slušaju šabane :D

Rocker
13.10.2007, 18:58
Ide neko večeras na Blaze-a Bayley-a?! :to_care: Gde nestadoše svi Maidenovi fanovi? :icon_scra Ili volite samo Bruce-a?! :a_bleh:

Wolverine
13.10.2007, 19:22
@Rocker, sto se tice IMa Bruce Rules:a_bleh:

Rocker
13.10.2007, 19:34
@Rocker, sto se tice IMa Bruce Rules:a_bleh:

Pa ti onda slušaj samo njegove solo albume, nije Bruce IM! :a_bleh: ZZM se, gotivim ja njega, ali mi je posebno zanimljiv period Maidena dok je pevao Blaze, tj. čitava 2 albuma! :to_care:

Dreamfall
13.10.2007, 22:14
Pa ti onda slušaj samo njegove solo albume, nije Bruce IM! :a_bleh: ZZM se, gotivim ja njega, ali mi je posebno zanimljiv period Maidena dok je pevao Blaze, tj. čitava 2 albuma! :to_care:

Pa ne bi sad pevao Bruce da je Blaze bio dovoljno dobar znaci....

BRUCE :n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja:
Brave new world:n_klanja::n_klanja::n_klanja:

Ulmawen
14.10.2007, 13:16
Ide neko večeras na Blaze-a Bayley-a?! :to_care: Gde nestadoše svi Maidenovi fanovi? :icon_scra Ili volite samo Bruce-a?! :a_bleh:
I? Kako je bilo na koncertu? :) Šta smo propustili? :D

Rocker
14.10.2007, 20:55
I? Kako je bilo na koncertu? :) Šta smo propustili? :D
Mnogo ste propustili! Izuzetna svirka, ali publike nikad manje....mislim da je bilo max 200 ljudi i to sa obezbeđenjem i novinarima....koja sramota i blam za našu publiku! :boodala: Bile dve predgrupe, jedni naši i jedni iz Slovenije, solidni i jedni i drugi. Blaze je pošteno otpevao, puna 2,5 sata. Pevao je uglavnom Maidenove pesme, ali i par svojih. Od Maidenovih je pevao i dosta stvari koje su nastale za vreme dok on nije bio u bendu. Najveće iznenađenje od svega je zapravo to što je koncert bio unplugged. Samo jedan lik je svirao akustičnu gitaru, bez bubnjeva, bez basa, bez ičega......i ne bi ste verovali koliko je dobro zvučalo! :n_klanja: Posle svirke, Blaze je došao do šanka i slikao se i zdravio sa svima. Ja dobio poster koji mi je potpisao i rukovao se i slikao sa njim. Reče da će najverovatnije navratiti sledeće godine sa komplet bendom kad završe novi album koji je pri kraju. Videlo se po njemu da je bio zadovoljan reakcijom publike, jer ovo malo ljudi što je bilo je bilo neumorno i neverovatno glasno! :to_care: Svirka je trajala do posle 2 sata, pa vi gledajte šta ste propustili! :a_bleh: