Prikaži potpunu verziju : Kako uraditi root na HTC Tattoo
*stvari koje su boldovane su one koje vec vidite u Command Prompt-u i nemojte da ih kucate ponovo*
Prvo skinuti ZIP arhivu ovde (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=285070&d=1266941778) , zatim je extractovati u C:\Tattoo(koji prethodno sami napravite) , zatim skinuti ovu (http://data.coburndomain.net/adb4win.zip) ZIP arhivu i takodje extractovati u C:\Tattoo.
Na samom telefonu ukljuciti USB Debug Mode (Settings > Applications > Development), zatim povezati telefon sa racunarom preko USB kabla.
Sada je potrebno uci u Command Prompt(Start>All Programs>Accessories>) i kucati sledece:
cd C:\Tattoo, ovime ce se direktorijum promeniti na C:\Tattoo . Zatim kucati sledece:
C:\Tattoo> adb-windows shell "mkdir /data/local/bin" (sa navodnicima)
ako dobijete error nalik *mkdir failed, file/folder exists* sve je ok nema potrebe za cudjenjem
Zatim kucati:
C:\Tattoo> adb-windows push m7 /data/local/bin/m7
Kada se to zavrsi kucati:
C:\Tattoo> adb-windows shell "cd /data/local/bin && chmod 755 ./m7" (sa navodnicima)
Pa sad ukucati:
C:\Tattoo> adb-windows shell (ovime cete dobiti komandu $ )
sada kucate:
$ cd /data/local/bin
pa:
$ while ./m7 ; do : ; done
nakon ovoga ce se izlistati dosta texta i na kraju dobijate komandu # ili ti root
sada ukucati:
# export LD_LIBRARY_PATH=/system/lib
pa:
# export PATH=/system/bin
sada treba ukucati sledecu komandu kako bi proverili da li je root uspeo:
# id
onda bi trebalo da dobijete nesto nalik ovome:
uid=0(root) gid=1000(shell) groups=1003(graphics),1004(input),1007(log),1011(a db),1015(sdcard_rw),3001(net_bt_admin),3002(net_bt ),3003(inet)
*ovde je najvaznije da je uid=0(root), to znaci da ste uspesno rootovali telefon :D*
*stvari koje su boldovane su one koje vec vidite u Command Prompt-u i nemojte da ih kucate ponovo*
Prvo morate da instalirate *iGO My way™ for Android* na vas HTC Tattoo.
Kada to uradite udjite u iGO i onda izadjite iz njega preko TasKiller-a ili bilo kojeg drugog task manager-a.
Sada je potrebno da u folder za root telefona (C:\Tattoo) ubacitti sledeci fajl koji ce modifikovati rezoluciju iGO-a za vas HTC Tattoo:
data.gro (http://www.megaupload.com/?d=E3XTPQRL) (nadam se da modovi nece obrisati ovo jer ovo nije nikakav vid piraterije vec samo modifikacija rezolucije)
Sada je potrebno ubaciti fajl data.gro u iGO evo kako:
Na samom telefonu ukljuciti USB Debug Mode, zatim povezati telefon sa racunarom preko USB kabla.
Uci u Command Prompt i kucati:
cd C:\Tattoo
Zatim:
C:\Tattoo> adb-windows push data.gro /data/local/bin/
sada ste prekopirali data.gro u telefon, sada samo jos treba da ga ubacite u sam iGO.
Sada treba uraditi root tj. kucati sledece:
C:\Tattoo> adb-windows shell
$ cd /data/local/bin
Kada dobijete # (root) kucate sledece:
# cd /data/local/bin/
# mv /data/local/bin/data.gro /data/data/com.navngo.igo.javaclient
Nakon ovoga mozete izaci iz Command Prompt-a, skinuti telefon sa USB kabla i startovati iGO.
e sad rezolucija iGO-a nije savrsena, ali navigacija radi fenomenalno i potpuno je operativna sto je najvaznije.
Pa Onda umro, a Ondinica postala udovica ;)
Pita te čovek šta dobijaš time što si postao root na telefonu?
Pa Onda umro, a Ondinica postala udovica ;)
Pita te čovek šta dobijaš time što si postao root na telefonu?
pa na primer dobija se to sto mozes da imas iGO na Tattoo-u...
a poenta root-a je u tome sto se telefon otkljuca i dobija se potpuna sloboda za modovanje telefona i ubacivanje aplikacija koje mu nisu namenjene, a mogu da rade na njemu, i takodje mogu da se ubacuju razni rom-ovi za telefon... e sad fora je sto je Tattoo prvi put uradjen root relativno skoro pa jos nema mnogo modova za njega, ali polako bice ih u izobilju ja se nadam pa ce odusevljenje ovim malim mocnim telefonom biti jos vece ... :)
Ja sam sve probao, ali ne mogu da nadjem taj C:\Tattoo direktorijum nikako! Gde je on - na telefonu ? Kod mene u Root-u nema nikakav folder koji se zove Tattoo. Molim pomoc. Hvala.
Taj direktorijum praviš na svom računaru.
Hvala. Kada stignem do prvog koraka koji pocinje sa $ dobijam poruku posle toga not found. Da li sam nesto pogresio u medjuvremenu? Na C disku na racunaru sam napravio folder Tattoo i raspakovao arhive koje ste dali u njega. Sve je islo ok, do tog $ koraka. Hvala na pomoci.
Taj direktorijum praviš na svom računaru.
U medjuvremenu mi je uspela operacija. Jos da se bacim na drugi veliki korak, pa da vidim kako cudo radi. Zahavljujem
izvinjavam se sto nisam napomenuo da morate da napravite C:\Tattoo :o , mada sam kontao da se to kao podrazumeva ...
ako treba jos nesto samo pucajte ... ;)
mozda glupo pitanje... jel ovo radi isto i za win7 i za XP?
mozda glupo pitanje... jel ovo radi isto i za win7 i za XP?
naravno ...:)
stigao sam do dela gde treba da kucam $ while ./m7 ; do : ; done
kad to unesem izadje mi : ./m7 permission denied ,i nepojavi mi se komanda #
Radio sam sve po uputstvu,moze neka pomoc kako ovo da resim
ako dobijete error nalik *mkdir failed, file/folder exists* sve je ok nema potrebe za cudjenjemJa kada kucam ovo dobijem
*daemon not running starting it now *
*daemon succesfully started *
error device not found :icon_scra
Svi hakeri su krenuli sa
10 print "Hello world"
20 go to 10
end
I bilo je tu i gresaka i lomljave tastature,probajte i vi eksperimentisite,docicete do rezultata... :D
"ROOT in 1Click - Very easy
- This changes the boot and recovery for those MAINFRAM3.
- If you know the risks - NO CONTINUES --.
- Use it at your liability.
- We changed our Tattoo's importants files.
Prerequisite:
- (PC) Close all programs / windows as possible, including Antivirus, firewall ..)
- (PC) rtattoo.zip Unzip in C:\ (must be C:\rtattoo)
- (TATTOO) All programs - USB to PC - HTC Sync
- (TATTOO) All programs - Settings - Applications - Development - USB debugging.
CONSIDERATIONS:
- You should have your functional goldcard before doing anything.
- The script takes your nCID.txt Cid and encrypted device number to nDEV.txt
(with the cid can make our goldcard)
START:
- When you're ready from windows opened MyComputer -> (C -> rtattoo
- Double click on rootTattoo. And do not touch anything, only when prompted to press a key.
If all goes well will have to restart our TATTOO.
Enjoy!!"
[Izvor Xda-developers]
e 'vako-nisam ovo poušavao,pokupih sa jednog domaćeg foruma koji se bavi mobovima...ovi kažu da radi-mada BT konekcija i dalje ostaje zaključana!
Izvor Xda-developers
Da li se posle root-ovanja negde to vidi? Negde u onom delu Settings > About phone, ili tako nesto...
Nisam root-ovao moj, ali mi se sve cini da su ga oni u servisu (inace Vip prtaneri) nesto cackali. Mnogo puta mi prijavljuje neke greske, pucaju programi u pozadini (ukljucujci i aplikacije koje dolaze iz "farbike", npr. Messages. Zatim alarm ladno iskulira, nece da zvoni, par puta sam se uspavao za fax :)). Cenim da ovo nije normalno ponasanje jednog noramlnog tattoo-a kupljenog preko legalnih kanala... Ili je 1.6 mongo bagovit ili je ovaj moj nesto modifikovan...
ljudi pomagajte...sve sam uradio kako treba, ali kada pokrenem aplikaciju izbaci mi: please insert your sd card containing iGo content files.
???
pRoskiLLz
13.4.2010, 18:31
koliko je bezbedno rootovanje telefona???
ako dodje do neke greske, moze li da se ispravi ili da se vrati na default???
imam tattoo dve nedelje pa ne bih odma' da nesto zaje*em...
Prošloje mjesec dana od zadnjeg posta pa me interesira kao radi navigacija kod onih koji su rootali telefon i stavili navigaciju.
Maksim Gorki
18.5.2010, 22:21
Kada probam da kucam prvu komandu adb-windows shell "mkdir /data/local/bin"
javlja mi adb-windows is not recognized as an internal or eternal command, operable program or batch file?
Sta bih trebao da radim?
Fala
wiking777
20.5.2010, 14:20
Verovatno nisi instalirao dobro adb driver.
Inače, posle 3 vikenda iščitavanja stranih foruma uspeo sam da rootujem Tattoo i da instaliram iGO.
PREPORUKA - pre svih radnji poželjno je napraviti GoldCard od vaše SD kartice koju ćete koristiti u Tattoo-u. Za svaki slučaj ako nešto krene po zlu.
mainframe mod je odličan i za preporuku, jer je blaga modifikacija fabričkog ROM-a, ali je maximalno optimizovan.
I instaliran je program SuperUser sa kojim ste stalnni root korisnik i ne mora se stalno koristiti command linija.
pozdrav
Prvo skinuti ZIP arhivu ovde (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=285070&d=1266941778) , zatim je extractovati u C:\Tattoo(koji prethodno sami napravite) , zatim skinuti ovu (http://data.coburndomain.net/adb4win.zip) ZIP arhivu i takodje extractovati u C:\Tattoo.
Moze neko da uploaduje ovu drugu zip arhivu, neispravan je link.
sir ljove
23.6.2010, 20:12
ja vise nemam te fajlove nazalost, i meni su trebali skoro ali me mrzelo da bauljam po netu... pogledaj na xda-developers forumu pa pod htc tattoo, sigurno ima tamo, verovatno ima i neki novi mnogo laksi nacin za root.
Ok, hvala nasao sam fajl koji mi je trabao.
Imam isti problem prilikom pokretanja aplikacije kao i simius13.
Dakle kaze "please insert your sd card containing iGo content files".
Moze li neko pomoci?
R.U.S.H. padre_say_AMEN
28.6.2010, 22:40
Instalirao sam igo prema ovom tutorijalu i radi savršeno... međutim interesuje me jedna stvar a to je market patch
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=645286
Prema tutorijalu kaže:
Installation: Root your Tattoo, copy patched Market to the device and reboot.
Ja nisam root radio, jer sam ga uradio prema vašem tutorijalu na prvoj strani (valjda ne treba root telefon svaki put, ako si jednom uradio to je to)
I onda kaže
adb push Vending-Tattoo-patched.apk /system/app/Vending.apk
Ja sam taj fajl prekopirao u folder C:\Tattoo, otvorio sam task manager i kucao:
cd C:\Tattoo
onda
adb push Vending-Tattoo-patched.apk /system/app/Vending.apk
i izbaci mi adb is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. :confused:
Verovatno nisi instalirao dobro adb driver.
Inače, posle 3 vikenda iščitavanja stranih foruma uspeo sam da rootujem Tattoo i da instaliram iGO.
PREPORUKA - pre svih radnji poželjno je napraviti GoldCard od vaše SD kartice koju ćete koristiti u Tattoo-u. Za svaki slučaj ako nešto krene po zlu.
mainframe mod je odličan i za preporuku, jer je blaga modifikacija fabričkog ROM-a, ali je maximalno optimizovan.
I instaliran je program SuperUser sa kojim ste stalnni root korisnik i ne mora se stalno koristiti command linija.
pozdravMolim za POMOC meni nakon adb-windows shell,izbacuje da je adb out of date,da li je to ok.U svakom slucaju nakon toga dobijem # ,a ne $.
Sta dalje?
Da li da obrisem # i ukucam $ pa dalje komande u vezi sa root-ovanjem ?
HVALA UNAPRED
Ok, hvala nasao sam fajl koji mi je trabao.
Imam isti problem prilikom pokretanja aplikacije kao i simius13.
Dakle kaze "please insert your sd card containing iGo content files".
Moze li neko pomoci?Izvini,gde si nasao fajl ADB?
Ja imam nekoliko verzija ali kaze da je out of date kada ga uz komandu 'adb-windows shell' unesem u command prompt.
Pozz.
http://67.228.173.34/~mobile/showthread.php?t=104182&langid=1
Samo se registruj prvo.
http://67.228.173.34/~mobile/showthread.php?t=104182&langid=1 (http://67.228.173.34/%7Emobile/showthread.php?t=104182&langid=1)
Samo se registruj prvo.dobra fora...:nov_explobas duhovito
Ne kontam te, odatle sam skino, svuda su istekli linkovi, jedva sam i ovo nasao. Imas dole opciju da prebacis na engleski, registruj se i skini.
Ili daj mail pa cu ti poslati.
E sad da li neko zna kako da od-root-ujem telefon?
ej druze,imam pitanje,da li cu kada rutujem telefon imati neke bagove i dali mi ostaje ona originalna tema,i da li moze taj root da se vrati u originalno stanje bez problema?hvala.
Molim za POMOC meni nakon adb-windows shell,izbacuje da je adb out of date,da li je to ok.U svakom slucaju nakon toga dobijem # ,a ne $.
Sta dalje?
Da li da obrisem # i ukucam $ pa dalje komande u vezi sa root-ovanjem ?
HVALA UNAPREDMOZE LI NEKO DA POMOGNE
U KOMAND PROMPTU NAKON KOMANDE ADB-WINDOWS SHELL DOBIJEM ZNAK # UMESTO $.
ZNA LI NEKO O CEMU SE RADI :boodala:
hVALA UNAPRED:n_klanja::tapsh:
@Cheva
na gmail ne moze da se posalje adb4win, evo ti ovako http://www.speedyshare.com/files/23280283/adb4win..zip
Na samom telefonu ukljuciti USB Debug Mode (Settings > Applications > Development), zatim povezati telefon sa racunarom preko USB kabla.
Sada je potrebno uci u Command Prompt(Start>All Programs>Accessories>) i kucati sledece:
cd C:\Tattoo, ovime ce se direktorijum promeniti na C:\Tattoo . Zatim kucati sledece:
ako dobijete error nalik *mkdir failed, file/folder exists* sve je ok nema potrebe za cudjenjem
Zatim kucati:
C:\Tattoo> adb-windows push m7 /data/local/bin/m7
Kada se to zavrsi kucati:
C:\Tattoo> adb-windows shell "cd /data/local/bin && chmod 755 ./m7" (sa navodnicima)
Pa sad ukucati:
C:\Tattoo> adb-windows shell (ovime cete dobiti komandu $ )
sada kucate:
$ cd /data/local/bin
pa:
nakon ovoga ce se izlistati dosta texta i na kraju dobijate komandu # ili ti root
sada ukucati:
pa:
sada treba ukucati sledecu komandu kako bi proverili da li je root uspeo:
# id
onda bi trebalo da dobijete nesto nalik ovome:
uid=0(root) gid=1000(shell) groups=1003(graphics),1004(input),1007(log),1011(a db),1015(sdcard_rw),3001(net_bt_admin),3002(net_bt ),3003(inet)
*ovde je najvaznije da je uid=0(root), to znaci da ste uspesno rootovali telefon :D*
Nemogu da skinem ta dva fajla koja trebaju da bi rotovao telefon
Molim te recimi gde mogu da ih skinem
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.