Prikaži potpunu verziju : Kineski brend telefoni - vrede li?
Strane :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Prief Lirator
4.6.2014, 10:49
Naručio sam za sebe Cubot S222.:alealeee: :aplauz:
A sad ću naručiti Lenovo S8 i Lenovo A850+ za kolege.
Ali izgleda im se srušio sajt, pa moram sačekati da proradi.
Je li i kod vas ne radi PandaWill, ili je nešto do mene? :dedica:
Važno obavještenje!
PandaWill daje popust od 5 dolara za sve narudžbe preko 100 dolara.
Potrebno je da prilikom kupovine dodate kupon "2014coupon5evi" (bez navodnika).
Kada odete u svoju "korpu" (Cart), ispod imate polje "Apply coupon", pa tek onda ide plaćanje.
Kontam da nekome može koristiti, a ja ću uštedjeti 15 dolara na ova tri telefona. :)
EDIT: proradio sajt. :D
Ahaha no fckin way... :D Ovo sto vise gledas ove kineze sve gore i gore...
Pa pogledajte samo ovo (http://www.aliexpress.com/item/In-stock-Original-Jiayu-G5-phone-MTK6589T-1-5GHz-Quad-Core-4-5-Gorilla-2GB-RAM/1504122160.html)...
Ne zanima me cena...
- mtk 6592 1,7 ghz octa
-2gb ram
- 16gb rom
-3000 mah
i sve to stavili u lepoticu od 130 x 63.5 x 7.9mm ?! :n_klanja:
Jel moguce ovo? :D
Šta je sa ovim telefonima?
http://www.pandawill.com/star-n9330-smart-phone-android-40-mtk6577-dual-core-3g-gps-53-inch-qhd-screen-p68446.html 48e
http://www.pandawill.com/mingren-a2-smartphone-mtk6577-dual-core-android-40-3g-gps-47-inch-4gb-p80987.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2014-06-03 43e
Jel se isplati ovo uzimati ili bolje uzeti nešto jače? Devojka ima HTC Desire C, biće razlika, ali opet bolje da pitam.
Prief Lirator
4.6.2014, 14:10
@Ozborn
Odlične specifikacije u malom pokovanju, jeste zvijer, ali je i cijena zvjerska. :)
Pogledaj ovaj model (http://www.pandawill.com/jiayu-g2f-smartphone-3g-otg-mtk6582-43-inch-gorilla-glass-android-42-white-p89747.html) istog proivođača, ima umjerenije specifikacije, još manje dimenzije i duplo je jeftiniji. ;)
@Dzajo5
Definitivno NE zato što ima 512 MB RAM-a.
Pretpostavljam da djevojka koristi Facebook, FB Messenger, Viber, WhatsApp i ode memorija, dakle traži sa 1 GB, a nije ni puno skuplje.
Šljaka njoj sve to i sa 256Mb. Al mudro zboriš, sačekaću još malo pa da joj uzmem neki kršten.
Prief Lirator
4.6.2014, 14:30
Znam da šljaka, ali nije to baš onako kako bi trebalo.
Kao što i ti kažeš, bolje je sačekati pa kupiti nešto konkretno.
I mnogi ne vide koliko je to sporo dok ne probaju nešto bolje. :)
Evo pogledaj ovaj (http://www.pandawill.com/pulid-s1-smartphone-mtk6577-gps-android-41-57-inch-hd-screen-3g-white-p89247.html), ako odgovara veličina, nije puno skuplji od navedenih.
@Ozborn
Odlične specifikacije u malom pokovanju, jeste zvijer, ali je i cijena zvjerska. :)
Pogledaj ovaj model (http://www.pandawill.com/jiayu-g2f-smartphone-3g-otg-mtk6582-43-inch-gorilla-glass-android-42-white-p89747.html) istog proivođača, ima umjerenije specifikacije, još manje dimenzije i duplo je jeftiniji. ;)
Vec jesam i on je u najuzem izboru. :D Ispada da ja iskljucivo treba da gledam Jiayu telefone :P
Mislim da je F1 pravi izbor za mene, stvarno mi ne treba bolji hardver za TELEFON. Mislim da mi 512mb rama nece predstavljati nikakav problem jer pricao sam vec za sta cu telefon koristiti... Ne planiram ja da visim online na Skype-u ili Viberu ili WhatsApp-u vec ce to biti povremena upotreba palis-gasis i tu je kraj... Nikakve aplikacije me ne zanimaju, weather i ostale gluposti koje bi konstantno bile ukljucene... Ponekad bih mozda otvorio neki pdf da pogledam ili neki office dokument... Ali to bi baaaas retko bilo. Mislim da bi 512 mb rama zavrsilo posao takvom korisniku. Jos sam cuo od jednog lika da se sprdaju sa njegovim caletom, za kog je telefon uzeo, da baterija ne moze da se potrosi :D drzi 5 dana i to mi se mnooooogo svidja i svi utisci mi govore da je F1 pravi telefon za mene.
G2F je prakticno F1 sa kojim se lakse dise i to je neka "sigurica" varijanta ali pored njegove cene jednostavno moram prvo da vidim Lumiu 630 i Moto E uzivo i njihovu cenu pa da dobro razmislim...
A onda sad pronalazim ovo prelepo metalno cudo sa ovim dimenzijama i debljinom od 7,9mm ?!!!! Jeste cena poprilicna ali ovo je savrsen telefon... :D Nisam samo siguran da ima 3000mah bateriju, ipak je 2000mah kad sam malo bolje pogledao ostale prodavce i sajtove...
Koliko bi otprilike drzala 2000mah baterija sa njegovim mtk6592, 4.5'' IPS sa nekom upotrebom 15ak minuta razgovora dnevno, nista wifi, nista igrice? Sa dve kartice to moram da napomenem.
Prief Lirator
4.6.2014, 16:19
Kao što sam ti već rekao, sa tvojim načinom upotrebe bi zaista bilo dovoljno 512 MB RAM.
Ja sam preporučio više zato što su aplikacije sve zahtjevnije, pa je bolje da ne razmišljaš o memoriji, kad su ionako Kinezi jeftini. :)
Evo ja trenutno, dok mi ne dođe Cubot, koristim telefon sa 512 MB RAM-a i jednojezgarnim procesorom na 1 Ghz.
I dosta pristojno radi, doduše vidim razliku u odnosu na brže telefone, ali radi mi posao.
A znaš zašto? Zato što sam isti kao ti, koristim samo par aplikacija (najviše WhatsApp, Tapatalk, mail i vrijeme).
A drugi razlog je što sam instalirao CyanogenMod 10.2 (dakle, nije fabrički sistem) i zato što sam izbrisao višak sistemskih aplikacija.
I zauzeće memorije mi je oko 200 MB, dakle imam slobodno još toliko. :)
Koliko bi otprilike drzala 2000mah baterija sa njegovim mtk6592, 4.5'' IPS sa nekom upotrebom 15ak minuta razgovora dnevno, nista wifi, nista igrice? Sa dve kartice to moram da napomenem.Nekoliko dana. Ako bi koristio za 15 minuta razgovora, par poruka i eventualno malo Wi-Fi, moglo bi sigurno najmanje 2 dana, ako ne i više.
Evo malo i negativnih utisaka o mom Star S1
Na oba telefona su baterije poludele..nece da se pune vise uopste..
Jedna je skroz prazna,a druga drzi na 20% nije se jos ispraznila,ali nece da puni nikako.
(android pokazuje animaciju punjenja,ali ne puni bateriju uopste)
Paket je stigao sa dve baterije srecom.Mada to nije resenje...
Prief Lirator
4.6.2014, 18:15
Neobično. Da ga nisi zagrijao nekom zahtjevnom aplikacijom?
Zasad ga ugasi, izvadi bateriju i ostavi neko vrijeme.
Onda ga priključi na punjač na par sati, ali ga nemoj paliti.
Onda ga poslije punjenja koristi dok se ne isprazni.
Zato što može biti da Android pogrešno očitava napunjenost baterija.
A možda da odradiš i Factory reset.
Ovako bih ja pokušavao, pod uslovom da nije baterija na neki način pokvarena.
Na prvom telefonu baterija je otkazala odmah posle prvog praznjenja.tj isti dan,nije htela da se puni uopste vise.Zamenio sam sa drugom.Sinoc stavim moj telefon na punjenje i odem spavat.Jutros u 7am pogledam baterija na 21% ,znaci nista napunila nije..
Iskopcam sa usb-a ukopcam ,nista.Izvadim bateriju ,stavim ponovo ,ukljucim punjenje na ugasen telefon pola sata,ne pomera se uopste ...
Izvadim bateriju stavim drugu ,pocne da puni normalno odmah .. :-/
Moram da napomenem da sam sad primetio da se original baterija iz telefona grejala krsa svaki put kada bi bila na punjacu posle sat dva punjenja
Sada sa ovom drugom baterijom baterija nije cak ni mlaka odole kad pipnem telefon.
P.S
Ne ,uglavnom ne cackam telefon uopste dok je na punjenju.Uvek koristim usb punjenje.
I jos. Evo upravo sam napunio bateriju ..cudno samo 2 sata je trebalo. Sa onom prethodnom sam punio 5+ sati ..
srđan obradović
4.6.2014, 19:25
Uh, eto baterija...može da se desi da nije dobra ni jedna ni druga...i šta onda, nema garancije, servisa ovlašćenih...opet se kolebam sa tim kinezima:boodala::confused:
I još jedno pitanje, kada kažu ROM memorija 4GB, da li misle na internal storage ili na phone memory? Phone memory je veoma bitna jer se tu instaliraju aplikacije, a nigde nema u specifikacijama. Da ne bude nešto kao 128mb ili 256mb...To bi bilo loše.
Uh, eto baterija...može da se desi da nije dobra ni jedna ni druga...i šta onda, nema garancije, servisa ovlašćenih...opet se kolebam sa tim kinezima:boodala::confused:
I još jedno pitanje, kada kažu ROM memorija 4GB, da li misle na internal storage ili na phone memory? Phone memory je veoma bitna jer se tu instaliraju aplikacije, a nigde nema u specifikacijama. Da ne bude nešto kao 128mb ili 256mb...To bi bilo loše.
Druga baterija izgleda da je u savrsenom redu ,kao sto rekoh
Napunila se od 0-100% za 2 sata
I nije bila cak ni mlaka.kada se napunila,zapravo hladna.
za razliku od prve baterije koja se prakticno kuvala posle sat vremena..
Dobio sam odgovor od Pandawill live service.
Da im posaljem video kako baterija ne funkcionise tj ne puni.I obecavaju da ce resiti problem.
srđan obradović
4.6.2014, 21:08
Kao što sam ti već rekao, sa tvojim načinom upotrebe bi zaista bilo dovoljno 512 MB RAM.
Ja sam preporučio više zato što su aplikacije sve zahtjevnije, pa je bolje da ne razmišljaš o memoriji, kad su ionako Kinezi jeftini. :)
Evo ja trenutno, dok mi ne dođe Cubot, koristim telefon sa 512 MB RAM-a i jednojezgarnim procesorom na 1 Ghz.
I dosta pristojno radi, doduše vidim razliku u odnosu na brže telefone, ali radi mi posao.
A znaš zašto? Zato što sam isti kao ti, koristim samo par aplikacija (najviše WhatsApp, Tapatalk, mail i vrijeme).
Ma Facebook apkikacija jede mnogo RAM-a pa još fb chat. U isto vreme mi rade Viber, whatsapp, skype i nekoliko widget-a i gmail i sve to sinhronizovano i stalno sam na wifi i opet imam slobodnih 170-180mB Ram od 512. Što znači da su kinezi sa 512RAM sasvim prihvatljivi a ima ih takvih za 55-60$. Povoljno nema šta.
Dobio sam izuzetno brz odgovor od pandawill. Poslace mi nove baterije za oba telefona :)
Moram priznati da su me iznenadili krsa. Ne samo da nisam ocekivao zamenu baterija ,nego sam mislio da ce odugovlaciti sa odgovorom dok ne osedim... Kad ono odgovor je bio super brz..
Sigurno i sami savrseno dobro znaju koliko su kvalitetne te baterije sto prodaju :) Takodje im se vise i isplati da ti ih posalju jer su tamo maltene dzabe nego da talasas i pokrenes Paypal case, prijavis ih zbog laznog deklarisanja robe (robu cesto salju pod drugim imenom), neslanja odgovarajuceg racuna (suma je takodje najcesce lazna) - to su sve krivicna dela i to nimalo naivna. Imaju oni putera na glavi sasvim dovoljno pa im se veooooma isplati da budu kooperativni i predusretljivi.
Ne znam, to mi deluje malo prestrogo kako si ispricao.
Pogledao sam recimo u proslost iskustva sa garancijom ovde u Srbiji gde te vucaraju ko budalu 45 dana,pa ti onda vrate nazad isti sa naznakom "ispravno". Primer mog ujaka i ugovora sa telekom-om. Kada mu je servis vratio telefon kao ispravan posle 3 nedelje. A telefon krci i bruji tokom razgovora.
--
ne znam sta si mislio pod "lazna cena" ,ja sam kao i 99% drugih trazio da napisu manju cenu na paketu..?
Prief Lirator
5.6.2014, 12:44
Pa to je po definiciji lažno predstavljanje, ali Kinezi smanje cijenu čak i kad im ne kažeš.
A i ne može se to računati kao negativna stvar, jer i tebi i njima ide u prilog. ;)
I vidiš, to je ono što sam već pominjao. PandaWill je zato najbolji kineski šop.
AntElife odugovlači, ignoriše mailove i slično, a PandaWill drži do sebe - najbrži, najpouzdaniji, najpošteniji, najljubazniji, najpredusretljiviji kineski šop definitivno. :)
Lepo od njih, nadam se da nisu prazne priče i da će već poslati do kraja nedelje.
@PL kako si se ti dogovarao oko tvoje posiljke posto sam video da si poručio 3 telefona?
Prief Lirator
5.6.2014, 15:07
@PL kako si se ti dogovarao oko tvoje posiljke posto sam video da si poručio 3 telefona?Nisam nikako. :kreza: Koju god cijenu da stave, opet su šanse preko 90% da se dobije poziv sa carine.
Pošto je kod nas lako "dogovoriti" se sa carinikom, zato ne brinem puno.
Ali će zato poslati na drugo ime i na drugu adresu ova dva telefona za kolege, tako da neće mene zvati, nego će se oni "dogovarati." :)
A druga stvar je što jedan telefon nemaju na stanju, tako da neće doći svi zajedno, i još idu za različita imena i adrese, tako da se nadam da neće biti problema.
Dakle, Cubot S222 ide na moju adresu, a Lenovo S8 (on nije na stanju) i Lenovo A850+ idu na adresu koleginice.
Prief Lirator
5.6.2014, 17:57
Izvinjavam se zbog dva posta zaredom. :a_whistli
PandaWill poslao telefone, Cubot S222 za mene i Lenovo A850+ za kolegu, a juče sam ih naručio, eto koliko PandaWill brzo šalje. :)
A vala si i zasluzio od njih takav tretman.
EDIT
Evo malo statistike (http://www.telekineza.com/koliko-zapravo-zrace-kineski-mobiteli/), o SAR zracenju kineskih telefona o cemu se polemisalo ranije.
Prief Lirator
5.6.2014, 19:48
Hvala za link, pominjali smo ovo prije i bilo bi dobro da su navedeni podaci tačni.
Vidio sam da su kineski telefoni često predmet "hejtovanja" zbog navodno visokog zračenja, a ispostavilo se da "zrače" isto ili tek nešto više od ostalih. :)
Ali danas se sve manje telefon koristi kao telefon, odnosno manje se priča, a više se piše ili dopisuje.
Čak i da je zračenje daleko veće, ne bi smetalo ako se koristi minut-dvije dnevno za razgovor (ili čak manje). :kreza:
Nadam se i ja da je sve ovo odprilike tacno jer u stvari kupovinom kineza ne dovodis sebe u opasnost za saku dolara. Jos da vidimo i tu plastiku - jel kancerogena ili ...:kreza:
Prief Lirator
5.6.2014, 20:03
Isto razmišljamo, i meni je odmah pala na pamet radioaktivna i/ili hemijski kancerogena plastika. :kreza:
Šta sve neće izmisliti da hejtuju kineske proizvode, ne znam jesu li stvarno sumnjičavi ili samo ljubomorni. :opanachke
Srpska posla, jedu voće sa tonom otrova u sebi, a plaše se otrovne plastike kineskih telefona, HAARPa i slično.
Ne znam da li pratite i neki hrvatski forum, ja pratim dva. Nisu ni oni drugacijeg razmisljanja ,doduse ne svi naravno. Pre bih rekao da je sumnjicavost balkanski ne samo srpski sindrom. :dedica:
Prief Lirator
5.6.2014, 20:44
Pa naravno, svi Ex Yu Balkanci (osim možda Slovenaca) su manje ili više udareni u glavu, stvarno imamo neki čudan mentalitet, razmišljanja, navike i običaje. :kreza:
P.S. Ja ne pratim nijedan drugi forum, niti sam ikada pratio, osim ovog.
Niti o telefonima, niti o bilo čemu drugom.
Pomalo lokalni Banja Luka Forum i to je to.
Nemam baš vremena za više foruma, ali sam zato maksimalno posvećen ovom. :)
U svakom slucaju stoji to na sta aludirate... :D Mada primecujem na vise mesta da se neki neBalkanci "plase" SAR vrednosti za Moto E.. :D
Sto nje nisam u toku?
Ma naleteo sam na komentare ispod nekih recenzija koje sam citao da likovi upozoravaju na tri puta veci sar od uobicajenog... A recimo imas na gsmareni komentare tog tipa... Sta znam :D
"SAR Value of Moto E is (At the Head - 1.50 W/Kg, At the Body - 1.36 W/Kg. It seems to be a little higher comparing to other mobile phones. Does this radiation is harmful? What about pregnant ladies, does it cause any health issues?" :D
meh pre ce izginuti od cistog vazduha i zdrave hrane nego sto ce im telefon naneti ikakve stete.
samo izazivaju histeriju u lakovernim ljudima,treba to hapsit :)
Citam, gledam, vagam... :D
Mhb8UJ7FSco
U kojoj meri je ovo "failure" ? Sta konkretno ovo implicira? :D
Prief Lirator
6.6.2014, 12:43
Ne znam, valjda vrijednost "PS" pokazuje pogrešno odnosno neravnomjerno, ali ne vjerujem da utiče na rad proximity sensor-a.
Ovo će te zanimati, Jiayu G4 (http://www.pandawill.com/jiayu-g4-advanced-smart-phone-mtk6589-quad-core-2g-32g-47-inch-hd-ips-retina-screen-android-41-13mp-camera-gyroscope-p71208.html) snižen sa 273 na 150 dolara, a ima odlične specifikacije. :)
Nece :) Veruj mi da sam ispretrazivao sve moguce na pandi i na alli-u, sa posebnim akcentom na Jiayu telefone i ovaj mi je nekonkurentan pored G2F (seti se s kim pricas i koliko me (ne) zanima hardware :D ). Jedino 3000mah zvuci sjajno, ali 125 x 62 x 9.9mm odnosi pobedu sto se mene tice :D Kao sto rekoh, ako bih isao na nesto vece i skuplje od G2F, to bi jedino mogao da bude G5S. ;D
Prief Lirator
6.6.2014, 14:04
Ok, onda je za tebe G2F definitivno najbolji izbor. :)
A ako bismo poredili jače varijante, G4 i G5S, onda je po meni G4 bolji izbor (isplativiji), ali mislim da ti je najbolje da se držiš G2F. :aplauz:
Ufff ovo mi nije trebalo da vidim sada (G4), nisam pri parama, a trebao bi uskoro sebe da ponovom telefonom posto mi je zena konfiskovala nekena. Pocela je da radi ovh dana , kaze svi je ispituju za tel ko god da ga vidi :)
Koliko je bolji GPU: Mali-450 MP4 ili nije od PowerVR SGX 544 ? posto bih ja radije uzeo G4S koji ima okta core. Da li je taj okta stedljiviji (MTK6592) od (MTK6589T)
Prief Lirator
6.6.2014, 19:30
Koliko je bolji GPU: Mali-450 MP4 ili nije od PowerVR SGX 544 ?Ne znam tačno, ali prilično je bolji - otprilike duplo.
Da li je taj okta stedljiviji (MTK6592) od (MTK6589T)Nisam ni ovdje siguran, ali trebalo bi da jeste štedljiviji. Sačekaj da naiđe kolega @zajčik, on će sigurno znati. :)
Radio sam Antutu test na Coolpad F1 skor mu je 27321 :kreza:
Pa sta ja znam, mislim da je surova snaga, kod mtk 6592 dolazido izrazaja i samo zato je duplo jaci od mtk 6589t. Bolji je u skoro svemu od kloka koji je maticni na 92 cipsetu cak 2ghz, a recimo kod 89t svega 1.2ghz gde je sama rec turbo u nastavku dovoljno govori koliko moze biti stedljiv. Dok prakticno downclock kod 92-ke na 1.7ghz dovoljno govori da ima potencijala za stednju. Kod grafe takodje skoro duplo jaca snaga 92 oko 600mhz naspram 350mhz kod 89t takodje dovoljno govori o nadmoci. Kod memorije takodje ubijanje , dok recimo kes l1 i l2 su im potpuno isti, kao i set instrukcija cortex a7. Interesantnije je po meni koliko ce recimo mtk 6592 biti slabiji od 6595 , i kako ce ako ne bude dovoljno jaci od 92-ke proizvodjaci pridobiti kupce na taj cipset sem ako ne smanje cenu kao na primeru mtk 6589 vs mtk 6582.
na jednom od onih S1 otkazao zvucnik.. buzer? jedva se cuje
ceo dan danas sam poveo trazeci nekog da zameni zvucnik i niko u ovom selu od Sombora nece da popravi..
Neko je na bencu ima isti problem al sa drugim modelom. Hladan lem je u pitanju sigurno. S obzirom da je precizna rabota u pitanju obavezan je servis. Mada bi mogao da kontaktiras i suprt odakle si narucio.
Neko je na bencu ima isti problem al sa drugim modelom. Hladan lem je u pitanju sigurno. S obzirom da je precizna rabota u pitanju obavezan je servis. Mada bi mogao da kontaktiras i suprt odakle si narucio.
Kontao sam da nije skroz crkao , jer se cuje ali jedva, ma poslao sam im juce email ,a oni meni odgovorili na email pre toga, odgovaraju jednom dnevno.. tj rano ujutru od 4-10am.
Dobro ako je samo lem u pitanju onda znam coveka koji radi sa preciznom elektronikom, koji moze da mi resi.
Medjutim muci me brate to sto je to jbg nov telefon, ako zvucnik ima hladan lem,sta ce sldece da zahladni.. pa da prestane sa radom.. ? :facepalm
Jbg neminovno je da se ponekad nabasa na falican model. To smo videli i iz priefovog ikustva sa ekranom na jednom od porucenih telefona. Nadam se da tvoja skepsa nema osnova pa da kad ga popravis mozes da uzivas u svom telefonu.
kako na Hongmi-ju i Coolpadu da prevucem kontakte sa gmaila u fon?
Prief Lirator
7.6.2014, 21:26
Jednostavno. Pa sinhronizovaće se automatski čim dodaš svoj Google account.
Sinhronizaciju možeš uključivati i isključivati pod Settings -> pa onda tvoj account.
A ako ne ide tako iz nekog razloga, možeš na kompu Export-ovati kontakte sa Gmail-a (sve ih markiraj pa onda odaberi Export).
Zatim prebaci taj fajl na telefon i u podešavanjima kontakata odaberi Import i izaberi taj fajl.
Nemaju opciju sihronizacije sa gmailom jedino daju tu ociju koju si ti pomenuo.Sa importovanjem fajla sa SD kartice.
Zamisli bio sam kod mog coveka sto sam spomenuo gore da moze da odradi sitne lemove
Elem
Zamisli nisu hladni lemovi bili problem sto zvucnik ne radi ..nego.. nikad ne bi ni pomislili..
Metalni opiljci se nahvatali na membrani zvucnika i sprecavali zvucnik da radi svoj posao..
Neverovatno ali istinito..
Moj ujak radi u Zastavi i evo sta se nakupilo na zvucniku za nedelju dana
http://www.dodaj.rs/t/1R/sF/yHVrDlG/img20140607211909.jpg (http://www.dodaj.rs/?1R/sF/yHVrDlG/img20140607211909.jpg)
A OVO su "oziljci" koje su opiljci napravili uletanjem u telefon privlacenjem magneta sa zvucnika..
http://www.dodaj.rs/t/s/n3/1Txq3BSi/img20140607205833.jpg (http://www.dodaj.rs/?s/n3/1Txq3BSi/img20140607205833.jpg)
Napominjem da telefon ima veoma solidnu mrezastu zastitu preko celog zvucnika.Ona je neostecena.Opiljci su bili toliko sitni da su proletali kroz tu mrezu i nakupljali se u zvucniku po ivicama membrane dok zvucnik nije prestao sa radom usled pritiska...
Naravoucenije.. Pod hitno i obavezno kupovati silikonske maske da pokriju ceo telefon !
Prief Lirator
7.6.2014, 23:13
Neobično, ja nisam imao nikakvih sličnih problema.
Jesi uspio zamijeniti ili očistiti zvučnik, je li sad ok?
Vrlo neobičan problem. Nikad mi ne bi palo napamet. Pa ako je zvucnik neoštećen, onda je sve ok kontam. Hm ipak sam bio upravu, skepticizmu nema mesta, valjda smo to apsolvirali.
Edit
Razmišljam nešto... odakle u stvari ti opiljci sem ako ove online prodavnice ne doteruju neke sitne stvari na ostalim artiklima iz svog portfelja. Tipa turpijanja sasvim sitnim turpijom kao turpija za ženske nokte.:D
Sad sam uporedio tu zastitnu mrezicu sa dva druga telefona.
Stravicno je koliko su velike rupe na ovom kinezu u odnosu na huawei mrezicu i sony erikson mrezicu.
golim okom se i ne primeti toliko ,ali pod lupom kao da poredis slonovsko **** i misije..
Prief,da ociscen zvucnik i sada radi kao nov.Stavio sam za prvu pomoc odmah onu fiber krpicu sto dobijes uz foliju za ekran pa stavio da prekrije izmedju poklopca i zvucnika.(odnosno da pomogne mrezici kao filter dodatni)
morali smo odizat membranu pincetom pa onda drugim magnetom "svlaciti" opiljke iz uglova,jer i sam zvucnik je magnet.
Opiljci nisu dosli iz kine tj nisu uvezeni :P
Dosli su iz fabrike Zastava.
Moj ujak je kao nadzor tamo i ide po celoj fabrici.
A pogoni tamo su malte ne poplocani metalnim opiljcima ,to niko nikad nije cistio od kad postoji fabrika,a da ne govorimo da tamo se vrsi i varenje,struganje itd.
Vece pitanje je zapravo ,kolko radnici nisu ni svesni da im je zivot ugrozen svakodnevno ,ne noseci masku..
Ovo se desilo za 3-4 dana provedenih tamo,to isto i govori o nekvalitetu mrezice.I kad tad desice se i svim ostalim kinezima koji su iole izlozeni opiljcima.
A najgore je pomislit ,koliko ti ljudi tamo zapravo udisu u svoja pluca sve te opiljke..
Prief Lirator
8.6.2014, 15:17
Odlična ponuda naredne sedmice na Happy Hour! :alealeee:
@Ozborn, Jiayu G2F je samo 100 dolara za par dana, eto ti ponude koju ne smiješ propustiti. :D
Je li neko kupovao kod ovih http://www.lightinthebox.com/
@Ozborn, Jiayu G2F je samo 100 dolara za par dana, eto ti ponude koju ne smiješ propustiti. :D
Ej neko rece na drugom forumu za taj pandin happy hour da nema sanse da se iskoristi, da je velika navalica i da samo ucitava stranicu 5 minuta i izbaci ti posle gresku itd...
Prief Lirator
8.6.2014, 18:12
Netačno!
Ja sam nekoliko puta pratio dok je bila rasprodaja i normalno se učitava stranica.
Jednom sam čak i kupio na Happy Hour (Jiake JK11).
Ako je baš velika navala, onda ne može, ali to je jako rijetko.
Ali moraš biti brz da bi kupio na popustu od 15% jer ima samo 5 komada.
I to se obično proda za manje od minute. :D
Ali zato ćeš vrlo lako kupiti po popustu od 10%, i to je dobro, a obično prodaju 40-ak komada sa tim popustom.
Dakle, imaš nekih pola sata ili više da dobiješ drugi popust i stvarno nije teško.
Znaš šta, gledaj kad je sljedeći Happy Hour i osvježavaj stranu da se malo izvježbaš.
Prati da li se može osvježiti stranica i kojom brzinom se prodaju telefoni.
Ja sam skoro siguran da mogu uhvatiti i prvi popust jer sam pratio kako to ide.
Ali moraš imati unesene podatke, adresu i onda se brzo ulogovati na PayPal kod plaćanja i sve brzo potvrditi, bez naknadnog provjeravanja.
Pfff nisam ja spreman za sve to jos uvek... Nemam ni racun jos uvek, nisam se bre ni registrovao :P A i ne zuri mi se. G2F wdcma je skoro tek izasao, ima vremena da mu cena krene dole... ;D
Prief Lirator
8.6.2014, 19:51
Onda je to druga priča, mislio sam da imaš platnu karticu koju si povezao na PayPal. :)
Ali pošto ti to nemaš još, onda čekaj neku drugu priliku koja ti odgovara.
Ali samo da znaš da se kod vas čeka nekoliko dana (ili čak sedmica) na dobijanje kartice (najčešće korištena je Intezina).
Pa tako da i to imaš u vidu, planiraj da sve obaviš na vrijeme. ;)
Ja sam rizikovao i nisam isao preko PP ali sve je ok bilo preko pande
Prief Lirator
9.6.2014, 0:18
Nije PayPal problem, brzo i lako se napravi profil, ali se kartica dugo čeka, ako je @Ozborn nema (ili ne želi da koristi svoju karticu od tekućeg računa iz sigurnosnih razloga).
I zaista je bolje otvoriti neku potrošačku karticu samo za kupovinu sa neta, nego koristiti svoju glavnu za te stvari.
jel ja nesto tripujem ili je ovaj displej nesto skrnav, sve nesto da se pikseli vide !! nisam to primetio na ostalim reviovima nekih dr.tel. http://www.pandawill.com/jiayu-g4-advanced-smart-phone-mtk6589-quad-core-2g-32g-47-inch-hd-ips-retina-screen-android-41-13mp-camera-gyroscope-p71208.html
i jel ima neko ovde honor c3 pa da odradi neki reviev u zasebnoj temi ?
Prief Lirator
9.6.2014, 11:23
Pogledao sam jedan YT review na brzinu i sve se čini u redu.
Na kojem si ti vidio da nešto ne valja, možeš postaviti link?
Ja mislim da to zavisi od kamere kojom je snimano, zato se nekad može vidjeti izražena mreža piksela.
Ali u svakom slučaju, 1280x720 na 4,7" je potpuno normalno.
Ne bi se trebali vidjeti pikseli, osim ako ne gledaš telefon sa manje od 20-30 cm.
E ljudi ,ubih se pokusavajuci da nadjem neki univerzalni usb dock za ove nase telefone?
Da li neko zna mozda? Da me spase ludackog trazenja. Telefon je 5.8" Star S1 (http://www.pandawill.com/s1-smart-phone-android-42-mtk6589-quad-core-1g-8g-hd-screen-58-inch-120mp-camera-white-p73403.html)
i jel ima neko ovde honor c3 pa da odradi neki reviev u zasebnoj temi ?
Secam se da su ga na bencu porucile dve kolege. Samo nemam pojma koja strana je u pitaanju, mnogo je velika tema, a nema bas nekog reda , pa se revewi lako izgube. Ako te ne mrzi proceslja malo pa vidi.
Prief Lirator
9.6.2014, 16:13
Naručeni telefoni su napustili Kinu i idu ovamo. :aplauz:
Evo timeline, apdjetovaću kako se status bude mijenjao, da vidite za koliko će doći:
Cubot S222 (za mene):
04.06. - Naručen i plaćen,
05.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu.
Lenovo A850+ (za kolegu):
05.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu.
Lenovo S8 (za koleginicu):
06.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu.
Kao što vidite, datumi su skoro isti, osim što je Lenovo S8 poslan dan kasnije. :)
Koji je ovaj lenovo poslednji i koliko para? :)
Prief Lirator
9.6.2014, 16:45
Fensi ženski telefon, evo LINK (http://www.pandawill.com/lenovo-golden-warrior-s8-slim-smartphone-mtk6592-2gb-16gb-53-inch-gorilla-glass-p88976.html). :kreza:
Ima dobre specifikacije, a košta samo 200 dolara (i ne radi mu 3G kod nas, samo u Kini).
Pratim i temu na Benchu ali se ne secam ima li da je ko kacio posebno temu , pitacu da odrade nesto ! a video je na linku na pandinoj stranici gde je tel ima descitption, reviev i video pa tu . i bas to sto kazes vidi se izrazena mreza piksela
Osecam da ce ovo biti takodje vrlo brzo. Jer ide neki preko holandije?
@dekla baci pogled na kopiju (http://www.pandawill.com/tengda-h30-smartphone-android-42-mtk6572w-dual-core-50-inch-3g-gps-white-p87309.html) i original (http://www.pandawill.com/huawei-honor-3c-smartphone-mtk6582-quad-core-50-inch-hd-ogs-screen-50mp-front-camera-2300mah-p84621.html). Kopija skupa ko djavo, ali bas lici.
Prief Lirator
9.6.2014, 19:16
Ne, svi idu preko singapurske pošte, tako da ih i ja brzo očekujem, otprilike za nekih 7-10 dana ili čak manje. :)
Fensi ženski telefon, evo LINK (http://www.pandawill.com/lenovo-golden-warrior-s8-slim-smartphone-mtk6592-2gb-16gb-53-inch-gorilla-glass-p88976.html). :kreza:
Ima dobre specifikacije, a košta samo 200 dolara (i ne radi mu 3G kod nas, samo u Kini).
Telefon je vrh, bar po specifikacijama. :)
zajchik da bas lici pljunuta i da preskupa za hardver unutra ! Uff svidja mi se onaj ajfonoliki jiayu S2 (http://www.pandawill.com/jiayu-s2-smartphone-mtk6592-50-inch-fhd-screen-narrow-bezel-2gb-32gb-android-42-p86149.html) i G5 (http://www.pandawill.com/jiayu-g5-smartphone-2gb-32gb-mtk6589t-android-42-45-inch-gorilla-glass-screen-p85726.html) ,ali ovo je ekstra ponuda G4 (http://www.pandawill.com/jiayu-g4-advanced-smartphone-mtk6589-quad-core-2gb-32gb-47-inch-hd-ips-retina-screen-android-42-gyroscope-black-p82213.html) iako nije lep ko ova dva predhodna
a te lenovo telefone hejtujem zbog tog sto su nabili tu gore na tel. taj lenovo potpis , bas nisu morali , dovoljno je smao pozadi !
A kako može samsung?
Lenovo je po meni odmah u samom vrhu kineskih proizvodjaca, i jedini kompromis koji prave zbog cene, i zbog koga ih nevolim je rezolucija koja je na svim jeftinijim telefonima QHD.
A kolika je neka realna cena lenova k900?
A lepsi je font na Samsungu :) i manji
Prief Lirator
9.6.2014, 21:48
A kolika je neka realna cena lenova k900?Oko 300 dolara ili više, kako gdje. :)
Gde se na pandi može videti da li je pouzdan prodavac? Mislim ocene...
Prief Lirator
9.6.2014, 22:04
Panda nema više prodavaca, to je jedan sajt za koji radi jedan tim.
Pomiješao si sa AliExpress-om. :)
Ocjene na Pandi ne možeš direktno vidjeti, osim eventualnih review-a za određene telefone.
Ali odgovorno tvrdim da su jako pouzdani i da ne nikako neće ni pokušati zeznuti i uvijek će ti izaći u susret.
Ne trebaš o tome ni razmišljati, samo naruči i uživaj. :)
star-duster
10.6.2014, 10:54
Prief - nadam se da će ti uskoro stići telefoni. I meni se Cubot baš sviđa, mislim da je odličan za tu cenu. Nadam da ćeš nam izbaciti neki prikaz kad stigne. Da li si negde našao primere za fotografije sa ovog telefona? Nisam našao nešto mnogo rivjua za s222, pogotovo ne fotografije.
Prief Lirator
10.6.2014, 11:37
I mene zanima kakav je jer je ovo jedan od ljepših i zanimljivijih telefona koje sam naručio.
I naravno da ću napisati jedan detaljan review, kao što sam i do sad. :)
Fotografije bi trebale biti jako dobre, zato što je moj prošli Cubot GT99 imao zaista fantastičnu kameru.
Neke fotografije možeš vidjeti na YT klipovima, neko je slikao cvijeće iz blizine i izgleda jako detaljno i kvalitetno.
pandawill ima igranak u Rusiji.
bas bi bilo vrh da dodje i kod nas :alealeee:
http://www.pandawill.com/oneplus-one-smartphone-4g-lte-3gb-16gb-snapdragon-801-25ghz-55-inch-gorilla-glass-fhd-p90011.html
Stigao je, i mislim da vredi svih 300E.
Odlična cena. Stvarno vredi.
Stigao mi je konacno i YUSUN W808 (bela zadnja maska). Veoma lep telefon, kvalitetno uradjen, u pitanju je dual sim telefon. U levom gornjem uglu indikator punjenja (LED dioda), Hot Pepper je nema. Kada uporedim sa Hot Pepperom LA-Q1 ovaj telefon mi se i naoko vise svidja. Navigacioni tasteri nisko, ne zauzimaju ekran pa je ovo prava dijagonala od 4,5 incha i ekran deluje prostranije nego kod Hot Peppera koji ima nominalnu dijagonalu od 4,7 incha ali u praksi nema vise od 4,3 incha upotrebljivih za sliku. Od Hot Peppera ceo telefon je nesto manji i, rekao bih, kompaktniji. Ekran je kvalitetan, lepe boje, jasan prikaz. Android 4.1.2 instaliran, Play Store takodje. Kamera pravi lepe slike (po danu) - nista spektakularno, ali nalazim da su dovoljno ostre. Telefon ima i blic, videcu kakve su nocne slike. Ne bih rekao da se greje, isprobacu ga i pod opterecenjem. Power-lock dugme na gornjoj strani telefona, tasteri za zvuk sa leve strane. Tasteri nisu pokriveni maskom tj tasteri nisu deo zadnje maske (pa pokrivaju senzore tastera) sto mislim da je prednost. Telefon ima jako lepu liniju, odlicno lezi u ruci i elegantno izgleda. Uz njega dolazi jos samo punjac i par (ionako beskorisnih) brosurica - uputstava za Android.
Iako je narucen i poslat dan pre Hot Peppera stigao je celih 12 dana kasnije. Na pakovanju na nemackom pise "oslobodjeno carinskog pregleda" mada bih rekao da je neko ipak pogledao paket jer je zaista dugo putovao do mene. Taj stiker "oslobodjeno carinskog pregleda" na paketu Hot Peppera nije bio pa mi se i zbog toga cini da je telefon ipak prosao neki pregled tj kontrolu u Nemackoj - stoji i oznaka da je bio na aerodromu u Frankfurtu sto takodje nisam video na pakovanju Hot Peppera.. Deklaracija na pakovanju kaze: MP4 plejer, cena 21,59 dolara :) (isto kao i za Hot Pepper). Carinu nisam platio, samo podigao paket u posti jer me juce nisu nasli da mi ga dostave (bio na poslu odakle i sada pisem).
Za 60-ak eur koliko je placen (sa sve Pay Pal troskovima konverzije od par eur, inace cca 59 eur) ovo je zaista ekstra telefon sa quad core procesorom. Kad ga jos malo istestiram javicu se ponovo.
dopuna: testirao i nocne slike - nista posebno, ali upotrebljivo ako se slikaju blizi objekti. Telefon se ne greje mnogo ni pod opterecenjem. Igre jos nisam probao, nemam ni vremena a i ne igram se na telefonu bas. Videcu da instaliram nesto da proverim kako ide. Filmovi idu super sto je i bilo za ocekivati. Zvucnik je dobar ali je Hot Pepper ipak nesto glasniji od ovoga. Iako na sajtu Pandawilla stoji da je najveca podrzana microSD kartica od 16 GB, telefon bez problema prepoznaje i radi sa karticom od 32 GB (MicroSD HC) tako da je to sto to tamo pise greska. Na drugim sajtovima je informacija o tome uglavnom tacna.
star-duster
11.6.2014, 14:11
http://www.pandawill.com/oneplus-one-smartphone-4g-lte-3gb-16gb-snapdragon-801-25ghz-55-inch-gorilla-glass-fhd-p90011.html
Stigao je, i mislim da vredi svih 300E.
Neobično je što je ovo crni telefon, a ima 16GB prostora. Mislio sam da je samo bela varijanta sa tom memorijom, a da je crni rezervisan samo za 64GB. Možda je to zato što je ovo na Pandi telefon za kinesko tržište, a ne za svetsko. To se vidi i po tome što na njemu nije CM nego ColorOS.
POMOC
E ljudi ... prevrnuo sam google za 360 stepeni ,ali ne mogu da nadjem slican slucaj kao kod mene..
Naime jedan od telefona nece da puni bateriju ...
Pokazuje graficki da se baterija puni ali se zapravo ne puni..
Jedini nacin da telefon pocne da puni bateriju je ,da izvadim bateriju ,zatim vratim u telefon i upalim telefon? Tada bez problema puni.. edjutim sutra dan kada pozelim da punim ponovo ,opet ista prica..? moram izvadit bateriju pa vratiti da bih napunio..
Ima li iko predstavu o cemu se radi?
(i sa drugim baterijama se isto ponasa)
Drugi telefon puni bez problema sve te iste baterije.
Meh sad se vec puni pa ne mogu da proverim..
Ne znam mozda funkcionise i ako restartujem telefon samo ..
Ili bas moram izvadit bateriju pa vratit..
probacu ujutru sa restartovanjem .ALi ima li iko predstavu o cemu se radi?
Sa oba kupljena kineska telefona sam zadovoljan. U pitanju su Hot Pepper La-q1 i YUSUN W808. Za "svaki dan" mi je bolji YUSUN jer je dual sim. E sad, postoje li kineski telefoncici ali sa windows phone platformom? Uzeo bih mozda neki sestri ili njenoj cerki, eventualno sebi. Zelim jeftin telefon, tj sto bolje performanse za sto manje para :) Platio bih ga do 70 eur, ne vise jer za cca 100 eur se moze uzeti Lumia 525 npr. Sasvim korektan telefoncic za te pare sa sve (donekle upotrebljivom) garancijom. Izvinjavam se ako je pominjano u temi, podugacka je pa je skoro nemoguce celu je pretraziti.
Prief Lirator
12.6.2014, 14:32
@IcemanSR
Nešto te baš zezaju ti Star telefoni.
Ako se sjećam, prvo si imao probleme sa baterijama i PandaWill ti je obećao poslati nove.
A ovaj sad problem je vjerovatno do telefona.
Znaš šta, prvo probaj factory reset.
Nisam siguran da li može pomoći, ali probaj.
Onda pogledaj pod Settings -> About da li oba telefona imaju isti build sistema, kernel i ostalo.
Za svaki slučaj, da nije neka softverska greška.
Onda probaj napuniti bateriju na drugom telefonu do kraja, pa isprazni na tom koji neće da puni, pa onda to ponovi.
Kontam da bi se tako mogla "kalibrisati", ako je neka greška do sistema.
Ne pada mi ništa drugo na pamet.
@Laskaris
Ne, ne postoje Kinezi sa WP. :)
Zato što Majkrosoft određuje ko sve smije kotistiti WP, zato što se sve plaća i licencira, zato su svi Kinezi na Androidu.
@Prief Lirator: hvala, tako sam i mislio. Ipak, nadao sam se da su mozda Kinescici ipak poceli da ih prave :)
star-duster
12.6.2014, 18:08
Nisi mnogo pogrešio. Kinezi počinju polako i sa Windowsom.
Vidi ovde: http://www.neomobile.me/neo-m1.html/
Ovaj telefon će postojati u dve verzije - Android i Windows. Za sada je samo prvi dostupan, a drugi je tek u najavi, ali eto dolaze i Win Kinezi.
Na muke me stavljaju ovi kinezi strasno ! http://www.pandawill.com/jiayu-g6-smartphone-57-inch-ltps-fhd-screen-2gb-32gb-mtk6592-3500mah-nfc-otg-p90060.html
edit kao da su popadale cene na pandavilu za po 4,5 neki i vise dolara !
Prief Lirator
12.6.2014, 19:02
Ovaj (http://www.pandawill.com/kingzone-k1-smartphone-2gb-16gb-android-43-mtk6592-55-inch-ltps-screen-otg-nfc-white-p89155.html) je jako sličan tome, ima skoro identičan izgled i iste specifikacije, osim što ima malo manji displej ali je i jeftiniji.
Ima i u crnoj boji, ali nema dosta slika, pa sam zato postavio bijeli. :dedica:
Jeste slican i sve samo king zone ima 3 modela telfona dok jiayu ima preko 10 komada ...
Jel zna neko kako da nabudzim MMS na umi x1 pro? Imam vip karticu
Imaš na sajtu rucno podešavanje i za gprs, i za mms.
kucao sam ja parametre, net mi radi normalno ali mms ne mogu preuzeti. Ne znam kako...:confused:
Napraviš drugi APN profil koji će se zvati MMS, onda unosis parametre koji se nalaze na sajtu.
E da ... imaš na google play apk APN serbia .Instaliraj je i samo pokreni vip, a ona će ti sve odraditi automatski. Btw apk ima podesavanja za sve srpske mobilne mreze.
http://www.aliexpress.com/item/Pre-sell-Original-Elephone-P10-P10C-3G-WCDMA-Mobile-MTK6582-Quad-Core-Android-4-4-5/1896905666.html
Sta misle iskusniji forumasi o ovom modelu posto mi je zapao za oko...
Čitajući Vaše dogodovštine naručio sam i ja fon iz Kine :alealeee:
DOOGEE VALENCIA DG800
Telefon plaćen 2/3 juni.. stigao u Srbiju :)
Evo traking log:
Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:2745 Millisecond
2014-06-15 08:38, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2014-06-15 08:08, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:1638 Millisecond
2014-06-15 10:08, Arrived at overseas (Country code: RS)
2014-06-10 18:50, Despatched to overseas (Country code: RS)
2014-06-04 09:12, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Prief Lirator
16.6.2014, 18:05
Evo i moji telefoni su jutros došli u Sarajevo i odmah su poslani u BL, pa ih očekujem sutra/prekosutra. :)
Evo timeline:
Cubot S222 (za mene):
05.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu,
16.06. - Došao u BiH.
Lenovo A850+ (za kolegu):
05.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu,
16.06. - Došao u BiH.
Lenovo S8 (za koleginicu):
06.06. - Poslan,
09.06. - Napustio Kinu,
16.06. - Došao u BiH.
Kao što vidite, sve je isto, osim što je Lenovo S8 poslan dan kasnije.
I opet jako brzo dolazi sa PandaWill-a. :aplauz:
star-duster
16.6.2014, 19:42
Baš mi je drago što vam telefoni stižu ovako brzo. I unapred se radujem recenzijama, posebno za Cubot S222 koji me interesuje. :)
http://www.informacija.rs/Mobilni-telefoni/Kineski-proizvodjac-isporucuje-smart-telefone-sa-Trojancem.html
srđan obradović
17.6.2014, 18:50
http://www.informacija.rs/Mobilni-telefoni/Kineski-proizvodjac-isporucuje-smart-telefone-sa-Trojancem.html
REŠENJE: http://www.dealsmachine.com/best_167663.html
:-D
Prief Lirator
17.6.2014, 21:48
Evo podigli smo danas telefone koleginica i ja, sva tri su došla bez problema, jutor poziv sa carine, za 13 dana kod nas od dana kupovine. :)
Platili smo standardnu tarifu za "čašćenje" carinika (odnosno gospođe carinice), 15-ak evra po telefonu. :kreza:
Dobro smo prošli, a telefoni su izvanredni. :alealeee:
Za koji dan, možda već sutra, ću napraviti recenziju mog Cubot-a S222.
Za sada sam oduševljen, telefon je strava, pogotovo za ove pare. :qliranje:
star-duster
17.6.2014, 22:33
Čestitam! Drago mi je da ste dobro prošli i želim da vas u zdravlju služe telefoni!
Da li si uzeo crni ili beli Cubot S222?
Čim možeš, daj neku recenziju za njega. Prvenstveno me interesuje kvalitet kamere, pa te molim da ubaciš i nekoliko test snimaka (i foto i video). Što se snage telefona tiče, znam da će biti dovoljan za moje sadašnje potrebe, pa mi je baš kamera onaj tas na vagi koji će da prevagne da li kupujem taj telefon ili ne. Naravno, dodaj i ostale svoje utiske, kvalitet prikaza ekrana, čvrstina izrade itd. Ali kamera pre svega. :)
Hvala unapred!
P.S. Kod jednog prodavca na Aliju (a koji ima solidne ocene od preko 500 ocenjivača) ovaj Cubot je sada na popustu i košta 139 dolara. To je prilično manje nego 155 na Pandi. Da li da se odvažim da kupim od tog prodavca? Piše da šalje kineskom poštom (China Post Air Mail), da li je to prednost ili mana?
Evo ga: http://www.aliexpress.com/item/Original-Cubot-S222-Mobile-Phone-MTK6582-Quad-Core-1-3GHz-Android-Smartphone-5-5-HD-OGS/1897232426.html
Prief Lirator
17.6.2014, 22:50
Hvala na lijepim željama. :)
Kupio sam bijeli, tada je samo on i bio u ponudi, ali u svakom slučaju je i ljepši.
Važi, napisaću detaljnu recenziju, sa posebnim osvrtom na kameru. ;)
Zasad mogu reći da je kamera vrlo dobra, ali ne i izvanredna kao kod Cubot-a GT99.
Ali nemoj da te to uplaši, jer Cubot GT99 ima *ebeno dobru kameru (još mi nije jasno kako je moguće da slika jednako dobro kao prosječni fotoaparati). :)
Kvalitet izrade je jako dobar, a telefon super leži u ruci jer je tanak, zaobljen i ima jako tanke ivice oko displeja.
Displej je odličan u bilo kom smislu - jako je svijetao, ima dobre uglove vidljivosti, kvalitetan prikaz boja, visoku rezoluciju (Full HD stvarno nije potreban) i precizan i osjetljiv touch.
Detaljnije ću sutra ili kad već stignem, u posebnoj temi. ;)
Što se tiče tog na AliExpress, mislim da ne bi trebalo biti problema, jedino što je China Post nešto sporija.
EDIT: ipak nemoj, vidim da prodavac nije jako pouzdan (loše ocjene).
Prief Lirator
17.6.2014, 22:58
Izvinjavam se zbog duplog posta.
Ne znam jesi li vidio, editovao sam post. Navedeni prodavac ima ocjene od 96% i nešto, što ipak nije dobro, pogotovo sa obzirom na tako mali broj transakcija.
Ipak je bolje da kupiš na PandaWill.
Ne znam jesi li vidio da sam prije nekoliko postova napomenuo da PandaWill daje popust od 5 dolara na sve narudžbine vrijednosti preko 100 dolara, samo trebaš unijeti kupon "2014coupon5evi".
Eto, dobro dođe i tih 5 dolara, a ne razmišljaš o problemima, ipak je PandaWill najpouzdaniji i najbrži. :)
@PL u zdravlje da te sluzi druže.
Do sad nisi promašio ni sa jednim telefonom ,pa mislim da ni sa ovim nisi.
Elem čekam opis, a u medjuvremenu ću i ja da napravim onaj sto sam obećao, ali kad stignem da sednem za komp.
Kakav je ovaj Tianhe H920+? Koliko vredi?
Sta kazete na ovaj umi?
www.pandawill.com/umi-x1s-smart-phone-mtk6589-quad-core-45-inch-ips-hd-screen-android-42-1g-ram-black-p76041.html
mozda bih ga uzeo sad kad je na popust.
Prief Lirator
19.6.2014, 10:56
Odličan telefon, ja sam ga kupio prije par mjeseci kad je bio na akciji na AntElife, po istoj cijeni.
Evo napisao sam i recenziju sa slikama (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=94230) na ovom forumu, pa pogledaj. :)
Lagan je i elegantan, tehnički dosta dobar, brzo reaguje tač na dodir, nema "laga", kao kod nekih Kineza.
Ja sam ga naručio za djevojku, ali mi se baš svidio pa sam ga koristio nekih mjesec dana :kreza:, a sada je kod moje majke.
A onih 5/6 sati sa wifijem, koje osvetljene, maks ili smanjeno?
Jel mobilni internet sljaka na njemu? zbog one razlike.
Prief Lirator
19.6.2014, 11:23
Nije na maks, nego malo više od pola i sa korištenjem Wi-Fi.
A samo sa slabijim osvjetljenjem može 6 sati, u prosjeku je 4 i po do 5, zavisno od načina korištenja.
Normalno radi mobilni internet.
Podržava i 3G internet kod nas.
Da, i ja ga imam i dalje, samo što mi pukao displej (naravno, ne iz čista mira, već zato što mi je ispao), ali ne utiče na funkcionalnost. Veoma dobar telefon za taj novac.
Prief Lirator
19.6.2014, 12:07
I meni je pukao displej, odnosno staklo na vrhu, jer sam ga bacio na krevet, a na krevetu ostala flaša od vina. :kreza:
Ali kao što kažem, i dalje normalno radi, nema nikakvih smetnji, osim što se vide pukotine na staklu.
Da, pazi mene "ekran" :kreza: Meni naprsao malo u donjem desnom uglu, pa se proširilo preko celog telefona. Ali ne utiče na rad, naučio sam da to ignorišem :D
Prief Lirator
19.6.2014, 13:33
Haha, pa i meni je na donjem desnon uglu. :)
I to su prilično velike pukotine, dužine nekoliko centimetara, ali ne smeta pri radu.
Prief Lirator
19.6.2014, 18:56
Napisao sam recenziju Cubot-a S222 na ovoj temi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=95180), izlvolite pogledajte. :to_care:
Prief Lirator
20.6.2014, 21:10
Izvinjavam se zbog duplog posta, ali zamolio bih i na ovoj temi da bacite pogled i, ako ste u mogućnosti, da lajkujete moj video review (https://www.youtube.com/watch?v=RUaPMf7ERl0).
Nagradna igra na PandaWill je glavni motiv videa, zato sam ih tako "slatko" nahvalio, a svaki pregled i lajk je bitan. :D
evo jedan fin telefon , jedino malo slabija baterija i slabija rezz. cena ekstra elephone p10c (http://www.pandawill.com/elephone-p10c-smartphone-ultrathin-mtk6582-50-inch-qhd-lcd-ogs-android-44-3g-white-p90318.html)
I meni je zapao za oko,samo sto sam ja gledao p10 koji ima bolju rezoluciju... ja i ovako punim fon svako vece...
Послато са LG-P710 уз помоћ Тапатока
NjegovaWisost
21.6.2014, 16:38
Koji od kineza ima najbolju bateriju? Bre šta se ložite te quad te okta, sve dual core može da odradi :D Grafička je bitna takođe...
Koji od kineza ima najbolju bateriju? Bre šta se ložite te quad te okta, sve dual core može da odradi :D Grafička je bitna takođe...
Graficka je bitna jedino ako ces da se igras a najslabija je dovoljna za HD video, net, flash i slicno..cak i za 90 odsto igara. Dual core zavrsava apsolutno sve tu se slazem. Razlika u ceni je tako mala da se jednostavno isplati dodati 10-20 eur i uzeti quad core sa slicnim ostalim karakteristikama.
Koji od kineza ima najbolju bateriju?
Ovo je ono sto i mene jako zanima i opet ne vidim boljeg kandidata od Jiayu F1.:) Dual Core mtk6572, ekran "samo" 4 inca i baterija od 2400 mAh... Ne znam koja kombinacija to moze da pobedi. Mada ja to sve gledam "statisticki", laicki... :D da cujemo ostale...
NjegovaWisost
21.6.2014, 17:32
Graficka je bitna jedino ako ces da se igras a najslabija je dovoljna za HD video, net, flash i slicno..cak i za 90 odsto igara. Dual core zavrsava apsolutno sve tu se slazem. Razlika u ceni je tako mala da se jednostavno isplati dodati 10-20 eur i uzeti quad core sa slicnim ostalim karakteristikama.
Imam android već godinama, poznato mi je... :P
Ovo je ono sto i mene jako zanima i opet ne vidim boljeg kandidata od Jiayu F1.:) Dual Core mtk6572, ekran "samo" 4 inca i baterija od 2400 mAh... Ne znam koja kombinacija to moze da pobedi. Mada ja to sve gledam "statisticki", laicki... :D da cujemo ostale...
Bježi od tog, samo 512 rama, to je gušenje za Andorid.
Prief Lirator
21.6.2014, 17:42
Koji od kineza ima najbolju bateriju?
Pogledaj Lenovo P780 ili THL 4400, oni imaju jake baterije.
Imam android već godinama, poznato mi je... :P
Bježi od tog, samo 512 rama, to je gušenje za Andorid.
Ma dobro to za android i ram smo vec "aspolvirali" :D
Nego da se vratimo na "endurance"... kolko sam skapirao mtk6572 je dual core procesor koji je stedljiv i u kombinaciji sa 4'' i 2400 mAh kazu da to drzi 4,5 dana neke normalne upotrebe sto je meni super. Ne znam kakvi su telefoni sa mtk6582 i 6592 sto se tice stedljivosti u odnosu na 6572 ali oni takodje idu u telefone sa vecim displejom... Recimo Jiayu G2F ima mtk6582 i neznatno veci ekran 4.3'' ali i bateriju od 2200 mAh. Nisam do sad uspeo da nadjem poredjenje trajanja baterije Jiayu F1 vs G2F.
PS. Koliko ubacivanje i druge sim kartice utice na smanjenje trajanja baterije?
Prief Lirator
21.6.2014, 19:46
Koliko ubacivanje i druge sim kartice utice na smanjenje trajanja baterije?
Druga kartica troši skoro duplo više baterije na Stand By jer telefon koristi dvije mreže (kažem skoro duplo jer ne računam sistemske procese).
Ali to je samo par procenata dnevno i primijetićeš samo ako telefon budeš koristio za najosnovnije potrebe.
Malo sam pogledao na pandawillu telefone,zaista ima svega i svacega ali mi je ovaj (http://www.pandawill.com/tengda-m3-cartoon-phone-15-inch-dual-sim-card-bluetooth-fm-camera-blue-p90280.html) telefon ubedljivo najbolji.Smejao sam se ko lud :)
Natrcah na neki pioneer telefon,jel to onaj isti pioneer?
NjegovaWisost
22.6.2014, 0:18
Druga kartica troši skoro duplo više baterije na Stand By jer telefon koristi dvije mreže (kažem skoro duplo jer ne računam sistemske procese).
Ali to je samo par procenata dnevno i primijetićeš samo ako telefon budeš koristio za najosnovnije potrebe.
Ja već godinu i po dana koristim onaj stariji dual core MTK (sa PowerVR 531ultra grafičkom), i nisam primjetio razliku u realnom radu sa dvije i sa jednom karticom... Drži mi jedan dan, koliko god da je držim uključenom =)
5 dana android? :O To mi je nemoguće.
Prief Lirator
22.6.2014, 0:30
Pa nisi primijetio zato što telefon koristiš intenzivno i puniš svaki dan, pa ne možeš primijetiti razliku od par procenata.
Ali kada telefon koristi dvije kartice, onda troši duplo više energije za korištenje mobilne mreže, a to je primarna funkcija telefona kada je na Stand By.
A što se tiče Android telefona i 5 dana trajanja baterije, sve zavisi od načina upotrebe.
Ako bi slao jednu poruku dnevno i pričao jednu minutu dnevno, baterija bi trajala i pola mjeseca. :kreza:
NjegovaWisost
22.6.2014, 2:01
Pa nisi primijetio zato što telefon koristiš intenzivno i puniš svaki dan, pa ne možeš primijetiti razliku od par procenata.
Ali kada telefon koristi dvije kartice, onda troši duplo više energije za korištenje mobilne mreže, a to je primarna funkcija telefona kada je na Stand By.
A što se tiče Android telefona i 5 dana trajanja baterije, sve zavisi od načina upotrebe.
Ako bi slao jednu poruku dnevno i pričao jednu minutu dnevno, baterija bi trajala i pola mjeseca. :kreza:
Tačno, ali očigledno je stand by time maltene besmislen procentualno na ukupan broj sati pa se ne osjeti...
Razočarao sam se u Lenovo P780, nema gorila glass... To mi je jako potrebno, s obzirom da ne koristim futrole i folije za ekrane :mad:
^Samo ga ne trpaj u džep sa ključevima i ništa mu neće biti.
Pozdrav svima dobri ljudi.
Planiram da uzmem ovaj telefon (http://www.pandawill.com/inew-i4000s-smartphone-2gb-16gb-android-42-mtk6592-50-inch-gesture-sensing-3g-white-p89260.html) pa me zanima kakva su vaša mišljenja o njemu, i da li je neko imao iskustva. Ja sam se poprilično zagrejao, ima zaista zavidno lepe specifikacije. Meni je najviše potreban zbog testiranja raznoraznih igrica, jer sam po struci game dizajner, za ios i android platforme. Takođe bih zamolio ljude sa iskustvom da mi kažu kakva bi mi bila situacija sa carinom, sa ovim telefonom.
Hvala, i sve najbolje :)
Prief Lirator
22.6.2014, 11:07
Ja ti mogu reći da je iNew pouzdan proizvođač i da nudi dosta za uloženi novac.
Ja sam imao dodira sa iNew I2000 i imam pozitivne utiske (možeš pogledati moju recenziju (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=94603)).
Ako tražiš telefon sa octa-core, 2 GB RAM-a i Full HD displejom (kao što je ovaj), onda nemaš puno izbora za ove pare.
Dakle, sve u svemu, čini se kao dobra i pouzdana ponuda, a baci malo pogled i na YT. :)
Ja bih išao na quad core jer mislim da ipak nema potrebe da se uzme jače za sad. A može bas dosta da se uštedi.
Pogledaj telefone sa mtk 6589t cipsetom.
Dual core sa 1 GB je isto sasvim ok resenje za neku stedljivu varijantu. Pre bih uzeo tu kombinaciju nego quad sa samo 512 MB. Ipak, stedljiva varijanta i displej od pet incha..nece da moze..tu se telefon puni svaki do svaki drugi dan pa neka je baterija i od 2400 mAh. Onaj ekran od 4 incha do 4,3 jos i nekako i to osvetljenost ekrana da ne ide na maksimum vec do pola najvise uz vrlo umereno koriscenje neta i pricu pa moze da izgura dva do max tri dana..
Prief Lirator
22.6.2014, 15:06
@Ozborn
Jiayu F1 na PandaWill Happy Hour akciji za 64 dolara, a Jiayu G4C za 134 dolara. ;)
Cuvajte se telefona sa popusta zbog carine.
To vam kazem iz iskustva.
Kupio sa tel sa clearance sale za 64,99 usd. Dok je bio na putu ka meni na pandi se rasprodao. Carinicina sam poslao racun sa paypal i nakon 2 min zove me carinik i kaze nemoguce da je tel 64,99 jer je na pandi 159.99 :confused: , ja mu posaljem izvod iz banke i oni mi opet ne povjeruju vec mi obracunaju carinu i ostale troskove oko 60 usd. Nisam bio kod kuce kad je postar donio paket i otac ne znajuci o cemu se radi plati iznos :n-cc2: . Sad ne mogu nista posto je placeno, inace ne bih primio paket.
Zato treba biti bas pazljiv.
Šta kažete ovaj JIAYU F1? http://www.pandawill.com/jiayu-f1-smartphone-3g-gps-android-42-mtk6572w-40-inch-2400mah-white-p87432.html
Cena solidna kao i specifikacije za te pare. Hoću devojci da uzmem, pošto je njen HTC Desire C toliko spor da ubija. Ona nije zahtevan korisnik, pa mislim da bi ovo bio odličan fon za nju, naročito jer je samo 4 inča displej. kaže ne voli veliki displej. :D Npr, ona Tengda što sam uzeo je bilo odlična, samo joj smetao veliki displej. Još je i ovaj beli fon.
Ako mislite da vredi te pare, onda bih ga uzeo. Imajte na umu da je do sada koristila HTC Desire C. :D
Prief Lirator
22.6.2014, 18:10
Pročitaj dva posta unazad, za par dana je na Happy Hour akciji za 64, odnosno 68 dolara.
Itekako vrijedi. :)
A kad ste već tu, recite koju i o ovom: http://www.pandawill.com/gt9000w-smartphone-mtk6572w-gps-android-42-40-inch-3g-white-p89151.html
Drugaru zapao za oko, ozbiljno razmišlja da ga kupi, pa bih trebao da mu naručim.
Pročitaj dva posta unazad, za par dana je na Happy Hour akciji za 64, odnosno 68 dolara.
Itekako vrijedi. :)
Dobio sam mail, zato i pitam. Video sam da si pisao o njemu, ali si napisao samo da je na popustu, nisam znao dal je to preporuka, ili čisto napomena. :D
Hvala, verovatno ću da ga pazarim devojci.
Prief Lirator
22.6.2014, 18:18
@Dzajo5
Aha, nisam znao da si već vidio. :)
Ja sam napomenuo za @ozborn-a jer je prije pitao za njega.
A telefon definitivno vrijedi, pogotovo za tvoju djevojku kojoj bi to bio veliki skok.
I još je na akciji, tako da ne moraš dalje tražiti ništa slično.
@DžoniNT
Neka drugaru nešto drugo zapadne za oko, bježite od ovoga. :kreza:
Ovo je kopija Galaxy S5, i to nepoznatog proizvodača, slabih specifikacija i upitnog kvaliteta.
I još nije identična kopija, nego je dosta manji.
Već za 100 dolara ima puno boljih telefona, sutra je Doogee DG800 Valencia za toliko para na Happy Hour.
Neka drugaru nešto drugo zapadne za oko, bježite od ovoga. :kreza:
Ovo je kopija Galaxy S5, i to nepoznatog proizvodača, slabih specifikacija i upitnog kvaliteta.
Znam da je kopija Samsunga, zato mu i zapalo za oko :D I imao sam slično mišljenje, ali sada ću mu pokazati ovaj post da potvrdimo :D
Prief Lirator
22.6.2014, 18:28
Ja, na primjer, ne volim Samsung, ne volim kopije, a pogotovo ne volim jeftine kopije koje ničemu ne valjaju. :kreza:
Ako baš hoće nešto slično, neka izdvoji 120-150 dolara i može naći odličnu kopiju, koja više liči na original i koja je po svemu solidan telefonček. :)
uf mnogo je i ruzan taj gt ,predebeo je mislim na plastike iznad ,ispod i sa strana. Koliko ne iskoriscenog prostora haos ! Realno meni je jako gadan ! Znam da se ukusi razlikuju , ali ovaj je bas gadan :)
Šta mu dođe ovo?
http://www.dodaj.rs/t/O/he/4KTY6y7L/tel.jpg (http://www.dodaj.rs/?O/he/4KTY6y7L/tel.jpg)
A kad ste već tu, recite koju i o ovom: http://www.pandawill.com/gt9000w-smartphone-mtk6572w-gps-android-42-40-inch-3g-white-p89151.html
Drugaru zapao za oko, ozbiljno razmišlja da ga kupi, pa bih trebao da mu naručim.
Pogledajte malo ovo http://www.pandawill.com/elephone-p7-mini-smartphone-android-42-mtk6582-1gb-4gb-3g-otg-50-inch-p85606.html malo je skuplji ali vrijedi. Pomalo podsjeca na s5 ali ipak ima nesto svoje, mnoooogo je ljepsi uzivo nego na pandi na slikama, ja ga koristim vec neko vrijeme i tel je odlican. Drugar mi ima originalan samsung s5 placen oko 700 evra i ne moze da vjeruje da ovaj toliko podsjeca na s5 i da toliko dobro radi a mnogo je jeftiniji. Na kraju niko ti ne moze reci da koristis identicnu kopiju vec tel sa imenom i prezimenom.
Ipak odluka je vasa ;)
Šta mu dođe ovo?
http://www.dodaj.rs/t/O/he/4KTY6y7L/tel.jpg (http://www.dodaj.rs/?O/he/4KTY6y7L/tel.jpg) Sve je u redu,tako singapurcani rade, nakon nekog vremena (dan dva tri) ce se pojaviti ova informacija: Despatched to overseas (Country code: RS). nakon toga treba 5 do 6 dana da stigne na carinu.
Čini mi se da sam negde ovde pročitao da je neko kupio DOOGEE DG800 Valencia (https://www.youtube.com/watch?v=amnX313Uj_w) telefon. Naručujem ga upravo ćaletu, pa ako nije problem da mi kaže kako je zadovoljan, da li se isplati, i da li ima dobar ekran (dobro osvetljene i zasićene boje) jer mi na klipovima izgleda ne baš upečatljivo sa tim bojama.
Hvala.
http://www.gizchina.com/2014/06/15/doogee-dg800-valencia-review/
Ne vidim da su napisali nešto negativno u vezi displeja, a meni i dalje nekako deluje bledo i tamno na slikama... ne znam šta mi je činiti :)
...ne volim kopije, a pogotovo ne volim jeftine kopije koje ničemu ne valjaju. :kreza:...
+1, oduvek su mi kopije bile odbojne, ali ima mnogo ljudi ovde koji se lože na to. Šta da mu radim, ko će ubediti čoveka da kupi Umi ili nešto slično, kad hoće samsungoliko nešto :D
Sta mislite o Cubot GT90, meni u principu treba gps, solidna baterija, senzor gravitacije. Vidim da gps ne funkcionise uvek kako treba kod kineskih telefona, pa ako imate neku preporuku za bolji izbor.
Evo i ja danas podigao svoj thl t11 i evo sad kad sam ga ispraznio i stavio na punjac da kazem prve utiske...
Generalno, telefon je odlican, prvi utisci su vise nego dobri!
Izgleda jako dobro, a takav je osecaj i u ruci. Zadnja strana je od matirane plastike po kojoj ne ostaju otisci, a u pakovanju sam dobio i plasticnu navlaku koja se odlicno uklapa uz telefon, na prvi pogled je nemoguce primetiti da je to navlaka. Uz to je jos isla i zastitna folija za ekran. Sve je utegnuno, nema nikakvih krckanja, skripanja, zazora gde im mesto nije itd...
Stigao je sa 40% baterije i to je izdrzalo oko 3,5-4 sata SOT, sve vreme upaljen 3g, sto mislim da je sasvim ok, a mozda bude i malo bolje posle par punjenja kad se kalibrise baterija.
Dosao je sa nekalibrisanim G senzorom, pa mu je kamera brljavila, tj. interfejs kamere je uvek bio okrenut naglavacke. To me na samom startu malo strecnulo, dok se nisam setio sta bi moglo da bude i sredio http://forum.benchmark.rs/images/smilies/smile.gif
Ekran je fantastican, IPS panel, odlicna vidljivost, boje i uglovi gledanja sa malo manje od 50% osvetljenja. Nema nigde probijanja svetlosti ni kad se stavi na 100%. Ono sto mi je zapalo za oko je da mu automatsko podesavanje svetlosti malo brljavi, mada sam sedeo pored prozora, a sunce i oblaci su se smenjivali na po par minuta, ali ipak mislim da se previse jako i previse cesto menjala osvetljenost u automatskom rezimu.
Kamera mu je dobra za svakodnevnu upotrebu, ali nista vise od toga. Ima 8 MP, mada u podesavanjima se moze namestiti i na 13 MP, pretpostavljam da je interpolacija u pitanju, ne verujem da bi na kucistu napisali pogresno. Slike su, da kazemo ok dok se ne zumiraju. Kad se zumiraju dosta su zamucene, tako da je dobra za deljenje na drustvenim mrezama, ali za nesto vise se necete bas usreciti. Probacu sa nekim drugim cam app, mozda bude bolje.
Bluetooth radi odlicno, NFC isto tako, uz telefon sam dobio dva blanko taga i ocitava ih bez problema. Samo jos da izvalim kako da ih programiram... http://forum.benchmark.rs/images/smilies/smile.gif
WIFI mi se na prvi pogled cinio da ima slab prijem, u susednoj sobi od one u kojoj je ruter je imao 3 crtice, van stana je vec bila samo jedna. Medjutim, mislim da je samo prikaz jacine signala lose podesen, jer WIFI sa jednom crticom radi podjednako dobro kao Sony Ericsson sa dve ili tri, tj. i sa jednom crticom je veza stabilna, a prenos podataka brz.
GPS i OTG jos nisam imao prilike da probam, ne znam kako rade.
Zvuk je jako dobar, i u slusalici i na spikerfonu. Ja sam dobro cuo sagovornike, a i oni mene. Slusalice (bubice) koje idu uz telefon ne odaju neki utisak kvaliteta, ali je zvuk po meni jako dobar, mada napominjem da nisam neki zahtevan audiofil. Ono sto mogu da kazem je da su dovoljno glasne i dovoljno dobro prijanjaju da nadjacaju zvuk Rabinog motora u starim GSP Ikarbusima (za one iz Bg-a http://forum.benchmark.rs/images/smilies/smile.gif i pruze jasan zvuk bez "probijanja" basova kad se stavi na najjace. Dobro je sto su sa pljosnatim kablovima koji se teze upetljavaju u dzepovima.
Ono sto nikako nisam uspeo je da nateram telefon da posalje mms. Iako su mi stigle conf. poruke od telekoma, nisam mogao da ih instaliram jer telefon trazi neki pin kod koji nije pin kod sim kartice. Uneo sam rucno parametre, ali mms i dalje ne moze da se posalje, dok 3g radi bez problema.
Prijem 2g i 3g signala je potpuno isti kao i na svim telefonima koje sam imao do sad.
Sto se tice carine i pdv-a, sa postanskim dazbinama je placeno oko 3200 din.
Zabrinjavaju me ovi sa Pnade, prošlo 5 dana telefon još nema u praćenju:confused:
mozda zbog vikenda?
mada i ja samcekao dosta. mislim da nemss razlog za brigu.
Nadam se da će biti sve ok, da znam naručio bi drugi :)
Zabrinjavaju me ovi sa Pnade, prošlo 5 dana telefon još nema u praćenju:confused:
I mene, ja sam svoj narucio 11. tek 18. se pojavio na trackingu sa porukom (2014-06-18 19:30, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) i tako i danas stoji, drago mi je da nisam sam. Vjerovatno su usporili zbog nekakvog praznika ili neceg slicnog.
Prief Lirator
24.6.2014, 12:05
Kod mene se status "Information received" pojavi za samo dan-dva jer sam uvijek kupovao telefone koje imaju na stanju, pa su ih zato tako brzo poslali.
A status "Despached to overses" se pojavljuje 2-4 dana poslije ovog prvog statusa, evo kod @zakzizu se ne pojavljuje 5 dana, ali to zavisi od singapurske pošte.
Kod mene se status "Information received" pojavi za samo dan-dva jer sam uvijek kupovao telefone koje imaju na stanju, pa su ih zato tako brzo poslali.
A status "Despached to overses" se pojavljuje 2-4 dana poslije ovog prvog statusa, evo kod @zakzizu se ne pojavljuje 5 dana, ali to zavisi od singapurske pošte.
I ja sam narucio tel koji imaju na stanju. Dosad je i kod mene bilo kako si opisao ali ovaj put su nesto zapeli. Bice to ok, malo smo se mi razmazili :D .
Sta bi rekli na ovo RC013182633MY a proizvod kupljen 04.05.
Posle dužeg istraživanja i čitanja reviewa na internetu, naručio sam i ja Doogee Valencia 800. Juče sam naručio, i dalje mi stoji status "Processing". Ne žuri mi se toliko, ali se nadam da će ga poslati uskoro i da ćeš stići što pre. Baš sam uzbuđen, iako je telefon za ćaleta. Ako se dobro pokaže, spreman sam da izdvojim 250$+ za još bolji (naravno za mene).
Prief Lirator
24.6.2014, 14:21
Jesi li naručio sa PandaWill-a?
Poslaće ga danas ili sutra jer ga najvjerovatnije imaju na stanju.
I mislim da si napravio dobar izbor.
A što se tiče vremena dostave, ja sam sve telefone sa PandaWill-a dobijao za 11-15 dana, što je jako brzo. :)
Da, naručio sam sa Pandawill.com. Prvi put naručujem sa tog sajta, do sada sam kupovao sa dx.com. Kupovao sam uglavnom neke šminke za suprugu i stizalo je uglavnom za 7-10 dana. E sad, ovo će verovatno duže trajati, jer će očigledno ići na carinu. Međutim stavio sam komentar da napišu na kutiji cenu od 89$ što će mi možda malo umanjiti carinu, ali videćemo. Ne znam kakva iskustva drugi imaju što se tiče carine, ja da sada nisam imao slična iskusva sa telefonima. Za šminke nisam plaćao carinu do sada, jer sve je bilo uvek oko 30-40$. Do duše, imao sam jednom veliki problem, kada sam kupio iz kine BOSTO tablu za crtanje od 22" i braća kinezi napisali da košta 100$ a plaćena je 790$...i ovi nanjušili i carinili mi na 220€. Ali Kinezi su ispali jako korektni, čak šta više vratili su mi pare za carinu, jer su mi obećavali da ću platiti maksimalno 50$. :) Ja se malo raspisao, ali u svakom slučaju videćmo kako će biti sa ovim.
Izvinjavam se zbog duplog posta.
Upravo sam razgovarao sa pandawill, i rečeno mi je da telefona nema na stanju, i da će mi valjda poslati u toku ove nedelje. Pihh... mogli su barem da napišu da ga nema na stanju. Ali dobro, ako ga ne pošalju za 3-4 dana stopiraću kupovinu.
Radi li vama (ako neko ima nesto naruceno) tracking singapurske poste? :eek:
Meni cijeli dan ne radi a imam dva tracking number.Pratim preko 17track i preko zvanicne stranice singapurske poste.
Prief Lirator
24.6.2014, 23:11
Dešava se i to, često izbaci "Server error".
Probaj sutra, sigurno je problem do njih. :)
MasterChief2
24.6.2014, 23:35
Zanima me vase misljenje o Wiko Cink Peax 2 i o samoj Wiko kompaniji.Planiram daga kupim, ali me jedan stvar buni a to je da li ce on moci da radi sa nasim karticama?
gde se to vidi na pandi jel ima tel na stanju?
ja sam ih kontaktirao na chatu i pitao imaju li ili ne neken kada sam uzimao .
Sada gledam ne znam sta da uzmem imam para za honor c3 ili 3c koji li je vec sa 2 gb rama , ostalo mi je skupo , a ne uzima mi se neki sa 1 gb rama . Biti pametan sad i sta uzeti . Zena mi ne da njen neken (jako joj se svidja) ,a ja necu ponovo da ga kupujem jer zelim neki dr. da probam i treba mi tel sa jacom bat.
MasterChief2
25.6.2014, 0:03
Izvinjavam se izgleda da sam promasio temu, nisam znao da samo ta prodavnica ili sta je vec vazi na ovom forumu.Ali ako znas nesto slucajno o njemu molio bi te da mi kaze jer mi trebaju sto pre informacije.Nasao sam na naslovu da pise Misljenje o kineskim brend telefonima a ovo je francusko kineska kompanija pa samo zato ovde postavijo:) Inace telefon sam nasao na Amazonu(http://www.amazon.de/Wiko-Smartphone-qHD-Touchscreen-Frontkamera-erweiterbar/dp/B00F0J1Z2S/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1402342713&sr=8-2&keywords=wiko+cink+peax+2)
Prief Lirator
25.6.2014, 0:07
Odmah na naslovnoj strani, na vrhu.
Zanima me vase misljenje o Wiko Cink Peax 2 i o samoj Wiko kompaniji.Planiram daga kupim, ali me jedan stvar buni a to je da li ce on moci da radi sa nasim karticama?
O wiko kompaniji stvarno nista ne znam.
Gledao sam ovaj tel malo, ne znam po kojoj cijeni si ga nasao ali po meni tel nije nista specijalno. Radice na nasim (srbija, bih) karticama. Ima ugradjen mtk6589 sto i nije najnovija tehnologija (mada nije lose) a ne razlikuje ga od vecine kineza, po meni slaba baterija 1800mAh, samo QHD ekran. Za cijenu po kojoj sam ga ja nasao na pandi ces naci mnogo bolji tel,
Ipak je ovo moje misljenje, ako se odlucis da ga kupis nek te dugo i dobro sluzi.
Srecno
MasterChief2
25.6.2014, 0:14
Hvala.Najvaznije mi je bilo da znam da li ce raditi na nasim karticama.Verovatno cu taj da uzmem(139 eura) i za te pare bolji ne mogu da nadjem, prvo kod nas, a onda i na Amazonu, barem ja mislim.:)
Hvala.Najvaznije mi je bilo da znam da li ce raditi na nasim karticama.Verovatno cu taj da uzmem(139 eura) i za te pare bolji ne mogu da nadjem, prvo kod nas, a onda i na Amazonu, barem ja mislim.:)
Pogledaj malo ovu stranicu http://www.pandawill.com/ Tu za 139 evra mozes kupiti zvijer od telefona da taj wiko izgleda smijesno a rizik kupovine je isti kao i na amazonu posto sve ide preko payal.
Gde ovi sa pande šalju odgovor? Na mail?
Prief Lirator
25.6.2014, 0:33
Da, ako nisu Online, onda im ostaviš svoj mail i odgovore ti za par sati.
A ako su Online, onda ti si neko odmah obrati, ali mislim da ne rade sad, počinju raditi tek kasno noću (tada je kod njih jutro).
Prief Lirator
25.6.2014, 10:56
Izvinjavam se zbog duplog posta, samo da kažem da sam naručio još jedan telefon (http://www.pandawill.com/c30-phone-dual-sim-card-bluetooth-fm-21-inch-large-buttons-black-p82660.html), ovo je za dedu. :dedica: :rofl:
Znam da je neko spominjao da ce napisati postupak vracanja robe na ponovno carinjenje,ali nisam video nigde da je napisano.. ?
Da li ima negde da se moze procitati?
Ocekujem par paketa da mi dodju na kucu sve od 1-5$ u narednih dan ,dva
a siguran sam da ce lopovi od carine da me odrape apsurdno, jer se u paketima nalazi vise stvarcica,iako je vrednost zaista 1-5$ (razliciti paketi)
Meni su skoro, u različito vreme, stigla 2 mala paketa sa više komada stvarčica i nisu ni otvarali, izgleda da lako prođe ako su paketi mali i neupadljivi, tako da je moguće da te neće cimati.
Sta kazete za ovaj sajt http://vifocal.com/ ima jeftijih telefona nego na pandi. elephone p10c 109 usd, narocito thl 4400 jeftiniji 40usd.
Sada sam se čuo sa operaterima iz pandawill.com. Moj telefon će napokon danas biti poslan. Čim stigne pišem review za njega, ako do sada to niko nije uradio! (Doogee Valencia DG800)!
Tolko o postenju u Srbiji
Dobio sam dve zamenske baterije od pandawii ,jer originalne dve baterije (u svakom telefonu po jedna nije radila)
i gospoda carina mi trazi da platim 2100dinara za paket koji je besplatan.
Prief Lirator
26.6.2014, 10:30
Ne mogu da vjerujem kakva je kod vas carina, dobro što "hvataju" telefone, ali zar i te sitne stvari?
Vrijednost te dvije baterije nije veća od 10-15 dolara zajedno, zato je ova situacija paradoksalna.
Ne znam kako da im dokažeš da su ti besplatno poslali, kad nemaš nikakav dokaz.
Ali su pravi cigani, da ne povjeruje čovjek.
Kinezi ti besplatno daju, besplatno pošalju, i onda ovi hoće da ti naplate više od vrijednosti samih baterija!
Tolko o postenju u Srbiji
Dobio sam dve zamenske baterije od pandawii ,jer originalne dve baterije (u svakom telefonu po jedna nije radila)
i gospoda carina mi trazi da platim 2100dinara za paket koji je besplatan.
Mislim da bi morao da pozoves broj carine i sa njima da se dogovoris.A jedini dokaz ti može biti neka poruka ili mail sa pande. Jbg Srbija !!!
@ IcemanSR mora biti da je NS carina
Dobro si rekao, koristio sam ga danas cijeli dan i onda Umi od 4,5 inča izgleda nevjerovatno mali, kao da se smanjio. :)
Navika je čudo, a mnogi ljudi sve preko 4 inča nazivaju "velikim" telefonima.
Navikao sam se malo, a još se osjeća težina u džepu i nekad ga je teško koristiti jednom rukom, ali super je osjećaj gledati u toliki ekran. :)
Ali, kao što sam već napisao, prodaću ga koleginici i zaraditi 40-ak evra (valjda nisam previše pohlepan).
Ovo danas je bilo samo svojevrsno testiranje telefona.
A sutra idem (konačno) po Hot Pepper, pa ću napraviti malo poređenje. ;)
Ja se evo neckam da uzmem THL TS5 ...1 giga rama,quad core procesor,dual sim,4.7 " ekran,godinu dana garancije cena oko 80e. THL je inace brend koji se pojavio i kod nas i koji ima mnogo dobre telefone s tim sto je kod nas u prodavnici duplo skuplji nego ja da ga licno narucim iz kine...Pa ako je neko slucajno koristio ili video bas ovaj model bilo bi lepo da napise nesto...
Ako je neko imao priliku da vidi i koristi THL T5S bilo bi lepo da napise.Telefon bruka izgleda i deluje. Quad core,1giga rama,4 roma, 8 mpx kamera,4.7" ekran cena oko 80-ak e....E da i godinu dana garancija...Kod nas se pojavili u radnjama samo mnogo skuplji...
Možda nije pitanje na pravom mestu ali nisam znao gde da pitam. Stigla mi je iz Kine pošiljka koju sam platio 3.25e, oni na carini(u Novom Sadu) su mi naplatili 350 din PDV i otvaranje pošiljke. 150 din je otvaranje pošiljke i 200 Pdv, e sad oni su carinili to na 12 dolara iako je vrednost duplo manja. Kome sad da se žalim? Nije bitno tih 350 din nego je bitno što su lopovi i prevaranti i oću da isteram pravdu.
Ako si pošiljku preuzeo i platio harač, što bi rekli proš'o voz....
Pa kako onda? Stigne mi nešto niam zadovoljan sa carinom šta da radim?:confused:
RexGrammer
27.6.2014, 20:05
Nakon sto si platio, nista...
NjegovaWisost
27.6.2014, 20:44
A postoji li mogućnost da ja naručim telefon sa izmišljenim brendom, tj brendom koji ja hoću? :D mislim kada su u pitanju telefoni na komad, znam na veliko xD Ima l neki sajt baš me zanima...
Nakon sto si platio, nista...
Pa dobro kad stigne nešto i nisam zadovoljan cenom carine šta da radim?
Prief Lirator
27.6.2014, 20:54
Koliko ja znam, možeš odbiti da prihvatiš pošiljku.
Ne znam kakva je dalja procedura, valjda je oni vrate Kinezu, a ti dobiješ pare nazad kada je Kinez dobije (ako se nešto ne iskomplikuje).
Pa dobro kad stigne nešto i nisam zadovoljan cenom carine šta da radim?
Ti si preuzeo posiljku ili ne?
Prief Lirator
27.6.2014, 20:59
Valjda je preuzeo, ali pita da zna za ubuduće. :dedica:
Pa ako je preuzeo.... Al' dobro si rek'o, sad ce znati za ubuduce. :)
Jesam preuzeo, ali su stvar koju sam platio 3 nešto evra carinili na 12 dolara. Nije mi za 100.-200 din nego do principa mamu im lopovsku pljačašku. zato pitam sad jel postoji mogućnost ako mi je previsoka carina da se nešto uradi ili predmet ide nazad?
To si trebao da resis pre nego sto si platio.... Da si pokazao mail ili racun za posiljku, a ti si paket preuzeo i sad nema nazad....
Kome da pokažem? :)
Otkud sam znao da će cariniti robu koja košta malo preko 3e
Evo me posle pravosudnog konacno. Ja sam rekao da cu napisati postupak sa zalbe carini ali ne mogu da ucinim iz prostog razloga sto postupak jos nije zavrsen :mad:
Sad treba da sredim ovaj Coolpad da ga rutujem i ubacim guglove aplikacije ima li neko dobro uputstvo?
Jel mozeš reći bar kakva je procedura za podnošenje žalbe, da li se plaća, kad se ponosi žalba i tako to :)
Je li ti stigao tel?
Nije još, piše da je na carini znači uskoro će :). Što?
Prief Lirator
30.6.2014, 22:37
Onda je to dosta brzo, skoro si se žalio da nije ni krenuo iz Kine, a već ti je na carini. ;)
Nije još, piše da je na carini znači uskoro će :). Što?
I ja sam narucio u isto vrijeme pa me zanima da li su zajedno putovali.
Vjerovatno jesu jer je i moj na carini.
Samo još da ga ne carine... :)
@Prief
Ubise mi Rusi (http://www.ixbt.com/mobile/jiayu-g4.shtml) volju za G2F. Izgleda da je baterija razocaranje... Jedino ako google translate bas nema pojma...
@Prief
Ubise mi Rusi (http://www.ixbt.com/mobile/jiayu-g4.shtml) volju za G2F. Izgleda da je baterija razocaranje... Jedino ako google translate bas nema pojma...
Da si probao bez google translate-a, jer jezik je veoma slican nasem, procitao bi da test ne kaze nista lose o bateriji, naprotiv. A mogao si i tabele da gledas, za njih ti ne treba znanje jezika.
Prief Lirator
1.7.2014, 16:40
Pa tačno tako, koliko ja znam ruski, ništa loše nisu napisali o bateriji. :)
A i ne znam zašto bi napisali, kad je ovo telefon sa jakom baterijom, od 3000 mAh (zato je ovako debeo).
Ali ovo je opis Jiayu G4, a ti si napisao da tražiš G2F?
Da nisi zakačio pogrešan link? :)
uuuu pardon... Pogresan link. Evo ga G2F (http://www.ixbt.com/mobile/jiayu-g2f.shtml). A ukratko ga opisuju kao "budget solution with mass defects" :kreza: E sad, datum je 25.3.2014 a wcdma verzija je izasla tek krajem maja... Ne znam sta da mislim...
Prief Lirator
1.7.2014, 18:40
Kako detaljan opis, kao i onaj prvi, kad stignem sve ću detaljno pročitati. :)
Ovako na prvu, šta da ti kažem, osim - koliko para, toliko muzike. :D
Nije ovaj telefon ni po čemu posebno loš, jednostavno ima dosta kompromisa kao i svi Kinezi.
Ako ne budeš zadovoljan, lako ćeš ga možeš prodati i za više para.
Ali s obzirom na tvoje zahtjeve, vjerujem da ćeš biti zadovoljan.
Ako hoćeš nešto posebno dobro, onda moraš više uložiti.
A s obzirom da tražiš telefon malih dimenzija, nemaš puno izbora. :)
Kupi ga i ne dumaj više. :D
Pozdrav,
kao što sam pisao ranije poručio sam telefon sa pandawill.com i telefon su poslali 26.06.2014. Trenutno mi je status
RF235932229SG 01-07-2014 01-07-2014 Despatched to overseas (Country code: RS)
Da li to znači da je telefon stigao u Srbiju? ili da je tek poslat za Srbiju? Molim za pomoć :) Hvala.
Prief Lirator
1.7.2014, 20:07
Pa kad će prije?
I znaš li ti engleski? :kreza:
To znači da je otpremljen iz Kine i da sada putuje preko sedam mora, preko sedam gora, do zemlje Srbije. :kreza:
Za 4-8 dana će doći u Srbiju.
haha, pa da znam engleski ne bih se raspitivao ovde :P!
Prief Lirator
1.7.2014, 20:41
Šalim se, znam da znaš engleski jer si skoro napisao da si game designer. :)
Vjerovatno te zbunilo ovo "Country code: RS", pa si pomislio da je već došao, ali to je samo oznaka destinacije. ;)
Mpie Mini 809T (http://www.pandawill.com/mpie-mini809t-smartphone-android-44-mtk6582-45-inch-3g-gps-otg-black-p90682.html)
new arrival na pandi, lepsi i tanji od jiayu g2f (8mm vs 9.9mm) , manja baterija 1800vs2200 mAh i duplo manji ram (512) ali i cena manja za skoro 30 dolara... Simpaticno...
eno ti na pandi jos dva i jos bolja po spec telefona i jeftinija od tog i sa 1 gb rama! Ispod 90 dolara. pardon 3 komada ! 1 (http://www.pandawill.com/feiteng-h9500-smart-phone-android-42-mtk6589-quad-core-50-inch-hd-ips-screen-50mp-front-camera-white-p72955.html) , 2 (http://www.pandawill.com/h9500-smartphone-android-42-mtk6582-quad-core-1g-ram-50-inch-130mp-camera-p87179.html) , 3 (http://www.pandawill.com/x1-smartphone-mtk6589-android-42-50-inch-hd-screen-130mp-camera-3g-white-p90374.html)
a evo jos jedne lude ponude ! http://www.pandawill.com/umi-cross-smartphone-644-fhd-screen-2gb-32gb-mtk6589t-android-42-otg-nfc-hifi-grey-p81240.html
Ovaj umi je bomba, nesto kao neken n6, ali sa mnogo boljom baterijom. Ovo bas vredi.
mhmm samo je malo mozda ogroman !!! ali svakako bi posluzio ! :)
Pratim kod naše pošte pošiljku iz Kine (onu šugavu kopiju samsunga za drugara): http://prntscr.com/3yxehs ovo 1. jul bi verovatno trebalo da bude "Prispeće" a ne otprema? I koliko kapiram, poslali su najzad ka njemu paket.
@dekla
Ma super... ali meni je sto se dimenzija tice bitno da bude do 130x67x10.
Prief Lirator
3.7.2014, 11:10
Kao što i sam vidiš, teško je naći Kinez manjih dimenzija (a da nije skup, kao Jiayu G5).
Obično imaju velike displeje, a ovi sa manjim displejima imaju puno neiskorištene plastike oko displeja.
Prošle godine sam koristio LG L9 (http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l9_p760-4955.php), on ima jako tanke ivice oko displeja, da ga malo pohvalim. :)
Jedan milimetar je širi od tvojih idealnih dimenzija, a ima displej od čak 4,7 inča.
I novi LG L modeli imaju veliku iskoristivost površine, to mi se sviđa.
Ali moram pitati - zašto ne smije biti veći od 130x67x10 milimetara?
Otkud ti te dimenzije, je li to prema nekom telefonu koji si uzeo kao "etalon"? :)
Kao što i sam vidiš, teško je naći Kinez manjih dimenzija (a da nije skup, kao Jiayu G5).
Obično imaju velike displeje, a ovi sa manjim displejima imaju puno neiskorištene plastike oko displeja.
Prošle godine sam koristio LG L9 (http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l9_p760-4955.php), on ima jako tanke ivice oko displeja, da ga malo pohvalim. :)
Jedan milimetar je širi od tvojih idealnih dimenzija, a ima displej od čak 4,7 inča.
I novi LG L modeli imaju veliku iskoristivost površine, to mi se sviđa.
Ali moram pitati - zašto ne smije biti veći od 130x67x10 milimetara?
Otkud ti te dimenzije, je li to prema nekom telefonu koji si uzeo kao "etalon"? :)
Ukratko Prief, da postoji dual sim varijanta E72, kupio bih 3,4 komada da ih cuvam i pazim do kraja zivota :P A ti i ja nikad ne bi razmenili jednu jedinu rec . :D Posto ne postoji odgovarajuce qwerty dual sim resenje (Asha 210 trenutno koristim i ona to nije, prosto mi se ne svidja, podseca me na ciglu i bagovit je op.sistem), a na numericku tastaturu se ne vracam vise, eto mene ovde... A sto se ovih konkretnih brojki tice, ima drug Galaxy Core (http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_core_i8260-5419.php) i to je neki maksimum koji bih ja mogao da podnesem da nosim sa sobom. Nisam odusevljen, i daleko je to od idealnog (~120x60x9 :D ) ali je podnosljivo. Konkretno njega kolje baterija pa nisam razmisljao o postojecoj dual sim verziji.
Prief Lirator
3.7.2014, 12:25
Aha, sad se sjećam da si prije napisao to za Galaxy Core, znači zbog njega je taj maksimum. :)
Jest' vala, šteta što se više skoro i ne prave telefoni sa Qwerty tastaturom, a pogotovo Dual SIM.
I meni nekad fale fizički dugmići.
Ništa, ako nađem neki Kinez malih, ili još manjih dimenzija, a da je zanimljiv, podijeliću sa tobom. ;)
Čekaj, a jesi vidio ovaj model: www.pandawill.com/mpie-mp108-smartphone-mtk6572w-dual-core-android-42-32-inch-gps-black-p86601.html
Ima fizičku tastaturu, Dual SIM je, nije skup a ima i slabije specifikacije, baš onakve kakve tebi trebaju.
Ništa, ako nađem neki Kinez malih, ili još manjih dimenzija, a da je zanimljiv, podijeliću sa tobom. ;)
Obavezno! :D
A sad cu da razmotrim ovaj Mpie... :D na prvi pogled mi nije nesto privlacan, najjace je sto ima antenu koja se izvlaci od jedno pola metra :P
edit: kad malo bolje pogledam, ovo uopste nije lose... Svidjaju mi se specifikacije. Sa baterijom od 1800 mAh (ako stvarno ima toliko) to na papiru deluje super. Ali mi nekako ova TV antena i cinjenica da su kopirali izgled BBa Q10 budi sumnju u kvalitet. Ko zna kakva je stvarno ova qwerty tastatura, kakav je kvalitet samog telefona. Mpie nije brend kao Jiayu. I Jiayu za ove pare ima F1.
Ovaj Mpie je bas zgodan telefoncic. Fizicka tastatura je u svakom slucaju bolja od "ekranske". SMS-ovi se ipak najbrze kuckaju numerickom ali i qwerty je ok. Sta li ce mu ona spoljna antena kao kod malih tranzistora? :) Koliko je kvalitetan..to jeste pitanje.
Ljudi na burazerovom Umiju se u gornjem desnom uglu pojavila crna mrlja kao da su pikseli crkli ili se zamrzli :( Ima li neko ideju sta da probam? Mrlja menja oblik tako da verovatno nisu crkli nego nesto zezaju.
Prief Lirator
4.7.2014, 0:21
Probaj "masirati" nekom tkaninom to mjesto i okolinu, lagano, a onda malo jače.
Probaj i aplikacije "Stuck pixel tool" i "Stuck pixel remover", tako nekako se zovu.
Nisam siguran koliko ove metode mogu pomoći, ali probaj ih.
Da li se telefon koristi na neki neuobičajen način (visoko osvjetljenje, statična slika, visoka temperatura)?
Ako ne, onda je jednostavno neki defekt u pitanju.
Mislim da je masiranje na telefonu prilicno beskorisno zbog cvrstih materijala kojim se presvlace ekrani, za razliku od mekanih na monitorima. Tj. mislim da stisak nece dopreti do piksela.
Evo skinuo stuck pixel remover. Pokrenuo ga i on sad svetli ko u diskoteci. Koliko dugo da drzim aktivirano? Neki pikseli su zeleni neki crni valjda to znaci da nisu mrtvi. A telefon se koristi normalno cak stavise najvise za razgovore posto buraz nije neki internet zavisnik.
Prief Lirator
4.7.2014, 8:26
@Aibo
Vjerovatno si u pravu, naknadno sam se toga sjetio. :)
A možda pomogne jaki pritisak, da se displej utisne, ono kada panel počne da mijenja boju od siline pritiska i mislim da to može da djeluje direktno na kristale.
@Moca
Prvo probaj kratko, par minuta ili par desetina minuta.
Ako ne bude bilo pomoći, možeš ostaviti čitavu noć da treperi, ali na punjaču. :D
Moco ja bih vec stupio u kontakt sa suportom i trazi da ti posalju ekran, ne da im posaljes telefon. Moze da te kosta dosta zivaca a i para ako nisi sačuvao papire sa carine. Ili je to onaj sa većom carinom?
Prief Lirator
4.7.2014, 10:23
Da, ako ne uspije "ručno" popraviti piksele, onda bi se trebalo obratiti prodavcu za nadoknadu.
I slažem se da slanje nazad u Kinu nije nikako dobro rješenje, najbolje je tražiti displej, pa makar i ako budu tražili koji dolar nadoknade za podjelu troškova.
Videcu kad se burazer vrati posto je otisao van grada. Cini mi se da sam sinoc masazom popravio bas u ugao.
Zdravo svima. Prvo da vam se zahvalim što svi delite vredne informacije sa drugima. Na ovom forumu, tačnije ovoj temi, našao sam dosta korisnih informacija u vezi sa kineskim telefonima. Nov sam korisnik na forumu i prvi put ću kupovati nešto preko 50$, pa imam pitanja iz tri kategorija.
-O telefonima i prodavcu:
1. Hoću da kupim sestri za rođendan telefon do 150$. Pokušavam da ugradim nekoliko važnih stvari, jer znam za šta će joj telefon koristiti osim za one najosnovnije stvari (poruke i pozivi). Zahtev za telefon je:
-Quad Core procesor 1.5GHz,
-2GB RAM
-min 5Mpx kamera (zadnja) i da poseduje prednju od min 3Mpx
-Ekran od 4.5" pa naviše i od 300PPI pa naviše
-I koliko toliko kvalitetna izrada kućišta...
Nije bitan brend, grafički procesor ili ROM memorija (mada da ne bude ispod 4GB)...
Koji biste mi telefon preporučili? Nalazio sam ja svašta, ali vidim da su mnogi kupili misleći da telefon ima 2GB RAM, a on ima 1GB ili 512MB, što nikako ne bih voleo, naročito jer je rođendan u avgustu i nemam mnogo vremena na raspolaganju.
2. Prodavac - sa kog sajta kupiti? Vidim da preporučujete PandaWill.com. Da li je taj sajt nešto poput eBay-a i Aliexpress-a, odnosno da li je sam sajt pravno lice koje prodaje telefone ili je sajt hosting za pravna lica? Da li je sigurniji od Aliexpress-a, za koji sam čuo da je najsigurniji i najpovoljniji?
-O carini:
1. Svima bolno pitanje. Kako okvirno mogu izračunati koliko će me koštati carina i PDV? Ili još bolje, da li funkcionišu fore sa "GIFT" i "pisanja manje vrednosti od realne (i koja bi bila dobra?)" kako bih makar carinu izbegao?
2. Ako mi stigne telefon, a carina & PDV budu bolesni, kako mogu da uložim žalbu? Da li telefon prihvatam pa se žalim, ili odbijam porudžbinu i žalim se? Kome i gde se žalim?
-O garanciji:
1. Da li se prvo nekom pokvario kineski telefon? :D A drugo pitanje bi bilo... da li uopšte prihvataju garanciju/pravo na reklamaciju, ili je to samo fora?
2. Drugo, da li se isplati slati na reklamaciju? Troškove transporta snosi kupac, a kako je sa carinom? Da li se taj ulaz/izlaz iz zemlje tretira kao uvoz/izvoz robe, ili se sa reklamiranom robom ne plaća carina + PDV iznova?
3. Koliko bi koštao transport jednog telefona za Kinu? (okvrino)
I još jedno pitanje, za kraj, da dovršim smor. Kako testirati komponente telefona i utvrditi njegove realne delove? Čitao sam da najpopularniji Antutu nije baš pogodan jer ga Kinezi prerađuju.
Hvala vam još jednom na svim postovima ispred mog, kao i unapred hvala na odgovorima na moja pitanja.
Pozdrav.
Uslovi koje si postavio nikako ne idu uz tu cenu. Sa druge strane hiaomi 1s zadovoljava većinu uslova (nema 2giga rama) i odlična je kupovina.
Uslovi koje si postavio nikako ne idu uz tu cenu. Sa druge strane hiaomi 1s zadovoljava većinu uslova (nema 2giga rama) i odlična je kupovina.
Kako ne idu? A ovako nešto? Ili je to navlakuša?
http://www.pandawill.com/mlais-mx59-smartphone-mtk6589t-2g-32g-50-inch-ips-fhd-screen-android-42-golden-p89553.html
I ima još nekoliko telefona do 150$.
Prief Lirator
4.7.2014, 17:58
Piše da je "Sold out", dakle otpada.
Pa pazi, ima ih, ali kvalitet je upitan.
Ovaj koji si naveo je neki ne toliko poznat proizvođač i očigledna kopija HTC One.
Najbolje da smanjiš zahtjeve, dovoljno je 1 GB RAM i MTK6582 na 1,3 Ghz.
Piše da je "Sold out", dakle otpada.
Pa pazi, ima ih, ali kvalitet je upitan.
Ovaj koji si naveo je neki ne toliko poznat proizvođač i očigledna kopija HTC One.
Najbolje da smanjiš zahtjeve, dovoljno je 1 GB RAM i MTK6582 na 1,3 Ghz.
Da, video sam za "Sold out", naveo sam samo kao primer. Koje onda proizvođače da gledam? Odgovori na ostala pitanja?
Prief Lirator
4.7.2014, 18:06
Ostala pitanja su predugačka za pisanje, moglo bi se uživo pričati o tome, ali puno je za pisanje. :)
Kratko bih ti rekao da se ne opterećuješ toliko tim stvarima, kupi i ne razmišljaj puno. :kreza:
Što se tiče proizvođača, pogledaj Lenovo, Jiayu, THL, Zopo, Oppo, Doogee, UMI, Newman, iNew, Cubot, Beidou i tako dalje.
Ovi važe za priznatije brendove, uz one još poznatije, tipa: ZTE, Huawei, Xiaomi i Meizu.
Kako ne idu? A ovako nešto? Ili je to navlakuša?
http://www.pandawill.com/mlais-mx59-smartphone-mtk6589t-2g-32g-50-inch-ips-fhd-screen-android-42-golden-p89553.html
I ima još nekoliko telefona do 150$.
Ko sto ti je Prief napisao. Previše dobro da bi bilo istinito. Verovatno je display los.
Evo moja preporuka, 154 dolara.
http://www.pandawill.com/xiaomi-hongmi-1s-smartphone-snapdragon-400-quad-core-47-inch-otg-black-p89256.html
Prief Lirator
6.7.2014, 15:48
@Ozborn
Iako si mi preko PP napisao da si se odlučio za LG L7 II, ne znam je li to definitivna odluka.
Zato imam jednu dobru vijest za tebe, tvoj prethodno željeni Jiayu G2F je opet na akciji Happy Hour. :)
http://img.tapatalk.com/d/14/07/06/usutypun.jpg
Pa trebalo bi da mi internet kartica bude gotova ovih dana, ne znam koja je posle procedura za paypal, da li se nesto ceka ili ne... Ako je moguce da se sve sredi do tad onda mozda i probam... ;)
PS. Kako si uspeo da dodjes do ove slike? Nije sa sajta?
Prief Lirator
6.7.2014, 19:01
Napravio sam skrinšot iz mail-a koji sam dobio.
Svake nedjelje u 15h PandaWill šalje mail sa Happy Hour ponudom za predstojeću sedmicu, samo se pretplatiš na svom PandaWill profilu i onda dobijaš njihove promocije.
Odlučio sam. Kupiću:
http://www.gsmarena.com/xiaomi_hongmi_1s-6373.php
Jedino nisam zadovoljan sa garancijom, ali šta je tu je. Čekam da stigne plata ovih dana i ide porudžbina. Najverovatnije preko Aliexpress-a, mada sam se registrovao i na PandaWill.com. To je ovaj:
http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Red-Rice-1S-WCDMA-Redmi-Xiaomi-Hongmi-1S-WCDMA-Phone-Qualcomm-Quad-Core-Android/1573380547.html
Plus smo se lepo dogovorili oko piskaranja za carinu, pa ćemo videti :)
Btw, čim stigne pišem detaljan review - rezervisano :)
Biće sestra prezadovoljna, telefon je u klasi moto g po brzini, kvalitetu izrade i kvalitetu displaya + daleko bolja kamera (a to je najbitnije ženskim osobama). :-)
Biće sestra prezadovoljna, telefon je u klasi moto g po brzini, kvalitetu izrade i kvalitetu displaya + daleko bolja kamera (a to je najbitnije ženskim osobama). :-)
Pa i ne sme da bude drugačije, mora da bude zadovoljna, jer pucam skoro celu platu za taj telefon :D
Šalu na stranu, nadam se samo da neće biti DOA ili pokvaren u prvih nekoliko meseci. Dugo sam u IT-ju, tako da sam nahvatao strah oko kvarenja uređaja. Opravdano. A uopšte mi nije ispativo da šaljem uređaj nazad. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.