Prikaži potpunu verziju : Xbox 360
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Mena zanima ako imam monitor sa vecom rezolucijom od 720p i sa analognim ulazom mogu li spojiti xbox 360 na njega preko nekog vga-dvi ulaza ili kako se vec zove i da dobijem kvalitetnu sliku u rezoluciji mog monitora.Hvala vam unapred:)
darkowozzd
23.9.2013, 0:46
jel postoji nacin da se emulira xbox na pc ... zanima me igranje gta 5 dok ne izadje za pc...... nesto kao ovo... http://www.xbox360pcemulator.com/
neznam dal radi?
zdravkelja
23.9.2013, 0:48
Ne postoji.
Mena zanima ako imam monitor sa vecom rezolucijom od 720p i sa analognim ulazom mogu li spojiti xbox 360 na njega preko nekog vga-dvi ulaza ili kako se vec zove i da dobijem kvalitetnu sliku u rezoluciji mog monitora.Hvala vam unapred:)
Xbox 360 radi upscale rezolucije. Ti upalis konzolu, postavis rezoluciju na 1080p i onda ce ti konzola izbacivati 1080p sliku, ali native rezolucija igre ce ostati 720p. Dakle da, mozes to da uradis bez problema.
Xbox 360 radi upscale rezolucije. Ti upalis konzolu, postavis rezoluciju na 1080p i onda ce ti konzola izbacivati 1080p sliku, ali native rezolucija igre ce ostati 720p. Dakle da, mozes to da uradis bez problema.
XBOX radi dobro skaliranje. Evo ja imam TV 40" 1080 i povezao sam konzolu sa TVom preko HDMI kabla (to je i najbolja varijanta). Sa 1.0-2.0m sve igre izgledaju odlicno.
nikolapfc89
24.9.2013, 11:40
XBOX radi dobro skaliranje. Evo ja imam TV 40" 1080 i povezao sam konzolu sa TVom preko HDMI kabla (to je i najbolja varijanta). Sa 1.0-2.0m sve igre izgledaju odlicno.
Slazem se. Ponekad je grafika bolja nego na PCju :D
Samo ako je original Microsoft VGA kabal. Kinezi daju kriminalno losu sliku.
NIDZA bOj
24.9.2013, 13:07
Vga, tj. analogni koji ide uz konzolu ne daje sliku vecu od 480p. U prevodu jako lose. :P
Ako ti monitor ima dvi ulaz, hdmi-dvi adapter je ono sto tebi treba.
Da li vredi sada uzimati 360? Pogotovo fat modele stare 5 godina.. imam priliku da uzmem jedan, al se bojim RROD-a.
Jel mogu GTA V da dam drugu da instalira na svoju konzolu, i da obojica igramo online, svako sa svog naloga? I fifu, tj. bilo koju igru, da znamo dal mozemo da kupujemo 1 igru za nas 2icu.
Posto planiram(o) da uzmem(o) battlefield4 i cod ghosts, pa da ne uzmimamo duplo/
@Bobi - Zavisi za koje pare ? I pogledaj realno svoje mogucnosti. Ako imas kesa za dobar PC ili ga vec imas, ako imas para i za novu generacija ti kupi i staru cisto da prevrtis nesto sto nisi do sada.. Ja sam zato uzeo slim.
@Lampard - Ja sam 99% siguran da ne moze. Jer se sve igre igraju sa diskom ako pricamo o originalima. Al nema smisla uzimati takvu konzolu sad.. :)
A ako instaliramo igru na hd?
nikolapfc89
25.9.2013, 10:23
Da li vredi sada uzimati 360? Pogotovo fat modele stare 5 godina.. imam priliku da uzmem jedan, al se bojim RROD-a.
Zavisi za sta ti treba konzola konkretno.I sta ocekujes od nje :)
A sto se tice RROD-a,nabavis slim ili debelog jaspera i miran si.
NIDZA bOj
25.9.2013, 19:17
A ako instaliramo igru na hd?
Igra se moze instalirati na hdd, ali ti svejedno treba disk da bi je pokrenuo, i usput igrao online. Samo na cipovanim konzolama ne trebaju diskovi, na flesovanim treba kao i na fabrickim.
GATTUSO88
26.9.2013, 13:05
Da li se isplati kupiti xbox 360(u ovom trenutku)?
planiram da ga kupim, a jos jedan problem je, sto ljudi kazu da je ps3 bolji.
nikolapfc89
26.9.2013, 13:56
Da li se isplati kupiti xbox 360(u ovom trenutku)?
planiram da ga kupim, a jos jedan problem je, sto ljudi kazu da je ps3 bolji.
Vec sam napisao,tj odgovorio,zavisi:
Da li vredi sada uzimati 360? Pogotovo fat modele stare 5 godina..
zavisi za sta ti treba konzola konkretno.I sta ocekujes od nje :)
Da li je ps3 bolji je stvar ukusa. Ja sam korisnik ps1,ps2,ali sam se odlucio sad za xbox 360,da probam.Vise sam nego zadovoljan.
GATTUSO88
27.9.2013, 15:58
Vec sam napisao,tj odgovorio,zavisi:
zavisi za sta ti treba konzola konkretno.I sta ocekujes od nje :)
Da li je ps3 bolji je stvar ukusa. Ja sam korisnik ps1,ps2,ali sam se odlucio sad za xbox 360,da probam.Vise sam nego zadovoljan.
a, kako bi mi igre izgledale na tv-u od 23 inch-a?
Ko i na svakom drugom ako je hd i ima HDMI ulaz:D
nikolapfc89
28.9.2013, 9:51
Ako imas HDMI ulaz,onda sjajno :)
Crusader88
28.9.2013, 14:51
a, kako bi mi igre izgledale na tv-u od 23 inch-a?
ja igram na 24 inch-a tv, izgledaju super. Preko VGA kable na 1080p, tj taj upscale radi. Ali igre izgledaju odlicno, trenutno igram Witcher 2 , i ne mogu da verujem kako brzo ucitava i kako bez i jednog problema radi. Mozda to jesu medium podesavanja za PC, ali i dalje super izgleda igra.
http://majornelson.com/2013/10/01/xbox-live-free-gold-weekend-this-weekend/
Hephaestus
3.10.2013, 19:36
Drugar je zainteresovan da kupi konzolu, a ja sam vise pc igrac pa ne znam sta da mu kazem. Sta je bolje kupiti u ovom trenutku? PS3 ili Xbox360? I gde je to najbolje kupiti, na pm.
NIDZA bOj
3.10.2013, 22:35
Cisto da dam odgovor za to sta je bolje uzeti..
To zavisi od igara koje su mu simpaticnije. Jednostavno, 99% igara koje su multiplatformske izgledaju isto na obe konzole, e sad ono sto ih cini jedinstvenim to su ekskluzive. Sa strane sonija imas God of War, GT 5, Little Big Planet, Heavy Rain, Uncharted, Killzone, Resistance i Infamous. Pored toga jos mnostvo igara sa PSN. Sa druge strane za xbox imas Forzu, Gears of War i Halo(koji ima uzasnu SP kampanju).. E sad da me pita neko posle ovog sto sam ti napisao zasto sam uzeo Xbox, stvarno ne bih znao da mu odgovorim.
Hephaestus
4.10.2013, 6:29
Hvala na odgovoru. Nisu mu bitne ekskluzive, nego neke igre koje nisu izasle za pc. Tako da mu u kupovini presudjuje finansijska strana i pouzdanost same konzole.
nikolapfc89
4.10.2013, 10:54
http://majornelson.com/2013/10/01/xbox-live-free-gold-weekend-this-weekend/
Javi se na PM,da odigramo nesto :D
Hvala na odgovoru. Nisu mu bitne ekskluzive, nego neke igre koje nisu izasle za pc. Tako da mu u kupovini presudjuje finansijska strana i pouzdanost same konzole.
Za naše uslove Xbox 360 je igračka mašina bez premca, svaka može da se čipuje-hakuje tako da možeš da igraš igre sa hdd-a (internog ili eksternog), USB flasha, čak i sa PC-a.
Svaka Slim verzija Xbox 360 konzole je vrlo pouzdana i izašle su sve multiplatform igre na nju do sada.
NIDZA bOj
6.10.2013, 13:20
Nisu mu bitne ekskluzive, nego neke igre koje nisu izasle za pc.
Ekskluzive i jesu ustvari igre koje nisu izasle za PC :)
Ekskluzive i jesu ustvari igre koje nisu izasle za PC :)
Coveka interesuju igre kao recimo Ultimate Marvel vs. Capcom 3, koja je izasla za PS3/XBOX360 a nije za PC - dakle NIJE ekskluzivna :dedica:
Crusader88
6.10.2013, 23:02
Probao sanas na pola sata free live. Nekako mi je meh. :D
Eventualno neku dobru voznju bih igrao online, ili neke arkade. Ali opet-potom , ne smam sada da uzimam live , kada se zavrse prijemni onda :) .
High life
14.10.2013, 20:50
Neces se pokajati
Halo 3 je besplatan na Xbox Live gold acc.
Kad hocu da ga downloadujem izbaci mi 80150017 error, i ne mogu da ga skinem. Jel zna neko u cemu je problem.
Imam dovoljno memorije na konzoli, menjao sam i region. Ne znam sta jos da probam.
Crusader88
16.10.2013, 11:23
A je li moze on da se igra onda i offline , ili samo kada si konektovan na livu online. Naravno kada ga legalno skines ?
Izguglaj tu gresku i vidi sta ti javlja.
Moze kako hoces i off i online, full igru dobijes.
Na guglu mi ne kaze nista, a posebno na xbox.com/errorhelp.
Crusader88
16.10.2013, 11:26
Moze kako hoces i off i online, full igru dobijes.
Na guglu mi ne kaze nista, a posebno na xbox.com/errorhelp.
http://blog.hladikdan.com/?p=4
Crusader88
16.10.2013, 11:33
Dakle daju sada igre ako imas live ? Posto sam noob u ovakvoj diskusiji, da li to znaci da mozes tu igru da igras samo dok jos imas live ?
Ostaje ti igra trajno, a online mozes samo ako imas gold acc.
Crusader88
23.10.2013, 15:24
Da li neko može da mi kaže gde mogu da odnesem konzolu na "servis"? Ili bar u inbox...
RROD ? Koja je ploca u pitanju ? Ne treba ti serviser za to, samo malo strpljenja .
Kazem ti to jer nasi "serviseri" rade obican reflow tj . http://www.ifixit.com/Guide/Reflowing+Xbox+360+Motherboard/5845/1 .
To olako mozes i ti. Nego da ne nagadjam, kazi koji ti error izbacuje kad palis konlozu ?
Nasao sam xbox 360 kontroler ovde: http://www.thehut.com/games/games-accessories/xbox-360-wired-gamepad/9995949.html?vwo_101_hnm=true stim sto je ovo verzija samo za Xbox 360 nije verzija za PC, a znam da postoji i verzija koja je radjena za PC, pa me zanima da li ce ova verzija kontrolera koja je samo za Xbox 360 raditi na PC? Hvala.
Nasao sam xbox 360 kontroler ovde: http://www.thehut.com/games/games-accessories/xbox-360-wired-gamepad/9995949.html?vwo_101_hnm=true stim sto je ovo verzija samo za Xbox 360 nije verzija za PC, a znam da postoji i verzija koja je radjena za PC, pa me zanima da li ce ova verzija kontrolera koja je samo za Xbox 360 raditi na PC? Hvala.
Radiće i na PC i na konzoli.
Osbourne
14.11.2013, 16:45
RROD na Jasperu?! :eek: (http://www.kupujemprodajem.com/Xbox-360-sa-RROD-kvarom-8768501-oglas.htm?filter_id=33731628)
Crusader88
14.11.2013, 17:14
RROD na Jasperu?! :eek: (http://www.kupujemprodajem.com/Xbox-360-sa-RROD-kvarom-8768501-oglas.htm?filter_id=33731628)
nije to jasper vidis odmah po drugoj slici da nema hdmi. Ovo je dobri stari Xenon :D . Koga ja imam , i kojeg cu jos da pikam.
Inace kruzi informacija da je preko 60% svih Xenona RROD-ovalo. Zato sam ja mom napravio kuler modifikaciju, da se ne brinem o tome :dedica: .
Osbourne
14.11.2013, 20:58
Ulaz za napajanje je isti koliko sam video pa sam mislio da je stvarno jasper...
NIDZA bOj
16.11.2013, 11:09
A i da je Jasper.. Desava se i na njemu, al je stopa mizerna..
markohacker
18.11.2013, 15:47
A i da je Jasper.. Desava se i na njemu, al je stopa mizerna..
Ljudi, krenuo sam da igram GTA V na Xbox 360, ali nikako mi nedozvoljava da igram Online??? Da slucajno nemora da se predje prvo kampanja pa tek onda da mi dozvoli Online igranje? Sve sam pokusao, i pravio druge nalage i opet nista...
Kada hocu da iz igre udjem na online dobijem sledece obavestenje:
Your profile does not have the correct permissions to access Xbox Live functionality.
Zna neko o cemu se radi? Naravno, original igra..
knezevicaca
18.11.2013, 15:55
Mozda ti je konzola banovana sa live-a.
Koliko je smanjena sansa za RROD na Jasperu i Trinity-u u odnosu na starije modele (Falcon)? :ciao:
Ljudi, krenuo sam da igram GTA V na Xbox 360, ali nikako mi nedozvoljava da igram Online??? Da slucajno nemora da se predje prvo kampanja pa tek onda da mi dozvoli Online igranje? Sve sam pokusao, i pravio druge nalage i opet nista...
Kada hocu da iz igre udjem na online dobijem sledece obavestenje:
Your profile does not have the correct permissions to access Xbox Live functionality.
Zna neko o cemu se radi? Naravno, original igra..
Jel imas Xbox Live Gold?
NIDZA bOj
19.11.2013, 3:34
Koliko je smanjena sansa za RROD na Jasperu i Trinity-u u odnosu na starije modele (Falcon)? :ciao:
Jasper je umnogome to sredio sa obicnim, phat modelima, dok kod trinitija i corona skoro da ne postoji RRod, osim u slucaju chipovanja.. :)
Danas/sutra kupujem slim. Koje igrice su vredne "kupovine"? :opanachke
nikolapfc89
26.11.2013, 11:36
Sto puta prezvakana tema na to pitanje :D
Moras da nam kazes sta zelis da igras,sta te zanima,i sta zelis od igre,da bi ti preporucili.
Crusader88
26.11.2013, 15:50
Dobro pitanje , taman da prosirim listu i za mene kad budem imao vremena, ovde ce biti samo konzolne ekskluzive(plus sto je naknadno izaslo na PC) :
Akcije : Red Dead Redemption, Gears of War sva 4 dela, Alan Wake(horor), LA Noire, Sleeping Dogs,
Tabacine : Tekken, Mortal Kombat, Injustice, Soul Calibur, DBZ Raging Blast 2, Fight Night, UFC
ala god of war :Castlevania Lords of Shadows, Dantes Inferno
ala Max Payne : WET
voznja :Forza 4 , plus ono sto ima i na PC
Avanture : Enslaved, Fable 2, Fable 3,
mindfuck igre : Catherine - pod obavezno :D , Shadow of the damned , Brutal Legend,
RPG : Kingdoms of Amalur: Reckoning , Final Fantasy XIII, XIII/2
to mi sada pada na pamet posle cu da ti dopunim ;)
Ako nije problem evo ja da dopunim sa par igara:
- Dark Souls
- Rockstar Table Tennis
- oba Raymana
Neke sa ove tvoje liste nisam probao, baš mi koristi preporuka (Injustice, DBZ Raging Blast 2, WET, Shadow of the damned , Brutal Legend, Final Fantasy XIII/2)
NIDZA bOj
26.11.2013, 16:52
Cisto da ne budes usko orijentisan samo ka ekskluzivama, Gta IV, Gta V, Assassins Creed (svi delovi), Witcher 2 AoK, Mass Effect (svi delovi), Deus Ex: HR, Batman Arkham (svi delovi), Metro 2033 i 2034, Tomb Raider 2012, Far Cry 3, Forza Horizon, Nfs Rivals..
Od XBLA igara vrei pomenuti Trials, Bit Trip Runner 2, Rayman, Far Cry Blood Dragon..
Kad odigras ovo sve vrati se po jos :)
Inace, bilo je price da ce Dante's Inferno dobiti nastavak, medjutim utajila se ta prica, nazalost.. Tako dobra igra.
Jos jedan glas za Forza Horizon, nikad nisam voleo vožnje, ali tu igru rado igram.
Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2
Crusader88
4.12.2013, 22:46
Nabavio Resident Evil 5, da ga predjem opet, sada coop sa curom. I mogu da kazem da je spltscreen kriminalo uradjen :/ .
Da se vidi 60 posto na donjoj i na gornjoj polovini , a ostalo crno. Jos imam 24 inca tv, tako da ispada da se igra na 10 inca po coveku :kreza:.
Jedino nasao resenje sada da smanjim rezoluciju na 1024/768 pa sada se iskoriscava cak 85% ekrana, jer je 4/3 rezolucija.
Nasao na internetu da je to kao zbog hardverske limitacije konzole, po meni ako ne moze da izgura lepo sto su uopste stavili opciju, samo da se nervira covek. :nov_explo
Posto nameravam da kupim xbox 360 e 250 gb konzolu koja dolazi sa tomb raider i halo 4 video sam da ima samo av i hdmi port e sad posto moj monitor nema hdmi ja sam mislio da ga povezem sa vga-hd kablom e sad mi recite ako nije problem da li je to moguce ili ima neko bolje resenje posto sam cuo nesto kao da moze AV to HDMI.Hvala unapred.
Crusader88
6.12.2013, 5:28
Posto nameravam da kupim xbox 360 e 250 gb konzolu koja dolazi sa tomb raider i halo 4 video sam da ima samo av i hdmi port e sad posto moj monitor nema hdmi ja sam mislio da ga povezem sa vga-hd kablom e sad mi recite ako nije problem da li je to moguce ili ima neko bolje resenje posto sam cuo nesto kao da moze AV to HDMI.Hvala unapred.
Mislim da je tesko moguca ta kombinacija jer je VGA anlogni, a HDMI digitalni prenos slike.
Tebi bi trebalo onda HMDI to DVI . Mislim da imas i taj ulaz na monitoru, posto ja imam na mom koji je 6 godina star.
Crusader88
10.12.2013, 0:06
Kupio kinect i mogu da kazem da je kinect fitness evolved extra :D. Iako godinama idem u teretanu, posle kardio treninga ne mogu da se sastavim sav sam u upalama .
NIDZA bOj
11.12.2013, 21:58
Ici u teretanu i biti fizicki spreman mogu a i ne moraju imati ikakve veze. ;)
Hephaestus
15.12.2013, 12:11
Da li neko zna da li moze preko play and charge kit-a da se gamepad poveze na xbox, a da u njemu nije baterija ili da je neka, bilo kakva, prazna?
Crusader88
18.12.2013, 2:59
Ici u teretanu i biti fizicki spreman mogu a i ne moraju imati ikakve veze. ;)
Stoji to, ja sami fizicki spreman. Ali nisam da mlatim u vazduh :D . Za to ipak treba neki boks . Steta sto za kinect treba veliki prostor, kod mene za dvoje je vec tesno, i moze doci do sudara :) .
Crusader88
30.12.2013, 16:36
Celu noc sam podesavao na RGH konzoli freestyle dash, ali boga mi vredelo je. Pa po mogucnostima ovo nije vise ista konzola, nego je 10 svetlosnih godina ispred fabrickog dasha.
Sada sam miran sa igrama dokle god izlazi nesto za xbox, a do tada imacu vec neku alternativu na umu .
nikolapfc89
30.12.2013, 17:15
Crusaderu,sta imas ti? Debeljka il' slim (koja ploca ako je bucmasti :D ) ?
Ja nikako da se nakanim da odradim RGH,posto mi i ovako konzola radi posao.
Znaci generalno,RGH za sve pare? Mene jedino muci upravo to,podesavanja,namestanja,i stalni updateovi,kako se sta radi,mada kapiram da kad se sastavis,lako dalje ide smestanje po folderima itd.
A isto tako nemam externi HDD da bih ga punio igrama (finansijski problemi),pa ne znam koliko bi mi znacio RGH na mom 160Gb HDD (orignal na xbox-u).
Inace slab sam s' vremenom,pa slabo i igram,cepam kad imam vremena GTA,a nikako da se nakanim da zavrsim Gears of war (poceo prvi deo,jos malo mi ostalo) i ostala 3 dela ,posto je igra stvarno da mora da se igra na kutiji.Nisam ljubitelj tog zanra,ali me igra odusevljava,zaista.
Crusader88
30.12.2013, 17:27
Ja imam 120 gb njegov interni , sto uopste nije malo za rgh, posto svaka igra je dosta manja inace, pogotovo xbla igre.
Ja ceo dan prebacujem sada i imam jos 70-ak gba jos free.
Recimo ovi dance central sto sada zvanicno bi imali po 7 gb, a ovako intalirani imaju po 3-4 gb, jer microsoft puni disk zastitama dosta. Sem naravno velikih igara kao sto je GTA 5, ili Witcher 2. One ce biti 16 gb, ali i pored toga po meni je tvojih 160 gb vise nego dovoljno . i jos mozes da vuces igre sa kompa preko lana.
Veruj mi i meni konzola zna da zaredja nedelju dana da je ne pipnem, ali ovako odradjena vredi svaki dinar.
Izbacicu za dan-dva, moju kompletnu recenziju sa screen shotovima i iskustvima.
A sto se tice updatova, to ti sve namesti onaj ko ti ga odradi, ja sam to morao, jer sam vec kupio novu rgh konzolu pa sam morao. I posle malo youtuba video da nije tesko i uradio sve za jedno 2 sata, posto sam ipak debeli noob za ovaj novitet.:to_care:
I da zaboravio sam da ti kazem sta imam sada, uzeo sam zadnju reviziju Fakcona pred Jasper, pricao sa ljudima koji rade rgh, svi mi rekli da je ona isti jasper sa jos jednim dodatim heatpipom za hladjenje (kao tada ms popizdeo vise od rroda i reklamacija), u svakom slucaju svako kaze da ce da traje jos dugo, a i ako zakine , uradim mu rebaling i miran sa 10 godina onda :)
+ za sve sto je Crusader rekao..
Pritom nemoj da brines za nikakve updejtove, imas domaci sajt za to sve pise i detaljno je objasnjeno da ti ne bih ovde sad crtao ja.. Ako ne znas o kom se radi PM..
Prilicno je sve jednostavno i lako..
Sto se tice hard diska, to zavisi od tvojih prioriteta i zelja, ako si navikao da se posvetis samo jednoj igri i da nju igras dok ne predjes, i onaj od 20 gb ce ti biti dosta..
Gears of War, prvi deo sam presao cim je izasla za PC, dok sve ostale (2, 3, Armagedon) sam za nedelju dana na Xboxu.. Ono sto ces prvo primetiti je koliko svaki deo napreduje na polju grafike, a to se moze reci i za pricu.. 3. deo mi je najbolji. Armagedon predji da bi cisto znao sta se desavalo sa sporednim bataljonom dok si ti branio/probijao frontove, al ocekuj u startu razocarenje.
Da ne duzim, ja sam posedovao slim 250gb, prodao sam ga jer su mi trebale pare, a sad iskreno zalim.. Al sta je tu je, morao sam da uhvatim zadnji voz pocetkom novembra.. A i informacije da se odredjeni AAA naslovi nece raditi za 360 su me vukli sve vise da ga prodam. :opanachke
nikolapfc89
9.1.2014, 11:19
Nemam zvuk preko HDMI kabla (a taj isti kabl,radi preko IPTV i slika i zvuk,dok na xbox-u imam samo sliku).
Do cega moze da bude? (i kod ortaka na drugom TV-u,isto imamo samo sliku,nemamo zvuk preko HDMI).
Crusader88
9.1.2014, 11:48
Nemam zvuk preko HDMI kabla (a taj isti kabl,radi preko IPTV i slika i zvuk,dok na xbox-u imam samo sliku).
Do cega moze da bude? (i kod ortaka na drugom TV-u,isto imamo samo sliku,nemamo zvuk preko HDMI).
ja imam zvuk :/ , nemam pojma u cemu moze da bude problem. Mada znam da sam gledao da postoji jedna kabla sto se bode u obican tv izlaz i sluzi samo za audio, valjda ako negde ne radi audio na hdmi .
ako ne kontas sta sam rekao, imas ovde :D
http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/connections/connect-sound-system
nikolapfc89
9.1.2014, 12:11
Da,da,moracu da proverim to :D
A guglajuci u 90% slucajeva sam naisao na ovo resenje,pa cu to pokusati kad dodjem kuci:
http://www.youtube.com/watch?v=l2HT8DejPG8
http://www.youtube.com/watch?v=_ySMDoQMXeY
Disable discovery display :boodala: Ne bi mi palo to nikada na pamet da pokusam :D
EDIT:
Burazer je kuci,pa sam ga zvao da proba,posto hoce da igra,i uradio je ovako kao na klipovima (Disable discovery display) i radi i slika (1080p kao i zvuk :D )
Crusader88
9.1.2014, 12:47
Evo da izbacim par slicki sa mon RGH ^^.
Tema je fantasticna :) . Sada ga polako popunjavam sadrzajem, interni HDD je pun. Sada prelazim na externi.
Kao sto sam napomenuo vec, ovo nije vise ista konzola. Ali mozda stvar koja me je najvise iznenadila jeste modovanje sadrzaja. Naime moderska zajednica je sada AA fix za Forzu 4, i sada igra izgleda i jos lepse :D .
http://s28.postimg.org/lii2khfih/screenshot_20051122132320707.jpg (http://postimg.org/image/lii2khfih/)
(http://postimg.org/image/bwoi46ocp/)
[img]http://s28.postimg.org/oqmjxj1s9/screenshot_20051123004502527.jpg (http://postimg.org/image/oqmjxj1s9/)
[img=http://s28.postimg.org/g9n1mlx3d/screenshot_20051123004519177.jpg] (http://postimg.org/image/g9n1mlx3d/)
AA za Forzu dolazi po ceni publike koje vise nece biti na trkama.. Pa kome se to svidja neka izvoli.. :)
Jel rade na xboxu bilo koje, obicne slusalice, i volan? ilil mora nesto posebno za xbox da se kupuje?
I eksterni hdd, jel svejedno koji je?
zdravkelja
12.1.2014, 14:20
AA za Forzu dolazi po ceni publike koje vise nece biti na trkama.. Pa kome se to svidja neka izvoli.. :)
Koga briga za publiku :D Slicno je i PD uradio sa Gran Turismom.
IMHO krajnje nepotrebna stvar, Forza 4 i ovako razbija kako izgleda... Preterivanje...
Crusader88
13.1.2014, 11:21
Jel rade na xboxu bilo koje, obicne slusalice, i volan? ilil mora nesto posebno za xbox da se kupuje?
I eksterni hdd, jel svejedno koji je?
ako imas RGH onda svejedno za HDD. Cini mi se da ako hoces da bude kao interni , tj da ga stavis u kuciste onda mora da bude bilo koji 2.5" . Dok ako hoces da ga vidi kao eksterni hard moze bilo koji 2.5" i 3.5" . Samo sto mora da bude formatiran u FAT32.
Ja sam napravio kombinaciju da imam interni od 120 GB, i eksterni HDD, na kojem imam primarnu particiju FAT32 od 160 GB za XBOX, i drugu particiju od 130 GB za PC.
Ako nije RGH, onda svaki eksterni ti vidi samo do 16 GB, mozes samo da nadjes WD Scorpio odredjene serije, i da ga preflesujes da ga vidi kao orginalni xbox HDD.
Sto se tice slusalica. Zavisi kako ih povezujes. Recimo mozes obicne sluske da prikljucis na TV, ako imas takvu mogucnost. Ili da kupis neki kombo, ja sam na limundu za smesne pare kupio extra slusalica za PC,Xbox i PS3, a mogu da ih prikljucim i na TV.
NIDZA bOj
15.1.2014, 10:07
@Lampard
Sve se uzima posebno sem sluski, al na to si vec dobio odg..
Druga stvar je da ako imas rgh, ne radi ti nista od pomenutog. Jbg :D
Crusader88
15.1.2014, 12:20
@Lampard
Sve se uzima posebno sem sluski, al na to si vec dobio odg..
Druga stvar je da ako imas rgh, ne radi ti nista od pomenutog. Jbg :D
Sta ne radi nista ako imas RGH ?
NIDZA bOj
15.1.2014, 13:35
Mislio sam konkretno na volane.. Ne da ne radi nista, ali velika vecina ne.
Pre kupovine obavezno izguglati koji su modeli podrzani a koji ne. Na to sam mislio.
I te sluske su smesne, za jedno uvo samo, namenjene in game chatu.
Crusader88
15.1.2014, 16:54
Mislio sam konkretno na volane.. Ne da ne radi nista, ali velika vecina ne.
Pre kupovine obavezno izguglati koji su modeli podrzani a koji ne. Na to sam mislio.
I te sluske su smesne, za jedno uvo samo, namenjene in game chatu.
Nisam skontao pa pitam :) . Za volane nemam pojma iskreno , ne koristim ih.
Dok za sluske ima jeftine a dobre da se kupe. Ja sam kupio kombo neki i za PC i za konzole, za jeftine pare.
Može li raditi XBOX 360 na monitoru LG FLATRON W1934S?
http://www.dodaj.rs/f/38/XP/1DZM7nrx/e17242427c78c3585b062cb6.jpg
nikolapfc89
16.4.2014, 15:49
Moze na bilo kom.
Najbolje ako ima HDMI ulaz monitor, ako ne onda klasican. Al ti treba taj kabl sto spaja monitor i xbox.
Može li raditi XBOX 360 na monitoru LG FLATRON W1934S?
Radiće. Samo da nađeš ovakva dva kabla kako bi povezao i zvučnike od PC-a:
http://www.cable-trader.co.uk/images/items/xbox_360_to_vga_rca_cable.png.pnghttps://www.brilliantstore.com/pimagesl/l_dekcell-cpa-1652.jpg
nikolapfc89
16.4.2014, 16:52
I da napomenem. Ako nabavljas ovaj sa D-SUB ulazom, NE KUPUJ kineske.
Nadji Konig ili original microsoft. Slika ce biti ocajna sa kinezom.
Ima li neko iskustva sa Thrumaster F458 Italia volanom? Kakav li je? Meni na prvi pogled i nije neki, ali je daleko najbolji od svih za 360.
http://www.tehnomanija.rs/joystick/thrustmaster-volan-f458-italia.html?utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link
Crusader88
24.5.2014, 23:43
I da napomenem. Ako nabavljas ovaj sa D-SUB ulazom, NE KUPUJ kineske.
Nadji Konig ili original microsoft. Slika ce biti ocajna sa kinezom.
uze li vec jednom rgh ? :D ili koristis live i dalje ?
Nije uzeo ja da ti odgovorim za njega.
Malopre je bio na live.
Ima li kakve avanture za odigrati na xboxu? Dajte neke preporuke (u stilu monkey islanda nesto)
Kazite mi ovako,imam hdmi kabl koji spaja Xbox 360 sa monitorom ali imam jedan problem,hdmi ulaz ide u Xbox ali prikljucak koji treba da ide u monitor je vga a kabl je dvi,jel ima neke sanse da iskombinujem preko PC graficke ili neke od Pc komponenata? Pozdrav :o
Kazite mi ovako,imam hdmi kabl koji spaja Xbox 360 sa monitorom ali imam jedan problem,hdmi ulaz ide u Xbox ali prikljucak koji treba da ide u monitor je vga a kabl je dvi,jel ima neke sanse da iskombinujem preko PC graficke ili neke od Pc komponenata? Pozdrav :o
Ne možeš da iskoristiš PC komponente, već pojuri po oglasima XBOX 360 AV-VGA kabl.
A probelm je sto imam i Av-Vga kabl i moze se prikljuciti u monitor ali je prikljucak za Xbox veci tj. nije za moj slim E i nema taj kabal za moj to je problem :o
Pa pojuri AV-VGA kabl za Slim konzolu.
Ne spavajte, dajte neku avanturu !
Eee sve si rekao! :kreza:
The Testament of Sherlock Holmes
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-testament-of-sherlock-holmes
Crusader88
24.6.2014, 12:40
Deadly Premonition
The Spiderwick Chronicles
Borko Motorko
17.8.2014, 10:49
pozz momci
vidim da je ufc nov izasao za xbox one, da li to znaci da moze samo na njemu da se igra ili moze i na xbox 360?
Samo za XO ako je igra za Xo... logicno, niko be bi kupovao xo da njegove.ogre.mogu na 360
Ima li kakve avanture za odigrati na xboxu? Dajte neke preporuke (u stilu monkey islanda nesto)
Probaj ovu
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51SQ8L8IbML.jpg
Moj san je konacno postao java :).
Postao sam ponosan vlasnik konzole XBox360 :)
Elem posto je konzola polovna kako da obrisem stare profile i da ostavim samo moj? :)
Pozdrav kolege
U settings/storage/profiles.
A svoj postavis tako sto kliknes home button na kontroleru, pa sign in(create new profile).
Miilan90
24.11.2014, 22:57
Kakve bi mi igre preporucili tipa kao sto je Kres ili tako neke akcije?
Slabo ces se takvih igara naigrati na Xboxu.
MasterChief2
8.12.2014, 20:57
Je l mogu polovni Xbox-evi od 7000 da teraju GTA5?Konkretno mislim na konzole iz 2006-2007 godine:)
moze bilo koji, samo je pitanje kad ce ti riknuti taj xbox
Miilan90
20.12.2014, 23:42
Dajte preporucite mi neke igre u dvoju a da to nisu sportske igre ili neke tuce tima SF ili MK. Slabo poznajem igre za XBox360 :)
Dajte preporucite mi neke igre u dvoju a da to nisu sportske igre ili neke tuce tima SF ili MK. Slabo poznajem igre za XBox360 :)
Gears of War, Lara Croft and the Guardian of Light, Borderlands/2/Pre-Sequel, Marvel Ultimate Alliance 2, Left 4 Dead, Resident Evil 5/6, Unreal Tournament 3, Crash Bandicoot Mind Over Mutant, Crash of the Titans, Call of Duty Black Ops/BO2/MW2/3, Diablo 3, Rayman Legends... go nuts. :D
Uzeo sam nedavno polovan Xbox 360, treba danas da mi stigne, pa me zanima da li postoji nacin da proverim dal je konzola banovana sa Live-a?
Imam ja Xbox 360 i koliko znam nema nacina da se to proveri. Varijanta je app.
Generalno nemas sta da izgubis. Probas, ako radi super ako ne onda ti opet isto.
Nece da mi banuju nalog ako probam da se logujem na banovanoj konzoli?
To iskreno nisam 100% siguran ali ne bi trebalo. Sacekaj da se javi neko ko jeste 100% siguran
Cakcam po netu i vidim da je nemoguce da se sharuje Gold na svim accountima na konzoli, nego samo onaj account koji ima gold moze online!? Jel to tacno? Ima li nekih nacina da se zaobidje to?
Evo par stvari koje nikada nisu izasle za PC: Gears of War 2, Gears of War 3, Gears of War: Judgment, Vanquish, El Shaddai: Ascension of the Metatron, Sonic the Hedgehog (2006), Castlevania: Harmony of Despair (XBL), Lollipop Chainsaw.
Cakcam po netu i vidim da je nemoguce da se sharuje Gold na svim accountima na konzoli, nego samo onaj account koji ima gold moze online!? Jel to tacno? Ima li nekih nacina da se zaobidje to?
Na xbox one mozes ako ima 1 nalog gold svi da imaju gold, i ako je jedan nalog kupio igru svi ostali mogu da igraju tu igru. Na 360 je nemoguce.
Evo par stvari koje nikada nisu izasle za PC: Gears of War 2, Gears of War 3, Gears of War: Judgment, Vanquish, El Shaddai: Ascension of the Metatron, Sonic the Hedgehog (2006), Castlevania: Harmony of Despair (XBL), Lollipop Chainsaw.
Forza Motorsport/Horizon, Halo
Jel neko uspeo da skine Army of two sa games with gold? Stalno na 80% izbacuje problem!
Crusader88
22.4.2015, 13:48
Jel neko uspeo da skine Army of two sa games with gold? Stalno na 80% izbacuje problem!
Cekaj to su one za DZ ako imas pretplatu ?
1.Mozda te zeza zbog ipak IP adrese, posto ako si registrovan na usa region, treba ti valjda i preko VPN-a ip adresa odatle.
2. Mozda je zbog HDD-a, probaj da odradis ono u opcijama Clear cache ili kako se vec zove.
Ili se prikaci na neku sistem link igru i zovi da pikamo nesto nesto preko onih RGH servera :P.
Cekaj to su one za DZ ako imas pretplatu ?
1.Mozda te zeza zbog ipak IP adrese, posto ako si registrovan na usa region, treba ti valjda i preko VPN-a ip adresa odatle.
2. Mozda je zbog HDD-a, probaj da odradis ono u opcijama Clear cache ili kako se vec zove.
Ili se prikaci na neku sistem link igru i zovi da pikamo nesto nesto preko onih RGH servera :P.
Nije sigurno zbog IP adrese, jer kad je igra region lock uopste nece da pokrene skidanje. A ova koju on skida je region free.
Pa jel ima jos neko problem sa tim cudom? Bas bi igrao sa bratom neki co-op, a ovo zeza! :(
Kako to da se povezem na RGH servere? Konzola mi nije hakovana, pikam samo originale, da me ne banuju sa Live-a za takve vratolomije? Previse je u igri, posto koristim burazerov nalog za live, a on ima Xbox One sa gomilom igara na nalogu.
Onda nemoj nikakko, tj. ako odradis RGH mozes sa svojim profilom da igras preko tog system link-a, nikad ga nisam koristio tako da ne znam.
Takodje mozes fleshovati x360 i igrati na live, i ako pravilno rezes diskove sansa za bananu je 1% bukvalno, mala ali je ipak moguca. Mada, zadnji ban wave je bio 2012 cini mi se ne mogu da se setim tacno, i od tada bukvalno niko nije banovan, svakako im se isplati xbox live gold sto se placA :)
Crusader88
4.5.2015, 12:09
Nije neophodan RGH da bi se igralo online preko linka, i ne moze nikakav ban da padne , posto to nije nikakav hack.
Samo sto je komplikovanije da se to odradi, jer je neophodnan da se stavi port forwarding u ruteru.
Skenderevo
25.6.2015, 22:41
Dosta je bilo sedenja za PC-om, 'ocu da igram lezecki :D Tako da evo par pitanja za iskusne Xbox 360 vlasnike:
- Monitor mi ima 2 ulaza, VGA i DVI-D (nazalost, nema HDMI). Ako bih povezao Xbox na VGA a komp na DVI-D, da li je tako nesto moguce?
Jel' bih onda morao da gasim komp kada hocu da se igram na kutiji i obrnuto?
- Da li je kvalitet slike stvarno toliko losiji sa VGA umesto sa HDMI kablom?
- Ako je konzola RGH - da li to znaci da je moguce samo kopirati igre na HDD ili i dalje moraju da se rezu?
- Sansa za RROD je sa Slim verzijom, koliko sam shvatio, minimalna?
Svaki savet je dobrodosao. :opanachke
Dosta je bilo sedenja za PC-om, 'ocu da igram lezecki :D Tako da evo par pitanja za iskusne Xbox 360 vlasnike:
- Monitor mi ima 2 ulaza, VGA i DVI-D (nazalost, nema HDMI). Ako bih povezao Xbox na VGA a komp na DVI-D, da li je tako nesto moguce?
Jel' bih onda morao da gasim komp kada hocu da se igram na kutiji i obrnuto?
Da, moguće je. Kada hoćeš da uključiš XBOX, samo u meniju monitora promeniš izvor slike.
- Da li je kvalitet slike stvarno toliko losiji sa VGA umesto sa HDMI kablom?
Mala je razlika, jedino da se potrudiš da je uočiš. Doduše zavisi i od samog uređaja na koji povezuješ.
- Ako je konzola RGH - da li to znaci da je moguce samo kopirati igre na HDD ili i dalje moraju da se rezu?
Da, igre pokrećeš sa HDD-a.
U principu jeste, doduše Slim je malo bučniji od Fat-a. Kod ove druge verzije, gledaj da ploča/serija bude Jasper.
Mozda ti je lakse i jeftinije da nadjes Jasper Fat konzolu, one su pouzdane isto koliko i slim modeli, ako ne i pouzdanije.
Obavezno kad uzmes konzolu uplati Live Gold. Dobijaju se vrhunske igre za nekih 40e godisnje. Evo, ovog meseca se dobija Gears Of War 3 recimo. Mozes da igras i online, igras free to play igre i jos gomila stvari... Ne znam dal Gold moze da se uplati na RGH konzoli doduse.
RGH ne moze na Xbox Live.
Skenderevo
29.6.2015, 20:58
^ Ni ne treba mi Xbox live, meni je samo SP bitan :)
Jos jedno (mozda n00bovsko) pitanje, u vezi povezivanja Xboxa s monitorom: njega cu povezati preko VGA kabela koji cu kupiti s njim, e sad da bih istovremeno povezao PC na isti monitor, treba mi DVI kabel.
http://www.computerports.net/wp-content/uploads/image/dvi_port.jpg
DVI konektor na monitoru je kao gornji na ovoj slici, dok je DVI konektor na PC-u kao donji na slici. Da li je onda ovo (http://www.winwin.rs/kabl-dvi-18-1-na-dvi-18-1-1-8m-m-m-linkom-1125388.html) ono sto meni treba?
Mozda zvuci glupo, ali bolje da pitam i na forumu da se ne za***em.
Koliko znam, neces moci, jer ovaj donji nosi analogni signal, dok je ovaj gornji za digitalni.
Skenderevo
30.6.2015, 14:14
Da, snasao sam se u medjuvremenu za prenos slike. I evo mog poslednjeg tehnickog pitanja u vezi Xbox-a 360:
Hocu da ga povezem na surround, ali koliko vidim od nazad nema standardni 3,5 mm ulaz (radi se o slim verziji). Jel' neko radio ovo (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1956421&postcount=1311) resenje za Xbox One na Slim 360-ci?
Stvarno je zakomplikovano ovo s kablovima :D
Ovo pitanje se sigurno provuklo dosta puta do sada ali se tržište vremenom menja i odgovor se može dati u par rečenica.
1. Koliko se realno isplati dati za polovan X360?
2. Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine konzole?
Hvala.
Čitaj malo prethodne poruke. I nema pitanja o pirateriji.
Došao sam do postova iz 2013. Vidim da sad cena počinje od 70-ak eura. Kontam da treba izdvojiti barem 100-120e za Jasper?
Što se tiče priče o pirateriji ubiše se ljudi pričom o RGH i flešovanju a ja sam samo tražio objašnjenje oko toga šta, kako i zašto, nigde ne piše da ću da piratizujem bilo šta. Znanje nije zabranjeno.
Tako je, zato imaš ceo internet pa istražuj.
geniusmisa
7.8.2015, 13:10
Pomagajte drugovi.
Imam Xbox 360 i nabavio sam fast asia adatpter HDMI-VGA da bi ga prikljucio na monitor.Posle samo par sati koriscenja adapter je crkao,tj daje sliku ali nema zvuka.Da li mogu zvuk da dobijem na neki drugi nacin.Ne funkcionisu mi ni slusalice koje sam dobio uz xbox.
To nije do adaptera već same konzole, pošto na njemu nema izlaza za zvuk.
geniusmisa
7.8.2015, 15:45
To nije do adaptera već same konzole, pošto na njemu nema izlaza za zvuk.
Predpostavio sam da nema izlaz za zvuk.Sad me zanima da li bih nekako drugacije mogao da dobijem zvuk.I BTW da li slusalice sluze da moze da se cuje zvuk iz igre ili samo za komunikaciju medju igracima.
Slušalice su za komunikaciju, a eventualno ako imaš 3.5mm ulaz na monitoru pa da povežeš preko njega. Za drugu soluciju je potreban AV kabl od XBOX-a, ali ne znači ti za monitor.
geniusmisa
8.8.2015, 10:39
Slušalice su za komunikaciju, a eventualno ako imaš 3.5mm ulaz na monitoru pa da povežeš preko njega. Za drugu soluciju je potreban AV kabl od XBOX-a, ali ne znači ti za monitor.
Nemam ulaz na monitoru.Video sam slike nekog korisnika koji ima drugaciji adapter pa je sliku povezao preko tog adaptera a za zvuk koristi Xbox-ov kabl koji verovatno ukljucuje u komp uz neki drugi kablic koji na jednom kraju ima ulaze za cinceve a na drugom 3.5 mm koji ulazi u komp ali bi tako morao komp da mi bude ukljucen.
Ne znam kako se nisam pre setio, ali postoji i DVI--3xRCA (činč) ili VGA--3xRCA adapter sa kojim bi mogao da odradiš to. Posle na taj adapter dodaš i onaj 3.5mm (ženski)--RCA (ženski) i preko njega spojiš slušalice.
Ne znam kako se nisam pre setio, ali postoji i DVI--3xRCA (činč) ili VGA--3xRCA adapter sa kojim bi mogao da odradiš to. Posle na taj adapter dodaš i onaj 3.5mm (ženski)--RCA (ženski) i preko njega spojiš slušalice.
Nisam te bas najbolje razumeo posto se ne razumem bas u to sta je sta tu ali potrazicu na netu pa cu da vdim.
Hvala u svakom slucaju
Evo, ovako izgleda DVI--RCA adapter:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/312uXoVF04L._SL500_AA300_.jpg
A ovako izgleda adapter preko kojeg bi povezao slušalice:
http://www.efilliate.com/images/prod_images/P4196a.jpg
Ili još bolja solucija je ako uspeš sa nađeš ovaj XBOX AV--audio RCA adapter:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51GwJk5jKEL._AC_SY400_.jpg
Kod nas je možda teže, ali ga na Amazonu ima sigurno.
Skenderevo
23.8.2015, 19:42
Ako ima nekog ovde ko i dalje aktivno igra single player igre na RGH Xbox-u 360, molio bih da mi se javi na PM posto imam neka pitanja. :o
Crusader88
23.8.2015, 19:47
Ako ima nekog ovde ko i dalje aktivno igra single player igre na RGH Xbox-u 360, molio bih da mi se javi na PM posto imam neka pitanja. :o
Javljam se :D .
Skenderevo
23.8.2015, 20:03
Poslao PM. :opanachke
evo, ovako izgleda dvi--rca adapter:
http://ecx.images-amazon.com/images/i/312uxovf04l._sl500_aa300_.jpg
Имаде ли ово у Сорабији да се узме? Како је решено питање звука ако монитор нема интегрисане звучнике? Питам се како би ps2 ишао на ово (на монитор један, tft али релативно старији), тј. каква би слика била.
Moraćeš da pojuriš kod nas po radnjama ili da ti eventualno neko poruči. Zvuk izvlačiš tako što beli i crveni RCA sa PS2 AV kabla povežeš sa 3.5mm od zvučnika preko adaptera:
http://ep.yimg.com/ay/videoware/8inch-3-5mm-mini-stereo-female-to-two-rca-male-speaker-adaptor-3.gif
Što se tiče ovakvog povezivanja, ja bih pre PS2 prikačio na stari CRT televizor s obzirom da su igre u 480/576p rezoluciji. Slika na tv-u je daleko lepša.
Gde se kod nas najpovoljnije mogu naći žičani Xbox 360 kontroleri koji su sigurno original? Treba mi za PC.
Može i na PM neki provereni prodavac sa KP, Kupinda ili sl.
Polovnjake ne bih da kupujem, to je lutrija u svakom smislu...
Trebalo bi da ima u radnji Igre (na engleskom) za oko 4,5k dinara.
MitraljezaC
12.10.2015, 0:18
Tesko da kod njih moze naci zicani.Ja kad sam trazio nisu imali, a verovatno nemaju ni sad.
Takodje za te pare koje ces da das za njega i ako ga nadjes mozes da uzmes Wireless dzoj i adapter za PC.Mnogo bolja kombinacija.
Ja sam tako uzeo dzoj za 37e i adapter za 1500 probao par igri i odustao.Sve to sljaka lepo ali meni su bolji mis i tastatura.
Tako da cu to da prodam kao i konzolu i jos jedan dzoj sledeci mesec cim zavrsim novi Tomb Raider.
Skoro je Shonkas gledao kod njih, ali je na kraju uzeo bežični.
Imaju ali 4500 je realno mnogo, za te pare mogu da biram džojped... Sačekaću malo dok isprobam par džojpeda da vidim koji mi najbolje leži.
Jeste da košta više, ali kupiš jednom i za razliku od jeftinijih miran si minimum 7-8 godina. Druga stvar je što možeš da nađeš svaki deo za njega.
Baci pogled i na KP (trebalo bi da ima za 4k neotpakovani ako ti znači ušteda), mada možeš i polovan za 2,5k. Ja sam tako kupovao bežične i evo svi i dalje rade.
Offtopic:
Jel cuo neko o projektu-xenia xbox 360 emulatoru?
Offtopic:
Jel cuo neko o projektu-xenia xbox 360 emulatoru?
Da.
Vec je prilicno napredovao - ima i playable igre.
Na primer :
y3BLSApxZWA
vlaves2000
28.12.2015, 15:13
Pozdrav, hteo bi da kupim xbox360 slim 250 ili 500 gb , e sad me zanima sta da trazim i na sta da obratim paznju, dokupio bih i kinect, i jos jedan dzojstik, ne mora da bude nova, al me zanima koji konkretno model neka oznaka, da bi se orijentisao koliko je konzola stara, gledam na KP vidim ima i novih konzola po povoljnim cenama i garancijom ali primecujem i cenovne nelogicnosti pa mi nista nije jasno. nisu bas male pare u pitanju a laik sam za xbox. svaki odgovor, svaka pomoc i predlog bi mi dobro dosla
nikolapfc89
29.12.2015, 14:42
Glavno pitanje je da li zelis da igras online ili ne? Onda moze da se preporuci sta ti treba.
vlaves2000
29.12.2015, 14:46
ne mora igranje online, bitno mi je da je konzola novije proizvodnje ocuvana, da mozemo i mi stariji da se igramo a i deca, razmisljali smo u pocetku o nintendu wii, ali kad smo bolje razmislili bolja je kupovina xbox-a
nasao sam par ponuda na KP, mogu ti poslati linkove pa da mi kazes tvoje misljenje
Moj predlog ide na seriju sa Jasper pločom. Iako je Slim trebalo da donese ređe probleme, koliko sam video više ih je na servisu. Pritom, neki Slim modeli su pravili veću buku pri radu.
Te razlike u ceni na koje si naišao su uglavnom da li konzola ima RGH/LT 3.0.
Pozdrav, hteo bi da kupim xbox360 slim 250 ili 500 gb , e sad me zanima sta da trazim i na sta da obratim paznju, dokupio bih i kinect, i jos jedan dzojstik, ne mora da bude nova, al me zanima koji konkretno model neka oznaka, da bi se orijentisao koliko je konzola stara, gledam na KP vidim ima i novih konzola po povoljnim cenama i garancijom ali primecujem i cenovne nelogicnosti pa mi nista nije jasno. nisu bas male pare u pitanju a laik sam za xbox. svaki odgovor, svaka pomoc i predlog bi mi dobro dosla
Koliko si spreman da daš za konzolu, da li planiraš da igraš original igre ili kopije?
vlaves2000
29.12.2015, 21:57
koliko sam video vecina polovnih konzola su cipovane tako da mogu obe varijante naravno uvek se u obzir uzima ona povoljnija za krajnjeg korisnika, a vidim da postoje i dve varijante sa jednom mogu da se igraju sa harda bez cd-a ali bez mogucnosti online-a, a druga sa mogusnoscu online ali mora se pokretati igra sa diska, pa vidim da se cene krecu za slim konzole sa dva dzojstika i kinect-om od 240 - 300 evra cak neki daju i garanciju od 12-18 meseci. e sad sta uzeti ?
Drugovi, treba mi pomoc, dakle trebam da napravim interaktivni pod, pa me sad zanima da li je moguce povezati kompjuter i Xbox sa kinetikom, i projektor... E sad trebam da dobijem sliku na podu, jer projektor kacim na plafonu, i kinetik mora da bude na plafonu, tj senzor, e sad me zanima kako da povezem i sa kompom, jer ne znam da li se interaktivne igrice instaliraju na Xboxu ili na kompjuteru... Ako je neko upucen u pricu ili zna nesto o tome i nije mu tesko da mi pomogne, rado cu poslusati bilo ciji savet... Hvala
Ja sam se bakcao sa tim kad sam bio mladji i veruj mi nije vredno truda. Ide sve na komp, ne na xbox, ako hoces da uradis to sta mislim da hoces, jer Xbox ima samo klasicne igre. Problem sa Kinektom je sto mora da bude uspravan i "vidi" sve udove da bi pravilno funkcionisao. Ako Kinekt stavis na plafon ima da glicuje ko lud. Glicuje i ovako, kamoli na podu.
Napisi detaljnije sta si planirao mozda mogu da ti pomognem, mada sam davno batalio to glupiranje sa kinektom.
Kraj jedne ere. MS prestaje sa prozivodnjom Xbox 360 konzole nakon 10 godin
http://news.xbox.com/2016/04/20/xbox-360-celebrating-10-years/
Drustvo,skoro sam kupio xbox 360 od 250gb,pa me zanima jel moze ona da radi na malo boljoj rezoluciji od 1200x nesto nesto?
TV mi full hd,a slika bi valjalo da bude bolja...
MitraljezaC
13.8.2016, 21:06
Meni je radio u 1920x1080 tj. u 1080p.Za sva ta podesavanja imas na samoj konzoli Settings pa onda pod sekcija koja te zanima.
Radi na 1280x720 60p sto mi je iskreno,jako slabo..
Da nema to veze s obzirom da je cipovan?
(stvarno se ne razumem bas najbolje)
Radi na 1280x720 60p sto mi je iskreno,jako slabo..
Da nema to veze s obzirom da je cipovan?
(stvarno se ne razumem bas najbolje)
Ako je igra napravljena da radi na AxB rezoluciju - onda ce raditi na AxB; nije ti to kompjuter pa da podesavas rezolucije.
P.S. Mada postoje cak i PC igre kojima ne mozes promeniti rezoluciju, ali to iz prostog razloga sto su programeri bili lenji/aljkavi/amateri...
MitraljezaC
14.8.2016, 0:44
@Kesten
Sto se tice menjanja rezolucije i ostalis glavnih podesavanja (blokada internet-a i slicno) na modovanom Box-u radis iz NXE tj. osnovnog sistema konzolem, a ne iz Freestyla ili Aurore koji god vec ima.
I moras da imas opciju za 1080p ili 1080i.Znaci to mora da postoji.Ja sam moj Box drzao na Auto modu pa je sam odredjivao sta je najbolje.Kad ga nakacim na TV bude 1080p sa 50 herca, a kad sam ga kacio na monitor odmah je svukao to na 1366x768.
@CTOJAH
Ja koju god igru da sam pustao rezoluciju nije menjao.Uvek je bila 1080p bilo da su to Full igre, Arcade ili emulacije za originalnog xBox-a.
Jos kad bi znao da namestim to sto si mi rekao na boxu bilo bi dobro :)
Kao sto rekoh,nisam bas najbolje upucen u konzole i ne znam kako odredjuje rezoluciju. Prvo sam mislio da je do tv,ali izgleda ipak malo moram da cacnem konzolu.
Najbolje bi bilo da zovem lika kod kog sam kupio,pa da njega zamajavam :D
Hvala u svakom slucaju
MitraljezaC
14.8.2016, 11:02
Druze evo video kako da FSD3-a predjes u NXE.
https://www.youtube.com/watch?v=DhVoenuzIiE
A kad se nadjes u NXE-u evo video kako da promenis rezoluciji:
https://www.youtube.com/watch?v=QmXj8820Pjo
TO je to druze!!!
Sad konacno radi kako treba,na 1900x ko zna koliko :)
Hvala na strpljenju i pomoci.
MitraljezaC
14.8.2016, 17:44
Heheheh nikakav problem.Srecno igranje.;)
Butters Stoch
31.8.2016, 13:34
Pozdrav svima,napisacu nesto o xbox-u,da mnogima ustedim vreme,a i da pomognem oko eventualne kupovine.Xbox se proizvodio skoro 11 godina,i kroz te godine proziveo mnoga unapredjenja.Kao prvo ako kupujete konzolu,pogledajte datum koji se nalazi na konzoli,ali nije ni to bas merodavna metoda,bolje je pogledati pinove za napajanje kako izgledaju,ima na internetu slika,kako prepoznati koju plochu.Takodje bitno je i napajanje u pocetku ploce kao sto su Xenon(2005-2006),Zephyr(2007) koriste 203w napajanje,Falkon 175,dok Jasper koristi 150w.Generalno problem oko xbox-a je jako losh kvalitet izrade i hladjenje zbog koga se desi RROD.Falkon ploca je smanjila RROD-ovanje za nekih 50%,ali i dalje nedovoljno da bi xbox postao pouzdana konzola.Jasper ploca je smanjila buku,i gotovo eliminisala RROD,ali uvek ima nekih izuzetaka.Slim verzija konzole je josh bolja,ali to je stavar ukusa,ja koristim"debeljka" Jaspera i Ps3.Sto se tiche povezivanja na monitor potreban vam je "hdmi to vga" kabal,koji ima izlaz za zvuk,cene idu od neki 12-20e,ja koristim neki jeftiniji i zvuk i slika su ok,dok je kvalitet kabla uzasan(mnogo puta sam lemio izlaz za zvuk)Monitor treba da bude "wide".Sto se tiche chipovanja postoji soft-mod Lt3.0 koji omugucuje igranje najnovijih igara,takodje postoji i chipovanje koje je skuplje,pruza velike mogucnosti,ali se gubi multy-player,ali posto je konzola na zalasku karijere nije strasno.Postojalo je nekoliko verzija xbox-a kao sto su "Arcade","Elite" ne mogu svega da setim,ali se to odnosilo da li konzola ima hard,a ako ga koje je velicine,i koju opremu poseduje konzola.Mislim da je suludo kupovati x360 nov,kada moze da se kupi polovan,samo je bitno da ispratite neka uputstva.Vecito poredjenje xbox vs ps3...Meni su obe konzole super,samo mogu da kazem da ps3 ima neuporedivo bolji kvalitet izrade,xbox ima bolji dzojped,prednost kod ps3 je blue-ray podrska u svakom smislu.Najveca prednost xbox-a po meni je to sto je dosta jeftiniji,u gejmingu sam primetio npr gta4 ima mnogo bolji framerate,i malo je bolja grafika,isto tako i u petici.Svaka konzola ima svoje ekskluzive i svaka je dobra na svoj nacin.Igre koje bih preporucio su 1 Resident evil 0,RE HD remake,RE Code Veronica,RE Revations,Bully,Forza 4,Forza Horizon 1 i 2,Gta 4+Tbogt+LaD+Gta 5.Sve u svemu ima mnogo igrica,a i ko nije bas zahtevan gejmer i hoce povremeno da se opusti uz neku igru xbox je najjeftinije resenje.Isto vazi i za Ps3,ali je on skuplje i kao nov i kao polovnjak.Sve u svemu odlicne su obe konzole!
Pozdrav svima,napisacu nesto o xbox-u,da mnogima ustedim vreme,a i da pomognem oko eventualne kupovine.Xbox se proizvodio skoro 11 godina,i kroz te godine proziveo mnoga unapredjenja.Kao prvo ako kupujete konzolu,pogledajte datum koji se nalazi na konzoli,ali nije ni to bas merodavna metoda,bolje je pogledati pinove za napajanje kako izgledaju,ima na internetu slika,kako prepoznati koju plochu.Takodje bitno je i napajanje u pocetku ploce kao sto su Xenon(2005-2006),Zephyr(2007) koriste 203w napajanje,Falkon 175,dok Jasper koristi 150w.Generalno problem oko xbox-a je jako losh kvalitet izrade i hladjenje zbog koga se desi RROD.Falkon ploca je smanjila RROD-ovanje za nekih 50%,ali i dalje nedovoljno da bi xbox postao pouzdana konzola.Jasper ploca je smanjila buku,i gotovo eliminisala RROD,ali uvek ima nekih izuzetaka.Slim verzija konzole je josh bolja,ali to je stavar ukusa,ja koristim"debeljka" Jaspera i Ps3.Sto se tiche povezivanja na monitor potreban vam je "hdmi to vga" kabal,koji ima izlaz za zvuk,cene idu od neki 12-20e,ja koristim neki jeftiniji i zvuk i slika su ok,dok je kvalitet kabla uzasan(mnogo puta sam lemio izlaz za zvuk)Monitor treba da bude "wide".Sto se tiche chipovanja postoji soft-mod Lt3.0 koji omugucuje igranje najnovijih igara,takodje postoji i chipovanje koje je skuplje,pruza velike mogucnosti,ali se gubi multy-player,ali posto je konzola na zalasku karijere nije strasno.Postojalo je nekoliko verzija xbox-a kao sto su "Arcade","Elite" ne mogu svega da setim,ali se to odnosilo da li konzola ima hard,a ako ga koje je velicine,i koju opremu poseduje konzola.Mislim da je suludo kupovati x360 nov,kada moze da se kupi polovan,samo je bitno da ispratite neka uputstva.Vecito poredjenje xbox vs ps3...Meni su obe konzole super,samo mogu da kazem da ps3 ima neuporedivo bolji kvalitet izrade,xbox ima bolji dzojped,prednost kod ps3 je blue-ray podrska u svakom smislu.Najveca prednost xbox-a po meni je to sto je dosta jeftiniji,u gejmingu sam primetio npr gta4 ima mnogo bolji framerate,i malo je bolja grafika,isto tako i u petici.Svaka konzola ima svoje ekskluzive i svaka je dobra na svoj nacin.Igre koje bih preporucio su 1 Resident evil 0,RE HD remake,RE Code Veronica,RE Revations,Bully,Forza 4,Forza Horizon 1 i 2,Gta 4+Tbogt+LaD+Gta 5.Sve u svemu ima mnogo igrica,a i ko nije bas zahtevan gejmer i hoce povremeno da se opusti uz neku igru xbox je najjeftinije resenje.Isto vazi i za Ps3,ali je on skuplje i kao nov i kao polovnjak.Sve u svemu odlicne su obe konzole!
Sve potpisujem osim nekih stvari :)
Kvalitet izrade kod XboX-a 360 je masu bolji nego kod PS3 i mnogo više je kvarova kod PS3 nego kod X360.
Druga stvar, mnogo ljepša i prijatnija slika, boje, izgled igara i mnogo ljepše igre rade na XboX360.
Ali zbog T.L.O.U. , Uncharted serijala, MGS4 i Heavy Rain-a definitivno je vrijedi nabavit (PS3) :)
I XBOX se proizvodi i prodaje evo već punih 15 godina ;)
Butters Stoch
31.8.2016, 14:09
Xbox 360 se proizvodi od kraja 2005-te,a sto se tiche kvaliteta izrade,slazem se,obe konzole nisu "procvetale" ali sta je tu je.Posedujem obe konzole,ali je x360 jeftinija igracka.Napisao sam ja 3 puta duzi tekst o x360,ali nije dozvoljeno toliko karaktera za jednu poruku,pa sam tekst mnogo skratio,jer sam u onom delu koji je izbachen uglavnom pisao o igricama.Tu sam da pomognem!
Xbox 360 se proizvodi od kraja 2005-te,a sto se tiche kvaliteta izrade,slazem se,obe konzole nisu "procvetale" ali sta je tu je.Posedujem obe konzole,ali je x360 jeftinija igracka.Napisao sam ja 3 puta duzi tekst o x360,ali nije dozvoljeno toliko karaktera za jednu poruku,pa sam tekst mnogo skratio,jer sam u onom delu koji je izbachen uglavnom pisao o igricama.Tu sam da pomognem!
XBOX 360 da ali XBOX generalno od 2001. godine se proizvodio.
Obje konzole su odlične ali je meni zbog specifičnih exkluziva malo bolji XboX 360 kao i zbog boljeg džojstika i generalno igara koje ljepše rade na X360 (multiplatform igre).
Ali volja imat obadvije konzole.
XBox 360 i kvalitetna izrada nikad ne treba stavljati u istoj rečenici.
Pa nije Elite Slim toliko loša konzola i nekvalitetna.
Ispravili su sve propuste koje su imale pređašnje verzije X360.
Kad se samo sjetim kod prijatelja koji je opravljao PS3 koliko je bilo komada neispravnih, gomila.
On koji se tim bavio, rekao mi je da je to najveće sme-će što je Sony napravio koji je kvalitet i da se mnogo manje X360 kvarilo.
Butters Stoch
1.9.2016, 12:02
XBox 360 i kvalitetna izrada nikad ne treba stavljati u istoj rečenici.
Slazem se u potpunosti,i ako vishe preferiram xbox,moje misljenje je da je Sony kvalitetniji,mada posle Jaspera i slima ta razlika postaje manja
Moje iskustvo zasto preferiram "debeljka" jaspera u odnosu na slim,jer slim hoce da baguje,npr da se ugasi sam od sebe,da pali lampice,a posle restarta je sve ok,i meni je licno debeljko drazi...Ja ove probleme nisam imao sa slimom,ali jesu moje komsije,a i citao sam na raznim forumima,cak i gledao razne klipove na YT kako baguje slim.Ja sam iskreno preferirao Sony,pocev od prvog pa do trojke,a onda su se desila dva Ylod-a na dve konzole,a taman je izasao Gta 5 i stigao sam do nekih 12%,samo sto se pojavio Trevor,i onda Ylod....Nisam imao dovoljno para a hteo sam odigram Gta 5 po svaku cenu,onda sam aktivirao Box.Mercedes medju konzolama je Ps2,cak i imam jednog debeljka sa kraja 2000-te mislim i imam racun i garanciju iz Beosofta,znam da je kostao 700-800dem u to vreme,ali sada kad igram ps2 koristim zadnju reviziju "super slim" koja nije chipovana ali koristim modovanu memorijsku karticu
...Napisao sam ja 3 puta duzi tekst o x360,ali nije dozvoljeno toliko karaktera za jednu poruku,pa sam tekst mnogo skratio,jer sam u onom delu koji je izbachen uglavnom pisao o igricama.Tu sam da pomognem!
Mogao si da malo uredis svoj text - ovako verujem da je vecina nas forumasa odustalo od citanja - da se izrazim "Beogradski" : Citanje ovakvih tekstova je tezak smor !
P.S. Stavi bre covece tacku, pa novi red, pa jedna misao - jedna celina i tako to...
Butters Stoch
3.9.2016, 13:40
Mogao si da malo uredis svoj text - ovako verujem da je vecina nas forumasa odustalo od citanja - da se izrazim "Beogradski" : Citanje ovakvih tekstova je tezak smor !
P.S. Stavi bre covece tacku, pa novi red, pa jedna misao - jedna celina i tako to...
Ja sam zaboravio nesto da dodam.Posto mi nije bilo dozvoljeno postovanje tekst je nastao u notepad-u.Bice sredjeno! Samo sam cekao kad ce neko da primeti:dedica: Nisam samo doleteo na forum da trazim pomoc,i onda nista,naprotiv moj post je tu da pomogne.Bilo je tu jos nekih otezavajucih okolnosti...moj vid,losha tastatura,ali ce da bude sredjeno!
alienhunter
14.9.2016, 14:01
Slazem se u potpunosti,i ako vishe preferiram xbox,moje misljenje je da je Sony kvalitetniji,mada posle Jaspera i slima ta razlika postaje manja
Moje iskustvo zasto preferiram "debeljka" jaspera u odnosu na slim,jer slim hoce da baguje,npr da se ugasi sam od sebe,da pali lampice,a posle restarta je sve ok,i meni je licno debeljko drazi...Ja ove probleme nisam imao sa slimom,ali jesu moje komsije,a i citao sam na raznim forumima,cak i gledao razne klipove na YT kako baguje slim.Ja sam iskreno preferirao Sony,pocev od prvog pa do trojke,a onda su se desila dva Ylod-a na dve konzole,a taman je izasao Gta 5 i stigao sam do nekih 12%,samo sto se pojavio Trevor,i onda Ylod....Nisam imao dovoljno para a hteo sam odigram Gta 5 po svaku cenu,onda sam aktivirao Box.Mercedes medju konzolama je Ps2,cak i imam jednog debeljka sa kraja 2000-te mislim i imam racun i garanciju iz Beosofta,znam da je kostao 700-800dem u to vreme,ali sada kad igram ps2 koristim zadnju reviziju "super slim" koja nije chipovana ali koristim modovanu memorijsku karticu
Ne slazem se da je mercedes medju konzolama ps2, imao sam vise komada i em su se kvarili em nema hd em mu treba multitap za vise igraca, em ima slabiju grafiku od prvog xbox-a koji je pravi mercedes medju monzolama i koji je neunistiv i koji mi se upravo smeje sa police , kod mene je dugi niz godina i to je jedina savrsena konzola na svetu :)
MasterChief2
15.12.2016, 0:59
Moze li se naci za 70 evra polovan Xbox 360? Bitno mi je da mogu sa USB-a igrati igre i da ima HDMI za TV.
Treba mi komplet znaci sa svim kablovima i dzojstikom. Na sta obratiti paznju prilikm kupovine?
Konzolu uzimam najvise zbog Halo igrica jer mi je to omiljena pucacina, a jos uvek stojim na kraju drugog dela...
sportista
15.12.2016, 4:30
Ja sam moj pre neki dan prodao za nekih 60e sa sve džojstikom, ali arcade je bio, tako da ćeš verovatno za neki na kome je uradjen jtag i koji ima hard, morati da se ispružiš malo više od 70e.
Obavezno obrati pažnju da ploča bude Jasper, znači da je 12V=12, 1A (to piše dole u uglu sa zadnje strane, ako me sećanje služi).
MasterChief2
15.12.2016, 9:50
Ja sam kontao ovako nesto:
https://m.kupujemprodajem.com/Xbox-360-39939641-oglas.htm#mhs0-1481787562577
https://m.kupujemprodajem.com/Xbox-360-40178297-oglas.htm#mhs0-1481788140140
Ako radi, valjda ce i meni raditi.
Ima li neko ovde sa foruma da prodaje Xbox 360?
sportista
15.12.2016, 11:05
Šta znam, ne deluju loše, ali najbolje nazovi i proveri da li je Jasper, to ti je najbitnije. Takođe, gledaj da kupuješ od prodavaca koji nemaju negativnih ocena, bar ja lično tako radim.
MasterChief2
15.12.2016, 11:55
A mora biti jasper ploca? Sta ovim ostalim fali, mislim na konzole iz 2006/2007 godine?
sportista
15.12.2016, 12:44
Mora, ako već uzimaš ja ti nikako ne bih preporučio Falcon a pogotovo ne onu još stariju, ne znam kako se zove. Kod njih dolazi do pregrejavanja, dolazi do rrod-a.
Da se razumemo, može se desiti da nikad problem ne budeš imao, ali velike su šanse, mnogo veće nego sa Jasperom. Moje mišljenje je da nikako ne treba da rizikuješ, zbog nekoliko desetina evra, pa kasnije da lupaš glavu.
A mora biti jasper ploca? Sta ovim ostalim fali, mislim na konzole iz 2006/2007 godine?
Ne mora, ali sa Jasper verzijom su znatno poboljšali mogućnost da se ne dobije RRoD. Poboljšanja se najviše odnose na hlađenje, što je ključni razlog za crkavanje konzole. Što kaže sportista, šteta da zbog par desetina evra rizikuješ.
Prva verzija je bila Xenon, posle nje Zephyr na kojoj je ubačen HDMI port, da bi na narednoj Opus opet on nedostajao. Vrlo brzo posle nje se pojavio Falcon na kojem je on vraćen. U novembru '08 godine izlazi do sada najpouzdanija od Fat modela, Jasper verzija. Svaka novija verzija je donosila neko poboljšanje, tako i ova poslednja.
Pošto se preklapalo vreme proizvodnje Falcon i Jasper verzije, razliku između njih možeš da primetiš tako što Jasper model na ulazu za naponski kabl iznad rupe za pinove ima plastiku koja je podeljena na dva dela, dok je kod Falcon modela ona cela.
MasterChief2
15.12.2016, 20:08
http://www.kupujemprodajem.com/Xbox-360-39939641-oglas.htm#mhs0-1481787562577
Za ovu kaze da je flesovana, moze da cita sa USB-a i da ima HDMI prikljucak.
Kaze da je proizvedena 2010, ali ne zna kao da vidi koji je model i da li je Jasper ili ne.
Sta vi mislite?
Ako je 2010 proizvedena onda bi trebalo da je Jasper?
Posalo mi je i ovo:
serial number: 6190865 00205
product id: 02545761619086500205
ima i ovo kao barkod IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
619086500205
sportista
15.12.2016, 23:20
Nek ti slika sa zadnje strane, odmah ćemo da vidimo da li je Jasper ili nije. Tamo gde je HDMI ulaz, treba da piše deklaracija, 12V=12,1A, to ti ja najbrži način da proveriš da li je Jasper. Na primer kod Falcona je 12V=14,2A.
Ako jeste, i za te pare još flešovan, uzmi slobodno.
MasterChief2
15.12.2016, 23:26
Nek ti slika sa zadnje strane, odmah ćemo da vidimo da li je Jasper ili nije. Tamo gde je HDMI ulaz, treba da piše deklaracija, 12V=12,1A, to ti ja najbrži način da proveriš da li je Jasper. Na primer kod Falcona je 12V=14,2A.
Poslao sam coveku sad cu da vidim sta kaze. A ako nije, vredi li te pare?
Da dodajem ne mogu vise i ovo sam jedva sakupio...
A ovako kad sija samo jedna zelena crta, jel to znači da je konzola već na izdisaju i da se uskoro očekuje rrod (zato ga verovatno i prodaju)? Ili se taj krug sam nekako "napuni"? Ni na jednom oglasu nema konzola sa punim zelenim krugom.
Ne. Krug ima četiri dela, tako da kada svetli jedna, znači da je konzola uključena i radi normalno. Kada se doda drugi, treći, četvrti gamepad, tako se i ostali krugovi pune. Takođe ceo krug zatreperi kada se otvara/zatvara DVD drajv ili nešto slabijim intezitetom svetli kada se skida nešto sa interneta. Dakle sve je u redu dok je zelena boja, dok broj crvenih delova i greška na ekranu pokazuju u čemu je problem.
Poslao sam coveku sad cu da vidim sta kaze. A ako nije, vredi li te pare?
Da dodajem ne mogu vise i ovo sam jedva sakupio...
Verovatno je Jasper, ali sačekaj još neki podatak. Iskreno, malo je čudno da nije postavio ništa od informacija o modelu, veličini hard diska, dodatne fotografije i slično. Ako se za ovo odlučiš, moj ti je savet da uzimaš samo sa ličnom proverom pre kupovine.
Dešavalo se da su neke Jasper verzije greškom obeležene sa 12V=14,2A, pa bi valjalo za svaki slučaj da se uporedi sa naponskim ulazom (gde je Jasper model definitivno onaj gde je plastika iznad rupa za pinove iz dva dela).
nikolapfc89
16.12.2016, 9:23
Moras da proveris da li je na konzoli uradjen jtag ili rgh da bi mogao da igras sa usb. Ljudi brkaju nazive, moze da ti kaze da je flesovana i da cita pirate ali to ne znaci da mozes da igras sa usb. Mozes samo ako je uradjen jtag ili rgh (isti djavo drugaciji naziv).
Moja preporuka ti je da sacekas dok ne skrpis jos 30-40e ako si u mogucnosti i da uzmes slim sa odradjenim rgh (tu ti ni ne treba usb, igras direktno sa hdd od xboxa, mozes sa usb-a ili sa eksternog harda). Igre prebacujes preko LAN kabla na xbox.
Previse je konzola proslo kroz oglase pogotovo 360 i sem Jaspera ko zna u kakvom su stanju. Ovako ces biti najsigurniji.
MasterChief2
16.12.2016, 21:15
Rekao je da pise 12V=14.2A. Sad sam ga pitao da slika taj deo gde se dovodi nspajanje i pitao sam ga da li je probao da igra sa flesa i koliko dugo ima konzolu.
https://m.kupujemprodajem.com/xbox-360-slim-40584902-oglas.htm#mhs0-1481917003850
Isplatili se ovo uzeti? Je l ovo Jasper? Koliko kosta flesovsnje jer nije flesovvana.
nikolapfc89
16.12.2016, 21:41
Kad je slim onda ne treba da brines koja konzola je u pitanju. Slim je pouzdan 99% a ne kao debela da juris Jaspera.
Ali za te pare, sumnjam da je uradjen rgh.
MasterChief2
16.12.2016, 21:50
Pa nije flesovana. Pise da nije otvarana. Ispatili se uzeti za 70 evra i ona je esovati?
MasterChief2
17.12.2016, 0:09
https://postimg.org/image/ghzkk8v8v/
Poslao mi je ovu sliku. Prema ovome bi trebalo da je Jasper? Sad mi trazio da mi slika i onaj deo gde se dovodi napajanje.
EDIT: Evo i druge slike.
https://postimg.org/image/xao4g7wfz/
I napisao mi je ovo:
"pa imao sam nesto original od burazera a inace gta 5 sam bio skidao pa preko flesa" Onda bi trebalo da ima taj JTAG/RGH...
Ovaj beli model sa te dve fotografije je Jasper verzija. Samo ne znam koju konzolu je gledao pa je video 12V=14,2A?
Za ovo ostalo imaš pun net informacija, pošto je ovde na forumu diskusija o tome zabranjena. Za kupovinu i dalje važi savet da uzimaš samo ličnom proverom. Tu crnu (Slim) bih izbegao s obzirom u kakvom je stanju. One su čak i nešto bučnije od Fat modela.
MasterChief2
17.12.2016, 13:46
Ovaj beli model sa te dve fotografije je Jasper verzija. Samo ne znam koju konzolu je gledao pa je video 12V=14,2A?
Za ovo ostalo imaš pun net informacija, pošto je ovde na forumu diskusija o tome zabranjena. Za kupovinu i dalje važi savet da uzimaš samo ličnom proverom. Tu crnu (Slim) bih izbegao s obzirom u kakvom je stanju. One su čak i nešto bučnije od Fat modela.
On prodaje jos jednu crnu konzolu na kojoj pise 14.2A. Neko ga je pre pitao za tu crnu pa je mislio da je isto i na beloj, pa mi je zato rekao 14.2A. Sad sam mu trazio da mi je uslika u radu, pa ako radi ne vidim razloga zasto ne bi kod mene. Da je prevarant ne bi mi sve ovo uslikao. A iako nije cipovana, to cu joj ja uradit. Taman tih dodatnih 30 evra sto neko rece da dodam cu dati za cipovanje. Slim verzije bih i ja izbegao, jer i sam imam PS2 Slim i dosta je bucan, nekako sam vise sigurniji sa tim Fat modelima.
To što on hvata fotografije ne znači da ona nema problema pri radu. Takođe može da ti šalje fotografije neke druge koja mu služi za te stvari. Trebalo bi da proveriš uživo kako radi, ima li problema sa hlađenjem, da li je dosta bučna, koliko je dobar i u kakvom je stanju gamepad, koje baterije daje i slično. Jer će svaki skriveni trošak da te kasnije baci na dodatno trošenje novca.
MasterChief2
17.12.2016, 14:05
To što on hvata fotografije ne znači da ona nema problema pri radu. Takođe može da ti šalje fotografije neke druge koja mu služi za te stvari. Trebalo bi da proveriš uživo kako radi, ima li problema sa hlađenjem, da li je dosta bučna, koliko je dobar i u kakvom je stanju gamepad, koje baterije daje i slično. Jer će svaki skriveni trošak da te kasnije baci na dodatno trošenje novca.
Pa sta znam sada.. Da licno preuzimam ne mogu jer sam iz Novog Sada, a on iz Smedereva. U oglasu je napisao da konzola radi odlicno, ne pregreva se, odlicno cita i da je sve ispravno. Sad sta znam.. Kupovao sam dosta toga na KP i nijednom nisam imao problema. :)
I sam je napisao, radi provere ispravnosti najbolje licno preuzimanje, da ne valja ne bi to napisao.
MasterChief2
17.12.2016, 22:16
Evo poslao mi je ovo:
https://postimg.org/image/drepjcx7b/
https://postimg.org/image/xqnslkcdf/
Vidi se da konzola radi, kaze da nije imao nikakvih problema sa pregrevanjem, gasenjem i slicnim stvarima.
Ja cu je uzeti pa sta bude da bude, ali covek stvarno izgleda da je korektan, tj. nije prevarant.
Ako si dobro procenio, neka je sa srećom kupovina. :)
Vidi samo se raspitaj oko onih detalja vezanih za sam način rada, kapacitet hard diska, detalji opreme i ostalo.
MasterChief2
18.12.2016, 19:36
Imam TV Samsung LE-40B530P7W i monitor BenQ od 27" (ne znam koji je tacno model; ima HDMI na sebi). Zanima me da li je bolje da Xbox koristim na TV-u ili na monitoru? Gde ce slika biti bolja?
Imaćeš oštriju slika na monitoru zbog njegove dijagonale. Pritom, taj model televizora ima 50hz, naspram 60hz kod monitora.
S druge strane zavisi sa koje udaljenosti bi igrao. Sa tom dijagonalom televizora bi komotno mogao da budeš udaljen 3-4 metra, a konzola je idealna za njega jer za razliku od kućišta zauzima malo mesta. U svakom slučaju probaš jednu i drugu opciju, pa odabereš onu koja ti više odgovara.
MasterChief2
20.12.2016, 12:29
Ovo je izgleda bio neki prevarant.
Stigao mi je Xbox ali nema JTAG/RGH i ne radi mi dzojstik.
Poslao sam mu poruku za dzojstik i odgovorio je kako treba drzati onu u sredini tipku dok ne prosvetli i kako treba stisnuti iza dugmence i na Xbox-u dugme da se povezu, ali se nista ne desava. Stavio sam dve nove Eneloop baterije tako da nije do njih. Ima li neku ideju sta bi mu moglo biti? Vredi li ga otvarati? On i nije neki problem, vidjao sam ih po pijaci, naice neki da valja za male pare. JTAG/RGH izgleda da nema jer ne mogu da instaliram XeXmenu jer mi pise kako je "corrupted".
Ovako Xbox izgleda okej, ne greje se, nije bucan, nazad duva topao vazduh.
Jos cu ga mozda otvoriti da vidim da nema prasine. Citac isto radi odlicno, pustao sam DivX i original filmove i cita iz prve i dosta brzo iako su DVD-ovi u losem stanju. Veceras cu probati narezati igricu pa da vidim da li hoce da pusta rezane igre, mada cisto sumljam. Vidim da to cipovanje kako bi mogao da cita kopije nije skupo, a i negde sam procitao da ko zna prikopcati hard disk na kompjuteru znace i sam da ga cipuje. A i dok ga ne cipujem do tad cu kupiti neke igre, vidim da se Halo 3 moze naci za 300-400 dinara u originalnom pakovanju.
Samo da dzojstik nadjem to mi je najveca muka sada ili makar da ovaj popravim.
Ne bih da ti stajem na muku, ali sam ti lepo rekao da se takve stvari kupuju isključivo lično sa proverom. Pa i odeću/obuću isprobaš pre kupovine, zašto ne tehniku (pogotovo polovnu).
Sad za dalje zavisi koliko želiš da se cimaš. Da li imaš prepisku sa njim i da li je on negde u njoj naveo da konzola ima te modifikacije i da je gamepad ispravan? Jer ako ima, ja bih mu lično zapretio tužbom ukoliko ne vrati novac, a ti njemu konzolu. Dakle ne rekla - kazala, već da ćeš kontaktirati advokata ukoliko odbije da to uradi. Samo je bitno da je rekao jedno, a da je stanje sasvim drugo.
MasterChief2
20.12.2016, 17:01
Pa uzimao sam i PS2 i tonu delova za kompjutere i nikada nisam imao problem.
Nije napisao nista u oglasu, ali mi je u poruci napisao da sve radi i da je igrao igrice sa USB-a. Ne mogu da mu posaljem poruku jer me je blokirao, pokusacu da ga zovem na telefon. Pa nije to neki problem, dzojstik cu naci na pijaci, a sad ne znam da li konzola radi skroz dobro. Ne greje se i filmovi rade, to sam jedino uz tastaturu uspeo probati. Sad ako je sama konzola ispravna ja bi je ostavio i samo cipovo kasnije. Ako vev kazete da se sa 70 evra ne moze uzeti cipovan Jasper.
nikolapfc89
20.12.2016, 20:32
Probaj da povezes dzoj sa xboxom prvo.
GpV-b1de2lM
Malo je to para da se kupi xbox sa uradjenim rgh jer samo ugradnja kosta 50e (tako je bar bilo). Tako da ako nije uradjen on nije ni mogao da igra sa usb-a igru.
MasterChief2
20.12.2016, 20:39
Dobro sam prosao pa konzola radi, a ne znam kako da je opteretim jer nemam ni jednu igricu pa da vidim kako ce raditi, da se nece gasiti. Ako ona radi kako treba, kada budem imao para onda cu joj uraditi JTAG. I to sto sam jeftinije hteo da prodjem dacu za cipovanje i onda sam opet na istom. A coveka sam ispljuvao na KP. Javio se i kada sam mu rekao da ne radi ovo samo je prekinuo. Sad cu da je otvorim, da je ocistim ako ima prasine i valjda ce ona raditi.
Ma meni dzojstik uopste ne reaguje. Nece uopste da se upali. Je l mogu ja nekako tom dzojstiku da dovedem 3V sa adaptera? Da vidim samo da li je ziv uopste.
MasterChief2
21.12.2016, 0:17
Konzola mi pusta original filmove i rezane divx filmove bez problema. Kada ubacim rezanu igricu izbaci mi "To play this disc please put it in an Xbox 360 console." Je l ovo znaci da konzola nije flesovana ili znaci da je konzola flesovana ali da je laser otisao pa ne moze da procita?
EDIT: Sutra cu kupiti original Halo Reach, i nek je bog u pomoci da cita original igrice.
EDIT2: Cita originale bez problema, tako da i nije toliko crno. Je l normalno da se citac cuje kako grebe, ne znam ni kako da objasnim?
U principu, čitač se čuje ako je dugo radio, sad sve zavisi koliko je bučan kod tebe. Pogledaj na nekom snimku na netu, pa uporedi da li je ta jačina.
Sve u svemu, sreća pa si prošao sa konzolom koja barem radi, za idući put si naučio lekciju. Ta poruka koju dobijaš je obično vezana za laser, ali sve u vezi nje i ostalog, pogledaj na netu da se ne krše pravila foruma.
MasterChief2
23.12.2016, 14:24
Zato sam i pitao jer je pisalo da je laser, a citao mi je rezane filmove i original filmove bez problema pa mi nije bilo jasno. Uglavnom kupio sam Halo 4 i prvi DVD nece da cita jer je i bas ogreban, a drugi cita bez problema. Tako da se nadam da je citac u redu. Za koji dan cu kupiti Halo 3 pa cu videti kako radi.
Danas sam na pijaci uzeo dva bezicna dzojstika. Jedan za delove jer ne radi, ponasa se isto kao i onaj sto sam ja dobio uz konzolu, a drugi radi kako treba. Oba sam platio 1500. Gledam cene na KP i vidim da sam bas jeftino prosao sto se tice dzojstika. A mozda i od ova dva sto imam neispravna sklepam jedan ispravan.
EDIT: Proradio i drugi dzojstik. Samo je trebalo malo jace stisnuti ono dugme u sredini. Koliko vidim, na Kupujem Prodajem jedan bezicni dzojstik nema ispod 30 evra, a ja sam dva platio 12 evra..
MasterChief2
26.12.2016, 18:42
Posto sam konzolu uzeo najvise zbog Halo igara i Red Dead Redemptiona sad ne znam da li mi se isplati da dajem 30 evra da mi je cipuju ili da kupim originale za 300-400 dinara jer sam kontao da kada predjem ove igrice da prodam Xbox. Koliko para mogu za njega dobiti sa dva dzojstika i da nije cipovan, a koliko mogu ako ga cipujem?
Ako si već uzeo zbog te dve igre, ne vredi ti da se cimaš i doplaćuješ. Tako da, odigraj to što si planirao i posle prodaj.
MasterChief2
27.12.2016, 21:53
Svaka cast onima koji FPS igre mogu da igraju na dzojstiku. Moj je mogao vise puta zavrsiti razlupan od zid.. :D
Sve to dođe na svoje posle izvesnog vremena igranja (naravno sa isključenom Aim-Assist opcijom). :)
Ali svakako je duža adaptacija u odnosu na miša koji je neprevaziđen za FPS naslove.
MasterChief2
28.12.2016, 10:04
Ja ne znam kako neko moze. Aj kad ima malo protivnika pa i nekako, nego kada ih ima vise.. muka. Ne znam da li si Halo 3 igrao, da li znas za one male iz Flood rase, ja citav sanzer istrosim dok pogodim svakog od njih, a tek snajpeR, to je muka naciljati u glavu..
Mada dosta je lakse nego na PS2, na njemu sam odavno odustao od FPS igara.
EDIT: Da li bi neko ko je upucen u Halo tematiku mogao da mi objasni na koji fazon je Master Chief mrtav, kada je zajedno sa onim iz Elite pobegao sa broda?
Ma samo vežbaj i doći će na svoje, videćeš. Ipak si tek kratko na gamepad-u. :)
MasterChief2
16.1.2017, 23:16
Prodao sam Xbox 360 sa jednim dzojstikom i Halo 3 igrom za 100 evra. Mislim da je to realna cena. Meni je ostao jos jedan dzojstik i Halo 4 i to cenim oko 30 evra. Ja sam sve ukupno dao 95 evra za njega, dzojstike i igrice. Tako da cu imati lepu zaradu. Mada se razmisljam da ostavim dzojstik i igricu jer imam napajanje od Xbox 360 Slim-a, pa ce jednog dana naleteti na pijaci neka konzola za 20 evra.
alienhunter
15.2.2017, 23:09
imam xbox sa cipom slim verzija hd 250gb, prezadovoljan sam, skidam igre bacam na hd igram se ma milina, jedino ako bi neko mogao da mi pojasni kako da na njemu pustam divx filmove jer nemam xbmc kao na starom xbox-u..imam auroru.I jos jedno pitanje kada narezem igru na verbatim dl na slimu radi a na fat konzoli nece jel ima neki razlog?..a obe su flesovane
Kojom logikom X360 kod nas i dalje drži toliku cenu na oglasima, ne može da se nađe normalna polovna konzola ispod 150e a polovne XOne nalazim i za ~220e. Gledao sam ga nešto jer mi se igraju igre iz Halo serijala koje sam propustio ali jednostavno više se isplati kupiti Xbox One koji sad ima i backward compatibility. Bezveze.
MitraljezaC
17.2.2017, 19:38
Zato sto One pegla originale, a 360 narodnjake.Ljudi kad pogledaju, a ne razumeju se radije ce uzeti 360 i ako je stara konzola nego uzeti One i kupovati igre.
A prodavci to iskoriscavaju.Ja sam moj Slim 360 (prosle godine u Januaru) posle 4 godine mukotrpnog koriscenja prodao za 210 eura, a placen je 270+50 rgh.Jeste malo izgubio na vrednosti ali sam obrnuo preko 200 igrica.
MasterChief2
5.3.2017, 14:10
Kod mene na pijaci u Novom Sadu ima ovih svercera sto uvoze pa prodaju po 20 evra sa adapterom za struju. Kazu ispravno i moze da se proba. Ima ih i za 1000-1500 dinara, ali takvi uglavnom kazu ne znaju da li valja, a kada im pokazem adapter za struju i pitam da li moze da se proba ne daju i samo kazu kako je kupio tako i prodaje, tako da te verovatno ne valjaju, ali ko ce ga znati. Ako ima RROD, uzeti je za 1000 dinara ispeci je u rerni na 200 stepeni i igrati se jedno 2-3 meseca i nije lose. A uvek je u takvom, poluispravnom stanju mogu prodati za 20 evra, jer vidim da se po KP cene neispravnih krecu oko te cifre.
Ne znam da li si citao prethodnu stranu, ali ja sam pre jedno 3 meseca uzeo Xbox 360 na KP i bio sam prevaren. Poslao mi neispravan dzojstik i jos slagao da je konzola cipovana. Ali kao da me je bog pogledao i prvi put kada sam otisao na pijacu za 1500 dinara uzeo dva ispravna bezicna dzojstika.. Tako da se svasta moze naci za male pare samo treba biti strpljiv.
Ja sad ganjam neki Xbox 360 za nekih 20 evra pa kada naleti uzecu. A ako imas nekog vani onda je najbolje uzeti u Nemackoj ili tako negde jer su tamo jako povoljne, barem mi tako rodjak kaze.
MasterChief2
26.8.2017, 19:28
Ja sam danas jako povoljno uzeo kompletan Xbox 360, Jasper model iz 2009 godine. Jedino sto nisam dobio je onaj Battery Pack za bezicni kontroler, pa sad imam jedno pitanje.
Moze li se taj kontroler napajati preko nekoh AC/DC adaptera koji radi na 3V ili preko USB porta?
Može, ali moraš imati poseban usb kabl koji se ušteka u gamepad i u xbox. Nisam siguran da li trebaju baterije, ali možeš staviti bilo kakve ne moraju biti punjive i radiće, provjereno.
MasterChief2
28.8.2017, 13:12
Nisam mislio to. :)
Mislio sam da li je kontroler moguce napajati preko USB kabla ili preko nekog obicnog AC/DC adaptera? Znaci kontroler ce i dalje biti bezican, samo sto ce mu za napajanje trebati kabel.
Za sad ga koristim ovako: https://www.youtube.com/watch?v=Aa3_REtu08w
Imam samo dve punjive baterije, pa me nervira sto moram cekati da se pune..
Ja sam probao sa USB kablom, ali nece da radi. Odsekao sam kabel, crvenu spojio na plus, a crnu na minus i dzojstik se upali i sve cetiri led diode svetle zeleno i nista se ne desava, a na baterije hoce da radi. Ne znam u cemu je problem.
Mislio sam da preko tog kabla samo ide struja. Ako je tako onda ne moze, jer vjerovatno vrsi i autentifikaciju gamepada preko tog kabla. Mi smo ga uvijek drzali spojenog na xbox tako da nisam ni pokusavao tako "preko usb putem wifi". Nista, morqces jos jedan par baterija i punjac zbaviti. Msm da nema druge.
[X-Post] Ako neko ko je skoro kupovao gamepad može da baci pogled na temu, pitao sam u vezi nabavke Xbox 360 kontrolera za PC kod nas:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=2158992#post2158992
Crusader88
28.10.2017, 15:11
[X-Post] Ako neko ko je skoro kupovao gamepad može da baci pogled na temu, pitao sam u vezi nabavke Xbox 360 kontrolera za PC kod nas:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=2158992#post2158992
naruci preko aliekspresa xbox 360 kontroler, zicani ima vec za 15+ evra. Kvalitet je vise nego dobar.
Dark Phoenix
28.10.2017, 18:33
naruci preko aliekspresa xbox 360 kontroler, zicani ima vec za 15+ evra. Kvalitet je vise nego dobar.
To su neke dobre kopije u pitanju?
Ne treba mi "više nego dobar" kvalitet i price/perf hardver jer sam do sada takve gamepade uglavnom i koristio i želim da konačno uzmem nešto malo kvalitetnije :)
Crusader88
29.10.2017, 23:05
Ne treba mi "više nego dobar" kvalitet i price/perf hardver jer sam do sada takve gamepade uglavnom i koristio i želim da konačno uzmem nešto malo kvalitetnije :)
iskreno sumnjam da bi provalio da li je ovo kopija ili original. dobre su, pogledaj malo taj sajt imas odlicne kontrolere.
Imam već kontroler sa Aliekspresa plaćen 20e i vrši posao ali vidi se da nedostaje kvaliteta što se tiče izrade, preciznosti analoga, triggera itd. Takođe imam mnogo iskustva sa različitim kinezima i jednostavno nisam zadovoljan. A i ne koristim gamepad prečesto i opet mi se brzo degradira preciznost analoga, dugmad omekša itd. dok su iskustva ljudi sa 360 kontrolerima takva da ih koriste godinama uz minimalno održavanje. Default Xinput podrška bez greške je takođe veliki plus (znam da ima još takvih kontrolera ali ovaj se čini odličnim za 30-ak eura koliko se kreće kod nas).
MasterChief2
1.12.2021, 0:45
Evo je jedna retkost. Originalni Blades dashboard, verzija 2858. U pitanju je Xbox sa Xenon plocom, nikada otvaran. Nikada otvarani obicno dodju sa najnovijom verzijom sistema, ovaj je ocigledno neko kupio i posle mesec dana batalio igranje na istom :D Za neupuceno, Xbox-evi na kojima moze da se uradi JTAG su na ceni, konzole sa Jasper plocama na eBayu idu i do 200-300e.
https://i.postimg.cc/Cnx3ctyP/262119387-652577192783929-7100647877739350431-n.jpg (https://postimg.cc/Cnx3ctyP)
Jos jedna zanimljivost jeste da je ruski haker koji se potpisuje kao 15432 pre 2 nedelje objavio novi tip haka, pod nazivom RGH3. Za razliku od klasicnog RGH haka, ovaj novi metod ne zahteva nikakav glitch cip, dovoljne su samo dve zice kao sto je to bio slucaj sa JTAG modom. Ukratko, lik je SMC cip na Xbox-u iskoristio da radi istu stvar kao i glitch cip koji smo do sada ugradjivali u konzole. Prednost ovog novog metoda pored toga sto nije cip potreban jeste i u tome da je boot time skoro na svakoj konzoli instant. Danas sam uradio mod na desetak konzola (Falcon, Jasper, Trinity, Corona) i u 90% svaka konzola instant butuje. Par puta je neka od konzola uspesno glicovala, ali je ekran ostao crn, ali je nakon gasenja i ponovnog paljenja butovala istog momenta. Xenon i Zephyr ploce nisu podrzane, ali cu u toku nedelje probati i na njima, posto sam sa Ace V3 cipom uspevao i ove konzole da glicujem uspesno.
dragonfly0
11.2.2022, 10:48
Imam jedno pitanje pa ne znam da li je vec bilo i u koju rubriku da postavim? Tice se xbox 360 konzole.
Naime, zanima me proces da li je moguce i ako jeste koji je najlaksi i najbrzi nacin da umesto harda od 250gb koji je u konzoli ubacim veci (od npr. 500gb), a da ceo sadrzaj kloniram sa manjeg na veci hard odjednom i da li ce to tako posle da radi? Ako moze neko uputstvo, hvala.
MasterChief2
12.2.2022, 2:29
Imam jedno pitanje pa ne znam da li je vec bilo i u koju rubriku da postavim? Tice se xbox 360 konzole.
Naime, zanima me proces da li je moguce i ako jeste koji je najlaksi i najbrzi nacin da umesto harda od 250gb koji je u konzoli ubacim veci (od npr. 500gb), a da ceo sadrzaj kloniram sa manjeg na veci hard odjednom i da li ce to tako posle da radi? Ako moze neko uputstvo, hvala.
Kloniranje manjeg HDD-a na veci nece raditi. Ja sam jednom probao 250GB na 500GB i Xbox mi uopste nije prepozna novi hard. Najbrzi i najbezbolniji nacin je da zakacis oba harda na PC preko SATA kabla i uz pomoc FATXplorer-a (beta 3 je besplatna) prekopiras podatke sa jednog na drugi.
dragonfly0
15.2.2022, 21:24
Kloniranje manjeg HDD-a na veci nece raditi. Ja sam jednom probao 250GB na 500GB i Xbox mi uopste nije prepozna novi hard. Najbrzi i najbezbolniji nacin je da zakacis oba harda na PC preko SATA kabla i uz pomoc FATXplorer-a (beta 3 je besplatna) prekopiras podatke sa jednog na drugi.
Znaci tako ce sve raditi posle kad pokrenem prekopirane igre? A da li PC vidi hidden fajlove koje su na xbox hd-u ili to sve FATX obavlja kako treba? Taj veci hard pretpostavljam da prvo treba da formatiram na Xboxu i kad ga ubacim trazice serijski broj konzole da se ukuca? Onda oba u PC i to odradim? Da li postoji mogucnost posle ako nesto ne bude kako treba sa vecim hardom da mi ne prihvati ili ne prepozna ovaj sto je bio u konzoli i ima li veze sto je na oba upisan isti serijski konzole? I jos ne rekoh, hard koji imam je Toshiba. Da li ima neki sajt gde mogu da proverim kompatibilnost za modele hdda, jer valjda xbox koristi i preporucuju wd blue? Izvinjavam se na poduzem pisanju.... Hvala.
MasterChief2
16.2.2022, 15:06
Ja sam u svoje konzole stavljao milion razlicitih modela. Mozes bilo koji hard dok god je on za laptop. Na xbox-u nemas hidden fajlova. Novi hard mozes formatirati i preko Xbox-a i preko fatxplorera.
dragonfly0
20.2.2022, 0:24
Najbrzi i najbezbolniji nacin je da zakacis oba harda na PC preko SATA kabla i uz pomoc FATXplorer-a (beta 3 je besplatna) prekopiras podatke sa jednog na drugi.
Probah ja ovo, ali se bas ne snalazim. Prikacio sam na laptop hdd od xboxa na sata kabal usb, a ovaj drugi veci gde treba da kopiram isto na usb preko hdd kucista za hard. E sad, fatx beta mi nece da se pokrene i pored instaliranog svega sto treba, a ova probna sedmodnevna verzija radi. Kad idem u devices za ovaj hdd od xboxa imam ovo na slici. Da li treba da idem na "integrate into windows" pa da klasicno uradim copy paste ili idem na "open with FATXplorer" gde imam tri opcije (toolkit view, content view i recovery view) i gde da ceo sadrzaj prebacim na drugi? :dedica:
MasterChief2
20.2.2022, 17:50
Probah ja ovo, ali se bas ne snalazim. Prikacio sam na laptop hdd od xboxa na sata kabal usb, a ovaj drugi veci gde treba da kopiram isto na usb preko hdd kucista za hard. E sad, fatx beta mi nece da se pokrene i pored instaliranog svega sto treba, a ova probna sedmodnevna verzija radi. Kad idem u devices za ovaj hdd od xboxa imam ovo na slici. Da li treba da idem na "integrate into windows" pa da klasicno uradim copy paste ili idem na "open with FATXplorer" gde imam tri opcije (toolkit view, content view i recovery view) i gde da ceo sadrzaj prebacim na drugi? :dedica:
Vidi da osposobis Betu, jer je formatiranje dosta poboljasno (na v2.5 je cesto izbacivao neke errore), a i generalno je dosta gresaka i bagova ispravljeno. Ides integrate into windows, mountujes particiju (mislim da je to Content) i u My Computer ce ti se pojaviti kao klasicni HDD. Ostalo je sve isto kao i kod svakog copy/paste.
dragonfly0
9.3.2022, 10:05
Vidi da osposobis Betu, jer je formatiranje dosta poboljasno (na v2.5 je cesto izbacivao neke errore), a i generalno je dosta gresaka i bagova ispravljeno. Ides integrate into windows, mountujes particiju (mislim da je to Content) i u My Computer ce ti se pojaviti kao klasicni HDD. Ostalo je sve isto kao i kod svakog copy/paste.
Nikako da odgovorim... Osposobih betu, morao sam da odradim windows update na sedmici i sada beta radi. Nego sam imao mali peh :) Prikacim hdd od xboxa i ovaj drugi na laptop i kad sam formatirao ovaj poske formata mi izbaci plavi ekran. I tad skontam da sam formatirao hard iz laptopa koji je iste marke i kapaciteta kao ovaj :boodala: Ali dobro, kako bih drugacije odradio sistem, bilo mu je i vreme. Prebacih ja taj content, povezah i probah par igara da li radi. Jos samo cekam da mi sa Alija stigne kuciste za hdd, mrzelo me da ovo originalno razvaljujem posto je fabricki lepljeno. Mogu ga nekad prodati. :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.