PDA

Prikaži potpunu verziju : Eve online

Strane : [1] 2

LordofBlood
1.7.2006, 11:13
da li je neko igrao i kakva je igra .... koja veza treba koliko je dugo uhodavanje i tako te stvari .....

dzambo
1.7.2006, 18:24
Eve.
Nemislis valjda da igras taj crni winodws commander??? Znam neke koji igraju. Ne treba brza konekcija a sto se tice uhodavanja, pa nekih mesec dana i vec bi znao kako sta. Ja sam probao i nije me nesto odusevilo. Posto je igra da upalis tv, posaljes brod i pogledas na monitor posle nekih 30min i jos nisi stigao. Jedino sto me je odusevilo jeste masovne borbe brodova. Ucetvuje po nekoliko stotina...verovatno je onda tu potrebna malo jaca konekcija :D :D
Mislim da ima otvoren topic negde.pogledaj na prethodnim stranama...

galebns
1.7.2006, 21:52
Igrao sam EVE jedno vreme, trenutno pauziram do daljnjeg ali cu sigurno nastaviti. Meni je EVE fantastican, voleo sam ELITE a ovo je ELITE pa na deseti. Jeste da ima perioda kad putujes da se nacekas ali s obzirom na kompleksnost igre tako mora. Ima jako puno sistema, korporacija (udruzenja igraca ili NPC ili i jedno i drugo). Bezbroj skilova za ucenje, bezbroj mogucih kombinacija za opremanje brodova, gomila brodova na raspolaganju. Hoces da rudaris, hoces da preradjujes rudu, hoces da proizvodis (opremu, brodove,...), hoces da trgujes (svercujes), hoces da radis misije, ili da se bavis gusarenjem i pljackanjem....sve moze. Developeri se konstantno trude da naprave dinamiku sa novim stvarima koje ubacuju (trenutno poboljsavaju engine igre pa ce ionako lepa grafika biti jos lepsa) itd. Naravno, nije savrsena ali po meni je on line igra broj jedan. Ovo je moje misljenje,naravno.
Sto se mene tice topla preporuka :)

VladarTame
1.7.2006, 22:07
Da li neko moze da da stranicu te igrice da i ja vidim kakva je :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

galebns
1.7.2006, 22:17
www.eve-online.com

VladarTame
1.7.2006, 22:22
www.eve-online.com

Moram da skinem igricu i da je instaliram da bi ej igrao jesam li u pravu...:confused:

galebns
1.7.2006, 23:08
Da. Takodje moras da platis za otvaranje naloga i ujedno i prvi mesec (u cenu za nalog je uracunat i prvi mesec). Mislim da ima i varijanta da skines trial koji traje nekih 14 dana ali to vec nisam siguran. Vidi na sajtu.
Igra se ne instalira. Dovoljno je da se raspakuje i to je to. Ako znas nekoga ko ima EVE mozes od njega presnimis.

dodgeme
2.7.2006, 0:26
sta vi placate kako da ne

LordofBlood
2.7.2006, 14:21
pa moje misljenje je da za dobru igru treba platiti :D

Fateseeker
2.7.2006, 14:24
igra je ekstra probao sam je sa onim 14 dana kljucem... mogucnosti su nesagledive... grafika ekstra... samo je uhodavanje malo teze i u nekim delovima je monotono... medjutim kada zavrsite tutorial na pocetku onda tek ocinje pravo iskustvo... :aplauz: :aplauz:

galebns
2.7.2006, 16:23
sta vi placate kako da ne

Drugacije ni ne mozes da igras. Nema piratskih servera posto su svi ali SVI igraci na JEDNOM server, znaci nema instanciranja. Kao sto rece LordOfBlood, vredi platiti :)

dzambo
2.7.2006, 16:35
Nesto sto zaista moze da privuce jeste da pored toga sto je na jednom serveru ( to mi je EXTRA) bude oko 25 000 - 30 000 ljudi na onlinu uvek, tako mi bar kazu ovi sto igraju! :eek:

dodgeme
2.7.2006, 16:55
ja mogu ali necu da placam nijednu igru mesecno ukoliko bash nije vredna para.A nepadami na pamet nijedna koja vredi 25$ 2 mesecno

dzambo
2.7.2006, 21:07
Ja kolko znam Eve se placa 11e mesecno.

dodgeme
2.7.2006, 22:52
svwe jedno

LordofBlood
4.7.2006, 19:26
11e za igru to kalibra je smesno tako da cim dobijem bolji link pocinjem da igram .....

Fateseeker
5.7.2006, 9:26
da li neko moze da mi kaze koja je najnovija verzija posto imam neki stari klijent... ili mozda treba da downloadujem novi...? :confused:

VladarTame
5.7.2006, 9:30
Malo sam bio van ove teme i sta je cilj igre mislim ne placa se djaba mora da vrijedi nesto ali koji je cilj...
Jel ko ogame ili nesta drugo ???

Fateseeker
5.7.2006, 12:17
pa cilj ti je da postanes najjaci... u stvari tu i nemas neki jasan cilj sve zavisi od tebe, koliko hoces i mozes... poenta je da se to igra koliko hoces dugo dok ti ne dosati (ako je to uopste moguce :opanachke )... bitno je da igras sa drugim likovima i da ulazis u te korporacije (guildove) i sve sto ide uz to... igrao sam jedno vreme i tada je vrhunac bio kada su neki likovi napravili svoju svem. stanicu, od svojih para i ruda itd... :) :)

Skols
5.7.2006, 12:41
Nesto sto zaista moze da privuce jeste da pored toga sto je na jednom serveru ( to mi je EXTRA) bude oko 25 000 - 30 000 ljudi na onlinu uvek, tako mi bar kazu ovi sto igraju! :eek:

igra je extra,ortak sa posla igra je vec nekoliko meseci,i stvarno je dobro uradjena....gledao sam jednom prilikom kad je on sa nekom alijansom u koju je uclanjen napali neke..francuze cini mi se,a ovi zatrazili i dobili pomoc,kad posle nekog vremena stizu njima tj nama tj njemu gomila Rusa u pomoc...cool...ako je jaca veza moze i realtime pricati sa celom unijom u kojoj si...mnogo zarazno

LordofBlood
5.7.2006, 14:59
poceo sam da balavim jos samo nekoliko dana i krece eve manija .... tako da ce noge da se odmore i oprave :p

galebns
5.7.2006, 18:59
da li neko moze da mi kaze koja je najnovija verzija posto imam neki stari klijent... ili mozda treba da downloadujem novi...? :confused:

Poslednja verzija je 2.10.3910. Sve patcheve koji ti fale mozes skinuti sa sajta pa "pesaka" instalirati ili ako imas aktivan nalog automatski prilikom logovanja, mada ako nisi dugo patchovo bolja je prva varijanta zbog velicine fajlova.

Fateseeker
5.7.2006, 22:17
ima li negde neka srpska korporacija ili nas jednostavno nema dovoljno... ili su svi razbacani po drugim alijansama...???

galebns
5.7.2006, 23:09
Znam za dve korporacije mada ih verovatno ima vise posto svako hoce da bude sef :boodala: Dok sam igrao bio sam u 4S Corporation (bilo je reci u SK o njima) i ekipa je zaista odlicna, cak ima i stranaca. Takodje, znam i za Topalovice il tako nesto.

Fateseeker
6.7.2006, 10:06
uzeo sam 14 dana trial i sigurno cu uplatiti mesec dana samo da se malo uhodam... evo cene koga interesuje...

Subscription rates for credit card users:

Europe

Cost/month* Total cost*
1-month-plan € 14.95 € 14.95
3-month-plan € 12.95 € 38.85
6-month-plan € 11.95 € 71.70
12-month-plan € 10.95 € 131.40
* VAT included

Outside Europe
Cost/month Total cost
1-month-plan $ 14.95 $ 14.95
3-month-plan $ 12.95 $ 38.85
6-month-plan $ 11.95 $ 71.70
12-month-plan $ 10.95 $ 131.40

LordofBlood
6.7.2006, 10:18
da ali prvi mesec je ( bar koliko sam ja razumeo ) 20e .... ima neka aktivacija nalog ili sta god .... ja zavrasavam dl .... tako da i ja uskoro krecem trial ... pa onda full ....

galebns
6.7.2006, 10:21
uzeo sam 14 dana trial i sigurno cu uplatiti mesec dana samo da se malo uhodam... evo cene koga interesuje...

Subscription rates for credit card users:

Europe

Cost/month* Total cost*
1-month-plan € 14.95 € 14.95
3-month-plan € 12.95 € 38.85
6-month-plan € 11.95 € 71.70
12-month-plan € 10.95 € 131.40
* VAT included

Outside Europe
Cost/month Total cost
1-month-plan $ 14.95 $ 14.95
3-month-plan $ 12.95 $ 38.85
6-month-plan $ 11.95 $ 71.70
12-month-plan $ 10.95 $ 131.40

Da ne bude zabune, mi spadamo u Outside Europe :opanachke

Fateseeker
8.7.2006, 0:59
:rofl: da mi jos nismo usli u jevropu :a_bleh:

nego uzeo sam trial i presao tutorial i odusevio se EXTRA BRE LJUDI... sigurno uplacujem mesec... samo sto ne mogu da nadjem ni 4S ni Topalovce nigde ako neko jos uvek igra moze mail da mi posalje ingame na M1L0S

Fateseeker
8.7.2006, 1:34
nasao sam 4S ali oni ne regrutuju :( tako da idem solo :boxing:

LordofBlood
8.7.2006, 12:32
:p

neces ti solo ..... idem i ja sa tobom .... pa polako ... :p .... kako na bude ....

nas dvojica :Battered: ostali
:p

DrRogy
10.7.2006, 1:53
:ciao: Probaj kod nas u korp "SRBI". U Bereye sistemu ces blizu jedne stanice ugledati reklamni kontejner... Pa ako Bog da, vidimo se! Ovako sami, nechete daleko dogurati.:dedica:

galebns
10.7.2006, 8:48

Jesi to nasao njihovu "kancelariju" na nekoj stanici pa si u opisu procitao da trenutno ne regrutuju? Ako je to slucaj onda kontaktiraj ingame njihovog CEO (shone) pa njega pitaj da li primaju, posto uvek pise da ne primaju nove clanove :)

LordofBlood
12.7.2006, 10:04
fateseeker and me smo usli u corp srbi :D

meni licno ne ide lose .... resavam misije kao fighter ..... posle idem malo da lovim ucenjene glave :D

Fateseeker
12.7.2006, 11:52
znaci smorih se kao miner sa ovom bednom frigaticom od 260m3 cargo.... ne mogu da nadjem nikakav veci brod koji daje bonus na minning sem ovog mog sugavog Navitasa... i jos nesto, nece da mi otvori EVE sajt pa ne mogu da nadjem tutorial za manufacturing, znam samo da mi trebaju planovi i rude ali izgleda to nije dovoljno.... jel ima negde neki tutor da skidam da se ucim dok sam mlad:dedica:

galebns
12.7.2006, 12:30
znaci smorih se kao miner sa ovom bednom frigaticom od 260m3 cargo.... ne mogu da nadjem nikakav veci brod koji daje bonus na minning sem ovog mog sugavog Navitasa... i jos nesto, nece da mi otvori EVE sajt pa ne mogu da nadjem tutorial za manufacturing, znam samo da mi trebaju planovi i rude ali izgleda to nije dovoljno.... jel ima negde neki tutor da skidam da se ucim dok sam mlad:dedica:

Probaj http://www.eve-db.com/ , a mozda nadjes i ovde neke zanimljive stvari http://evevault.ign.com/

mindspace
14.7.2006, 12:33
Evo ljudi i ja pocinjem da igram za par sati :) Idem kod ortaka da mi nareze client i krecem sa trialom, pa pisem veceras utiske :)

DrRogy
14.7.2006, 16:07
http://eveinfo.com/:dedica:

galebns
14.7.2006, 16:11
http://eveinfo.com/:dedica:

Jel to bivsi EVE-I? Trazih njega ali nestade ... :)

Rene
16.7.2006, 2:23
jbg mozes igrati samo 14 dana, a nakon toga moram platiti 20 dolara:mad:

LordofBlood
16.7.2006, 11:04
jbg mozes igrati samo 14 dana, a nakon toga moram platiti 20 dolara:mad:
pa ja planiram da platim pre isteka tih 14 dana .... igra je sasvim ok .....

mindspace
24.7.2006, 1:24
zanimljiva igra, nema sta

LordofBlood
25.7.2006, 9:46
e sada ..... igra je extra ali zahteva dosta vremena .... kojeg ja nemam :(

mlacks
26.7.2006, 16:20
Kako se moze skinuti trial verzija?Skinuo sam jednom EVE online sa sajta,bio je oko 500MB,ali nisam mogao da dobijem trial.Trazio je samo kes.Pa ako moze nesto preko veze,da se vidi sta je ta velicina EVE online,bio bih zahvalan.:cool:

mindspace
26.7.2006, 17:57
na home page-u imas na desnoj strani baner koji se zove buddy program, ili tako nesto. Na njemu pise 14 day trial. Kliknes na to, i pratis dalje... ili prosto, daj mi tvoj e-mail, a ja cu ti poslati key za aktivaciju

mindspace
27.7.2006, 19:48
Poceo sam sa learning skillovima, stigao do 3 lvl. Onda sam odradio frigate lvl 3, pa mining lvl 1.
Sad sam kupio neki najjeftiniji brod, cini mi se bantam, ili tako nesto, kupio 2 miner lasera, 2 cargo expandera i poceo posao :)
e sad, tu nastaje problem. U safe spaceu 1.0, minujem scordite jer je skuplji od veldspara. Jedna tura mi traje oko 4 minuta. Za jednu turu mogu da uzmem samo 20k..
Da li smem da idem u manje secure space, npr 0.6 ili 0.7, koje rude se tamo nalaze? Opet, ne znam da li smem da idem, jer nemam equipovan gun, vec samo mining lasere..
pro playeri, ajte malo help :)
e da, moram da pohvalim ljude sa kanala srbija do tokija

galebns
27.7.2006, 21:09
Poceo sam sa learning skillovima, stigao do 3 lvl. Onda sam odradio frigate lvl 3, pa mining lvl 1.
Sad sam kupio neki najjeftiniji brod, cini mi se bantam, ili tako nesto, kupio 2 miner lasera, 2 cargo expandera i poceo posao :)
e sad, tu nastaje problem. U safe spaceu 1.0, minujem scordite jer je skuplji od veldspara. Jedna tura mi traje oko 4 minuta. Za jednu turu mogu da uzmem samo 20k..
Da li smem da idem u manje secure space, npr 0.6 ili 0.7, koje rude se tamo nalaze? Opet, ne znam da li smem da idem, jer nemam equipovan gun, vec samo mining lasere..
pro playeri, ajte malo help :)
e da, moram da pohvalim ljude sa kanala srbija do tokija

Kad sam ja poceo da igram, prvo sto su mi rekli je da Learning Skilove nateram na lvl5 zbog daljeg ucenja. Sto se tice miningovanja u 0.7-0.9 sistemima jedina opasnost ti preti od bandi NPC-ova koje se periodicno pojavljuju u asteroidnim poljima. Moja taktika je bila da "usidrim" veliki kontejner blizu ast.polja i punim ga rudom, dok se ne pojave NPC-ovi i onda uikoliko ih ima previse (u jedan slot stavim neki missile za samoodbranu) brisem u prvu bazu. Nije to toliko cesto tako da napunis kontejner u par puta. Onda lepo sa drugim brodom (mislim da bese Badger Mark II) pretovarim rudu u njega i tako u krug. Ne bi bilo lose da napravis bookmarke za instant jumpove kako bi sto blize dosao do zeljenog mesta a samim tim smanjio vreme putovanja. E sad sve ovo je bilo kad sam ja igrao, znaci pre nekih godinu dana skoro, sad se verovatno nesto promenilo pa ovaj sistem mozda ne pali :) Nadam se da sam bar malo pomogao.

Skyscraper
28.7.2006, 11:44
Najbolja ruda u high sec koju mozes naci je omber on ti daje lepu kolicinu isogena, takodje ni pyroxeyes nije losa ruda ima nocxiuma. U principu od npc u beltovima u high sec se lako mozes odbraniti ako kopas sa npr. cruiserom i imas bar 3-4 light drona. Koristi obican kontejner koji izbacis iz broda (jettison) i u njega trpaj rudu. U njega staje 23000m3 ali posle sat - sat i po ta kanta nestaje tako da se potrudi da u tom roku pokupis iz njega rudu, sto znaci da bez industrialca nemoj rudariti jer samo gubis vreme. Mining skill dovedi na bar lvl4 jer ces onda moci da koristis miner t2 koji je mnogo bolji. To ti je par saveta za pocetak ostalo ces skontati vremenom kao i svi ostali ;)

Safe flight

mindspace
28.7.2006, 11:50
hvala na pomoci momci
Zaradio sam nocas 200 000 :) Ah, what a sweet money (otplatio sam ship i sve addonove koje sam kupio)

DrRogy
23.8.2006, 0:09
:ciao: Pozivam sve ultranoobove da se prijave u korp SRBI. Vas provod ce dobiti, u najmanju ruku, mnozilac 2! PvP orijentisani su vazda pozeljni, ali mesta ima i za one sa drugacijim dozivljajem EVE. Od nedavno je konstituisan i Senat, ali detalje otkrijte sami. U tome je valjda i draz. Pozdrav! :ciao:

jdusan
1.9.2006, 14:12
Ako ovo bude radilo (ili nesto slicno) kad odem u penziju za jedno 30tak godina sigurno igram. Sto se ne pojavi dok sam ucio skole, tada je bilo vremena za sve, zato oni koji mogu neka uzivaju.

mindspace
4.10.2006, 19:33
ah, journey continues

galebns
4.10.2006, 21:05
Posle godinu i po dana apstinencije od EVE sutra se konacno vracam :D Verovatno ima gomila novih stvari koje treba da skontam ali bice zanimljivo :D

Apex
24.10.2006, 16:51
par pitanja.. pa ko ima vremena/volje.. :rolleyes:

1) da li negde u bg-u mogu da narezem client i patch-ove?
2) malo objasnjenje.. nisam siguran kako funkcionise buddy program, iz onoga sto ja vidim, treba mi poziv od nekoga ko vec igra ili..

Jerry Lee
26.10.2006, 15:20
:ciao: Pozivam sve ultranoobove da se prijave u korp SRBI. Vas provod ce dobiti, u najmanju ruku, mnozilac 2! PvP orijentisani su vazda pozeljni, ali mesta ima i za one sa drugacijim dozivljajem EVE. Od nedavno je konstituisan i Senat, ali detalje otkrijte sami. U tome je valjda i draz. Pozdrav! :ciao:
:tapsh: :tapsh: :tapsh: :tapsh: :tapsh:

...:dedica: je govorio: "...u moje vreme nije bilo tolke elektronike i boostera!"

Jerry Lee
26.10.2006, 15:27
...ah, da! Oprezno sa EVE on-line. Ko se jednom "navuce" na igricu, morace da poseti psihijatra da bi se skinuo sa iste.

http://www.queen.co.yu/muta/jerry.gif

Jerry Lee
26.10.2006, 16:02
par pitanja.. pa ko ima vremena/volje.. :rolleyes:

1) da li negde u bg-u mogu da narezem client i patch-ove?
2) malo objasnjenje.. nisam siguran kako funkcionise buddy program, iz onoga sto ja vidim, treba mi poziv od nekoga ko vec igra ili..

Uvek mozes uvece da se prosetas do "KGB"-a ili "Forum"-a. Tamo ces vec naci nekoga ko igra EVE, dogovori se s nekim da ti nareze CD i objasni neke osnovne stvari.:icon_stud ...ili mi posalji "licnu poruku"

DrRogy
29.10.2006, 13:09
...ah, da! Oprezno sa EVE on-line. Ko se jednom "navuce" na igricu, morace da poseti psihijatra da bi se skinuo sa iste.
u pravu je 1oo%!

3977

"LIVE LONG AND PROGRESS"

Apex
29.10.2006, 13:33
Ja sam imao vec to iskustvo sa UO... Na srecu, EA je uspela toliko da je opropasti, da mi odlazak nije tesko pao :to_care:

shevchenko7
10.11.2006, 14:39

KUME UBICU TE !?! :Freddy: :nov_explo

Bocy
7.7.2007, 12:47
Dali neko zna kojom se karticom i koje banke prihvata EVE online ( CCP ) da se plati time code . Hvala unapred

P.S. Naravno znam da se placa VISA karticom ali ni CCP ne zna da kaze od kojih banaka i koje kartice prihvataju pa ako neko ima neko licno iskustvo

Sale013
7.7.2007, 12:57
Konačno neko da pomene i ovu igru na forumu :D
Što se tiče pitanja.. Moja drugarica je plaćala svom dečku pretplatu preko kartice Rainfajzen banke(grr al im je naziv), nisam tačno siguran koje kartice ali znam da je iz te banke. Pitaću je kad je vidim pa ću ti javiti odgovor ako me do tad neko ne pretekne.
BTW. Igrao sam EvE nedelju dana(trail period) i nisu mi baš sređena "osećanja" što se tiče te igre :D deluje mi zabavno ali mi je nekako mnogo usporen ritam dešavanja. Kao da treba godina da prodje da bi se desilo nešto interesantno.

Bocy
7.7.2007, 13:02
Konačno neko da pomene i ovu igru na forumu :D
Što se tiče pitanja.. Moja drugarica je plaćala svom dečku pretplatu preko kartice Rainfajzen banke(grr al im je naziv), nisam tačno siguran koje kartice ali znam da je iz te banke. Pitaću je kad je vidim pa ću ti javiti odgovor ako me do tad neko ne pretekne.
BTW. Igrao sam EvE nedelju dana(trail period) i nisu mi baš sređena "osećanja" što se tiče te igre :D deluje mi zabavno ali mi je nekako mnogo usporen ritam dešavanja. Kao da treba godina da prodje da bi se desilo nešto interesantno.

Pa i jeste stvar u vremenu ali ako dobro sredis svoj karakter relativno dosta brzo ( 2-3 Meseca) mozes da postignes i rezultate a i novaca ( ISK ) da bi sebi obezbedio ACC kojeg mozes placati sa unutrasnjim novcem (ISK)

Bocy
7.7.2007, 13:16
Inace ako nekoga interesuje evo linka:

http://www.eve-online.com/srbija/

igra je strava mana je sto nije besplatna ali ako neko voli RTS zanr preporucujem.Mozes bilo sta raditi u univerzumu, mozes biti fighter-borac, trgovac, industrijalac, explorer, miner...Kako su izracunali, treba 9 godina igranja, samo da mozes reci da ti je karakter full skilovima. I na americkim ekonomskim univerzitetima profesori preporucuju EVE-Online svojim studentima da igraju zbog strasno dobro napravljene ekonomije. Ali ovo nije samo ekonomija... Ako si igrao Elite, Frontier,X2 The Treat onda moze se reci da je ova igra pravi nastavak. Mozes imati gomilu vrsta brodova, sve do strasnog titana.

Bocy
7.7.2007, 17:08
Dali neko zna konkretno kojom karticom i od koje banke moze platiti time code za EVE odnosno CCP ga prihvata .

P.S. Znam da se radi o VISA karticama samo na forumu se mnogi zale da im ne prihvata CCP kartice pa ako je neko uspeo sa nekom nasom .Hvala

galebns
8.7.2007, 16:39
Ja vec duze vreme koristim VISA Internet karticu Vojvodjanske Banke i nisam imao problema.

Insecticide
20.7.2007, 15:47
Da li postoje privatni serveri za ovu igru?

galebns
20.7.2007, 16:17
Ne postoje. Inace svi igraju na jednom jedinom serveru.

Insecticide
20.7.2007, 17:52
Da li se igra mora placati preko kartice ili moze preko nekih game cardova(kao wow)zato sto nemam dovljno godina za karticu,a cale nece da cuje o tome da ja placam za igranje igre...:mad:
Ako ima da se kupi ,koliko kosta i gde mogu kupiti u Novom Sadu?

dzambo
28.1.2008, 14:29
Pokusavam drugaru da produzim account ali mi ne ide (on je isto probao iz igraonice). Popunilo smo sve podatke (koje on vec vise od godinu dana popunjava) ukucali broj kreditne (ima love na njoj i istice za 2-3 meseca) i stalno izbaci sledece:

ERROR: AUTHORISATION FAILED FOR REQUEST i + neki brojevi i uvek drugi budu.

Probao sam Serbia i Serbia and Montenegro ali nece.

Primetio sam da u opciji Subscription Details ima Payment Type: on je zadnja 2 puta isao preko EVE Time Code. Pokusao sam da promenim u Credit Card ali nece da se promeni i uvek stoji EVE Time Code. Ja licno ne znam vise sta da uradim a on nema pojma. Rekao sam mu da kontaktira support ali izvoljeva :mad:

pelinkovac86
10.7.2008, 21:02
Ljudi EVE je super igra. A da nezna neko de u srbiji moze da se kupi game card za eve?

Soder
22.7.2008, 9:42
Evo nekih linkova, gledajte i uzivajte...

myeve.eve-online.com/download/videos/
(http://myeve.eve-online.com/download/videos/)
www.eve-online.rs (http://www.eve-online.rs)

www.eve-co2.org/forum/viewtopic.php?t=84 (http://www.eve-co2.org/forum/viewtopic.php?t=84)

bruno
12.9.2008, 18:03
Jel ima neko problem sa startovanjem cienta?
Ja ga pokrenem, i on se samo pravi lud:)
Kada otvorim task manager, vidim da je u process-ima aktiviran fajl exefile.exe, i to onoliko koliko sam puta startovao igru...
Jel zna neko sta da se radi?

Bozidar
6.10.2008, 20:07
Zdravo,da li neko igra ovaj mmorpg.Zelim da znam da li vredi ovu igru nabavljati,kakva je grafika i tako to.

E da ,a koliko traje trial acount i koliko kesa treba da bi se upgrade-ovo na full.

Letherface
17.12.2008, 13:15
Eve vec gledam jos od kada je izasao, ali nikako da ga skinem :) reko ajde da ga skinem i znao sam da me nece razocarati igrica je super, nego neke zadatke nema sanse da resim :D, nick mi je VitezKoja, pa se vidimo u Eve.
Pozz svima :)

galebns
17.12.2008, 16:15
Ja igram od 2004. uz velike pauze. Igra je odlicna a grafika je unapredjena pre nekoliko meseci tako da sada izgleda extra. Takodje su nedavno izbacili patch koji je znatno smanjio lag prilikom velikih okrsaja. Sto se tice cena sve se moze naci na njihovom sajtu www.eve-online.com
Mislim da je otvaranje naloga 20$ (znaci nesto malo manje u eurima za Srbiju) i automatski dobijas i mesec dana igranja. Dobra stvar je sto vreme za igranje mozes da kupujes i parama iz igre (ISK). Naravno, nije mala cena, ali ako si uspesan menadzer ili trgovac mozes i to postici. Znam neke likove koji vec duze vreme igraju za "dz" tj. placaju monetom iz igre :)

Letherface
17.12.2008, 18:16
aha i to sam primetio, kao neki token za 30 dana igre, nego mnogo je skup, ali sto ti kazes ako znas... znas :) sve ostalo je lako ja sam poceo pre jedno juce, ali sam skoro sve shvatio.

virtuoz pavle
28.12.2008, 18:15
Ja sam skinuo EVE Online (iako blage veze nisam imao sta skidam) trel verzija sa 14 dana free:to_care:...Napravio sam nekog tipa...i...kad ono neki svemirski brod lebdi...niti znam da ga pokrenem niti bilo sta.Nisam se mnogo ni trudio, ali to je zato sto pazim da mi roditelji ne vide ukljuchen kompjuter pa STALNO drzim ALT+TAB...moram biti u pripravnosti.

Please recite mi o chemu se radi ovde?
Hvala

SG_I
3.1.2009, 13:31
Ja sam upravo nakucao svojih prvih godinu dana i nekako mi se cini da jos uvek samo grebuckam po povrsini ove fenomenalne igre (tesko da se Eve moze zvati "igricom"). Mnogo toga ima za sta ili ne znam kako tacno funkcionise ili jednostavno nisam stigao da istreniram skilove. Poenta: Eve je veoma kompleksna igra, zahteva puno strpljenja ali... nagradjuje :D

prle
19.1.2009, 22:42
Eve igram od maja 2008 igrica je super trazi dosta vremena u pocetku sam radio misije u imperiji (0.5-1.0 sistemima) a onda sam otisao u corp KUMOVI momci su fenomenalni sve nasi ljudi ima dosta akcije a i vremena za kopanje , lov NPC-ova .
PS :Pozdrav za Viteza Koju

Cernobil
14.3.2009, 11:05
Gde je nestala ova tema:confused: U svakom slucaju pre par dana sam poceo ponovo da igram. Zaboravio sam koliko je ova igra dobra:) sam vrh MMORPG igara. Dal neko igra na ovom forumu,i ima li neki dobar corp u koji bih mogao da udjem (ne mora da bude srpski)? Vozim battlecruser ,a imam i Battleship (Maelstrom:dzavo:). Trenutno skupljam pare radeci misije. Planiram da kupim neki manji brod i odem malo do low sec space-a,posto imam malo iskustva iz istog.
Poz

Cernobil
3.4.2009, 23:58
Evo par sceenova koje je snimio moj drug :) Kako izgleda EvE kad ste u dobrom corpu:)

http://img4.imageshack.us/img4/7314/20090402203125.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/4857/20090402204517.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/1122/20090402204523.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/9656/20090402221648.jpg

PS
Nadam se da cu za mesec dana i ja tamo:)

Flash91
4.4.2009, 0:13
Da li bi neko mogao da mi kaze koliko iznosi mesecna pretplata za Eve? Bio bih veoma zahvalan :D

Cernobil
4.4.2009, 14:43
Da li bi neko mogao da mi kaze koliko iznosi mesecna pretplata za Eve? Bio bih veoma zahvalan :D
Isto ko i za WoW,War itd:)

galebns
4.4.2009, 16:19

http://www.eveonline.com/faq/faq_02.asp

Flash91
4.4.2009, 18:26
http://www.eveonline.com/faq/faq_02.asp

Hvala, nasao sam juce ali zaboravih da editujem post...

Kurosawa
20.4.2009, 18:31
Ne postoji internet prezentacija "4S korporacija" :confused:
Takodje nisam pronasao niti jednu internet prezentaciju ljudi iz srbije koji igraju EVE online :cool:
Dali neko zna za neku internet prezentaciju? :D

galebns
20.4.2009, 19:24
Evo sta izadje kao prvo , kad trazis "4s corporation" u Google ;)

http://4s-corporation.forums-free.com/

Kurosawa
20.4.2009, 22:30
Evo sta izadje kao prvo , kad trazis "4s corporation" u Google ;)

http://4s-corporation.forums-free.com/

Super! Hvala ti! :aplauz:
Meni je do sad Google izbacivao adresu https://www.4s-community.org/forum/viewtopic.php?t=1911&sid=b2a04fdb0ac0d00482e9f214034547e9

Za pocetnike dobar je i sajt od "komsija" :kreza: http://www.eve-croatia.com/index-eve.php?afk=croatia

http://www.eve-online.com.hr/index.php

SG_I
23.5.2009, 13:49
Ako hocete da igrate sa nasim ljudima u ekipi pogledajte korpove "Kumovi" i "Srbi".

Cavic_Bronx
29.6.2009, 12:49
heheeh, koliko god puta prestajao da igram, uvek joj se vratim... igra je fantasticna... mislim da bolju nisam igrao... konacno imam para da produzim svoj nalog, tako da ljudi, bacite ovde poruku koji su vam nick-ovi, da se nadjemo tamo!!!

Alexander the Great
30.6.2009, 4:52
Jao ljudi, zavrsavam vec treci triall do sada, igra je meni najjaca od svih koje sam igrao u zadnje vreme, Aion necu ni da gledam, ugasio sam betu posle 3 sata... Nego jer zna ko jer je izasao kod nas EVE u kutiji, posto za sada, kasnimo za evropom 3 meseca...... Hteo bih da kupim igru u sledeca 2 dana, nemam Creditnu Karticu, a 2 radnje koje sam posetio nece to ni dobijati ....

Cenim pomoc ako neko zna, igru izdaje Atari, pa ako neko zna radnju neka kaze, ili ako zna neki drugi nacin da se dodje do novog accounta =]

'Fala! :alealeee:

Cavic_Bronx
30.6.2009, 13:38
Jao ljudi, zavrsavam vec treci triall do sada, igra je meni najjaca od svih koje sam igrao u zadnje vreme, Aion necu ni da gledam, ugasio sam betu posle 3 sata... Nego jer zna ko jer je izasao kod nas EVE u kutiji, posto za sada, kasnimo za evropom 3 meseca...... Hteo bih da kupim igru u sledeca 2 dana, nemam Creditnu Karticu, a 2 radnje koje sam posetio nece to ni dobijati ....

Cenim pomoc ako neko zna, igru izdaje Atari, pa ako neko zna radnju neka kaze, ili ako zna neki drugi nacin da se dodje do novog accounta =]

'Fala! :alealeee:

najbolje nadji nekoga ko ti moze to uplatiti preko kartice.. tako ti je najbolje...
cisto sumnjam da ima kod nas ova igra, kao sto si rekao, zaostajemo mi 3 meseca za jevropom...

Nikola993
15.7.2009, 15:13
hmm razmisaljam dali da skinem ili ne igru cini mi se da je zanimljiva po meni sto bolje od wow-a to bolje :aplauz: dali bih za tih 14 dana mogao da dobijem dovljno ingame novca da bi produzio igru ili je to totalno nemoguce ?:icon_scra o btw dali ima neko iz nisa ovde ?

galebns
15.7.2009, 17:47
Uh za 14 dana nema sanse da dostignes nivo da se igranjem placa nalog :) Ali svakako preporucujem da skines trial pa da procenis vredi li placati :)

Nikola993
15.7.2009, 19:25
ma skidam je veceras sigurno zajedno sa drugom samo 1 question :
da nije ogranicen taj acc kao kod wowa do 20 lvl 20 golda i nemam trade ni auction hous neznam kako ide ovde ali ako je tako ja i drug sto smo imali plan neznam kolko acc da napravimo i zaradimo novac da platimo njemu acc xD sa ingame novcem :aplauz:

galebns
15.7.2009, 20:52
Hm, pa ne znam tacno cenu u ingame parama, al bi ti otprilike trebalo par stotina ako ne i vise trial accounta da bi skupio :D
Nisam siguran za ogranicenja, znam da ne mozes sve skilove da treniras, pa samim tim si i ogranicen na mnoge druge stvari koje zavise od tih skilova.

Eni
15.7.2009, 20:57
Ne možeš da napraviš save-stats-klona u trialu. Samo jedan primer.

Nikola993
16.7.2009, 17:08
lelelelelelelelelelelele:boodala: mnogo smorna igraaaaaaa pretarno dugo trebam da igram da bih dogurao do nekog dela jeste da imam brod ali nedostatak mobova za ubijanje me ne privlaci a i jos me odvlaci click to move ......... mislim da sam dzabe trosio vreme mozde i napustim igru, dobro sto nisam kupio time card... mozd ai igra postane bolja kasnije ali videcu za ovih par dana

SG_I
17.7.2009, 8:49
lelelelelelelelelelelele:boodala: mnogo smorna igraaaaaaa pretarno dugo trebam da igram da bih dogurao do nekog dela jeste da imam brod ali nedostatak mobova za ubijanje me ne privlaci a i jos me odvlaci click to move ......... mislim da sam dzabe trosio vreme mozde i napustim igru, dobro sto nisam kupio time card... mozd ai igra postane bolja kasnije ali videcu za ovih par dana

Kako to mislis - nedostatak mobova? Igraj misije, polako od levela 1 pa dalje... i pazi sta skilujes da ne gubis vreme bez veze.

Inace vec je receno da EVE zahteva dosta strpljenja i nije za ljude koji traze instant zabavu (to dolazi kasnije :))

Nikola993
17.7.2009, 11:07
mm gleda gledam lvl uradio sam desteak questova ali mobovi= gusari itd samo ih ima par komada i nista vise to nije nesto mogli su bolje da urade :D

galebns
17.7.2009, 13:25
hm da probaj da odes u neki manje siguran sistem (nivo 0.5 recimo) u neki Asteroid Belt pa se "zanimaj" :D

SG_I
18.7.2009, 6:08
mm gleda gledam lvl uradio sam desteak questova ali mobovi= gusari itd samo ih ima par komada i nista vise to nije nesto mogli su bolje da urade :D

Ako su ti misije prelake to znači samo jedno - vreme je da predješ na sledeći level ;) Tek lvl 4 combat misije donose ozbiljnu kintu reda veličine 40-50 miliona (naravno ne sve, ima i loših koje izbegavaš).

Takodje ti preporučujem da (ako već nisi) udješ u neki player corp.

Nikola993
18.7.2009, 10:25
na trialu mogu u corp da udjem :aplauz:hehe ae probacu da vas nadjem ako mogu xD samo dajte kazite gde i kad

Nikola993
21.7.2009, 10:09
hm da probaj da odes u neki manje siguran sistem (nivo 0.5 recimo) u neki Asteroid Belt pa se "zanimaj" :D
sto mo nisi reko ranije da su tu neki smugler ili tako nesto koji prdnu i uniste mi brod xD neosiguran takodje hahahahhahaha lepa stvar sad sam u capsuli jurim tamo kao neka budala .... lol glupo sto nema kao u wowu ili tako nesto da se ozivi ....

galebns
21.7.2009, 14:21
U principu ne mozes umreti, Jedina steta je sto izgubis brod i opremu ili jos veca steta skil poene. Skil poene ces sacuvati tako sto pazaris klona tako da kad te i ubiju automatski se "transferujes" u klona koji ima odredjenu kolicinu skil poena koje moze da cuva. Kako napredujes i ucis skilove tako se povecavaju skil poeni koje imas pa samim tim moras i uzeti boljeg klona koji sve te poene moze da sacuva.

SG_I
21.7.2009, 21:26
na trialu mogu u corp da udjem :aplauz:hehe ae probacu da vas nadjem ako mogu xD samo dajte kazite gde i kad

Ovi moji na zalost nece da prime nikoga bez debele preporuke, bar 5-6 mil SP i minus sec statusa :o

Koji ti je nick ingame?

Nikola993
5.8.2009, 13:33
ma nisam igrao posle gubljenja broda .....

SG_I
6.8.2009, 12:18
ma nisam igrao posle gubljenja broda .....

Šteta što se nisi snašao u Eve-u. Teško je ako si navikao na WoW i slične zezalice

Nikola993
21.8.2009, 11:15
Ma znam ali malo i dosadno sto se juri igra sto vise imam sve je bila zanimljivija ali onda sam ej delete i tako:boodala:

galebns
21.8.2009, 13:31
Najveca "mana" ove igre je sto je jako zarazna i trazi dosta vremena da se napreduje u igrici. Eh da sam u srednjoj skoli... :D

SG_I
24.8.2009, 18:08
Evo Nikola, možda se ipak nadje i nešto za tebe u svetu EVE-a :D CCP je najavio MMO FPS po imenu Dust 514 koji će na neki način biti integrisan u EVE (nije mi baš najjasnije kako će to tačno da funkcioniše da budem iskren). Kapiram otprilike da će piloti da obezbedjuju logistiku za pešadiju koja će se boriti za pojedine planete i sve to će se uzimati u obzir prilikom odredjivanja suvereniteta nad pojedinim sistemima. Tako nešto...

Prezentacija: http://www.youtube.com/watch?v=DqnP6Ikjh9A

Opis sa Gamasutre:

In a surprise GDC Europe announcement, CCP CEO Hilmar Petursson has debuted Dust 514, a strategic first-person console MMO that connects in to the existing EVE Online universe, allowing ground battles for planets to be fought by console teams. The announcement, with the trailer tagline of "one universe, one war," came at the end of a talk about the history of CCP. It left many GDC Europe keynote attendees -- perhaps expecting an announcement for World Of Darkness, CCP's other rumored project -- significantly surprised.

The trailer, with slick in-game graphics, showcased a space station and then impressive first-person shooter gameplay. Petursson said that Dust 514 is "our take on a console MMO," and was made after the company "looked hard at what people wanted to do on consoles." It'll join space-based PC MMO EVE Online, which currently has more than 300,000 monthly subscribers, in the Icelandic-headquartered company's portfolio.

The project has been in development at CCP Shanghai for almost three years, and a release date and target consoles were not announced. The team-based game has the player "fighting in a massive war" on existing planets in the EVE Online universe, and is a standalone MMO title, "but is also connected to EVE," according to the CCP boss.

In fact, when Dust 514 launches, the map of EVE, currently divined only by player structures owned in the PC game, will also take into account infantry successes and failures within the console game. Players in the PC MMO can "fund mercenaries and give them goals" in the console title. CCP's Petursson hope that "these communities will meld over time," expecting specific Dust 514 corporations to start with, but eventually social structures that bridge across the two. He quipped of the new game and the relationship between the two titles: "While the fleet does the flying, the infantry does the dying."

Nikola993
26.8.2009, 15:44
E hvala ti na info :aplauz: nadam se da ce se igrati kao cs kretanje medju planetama bude kao u eve online i poput wowa :D sve je dobro samo da ne bude strategija poput warcraft ili starcraft

o da i cuo sam da uskoro izlazi startrek online bice poput EVE sem sto nece moci da se vide charovi iz filma

SG_I
27.8.2009, 8:40
Ništa strategija, u pitanju je MMO shooter. Strategijski deo ostaje rezervisan za EVE pilote :)

E da, samo da naglasim da je Dust 514 planiran isključivo za konzole.

Nikola993
28.8.2009, 10:09
:eek:... ok

Gatti.Gatozza
8.9.2009, 13:40
Da li se u međuvremenu promenila situacija po pitanju kupovine EVE naloga negde u Beogradu? Danas mi ističe trial i mislim da vredi uplatiti igru.

SG_I
16.9.2009, 8:57
Da li se u međuvremenu promenila situacija po pitanju kupovine EVE naloga negde u Beogradu? Danas mi ističe trial i mislim da vredi uplatiti igru.

Mislim da nije, nisam siguran. U svakom slučaju najjednostavnije ti je da uzmeš Visa virtuon karticu u nekoj od banaka i tako plaćaš.

VLADA.R.
6.12.2009, 0:34
Malo je tema zamrla. Dali je moguce da ovo niko ne igra? :eek:

Alexander the Great
26.12.2009, 16:04
Pa kako da igraju kada 90% igracke populacije nema kreditnu karticu .... A sada sta sam hteo da pitam, do skoro je u GameS'u bilo pakovanje EVE Special Edition, iako sa zakasnjenjem od par meseci, ali su razprodali i tih 10tak brojeva sto su imali, pa da li ima negde u BG da se jos kupi EVE Special Edition a da to neko odavde zna? Ne mogu drukcije da uplatim igru :/

Hvala unapred.

blackurizen
28.12.2009, 3:20
igra li ko jos ovo? zanimaju me par stvari pošto bih "možda krenuo da igram" koliko je teško da se dodje do PLEX-a tj koliko meseca je potrebno igrati?

VLADA.R.
28.12.2009, 15:44
hm, igram ja par meseci, ali sam relativno nov u odnosu na igrace koji igraju par godina. sa weba mozes skinuti trial od 14 dana ili ako znas nekoga ko igra moze da ti posalje trial od 21 dan. za plex se u pocetku ne moze brzo skupiti, tj. trebao bi bar 2 meseca da platis i nadam se da bi skupio za plex, meni je trebalo 3 meseca, a mom kolegi 2 meseca, zavisi koliko vremena provedes igrajuci dnevno, racunaj na to da sto vise igras vise napredujes i lakse dolazis do novca, odnosno sve si jaci, pa brze resavas misije, a nagrade su sve vece. kasnije je lakse da sakupis, ja recimo sad sakupim za plex za nekih 10tak dana. mada je sve relativno u zavisnosti od toga koliko igras.

Alexander the Great
29.12.2009, 1:43
Pa pazi ovako, ja sam igrao 2 meseca, a skupio sam oko 100misk, sa time da moj stil igre je - cim dobijes opremu za najbrzi brod, "hop to exploration", a tu ti nema para, tako da sam se zesce zabavljao, ali PLEX nisam uspeo da uzmem na vreme.... Ali uvek je moguce da ti neko pozajmi 200-300mISK, posto je to ljudima relativno malo, cim imaju po 5 accounta.... Ali ja prosto to ne volim da radim pa nisam.

I friendly note, ako igras trial, ne bakci se zaradjivanjem novca, stici ces da kupis cruiser, i onda ce da ti ga gasi, bolje ostani na destroyeru, i vidi kakva je igra u fullu (sa PvP'om).

Ostajte mi pozdravljenji, kada uzmem virtuon, potrazicu srpsku korporaciju ako takve ima trenutno.

Alexander the Great
2.1.2010, 23:27
E da, kada vec nemam gde, jer je neko odavde upoznat sa EVEMU projektom?

dradojevic
13.1.2010, 18:07
Malo sam gledao sta se radi, sad se (ponovo) prepisuje ceo core. EVEmu projekat je cesto na pauzi, menjaju se programeri, projekat se branchuje a da ni osnovne stvari nisu implementirane itd. Dobra stvar je da ne koristi ACE, kao ManGOS. Nivo upotrebljivosti je na minimumu, u smislu da radi kreiranje naloga, login, kreiranje karaktera i slobodan let.

Ja bih rado dao svoj doprinos, ali sam tek nedavno (juce xD) poceo da igram EVE, tako da mehaniku gotovo i ne poznajem.

mindspace
13.1.2010, 18:19
A sta je EVEmu? Vidim da je emulator, ali ne kontam..? Mogucnost igranja na drugim serverima, kao piratski? Ili offline igranje? :S

Alexander the Great
14.1.2010, 0:04
Kolko sam ukapirao, vise je kao offline igranje, mada izgleda da mozes i da hostujes igru. Izgleda mi veoma zanimljivo, i dosta sam se zabavio ( i naucio par stvari) rvuci se sa starim uputstvom, uz koje i dalje treba da imas nesto iskustva sa c++ izgleda, a posto ja nemam, novo iskustvo =]

Zavrsio sam instalaciju uz pomoc lika sa mIRC'a koji je programer, pa mi je rekao par stvari kojih nema u uputstvu, ali sada mi treba starija verzija EVE'a, pa me mrzelo da skidam opet, posto sam igrao free 5 dana, mada doci ce mi skoro da to i uradim .... xD

Btw, zamislite 200+ ljudi da igraju PvP ograniceni na 1 solar i high-sec brodove :/

dradojevic
14.1.2010, 13:24
EVEmu je (bi trebao da postane) server/emulator za originalni klijent, kao sto je to ManGOS za WoW na primer. Ukoliko ikada postane podnosljivo playable, mogao bi da se instalira na privatnim serverima, gde biste mogli da igrate besplatno (uvek postoji mogucnost i offline igranja na localhost-u :P).

Ovo je sve pod velikim znakom pitanja, jer je EVE strasno kompleksna igra (World of Warcraft ne zasluzuje da bude pomenjen u istoj recenici :)). Osim toga, ceo univerzum je player-driven, sto znaci da vam je potreban ogroman broj igraca da biste iskusili igru na onaj nacin na koji je zamisljena (market sa 300 igraca online bi bio jadan, najblaze receno).

Ja imam utisak da EVEmu, kao i dosta projekata slicnih njemu, sluzi vise kao izazov i novo iskustvo za programere nego kao projekat sa jasno definisanim ciljem.

galebns
14.1.2010, 13:27
Ko zna mozda sluzi i kao neki draft kamp za CCP :) Primete nekog talentovanog ili dobru ideju...

dradojevic
15.1.2010, 9:21
Ko zna mozda sluzi i kao neki draft kamp za CCP :) Primete nekog talentovanog ili dobru ideju...

Sasvim moguce :). U CCP-u rade neki jako pametni i snalazljivi ljudi, kao sto se do sada pokazalo.

dradojevic
15.1.2010, 9:37
Btw, da li iko zna da li igde u Beogradu postoji distributer ETC-ova (EVE Time Code)?

Zlaja83
16.1.2010, 5:27
http://eveonlinesrbija.freeforums.org

ko zeli da pomogne neka se prijavi...

:icon_stud

Kurosawa
21.5.2010, 21:34
Sta mislite o ovom sajtu?
http://eve1.home.ro/index.php :confused:

holodoc
21.5.2010, 21:45
http://eve1.home.ro/index.php :confused:Mislimo da ćeš da izvisiš sa tim pirackim serverom i da to uopšte nije poenta igre ;) I to još prodajete "gold" pakete :D Trololol

noisy
28.6.2010, 19:12
jel' igra neko ovo? Treba mi pozivnica za 21 day trial. Igru već imam kupljenu tako da onaj ko pošalje pozivnicu dobija ubrzo i mjesec free. Što znači da i ja očekujem za uzvrat nekog in game keša :))

Sale013
1.7.2010, 12:31
Ja sam uzeo ovu igru na steam, ali se jos uvek ne snalazim najbolje... Jel ima neka nasa korporacija u igri? :D Ili dal ima neko neki kredit da mi da? :D

noisy
1.7.2010, 12:46
imas chat kanal "srbi", dođi tamo. Ima nas dosta, a ima i neki lik sto dijeli kesh. :)
Ja krenuo sa još 2 druga i svi dobili po 10 miliona ISKa.

Nikola993
9.7.2010, 11:58
http://eve1.home.ro/index.php :confused:

a dali radi ovaj server a ? XDD
planiram ponovo da skinem eve i da pocnem preko triala mozda se ovog puta ,,zarazim`` xD tako ako nego moze da mi posalje trail od 21 dan bio bi mnogo zahvalan :aplauz:

Vuk Lau
21.7.2010, 12:53
Nemojte uopšte da se zamlaćujete sa piratskim serverima kad oni ne mogu da vam ponude ni 5% igre.

Evo vam zanimljiv tekst

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs181.snc4/37409_419641071696_733076696_5053424_897799_n.jpg

Ako nekom treba bilo kakva pomoć u igri (uključujući i isk za početak ili invite za 21day trial) cimnite me u igri na "Vuk Lau" chara ili na clubforum (at) gmail.com

SG_I
23.7.2010, 1:36
Vuk je izgleda skroman pa neće da se hvali ali u pitanju je jedan od bitnih likova u EVE-u, član CSM (http://wiki.eveonline.com/en/wiki/CSM) i lider Morsus Mihi alijanse (http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Morsus_Mihi)... tako da ono, cimajte ga kad je već raspoložen da pomogne - bolje savete i podršku teško da ćete dobiti na drugom mestu.

(btw ja lično nemam veze sa MM ali mislim da je ovo gore trebalo napomenuti)

Zemunelo
23.7.2010, 22:11
Sve bi bilo lepo kad bih mogao da kupim broj dana za igru i da ih potrosim dok sam online a ne da se placa pretplata na mesec dana pa da ako sam zauzet recimo 15 dana u mesecu izgubim to vreme.

Ne moze se ziveti na igricama 24/h, 7d i ne raditi nista drugo u zivotu.

Ja znam da je njima cilj mesecna pretplata ali i ovo bi trebalo uvesti (uz ogradu da toga nije bilo pre koju godinu kad sam malo izucavao igru a sada ne znam dal nisu slucajno uveli).

SG_I
24.7.2010, 15:08
Sve bi bilo lepo kad bih mogao da kupim broj dana za igru i da ih potrosim dok sam online a ne da se placa pretplata na mesec dana pa da ako sam zauzet recimo 15 dana u mesecu izgubim to vreme.

Ne moze se ziveti na igricama 24/h, 7d i ne raditi nista drugo u zivotu.

Ja znam da je njima cilj mesecna pretplata ali i ovo bi trebalo uvesti (uz ogradu da toga nije bilo pre koju godinu kad sam malo izucavao igru a sada ne znam dal nisu slucajno uveli).

U principu ne moraš da bukvalno izgubiš tih 15 dana pošto skilovanje ide offline... ali ok to verovatno već znaš.

LoneWolf
24.7.2010, 18:35
Kako se igra Eve offline,šta je sve potrebno?
Htio bih da igram offline jer nemam original i neću da plaćam account ni bilo šta,nego da uživam u igri besplatno ako je moguće.

SG_I
24.7.2010, 23:35
Kako se igra Eve offline,šta je sve potrebno?
Htio bih da igram offline jer nemam original i neću da plaćam account ni bilo šta,nego da uživam u igri besplatno ako je moguće.

Ne može nikako. U stvari da budem potpuno precizan može da se kupuje gametime sa lovom koju zaradiš u igri ali verujem da to nije ono na šta ti ciljaš.

A inače -pod pretpostavkom da ne troluješ- kako bre misliš da igraš offline jednu igru koja je massive multiplayer online... u tome je cela poenta :)

Sale013
25.7.2010, 22:57
U eve postoji brdo nasih igraca koji su spremni da pomognu... I ako se zaista potrudite i pozelite da je igrate, kada kupite nalog... Vec i prvi mesec uz pomoc dobrih likova mozete zaraditi game time u igri..

Ja bih se ovm prilikom posebno zahvalio Zloca Strasni to je lik koji je moj mentor i podrska xD

Vuk Lau
26.7.2010, 12:25
Ako niste neki strastveni igrač trebaće vam 2-3 meseca dok ne počnete da zarađujete dovoljno novca da plaćate pretplatu sa njim.

LoneWolf
26.7.2010, 12:57
Ne može nikako. U stvari da budem potpuno precizan može da se kupuje gametime sa lovom koju zaradiš u igri ali verujem da to nije ono na šta ti ciljaš.

A inače -pod pretpostavkom da ne troluješ- kako bre misliš da igraš offline jednu igru koja je massive multiplayer online... u tome je cela poenta :)

Ne trolujem nego mi se igra ne plaća iz razloga što znam sebe kakav sam kad se "navučem" na nešto (uzeće mi softverska kompanija zadnju paru i žena će da popi*di),pa bih volio da se nađe neko slično rješenje "na prelaženje" (s kampanjama) i da bude džabalesku ako je moguće.

Ili da mi neko preporuči sličnu igru pošto sam ovom oduševljen (brodovi,animacije,eksplozije,frakcije,veličina "svijeta") :love:

Vuk Lau
27.7.2010, 13:45
Jbg, nikako ne možeš ovako kompleksnu igru da igraš singleplayer, mislim nema smisla. Ako voliš ovakav tip igara, odigraj Homeworld 1 i 2, EVE je "povukao" više nego par stvari odatle, a i inače su i prvi i drugi deo Homeworlda fenomenalne igre i nakon svih ovih godina. Takođe možda X3 Reunion.

SG_I
30.7.2010, 12:48
Potvrdjujem da je X3: Reunion verovatno najbliže što možeš prići EVE-u kad je u pitanju single player. Isprobaj, nećeš zažaliti ukoliko ceniš taj tip sci-fi igara.

LoneWolf
30.7.2010, 23:43
Jbg, nikako ne možeš ovako kompleksnu igru da igraš singleplayer, mislim nema smisla. Ako voliš ovakav tip igara, odigraj Homeworld 1 i 2, EVE je "povukao" više nego par stvari odatle, a i inače su i prvi i drugi deo Homeworlda fenomenalne igre i nakon svih ovih godina. Takođe možda X3 Reunion.

Nisam ni mislio da igram singleplayer (jer zaboga MMO je,to je nemoguće) nego na nekom serveru na kojem se igranje ne plaća.

Ima li takvih servera uopšte?

Vuk Lau
2.8.2010, 13:56
Nisam ni mislio da igram singleplayer (jer zaboga MMO je,to je nemoguće) nego na nekom serveru na kojem se igranje ne plaća.

Ima li takvih servera uopšte?

Nope.

BalkanFreak
18.3.2011, 12:02
Ako nekom treba 21 dan Free Trial za EVE nek mi posalje pm...

ZVEZDAN
19.3.2011, 1:01
jer moze neko da mi objasni kako moze da se vrsu pretplata za eve, tj u kojoj banci i kako da iyvrsum uplatu

BalkanFreak
19.3.2011, 12:01
jer moze neko da mi objasni kako moze da se vrsu pretplata za eve, tj u kojoj banci i kako da iyvrsum uplatu

Pa ja licno sam igru aktivirao preko Steam http://store.steampowered.com/app/8500/?snr=1_4_4__13

a posle jednostavno preko http://www.eveonline.com/ imas acc menagment tu se ulogujes na svoj acc i samo produzis pretplatu...

Inace ja koristim Visa Virtuon karticu od OTP banke i na Steam i za EVE i radi sve bez problema.
Samo jedna napomena uvek uplacuj u devizama na karticu jer ako imas dinare oce da skine i dosta vise nego sto je pretplata( ne znam zasto) tako mi bilo na jednoj igrici dok nisam poceo u devizama da uplacujem

ZVEZDAN
19.3.2011, 21:34
hvala, igram vec dva dana (besplatno 14) , da li moze da mi se objasni kako da udjem u neku korporaciju

SG_I
22.3.2011, 18:23
hvala, igram vec dva dana (besplatno 14) , da li moze da mi se objasni kako da udjem u neku korporaciju
S obzirom na to da si tek poceo mislim da ce to malo teze ici jer ljudi uglavnom nece da se bakcu sa onima koji jos nisu uplatili ni za prvi mesec i ne zna se da li ce uopste nastaviti da igraju posle triala. A i inace je pronaci dobar korp prilicno zeznuta rabota jer ono sto nekome odgovara drugome ce biti totalno ogavno... sve zavisi.

Ja licno bih ti preporucio da prvo zavrsis taj trial, uplatis bar za 1 mesec i da se uglavis u EVE University. Pa posle kad se malo bolje snadjes gde, sta i kako, onda odatle lagano...

http://www.eveuniversity.org/about/

Arthur
5.4.2011, 16:09
Pokusaj se prijaviti u Cnexus korproaciju "CNEX" to ti je balkanski corp koji broji oko 60 clanova....

Primaju i nove clanove tek pridošle u EVE, ali ne možeš doc tamo na trial accountu. Imaju jako malo pocetnika, obicno su to sve stariji igraci ali oni ce te vuci u koliko želis ozbiljno igrati EVE Online....

dusski
21.6.2011, 20:36
vidim da EVE igra ne bas malo ljudi
rado cu da potrazim ove korporacije i sve playere koje mogu da nadjem :kreza:
igram eve po 3 put na trial-u
mislim da je to izuzetna igra
bas je velika steta sto u srbiji ne moze da se nabavi GTC
inace za razliku od prethodna 2 puta
ovog puta sam se malo obrazovao oko TRADING i PIRATING tehnika :)
vidimo se u igri :ciao:

Zemunelo
21.10.2011, 0:23
Ima li neko ovde od starijih eve-ovaca a da još igra?

dusski
22.10.2011, 20:53
ma ima sigurno da igra neko
nadji tamo ima chat kanal gde su srbi :kreza:
ja ne igram inace
i onako ne znam gde moze da se nabavi GTC
a i svaki put kad igram na trial-u sam
tako da ne igram puno
a PLEX je skup za pocetnika
DA NE ZNA NEKO DA LI MOZE U SRBIJI I GDE DA SE NABAVI GTC?

Zemunelo
29.10.2011, 16:39
Treba mi "buddy invite" za 21 dan trajal.
Nameravam da ga apgrejdujem na plaćeni akaunt.

Zato pitam jel ima nekoga ovde ko dugo igra?

@dusski
možeš platiti karticom sada sve to funkcioniše i iz Srbije.

Zemunelo
6.12.2011, 2:34
Napredovao sam od onda kad sam tražio invite za 21 dan.

Evo ako nekoga interesuje da počne ovu igru,
daću mu "buddy invite" za 21 dan + 350 miliona ISK-a ako se pretplati.

To je sve regularno podržano od strane CCP-a da bi privukli što više novih pretplatnika.

Proverite moju ponudu na eve forumu/new citizen/q&a/buddy inites/
naćićete tamo ponudu od Anna Valeria.

To mi je jedan od altova koji sam napravio i imam dosta "invajtova" :D.

Ko hoće "invajt" i da se pretplati nek šalje mejl na
evemining@yahoo.com

pa kad se pretplati dobiće obećano (trenutno 350 miliona) što je skoro pa PLEX (30 days game time) tako da će za jednu pretplatu dobiti
21+30 dana i moći će vrlo brzo da kupi PLEX i doda još 30 dana što je baš dobro za početak igre.

Safe fly što bi rekli eve-ovci.

JAZO
24.12.2011, 16:23
Ima li ko da mi da guest pass hocu da probam ,da vidim da li je teska igra?

pentraksil
24.12.2011, 20:17
Ima li ko da mi da guest pass hocu da probam ,da vidim da li je teska igra?

Probaj trial, ista stvar samo malo krace....
Igra je odlicna ali djavolski teska za uhodavanje.

JAZO
24.12.2011, 23:34
Probaj trial, ista stvar samo malo krace....
Igra je odlicna ali djavolski teska za uhodavanje.
Uzeh ovaj Gallente ,Imigrants?

Zemunelo
25.12.2011, 2:56
Poslah ti invajt, bilo bi i ranije ali sam bio na putu.

Ipak i ja ti predlažem da probaš prvo malo onaj običan od 14 dana možda i dva takva pa kad skapiraš dovoljno igru i odlučiš šta želiš za početak da radiš uzmi moj invajt i iskoristi jer ću ti dati ogroman novac (in-game naravno) ako se pretplatiš da igraš dalje.

Ja dobijam nagradu zato što sam doveo novog pretplatnika a veći deo nagrade dajem tebi pa ćeš već sledeći mesec moći da igraš igru za DŽ ;)

JAZO
25.12.2011, 11:11
Druze ja poslao tebi mail a meni onda ga uhakovali,nego evo igram ovaj trial,one misije sto daje ona aura.Sad sam vec prosao misiju za putovanje do drugih solar systema i combat system?Kako da vidim koji stargate vodi do kojeg systema

galebns
25.12.2011, 12:25
Selektuj stargejt i u nazivu pise sistem do kojeg te "salje". Imas i mapu, levo u ikonicama (plava).

Zemunelo
25.1.2012, 15:47
Ako ima neka korporacija sa ovih prostora kojoj treba pouzdani stalni dobavljač resursa nek me kontaktira na PM.

Budite brži od ostalih, učlanite me kod vas ;)

vonKitsch
11.3.2012, 6:17
http://novieden.wordpress.com/

night
13.3.2012, 11:45
jel hoce neko da kupi char Gallente pvp sa dobrom idustrijom takodje, 7-8 t2 brodova, brdo t2 opreme itd. 65 mil skill poena. 0.0 space

vonKitsch
20.3.2012, 20:20
http://novieden.wordpress.com/

Nastavljamo sa objavljivanjem, još nekoliko novih tekstova je dodato. Nadam se, za par meseci, blog postane dobar-dobar!

Molim vas, neke kritike i sugestije.

Hvala najlepše!

night
22.3.2012, 11:40
jel hoce neko da kupi char Gallente pvp sa dobrom idustrijom takodje, 7-8 t2 brodova, brdo t2 opreme itd. 65 mil skill poena. 0.0 space

refreshicccc

SG_I
15.5.2012, 15:58
Ako je neko zainteresovan, imam Minmatar PvP/PvE karakter sa 71 miliona SP a posto vise ne igram EVE mogao bih da ga ustupim.

Kontakt iskljucivo privatnom porukom.

Apostrof
22.11.2012, 14:28
Evo poceo sam i ja da pikam, i bas sam se smorio sada kada sam video koliko malo aktivnosti ima na sk forumu o ovoj igri. Igra li neko i dalje, ima li neka ozbiljna domaca korporacija itd.

[4S] Vizant
5.2.2013, 17:57
Ovako je bilo kad je 4S corporacija carevala eve-om tukao najbolje i pojedincano i prekobrojne i najmocnije i 1 vs 1 najbolji eve igrac je godinama bio Arka a ostali ucesnici u klipu su sam krem eve-a. Pa smo cak u protestu protiv CCP oborili cluster server(jedna od najmocnijih 500 komjputera sveta u to vreme) jer su nam oduzeli ime corporaciji zbog navodnog nacionalistickog imena... (posle protesta se izvinuli i vratili ime)
Lepe jako lepe uspomene

http://www.youtube.com/watch?v=K_lFS7YZwwA

galebns
5.2.2013, 22:16
Ee Vizante ziv li si??!?! :) Jel pikas jos? Ja krenuo nedavno ponovo posle 5 godina pauze (Ax Seagull ;) )

[4S] Vizant
5.2.2013, 23:38
Ee Vizante ziv li si??!?! :) Jel pikas jos? Ja krenuo nedavno ponovo posle 5 godina pauze (Ax Seagull ;) )

Ne, ne igram igra moj stariji sin na istom acountu samo ono solira , pitao sam ga danas kaze da je 4s u razor alijansi ako se ne varam... Nemam vremena
eve konzumira zivot do destrukcije, definitivno najbolja online igra ikada.
Kasnije kad ti nisi igrao kad je Plague Black ja i jos neki FC 2010 u januaru ako se ne varam napadao BOB bilo je po 2000 i vise igraca u sistemu u fleet borbi...
nevidjeno.. to je neobjasinjivo recima samo treba doziveti, takticki spremljeno
do detalja da bi moglo i na vojnim akademijama da se diskutuje :P
Mislim da se alijansa raspala jer vise nije imalo sta da se pobedi ili ko da se unisti zamor materije... verovatno Vuk to bolje zna..

galebns
6.2.2013, 9:42
Jeste Razor...ma i ja soliram manje vise, sad sam sa nekim likovima osnovao korp, u principu svi smo casual igraci. Radi svako kako hoce a kad zatreba neka pomoc tu smo :) Ne znam dokle cu igrati jer stvarno uzima vreme a moje slobodno vreme je uvece i to dva sata max i uglavnom zaspem nad tastaturom, manijak...
Valjda ce Eve potrajati do moje penzije :)

night
8.2.2013, 19:35
Vizant;1690936']Ne, ne igram igra moj stariji sin na istom acountu samo ono solira , pitao sam ga danas kaze da je 4s u razor alijansi ako se ne varam... Nemam vremena
eve konzumira zivot do destrukcije, definitivno najbolja online igra ikada.
Kasnije kad ti nisi igrao kad je Plague Black ja i jos neki FC 2010 u januaru ako se ne varam napadao BOB bilo je po 2000 i vise igraca u sistemu u fleet borbi...
nevidjeno.. to je neobjasinjivo recima samo treba doziveti, takticki spremljeno
do detalja da bi moglo i na vojnim akademijama da se diskutuje :P
Mislim da se alijansa raspala jer vise nije imalo sta da se pobedi ili ko da se unisti zamor materije... verovatno Vuk to bolje zna..

Hehehe Vizante stara kuko:dedica: bio prisutan i ja u tim nezaboravnim godinama kad smo se sa bob-om vijali po tribu i okolini.nebrojeno puta bila uzbuna u 3-4 ujutru sms-om, ma ludilo.Al kad stignu djeca i obaveze onda ciaos! Imao sam skor 138/1 K/D ratio sa Moros dredom...Uhh kad se sjetim:nov_explo

Angelo Serafin
12.6.2013, 10:30
Pozdrav svima!
Krenuli smo burazer i ja da igramo, burazer je na trial 21 dan, ja sam uplatio jedan mesec. Da li neko može da mi preporuči neku korporaciju za početnike (završili smo par tih agent tutorijala mining, exploration, i još neku) i najviše nas interesuje kako zaraditi 500.000.000,00 ISK za mesec dana... (znate o čemu pričam) :D

edit: E da, pre neki dan je stigla i nova expanzija "Odyssey".

noisy
12.6.2013, 14:47
Teško na samom početku. :)
Dođi na chat kanal "srbi" za početak. Ili kontaktiraj "Razielkh" za korporaciju, ima dosta početnika, ali ima i iskusnih igrača.

cages
12.6.2013, 17:17
Nateracete me da je ponovo skidam po 5. put :) Nekako mi se EVE uvek igrao al nikad nisam imao sa kim il sam previse tupav da sam pohvatam konce,bem li ga... :(

noisy
12.6.2013, 23:20
Definitivno se ne isplati igrati sam. Skilovanje uzima mnogo vremena i dok to odradiš smoriš se. Ovako u grupi je ok. Još kad je ekipa dobra pa hoće svega, onda je zabava.

Markonije
13.6.2013, 1:48
Ja sam radio kod Vuk Lau-a,on je 'mama i tata' u toj igri,lik mu je pre 5-6 godina (tako nesto) nudio 5000 evra da proda brod iz igre,i on ga je glatko odbio...

Tad sam zakljucio nije to za mene :)

Nema komplikovanije igre na planeti zemlji,imaju i svoj parlament na globalnom nivou,diplomatija,ucene,'industrijska spijunaza' bla bla bla i to sve u realnom zivotu :ciao:

Za UBER HARD CORE igrace STROGO!

Da bi bili iole primeceni na na nekom 'lokalno-mikro' nivou treba da uloziti 3-4 godine u igru!

ko voli nek izvoli....

Zmaychek86
26.6.2013, 17:56
Thursday, August 8, 2013 at 7:00 PM - Friday, August 9, 2013 at 12:00 AM (PDT)

Belgrade, Serbia

Ovog Avgusta CCP dolazu u Srbiju!
Organizacija skupa razvojnog tima i igrača je velika stvar, i želimo da steknemo utisak koliko će igrača doći, kako bismo izabrali pravu lokaciju za okupljanje.
Molimo vas, rezervišite vaše prisustvo ako planirate da se sastanete sa nama, a mi ćemo ažurirati informacije povodom lokacije i tačnog vremena uskoro. Planiramo da rezervišemo poziciju u centru grada sa dosta piva za sve vas, EVE i DUST 514 igrače da uživate.
Razvojni tim koj će biti prisutan se sastoji od:
CCP Soundwave - Senior Lead Game Designer
CCP Frame - DUST 514 Community Representative
CCP Bettik - Senior Content Designer
CCP Konflikt - Associate QA Engineer
CCP Frellicus - Software Engineer
CCP Dolan - EVE Online Community Representative

http://ccpbelgrade.eventbrite.com/# <<<== za besplatne karte registracija na ovaj link

Leon da Vinci
11.7.2013, 3:12
Auuuu :eek:

http://games.yahoo.com/blogs/plugged-in/video-game-starship-worth-9-000-destroyed-ambush-190533986.html

:n-hang:

Zmaychek86
11.7.2013, 5:52
Auuuu :eek:

http://games.yahoo.com/blogs/plugged-in/video-game-starship-worth-9-000-destroyed-ambush-190533986.html

:n-hang:
Namestaljka, uleteo je u spremnu flotu, btw tih brodova je bilo samo 3 u igri a sad su ostala dva pus ovo je prvi ikada oboren :D treba da poslusate razgovor likova iz corpa koji su izgubili ovaj brod :D like pretio svojima da ce unajmiti ubicu da ih pobije jer su retardi dozvolili spijunu da oda koordinate gde idu sa ovim brodom :D

Aelos03
11.7.2013, 7:24
Namestaljka, uleteo je u spremnu flotu, btw tih brodova je bilo samo 3 u igri a sad su ostala dva pus ovo je prvi ikada oboren :D treba da poslusate razgovor likova iz corpa koji su izgubili ovaj brod :D like pretio svojima da ce unajmiti ubicu da ih pobije jer su retardi dozvolili spijunu da oda koordinate gde idu sa ovim brodom :D

haha kakav fanatik, pa sta kuka ako ga koristi mora da bude spreman da ga izgubi ipak je to eve backstabbing je normalna stvar :kreza:

Zmaychek86
12.7.2013, 15:59
Ako neko ima naskilan char da mu ne treba neka mi se javi da ga stavimo u dobru upotrebu, znam dosta o igri ali sam slab sa skilovima i potreban mi je dobar main :D

Goldfinger
30.7.2013, 12:28
Kakav genocid.Kako su ovo serveri izdrzali?

http://www.portalanalitika.me/zabava/sou-biz/109914-najvea-bitka-u-istoriji-video-igara.html

[4S] Vizant
2.9.2013, 16:06
Tranquiliti server cluster EVE-a je jedan od 500 superkompjutera u svetu i sastoji se od 64 komada masina. Jedan jedini koji se koristi za gaming.

Inace i ranije su bile super bitke ja sam ucestvovao u nekoliko njih sa 2500.
Ono sto najvise fascinira sto se real life strategije i vojne tatike itekako mogu
primenjivati u igri...

Kako se prati flota, izvidnice, spijuniranja, presretanja navodjenje neprijatelja na koske dok se glavnina snaga vuce na drugoj strani ... Problem je sto je jako kompleksna da te glava zaboli..
Prednost koju smo mi imali da su skoro svi 4S bili izuzetni i sposobni.
I inace smo unistili prvi objekat koji je imao veliku real life vrednost u igri uopste stanicu u izgradnji mislim da je tad vredela 4-5 000 evra.

cylon
13.9.2013, 13:10
Kupujem PLEX. Ako neko ima neka se javi na PM.

Cavic_Bronx
27.11.2013, 21:51
Jedno pitanje, ako obrisem igru, pa je ponovo instaliram i ulogujem se na svoj nalog, jel mi ostaju svi oni bookmark-ovi, mailovi, i sve one zezancije koje sam zapisao tamo??

Zemunelo
29.11.2013, 17:23
Ja sam uspevao da prebacim sve na drugi komp tako sto nadjem folder CCP koji se na XP-u nalazi u :
c:\Documents and Settings\TVOJ NALOG\Local Settings\Application Data\CCP\
(ne znam gde je na drugim OS ali nacices ga verujem).

Mozes taj ceo folder da kopiras a ako ne brises taj deo mislim da neces ni imati problem. Ako si imao vise naloga zapamtice svaki i sva podesavanja u njemu. Mozes i pojedinacno u njemu da ih pronadjes ako ti je bitno.

Apostrof
26.12.2013, 14:34
Ovog Avgusta CCP dolazu u Srbiju!

E jbg kako mi je krivo sto ovo nisam video. Kako je proslo?

Inace vec godinu dana sam u Eve University, mada nisam nesto ni igrao zadnja dva-tri meseca, vreme je za drugu korporaciju. Sta se desava sa 4S vidim novi CEO, alijansa itd.

<S2N><Mefisto>
13.1.2014, 5:55
Hmm neki Mexikanac mi je polsao invite..vidim nesto zapeo..probacu trial..nego on je uzeo neku lovu za taj invite...da mu trazim pola.....Kaze mi da su Srbi mnogo jaki u igri.. na kom sajtu je Core nasih ljudi,hocu da uletim u igru...no life hahahha hvala:)

Zemunelo
13.1.2014, 12:56
Za trajal nije uzeo nista dok ti ne platis (subscribe) igru, znaci dok ne postane tvoj akaunt pravi a ne trajal.
Tada ga caste sa plexom.
Zato nemoj tako da radis jer imas na forumu deo koji se bavi time gde drugi stariji igraci nude pocetnicima da kroz njihov poziv u igru ako se pretplate na istu dobiju dobre in game pare mislim da ide i do 90% od vrednosti plex-a.
Pusti Meksikanca, oce da te prevari i uzme sve sebi.
Uzmi poziv od nekog drugog ko nudi bolje uslove.

A mozes da uzmes i 30 dana trajal na nekom sajtu, na zalost ne secam se gde ali guglaj pa ces naci vec.

<S2N><Mefisto>
13.1.2014, 16:46
Za trajal nije uzeo nista dok ti ne platis (subscribe) igru, znaci dok ne postane tvoj akaunt pravi a ne trajal.
Tada ga caste sa plexom.
Zato nemoj tako da radis jer imas na forumu deo koji se bavi time gde drugi stariji igraci nude pocetnicima da kroz njihov poziv u igru ako se pretplate na istu dobiju dobre in game pare mislim da ide i do 90% od vrednosti plex-a.
Pusti Meksikanca, oce da te prevari i uzme sve sebi.
Uzmi poziv od nekog drugog ko nudi bolje uslove.

A mozes da uzmes i 30 dana trajal na nekom sajtu, na zalost ne secam se gde ali guglaj pa ces naci vec.
Da skapirao sam za mexikanca hvala na informacijama...probao sam igru videcu da igram 10 dana pa cu pustiti da mi obrisu Acc pa cu onda da krenem novi acc....za sada imam pomesane utiske videcemo jos...uzgred da li je vecina nasih igraca skoncentrisana u toj 4s Corporaciji....razmisljao da ako se zalepim za ovo, da pocnem da gradim karijeru u nekoj Korporaciji sa kojom 4S ratuje pa da ih Izdam kad kucne cas...ja sam inace manijak za igranje jako sam aktivan kad se napalim...no do tada ce morati dosta vode da protece...;)

Zemunelo
14.1.2014, 0:15
Ova igrica je veoma teška u smislu da je mnogo kompleksna i može da bude jako dosadna ako se ne igra sa drugima.
Vrlo brzo ćeš sebe da ugledaš kako samo razmišljaš o tome kako da zaradiš virtualni novac iz igre i ništa drugo i onda se gubi draž.
Ja sam skoro otvorio jedan akaunt i rudario 2 meseca. Naravno krenuo sam trajal i nisam platio ništa i kupio sam ingame taj plex i sve to rudarenjem ali sam shvatio da je to smaranje i da nema poentu i pustio da se ugasi tj. da mu istekne vreme.

Da bi se stvarno zabavio moram da plaćam i to debelo, mnogo više od jednog akaunta i jedne pretplate, bar prve 2 do 3 godine.
Inače igra postane virtuelni posao!

Što jeste za mnoge, a može da bude i pravi posao i to sam probao i nije loša zarada ali je cimanje i rizik.

Neutrino
14.1.2014, 2:11
Upravo tako. Eve online se vremenom pretvori u pravi posao. Prvo shvatiš da ti pored main karaktera treba bar još jedan alt koji će specijalizirati skillove za mining u high secu. Međutim, pošto ne možeš u isto vreme da leveluješ dva karaktera osim ako ne kupiš dual skill training opciju (što znači da mesečno plaćaš duplu pretplatu) moraćeš da kupiš još jedan nalog i u isto vreme da pokreneš dva klijenta - jedan će ti biti recimo PvP main sa kojim ćeš da se zanimaš dok ti alt čeka da se Orca transporter napuni rudom da bi je prevezao do odredišta na rafinisanje.

Posle mesec-dva shvatiš da bi ti dobro došao i jedan alt koji bi se bavio trgovinom i proizvodnjom pa ćeš verovatno doći u situaciju da razmišljaš o tome da nabaviš i treći account (to je već trostruka mesečna pretplata). A možda ti padne na pamet da se baviš piraterijom u null sec-u i da juriš PLEX transporte zašta će ti opet kad-tad pasti na pamet da nabaviš još jedan nalog jer shvatiš da si ispucao sva besplatna neuralna mapiranja.

Ja sam recimo imao priliku da upoznam lika koji je u isto vreme igrao na osam accounta što kad malo bolje razmisliš jednostavno ne može da bude zdravo.

perablenta
14.1.2014, 23:56
Bas to, o cemu pisete, je mene odvratilo od igranja ove igre.

Jednostavno ako hoces da se zezas moze bez problema ako hoces iole ozbiljno da igras pretovriti se igra u full time job.

Zemunelo
15.1.2014, 13:08
Mislim da su mnogo pogrešili što se tvrdoglavo drže tog sistema P2P i da su trebali da uvedu free odavno.
Ne znam koliko im stvarno serveri mogu primiti ljudi, možda je i to problem, ali definitivno ovaj sistem koga se uporno drže nije dobar ni za igrače, ni za njih po pitanju zarade.
I da mi ne bi neko sada objašnjavao da oni imaju mogućnost da se igra za dž kroz igranje i zaradu u igri, ja to vrlo dobro znam.
Skoro sam probao i za mesec dana skupio za PLEX i preko toga a posle 2 meseca sam imao rudara koji je mogao dobro da zaradi preko pleksa i sve za dž bez da sam išta platio.
A mogao sam i da iskoristim neki od "invajta" za još bolji start da sam hteo.

Oni se jako plaše da nešto promene jer im je njihova baza igrača vrlo specifična i mnogo se buni kad se nešto menja.

noisy
15.1.2014, 16:52
Ovako je odlično. F2P bi donio gomilu njabova, koji bi onda kukali kako je igra preteška, dobili bi još više botova, i ko zna šta još.

Neutrino
15.1.2014, 17:33
Ovako je odlično. F2P bi donio gomilu njabova, koji bi onda kukali kako je igra preteška, dobili bi još više botova, i ko zna šta još.
Pa hteo to CCP da prizna ili ne ali botovi su im i dalje najvažniji izvor prihoda jer se ogroman broj naloga još uvek koristi za Red Guard/Questor bot-mining i grindanje misija da bi se prodavali nalozi sa Titanima u inventaru (Avatari i Erebusi idu uvek k'o alva). Obe strane tu imaju poprilično interesa stim što CCP naravno ne sme javno da ostavi utisak kako ne čini sve što može da ukloni botove iz igre.

Zemunelo
15.1.2014, 18:00
Bravo. Sve je tačno za CCP i botove. Uopšte sama igra je predviđena da uz nju ide "botovanje". Šta god oni rekli.
Jednostavno u toj igri ništa nije slučajno ubačeno i sve su proračunali.
Imaju jak špijunski klijent koji sve podatke o vama šalje, o vašem sistemu koji koristite, grafičkoj kartici, mrežnoj, IP adresi, o vašim klikovima, logovanju itd itd.
Da žele mogu u jednom danu da oteraju botere.
Bar većinu njih jer oni koji rade na veliko imaju mnogo klijenata, svi se loguju sa iste IP, imaju iste klikove, u isto su vreme online...

Sad je najpopularnije korišćenje ISBoxer programa koji daje veliku prednost i čitao sam da se masovno koristi a po forumima se bune pa im se brišu postovi.
Ma igra je ludilo šta rade.

noisy
15.1.2014, 18:30
ISBoxer nije bot program i legalan je. S njim pokrećeš više klijenata u jednom prozoru i lakše ti je da igraš. Ako bi zabranili ISBoxer onda bi morali zabraniti i da imaš više naloga za igru.
Botovi su oni koji sve odrađuju sami bez ikakve potrebe da ti budeš tu.

Ali, najveći problem bi bio gomila dječurlije koja bi kukala da je igra preteška, da su neki brodovi ili rase OP pa bi forum bio pun tema u kojima se traži da nerfuju ovo, uklone ono.
Sa F2P EVE bi postao kao WoW ili WoT.

A najveća prednost ove igre je upravo u tome što je drugačija, zahtjevnija i nije za svakoga.

Neutrino
15.1.2014, 18:49
Ali, najveći problem bi bio gomila dječurlije koja bi kukala da je igra preteška, da su neki brodovi ili rase OP pa bi forum bio pun tema u kojima se traži da nerfuju ovo, uklone ono.Ma toga je uvek bilo i u Eve online :) Dok sam aktivno igrao svako veče bi se na General Help i NPC korporacijskom kanalu pojavilo bar neko dete koje bi kukalo što su ga can-baitovali u low-secu :)

Zemunelo
17.1.2014, 0:01
ISBoxer nije legalan u Ivu, bar nije bio do skoro a ne znam jel nešto promenjeno po tom pitanju.
ISBoxer jeste vrsta bot programa koja ti omogućuje da ti sve instance igre rade istu stvar u isto vreme i da dobiješ klon u igri gde u npr Ivu svaki brod će uraditi istu stvar, recimo napasti nekoga.
Onda staviš njih 20 i udariš na nekoga u isto vreme.

Kako može program koji ti to omogućuje da bude legalan?
To je sigurno protiv njihovih pravila jer ti daje prednost putem programa koju ne možeš regularnim igranjem da ostvariš.
A oni su to baš naveli kao pravilo da se ne sme.

Znači nije da samo služi za pokretanje više klijenata jer za tako nešto ti ne treba nikakav program, klijente možeš regularno startovati bez pomagala.

A sad dodaj na ISBoxer i sve moguće vrste botova pa vidi kolika je to prednost a to rade ljudi u igri.

Što se tiče onoga o dečurliji, mislim da ta igra nije pogodna za decu i da se to ne može dogoditi.
To je ipak igra za odrasle iako bez onog XXX sadržaja koji uglavnom ima kad se kaže za odrasle ;)

Neutrino
17.1.2014, 0:16
ISBoxer nije legalan u Ivu, bar nije bio do skoro a ne znam jel nešto promenjeno po tom pitanju.Za multiboxing je pre dve godine jedan od game mastera dao zvaničnu izjavu da su potpuno legalni iz razloga što bez obzira koliko se "kutija" automatizuje živ igrač je taj koji mora da zada osnovnu komandu koja se kasnije klonira na sve "kutije".

http://oldforums.eveonline.com/?a=topic&threadID=1291641&page=10#274

Zemunelo
18.1.2014, 22:19
Znači tumačenje ide po principu "kako nam odgovara" tj u zavisnosti od toga koliko se igrači bune. Jer ovo je deo njihovih pravila:

3. You may not use your own or any third-party software, macros or other stored rapid keystrokes or other patterns of play that facilitate acquisition of items, currency, objects, character attributes, rank or status at an accelerated rate when compared with ordinary Game play.

Da ne ulazim u priču mnogo jer ionako više ne igram ovu igru, samo nisam znao da se zvanično na forumu može dozvoliti nešto što u pravilima piše da nije dozvoljeno.

Znaš ono kad potpišeš njihova pravila piše jedno a onda neko na forumu "zvanično" izjavi da to ipak nije tako.

Uostalom kad te banuju oni mogu uvek da ti navedu da si koristio makroe i da ne ulaze u detalje.

Neutrino
18.1.2014, 22:37
Pa multiboxing nije "accelerated gameplay" već više boxova (naloga) koji u isto vreme rade "ordinary gameplay" :)

perablenta
18.1.2014, 23:23
Skakljivo pitanje.

Slicno je bilo sa Diablom 3.

Ima jedan lik, koliko sam ja pratio, radio je multibox 4 monk-a potupuno isto podeseni skilovi i na pritisak jednog dugmeta ostala 3 naloga urade isto to.

Na taj nacin jedan igrac, na 4 naloga, dobija loot-iteme 4x brze.

E sad zavisi kako se tumace pravila. Ako se hoce reci "acquisition of items, currency, objects, character attributes, rank or status at an accelerated rate when compared with ordinary Game play" za jednog IGRACA ili jedan NALOG.

Jer koriscenjem ovog programa jedan IGRAC sigurno ima prednost. A svaki od ovih 4 naloga ima prednost jer igraju zajedno. Zajedno mogu da igraju igraci i to je po pravilima. Ali, ako je vise naloga a jedan igrac da li je to jos uvek po pravilima OK?

Po meni, licno, nije fer multiboxing jer si ti direktan vlasnik 4 naloga a trosis se kao da igras na jednom. Ajde i nekako da koristis 4 tastature i 4 misa i da sve to postignes sa 2 ruke i 2 noge. Ali, ti koristis dodatni software koji radi posao umesto tebe. To vec mnogo vise lici na boting. Bez obzira sto nema delay-a ja korisnikov imputa(da igra radi a ti spavas)

Puritania
18.1.2014, 23:45
Malopre napravih acc na Eve. Prelistah celu temu, i mislim da ce mi se igra svideti :) Nego, gledao sam na njihovom forumu, tamo pise da sa ovim 14 days trialom, mozes da skupis dovoljno za plex , pa da kupis jos vremena, i tako postanes aktivan igrac. Koliko sam iz ove teme skontao , to i nije tako lako. Jel ima neka fora u vezi plexa? bilo kakav savet je inace dobrodosao :D Sta mi je najbolje od skillova da budzim?

Nasao sam neki guide za skupljanje ISK-a, ali mi treba neki invite za trial od 21-og dana. Ako ima neka dobra dusa da posalje inv bio bih zahvalan :D

noisy
19.1.2014, 4:45
Možeš naći nekoga na forumu ili u igri da ti pošalje 21 dan trial i plex ili tristotinjak miliona ISK-a. Jer on dobije plex kad tvoj nalog postane regularan.
Davali su ljudi ranije. Probaj da pišeš na pm igraču "Razielkh" ako je još aktivan. Naš lik.

Zemunelo
19.1.2014, 15:24
Pisao sam ja, idi na forum i imaš tamo temu o tim pozivnicama, ustvari evo ti link:
Buddy invite (https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=9874&find=unread)
Pročitaj tamo o tome i pravila i onda šta ko nudi pa se odluči za nekoga.

Pa multiboxing nije "accelerated gameplay" već više boxova (naloga) koji u isto vreme rade "ordinary gameplay" :)

Kako nije :)
Nije ti ubrzano u odnosu na obično igranje kad možeš jednim klikom da pomeriš 10 akaunta umesto da to uradiš 10 puta pojedinačno?

To samo CCP može da na forumu da dozvolu za nešto što je njihovim pravilima zabranjeno ;)

Neutrino
19.1.2014, 17:46
Kako nije :)
Nije ti ubrzano u odnosu na obično igranje kad možeš jednim klikom da pomeriš 10 akaunta umesto da to uradiš 10 puta pojedinačno?Pa ne vidim šta bi tu bilo sporno. Ako neko sa jednim nalogom ima zaradu od 1 milion ISK na 10 minuta po nalogu toliko će imati i sa 10 naloga u multiboxingu. Njegov je lični izbor ako želi da osakati ostalih 9 naloga i sav ISK prebaci u korist jednog.

Da li bi gameplay bio "normalan" ako bi neko sa 10 naloga igrao samo na jednom a ostalih devet skupljalo prašinu? :)

Zemunelo
20.1.2014, 17:21
Nekako nam se mišljenja po ovom pitanju skroz razlikuju ;)

Za mene je to isto što i botovanje, isto donosi prednost u odnosu na "obične smrtnike".

Poenta priče je da oni dozvoljavaju botove jer im odgovara pa naravno da dozvoljavaju i ovu "malu pomoć" za igrače koji imaju više naloga.

Ne samo da dozvoljavaju nego i podržavaju jer da nije tako oni bi to u jednom peču sredili bar one jednostavnije stvari kad je rudarenje u pitanju.

Neutrino
20.1.2014, 18:16
Botovanje je kad softver preuzme kontrolu nad igrom. Kod multiboxinga ni u jednom trenutku softver ne preuzima kontrolu već samo služi kao proxy za akcije živog čoveka.

Aelos03
20.1.2014, 21:02
Bas to, o cemu pisete, je mene odvratilo od igranja ove igre.

Jednostavno ako hoces da se zezas moze bez problema ako hoces iole ozbiljno da igras pretovriti se igra u full time job.

Pa koj se mmorpg ne pretvori u tako nesto ako hoces da igras ozbiljno iz mog licnog iskustva svaki zato sam i batalio da ih igram. Mene je najvise odvratilo od igre je to sto igra u svemiru koja se ponasao kao klasican point and click mmorpg
sto mene zestoko nervira ne smeta mi u nekom fantasy okruzenju ali u svemiru me ubija u pojam jer hocu prave borbe. Jedini razlog sto sam igrao eve je trgovina i taj aspek igre ubija koliko je dobar sam za sebe moze da bude igra.

perablenta
20.1.2014, 21:03
Botovanje je kad softver preuzme kontrolu nad igrom. Kod multiboxinga ni u jednom trenutku softver ne preuzima kontrolu već samo služi kao proxy za akcije živog čoveka.

Znaci nije botovanje jer je kopiranje komandi coveka u real time a nije da radi software tokom noci i kopira pokrete igraca dok on spava?

Neutrino
20.1.2014, 21:31
Znaci nije botovanje jer je kopiranje komandi coveka u real time a nije da radi software tokom noci i kopira pokrete igraca dok on spava?
Tako je.

Zemunelo
21.1.2014, 13:37
Pa ni botovi ne preuzimaju kontrolu nad igrom. Možeš ti lepo da uvek uzmeš nazad komande kad god poželiš. Samo one dosadne stvari koje su implementirane u igru, one dosadne i glupe klikove koje moraš da uradiš kad recimo rudariš, to radi bot.
Ti lepo sve namestiš i možeš da ideš u wc, da jedeš, da gledaš tv ili čitaš knjigu. A možeš i da odspavaš ;) A tek bot + ISBoxer - ijaooo.

Shvati da su oni to namerno uveli takvu mehaniku igre i da im odgovaraju botovi.

JocaNoob
28.1.2014, 10:05
Naleteh jutros, iako ne igram: najveca bitka do sada u Eve Online, i jos uvek traje... Ne zna se pouzdano koliki su gubici na obe strane, kazu oko 110 Titana (oko 400K+ $ gubitka samo za njih, bez ostalih brodova) za sada.

Ima na twitchu live.

Koga zanima, eto informacije.

galebns
28.1.2014, 15:26
Sto ne ostavi link?

noisy
28.1.2014, 16:11
http://www.twitch.tv/directory/game/EVE%20Online
http://kotaku.com/gigantic-space-battle-breaks-out-in-eve-online-thanks-1510023302
http://www.reddit.com/r/Eve/comments/1waix5/highres_album_from_the_ongoing_fight_in_br5rb/

Cijeli internet priča o tome :)

Neutrino
28.1.2014, 17:29
Naleteh jutros, iako ne igram: najveca bitka do sada u Eve Online, i jos uvek traje... Ne zna se pouzdano koliki su gubici na obe strane, kazu oko 110 Titana (oko 400K+ $ gubitka samo za njih, bez ostalih brodova) za sada.

Ima na twitchu live.

Koga zanima, eto informacije.
Tako to obično biva. Mesecima se gameplay svodi na čisto grindanje a onda se desi ovakav nekakav "spektakl" koji svaki put uveća broj novih pretplatnika (čitaj glinenih goluba) za par procenata :D Sama bitka je užasno dosadna i ja sam uvek izbegavao ovakve evente jer TiDi ("Time Dilation", sistem koji automatski usporava izvršenje igre kod velikih borbi) ume toliko da uspori igru da se registruje tek jedna komanda u recimo 10-15 minuta.

Da stvar bude gora ovakve bitke parališu i nekoliko okolnih sistema (iako TiDi realno funkcioniše na nivou sistema) i onda se veoma lako može desiti da te usputno pojačanje za glavnu bitku "podduje" i da posle čupaš kosu jer si baš tada našao sa svojim ganc novim Battle Cruiser-om da naletiš na flotu interdiktora :n-cc2:

Bottom line je, o ovim bitkama je mnogo bolje čitati nego u njima učestvovati :) Dosadne su do bola ako baš nemate vremena na pretek i strpljenja da čekate sistem da na svaku komandu odreaguje posle 4-5 minuta.

P.S. U žaru opšte euforije blogovi i ostala sredstva informisanja umeju poprilično da preteraju kad prenose vesti iz Eve online. Broj nepotvrđenih uništenih Titana je tek negde oko desetak što je daleko od stotinak koji se pominju ali i dalje mnogo više od uobičajenog broja koji se gubi u ovakvim bitkama. "Gunisima" očigledno gori pod nogama. I treba kad su stoka neopevana gankerska :dzavo:

JocaNoob
28.1.2014, 21:00
Ja opet neprovereno, ali me zainteresovala priča:

"Early Killboard estimates show:

58:26 Titan deaths (for CFC/RUS)
15:2 Supercarrier Deaths (for CFC/RUS)
150:150 dread deaths.
80:50 Carrier Deaths (for CFC/RUS).

At 100b per Titan, 25b per Supercarrier, 3b per dread, 2b per Carrier, the rough estimate in total damage is ~10 Trillion isk in assets destroyed"

Takođe:

https://twitter.com/EveOnline/status/428182157761466368

Mada sami učesnici misle da će CCPu trebati još neko vreme da sve prebroji kako treba...

Neutrino
28.1.2014, 22:04
Jeste nešto veći broj Titana bio uključen nego uobičajeno. To samo znači da će sad igra da zamre mesec-dva dok obe strane ne obnove flote. I da će cena Tritaniuma ponovo da ode u nebesa :D

perablenta
28.1.2014, 22:33
Mislim da je EVE najzabavnije pratiti "sa klupe" za sve nas koji nemamo 18 sati dnevno za igru :D

Znam da ne treba stvarno 18 sati za obicno zabavljanje sa igrom, ali da bi se igrala u potpunosti sigurno treba ako ne i vise. A za sve su krivi sami igraci jer podizu lestvicu.

Treba u EVE uvesti onaj loading screen iz WoWa: "Remember to take all things in moderation (even World of Warcraft!)"

Neutrino
28.1.2014, 22:46
Pa ne zovu Eve online bez veze "space themed spreadsheet simulator" :D

Neutrino
31.1.2014, 18:12
Zvanični detalji bitke u B-R5RB - http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/the-bloodbath-of-b-r5rb

Morca
2.2.2014, 17:36
Nešto se razmiš5am da se bacim na Eve...neki glasić mi govori da sam se s*eb'o ako počnem :D

perablenta
2.2.2014, 18:20
Nešto se razmiš5am da se bacim na Eve...neki glasić mi govori da sam se s*eb'o ako počnem :D

Instaliraj 10tak F2P sa Stima i ove ostale sto nisu na Stimu, igraj svaki dan nesto drugo i shvatices da ni EVE ne bi igrao. Bar je tako u mom slucaju.

Neutrino
2.2.2014, 20:01
Eve online je igra koja cilja jako specifičnu grupu ljudi pa je zato novi igrači zavole ili zamrze već posle samo par dana (nekad i sati) igranja. Zato je najbolje uvek početi sa trial nalogom u trajanju od 14 dana (21 dan ukoliko neko ko je već pretplatnik pošalje pozivnicu novom igraču).

Par činjenica u vezi Eve online.

1) Igra ima izuzetno strmu krivu učenja. Količina informacija koja mora da se obradi da bi igrač koliko-toliko opstao u igri je ravna spremanju ispita za faks (I sh*t you not! :dedica:). To u startu odbije mnoge igrače. Međutim, osećaj nagrade kad se nešto "skonta" teško može da se poredi sa bilo kojom drugom igrom.

2) U Eve online svako je potencijalna meta. Naravno postoji sistem koji definiše šta je legitimna meta a šta ne ali apsolutno ništa ne sprečava pilota samoubicu da u sred sistema visoke bezvednosti raspali svim svojim oružjima i uništi vas (naravno CONCORD, NPC frakcija ekvivalentna policiji, će ga zbog toga u roku od par sekundi rastaviti od života).

3) U Eve online dozvoljeno je varati druge igrače pod uslovom da prevareni igrač izgubi samo virtuelna dobra (ISK, opremu). Prevare preko javnih kupo-prodajnih ugovora, marketa, "can-bait"-ovanja (navlačenje igrača u sektorima niže bezbednosti da otvore tuđi kontejner) itd. su svakodnevna pojava.

4) Eve online ima verovatno najdisciplinovaniju online zajednicu u bilo kojoj igri ikada. Dva najbitnija faktora koji odstranjuju "korov" su mesečna pretplata i sama priroda igre koje nikako ne odgovaraju trolovima. Zvanični chat kanali su skoro 24/7 pokriveni game masterima a nepridržavanje pravila automatski povlači za sobom kaznu.

5) U igri postoji zvanični Help chat kanali pa čak i cele korporacije čiji je osnovni cilj pomaganje novim igračima. Eve university, najpoznatija među takvim korporacijama koja postoji već devet godina, ima instruktore čiji je osnovni cilj podučavanje novih regruta. Na zvaničnim kanalima se na svakih par dana organizuju seminari za početnike koje vode game masteri i iskusni piloti.

6) Za igru postoji jako veliki broj korisnih alatki, servisa i appova kao što su EveMon, EFT, eve-survival.org, Aura itd.

7) Igra dozvoljava istovremeno korišćenje više naloga (multiboxing) tako da nije ništa neobično da naletiš na igrače koji imaju i po 5-10 naloga (poznajem osobu koja ima 30 Eve online naloga). Ja lično nisam pristalica višestrukih naloga jer takav vid igre ume da pojede jako puno vremena i energije. Koristim jedan nalog sa Multiple Character Training opcijom (opcija da altovi koji nisu trenutno logovani mogu potpuno nezavisno da uče skillove).

Što se mene lično tiče ja sam ponovo počeo da igram posle dužeg vremena ali sa isključivom namerom da posle uvođenja Mastery nivoa (novina koja je dodata pre par dana u Rubicon ekspanziji) dovedem svog maina na lvl5 Mastery za Tristan frigatu. Ako je neko zainteresovan za produženi trial (21 dan) ili da se nađemo u igri neka se javi na PM. Trenutno su mi aktuelni Gallente Federation i Caldari State likovi.

Morca
2.2.2014, 20:47
Eve online je igra koja cilja jako specifičnu grupu ljudi pa je zato novi igrači zavole ili zamrze već posle samo par dana (nekad i sati) igranja. Zato je najbolje uvek početi sa trial nalogom u trajanju od 14 dana (21 dan ukoliko neko ko je već pretplatnik pošalje pozivnicu novom igraču).

Par činjenica u vezi Eve online.

1) Igra ima izuzetno strmu krivu učenja. Količina informacija koja mora da se obradi da bi igrač koliko-toliko opstao u igri je ravna spremanju ispita za faks (I sh*t you not! :dedica:). To u startu odbije mnoge igrače. Međutim, osećaj nagrade kad se nešto "skonta" teško može da se poredi sa bilo kojom drugom igrom.

2) U Eve online svako je potencijalna meta. Naravno postoji sistem koji definiše šta je legitimna meta a šta ne ali apsolutno ništa ne sprečava pilota samoubicu da u sred sistema visoke bezvednosti raspali svim svojim oružjima i uništi vas (naravno CONCORD, NPC frakcija ekvivalentna policiji, će ga zbog toga u roku od par sekundi rastaviti od života).

3) U Eve online dozvoljeno je varati druge igrače pod uslovom da prevareni igrač izgubi samo virtuelna dobra (ISK, opremu). Prevare preko javnih kupo-prodajnih ugovora, marketa, "can-bait"-ovanja (navlačenje igrača u sektorima niže bezbednosti da otvore tuđi kontejner) itd. su svakodnevna pojava.

4) Eve online ima verovatno najdisciplinovaniju online zajednicu u bilo kojoj igri ikada. Dva najbitnija faktora koji odstranjuju "korov" su mesečna pretplata i sama priroda igre koje nikako ne odgovaraju trolovima. Zvanični chat kanali su skoro 24/7 pokriveni game masterima a nepridržavanje pravila automatski povlači za sobom kaznu.

5) U igri postoji zvanični Help chat kanali pa čak i cele korporacije čiji je osnovni cilj pomaganje novim igračima. Eve university, najpoznatija među takvim korporacijama koja postoji već devet godina, ima instruktore čiji je osnovni cilj podučavanje novih regruta. Na zvaničnim kanalima se na svakih par dana organizuju seminari za početnike koje vode game masteri i iskusni piloti.

6) Za igru postoji jako veliki broj korisnih alatki, servisa i appova kao što su EveMon, EFT, eve-survival.org, Aura itd.

7) Igra dozvoljava istovremeno korišćenje više naloga (multiboxing) tako da nije ništa neobično da naletiš na igrače koji imaju i po 5-10 naloga (poznajem osobu koja ima 30 Eve online naloga). Ja lično nisam pristalica višestrukih naloga jer takav vid igre ume da pojede jako puno vremena i energije. Koristim jedan nalog sa Multiple Character Training opcijom (opcija da altovi koji nisu trenutno logovani mogu potpuno nezavisno da uče skillove).

Što se mene lično tiče ja sam ponovo počeo da igram posle dužeg vremena ali sa isključivom namerom da posle uvođenja Mastery nivoa (novina koja je dodata pre par dana u Rubicon ekspanziji) dovedem svog maina na lvl5 Mastery za Tristan frigatu. Ako je neko zainteresovan za produženi trial (21 dan) ili da se nađemo u igri neka se javi na PM. Trenutno su mi aktuelni Gallente Federation i Caldari State likovi.

Znam...EVE nije za casual igrače i nezrelu omladinu...zato ga i razmatram :) S jedne strane, prijalo bi mi da imam igru kojoj mogu lepo da se posvetim i nemam pametnija posla...s druge, radim (po smenama), i nemam neograničeno vreme koje mogu da uložim u igru.

Video sam preporuke da se otpočne sa 21-dnevnim referral trialom, i to je ok...nisam provalio da li oni starter packovi koji mogu da se nađu za 5$ mogu posle da se nadovežu na trial? Mislim, znam da mogu njima da aktiviram, ali sam negde naleteo na podatak da ako koristim neki od packova nabav5enih sa 3-rd party sajtova, onaj ko me referiše ne dobija referral nagradu (PLEX)...nisam siguran.

"The Starter Pack includes an activation code (“CD Key”) that can only be used to create new accounts or upgrade trial accounts; this game time cannot be applied to existing subscriptions. Using the Starter Pack to upgrade trial accounts created with the EVE Online Buddy Program makes the inviting player ineligible for a reward.

So you can get a trial from someone and then use the starter pack, but that person won't get anything for it. (But giving a buddy trial costs the person absolutely nothing, so there's probably people here who would be happy to give you a trial anyways.)"

Ne znam da li je ovo tačno...

Edit: Ok, proverio sam, tačno je...ako aktiviram trial nalog nekim od Starter Packova, onaj ko mi je dao invite ne dobija ništa...mora da se pazari puna pretplata. Eh...ništa od jeftinog game time-a. Solucije su onda 21-day trial preko nekoga pa puna pretplata, ako rešim da nastavim, ili standardni 14-day trial i aktivacija preko Starter Packa...ono drugo mi je malo primam5ivije. Ako odustanem, gubim manje...

Neutrino
2.2.2014, 21:39
Znam...EVE nije za casual igrače i nezrelu omladinu...zato ga i razmatram :) S jedne strane, prijalo bi mi da imam igru kojoj mogu lepo da se posvetim i nemam pametnija posla...s druge, radim (po smenama), i nemam neograničeno vreme koje mogu da uložim u igru.Sve dok imaš aktivan skill training queue jedan od najbitnijih elemenata igre, treniranje skillova, se odvija nevezano da li si u igri ili van nje. Za detaljno praćenje svog naloga van igre, uključujući i pomenuti skill queue, možeš da iskoristiš recimo EveMon (http://evemon.battleclinic.com/) (Windows), Neocom (https://itunes.apple.com/us/app/neocom/id418895101?mt=8) (iOS) ili Aura (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aideronrobotics.android.aura) (Android). Ono što je bitno ako se odlučiš da napraviš nalog je da konsultuješ nekog iskusnog igrača da te uputi kako da ispravno odradiš svoje prvo neuralno remapiranje klona jer je ono dostupno samo jednom na svakih godinu dana. Ako ispravno kreneš sa učenjem skillova od početka učenje je mnogo brže.

Video sam preporuke da se otpočne sa 21-dnevnim referral trialom, i to je ok...nisam provalio da li oni starter packovi koji mogu da se nađu za 5$ mogu posle da se nadovežu na trial? Mislim, znam da mogu njima da aktiviram, ali sam negde naleteo na podatak da ako koristim neki od packova nabav5enih sa 3-rd party sajtova, onaj ko me referiše ne dobija referral nagradu (PLEX)...nisam siguran.Ne, starter packovi ne daju nikakvu nagradu osobi koja ti je poslala referal za Extended Trial (21 dan). Nekima je to bitno, meni lično ne. Bitno je samo da znaš da ukoliko pre isteka triala odlučiš da kreneš sa pretplatom, svi preostali dani iz triala ti se automatski dodaju na pretplatu. Recimo ako si u Extended Trial-u (21 dan) i desetog dana rešiš da se pretplatiš tvoja prva pretplata će automatski trajati 41 dan :)

Rubicon ekspanzija koja je objavljena pre par dana je donela baš mnogo izmena, skoro da se i ja osećam kao potpuni rookie ali takav je Eve, stalno se menja. Za kraj malko Eve "tekna" ;)

gjxzXBDeSHc

Morca
2.2.2014, 22:06
Ne, starter packovi ne daju nikakvu nagradu osobi koja ti je poslala referal za Extended Trial (21 dan). Nekima je to bitno, meni lično ne. Bitno je samo da znaš da ukoliko pre isteka triala odlučiš da kreneš sa pretplatom, svi preostali dani iz triala ti se automatski dodaju na pretplatu. Recimo ako si u Extended Trial-u (21 dan) i desetog dana rešiš da se pretplatiš tvoja prva pretplata će automatski trajati 41 dan :)

Odlično, lepo od njih :)

Razmisliću, u svakom slučaju...po meni, najbitnije je upasti u dobru korporaciju/alijansu...ne mora biti neka AAA klase, samo da je friendly. uskoro izlazi Dark Souls 2, pa ko zna koliko bi vremena imao za EVE...

Dreamfall
3.2.2014, 1:41
^Pa DS2 izlazi krajem marta, taman mozes da probas malo EVE :D

BTW cuo sam da moze sub. da se kupuje PLEXom umesto da se daju prave pare, mene zanima jel moze neko da mi donira PLEX ingame, ili mora da se zaradi? Pitam posto imam par ortaka koji igraju EVE vec duze vreme i puni su PLEXa? :D

Neutrino
3.2.2014, 2:01
BTW cuo sam da moze sub. da se kupuje PLEXom umesto da se daju prave pare, mene zanima jel moze neko da mi donira PLEX ingame, ili mora da se zaradi? Pitam posto imam par ortaka koji igraju EVE vec duze vreme i puni su PLEXa? :DPLEX je skraćenica od "Pilot License Extension" i da, može da se trguje njime u okviru igre (trenutna cena mu je oko 630 miliona ISK). S obzirom da je poprilično tražena roba veoma malo ljudi će se tek tako jednostavno odlučiti da ti daju PLEX :)

Međutim, kao i svaka druga roba u Eve online, PLEX-ovi mogu da se prevoze. Čim nešto može da se prevozi to znači da može i da se ukrade :dzavo: Kupiš jednostavno od nekog informacije o transportu PLEX-a, skupiš drugare i napraviš zasedu u nekom 0,5-0,3 sistemu. Ali vodi računa da ako meta izgleda previše laka (recimo solo frigata) velika je verovatnoća da iza nje ide stealth-ovana flota koja samo čeka da napadnete transport i da vas pošalje u kovčegu kući :D

Zemunelo
3.2.2014, 13:10
Eh...ništa od jeftinog game time-a...

Eh sad ovako,
za jeftini game time moraš da koristiš makro i da skupiš ISK rudarenjem.
To ti je najbrži način u početku mada kasnije ne i najbolji.

Da bi ti to prošlo treba ti osim makroa koji možeš i sam da napraviš ako baš želiš, treba ti bar jedan trajal od 30 dana.
Da, postoji i od 30 dana na jednom sajtu, lično sam tako probao ali ja sam sad izgubio link tog sajta.
Naravno oni ne daju nagradu u vidu % od plexa kad se registruješ ali tebi je 30 dana sasvim dovoljno da skupiš lovu.
Ustvari skupićeš nekih +-900 m ISK-a za taj period, možda malo manje ali to je to. I to da ne rudariš 24h/dan već nekih 15h/dan.

Da bi maksovao karakter za rudarenje treba ti najmanje 2 meseca i tada ti rudar kreće da lepo zarađuje i to u sigurnom svemiru.
Recimo oko 5-6 milijarde Isk mesečno. Na engleskom milijarda ti je billion da se ne zabuniš.

Možeš sve to da postigneš i sa klasičnim 21 day trajalom ali će ti možda trebati dva trajala jer prvi neće stići da skupi lovu.
Onda taj prvi koji je rudario kupi za sve pare nešto od robe koja neće puno izgubiti na vrednosti pri prodaji i prebaci onom drugom trajal karakteru za kasnije.

Ako stvarno imaš drugare koji su puni ISK-a nek ti pošalju poziv za trajal i nek ti pomognu maksimalno i nek odrađuju sa tobom misije i nek te pune ISK-om.
Na kraju nek ti daju PLEX i to će im se vratiti kad ga iskoristiš.
To ti je najlakši način a njih ništa ne košta.

Veliko pitanje je šta ćeš posle da radiš, posle početnih 2-3 meseca?
Tu se odlučuje jel će ti igra biti dosadna ili ćeš se pronaći u njoj!

Meni je recimo dosadna.
Volim rudarenje i mirnu igru a ovde to ne postoji.
Rudarenje se svodi na dosadno kliktanje i svako odmah uključi makro logično.
Eventualno bih mogao da rudarim ozbiljnije u nekom opasnom sistemu ali da dođem do toga treba mi dosta vremena i uloženih para i neka dobra korporacija i onda bi mi se to "vratilo" ali nije vredno maltretiranja i uloženog vremena.
I opet takvo "opasno" rudarenje je ista stvar samo malo više adrenalina i kraće vremenski ali opet makro dobro dođe :D.
***** igru gde za ono osnovno treba da koristim makro.
Pa neću da je sam komp igra, oću ja da je igram ;).

Ako se odlučiš za misije, dosadiće ti igra vrlo brzo.

Jedino što valja je ako stvarno imaš "ekipu" pa da sa njima igraš zajedno u nekoj dobroj korporaciji i savezu.

galebns
3.2.2014, 13:34
Koncept EVE je zasnovan na saradnji izmedju igraca. Ako zelis iskljucivo solo da igras mozes i to, ali u nekom trenutku treba ce ti pomoc drugih. Ne mozes u svakom segmentu igre biti dobar, ili si rudar ili trgovac ili pvp itd. Mozes ako ces vise naloga da imas ali to zahteva mnogo vremena i para u pocetku. To ne znacu nuzno da moras biti clan neke korporacije. Ima dosta ljudi koji nemaju toliko vremena ili jednostavno ne trpe da im neko odredjuje kad ce sta da rade. Dovoljno je naci nekog ko ima slicnu igracku naviku kao ti. Na primer ti si rudar, kopas itd treba ti neko ko je proizvodjac. Dogovoris se sa njim, das mu rudu on ti napravi brod ili sta ti vec treba (za neku cenu ili vec kako se dogovorite). Sledeci put ce njemu trebati nesto od tebe itd.
Trenutno ne igram EVE, ali sam sa jos par likova (iz raznih krajeva sveta) napravio korporaciju samo iz razloga ne placanja poreza koje uzima NPC korp. Medjusobno se pomazemo kad nekome nesto treba. Niko nikom ne naredjuje i sve je na dogovoru. Radis neku misiju, negde zapne, pozoves pomoc pa ko moze uskoci itd. Znaci, svi igraju svoju pricu a ako zatreba neka usluga ili pomoc, ko moze priskoci. I svi su casual igraci jer nemaju toliko vremena za EVE. Naravno, necemo nikad moci da osvajamo sisteme i sl. ali bitno je da je zabavno :)

robotz
11.2.2014, 15:54
Pozdrav svim clanovima SK Foruma.
Krenuo je sa radom EVE Online Balkanski Portal na kom cete naci sve potrebne informacije o ovoj odlicnoj MMO igri.

Na portalu mozete procitati sve o:
- EVE svetu
- Ljudi i licnosti
- Politika i ratovanje
- Ekonomija i industrija
- Nauka i tehnologija
- Najnovije vesti

Tu je takodje i blog koji se redovno azurira a pored portala imamo i Facebook stranicu.
Vidimo se! :alealeee:

Portal:http://eveonline.rs/

Facebook stranica:https://www.facebook.com/eveblk

Apostrof
11.2.2014, 18:56
Šta bre plašite ljude :) Par stvari od nuba novim nubovima (da posle godinu dana u igri i dalje sam nubster, nije do igre do mene je).

EVE će ti pojesti svo slobodno vreme
Možda, ali u suštini ne mora. Priče o bitkama koje traju po 10 sati i navijanje alarma u 3:14 ujutru su iako istinite malo naduvane. Ako hoćeš da budeš u velikoj alijansi i imaš pristup najbogatijim regijama igre pre ili kasnije moraćeš da odradiš svoj deo (for CEO-and corporation! :)). Sumljam da iko u igri voli ovakve bitke, i one se ne dešavaju non-stop niti je to jedina stvar koju velike alijanse rade. U Eve ne postoji end-game, nije cilj biti u alijansi od 10.000 ljudi, niti je to neki statusni simbol tvog elite pvp skilla (možda čak i naprotiv).

EVE je užasno komplikovan
Jeste (ne užasno ali ipak jeste), ali ne moraš sve to odjednom da pokapiraš. Šta više ne moraš nikada. Kompjuteri su komplikovani pa opet ne moraš da znaš ništa o photoshopu da bi učio javu. U Eve ne moraš ništa da znaš o industriji da bi leteo Logistic brodove. Svako je ovu igru počeo kao pilot frigate i odatle nastavio u pravcu koji ga interesuje, postepeno kapirajući stvari. Sem toga ovo je igra koja ima ubedljivo najbolje fan sajtove sve komplet sa wikijima i morem informacija.

EVE je grind nad grindovima
Apsolutno netačno, sem ako se ne nadaš da od starta plaćaš account sa parama iz igre. Mani se ćorava posla i popuši 5 pakli manje i plaćaj pretplatu prva dva-tri meseca, PLEX ćeš teško da pazariš kao nov igrač bez ogromnog vremena utrošenog na grind. Suština je da u Eve nema novih instanci ili novih BoP itema koje moraš da juriš po 200 sati. Ovde je sve u parama, parama koje trošiš na brodove koje gubiš u svemirskim okršajima.

Koliko svemirskih eksplozija doživiš iz prve ruke toliko ćeš da grindaš. U Eve postoji toliko mnogo načina da se zarade pare da će se svako naći u nečemu. Ja obožavam trgovinu, i iako se time bavim samo zbog kinte za brodove nikada to ne bih to nazvao grindom jer stvarno uživam u tome. Takođe u Eve nema loše klase brodova, nije sve u najskupljem i najvećem. Maltene svi manje flote od 10-30 ljudi su u kruzerima jer su oni dovoljno brzi da možeš da kontrolišeš koje bitke želiš da biješ, a koji god način skupljanja kinte da izabereš za čuku vremena "grinda" moći ćeš da pazariš 3-5 kruzera ili 1 - 2 specijalna piratska ili vojna kruzera koji će ti potrajati par večeri sem ako nisi baš težak baksuz ili napraviš katastrofalno lošu odluku. Takođe alijanse nadoknadjuju gubitke u ratovima, a što se velikih Titana i sličnih brodova tiče to nije na jednom čoveku da finansira.

Ne slušajte ove zle jezike, nego uzimajte trial i završavajte trening misije. Ko god da je raspoložen poslaću mu pozivnicu za trial od 21 dan i plex da uplati još 30, ionako će da mi vrate plex ništa ne gubim. 50 dana igra pa sami odlučite da li je grind ili preteško.

Morca
11.2.2014, 20:16
Šta bre plašite ljude :) Par stvari od nuba novim nubovima (da posle godinu dana u igri i dalje sam nubster, nije do igre do mene je).

EVE će ti pojesti svo slobodno vreme
Možda, ali u suštini ne mora. Priče o bitkama koje traju po 10 sati i navijanje alarma u 3:14 ujutru su iako istinite malo naduvane. Ako hoćeš da budeš u velikoj alijansi i imaš pristup najbogatijim regijama igre pre ili kasnije moraćeš da odradiš svoj deo (for CEO-and corporation! :)). Sumljam da iko u igri voli ovakve bitke, i one se ne dešavaju non-stop niti je to jedina stvar koju velike alijanse rade. U Eve ne postoji end-game, nije cilj biti u alijansi od 10.000 ljudi, niti je to neki statusni simbol tvog elite pvp skilla (možda čak i naprotiv).

EVE je užasno komplikovan
Jeste (ne užasno ali ipak jeste), ali ne moraš sve to odjednom da pokapiraš. Šta više ne moraš nikada. Kompjuteri su komplikovani pa opet ne moraš da znaš ništa o photoshopu da bi učio javu. U Eve ne moraš ništa da znaš o industriji da bi leteo Logistic brodove. Svako je ovu igru počeo kao pilot frigate i odatle nastavio u pravcu koji ga interesuje, postepeno kapirajući stvari. Sem toga ovo je igra koja ima ubedljivo najbolje fan sajtove sve komplet sa wikijima i morem informacija.

EVE je grind nad grindovima
Apsolutno netačno, sem ako se ne nadaš da od starta plaćaš account sa parama iz igre. Mani se ćorava posla i popuši 5 pakli manje i plaćaj pretplatu prva dva-tri meseca, PLEX ćeš teško da pazariš kao nov igrač bez ogromnog vremena utrošenog na grind. Suština je da u Eve nema novih instanci ili novih BoP itema koje moraš da juriš po 200 sati. Ovde je sve u parama, parama koje trošiš na brodove koje gubiš u svemirskim okršajima.

Koliko svemirskih eksplozija doživiš iz prve ruke toliko ćeš da grindaš. U Eve postoji toliko mnogo načina da se zarade pare da će se svako naći u nečemu. Ja obožavam trgovinu, i iako se time bavim samo zbog kinte za brodove nikada to ne bih to nazvao grindom jer stvarno uživam u tome. Takođe u Eve nema loše klase brodova, nije sve u najskupljem i najvećem. Maltene svi manje flote od 10-30 ljudi su u kruzerima jer su oni dovoljno brzi da možeš da kontrolišeš koje bitke želiš da biješ, a koji god način skupljanja kinte da izabereš za čuku vremena "grinda" moći ćeš da pazariš 3-5 kruzera ili 1 - 2 specijalna piratska ili vojna kruzera koji će ti potrajati par večeri sem ako nisi baš težak baksuz ili napraviš katastrofalno lošu odluku. Takođe alijanse nadoknadjuju gubitke u ratovima, a što se velikih Titana i sličnih brodova tiče to nije na jednom čoveku da finansira.

Ne slušajte ove zle jezike, nego uzimajte trial i završavajte trening misije. Ko god da je raspoložen poslaću mu pozivnicu za trial od 21 dan i plex da uplati još 30, ionako će da mi vrate plex ništa ne gubim. 50 dana igra pa sami odlučite da li je grind ili preteško.

Lepo od tebe...
Znam da nije tako gadno kao što zvuči...kao što rekoh, svodi se na to da imaš dovo5no vremena za igru, brzo provališ stvari i upadneš u dobru korporaciju. Trenutno igram GW2, videću koliko će me držati, pa kad batalim, verovatno ću se baciti na EVE.

Apostrof
10.3.2014, 11:31
Par ljudi me je kontaktiralo za ovu ponudu pa da pojasnim par stvari.

PLEX (Pilots lincence extension) je item u igri koji dodaje još mesec dana igranja (postoji i standardna pretplata). PLEX je jedan od par itema u igri koji ne proizvode igrači i jedini item koji se kupuje pravom kintom. Naravno kao i svaki item u igri može da se prodaje za ISK (valutu u igri).

Igrači koji nemaju vremena da grindaju, igraju samo dva-tri puta nedeljno i isključivo pvp koji košta, jednostavno imaju dovoljno kinte da im se ne isplati da troše vreme u igri zaradjujuci ISK, ostali su bez ičega pa ih mrzi da kreću od nule itd. kupuju PLEX za pravu kintu i prodaju ga u igri za ISK. Tako funkcioniše plaćanje pretplate parama iz igre.

Sad možda to deluje pay2win, medjutim da bi se zaista stekla neka velika prednost "pravim" parama potrebno je stvarno mnogo kinte. Svi ste čitali one vesti "uništen brodovi vredni 400.000,00 evra" i slično, to je izračunato preko cena PLEX-a u igri i cene tih brodova pa prebačeno u evre/dolare. Niko nikada nije dao tolike pare. Takođe to je eliminisalo farmere i spam oko prodaje para, omogućilo industrijalistima i trgovcima da igraju za džabe kao i ljudima kojima se više vremenski isplati da rade IRL nego u igri da uživaju u PvP bez industrije/misija ako ih ne vole.

Sad što se tiče ponude dva posta iznad

Postoji trial od 14 dana. Ako te neko "pozove" u igru taj trial traje 21 dan. Ako se trial account aktivira, tj produži i postane plaćeni nalog onaj ko je poslao pozivnicu dobija PLEX kao nagradu što je nekoga vrbovao. Tako da ja mogu da ponudim ljudima sa foruma 51 dan igranja slanjem pozivnica i PLEXa jer ću taj PLEX dobiti nazad čim se trial produži.

Međutim PLEX kao i svaki item u igri može da se proda/da nekome, isto kao što ga i ja dajem. Tako da postoji šansa da neko ko već ima svoj nalog i igra Eve proda/da svom main liku taj PLEX i ne aktivira tral što bi mene koštalo PLEX-a.

Pošto je većina ljudi koji su tražili ovo na forumu pet dana ili su se registrovali/pisali na skajpu samo zbog PLEXa da bih eskivirao eventualne neprijatnosti ili još gore da me neko opelješi od sada ponuda invite+plex važi samo za članove foruma (koji su tu neko vreme). Za sve ostale poslaću vam pozivnicu i ako sami produžite account poslaću vam i PLEX koji dobijem ali ne pre toga. Ovako ja ništa ne rizikujem, a vi nemate šta da izgubite.

Zemunelo
10.3.2014, 13:02
Samo jedna stvar:
Takođe to je eliminisalo farmere i spam oko prodaje para...

Khm... to je baš omogućilo i olakšalo stvar. To se sve sada radi na veliko.
I naravno da je pay to win, hej pa u igri možeš da kupiš osnovnu ingame valutu.

Za ono dalje, ne daj se, nemoj da te navuku da daješ PLEX pre produživanja naloga.

Apostrof
10.3.2014, 14:29
Ma ne brinem ja de će neko da me zavrne, čisto da ako slučajno neko od ovih "novajlija" :) što me cimaju stvarno hoće po počnu sa igrom da razumeju o čemu se radi, rekoh da napišem ovde da se ne ponavljam.

Što se plexa tiče mislim da je važno da se napomene da se ne kupuje in-game valuta nego item/licenca koja može da se proda u samoj igri za in game valutu, tj. ne utiče na ekonomiju/inflaciju, novac samo menja ruke.

To da li će neko da šljaka dva sata IRL ili će da grinda 2 sata da kupi isti brod i nije toliiko bitno, na kraju ste na istom. Pare ti ne kupuju ništa što već ne možeš da dobiješ u samoj igri. Omogućava ljudima bez kinte da igraju za džaba i ljudima sa decom i obavezama da uštede sebi vreme. Da li je pay2win je diskutabilno ali u suštini nije ni bitno.

Bitno je i razumeti šta je "win" u Eve. Što se pvp-a tiče veliki ratovi između alijansi za solarne sisteme bi pravim novcem mogao u potpunosti da isfinansira samo neki šeik. Čak i da kupi toliko PLEXa opet bi morao da ga proda u igri što bi potrajalo mesecima. Pa da skupi ljude i podeli im brodove itd...

Što se manjih okršaja tiče činjenica je da neko sa parama može da uštedi sebi mnogo vremena u igri ako kupi brodove sa PLEXom. Ali opet "win" u manjim flotama se meri efikasnošću, kolika je vrednost ISK brodova koje si uništio a koliko si ISK-a izgubio. Koliko su skupi najjači moduli u igri za 10-20% "prednosti" nad protivnikom platićeš 10 puta više, još kad se uzme u obzir kako svi vole da love "bling" brodove i da 10-20% nije dovoljno da nadoknadi skill u ovoj igri ISK efikasnos nekoga ko igra tako biće u najmanju ruku jadna.

Zemunelo
11.3.2014, 13:39
Grešiš što se tiče velikih korporacija i alijansi, oni stvarno kupuju na velike količine. Ja znam jer sam radio ;) i bilo mi je rečeno da će uzeti sve što mogu da spremim i uzeli su sve :D.
Naravno da i oni igraju igru i da i oni skupljaju resurse i ingame novac. Nije da samo kupuju, to je nemoguće onda finansirati.

Što se tiče Pay to Win, mislim da pogrešno shvataš taj termin i da nije tu isključivo reč o Win već o prednosti koju igrač koji plaća dobija, onoj ozbiljnoj prednosti u odnosu na kozmetičku koju bi trebalo da ima.

Evo ubaci u WoW mogućnost da kupiš direktno item koji ti donosi novac, znači da ustvari kupiš novac direktno (nije šija nego vrat). To se naziva Pay to Win jer daje prednost onome ko plati.
Mislim ne igram WoW i uzeo sam ga kao primer jer je opšte poznat. Ubaci tu ime bilo koje igre umesto WoW-a ako ti je draže, koja ne dozvoljava kupovinu najvažnijih resursa u igri.
Poenta je da jeste stvarno Pay to Win.

E sad ako su fanovi pali na tu priču da je to ok i progutali to odavno i dopada im se a plus još plaćaju pretplatu, onda nije ni bitno.

Takođe dobra stvar je što ti to ustvari omogućuje da igraš igru za dž. Jer neko drugi plaća i tvoje igranje na taj način.

I lepo si naveo da je bitno shvatiti šta je "win" u Eve.
E pa nije to uvek direktna borba već može lako da bude trgovinska ili industrijska i tu opet onaj ko ima više love pobeđuje.
Tako da obrni okreni to je Pay to Win :).

No nebitno, ja iovako ne razumem to kukanje na Pay to Win, pa nama je sve u životu u novcu i sve se sa njim kupuje, pa kako neće u igrama.

Igra je predobra i prezahtevna vremenski ali i predosadna u isto vreme.

noisy
11.3.2014, 14:55
Moram da se ubacim :)
Ja uvijek kukam na P2W ali u EvE nisam nikada jer ne mislim da je p2w.
Uopšte mi ne smeta to što se plex kupuje za prave pare.

To što si naveo WoW nije isto. Bilo bi isto kada bi u WoW mogao da kupiš sword of štajaznamnešto za novac i kada pogineš u instanci ostaneš i bez tog swordofštagod.
Ali u sličnim mmo igrama ti obično ostaje to što si kupio za novac pa ti tako daje prednost koja nije fer.

Zemunelo
12.3.2014, 22:16
Pa dobro, naveo sam WoW jer ga svi znaju i igrali su ga mnogi ali svakako ne može da se poredi sa Eve.
WoW u odnosu na Eve nije ozbiljna igra ;)

Ipak šta je onda po tebi kupovina ISK-a u igri nego P2W?

Pazi osnovni resurs sa kojim možeš imati šta god poželiš. To što možeš taj resurs lako da potrošiš iz razloga što te stvari koje kupuješ možeš izgubiti ne menja suštinu.

Umesto da taj ISK možeš da zaradiš isključivo u igri ti lepo klikneš na dugme i opala magično se stvorio item koji vredi toliko i toliko.

Ništa rudarenje, ništa grindanje kroz misije, industrija itd, ništa jurenje PvP da se otme :dzavo: nešto vredno što ostaje iza eksplozije.
Samo na jedan klik si daleko od bogatstva u Eve.

Meni inače ne smeta P2W.

Neutrino
12.3.2014, 23:54
Ipak šta je onda po tebi kupovina ISK-a u igri nego P2W?ISK u većini slučajeva nije faktor koji presuđuje ishod borbe već je to iskustvo igrača i naučeni skillovi. Nije sporno, možeš ti kao novajlija za dva PLEX-a (trenutna ingame prodajna cena oko 680 mil ISK) da kupiš recimo Megathron Navy Issue i opremiš ga T2 opremom ali bez odgovarajućih skillova grupica pirata u Tristan frigatama sa neutima i Warrior/Ogre/Hob T2 dronovima uz pratnju par DPS krstarica će te za par minuta poddovati.

Prvo i osnovno pravilo u Eve online je "nikad ne leti onime što ne možeš sebi da dozvoliš da izgubiš". Ja bih lično dodao i "nikad ne leti onime što sebi možeš da priuštiš ali nemaš dovoljno skillova i iskustva da ne izgubiš" :) ISK se lako nabavi, živci se još lakše gube ;)

P.S. Skidajte Rubicon 1.3 (http://community.eveonline.com/news/patch-notes/patch-notes-for-rubicon-1.3), veličina 1,29GB