Prikaži potpunu verziju : Šta je to frejm?
imam jedno glupo pitanje. sta je to frejm?
Jedna slika koja se iscrtava preko celog ekrana.
Ako je "frejm rejt" 30, to znači da se animacija ostvaruje iscrtavanjem 30 slika u sekundi.
Slika u jednom trenutku, na ekranu/televizoru.
Kad se kaze 20 frejmova u sekudni, znaci da se na ekranu izmenja 20 slicica u sekundi.
Jednostavno rečeno frejm (frame) je jedna sličica koju grafička karta proizvede i prikaže na monitoru (mada je pojam frejm primenjiv na sve tipove video i animiranih zapisa). Video zapis koji mi vidimo kao neprekidno kretanje na ekranu u suštini je sačinjeno od velikog broja pojedinačnih nepokretnih slika koje se smenjuju dovoljno velikom brzinom da naše oko ne može da uoči momenat kada se pojedinačni frejmovi smenjuju. Ova brzina je oko 24 ili 25 frejmova (sličica) u sekundi. Sve ispod te brzine uzrokuje poznato "seckanje" pošto fali još frejmova kako bi video bio tečan, a sve preko toga vidimo kao kontinualni video zapis. Dakle, što više to bolje, pa se iz tih razloga i meri broj frejmova po sekundi (frames per second - fps) koji neka grafika može da isporuči kako bi se znalo da li će prikaz biti dovoljno kvalitetan.
Na netu ćeš svakako naći daleko opširnije i detaljnije objašnjenje.
EDIT: ala smo raspoloženi za edukaciju :D
a jel se to izracunava ili tako nesto?
Meri se pomoću testova, dosta igara ima u opcijama podešavanje za prikaz trenutnog fps-a.
npr: ja sad na kompu igram pes2010 i toj igrice u podesavanju postoji opcija da se vidi koliko ima fps?
A tu je i FRAPS:
http://www.fraps.com/
@player 1
jbg nzm egleski dobro
moze jos jedna pomoc? vezana je za pes2010
Samo instaliraj fraps i drži ga upaljenog pre nego što upališ PES.
A tu je i FRAPS:
http://www.fraps.com/
Hoce li Fraps uticati na fps tj.da li ce ga malo vise opteretiti pa ce fps biti manji?
isto glupo pitanje :opanachke
Neće. Bez uključenog snimanja (znači samo merenje fps-a) tokom rada jede ~6MB memorije.
Hoce li Fraps uticati na fps tj.da li ce ga malo vise opteretiti pa ce fps biti manji?
isto glupo pitanje :opanachke
Ako resis da snimas preko frapsa kako igras,onda hoce....
Instalirao sam Fraps i valjda namestio da mi gleda fps!
E sad da li je fps zute boje? :rolleyes:
Instalirao sam Fraps i valjda namestio da mi gleda fps!
E sad da li je fps zute boje? :rolleyes:
I opet,kad pocnes da snimas bice crvene,takodje kad snimas imas opcije kako ces da snimas(odnosno do koliko FPSa),na fraps najvise utice procesor(jedno jezgro,dva jezgra....)sa jednim bukvalno ne mozes ni najslabije igre snimati,sa 2 bi vec trebalo da moze(ne savetujem da snimas preko 24 fpsa sa dva jezgra,vise i netreba,a nece ni moci vise od 24.)Ako zelis da ti slika bude bas tecna namestis na vise od 24 fpsa da snima.Samo video u frapsu dosta zauzima.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.