Prikaži potpunu verziju : Program za nadgledanje mreže?
Aleksandar1987
14.10.2009, 15:19
Hitno mi treba jedan dobar program za nadgledanje mreze, dakle nas nekoliko je napravilo mrezu i delimo jedan internet paket, e sad, treba mi jedan program pomocu koga mogu da vidim ko koliko vuce sa interneta tj da vidim da li neko skida nesto sa interneta, ali da je dovoljno instalirati samo kod mene program, znaci da ne mora da bude na svim kompovima. Probao sam SwitchSniffer al mi ne radi na win7.
Hvala unapred!
Hitno mi treba jedan dobar program za nadgledanje mreze, dakle nas nekoliko je napravilo mrezu i delimo jedan internet paket, e sad, treba mi jedan program pomocu koga mogu da vidim ko koliko vuce sa interneta tj da vidim da li neko skida nesto sa interneta, ali da je dovoljno instalirati samo kod mene program, znaci da ne mora da bude na svim kompovima. Probao sam SwitchSniffer al mi ne radi na win7.
Hvala unapred!
net monitor ali mislim da mora biti instaliran na svim ili samo na gateway masini.
Aleksandar1987
14.10.2009, 18:17
A pazi ovako, topologija moje mreze je zvezda, znaci od rutera ide kabl do svakog kompa posebno, znaci nema admina ili kako vec ide, svi imaju jednaka prava. A meni treba program koji cu samo instalirati na svom kompu i preko koga cu moci da nadgledam ko koliko vuce, kao sto sam radio preko SwitchSniffera. Da li postoji jos neki takav program?
Bilo kakva aplikacija ovog tipa mora da bude na samom ruteru (gatewayu) jer jedino ruter vidi saobraćaj svih korisnika. Tvoj kompjuter ne može da vidi saobraćaj ostalih kompjutera u mreži, osim ako saobraćaj ide između samih kompjutera. Jedini način da tvoj kompjuter vidi sav saobraćaj je da se sav saobraćaj šalje preko ethernet broadcast-a ali tako su funkcionisali samo stari hub-ovi (preteče switch-eva). Ako je switch (unutar rutera) iole pametniji, znaće gde i kako da šalje saobraćaj bez broadcast-a. Sumnjam da i preko SwitchSniffer možeš da vidiš sav saobraćaj. Nešto će ipak biti sakriveno od tebe.
nighthawk
18.10.2009, 21:30
Postoji nacin, instaliras net monitor na svakom kompu, dogovoris se sa svima da ga drze stalno ukljucenim, zatrazis im sifre i kazes im da ukljuce remote desktop funkciju/instaliraju VNC server, onda ti pristupas njihovim kompjuterima i nadgledas net monitor, dakle sve zavisi od toga koliko su ostali voljni da saradjuju. Ako si ti sef, a ostali tvoji radnici ovo je skoro moguce, u suprotnom zaboravi na to.
Drugi nacin je da switch zamenis kompjuterom koji bi morao da bude stalno ukljucen i da ima onoliko mreznih kartica koliko ima korisnika plus jednu za ruter.
Aleksandar1987
19.11.2009, 14:45
A neki program pomocu koga mogu da gledam samo mrezu, znaci koji je komp upaljen i podatke, ip adrese, mac adrese...
nighthawk
20.11.2009, 21:35
Probaj ovo: http://www.radmin.com/products/utilities/lanscanner.php
extra sto sam nasao temu u kojoj da pitam..pokusacu da lepo pitam :D ja imam ADSL ruter-modem od telekoma HG520 .sa mog laptopa se kacim(wireless)putem na taj HG520 .kako ja sad mogu da vidim dal se neko jos kaci na moj net.i kako da se osiguram.koji program za zakljucavanje i pregledanje dal ti se neko kaci na "mrezu" sorry ako nisam bio jasan..
nighthawk
21.11.2009, 21:20
Mozda mozes da vidis trenutne konekcije u opcijama rutera, zavisi od samog rutera. Mozes da sifrujes bezicnu vezu i tako se zastitis od neovlascenog pristupa. Nemoj da koristis WEP algoritam, on je vec uveliko prevazidjen. WPA je bolji, ali i on ima propuste.
Trebalo bi da razmislis da li stvarno hoces da zastitis svoju bezicnu mrezu. WPA ce te sasvim lepo zastiti od komsija, ali nece od malo iskusnijih ljudi sa zlim namerama koji se parkiraju kolima pored tvoje zgrade i laptopom traze bezicni pristup. Njihov cilj je da iskoriste tvoju konekciju za anonimni pristup internetu, serveri kojima oni pristupe vide samo tebe. Lakse je objasniti i dokazati da se neko nakacio na tvoju neobezbedjenu mrezu i pokusao da hakuje banku, nego da je neko prvo provalio u tvoju zasticenu mrezu. Mala je verovatnoca da ce se tebi ovo desiti, ali opet, vredi razmisliti.
Ako ti bas neko vuce veliki protok mozes da probas ovakvu foru: http://www.ex-parrot.com/pete/upside-down-ternet.html
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.