Prikaži potpunu verziju : Kineski brend telefoni - vrede li?
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[
19]
20
21
Prief Lirator
16.7.2017, 14:34
Pa ne bi smeo Redmi 5 da bude skuplji od Note 4X nikako.Zanimljivo je da Redmi 4X i Redmi Note 4X koštaju isto.
Zapravo Redmi 4X je jeftiniji samo u zlatnoj boji koja je odvratna, a crna boja isto košta.
Ali je opet logično da Redmi 5 bude jeftiniji nakon nekog vremena.
Na početku će vjerovatno biti skuplji jer prodavci vole tako da rade sa novim proizvodima.
srđan obradović
6.8.2017, 3:20
Drugari molim za savet. Nisam do sada narucivao sa Alija smartphobne, a ne volim da dajem vece novce za mob pa sam resio da narucim neki low budget. Zapao mi za oko Vk world F2, android 6.0, 2g/16g... Znam, sada cete mi reci kako je slab, jeftin, bolje da sakupim jos neki dinar... Cena mu je 55,99$. Koristim viber(retko), skype(jos redje), tapatalk, email, a za novine browser. Sta da ocekujem od ovakvih kineza, da li moze da izdrzi godinu dana, pa cu uzeti drugi, volim da menjam na godinu pa zato uzimam jeftine.
Sent from mTalk l532ds wp10
Bolje da sacekas i skupis 100e i kupis kineza kod nas takodje Andorid 6.0,2gb ram,16gb rom,5 ili 5.5 inci ekran jer carinici znaju da oporezuju pa na tih 55 dodas josh 15-20e a rizikujes tj imas problem oko garancije dok telefon koji je kupljen kod nas mozes isti dan da reklamiras.
Za to sto si naveo ti je i vise nego dovoljan bilo koji quad sa 1gb ram_a mada definitivno idi na 2gb ram jer je razlika u ceni smesna
Evo ti neki dzabalesku kod nas npr (http://www.winwin.rs/mobilni-i-fiksni-telefoni/mobilni-telefoni/smart-mobilni-telefoni/smart-telefon-oukitel-c5-pro-ds-crni-5-ips-qc-1-3ghz-2gb-16gb-8-5mpix-4g-android-6-0-6809370.html) josh dobijes kupon od 2000din da pazaris nesto u njihovoj radnji :D
Mada pozovi i radnje tipa MobTrend etc jer su dosta jeftiniji od winwin\gigatron, primer moj j7 2016 u ove dve radnje je 32.000din dok u mob trendu samo 24.000 zato najbolje da cunjas malo
srđan obradović
6.8.2017, 8:21
Evo ti neki dzabalesku kod nas npr (http://www.winwin.rs/mobilni-i-fiksni-telefoni/mobilni-telefoni/smart-mobilni-telefoni/smart-telefon-oukitel-c5-pro-ds-crni-5-ips-qc-1-3ghz-2gb-16gb-8-5mpix-4g-android-6-0-6809370.html)
Taj je na Aliju 58,99$ :).
Najvise me plasi kod Kineza sto sam npr. u Gigatronu uzeo neki 10" eStar tablet koji je reknuo posle prvog updatea softvera. Nisu mogli da ga poprave pa sam uzeo drugi u zamenu. Sreca pa je bila garancija. Alternativa mi je npr. Nokia 3 na 24 rate po 750 din + 3g uz box koji sada produzavam. Ok fon, ali DVE godine mi je previse. Tako sam se zeznuo sa ovom Lumiom, super mi radi, ali nakon godinu dana mi je dosadila.
Inace caletu sam uzeo za 25€ neki vk world ba preklop i odlicno mu radi:)
Ja sam poručio Oukitel C5 u pretprodaji za 46€.
Nougat, 2gb rama, quad cpu, 720p IPS i začuđujuće dobro radi i meni ispunjava sve što treba, samo bi bilo još bolje da je baterija većeg kapaciteta (2000mah).
Skoro je bio na akciji za oko 80€ K6000, nešto bolji čipset od mog ali najbitnije- 6000mah baterija!
Sent from my C5 using Tapatalk
srđan obradović
6.8.2017, 19:58
Ma digao sam ruke, nista dok ga ne uzmem u ruke. Sve to ok, slike, specs, recenzije, misljenja... Kad sam video xperia e5 u poslovnici mts odmah sam hteo da ga uzmem iako je stari model, iako mu je cena ista kao nokia 3 a slabiji je. Sta znam, alternativa mi je alcatel pixi 4 5 premium u mts na 24 meseci, koji je polu-kršten i sa garancijom, a sve nastavljam da plaćam kao i do sad. Nećkaću se jos malo, slatke muke:)
Zna li ko kako mogu da ubacim softver u meizu m2 mini? Imam neki nemam ni google prodavnicu ne mogu je ni instalirati sve sam probao.
Na neku muku sam instalirao par aplikacija osnovnih.
Koliko vidim imas na XDA ROMova za taj Meizu.
Zna li ko kako mogu da ubacim softver u meizu m2 mini? Imam neki nemam ni google prodavnicu ne mogu je ni instalirati sve sam probao.
Na neku muku sam instalirao par aplikacija osnovnih.
Povezes telefon sa kompom, rom skini neki flyme 5 ili 6 imas na meizufans ili mozda i na xda. Prebaci fajl u telefon, udji u aplikaciju updater ili security ili tako nesto, imas manuelno da updejtujes, nadjes fajl, pokreni i to je to :D
A posto vidim da ti smeta sto nemas google play store, imas njihovu store aplikaciju, unutra imas google apps installer, skini i izaberes koje ces google apps i to ti moze biti resenje, bez da flesujes rom.
Skinuo sam neki update 750 mb međutim ništa...pokrenem on nešto kao radi i na kraju ne ubaci
MasterChief2
14.9.2017, 9:45
https://m.igogo.es/product513678.html - 25 evra
https://www.igogo.es/product521496.html - 20 evra
supressor
19.9.2017, 10:50
Ajd da napisem i ja neku, na ovu temu.
2-3 meseca sam valsnik Blackview R7 telefona, njihovog proslogodisnjeg flagshipa.
Ispod haube, kao i vecina slicnih: helio P10octa core, 4gb RAM/32gb ROM(dostupno 25), Mali-T860MP2, full HD ekran itd.
Kamere su Omni Vision i čini mi se da rade bolji posao od ekvivelenthih samsungovih. Šteta što je softverski deo kamere krš
Posebno mi se sviđa što ima brzo punjenje, zaista je odlična stvar
Nije mi prvo iskustvo sa kineskim proizvodjacima, imao sam Xiaomi, Cubot, OnePlus,UMI itd.
U sustini tel je ok, narocito ako se uzme u obzir koliko sam ga ja platio:120€
Radi lepo, uz bubice tu i tamo.
Kvalitet izrade je odličan, a telefon je jedan od najtežih: 197g :)
Kao i sve manje kineske proizvođače, muči ga nikakva podrška.
Zadnji update za flagship model je star godinu dana. Sa ovim sam se takodje sreo kod Cubota i UMI.
Moje neko misljenje je da Kinezi vrede u cenovnom rangu do 200€. Preko toga imaju sirovu snagu, to ne sporim, ali sveukupan kvalitet nije u rangu poznatijih proizvodjaca
srđan obradović
19.9.2017, 21:38
evo moje iskustvo sa Gretel A7. 7.800 dinara sa carinom i ostalim troskovima. 1gb RAM, 16gb ROM. model iz 2017.godine, android 6.0
imam ga mesec dana i za sada radi ok. nezahtevan sam korisnik i navikao sam na jeftine smartphone, pre njega sam imao lumiu 532. rasteretio sam ga maksimalno svega i imam konstantno oko 300mb rama slobodno. baterija potrosi oko 60℅ za dan, uzasno malo trosi u stand by. kamera je losa, kao i blic, ali mi to nije toliko bitno. me greje se, osim nekada kad gledam klipove na yt malo duze preko chromea. home button svetluca crveno i zeleno za notifikacije a ostali dugmici su na ekranu.
e sad, ima jednu tipicno kinesku manu a to su senzori. proximity i light postoje ali kao da nema drajvera ili su neispravni i nekad rade a nekad ne. pomagao je restart ali sada ni to. treba da se flashuje, dali mi link za tool, scater, uputstvo ali nece i sad ih ganjam za dalje. u sustini ne smeta toliko ali bih voleo da proradi, ipak je to osnovno.
sve u svemu ko voli jeftine fonove ok je i sa prihvatljivim manama za tu cenu. ostaje pitanje koliko ce trajati. meni dosta godinu dana. i da, jos jedna prednost, ne znam nikoga ko ga ima:)
Sent from my Gretel A7 using Tapatalk
Prief Lirator
20.9.2017, 11:20
Ja bih da naručim Xiaomi Mi4 za samo 102 dolara, jača verzija sa 3 GB RAM: https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-Snapdragon801-MSM8974AC-Quad-Core-Mobile-Phone-2GB-RAM-16GB-ROM-5-0-IPS/32472943688.html?dp=e356a289c44e79fe67b3059af1a51a f7&af=329643&cv=47843&afref=https%253A%252F%252Fwww.kimovil.com%252Fto%2 52FHS32YX&mall_affr=pr3&aff_platform=aaf&cpt=1505898848471&sk=VnYZvQVf&aff_trace_key=06914df440c74bd6bafca6e3fc1d1d10-1505898848471-03282-VnYZvQVf&terminal_id=fe259e4f184c43eab1edf465e39e631c
To je ipak flagship, trebao bi da je bolji od Redmi serije.
Koliko vidim kamera mu je lošija od Redmi 3/4 telefona, ali nije mi to bitno.
Jeftiniji je od ostalih njihovih telefona, vjerovatno se već slabo prodaje i ostalo je još par komada samo u bijeloj boji.
Šta vi mislite? Ovo bi mi bio prvi Xiaomi telefon nakon puno ostalih kineskih brendova. :)
Kamera po kvalitetu ide otprilike ovako Redmi 3 > Redmi 4 > Mi 4. A potpuno je isti raspored i za trajanje baterije. Redmiji imaju i nešto viši kontrast i čitljivost ekrana na suncu, ali su i 720p umesti FHD. Brzine SD801, 616 i 430 su praktično identične i na benchmarcima i u realnoj upotrebi. Evo npr. ovde se to jasno vidi, a videćeš i malo razlike u ekranima koje pominjem.
jdbaA07IPuc
Za 100$ tj. 85€ to je svakako odličan telefon, zapravo verovatno nema boljeg. 4X je negde oko 120$ za 3GB varijantu ako se ne varam. Znači malo bolja kamera i jača baterija pa vidi da li vredi. A pošto je Mi4 bio flagship uvek ostaje nada da ima i bolji zvuk, koji nisam isprobao iako sam imao prilike da držim telefon... i u to vreme mi se mnogo svideo, odlično je izrađen i nekako mi je elegantniji od redmija.
EDIT:
Nisam ih skoro pratio po Aliju ali ako slučajno ima povoljno najradije bih pokupio Redmi 3 Pro, koji najbitnije ima 3GB a zadržao je jednako dobru kameru, ekran i trajanje baterije, nema one glupe šare pozadi kao moja originalna varijanta i još ima fingerprint senzor kome je to bitno. Nakon toga, već od 3S je Xiaomi samo degradirao po neki detalj a skoro ništa nije poboljšao (doneli metal unibody u jednom trenutku pa ga brzo ukinuli sa novijim revizijama, sada ga ima samo a onim Redmi 4 Prime verzijama koje su nerealno skupe). Za Note seriju nije baš sve tako crno-belo, tu su malo oduzimali ali i dodavali na drugim poljima, dok su za običan Redmi od 3/3pro samo nizbrdo išli.
Prief Lirator
20.9.2017, 13:07
Kamera mi zaista nije bitna, u svakom slučaju je malo bolja nego na mom trenutnom Nexus 5.
Bitnija mi je Full HD 1080p rezolucija displeja, jer bih primijetio smanjenje na HD 720p.
Note serija mi ne odgovara jer je glomazna.
Dakle, solidan hardver, kompaktna veličina, Full HD displej, mala cijena, zapravo best buy, naručujem ga.
Hvala za detaljne komparacije, njihovi modeli i karakteristike su prilično konfuzni. :)
Jesu konfuzni. Ajd što ima sve više modela, nego što varijacije između nekih verzija (global i kineskih, S, X...) umeju da budu značajne. Eno baš sam se iznenadio kada je Doctor u recenziji rekao da mu Redmi Note 4 ima plastiku gore i dole, to je globalna verzija sa Snapdragonom, a kada je lansiran onaj kineski imao je prelepo uni-body alu kućište kao iPhone. Sve češće tako "napreduju" unazad, verovatno da bi povećali profit. :rolleyes:
Prief Lirator
20.9.2017, 15:16
Evo naručio sam ga i iskoristio kupon od 4 dolara popusta za nove korisnike.
Platio sam ga 101 dolar sa zaštitom za displej i silikonskom maskom, a 98 dolara je bez toga i mislim da je to baš povoljno.
Kamera i baterija nisu dobre kao na Redmi, ali su ipak poboljšanje u odnosu na moj Nexus 5 (2300 mAh).
Na Redmi mi se ne sviđa HD displej i nešto veći bezeli, ima par milimetara viška. :kreza:
Što se tiče podrške, vjerujem da će isto trajati, Mi4 je malo stariji, ali je zato flagship.
Na onom klipu koji si postavio djeluje malo sporiji, vjerovatno zato što obrađuje duplo više piksela na displeju.
Ali sve u svemu, za ove pare bi trebao biti dobar izbor.
Odlično si prošao. Slažem se da je lepši od redmija. Biće za njega podrške još sigurno. Čak i Redmi 2 i dalje dobija apdejtove... šta reći. Ja se ozbiljno ne sećam da mi je neki telefon u životu manje problema pravio i radio ovako konstantno dobro. Opušteno je najpouzdaniji telefon koji sam ikada imao, uključujući tu HTC, Sony, pa čak i moju prvu ljubav Nokiu 6030.
Voleo bih da probam neki LeEco, nikako da mi dođe ruku. A od ovih baš jeftinih kineza više ne želim ništa ni da gledam. Probao sam par, imao sam npr. onaj Bluboo Picasso pad dana i prodao ga. To su sa moje tačke gledišta poluproizvodi za igranje a ne za stvarno i duže korišćenje.
E da, ako mi je nešto ikada falilo na ovom Redmiju to je malo bolji zvuk... Nije ni on loš da se razumemo, nego sam uvek pre imao skuplje i to muzički orjentisane telefone... ali bilo bi mnogo za ove pare da se ne lažemo. :opanachke Javi molim te kako zvuči Mi 4 u poređenju sa Nexusom 5 (za njega sam čuo da je odličan samo malo tiši).
Prief Lirator
20.9.2017, 16:38
A od ovih baš jeftinih kineza više ne želim ništa ni da gledam.Ni ja, sa razlogom su jeftini.
Dobri su samo za nekoga kome je svejedno, kao i za totalne noobove.
Ja se ozbiljno ne sećam da mi je neki telefon u životu manje problema pravio i radio ovako konstantno dobro.Isto mišljenje imam za svoj Nexus. :D
Jako optimizovan čisti Google Android je najbolja stvar na Nexus telefonima.
Sa druge strane, za MIUI sam pročitao sve najbolje.
Jeste da je to dodatni skin na Androidu, ali funkcionalnost i optimizacija su na visokom nivou.
Ja preferiram čisti Android i zato sam do sada izbjegavao Xiaomi, ali nešto kontam da bi mi se MIUI mogao dopasti.
Napisaću par riječi o njemu kad ga isprobam, jedino što nisam naročito kompetentan po pitanju zvuka, ali probaću i to, na ovim slušalicama: https://www.amazon.com/Panasonic-ErgoFit-Headphones-Controller-RP-TCM125-K/dp/B00E4LGVUO
MasterChief2
20.9.2017, 17:16
Voleo bih da probam neki LeEco, nikako da mi dođe u ruku.
Molimo boga da se izvuku iz krize i da ne bankrotiraju. Od kako su se probili sa smart telefonima poceli su dosta projekata, cak su kupili i Coolpad i to ih je odvelo u debele dugove...
Pa oni su valjda megakorporacija, TV stanice i šta već sve ne poseduju ako se ne varam... neće valjda jedna slaba akvizicija da ih obori nadam se.
Inače, zanimljivo mi je da je Doogee kopirao Mi Mix sa svojim Doogee Mix (http://www.gsmarena.com/doogee_mix-review-1638.php). :kreza: Na papiru je super, ali van toga je vrlo slabo prošao.
Ortak fura Mi4 skoro dve godine cini mi se. 0 problema za to vreme. Flesovao sam mu miui 8 kad je izasao, verovatno cu i 9 xD Kamera je skroz dobra,baterija je isto skroz okej, sto se zvuka tice testirao sam malo sa xiaomi hybrid i zvuk je okej, malo tisi nego sto bih voleo ali je dobar. Za cenu koju ti placas, ubo si premiju. Ne znam kakav punjac ide uz njega, verovatno klasican,ali savetujem ti da nabavis Quick Charge 2.0 punjac.
MasterChief2
20.9.2017, 19:55
Pa oni su valjda megakorporacija, TV stanice i šta već sve ne poseduju ako se ne varam... neće valjda jedna slaba akvizicija da ih obori nadam se.
Ma nije samo to. Poceli su da prave i elektricni auto... I jos sto cuda i upali su u velike dugove. Negde sam citao da su im i racuni u bankama zamrznuti.
Aha, znači zagrizli su na razne strane. Jbg, šteta, baš su krenuli lepo sa telefonima. Ortak fura Mi4 skoro dve godine cini mi se. 0 problema za to vreme. Flesovao sam mu miui 8 kad je izasao, verovatno cu i 9 xD Kamera je skroz dobra,baterija je isto skroz okej, sto se zvuka tice testirao sam malo sa xiaomi hybrid i zvuk je okej, malo tisi nego sto bih voleo ali je dobar. Za cenu koju ti placas, ubo si premiju. Ne znam kakav punjac ide uz njega, verovatno klasican,ali savetujem ti da nabavis Quick Charge 2.0 punjac.Flešni mu Global Developer, on ima OTA apdejtove posle i miran si da te više ne cima. :D
Setih se sad da sam mu flesno global 8,imao je vendorsku sedmicu cini mi se. Stizu mu OTA svremena na vreme.
Kad smo već pominjali LeEco, danas mi stigao promo mail sa GearBest za LeEco Le S3 X626 (https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_685215.html) - 109 $ što je nekih 90-ak €. Meni ne treba i prevelik je za mene ali ko traži ovaj tip telefona ovo je odlična ponuda, sve i da naplate ful troškove, dobilo bi se za ~120€ odlična mašina. Mislim Helio X20, 4GB, 1080p ekran... a kvalitetan brend, nije neki tamo levi... za ovu cifru je WOW.
EDIT: Sada proverim na Aliju i vidim da je to manje više standardna cena ~110$. :) Svejedno, deluje kao jako dobra ponuda.
Sa Xiaomi mi5 sam se spustio na redmi 4x, note4x mi je preveliki,uzeo ga je surak jer ja izbegavam 5.5inca telefone. Mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio sa redmi 4x(kao i surak sa note 4x koji je pre njega imao huawei p8 lite), prosto neverovatno sta se dobija za 110e kod nas sa garancijom, svaka cast xiaomiju sta su napravili za ovaj novac, izrada,baterija, ekran, zvuk, kamera, sve je iznad proseka ako se gleda cena uredjaja,dobija se mnogo vise nego sto se placa. Za kratko vreme vec su mi stigla 2 veca updejta, a bice i Miui 9. Presavsi sa Mi5 koji je bio flagship, na entry level redmi 4x, uopste se ne osecam osakaceno ili kao da koristim mnogo losiji telefon, miui stvarno ispeglano radi na skoro svakom hardveru.
andrej1989
30.9.2017, 13:52
Interesuje me Xiaomi Mi Max 2. Utisci?
Nikad nisam imao "manje poznatu" marku telefona, pa da vidim kakav je ovaj model.
Alternativa mi je Huawei Mate 8, ali njega ne mogu novog da nađem (po razumnijoj ceni, ima ga za oko 400e).
Hvala!
Pozdrav svima,da li ste imali iskustva sa mrtvim ili zaglavljenim pikselima na Xiaomi Redmi Note 4 telefonu,i uopste vase misljenje o tom androidu,posto planiram da ga uzmem uskoro.U konkurenciji su jos i Xiaomi Mi Max 2 i Mi5s(ne uzima mi se zbog manjeg ekrana i zbog bezela).Najvise sto mogu da izdvojim je 250 evra.Ako imate jos neke preporuke,slobodno napisite,ne mora samo Kinezi.
Ja imam Xiaomi vise od 3 godine. Na 1S nisam imao mrtve piksele. Na Redmi Note 3 imam vise, mada ni ne smetaju. :D MIUI je ocajan. Preporucujem ti neki custom ROM. Da mogu da biram uzeo bih Mi5s. Ne znam da li za 250E moze da se uzme Samsung A5 2016 ili 2017 (mada sumnjam)
Mislim da imam jedan mrtav piksel na mom RN4, imam telefon nekih mesec i nešto i uočio sam ga juče kada sam skinuo jednu od onih aplikacija za testiranje displeja na mrtve piksele... I već sam zaboravio da je tu. Imao sam mrtve piksele i na ganc novom Moto G, nalazio sam mrtve piksele i na dosta drugih telefona, ljudi i ne znaju da ih imaju.
PPI modernih smartfon displeja je dovoljno visok da se nekoliko mrtvih piksela ni ne primeti osim ako ih ne tražiš.
E, zaglavljeni pikseli su već nešto drugo... Toga, hvala Bogu, nemam :D
BTW, kao večiti stock Android korisnik mogu da kažem da MIUI-u ništa ne fali, mislio sam da će me izludeti ali jok - lepo radi, fino izgleda, uz custom launcher je situacija sasvim dobra. Naravno, i dalje preferiram čisti Android ali je MIUI dovoljno dobar da ni ne razmatram flešovanje LineageOS ili bilo kog custom ROM-a.
Prief Lirator
4.10.2017, 12:47
Jutros sam preuzeo Xiaomi Mi 4 sa carine, sa "plaćenim" dažbinama me izašao tačno 98,5 evra sa silikonskom maskom i folijom za ekran.
Odličan je, kvalitetan, metal sa strana, Full HD displej, 3 GB RAM, MIUI radi brzo i fino izgleda, definitivno odličan telefon za sitne pare.
To je prvi utisak.
Većini ljudi bi 16 GB memorije predstavljalo problem, ali meni ne.
https://i.imgur.com/39cfTpk.jpg
https://i.imgur.com/dyNtlEl.jpg
Uzeo sam skoro svoj prvi "kineski" telefon, Xiaomi Redmi 4X.
Odlična izrada, odličan ekran, odlična baterija, odlično radi, solidna kamera a dobra za ovaj cenovni rang, ima čak i led notifikaciju...realno mislim da ne može bolji telefon da se nađe za 130e.
Od mene jaka preoporuka za ovaj model, samo gledati 3GB/32GB (sa Global Rom-om) verziju mala je razlika u ceni u odnosu na 2GB/16GB a ipak više RAM/interne memorije znači.
danijeldav
4.10.2017, 19:06
Uzeo sam skoro svoj prvi "kineski" telefon, Xiaomi Redmi 4X.
Odlična izrada, odličan ekran, odlična baterija, odlično radi, solidna kamera a dobra za ovaj cenovni rang, ima čak i led notifikaciju...realno mislim da ne može bolji telefon da se nađe za 130e.
Od mene jaka preoporuka za ovaj model, samo gledati 3GB/32GB (sa Global Rom-om) verziju mala je razlika u ceni u odnosu na 2GB/16GB a ipak više RAM/interne memorije znači.
+1
Sent from my XT1650 using Tapatalk
Mislim da imam jedan mrtav piksel na mom RN4, imam telefon nekih mesec i nešto i uočio sam ga juče kada sam skinuo jednu od onih aplikacija za testiranje displeja na mrtve piksele...
Ipak nije mrtav piksel, samo veoma sitno oštećenje na staklu :D
Filip89x
15.10.2017, 10:48
Jutros sam preuzeo Xiaomi Mi 4 sa carine, sa "plaćenim" dažbinama me izašao tačno 98,5 evra sa silikonskom maskom i folijom za ekran.
Odličan je, kvalitetan, metal sa strana, Full HD displej, 3 GB RAM, MIUI radi brzo i fino izgleda, definitivno odličan telefon za sitne pare.
To je prvi utisak.
Većini ljudi bi 16 GB memorije predstavljalo G]
Heh ja sam ga platio 130eura sa carinom, porezom, silikonom, kaljenim staklom i sluskama pre godinu i po dana. Moj je 64GB LTE. To je za sad najbolje sto sam ikad prosao sa nekim telefonom prema odnosu ulozeno-dobijeno. Zanimljivo je kako Xiaomiju cena malo pada. Pre bude "out of stock" nego sto mu cena padne.
Ako ti dosadi Miui imas Dirty Unicorn Nougat 7.2.1 na kome radi sve bez greske ukljucujuci IR, dobijas munjevit fon sa boljim zvukom nego MIUI ,a malo gorom kamerom ali samo na nocnim fotkama. Tu bi posebno izdvojio Substratum teme i Viper audio. Inace vec uveliko ima i par varijanti kuvanog OREO ROM-a kome jos malo fali da bude 100% upotrebljiv, a veliki plus je sto su konacno uspeli da upakuju i MIUI camera app. Naravno mozes da se oprobash i na Windows 10 ali to ne bih savetovao posto traljavo radi ali to nije do telefona vec do Windows-a.
Eve gi moj nekd:
https://farm8.staticflickr.com/7393/27464702136_7b16ac9166.jpg (https://flic.kr/p/HQXM6b)
i sad (crno kaljeno staklo):
https://farm3.staticflickr.com/2944/33007435683_1052001ed2.jpg (https://flic.kr/p/ShKJEF)
momci zeleo bi da kupiom roditelju RN4 pa me nesto buni pa imam par pitanja za vas:
1 koja je razlika izmedju Xiaomi Redmi Note 4 i Xiaomi Redmi Note 4X (po onome sto sam video meni deluju indeticno)
2.Da li se isplatiti kupiti u radnji nekoj u Balkanskoj (zbog garacije koja u nekim radnjama iznosi 6 meseci) ili da se sam zezam sa aliexpress
3.Kolika je carina tipicno na takve telefone (vidm da se krecu od 130 do 160e)
4.Procitah za njih da je kamera katastroflana posebno u nocnim uslovima
Hvala unapred
Prief Lirator
22.10.2017, 20:57
Heh ja sam ga platio 130eura sa carinom, porezom, silikonom, kaljenim staklom i sluskama pre godinu i po dana.Ti si baš dobro prošao, a opet mislim da je i ovo povoljno s obzirom da je za moje potrebe bolji i povoljniji od Redmi serije.
Nego, da te pitam nešto u vezi MIUI.
Došao je sa Global Stable 8.2.1.0 i nije bilo OTA apdejtova dosad.
Na zvaničnom MIUI sajtu piše da je posljednja verzija 8.1.6.0. za Mi 4.
E sad, kako ovaj moj ima 8.2.1.0? :D
Je li to neki "izmišljeni" ROM od strane prodavaca?
Btw, brzo i stabilno radi, nema bloatware-a, a i došao je sa Google servisima, tako da djeluje legit, ali opet mi je zbunjujuća oznaka verzije.
momci zeleo bi da kupiom roditelju RN4 pa me nesto buni pa imam par pitanja za vas:
1 koja je razlika izmedju Xiaomi Redmi Note 4 i Xiaomi Redmi Note 4X (po onome sto sam video meni deluju indeticno)
2.Da li se isplatiti kupiti u radnji nekoj u Balkanskoj (zbog garacije koja u nekim radnjama iznosi 6 meseci) ili da se sam zezam sa aliexpress
3.Kolika je carina tipicno na takve telefone (vidm da se krecu od 130 do 160e)
4.Procitah za njih da je kamera katastroflana posebno u nocnim uslovima
Hvala unapred1. Obican ima Mediatek chipset, X ima Snapdragon.
2. Ja uzeo preko oglasa, nov, a nisam se cimao sa cekanjem i carinama.
3. U Srbiji 20% od procenjene vrednosti predmeta.
4. Nocu nije bajna, ni blizu, danju je sasvim korektna, pogotovo sa aftermarket aplikacijama za kameru. Mani se tih ideja da je kamera dobra ili ne, zato sto ti pouzdano kazem da iako postoje bolje i losije, ni jedna jedina nije ni prici najjeftinijim SLR aparatima. Kamera je solidna, ako se setim poslacu ti slike.
Carina je 10 %, porez još 20 % na tu cenu.
Imate li neku preporuku za jeftiniji smartphone tu do 60-80$? Sta se najbolje pokazalo u tom segmentu?
Vidim pojavio se neki Ulefone S7. Moze da se izme za 40$? Sta mislite?
Imate li neku preporuku za jeftiniji smartphone tu do 60-80$? Sta se najbolje pokazalo u tom segmentu?
Vidim pojavio se neki Ulefone S7. Moze da se izme za 40$? Sta mislite?
Bluboo Maya/Picasso 2/16 gb
Blackview A7/A8, razlika je u hw i $, ima 1/8 i 2/16
Umi Rome 1/8gb
Pogledaj i Gretel, uzimao sam par, super su za te pare 2/16gb i 1/8gb jeftinija verzija
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bluboo Maya/Picasso 2/16 gb
Blackview A7/A8, razlika je u hw i $, ima 1/8 i 2/16
Umi Rome 1/8gb
Pogledaj i Gretel, uzimao sam par, super su za te pare 2/16gb i 1/8gb jeftinija verzija
Hvala. Ovi jeftiniji modeli su svi po specifikacijama manje vise slicni ovom novom Ulefone S7, uglavnom je to to. Jedino me brine sto je S7 bas nov model, ali je i najjeftiniji, 40$ pre-order. Takodje mi se svidja sto je u pitanju cisti Android bez krs kineskih skinova a i dizajn je ok za te pare.
Pinstripe
23.10.2017, 14:47
Oukitel C5 ili C5 pro, do 60€ pruža dosta osim baterije od 2000mah.
LoneWolf
24.10.2017, 18:06
Oukitel C5 ili C5 pro, do 60€ pruža dosta osim baterije od 2000mah.
Taj mob je kao fiksni tel, duže će ti biti na punjaču nego u rukama. U 2017. se ne isplati kupovati Android ispod 2 gb rama, 16 gb prostora i 3000 mAh baterije, osim ako te muka ne natjera na neki kompromis.
MasterChief2
24.10.2017, 20:05
Telefon je 60 evra, ne znam sta ocekujtete od njega :D
svarogog
24.10.2017, 21:49
Jel imao neko iskustva sa brikovanjem telefona. Brikovao mi se Le Eco S3 x626 i nigde nema cestitog uputstva za unbrikovanje. Instalirao twrp normalno i pokrenuo ga i touch screen nije reagovao ali je telefon radio posto je oscilirla temp baterije i nakon toga sam ga ugasio i puf hardbrick. Komp ga vidi samo konstantno menja usb port u kojem je da li bi pomoglo da reinstaliram window pa da stavim samo drijvere koji mi trebaju ili neko ima dugu ideju. Probao sa ovim http://www.leeco.re/topic/16929-le-s3-le-x626-bricked-red-light/ ali mi flash tools izbacuje errore verovatno zbog usb porta.
GagiPappa
24.10.2017, 22:03
Oukitel k5000 na GearBest-u po promo ceni od 127e. Sa carinom i PDVom izadje 169e.
Nov model, po specifikacijama je odlican, 5.7 inch 1440 x 720, octa core, 4gb RAM, 64gb ROM, 5000mAh baterija, dual kamera od 16mp i 13mp (Sony i Samsung), brzo punjenje, zaobljen ekran, Android 7.0 na srpskom jeziku...
Deluje impresivno. Ne poznajem nikoga ko ima Oukitel, nisam ga ni video uzivo nikada ali sudeci po specifikaciji i izgledu deluje kao odlicna kupovina.
LoneWolf
24.10.2017, 23:59
Oukitel k5000 na GearBest-u po promo ceni od 127e. Sa carinom i PDVom izadje 169e.
Nov model, po specifikacijama je odlican, 5.7 inch 1440 x 720, octa core, 4gb RAM, 64gb ROM, 5000mAh baterija, dual kamera od 16mp i 13mp (Sony i Samsung), brzo punjenje, zaobljen ekran, Android 7.0 na srpskom jeziku...
Deluje impresivno. Ne poznajem nikoga ko ima Oukitel, nisam ga ni video uzivo nikada ali sudeci po specifikaciji i izgledu deluje kao odlicna kupovina.
Možda nekom ko je neupućen, jer za te pare imaš Xiaomi Redmi Note 4 koji sa 5.5", 4000 mAh baterijom, boljim procesorom i cijenom od 150-160€ predstavlja puno bolji izbor. Oukitel u tom cjenovnom rangu nema šta tražiti pored etabliranih i renomiranih brendova. To ti je kao da kupuješ auto pa imaš nov Mercedes sa 2.0 motorom i novu Daciu, isto 2.0, a kojim bi se prije vozao da ti ih ponude za sličnu lovu?🙂
Prief Lirator
25.10.2017, 9:22
Ti si baš dobro prošao, a opet mislim da je i ovo povoljno s obzirom da je za moje potrebe bolji i povoljniji od Redmi serije.
Nego, da te pitam nešto u vezi MIUI.
Došao je sa Global Stable 8.2.1.0 i nije bilo OTA apdejtova dosad.
Na zvaničnom MIUI sajtu piše da je posljednja verzija 8.1.6.0. za Mi 4.
E sad, kako ovaj moj ima 8.2.1.0? :D
Je li to neki "izmišljeni" ROM od strane prodavaca?
Btw, brzo i stabilno radi, nema bloatware-a, a i došao je sa Google servisima, tako da djeluje legit, ali opet mi je zbunjujuća oznaka verzije.Never mind, evo dobio sam MIUI 8.5.1.0 i na zvaničnom sajtu stoji da je to najnoviji tako da je sve ok.
I dalje ne znam zašto je do skoro na zvaničnom sajtu pisalo da je najnoviji 8.1.6.0 kad je najnoviji bio 8.2.1.0, ali nebitno.
svarogog
25.10.2017, 14:23
Kolika je realna cena da trazim za brikovan Leeco S3 x626 posto nista od popravke izgleda juce sam proveo 5 sati pokusavajuci ali bez uspeha.
LoneWolf
25.10.2017, 14:41
Kolika je realna cena da trazim za brikovan Leeco S3 x626 posto nista od popravke izgleda juce sam proveo 5 sati pokusavajuci ali bez uspeha.
Dobio si odgovor na drugom forumu, ne razumijem u čemu je problem: odeš na Needrom, skineš 023s ROM, instaliraš njega i odgovarajući TWRP, pratiš uputstvo iz teme od tamo sa foruma (linkovanje je ovdje zabranjeno blabla) i unbrickovaćeš ga. Čitaj, gledaj, korak po korak. Polako.
svarogog
25.10.2017, 14:58
Eh da je tako lako na telefonu nije moguce pokrenuti fastboot ili bilo sta samo crn ekran komp ga vidi ali uputstvo koje postoji ne funkcionise probao i cist sistem sa samo tim drajverima iste greske mi flash tools izbacuju. Isti problem postoji i na Le 2 sad neki su uspeli neki ne ja verovatno radim nesto pogresno.Ili mozda neko moze da predlozi neki servis za unbrikovanje. Razmisljam da uzmem Xiaomi Redmi 4X ili Xiaomi Redmi note 4X cena je skoro ista jedino sto me muci je koliko ce veci ekran jesti vise baterije ali i note ima bolji hardware.Jedini plus Xiaomi Redmi 4X je sto mi bas izgleda brutalno a i ne igram neke zahtevne igre.
Pinstripe
25.10.2017, 15:09
Taj mob je kao fiksni tel, duže će ti biti na punjaču nego u rukama. U 2017. se ne isplati kupovati Android ispod 2 gb rama, 16 gb prostora i 3000 mAh baterije, osim ako te muka ne natjera na neki kompromis.
Od svega što si naveo ima -1000mah kapacitet baterije tj 2000mah.
Radi dobro bez da trokira i da mora da se resetuje ili vadi baterija, čvrst je i toliko padova mi je izdržao da se i sam čudim kako je čitav a plaćen je 46e.
Eto moj xa1 ultra samo 2700mAh a nikako da traje baterija manje od jednog dana. Osim interneta gledam bar sat vremena dnevno i go tv...
A što se baterija tiče Kinezi su prvi pa dva koraka niže ostali...
Filip89x
25.10.2017, 16:13
Prief Lirator@ To je tad bila cena, jedino sto mi je uletala 64gb verzija po slicnoj ceni. Bilo xy ponuda na Aliju i Alibabi tada. Jedino sto je crna verzija bila u deficitu i duplo skuplja.
Inace Mi4 je iz perioda kada nije bila kontrola nad ROMovima. Moje je stigao sa nekim neoficijalnim spijunom. Ko god ga je pazario da ja znam imao je neoficijalni ROM. Tako da vrlo moguce da si u istom loncu. Ne oklevaj, obavezno predji na developer MIUI 9. Ja sam na developeru od pocetka. Za godinu i po dana nisam imao niti jedan bag ni bilo kakvo usporavanje sistema.
Da li neko ima iskustva sa redmi note 4x sa mtk heliox20 procesorom? Da li se on isplati u odnosu na sd 625? Ja inicijalno sam nasao da je mtk jaci potrosac i da se neki ljudi zale na neki slowdown i pregrevanje tog cipa?
Da li neko ima iskustva sa redmi note 4x sa mtk heliox20 procesorom? Da li se on isplati u odnosu na sd 625? Ja inicijalno sam nasao da je mtk jaci potrosac i da se neki ljudi zale na neki slowdown i pregrevanje tog cipa?Nema pregrevanja ni usporavanja. Baterija traje oko 2 dana nekim umerenim koriscenjem, ako ga propisni gazis nece sastaviti ceo dan... bez ispustanja iz ruku znaci. Ne mogu da ga poredim sa RN4X, tj Snapdragonom, nisam koristio, ali je MTK sasvim korektan. Uzgred - 4X je Snapdragon, samo 4 je MTK X20.
E Mediatek ima neke tripove sa kernelima, tj. kako ja vidim updates kasne podosta. Meni to nije problem, ali ako trazis najnovije nonstop, mani se MTK.
stefan8661
27.10.2017, 17:42
Da li neko ima iskustva sa redmi note 4x sa mtk heliox20 procesorom? Da li se on isplati u odnosu na sd 625? Ja inicijalno sam nasao da je mtk jaci potrosac i da se neki ljudi zale na neki slowdown i pregrevanje tog cipa?Mtk je jaci malo, odnosno brzi, ne pregreva se ali garant trosi vise baterije od SD. Ako ti je bitna baterija i brzi update idi na snapdragon. Ja bih pre uzeo sd nego mtk.
Nema pregrevanja ni usporavanja. Baterija traje oko 2 dana nekim umerenim koriscenjem, ako ga propisni gazis nece sastaviti ceo dan... bez ispustanja iz ruku znaci. Ne mogu da ga poredim sa RN4X, tj Snapdragonom, nisam koristio, ali je MTK sasvim korektan. Uzgred - 4X je Snapdragon, samo 4 je MTK X20.
E Mediatek ima neke tripove sa kernelima, tj. kako ja vidim updates kasne podosta. Meni to nije problem, ali ako trazis najnovije nonstop, mani se MTK.
pa to sam i ja mislio dok nisam pazadio redmi note 4x sa MTK X20.ako negog interesuje to je model sa 4gb rama i 64gb rom i vratio ga posle 15 minuta,
Pomislio sam da se u radnji nisu zeznuli ali plastiku je imao na vrhu i dnu i IR senzor koji RN 4 nema,u sofveru se indetifikovo kao RN4X
Procito sam u meomentu da se pregreva pa nisam hteo da rizikujem i vratio u prodavnicu. Jos jedan info navodno ovi HI end 4gb verizje samo dolaze sa MTK procesorima (4X) dok RN4 u 4gb/64 imas sa SD procesorima ili MTK varijantu (cena kod na 22k)
evo ako nekog interesuje model,kod nas kosta 20 740 dinara
https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-4x--mtk-helio-x20--2-1ghz-4gb-ram-64gb-rom-8827.html
pa to sam i ja mislio dok nisam pazadio redmi note 4x sa MTK X20.ako negog interesuje to je model sa 4gb rama i 64gb rom i vratio ga posle 15 minuta,
Pomislio sam da se u radnji nisu zeznuli ali plastiku je imao na vrhu i dnu i IR senzor koji RN 4 nema,u sofveru se indetifikovo kao RN4X
Procito sam u meomentu da se pregreva pa nisam hteo da rizikujem i vratio u prodavnicu. Jos jedan info navodno ovi HI end 4gb verizje samo dolaze sa MTK procesorima (4X) dok RN4 u 4gb/64 imas sa SD procesorima
evo ako nekog interesuje model,kod nas kosta 20 740 dinara
https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-4x--mtk-helio-x20--2-1ghz-4gb-ram-64gb-rom-8827.htmlDaklem, moj je kompletno aluminijumski bez ikakve plastike sem dve linije za antenu, ima IR gore na sredini, CPU-Z ga prepoznaje samo kao Redmi Note 4. 3GB RAM i 16GB interne memorije, Helios X20 Deca Core, Mali T880 GPU. Ne bi me cudila konfuzija sa Kinezima, ali koliko sam pratio trebalo bi da SD ima X a MTK ne.
Ovaj telefon se ne pregreva niti usporava, baterija radi solidno (nemam SD da uporedim s njime, navodno je MTK jaci cipset). Updates kasne zato sto Mediatek ne otkljucava kernel bootloader something something, i to je mana, premda meni ne smeta previse. A da, baterija je bila uzas dok nisam ubacio 4G karticu, navodno bez nje ne gasi Cell Radio, ne ide u standby pa za noc ode pola, kao i povecana potrosnja bez koriscenja uopste.
znaci moja odluka da ga vratim je bila ispravnoa,jos jedna stvar na kutiji nije bilo napisano da je globalna verzija,umesto toga je bila nalepnica china mobile. Adapter je trebao za punjac,video sam da ima global verziu MIU softvera 8.5.2 valjda. Hvala na info,coe dan se premisljam da li sam pametno postupio
znaci moja odluka da ga vratim je bila ispravnoa,jos jedna stvar na kutiji nije bilo napisano da je globalna verzija,umesto toga je bila nalepnica china mobile. Adapter je trebao za punjac,video sam da ima global verziu MIU softvera 8.5.2 valjda. Hvala na info,coe dan se premisljam da li sam pametno postupioImam ga od februara, nemam na sta da se pozalim do danas, jak je za kad treba, baterija je ogromna, ne verujem da sam ikako mogao bolje da prodjem za 180 evra.
LoneWolf
27.10.2017, 23:46
Apdejti kod Xiaomija ne kasne jer se u stopu prate MTK Helio x20 i Qualcomm Snapdragon ako koristite fabričke romove. Vendor i kuhani romovi nemaju OTA, a originalni fabrički se apdejtuju svakih mjesec-dva. Generalno, MTK je jači i nešto veći potrošač baterije, ali glavna prednost mu je dodatni 1 gb rama, jer koliko vidim MTK dolazi sa 4gb a SD sa 3 gb rama, ili se možebit varam. Uz to, i MTK i SD podržavaju brzo punjenje (svaki svoju verziju na svoj način) pa je i to bitan detalj za vas koji se premišljate/kolebate oko izbora. Telefon ni CPU na telefonu fizički NE MOŽE da se pregrije pri nekom normalnom korištenju, nego samo može da mu poraste temperatura koja se osjeti pod rukom tokom intenzivnijeg gaminga i slično, ali ni modernom PC-ju "nije svejedno" kad radi intenzivno, a kamoli telefonu. Naravno, to nisu temperature koje mogu da "skuhaju" procesor ni telefon, niti poznajem ikog kome se CPU na smartfonu "istopio" pod rukom.
MasterChief2
30.10.2017, 7:22
https://www.geekbuying.com/item/International-Version-LeTV-LeEco-Le-2-X527-3GB-32GB-Smartphone---Gray-373063.html
Za sto evra nema bolje :) Razmisljam se da ga uzmem majci, da zameni svoj prastari Sony..
Danas sam dobio apdejt na MIUI 9 na mom RN4. Konačno split screen! Telefon radi malo življe... Možda. U najgorem slučaju isto. Ali je već radio odlično tako da sam zadovoljan.
Za šta služi split screen?
Da otvoriš dve aplikacije paralelno na ekranu, jednu iznad druge. A na 5.5" je vrlo upotrebljivo kad ti treba da nešto par puta kopi-pejstuješ iz aplikacije u aplikaciju.
Nisam znao, ja sam mislio to je nešto vezano za igrice pa može split screen sa dva igrača i slično🙂
Pozdrav deugari. Nije me bilo odavno. Tražim neke telefone za jeftine pare do 80-90$. Naravno da ima 2gb RAMA i HD ekran, a ostalo nije bitno. Ja pratim aliexpres, a pandawill više ne mogu da otvara bar nisam pre godinu dana kad sam pokušao. Ne pratim više kineze pa sam potpuno zardjao kad je to u pitanju. Trenutno imam wiko rainbow iz mts-a i zadovoljan sam s njim, jedino što ne može više da isprati moje zahteve.
Edit.
Predložite mi modele i prodavnice odakle bih mogao da poručim. Hvala.
Prief Lirator
12.11.2017, 1:05
Zajčik, dugo te nije bilo, sjećam se kad smo ti i ja bilo dosta aktivni na ovoj temi, a onda sam i ja pomalo izgubio interes za kineske telefone. :D
Do skoro sam koristio polovan Nexus 5, odličan telefon, a skoro sam naručio Xiaomi Mi 4, koji je takođe solidan, i bolji od nižerazrednih Kineza.
Dobra stvar je da su cijene dosta pale i da telefon za tebe može da se nađe već od 60-70 dolara.
Evo ovaj sajt filtrira telefone, podesio sam da pokazuje sa 2 GB RAM i HD rezolucijom (pa nadalje): https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones/exclude_priceless,f_min_d+screenResolutionHeight.1 200,f_min_dr+value.2048,order.usdPrice,order_type. asc
HomTom i Oukitel su sada aktuelni i imaju pozitivne kritike, pogledaj njih.
I kod nas imaš od već 11-12k Xiaomi modele sa specifikacijama koje bi tebi odgovarale tako da ti se naručivanje iz Kine možda i ne isplati jer će ti sa porezom izaći na isto. Novi naravno. Ima ih i po KP i po... logičkim mobilnim shopovima npr. Tamo sam ih barem ja viđao, ne znam ko još kod nas prodaje kineze a da ima dobar izbor.
Prief hvala na linku. Ima svega i svačega nešto ću već odabrati. Jedino što me kopka je vkworld mix /plus. Malo mi prelazi budzet 100$ a jako mi se svidja a plus verzija ima i 3gb rama. Verovatno ću sačekati platu da dodam za njega.
Ima cubota u nekim ovdašnjim prodavnicama, ali su precenjeni pa idu i do 25k za verzije sa 3gb rama. Osnovne sa 1gb koštaju oko 10 a poneki kao Blackview za verzije sa 2gb oko 13-14k. Videču šta mi je činiti. U svakom slučaju ću nešto kupiti.
Edit
@doktor poklopili smo se sa pisanjm. Kao što rekoh već vagam i te koje si spomenuo.
Prief Lirator
12.11.2017, 18:09
Jedino što me kopka je vkworld mix /plus.Koliko god lijepo izgledao i imao dobre specifikacije na papiru, mislim da je za oko 100 dolara bolje da ideš na Xiaomi ili LeEco koji su provjereni.
Nižerazredni Kinezi su dobri samo ispod 100 dolara.
Ja sam Xiaomi Mi 4 platio manje od 100 dolara (verzija sa 3 GB RAM), a vidim da je sad poskupio na 110 dolara.
Evo imaš ovu zvijer sa 4 GB RAM za samo 100 dolara: https://www.geekbuying.com/item/LeTV-LeEco-Le-S3-X626-5-5-Inch-4GB-32GB-Gold-383998.html?source=ShareAsale
+1 za bilo šta što je već na neki način dokazano kao što jeste Xiaomi, LeEco, Meizu...
Iz nekog svog ličnog iskustva, npr. imao sam na kratko Bluboo, prošli mi kroz ruke i neki jeftiniji Dodge itd. Fale njima i sreda i krajevi. Recimo lepi su i na papiru i na oko... ali uvek se tu ugrade neke mane... Npr. kretanje kroz najobičnije menije koje secka i štuca iako telefon ima Quad, 2GB rama i sasvim pristojan sintetički skor. I još tako razne sitne manice koje ti zbirno vrlo lako ubiju želju da taj telefon koristiš sem ako ne moraš. I barem je moj osećaj u tim situacijama da nisam ustvari uštedeo 20-30€ na jeftinijem kinezu nego sam bezveze potrošio 80€ a nisam dobio šta sam želeo.
nemoj kupovati kineze ispod 100e,ja sam korisitio malo dodge x5 kratko i mogu ti reci za osobu koju ga je koristila da je bio i kod nje tragikomican a tek zamisli kod nekoga ko je malo zahtevniji korisnik.
Skupi pare i plati neki skuplji kinez ili idi polovnom rutom
MasterChief2
12.11.2017, 21:58
Moj glas ide za LeEco, stvarno vrhunski telefoni. I sto se tice izrade, i sto se tice fluidnosti u radu. Sestri sam pre godinu dana bas za 100 evra kupio LeEco Le 1S i jos uvek telefon radi sasvim brzo, a ona je bas zahtevan korisnik. Znaci stalno upaljen fejs, messenger, instagram, whatsapp, i po koja igrica.
supressor
14.11.2017, 8:41
Cubot, Blackview,UMi....ja bih ih izbegavao. Narocito jeftinije modele.
Trenutno koristimo u porodici Blackview R7, proslogodisnji njihov flagship, UMI Iron, Cubot Rainbow, Blackview Omega Pro.
Osim Rainbowa koji ima 1gb ram i dual core, ostali su svi octa core sa 3 ili 4gb RaM itd. Znaci ispod haube nisu losi...Međutim....
Tehnička podrška je misaona imenica. Sa kojim androidom izadje-to je to, nama poboljšanja sistema-a stvarno ima mnogo sitnica koje bi se softverski mogle dosta poboljsati.
Ja bih se drzao xiaomi/meizu/ mozda zte(mada kod nas nesto nije popularan u poslednje vreme)...
Secam sam uzeo Xiaomi RN2, update sam imao na skoro svake dve nedelje. Stvarno vode racuna sta korisnici kazu.
Uzeo Oukitel K3 u pretprodaji, i crni i plavi. Da vidim koji mi se vise svidja, bice plavi, pa cu lako na oglase crni. A telefon vrhunski izgleda, lux (ne bih eksperimentisao da nisam prezadovoljan sa kvalitetom k10000), ima 6000mah, 4 kamere, 4GB ram, 64 memorije, otisak prsta, 5,5inca, prezadovoljan!
Hajd i ovde da pitam kao i u temi ispod,
Da li postoji neki telefon u Android svetu koji je u tom cenovnom rangu (250 evra) a da parira iPhone-u SE? Ja sam ga uzeo pocetkom septembra i od kad sam presao na iOS 11 sam izuzetno nezadovoljan i razocaran ponasanjem apple-a prema korisnicima, i zelim da se vratim na android.
Pre njega sam imao P9 Lite koji je bagovao uzasno.
Kod telefona mi je najbitnija brzina (da ne otvorim 3 aplikacije i da krene da zabada), baterija (da moze bez problema da izgura dan srednje intenzivnog koriscenja) i da kameru kad hocu da upalim, da mi to uradi instant, a ne da cekam sto godina da se upali (sto je bio slucaj sa huaweijem)
Filip89x
14.11.2017, 19:48
^^ Od kineski mozda Xiaomi Mi A1, meni je stigao pre mesec dana, malo sam ga koristio i prodao. Dugo nisam imo fon sa tako dobrim zvukom. To bi posebno izdvojio. OS mu je klot android sa zagarantovanom podrskom za OREO ali i predstojeci android 9.
http://i.imgur.com/bD0Oxo5l.jpg (https://imgur.com/bD0Oxo5)
http://i.imgur.com/m6weunwl.jpg (https://imgur.com/m6weunw)
Sve ostalo je stvarno na premium nivou od izrade preko brzine, podrske i kamere. Posebno bih izdvojio portret mod kod kamere.
Najbolje baci pogled na testove i recenzije po netu i YT...
Portret mod
http://en.miui.com/thread-1046819-1-1.html
Zvuk
http://c.mi.com/thread-383270-1-0.html
^Meni je baterija najbitnija iskreno, slabo koristim zvucnik, uglavnom koristim sennheiser sluske. :D Kamera je vrh :o
Trebalo bi za neki dan da mi stigne Xiaomi Mi Max 2 sa 5300 mAh baterijom pa ce da padne neki review za ljude koji ne balave nad sintetikom vec im treba phablet sa krstenom baterijom.
NIx Car@ Baterija je sasvim ok bolje ce da gura nego IPhone CE i Huawei p9lite. Dan i po bez problema.
Lanikor@ Ja koristim Max 2:to_care: Mislim da ces biti zadovoljan. Ja sam mu nasao dve mane koje nisu ubitacne. Slabo osvetljenje ekrana na jakom suncu i rasipanje zvuka na zvucniku za razgovor (dobro se cuje ali cuju se mnogo okolo ko da sam na spikerfonu)
Ako je samo to bicu super zadovoljan, nikad mi nije nesto preterano znacila vidljivost na suncu, kad mi zatreba da vidim nesto ide brightness na max cisto da vidim minimalno sta se desava. Rasipanje zvuka takodje nije bitno dokle god ja cujem glasno i jasno.
Jedino za dimenzije jos nagadjam kako ce da legne, vec sam na 5,7" na Note 4 i prihvatljivo je ali 6,44" ce da bude bas vidljiv skok :P Dobra stvar je sto izbegavam da drzim telefon u dzepu duze vreme pa ce to bar da bude razlog vise.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Meni su mnogi govorili za iPhone SE i za p9lite da mogu dan i po da izdrze bez problema pa sam oba morao 2x dnevno da punim :D
Filip89x
15.11.2017, 12:52
^^To je zato sto nisu realni ljudi. Ali sve zavisi i koliko koristis telefon. Za moj mi4 pricalo se po forumima da traje baterija dva dana minimum. Ali kod mene obrni okreni na kraju svakog radnog dana obavezno ide na punjac sto mi savrseno odgovara. Uglavnom bolje drzi Mia1 od p9 lite i CE svskako.
Jeste malo stariji ali razmotri i Nexus 5x...
Prief Lirator
15.11.2017, 13:21
Način i vrijeme upotrebe se razlikuje od osobe do osobe i zato nema smisla govoriti o tome.
Obično se trajanje baterije izražava u vremenu sa uključenim ekranom.
Ja imam Xiaomi Mi 4 i postižem između 6 i 7 sati ekrana pri laganijoj upotrebi (Viber, WhatsApp, čitanje teksta, lagano surfanje).
Ako preovladava YouTube i surfanje, onda izvlačim manje od 5 sati ekrana.
E onda dolazimo do još jedne razlike, a to je koliko sati dnevno koristite telefon,
Ako ga ne ispuštate iz ruku logično je da ćete ga puniti više puta.
Zato me nervira kad neko kaže "izdrži x dana" ili "punim ga x puta u toku dana".
A i to punjenje nije od 0% do 100%, pa opet nema egzaktnog podatka.
LoneWolf
15.11.2017, 14:33
U 2017. godini besmisleno je bacati bilo koje pare na telefon sa baterijom ispod 3000 mAh, osim ako nije najbitnija cijena pa se toleriše nabavka nekog krša tipa Doogee, Bluboo, Blackview i sl. Zavisno od potreba, meni je na LeEco X626 sa Helio X20 i 4/32gb uz intenzivan rad SOT prešao barijeru od 5-6 sati na full brightnessu, uz gaming, surf, wifi, Viber, pozive i poruke, a imam i brzi punjač koji je došao uz njega tako da ni sporo punjenje više nije problem. Različite potrebe različitih ljudi.
Moze i velika baterija i brzo punjenje, Mi Max 2 se napuni od ~5% do 100% za do 2 i po sata, Filip moze da posvedoci.
U principu meni su dojadili flagshipovi sa milion funkcija od kojih moras da pogasis 90% da bi izdrzali od ujutru do uvece bez dopunjavanja, valjda ce nadolazeci kinezi da poguraju pricu ka boljim baterijama sa vecim kapacitetom, posto chipset vec moze da isporuci performanse uz malu potrosnju.
Trenutno stanje je da sto vise ustedi Qualcomm na potrosnji, veci displej nabiju na isti i onda mu dodje na isto.
Posle par dana surfa i čitanja svega i svačega kao i gledanja YT, malo sam ušao u štos. Današnji najjeftiniji cpu modeli su još s kraja 2015 kada su 6595 i 88 otišli u penziju. Čak mislim da imam post o promeni modela na tržištu mtk cipseta i prelasku na 64-bitnu tehnologiju, smo ko zna gde je to u ovom moru stranica. Takodje mali 400 porastao i sad je mali 720 sa lepim napretkom.
No bilo kako bilo, ja se zaljubio u mix modele svih proizvodjača, a koliko sam shvatio svima su uzor meizu mix model bez bezela. Neka me neko ispravi ako grešim. Možda bih i mogao naći neki xiaomijev model za te pare, ali moram duzmem jedan bezel-less telefon.
Trenutno imam troumljenje vkworld mix plus, umidigi cristal i leEko s3, a poslednja alternativa ulefone s8 ako ne skupim dovoljno. Svi prelaze budzet, ali nek ide život. Možda bih najradje maze alpha ali neče moći.
Imam poprilično iskustva sa online prodavnicama kao fasttech, GearBest, heavengifts gde sam kupovao dosta vape opreme , pa ću probati tamo da se snadjem, jer imam dosta poena, pa bih mogao da ih iskoristim. Ovo je trenutno moja preokupacija i hobi. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171115/dfbdb4e30425d2cb3a0080706da03aba.jpg
LoneWolf
15.11.2017, 19:19
Izvini ali ozbiljno ne znam, jel ovo neka oprema za drogiranje, elektronske cigare ili nešto treće? Ako ganjaš bezeless telefon odmah križaj LeEco jer ima crne bezele koji se ne vide samo kad je ugašen.
Izvini ali ozbiljno ne znam, jel ovo neka oprema za drogiranje, elektronske cigare ili nešto treće? Ako ganjaš bezeless telefon odmah križaj LeEco jer ima crne bezele koji se ne vide samo kad je ugašen.
Vaporizer obican (e-cigara)
Izvini ali ozbiljno ne znam, jel ovo neka oprema za drogiranje, elektronske cigare ili nešto treće? Ako ganjaš bezeless telefon odmah križaj LeEco jer ima crne bezele koji se ne vide samo kad je ugašen.Pu, pu, pu pljuni tri puta, kakva droga džaba te bilo!? @Lone čista elektronika . Čipovi, memorija (ne kao kod telefona) ali ima raznih mogućnosti, od temperatur control , memory prest funkcija, snage u watima, voltima, amperima. Čista nauka koju su kinezi, a ko drugi, doveli do savršenstva. Inače uspešno odolevam cigaretama već dve i po godine uz ove i još dosta sprava koje imam.
Elem leEco je tu samo zbog dizajna, nije loš na prvi pogled. Da, i doogee mix lite bi možda mogao da dodje u uži izbor, ali ga kude zbog ekrana, ima suviše tople boje, pa mu je bela dosta žućkasta.
Ima li neki Lecco da mu je ekran manji od 5,5 inča? :)
MasterChief2
17.11.2017, 19:03
Mislim da nema. Svi su 5.5+ inca.
Stigao Mi Max 2, fenomenalan telefon
Mislim da nema. Svi su 5.5+ inca.
Šteta... :(
Filip89x
18.11.2017, 11:51
Lanikor (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=12970)@ Kad se slegnu utisci daj neki opis. Mislim da ces biti zadovoljan.
Ako porucujes zastitno staklo, obaveyno uzmi u boji. Obicno skroz providno ne ide od ivice do ivice. Ako uzimas zastitnu masku, obavezno uzmi gumenu! Ja sam uzeo elegantnu tanku plavu i ispucala je sama od sebe jer je velika da bi bila toliko tanka.
Keva mi ide u penziju uskoro, pa sam za nju hteo nekog kineza da uzmem za 150-170 evra. (sebi gledam ove skuplje modele :D ). Trenutno ima coolpad modenu i on u sebi ima slot za 2 sima + slot za SD. Zanima me koji kinez ima isto to?
Filip89x
18.11.2017, 15:48
Pogledaj Oukitel. Imas gomilu kod nas u oglasima (sa realnom cenom), ne mora da cekas iz Kine.
Bolji su od coolpeda, tesle, vivaxa i tome slicnih.
MasterChief2
18.11.2017, 17:33
Pogledaj Oukitel. Imas gomilu kod nas u oglasima (sa realnom cenom), ne mora da cekas iz Kine.
Bolji su od coolpeda, tesle, vivaxa i tome slicnih.
CoolPad se dosta popravio od kada ih je LeEco kupio. Jedan od jako dobrih telefona sa jako dobrom baterijom je CoolPad Cool 1.
Lanikor (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=12970)@ Kad se slegnu utisci daj neki opis. Mislim da ces biti zadovoljan.
Ako porucujes zastitno staklo, obaveyno uzmi u boji. Obicno skroz providno ne ide od ivice do ivice. Ako uzimas zastitnu masku, obavezno uzmi gumenu! Ja sam uzeo elegantnu tanku plavu i ispucala je sama od sebe jer je velika da bi bila toliko tanka.Bice sigurno, samo da se slegnu utisci malo, za sad vise nego zadovoljan. Imas Nillkin scrub sa folijom za oko 850 na KP ako ni ta ne legne, sad sam isprobao neke obicne od 600 dinara (deru) i nijedna ne pasuje kako treba.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171118/2fd32122ec587e233a1cfb62543ea8b8.jpg
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
LoneWolf
18.11.2017, 19:03
Keva mi ide u penziju uskoro, pa sam za nju hteo nekog kineza da uzmem za 150-170 evra. (sebi gledam ove skuplje modele :D ). Trenutno ima coolpad modenu i on u sebi ima slot za 2 sima + slot za SD. Zanima me koji kinez ima isto to?
Za te pare Xiaomi Redmi Note 4 sa 3 gb rama, 32 gb rom i Snapdragon CPU, ili 4 gb ram, 32 gb rom i MTK CPU. Zašto, pa zato što ima dobru kameru, izdržljivu bateriju, jedino ako smeta 5.5" veličina onda može ići na Xiaomi Redmi 4X (bez note) koji je manji telefon sa dobrom kamerom i baterijom. Oukitel je krš brend, tri klase ispod Xiaomija, LeEco, Coolpada...uzmi njega jedino ako ubodeš za 49.99$ + poklon frižider i podmetač za pivo
Kasnice malo Mi Max 2 review jer je sa mojim nacinom koriscenja baterija usla u treci dan bez punjenja i ima jos 23% :P
Filip89x
21.11.2017, 15:13
Ista prica i kod mene, nece da se isprazni:to_care:
Evo tera cetvrti dan bez problema a nisam ga ni prilagodio skroz, na GSam pise 3 dana 12 sati od poslednjeg punjenja a imam jos 12% :P Do sad najbolji telefon koji sam koristio definitivno, samo jos da ga zastitim Nillkinom koji stize veceras i to je to.
Moze li screen shot trajanja baterije, koliki je screen time.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Evo u momentu pre nego sto sam ga stavio na punjachttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20171124/81c1783265b47f18f99c10bb83d43107.jpg
Prvi put da me je nešto iznerviralo na mom RN4. Dobio sam juče neki apdejt za "Apps" aplikaciju i sad ona vuče apdejtove za instalirane aplikacije umesto Play Store??? I ne mogu nikako da rekonfigurišem to? Je l' ta app zapravo vuče apdejtove sa PS ili šta?
Prvi put da me je nešto iznerviralo na mom RN4. Dobio sam juče neki apdejt za "Apps" aplikaciju i sad ona vuče apdejtove za instalirane aplikacije umesto Play Store??? I ne mogu nikako da rekonfigurišem to? Je l' ta app zapravo vuče apdejtove sa PS ili šta?
Mislim da ti to vuče samo updajte za sistemske Xiaomi apllikacije (Calendar, Messanging, Contacts, Digitron itd, kojih ni nema na Playstore-u). jedino ako su sad nešto dodatno promenili mada sumnjam da jesu.
I kod mene je to samo za sistemske, a za skoro 2 godine sam možda 2-3 puta video da su se apdejtovale tako da nije nešto što bi trebalo da te ometa.
Jok, sada nudi (i automatski skida) apdejtove za svakakve aplikacije uključujući i Guglove. Mada i Guglove su sistemski instalirane... Pratiću šta se dešava i šta apdejtuje.
LoneWolf
28.11.2017, 14:01
Kineska kontrašpijunaža😛
To moze da se iskljuci lagano preko Apps aplikacije. Inace cesce ima azuriranja dostupna i pre nego sto se pojave na Play Store.
EDIT: Ima da poludim od ovog TT, kako god da dodam fotku on je okaci u ogromnoj rezoluciji preko pola strane...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171128/59d64ee4b9436838fd207973084e6ef6.jpg
Hteo sam da isključim to ali nisam bio siguran da li bi trebalo i da li će uticati na apdejtovanje sistemskih aplikacija... Mada je taj setting izdvojen pa ne bi trebalo.
EDIT: Isključio. Sada da vidimo da li će uopšte Play Store da apdejtuje aplikacije koje je Mi Apps apdejtovao pre toga.
Hteo sam da isključim to ali nisam bio siguran da li bi trebalo i da li će uticati na apdejtovanje sistemskih aplikacija... Mada je taj setting izdvojen pa ne bi trebalo.
EDIT: Isključio. Sada da vidimo da li će uopšte Play Store da apdejtuje aplikacije koje je Mi Apps apdejtovao pre toga.Ne verujem, u najgoru ruku moraces rucno ali ionako ih nema puno.
Filip89x
29.11.2017, 14:59
Kod mene na developer rom-u da budem iskren nisam primetio kod sebe ni na MAX 2 ni na Mi4, update jos uvek ide preko store-a. Samo MI aplikacije idu preko te interne aplikacije, mada opet u poslednje vreme MIUI forum i MI remote su dobili update isto preko store-a... Trenutno sam na 9.7.11.23 M9 od petka.;)
Ljudi šta se dešava sa pandawill sajtom? Ne radi uopšte. Šta god otvorim ostane na naslovnoj strani i ne mrda. Ne mogu da se ulogujem, ne mogu da otvorim ništa.
Probao sam da promenim brauzer, ali se sve isto dešava. I na kompu i na fonu je isti slučaj.
Prief Lirator
3.12.2017, 23:24
PandaWill je propao, mjesecima ne funkcioniše.
Početkom ove godine su ukinuli Happy Hour, aukcije, smanjili su ponudu, podigli cijene, prestali odgovarati na pitanja, prestali objavljivati na svojoj FB stranici i onda se sajt prstao sa funkcijom, vjerovatno su bankrotirali.
Ali bez obzira na njih, imaš puno drugih provjerenih sajtova.
AliExpress obično nudi dobre cijene, a na kimovil.com možeš pretražiti gdje je najjeftinije.
Ma ok je to, nego nisam znao za pandawill, rekoh da vidim i kod njih. Za sad mi na GearBestu najbolja ponuda. Jbg tek sutra ću imati kintu, a na FastTechu vkworld mix plus koji sam planirao bio za black friday i saiber monday svega 85$ sa 15 posto popusta. Sad su i na aliexpresu i na FastTechu i na GearBestu sve iste cene, 99$ za verziju sa 2gb rama a 109 za verziju sa 3gb. Videću da li ću sutr ili da sačekam još koji dan neku božićnu rasprodaju.
Pandawill je prop'o ima godina i po dana.
Prief Lirator
4.12.2017, 0:24
vkworld mix plus koji sam planirao na aliexpresu i na FastTechu i na GearBestu sve iste cene, 99$ za verziju sa 2gb rama a 109 za verziju sa 3gb.Nisam siguran da li je to dobar izbor, Vkworld je garažni brend i taj telefon ništa ne nudi osim što kopira Xiaomi Mi Mix.
Vernee ima pozitivne kritike i nudi telefon sa 4 GB RAM za 105 dolara: https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_733428.html?wid=11
Imaš za te pare i LeEco S3 sa 4/32, USB type C, 21 mpx kamerom, nadogradiv na Android 7 putem AOSP roma, u svakom slučaju provjeren brend, Helio X20, FullHD 5.5" display, za te pare nema bolje. Nasuprot njemu, brend Vernee je nastao kao konglomerat Indijaca i Kineza, pa ne nudi baš puno razloga za, nego više naginje ka protiv. Isto tako, bilo koji Xiaomi čak i sa 2-3 gb rama je bolji od Verneea sa 4, jer je softver optimizovan i puno ispeglaniji.
asteriks254
5.12.2017, 12:15
Razmisljam da uzmem na Aliju Homtom HT16 za posao,da li neko ima iskustva sa ovim telefonom i sa ovom markom,kosta samo 37 dolara najvise 49,99 valjda zavisi od zemlje iz koje se transportuje Rusija ili Kina.Kakve su sanse da se ne plati carina i pdv s obzirom na cenu?;):D
Doogee (Homtom) je garažni kineski brend druge klase u odnosu na Xiaomi i jače igrače. Ciljaju na budžetski segment telefona po principu "koliko para, toliko muzike" a taj HT16 je sasvim OK mob za te pare. Jedino što su na njemu lagali je istinski kapacitet baterije, i bili su svojevremeno dio skandala vezanog za to. 37 dolara je 30-tak €, a te pare stučeš u kafani za sat vremena. Ako budeš kupovao, zamoli prodavca da upali i testira mob, da ti ne pošalju neki sa odlijepljenim displejem, otpalim dugmićima i slično. Kako kaže narodna poslovica: "j**enom se kasno kajati", pa imaj i to u vidu🙂
Posle najbolje ponude sa GB i uz bodove koje sam imao ipak sam se odlučio za LeEco S3 sa tog sajta. Iako sam ljubitelj bezel-less telefona, ipak je razum pobedio . Ispao mi je 93 dolara što je oko 84€. Za taj telefon je odlična cena. Telefon je juče poslat i još ga nema na TN, ali kad stigne javiću se sa prvim utiscima.
Ja sam sa njim imao problema sa battery drainom 021 pa sam ga bio hardbrikovao dok sam ga rutovao. Posle stavio kineski rom 023 mislim isto battery drain i na kraju mu flashovao cist android 6.0 i google aps i sad super radi, displej mi je nekako bledji moze da se podesva mrzelo me a telefon je odlican.
Pozdrav svima.
Koji kineski telefon ne zaostaje za kvalitetom fotografija od npr. lg g5 ili samsung s6? Postoji li nesto sto moze da parira tzv. brand name telefonima?
LoneWolf
10.12.2017, 14:04
Pozdrav svima.
Koji kineski telefon ne zaostaje za kvalitetom fotografija od npr. lg g5 ili samsung s6? Postoji li nesto sto moze da parira tzv. brand name telefonima?
iPhone prave u Kini pa ti je pitanje na mjestu😛ima brendova kao što su Oppo i Vivo sa odličnim kamerama, a cijene diktiraju kvalitet. Koliko para, toliko muzike. Problem sa Kinezima je što u jednu ili više izvedbi istog telefona trpaju različite senzore kamere (Xiaomi negdje uvali Samsung, negdje Sony a negdje buđavi Omnivision, i to je čista lutrija). Ovo je problem od postanka. Kod Kineza sa kamerama prosto nema pravila. Uvjerio sam se lično, sa 10-tak različitih telefona.
Steta. Taman sam planirao da isprobam i ja kineski brend (ne iphone :opanachke )
ali mi je kamera jako bitna stvaka. Ne bih bas da dajem 250e za lutriju.
Pozdrav svima.
Xiaomi Mi A1, Mi 5, Mi 5s, OnePlus 3, 3T itd. Svi imaju vrhunske Sony senzore uvek i bez iznenađenja. Između svih ovih telefona i G5, S6 da ti neko pokazuje slike a da ne znaš čim je snimano teško da bi ikada mogao da provališ. Xiaomi nema stabilizaciju videa na nivou LG-a, Samsunga i OnePlus-a npr. ako ti je video bitan.
OnePlus 3 ili 3T je tu možda i najbolji od svih, ima fenomenalnu oštru kameru i odličnu stabilizaciju videa, u ravni sa LG i Samsungom, evo poređenje sa iPhone 6s i Galaxy S7
9rG3HJdeCTY
EDIT: Priča o lutriji sa senzorima važi samo kod jeftinih modela kao što je Xiaomi Redmi serija, nema nikakve lutrije sa ovim modelima od 200+ €
Da, video sam YT poredjenja ali tu nikad covek ne moze da bude sto posto siguran jer se ne zna koliko je snimak objektivan, tj. koja je namera onog koji snima. Sad je malo jasnija situacija.
Ako hoces kvalitetnu kamericu onda trazi Mi5s, ima isti senzor kao Pixeli, rutujes ga, stavis GCam i dobijes odlicnan telefon.
A lecco? Kakvi su oni sa kamerom?
A lecco? Kakvi su oni sa kamerom?
Jako dobri, opet koliko para toliko muzike, ALI i tu postoje razni modeli telefona sa tri seta senzora: Isocell je najkvalitetniji, ima OIS i 4K video snimanje, pa onda Sony (ima OIS nema 4K odmah ali može da se riješi softverski) i Omnivision (nema OIS, ima 4K). Generalno, kinezi se nisu proslavili sa optičkom stabilizacijom slike: kamera na iPhone i Samsung uređajima prosto drži sam vrh kvaliteta, Oneplus i ostali mogu bukvalno "da se slikaju", jer za dobru kameru na smartfonu treba dati do 200€, a za odličnu je i 500€ malo. Možemo da se zamlaćujemo tehnikalijama i da poredimo neke od kineskih brendova, ali Apple i Samsung su apsolutno "tate" u oblasti mobilne foto i videografije.
Pa nema nikakvog zamlaćivanja, svima je valjda jasno ko drži sam vrh sa kamerama. Mada nisu usamljeni jer HTC i Google Pixel su tu isto... Samo ima jedna mala caka a to je da su svi 700+ € pa ko ima i voli eto mu vrh kamera.
Kinezi ti prosto nude 90% tih kvaliteta za duplo manju cenu, pa šta kome treba.
LoneWolf
11.12.2017, 20:15
Kod Kineza imaš isto tako Oppo i Vivo koji su po 300-500€ ali imaju kamere koje se trpaju u najskuplje telefone današnjice i problem je što tih brendova skoro pa nema nikako na shopovima tipa Aliexpress i sl.
Evo ko hoće malo više da se bavi poređenjem prilično neutralan sajt koji ocenjuje kamere - dxomark (https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/page/4/#). Opisi su jako detaljni pa se ocene količina detalja, šum, očuvanje teksture, boje, kontrast, kako radi na različitim osvetljenostima... Pominjani LG G5 (https://www.dxomark.com/lg-g5-mobile-review-outstanding-results-for-stills/) je inače dobio vrhunske ocene po pitanju svih tih parametara, OnePlus 5 (https://www.dxomark.com/oneplus-5-review-a-serious-shooter/) skoro iste ocene. Mi 5 (https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-5-mobile-review-better-in-bright-light/) i Mi 5s (https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-5splus-mobile-review-mixed-performance/) malo lošije ali i dalje jako dobre, rame uz rame sa Galaxy S6 edge.
Skoro su promenili način ocenjivanja jer su ubacili neke nove kategorije kao što je bokeh, pa su sada ocene malo veće nego pre. Neke najpopularnije telefone su ponovo testirali. Evo jedne orjentacione liste koja im stoji na sajtu sa novim ocenama. Ne sadrži sve telefone tako da ne predstavlja TOP 10 ili tako nešto, već je samo mix popularnih modela. Ali evo Huawei ima šta da kaže u čast kineza a ni Xiaomi Mi Note 3 se nije obrukao (u zaključku stoji - Conclusion: Premium performance at a mid-range price).
Šta znači "brikovan" telefon? Jel se može popraviti?
Softverski ubijen, u vecini slucajeva se vraca u zivot.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
asteriks254
14.12.2017, 16:29
Da li neko ima iskustvo sa leagoo m5?Vredi li to nesto?
LoneWolf
14.12.2017, 19:01
Da li neko ima iskustvo sa leagoo m5?Vredi li to nesto?
Vrijedi 50-60 dolara, ni dinara više. Telefon iz klase odrona, ali prilično pouzdan garažni brend. Koliko para, toliko muzike. Ne očekuj da budeš zadivljen kamerom, sve ostalo je kao na papiru.
Stigao Ulefone S7. Ovako na prvu, skroz ok telefon za te pare. Dobar kvalitet izrade i dizajn, stock Android... steta samo sto nema 2GB RAM-a. Ali koliko para toliko muzike.
supressor
15.12.2017, 9:11
found a very interesting good in Gearbest:Leagoo T5 4G Phablet 5.5 inch Android 7.0 https://gearbest.app.link/dtyZ9dxhTI
Ovo mi izgleda kao OK ponuda.
A kome treba dobra baterija uz ok performanse
found a very interesting good in Gearbest:Vernee Thor E 4G Smartphone 5.0 inch Android 7.0 https://gearbest.app.link/8LMWmZzhTI
Isti hardver je kod mene u UMi iron, evo gura vec skoro godinu dana.Prilicno dobro radi, uz bubice, ubija ga nepostojanje ikakve podrske
supressor
15.12.2017, 9:12
found a very interesting good in Gearbest:Leagoo T5 4G Phablet 5.5 inch Android 7.0 https://gearbest.app.link/dtyZ9dxhTI
Ovo mi izgleda kao OK ponuda.
A kome treba dobra baterija uz ok performanse
found a very interesting good in Gearbest:Vernee Thor E 4G Smartphone 5.0 inch Android 7.0 https://gearbest.app.link/8LMWmZzhTI
Isti hardver je kod mene u UMi iron(osim baterije)evo gura vec skoro godinu dana.Prilicno dobro radi, uz bubice, ubija ga nepostojanje ikakve podrske
Inace, ovi su iz EU skladista, pa bi trebalo brze da stignu(valjda)
P.S: jel imao(ima) neko UHANS? Imaju interesantnih telefona za smesne pare, ali me interesuje realna ocena, ove na YT pola zanemarim....
kakav je ovaj Ulefone T1?
kakav je ovaj Ulefone T1?
Ulefone je klasičan "zbunjeni" baksuzni trećerazredni odron brend koji je od postanka gurao 1-2-4 gb rama u telefone sa krš kamerama, nedovršenim bagovitim softverom ili slabim baterijama, pa nikako da se unormale i naprave bar jedan kvalitetan, zaokružen, ispravan i korektan telefon.
Znači ne isplati se davati 225e? :)
Znači ne isplati se davati 225e? :)
Isplati se itekako, samo ne za taj telefon😂
Kupih kevi juce Xiaomi Note 4. Malo je reci da sam odusevljen kvalitetom izrade telefona, i brzinom rada. Za 155 evra, ne znam jel moglo bolje :D
andrej1989
17.12.2017, 20:29
Dvoumim se.
Xiaomi Mi Max 2 ili Huawei Mate 10 lite.
Gledao sam Maxa već duže vreme, ali sam sad video i ovaj Mate.
Šta kažete?
Huawei Mate 10 lite,moderniji dizajn,bolja kamera,prakticniji ergonomski,znatno bolje performanse.Samo neznam kako si cenovno napravio poredjenje sobziromda je Mate10 lite skoro za 100e skuplji
Мејт, нема дилеме, знаш колико је оно чудо, има да се покајеш ако га купиш.
andrej1989
17.12.2017, 21:57
Pa, cenovno - da li je vredno 100e više. Znam da je velika razlika u ceni. Mada, svakako bih sačekao malo da mu padne cena.
Znam da je ogroman, imao sam priliku da držim telefone slične veličine, kontao da ću se navići...
Hvala na odgovorima.
pantelicdragan
17.12.2017, 21:59
Ja imam Mate 10 lite,i onako....nista posebno...lite tako i jeste.
Ulefone je klasičan "zbunjeni" baksuzni trećerazredni odron brend koji je od postanka gurao 1-2-4 gb rama u telefone sa krš kamerama, nedovršenim bagovitim softverom ili slabim baterijama, pa nikako da se unormale i naprave bar jedan kvalitetan, zaokružen, ispravan i korektan telefon.
S8 Pro se recimo jako dobro pokazao za te pare koliko kosta (65-70e). Bas sam pratio forume i recenzije i utisci su uglavnom jako pozitivni, i za kvalitet izrade i za displej i za softver (stock 7). Sto se kamere tice, ocekivano prosek, kao kod velike vecine kineza.
Zasto je 2GB RAM-a u ovom cenovnom rangu problem? Mozes li da mi navedes 2-3 alternative, tj. modele koji nude isto ili vise za te pare?
Pa jel se isplati dati 225e za njihov tel?
Bolje nemoj. To je baš takav brend za koji vredi na rizik dati do 100ak evra jer bolji brendovi ne nude ništa normalno za taj novac. Kad već daješ 200+ onda idi na neki siguran brend.
LoneWolf
18.12.2017, 23:30
S8 Pro se recimo jako dobro pokazao za te pare koliko kosta (65-70e). Bas sam pratio forume i recenzije i utisci su uglavnom jako pozitivni, i za kvalitet izrade i za displej i za softver (stock 7). Sto se kamere tice, ocekivano prosek, kao kod velike vecine kineza.
Zasto je 2GB RAM-a u ovom cenovnom rangu problem? Mozes li da mi navedes 2-3 alternative, tj. modele koji nude isto ili vise za te pare?
Ne znam gdje si našao Ulefone S8 Pro za te pare, ali realno - više i ne vrijedi. Kvalitet izrade govori da je ovo samo wannabe klon Samsunga S8 pravljen od reciklirane plastike, pa ako je to kvalitetno onda ne znam šta je krš. 60-70€ je oko 100-120 dolara po nekoj mojoj računici, a u tom cjenovnom rangu Xiaomi i LeEco prosto JEDU konkurenciju. Konkretno, Xiaomi Redmi 4A u redovnoj cijeni, 4X (kad je na akciji), pa i stariji Redmi Note 2 ili hardverski nadmoćni LeEco X626 (4/32/Helio X20) kad je na akciji. Ulefone nema šta da traži u konkurenciji sa Helio X20+4gb rama+32gb memorije, ni hardverski, ni kamerom, ni kvalitetom izrade. Na svim poljima ga jede LeEco i Xiaomi, a ko me uvjeri u suprotno kupim mu Ulefone u svako doba🙂
Gledam malopre neke cene kod nas i Huawei je u zvaničnim prodavnicama baš preterano skup, kod njih je isti vrag da li kupuješ njega ili bilo koji drugi zacenjen brand. Mate 10 je duplo skuplji kod nas nego u US npr. :cool:
A kad već pominjem Huawei, oni su se ove godine preticali sa Apple-om na drugom mestu pa ga je Apple povratio sada sa novim telefonima. Evo kako stoji svetski poredak za poslednji kvartal ove godine.
https://venturebeat.com/wp-content/uploads/2017/11/idc_smartphones_q3_2017.png?resize=1024%2C508&strip=all
Xiaomi je skoro sustigao Oppo jer im je rast u odnosu na prošlu godinu ludilo. A Huawei i Xiaomi su u pregovorima da po prvi put ponude telefone kroz američke operatere.
EDIT: Jedna interesantna Trivia, Huawei u svojoj kompletnoj kompaniji ima zaposleno preko 3000 doktora nauka koji naravno rade u R&D. Ja sam se skoro prevrnuo sa stolice kada sam čuo informaciju. Huawei naravno radi profi telekomunikacionu opremu i mnoge druge stvari pored telefona, ali je impresivan podatak svejedno i dokaz o koliko ozbiljnoj firmi je reč.
Ne znam gdje si našao Ulefone S8 Pro za te pare, ali realno - više i ne vrijedi. Kvalitet izrade govori da je ovo samo wannabe klon Samsunga S8 pravljen od reciklirane plastike, pa ako je to kvalitetno onda ne znam šta je krš. 60-70€ je oko 100-120 dolara po nekoj mojoj računici, a u tom cjenovnom rangu Xiaomi i LeEco prosto JEDU konkurenciju. Konkretno, Xiaomi Redmi 4A u redovnoj cijeni, 4X (kad je na akciji), pa i stariji Redmi Note 2 ili hardverski nadmoćni LeEco X626 (4/32/Helio X20) kad je na akciji. Ulefone nema šta da traži u konkurenciji sa Helio X20+4gb rama+32gb memorije, ni hardverski, ni kamerom, ni kvalitetom izrade. Na svim poljima ga jede LeEco i Xiaomi, a ko me uvjeri u suprotno kupim mu Ulefone u svako doba🙂
U pitanju je metalni ram sa plasticnim poklopcem iza. Ne znam odakle ti informacija o "recikliranoj plastici."
Takodje nije mi jasno po kojoj racunici je 120$ = 70e. 80$ je oko 68e.
To je sve obojena plastika, pogledaj bend testove ako ih ima🙂i za 68€ ima boljih telefona od tog Ulefona, a ja i dalje ne znam gdje ga iskopa za te pare jer toliko nije koštao ni kad se pojavio?🙂
https://www.aliexpress.com/item/Ulefone-S8-Pro-Dual-Rear-Cameras-Mobile-Phone-5-3-inch-HD-MTK6737-Quad-Core-Android/32825839438.html?spm=2114.search0104.3.10.4QANa1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10 065_10151_10344_10068_10345_10342_5000018_5060018_ 10325_10343_51102_10546_10340_10341_10548_5130018_ 10609_10541_10084_10083_10307_10610_5080018_587002 0_10312_10059_10313_10314_10534_100031_10604_10603 _10103_10605_10594_10142_10107,searchweb201603_32, ppcSwitch_2&algo_expid=95b85eb2-5a82-419b-ad9e-f2bcfdca9123-1&algo_pvid=95b85eb2-5a82-419b-ad9e-f2bcfdca9123&rmStoreLevelAB=5
https://www.aliexpress.com/item/Ulefone-S8-Pro-Mobilephone-Android-7-0-2GB-RAM-16GB-ROM-MT6737-Quad-Core-13MP-5MP/32824282634.html?spm=2114.search0104.3.17.XtZqZI&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10 065_10151_10344_10068_10345_5000017_10342_10325_10 343_51102_10546_10340_10341_10548_5060017_5130017_ 10609_10541_10084_10083_10307_10610_5870020_10312_ 5080017_10059_10313_10314_10534_100031_10604_10603 _10103_10605_10594_10142_10107,searchweb201603_32, ppcSwitch_2&algo_expid=72544bc3-da21-4bc8-b931-3c05bb1842b1-2&algo_pvid=72544bc3-da21-4bc8-b931-3c05bb1842b1&rmStoreLevelAB=5
xX0WauNFW_I
"Obojena plastika"... ok.
Inace Pro verzija ima jaci CPU i 2GB RAM-a. I podrzava 4G.
LoneWolf
21.12.2017, 13:13
I dalje ga jedu Xiaomi i LeEco u istom cjenovnom rangu al' kupi ti Ulefone ipak🙂
MasterChief2
23.12.2017, 10:07
https://www.gsmarena.com/leeco_investment_sunac-news-28838.php
Mozda se LeEco i uspe izvuci iz krize koja ga je zadesila..
Pile_glodje_kost
24.12.2017, 21:50
Ima li neko iskustva sa telefonom Homtom HT50 DS?
Homtom je zapravo pod brendom Doogee, koji važi za treću klasu kineskih telefona, u pitanju je garažni brend koji pretenduje da osvoji tržište u segmentu do 100$. Sve preko toga je pljačka, jer u rangu 100-300$ ima bar 50 boljih brendova. Doogee je trećerazredan od postanka do danas, i ne radi ništa da se to stanje popravi.
MasterChief2
25.12.2017, 1:31
Ako si ga mislio u Win Winu uzimtai nemoj ni slucajno. Za 140 evra ima bolji telefona
Pile_glodje_kost
25.12.2017, 6:44
Bas sam hteo kod njih jer bih uz telefon uzeo i SSD od 256GB koji bi izasao nekoliko hiljada jeftinije, dobio bih popust zbog kupovine telefona.
Licno, svidja mi se Xiaomi redmi note 4x 3/32 gb ali njega nema u ponudi kod pomenutih.
One plus 3 ili samsung s7?
LoneWolf
25.12.2017, 22:01
S7, Oneplus je dogurao do 5-ice a Samsung do S8+ tako da sa S7 manje zaostaješ i ima bolju community podršku
One plus 3 ili samsung s7?Biraj na lični osećaj i ukus. Suviše dobri telefoni oba da bi bilo šta ozbiljno prevaglo na jednu stranu.
Što se brojeva tiče nema nikakve veze jer Oneplus 4 nije postojao, oba telefona su iz 2016. Po datumu izlaska je Oneplus 3 čak nešto noviji mada ništa ne znači.
Vidim da su priblžnog cenovnog ranga zato pitam ako je neko možda imao oba pa da uporedi
LoneWolf
26.12.2017, 10:06
Teško da je ovdje na temi neko imao oba ta telefona, jer ovdje upoređujemo i kupujemo kineske bestbuy telefone i (ako se ne varam, a ne varam se) iz ove teme niko nije dao preko 300-400€ za nov (kineski) telefon, nego svi ganjamo da prođemo što jeftinije i bolje. Te uporedne testove imaš na yt, gsmareni i xda ako te zanimaju parametri, kamere, dimenzije, battery life itd.
U principu najviše me zanima kamera, imao sam S7 i što se brzine i fluidnosti tiče nisam imao zamerku, vidim sad da One plus ima 6gb rama i dobar procesor i koliko sam gledao testove radi super.
LoneWolf
26.12.2017, 10:47
Ako si imao S7 onda uzmi Oneplus, jer šta će ti dvaput isti mob u životu🙂
Imao sam ga nešto kratko, zato bih voleo da neko kaže iskustva sa One plus kamera i to čisto da znam :)
Pile_glodje_kost
26.12.2017, 18:53
Drustvo, ako se neko razume u ovo, recite mi dal vredi uzimati neki od ovih telefona. Licno pojma nemam o njima, gledam ih samo zbog cenovnog ranga (do 17hiljada).
Ili *****ati ovo sve i uzeti redmi note 4x sa KP bez garancije?
Cubot R9 DS 5.0"HD IPS,QC 1.3GHz/2GB/16GB/13&5Mpix/Fingerprint/Android 7.0
Oukitel C5 Pro DS 5"IPS,QC 1.3GHz/2GB/16GB/8&5Mpix/4G/Android 6.0
Motorola Moto C Plus DS 5"HD, QC 1.3GHz/2GB/16GB/8&2Mpix/4G/7.0
Cubot Magic 5"HD IPS,QC 1.3GHz/3GB/16GB/8+2&2Mpix/Android 7.0
Wiko Fever 4G FHD 5.2",OC 1.3GHz/3GB/16GB/13&5Mpix/4G/DS/5.1
Wiko U FEEL 4G DS, IPS 5", QC.3GHz/3GB/16GB/13&5Mpix/6.0
HUAWEI Y6 II Compact DS, IPS 5",QC 1.3GHz/2GB/16GB/12&5Mpix/4G/5.1
Oukitel U20 Plus DS, 5.5"FHD IPS,QC 1.5GHz/2GB/16GB/16+2&8Mpix/4G/Andr 6.0
Motorola Moto E4 DS 5"IPS, QC 1.3GHz/2GB/16GB/8&5Mpix/4G/7.1.1
Homtom HT50 DS crni 5.5"IPS,QC 1.25 GHz/3GB/32GB/13&13Mpix/4G/5500mAh/7.0
unique93
26.12.2017, 22:34
Za nesto vise od 18k dinara imas u L=gic shop-u Redmi note 4x sa godinu dana garancije... :)
Pile_glodje_kost
27.12.2017, 0:18
Znam, ali nisu na dobrom glasu za garancije kako sam nacuo. Ima jos par radnji gde se moze naci, nisam hteo da ih spominjem zbog foruma.
Ima li ista vredno na onoj gomili? Gledam da ako je moguce iskombinujem kupovinu telefona sa popustom koji jedna firma daje na uzimaje drugog artikla a to je dugo zeljeni SSD.
Ne idem na to po svaku cenu, ako nema uzecu ovako 4x, nema veze za popust.
Dugo pratim pricu oko redmi note 4x, baterija mi je vrlo bitna stavka, da li je istina da zaista uz max koriscenje moze da dobaci 2 dana na snapdragon verziji? Jer naleteo sam na neke razlicite price, da moze, da ne moze..... kontam da ovi sto tvrde da ne moze imaju mediatek a ne snapdragon verziju.
4G internet, nasa sva tri operatora radice na global verziji? ako nije global radi mts i vip a telenor ne, da li je to istina?
Iskreno, ja ne bih isao na bilo koji telefon koji je slabiji i jeftiniji od redmi note 4(x)...Ne znam koju mrezu koristis, ali ako je telenor, bilo bi dobro da uzmes global verziju, posto moze da se desi da na nekim zabacenijim i manjim mestima nemas 4g signal...imaces 3g, ali 4g nekad nece raditi, ako ti to ne smeta, uzmes 4x verziju, ako je jeftinija... :)
Sto se tice korisenja, ja nemam ovaj telefon, ali takodje citam forume i pazi, optimalno je da koristis telefon na dobroj wifi mrezi, sa smanjenom osvetljenoscu ekrana, itd, bez nekog akanja, tada moze da izgura i skoro 4 dana...ako ga koristis na 4g mrezi(ciji signal zna da varira), sa jacom osvetljenoscu ekrana, mislim da bi trebalo da izgura sigurno dan i po... :)
Ove Motorole, Cuboti i Homtomi su u svom cjenovnom rangu promašeni slučajevi. Xiaomi ih jede sve u svim stavkama, znajući Lenovo (Motorolu) štedili su gdje god su mogli i nemaju ništa što bi ih izdvojilo od konkurencije, a Cubot i Homtom (Doogee) prosto vrište riječi "garažni" i "brend".
Pinstripe
28.12.2017, 13:10
Ja imam Oukitel C5 (nije pro). Za te pare je okej.
Razlika između njega i Pro je u novijem cpu koji podržava 4g.
Kamera upotrebljiva tokom dana noću i ne plus slab blic.
Baterija nije bog zna šta od 2000mah ali sreća pa se dobija punjač od 1A i podržava brzo punjenje.
Ima stock Nougat tj bez bloatware.
Okej ekran plus jak, metalni ram oko telefona. Padao mi je nekoliko puta, mislio sam da je gotov ali i dalje radi.
Za 45€ koliko sam ga poručio sa AliExpress, sasvim okej kupovina ako si osrednji korisnik.
LoneWolf
28.12.2017, 18:27
Realno, te pare popiješ u kafani a za telefon ti više i ne treba, pogotovo ako nisi ni zahtjevan ni heavy user. Baterija ti izgura dan?
Pinstripe
29.12.2017, 12:15
Pa da, sve okej radi na njemu da se i dalje čudim kako za ovih valjda 9 meseci s obzirom koliko košta.
Ako ga manje akaš za net, a više pozivi i sms, može od jutra do mraka da izgura.
Uz net i aplikacije, moraćeš dva puta da ga puniš. Jer ima samo 2000mah...
Sreća pa se brzo napuni ako ništa drugo.
Pile_glodje_kost
1.1.2018, 13:19
Uzeo sam redmi note 4x.
Telefon vredi svaki dinar. Fata signal gde ga prethodnici brendiranih imena nisu fatali, net radi gde sa prethodnicima nije radio ili zestoko stucao. Baterija perfektna.
Kamera, samsungov senzor. Zadovoljan sam sa njom, daleko je od teskog krsha kako pojedinci predstavljaju.
Hteo sam da proverim tip senzora pre kupovine ali spetljao sam se u onim opcijama i na kraju nisam. Proverio sam tek kada stigoh kuci.
About phone - Kernel version - kliknuti nekoliko x na Kernel version pa se pojavi skriveni meni koji prikazuje tipove senzora u kamerama i jos neke podatke.
Generalno utisci nakon upotrebe 2 dana - jako pozitivni.
Uboo si jackpot sa Samsung/Sony senzorom, jer većina dobije Omnivision ili onaj neki treći krš, taj Samsungov ima i optičku stabilizaciju slike. Odakle si ga uzeo?
Pile_glodje_kost
1.1.2018, 22:22
L=gic shop.
Bio sam malo u guzvi u subotu, tj imao sam vremena samo tada da ga kupim, nisam uspeo da se dogovorim sa par ljudi sa KP za isporuku i onda odoh kod ovih. Opet godinu dana neke njihove garancije je bolje od 10 dana ili 6 meseci...
A kazem neke jer dobijas fals fiskalni racun, garancija ti je neki njihov papiric, ima pecat, to je bitno :D
Znam na koji nacin nabavljaju telefone, kako ih prodaju ali malo sam se iznervirao na licu mesta jer su pokusali da me prave budalom.
Elem, ja ih pitah za senzor kad me napadose pa odakle vama to, to nigde ne pise, ljudsko oko ne moze da vidi tu razliku, gde ste to videli da ima 3 senzora, pa jel vi verujete svemu sto pise na internetu, pa kao ne znamo gde se to gleda, ne ukljucujemo telefone pre prodaje, ne morate da cuvate fiskalni jer placate umanjenu cenu bla bla bla....
Lepo ih otkacih da sam dosao da kupim telefon a ne da se raspravljam sa njima, i uzeh tel.
Jer generalno retko gde bih bio u prilici da proverim senzor, uglavnom se telefoni prodaju u vakum pakovanjima na KP a po radnjama su alergicni na to jer niko ne bi uzimao ove sa losim senzorima.
EDIT
Znam da vec ima po forumu ali evo oznaka senzora ako nekome zatreba
Samsung Sensor, ofilm_s5k3l8
Sony Sensor, ofilm_imx258
Omnitech Sensor, qtech_ov13855
Hm ja sam mislio da je kod mene onaj najgori senzor (Redmi 4 Prime) a evo sad sam proverio ponovo i ispada da je ipak Samsung. AKo su to dobre slike onda kakve su lose? Meni su sve zrnaste, cak i po suncanom danu. Mozda je to ok za slike 640x480 ali za vece je bzvz. Da li je mozda do aplikacije koja se koristi za fotkanje? Ako je tako sta vi koristite?
Inace, izgleda da ovaj model nece dobiti apdejt na Android 7 ?! Svi slabiji Redmi 4 modeli dobijaju samo Prime ne, a kao najjaci je model te serije...
Ako je senzor krš, nema te aplikacije koja ga može poboljšati. Provjeri podešavanja za ISO da nisu nagruvana na vrijednost veću od 400, to utiče na zrnatost
Imam vernee mix 2 i leeco le s3 x626 i oba "jedu malu djecu"
Sent from my MIX 2 using Tapatalk
X626 ubjedljivo jedan od najboljih telefona koje sam imao u zadnjih par godina. Kamera, baterija, stabilnost, podrška, custom romovi, sve je na zadovoljavajućem nivou obzirom na cijenu.
Meni se pogotovo svidja prijem wirelesa duplo je bolji nego na Le S1.
Imam lecco cool 1, fenomenalan telefon.
Imam lecco cool 1, fenomenalan telefon.
C103 ili 106? Možeš li mi uslikati nešto izbliza, panoramu i noćni shot bez blica da vidim kvalitet kamere iz prve ruke? Možeš mi poslati na PM, jer ne vjerujem gsmareni i ostalima, a htio bih kupiti C106 ili LePro3 Elite, primarna mi je kamera i baterija
Xiaomi zvanično u Srbiji od danas:
https://www.benchmark.rs/vesti/xiaomi_telefoni_zvanicno_na_srpskom_trzistu_preko_ oficijelnog_distributera-74541
Redmi Note 4 u radnji ~26k na KP kod proverenog prodavca sa godinu dana garancije ~18.5k. Nego eto, barem ćemo imati ovlašćeni servis, rezervne delove, 24 meseci garancije itd.
supressor
11.1.2018, 14:46
X626 ubjedljivo jedan od najboljih telefona koje sam imao u zadnjih par godina. Kamera, baterija, stabilnost, podrška, custom romovi, sve je na zadovoljavajućem nivou obzirom na cijenu.
Znači nije loš x626? Koji je android u pitanju out of box 6 ili 7 ?
Femkam se duže vreme ali nešto me odbija ne znam šta
Već uspeo da im padne sajt od interesovanja http://www.mi-srbija.rs :D EDIT: proradio dok sam kucao ovo, ali ne radi naručivanje
Znači nije loš x626? Koji je android u pitanju out of box 6 ili 7 ?
Femkam se duže vreme ali nešto me odbija ne znam šta
Kod mene je bila šestica ali sedmicu vrlo lako flešuješ custom romom kroz TWRP jer zvanični ne podržava OTA, a ako skidaš stock romove najbolje rade oni sa oznakom S na kraju (stable), jer oni sa E su experimental a sa N nightly romovi. Biće za njega i Oreo, razvija se dosta na toj MTK arhitekturi, XDA forum je pun threadova i tutorijala.
Ima li neko na forumu Mi A1? Kakav je telefon?
Kupila ga juče moja najbolja drugarica na moju preporuku. Prvo je htela Mi 5s plus ali ga nema nigde na stanju pa je pao ovaj. Suviše je rano za bilo kakve utiske, videćemo kakav će biti.
Prief Lirator
21.1.2018, 14:32
Ima li neko na forumu Mi A1? Kakav je telefon?Odličan, kao i svaki iz Xiaomi kuhinje. :D
Imao sam priliku da ga malo čačkam, zapravo mi je više sviđa nego bilo koji Xiaomi zato što ima AOSP, a ja sam ljubitelj čistog Androida, jednostavno mi više leži od MIUI.
Jeste da je malo skuplji od Note serije, pa ga zato nisam naručio sebi.
Ali sljedeća generacija bi mogla biti još bolja i isplativija.
Pa i ja to kontam. Ne bih menjao ovaj moj RN4 sada za A1 jer ne bih mogao da živim sa manjom baterijom ali ipak A1 ima i Gorilla Glass, full metal body, AOSP ROM, dual kameru...
Izvinjavam se što nisam u temi, donekle i ima veze :)
Jel ima neko iskustva sa sajtovima za cash back? Ovaj naš moj... da ne reklamiram prevaranti pa reko ako ima neki pouzdan.
Evo i ja da se pohvalim. LeEco s3 x626 je stigao. Malo je reći da sam oduševljen. Dobio ga u subotu pa sam još pod utiskom. Inače sve šljaka 100 posto fluidno i tačno. Izrada nije na vrhunskom nivou, ali je dosta pristojno za izuzetno nisku cenu. Ja sam ga platio 99$na GB sa poenima koje sam imao oko 95. Carina ga obračunala 120$ i naplatili 3900rsd. S obzirom da je na GB bio samo rose gold na akciji pronašao sam na aliexpresu crno staklo i masku pa sad izgleda ovako.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180122/bab1ccd50e096c700f9d5e002477c647.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180122/f511f2d1ed89aeb5c781fd7d5220157a.jpg
Ako neko razmislja o Xiaomi Redmi 4 Prime, trebalo bi da zna da taj model nece dobijati apdejt na Android 7. Dobijace MIUI apdejtove ali Android ostaje na verziji 6 i to je to. Telefon je odlican ali je ovaj potez proizvodjaca kvaran do bola...
I dalje furam 4.4.2 i dojajno mi je. :D
Pa dobro, iako će ostati na 6 nije toliko važno, feature i security apdejtovi su ionako vezani za MIUI apdejtove.
A danas je vrlo važno dobijati security apdejtove.
A1 je koliko vidim kopija pixela. Ali sasvim pristojna kopija sem ako nije samo na papir. I kameru su podbacili a ostalo mi se bas svidja i mislim da je to moj sledeci fon posto sam ljubitelj cistog androida.
Pa dobro, iako će ostati na 6 nije toliko važno, feature i security apdejtovi su ionako vezani za MIUI apdejtove.
A danas je vrlo važno dobijati security apdejtove.
Slazem se, licno nemam problema sa 6-icom. Stvar je u tome sto svi slabiji modeli Redmi 4 serije dobijaju novi Android, a opravdanje im je "nekompatibilnost" ?!? Drugim recima, poceli su da zaj***** kupce...
Meni je juče stigao Oukitel K4000 Plus 4g (poručio sam ga pre nešto malo više od 3 nedelje) ali malera, izgleda da zvučnik ne radi :opanachke
Ponekad kada resetuješ telefon pojavi se zvuk prilikom boota
Krene onaj pozdravni zvuk i kao da se pri kraju prekine, kao da nešto preseče zvuk
Sada opet, ne verujem da je baš softverski problem, mada ko zna - jedino nisam probao da flešujem ROM, ali to bi trebalo da radi i bez toga, dakle otb
Inače, zanimljivo radio je zvuk taj pozdravni kada sam upalio prvi put telefon, dok preko slušalica radi zvuk, radio i factory reset, al jok
Sve ostalo, koliko videh, radi savršeno
Nisam platio ništa od carine, telefon me izašao oko 72-3e, za te pare nema bolje
Šteta za telefon, lep mu je i zvuk, iskreno nisam nikakve razlike primetio u odnosu na Xperia-u V koju trenutno rabim
I odlično se čuje poziv u slušalici, ekran je isto dobar, lepa je rezolucija i boje
Čak je i kamera ok, iako kažu da nije neka po mraku, ali mi to i nije toliko bitno
Jedino što sam primetio da mu je led blic nešto slabiji kao i vibracija
I sasvim dobar kvalitet izrade, dobro nije baš da kažeš premium, ali daleko da je neki plastikanac
Lepo sam uzeo zamenu, možeš da tražiš i pare natrag, ako uvaže reklamaciju naravno
Treba da pošalješ video klip ili slike kinezima ahaha
Ako ne uvaže, pretpostavljam da nije neki strašan kvar i da može da se sredi u servisu?
Ima li neko iskustva sa vraćanjem robe na Gearbeast - koliko globe za shipovanje, ako sam dobro razumeo čitajući support ako ti odobre reklamaciju ti treba o svom trošku da pošalješ telefon nazad, pa ako ti uvaže zamenu onda ti refundiraju to i vraćaju ti oni nazad
Dal se uopšte i isplati cimati oko svega toga ili odneti telefon u neki servis i završiti posao za verovatno 20-30e (verovatno je zvučnik faličan)
Možda imaš i opciju da ti vrate deo novca, pa iskoristiš to za popravku. Meni su na GB tako vratili 30$ za nekog drona kom nije radio jedan od motora, koji sam posle kupio na ebay za 20$-ak i sam zamenio.
Glavno je pitanje da li bi u servisu pristali da rade sa kinezom i da li bi imali deo.
Ima full refund ili da ti zamene uređaj, ja sam izabrao ovo drugo :D
Već sam otvorio ticket, mada još se obrađuje status reklamacije :opanachke
Zar je moguće da je u startu došao faličan - dobro, takve stvari se dešavaju, ali ipak je mala verovatnoća,
Ono - baš sam baksuz :opanachke
Desi se, sad šta je tu je. Dobiju ljudi i faličan iPhone X od 1000 €...
Slanje paketa nazad za Kinu je mene prošle godine koštalo oko 1700 din. Posle si opet u opasnosti da ti zamenski telefon ocarine i oporeze po drugi put.
Inače, stvarno fin telefon, bar ovaj model od Oukitela koji sam ja uzeo iako sam bilo malo uplašen pričama da je to "druga kineska liga" i sl
Meni se lično više svideo C5 ili C8 (onaj za zaobljenim ivicama), ali ovaj prvi ima dosta slabiju bateriju, a ovaj drugi opet slabiju bateriju i 5.5" ekran što mi je ipak previše za telefon
K4000 plus ima isti hardver kao i navedeni, 5" ekran ali mu je baterija 4000mAh, doduše jeste malo potežak, al nije strašno
Preporuka za svakoga ko hoće jeftin a dobar telefon, to što je meni zapao faličan ne mora da znači da će i svakome
supressor
29.1.2018, 19:34
Evo da se zapljunem i ja. Uzeo sam UHANS Max 2. Čudvište od 6,44".
Za sada sam zadovoljan, dobar mi je skroz. Veličina-ne toliko strašnija od 5,7" koje sam koristio.
Videćemo dugoročno kako će biti, nougat iz kutije, odmah po paljenju update i tako. Mnogo ozbiljnije od nekih drugih koji se laktaju u istoj cenovnoj kategoriji
Ne bih ja mogao ništa od telefona preko 5.5" vrtiti po rukama, pogotovo za single hand upotrebu, telefoniranje, kucanje poruka i slične stvari kojima se svakodnevno drnda telefon. Svaka vama čast narode kad možete to, ne znam u čemu ih nosite i kakvo je zaštitno staklo, postoji li Gorilla/Dragontrail ili je golo?
Treba ti 15 dana da se naviknes na 6.44", ja moj Mi Max 2 uopste vise ne vidim kao fablet, malo je veci od Samsunga Note 4.
supressor
30.1.2018, 10:47
Ne bih ja mogao ništa od telefona preko 5.5" vrtiti po rukama, pogotovo za single hand upotrebu, telefoniranje, kucanje poruka i slične stvari kojima se svakodnevno drnda telefon. Svaka vama čast narode kad možete to, ne znam u čemu ih nosite i kakvo je zaštitno staklo, postoji li Gorilla/Dragontrail ili je golo?
Realno do pojave 18:9 ekrana ni 5,5" nije moglo da se koristi jednom rukom.
Ne kazem da tel nije ogroman(pitanje je da li je veci tel ili manji tablet 😂), međutim pošto polako telefoni počinju da mi preuzimaju primat za mnogo stvari-ok mi je kompromis.
Često pomislim kako bi mi 5" bilo ok, ali ruku na srce, nisam baš u cvetu mladosti i oči ipak napinjem više, primetim to
Imam redmi 3 pro vec duze vreme i planiram da mu bacim neki novi firmware ovih dana jer sam ga prepunio raznim glupostima :d
Jel postoji Miui9 za njega? Nisam pratio odavno, trenutno je neki global miui7 na njemu.
Postoji, i dalje dobija apdejtove. Mada ne znam da li je pametno da ubaciš najnoviji ROM, meni je poslednja iz decembra počeo da jede mnogo rama na Redmi 3 pa sam se vratio na MIUI 8.5 iz septembra. On izgleda praktično isto i ima iste funkcije a mnogo lepše radi, radi lepše i od MIUI 7, mislim da ćeš biti pozitivno iznenađen.
Postoji, i dalje dobija apdejtove. Mada ne znam da li je pametno da ubaciš najnoviji ROM, meni je poslednja iz decembra počeo da jede mnogo rama na Redmi 3 pa sam se vratio na MIUI 8.5 iz septembra. On izgleda praktično isto i ima iste funkcije a mnogo lepše radi, radi lepše i od MIUI 7, mislim da ćeš biti pozitivno iznenađen.
uf sve sam odlagao da flashujem jer sam znao da ce neko sra**e ispasti i naravno moralo je da ispadne :D
Udjem u twrp recovery i wipujem storage a na storageu mi i Rom koji trebam da flasham i twrp :facepalm
uglavnom nisam te poslusao flashovao sam nekako 9ku :D
Elem pokusao sam da deinstaliram onaj default Mi browser preko ES file explorera i ostala mi ikonica na "desktopu" :D Jel znas mozda kako to da resim? Kad kliknem ne reaguje nista jer je obrisan ali nema one kantice gore kad drzim ikonicu :/
Ne znam, sistemska je pa verovatno zato... ja bih je samo sakrio u neki folder u koji skoro nikada ne zalazim i to je to. :) Kako si za sada zadovoljan sa MIUI 9? Možda kod tebe ne bude isto, ipak je tvoj Pro sa 3GB rama, a moj je običan sa 2GB, i gušio se u multitaskingu već, dok na 8-ici leti.
Mislim da se nove verzije optimizuju za modele sa više rama... pa verovatno neću više apdejtovati svoj. Kako god prezadovoljan sam i sa ovim do sada, bila je tip-top podrška dve godine.
Ne znam, sistemska je pa verovatno zato... ja bih je samo sakrio u neki folder u koji skoro nikada ne zalazim i to je to. :) Kako si za sada zadovoljan sa MIUI 9? Možda kod tebe ne bude isto, ipak je tvoj Pro sa 3GB rama, a moj je običan sa 2GB, i gušio se u multitaskingu već, dok na 8-ici leti.
Mislim da se nove verzije optimizuju za modele sa više rama... pa verovatno neću više apdejtovati svoj. Kako god prezadovoljan sam i sa ovim do sada, bila je tip-top podrška dve godine.
Rebootovao sam i nestala je :D
Za sada sam zadovoljan videcemo kad natrpam aplikacijama :D
Nervira me sto mi u search barovima u pojedinim system aplikacijama pokazuje kineska slova. Izgleda da je do toga sto mi je region u MI accountu stavljen na china i ne moze da se promeni.
Edit: I bukvalno ne mogu da nadjem normalnu temu :/
Gledam ovih dana telefone za prijateljicu i za oko mi je zapao Meizu M6s (https://www.gsmarena.com/meizu_m6s-8998.php). Svega je 10-ak evra skuplji od Redmi 5 a ima solidno brži Exynos čip, unibody aluminijumsko kućište i lepši je po mom mišljenju. A gledajući uzorke po netu pravi bolje fotke.
Inače, Meizu je bio prvi kineski brend koji mi je skrenuo pažnju sa fenomenalnim MX2. Xiaomi je onda u nekom trenutku preuzeo primat i redovno nudio nešto bolje telefone po sličnoj ceni... ali se sada malo uspavao na lovorikama.
Često pomislim kako bi mi 5" bilo ok, ali ruku na srce, nisam baš u cvetu mladosti i oči ipak napinjem više, primetim to
Ovo je i mene nateralo da pređem na 5.5". Jes' da je telefon malo glomazan ali spreman sam da u budućnosti idem i na 6" 18:9 telefon bez bezela.
Odlična stvar po pitanju ergonomije je ovaj bezelless trend.
Jedino što mislim da je upitno-je izdržljivost. Kontam, svaki imalo ozbilniji može da polomi displej.
Nisam koristio za sadani jedan. Hteo sam da uzmem elefone s8, nešto se na žalost izjalovilo
asteriks254
9.2.2018, 23:26
Kupio sam preko Alija Blackview A7 Pro za 66,7 dolara na nekoj akciji i dosao posle 17 dana ali evo vec sesti dan stoji na carini,pa pitanjce za ove sto imaju iskustva dal je sest dana malo,:confused: mnogo?Vec pocinjem da se nerviram :dzavo:.Dal neko ima predstavu kolko ce da me odrape?
Znalo je i po dve nedelje da mi stoji kad je na carini bilo gužve iz raznih razloga. Samo strpljivo.
Nikola237
10.2.2018, 13:57
Ima li kod Kineza dobrih "compact" telefona, tj. ima li ih uopšte? Vidim spominjete 5,5" ekrane, a meni je Xperia M2 (4,8") velika. Nepraktično mi je ako ne mogu sve na ekranu da dohvatim jednom rukom :)
Koliko ja znam nema ništa dobro ispod 5". U najnovijim serijama lagano nestaju i ovi od 5", tj. ostaju samo na najjeftinijim telefonima do 100€, a sve malo kvalitetnije je odmah i veće. Nervira i mene to maksimalno. Ni od ovih nekineskih ne znam ništa sem Xpreia Compact linije i iPhone-a da je manje od 5".
Tražio sam za žensku osobu kojoj je to bio primarni faktor pri odlučivanju i isto sam primetio, samo ultra jeftini ili neki stariji modeli, jako slabo šta novo ima te i do te veličine.
Ko god koristi telefon za bilo šta više više od par poruka dnevno i par poziva ne bi ni trebalo da koristi nešto sa malim ekranom, budimo realni. Čuvajte oči, ljudi. Jes' da je nepraktično za upotrebu jednom rukom ali mnogi telefoni danas imaju i ugrađen one-handed mode kada je tako nešto baš potrebno.
Nikola237
11.2.2018, 14:07
Onda mi ne preostaje ništa drugo osim Xperia Compact linije, fino deluju telefoni.
Meni je što se tiče veličine slova sasvim dovoljan ekran od 4,5 inča. A i koliko znam, naprezanje očiju ne bi trebalo da ima dugotrajan uticaj na vid, jedino što nije baš prijatno. Ne verujem da neko koristi telefon za dugotrajno čitanje, pa da bi mu to predstavljalo problem.
Koristim ja za sve i svašta, pa i za čitanje knjiga ali font naravno podesim tako da mi odgovara a od veličine ekrana samo zavisi koliko često posle moram da skrolujem/menjam strane. Sve u svemu nemam nikakvih naprezanja na 5" ni posle duže vremena. Rado bih ponovo uzeo ekran istih dimenzija samo sa još manjim bazelima i malo lakši da bude, ali ću to moći samo u svojoj mašti.
A manji od 5 i ja tražim za žensku osobu. Na kraju smo sveli izbor na polovne iPhone-ove...
water wizard
11.2.2018, 15:59
problem je leti kad nemaš 100 džepa na jakni nego samo 2 džepa na šortsu pa kad počne telefon da landara, još ako imaš ključeve, cigare, upaljač.. a knjige čitam po pola sata dok čekam nešto..
Meni je što se tiče veličine slova sasvim dovoljan ekran od 4,5 inča. A i koliko znam, naprezanje očiju ne bi trebalo da ima dugotrajan uticaj na vid, jedino što nije baš prijatno. Ne verujem da neko koristi telefon za dugotrajno čitanje, pa da bi mu to predstavljalo problem.
Grdno se varaš. Oči se ekstremno opterećuju prilikom duže upotrebe telefona (browsing, dugo kuckanje poruka...).
Tom logikom sam ja dogurao do 6.44" :P
supressor
12.2.2018, 15:56
Zeznuto je samo što posle 5'5" izgleda majušno :paranoia:
Nikola237
12.2.2018, 16:15
Grdno se varaš. Oči se ekstremno opterećuju prilikom duže upotrebe telefona (browsing, dugo kuckanje poruka...).
Do sada nisam imao problema sa naprezanjem očiju na 4.8" ekranu, a dešavalo mi se čak da ga koristim i po par sati neprekidno. Ali dobro, nismo svi isti, nema potrebe da širimo temu dalje. Ionako smo otišli u oftopik. Očigledno je da tržište traži veče ekrane, tako da sam u manjini, Ostaje mi samo da se nadam da će barem Sony nastaviti sa ovom Compact linijom, ako ništa drugo onda zbog ženske populacije :)
Do sada nisam imao problema sa naprezanjem očiju na 4.8" ekranu, a dešavalo mi se čak da ga koristim i po par sati neprekidno. Ali dobro, nismo svi isti, nema potrebe da širimo temu dalje. Ionako smo otišli u oftopik. Očigledno je da tržište traži veče ekrane, tako da sam u manjini, Ostaje mi samo da se nadam da će barem Sony nastaviti sa ovom Compact linijom, ako ništa drugo onda zbog ženske populacije :)
Pazi ni ja nisam mislio tako dok nisam sa 4.5 prešao na 5.5. Telefon sam značajno udaljio od nosa i mnogo je udobnije čitanje teksta.
Što se ženske populacije tiče, nažalost, tamo je situacija po mom ličnom iskustvu još gora - uglavnom i dalje važi logika veće je bolje.
supressor
12.2.2018, 18:47
Rešenje za zebe su bezelless telefoni koji imaju veliki ekran spakovan u minimalno kuciste.
Najjeftiniji model ima ja mislim uhans mx, cena je bila oko 60€.
found a very interesting good in Gearbest:UHANS MX 3G Smartphone Android 7.0 5.2 inch https://gearbest.app.link/qXiXlAeStK
@ Nikola
Najbolje je da umesto u dijagonalu ekrana gledaš širinu celog telefona. Tvoja M2 iako ima 4.8" ima solidne ivice i ukupnu širinu 71.1 mm. Dok npr. telefon koji je supressor linkovao ima 5.2" a jedva da je širi sa 72.7 mm.
Samsung Galaxy S8 sa ekranom 5.8" ali u 18:9 formatu i skoro bez ivica je samo 68.1 mm širok i odlično leži u ruci probao sam, samo što je preskup za mene.
Posebno bih u tvom slučaju obratio pažnju na Sony Xperia XA (https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xa-7950.php). Uzeo je skoro drugar, jeste 5" ali je uži od tvoje M2, samo 66.8 mm i lakši je. Meni u ruci mnogo lepše prija od mog sopstvenog Redmi 3. Pored veličine je odličan ekran, radi brzo i lepo... samo baterija nije baš nešto ali izgura dan neke normalne upotrebe bez problema.
Nikola237
13.2.2018, 22:50
U suštini da, najbitnija mi je širina telefona, ali sam kao kriterijum postavio dijagonalu ekrana radi lakše orijentacije.
Hvala svima na predlozima, naći ću nešto valjda, možda čak i kod Kineza :)
Ima li neko iskustva sa: https://www.aliexpress.com/store/2178148?trace=store2mobilestoreNew&spm=2114.12010612.0.0.7e132a1dTHqDKr#/
Da li je ovo Xiaomi store? Narucio bih Redmi 5, vidim da prodaju Global verzije ali nisam siguran. Malo feedback-a ima.
Hmm...ne znam koliko se isplati narucivati xiaomi telefone preko aliexpressa, ako vec postoji kupujem prodajem...cak i da uzmes neki fon za manje pare, racunaj jos 32% carinu i pdv i na kraju te izadje na isto, a cekas fon 2-3 nedelje i nemas garanciju(imas, ali je cimanje, cak i kod preprodavaca nije nesto garancija, ali mislim da je bolji izbor)...postoje i radnje u Beogradu koji imaju slicnu cenu kao na kupujem prodajem, tako da ne vidim razlog narucivanja... :)
Pinstripe
20.2.2018, 12:07
A Xiaomi sada zvanično postoji u Srbiji i sarađuje sa Gigatronom, WinWinom...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.