PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć, kompjuter mi se sam gasi!

[]D.[].[]v[].[]D.
26.9.2008, 11:18
Evo jutros sam ukljucio kao i obicno kompjuter i poceo da igram WoW i posle 10 sec igranja kompjuter se totalno ugasi kao da je nestala struja , samo ostane da svetli narandzasta lampica na monitoru i tastatura i modem za Internet. Dobro ja ga ponovo ukljucim i odem na internet da gledam klipove i posle 1-2 min mi se isto desi. Sta bi moglo biti ???:confused::n_klanja::n_klanja:

Molim vas za pomoc konfiguracija je iz profila . I ovo se nikada pre nije deshavalo i koristim Windows XP SP2 .:n_klanja::n_klanja::paranoia:

Partybreaker
26.9.2008, 11:36
Nije nemoguce da napajanje pocinje da otkazuje... Jel' si klokovao nesto?

paulvandyk68
26.9.2008, 11:45
Ako si overklokovao procesor vrati ga na pocetne vrednosti.

[]D.[].[]v[].[]D.
26.9.2008, 11:51

Ma jok nista nisam dirao nikad. Ovo me je bas zacudilo i evo sad se nije ni jednom ugasio, evo vec skoro 50 min. Ovo me je jako uplashilo ali primetio sam da mi se nesto samo pali pri startup-u Windowsa kad u Run ukucam msconfig tamo ima stikliran Amen Trick C:\DOCUME~1\moje ime\APPLIC~1\GRIMTE~1\Amen Trick.exe . Ja ga iskljucim i kad opet upalim PC ono je opet stiklirano. A sad sam zadnji put pri podizanju Windows-a usho u BIOS i podesio Load Default Config, ono osnovno i zasad nema problema zasad ! Javljam ako se bude problem ponovio ali ne bih voleo da se ikad vise ponovi. :ciao:

IGRACH
28.9.2008, 21:24
Pa ako konstantno igras wow mozda se pregreje masina :)

Gorankx
28.9.2008, 22:38
Uzmi everest (http://www.lavalys.com/) i pogledaj temperature.Usput si mogao pogledati i napone.

Ivan452
28.9.2008, 23:32
ako je do hardvera, onda sumnjam da je do temperatura. Uglavnom od visokih temperatura se komp restartuje. Najverovatnije ti je napajanje.
Tako je i moje proslo kinesko cedo radilo. Prvo se gasio. Onda nije hteo da se upali, i onda je dosao Thermaltake.

Gorankx
29.9.2008, 23:01
Ma imao sam i ja nekog kineza koji je dosao uz vito kuciste.Jednom mi se desilo da ploca nije mogla da vidi hard disk.Naponi na njemu su bili pali.12v je npr bio oko 11.03,a i ostali su popadali.Posle njega sam uzeo ms od 450w koji i sad radi tako da moguce da je do napajanja.

acko
3.10.2008, 15:46
Samo je to neki viruscic .!! Taj Amen Trick.!

Pokusaj da ga deinstaliras sa CCleaner.! (mislim iz statup programa)

rastinac
13.6.2011, 12:34
Cao momci! kod mene se javljaju isti simptomi ugasi se sam kao da nestane struje proverio sam tem. sa speed fanom i na tri mesta pise da je tem. veca od normalne nije mi jasno na cemu je sta da radim?Napajanje mi je novo!!

Nepotpisani Čitalac
13.6.2011, 12:52
Nije bitno da li je novo, bitno je koji je model, i kakvu konfiguraciju pokreće. Pa čak i tad, dešava se i najboljim proizvođačima da im promakne škart, ili da se u transportu delimično ošteti... No, ipak ti lepo napiši koju konfiguraciju imaš i što tačnije koji model napajanja, pa ćemo pričati dalje :)

cree
10.7.2011, 22:05
Nije bitno da li je novo, bitno je koji je model, i kakvu konfiguraciju pokreće. Pa čak i tad, dešava se i najboljim proizvođačima da im promakne škart, ili da se u transportu delimično ošteti... No, ipak ti lepo napiši koju konfiguraciju imaš i što tačnije koji model napajanja, pa ćemo pričati dalje :)

Meni se isto gasi kada igram igricu amnesia ili fear ali negasi mi se kada igram medal of honor i druge pucacine.Cak smo otvorili kuciste i obisali ali nista.POMOZITE MIIIIIIIIIIIIII:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_kl anja::n_klanja:

Nepotpisani Čitalac
10.7.2011, 22:46
Citiraš post u kome jasno kažem šta sve je potrebno od informacija (ne samo meni, bilo kome ko bi da pomogne), i onda ne obezbediš nijednu.
I kako da ti se pomogne?

Ili troluješ, ili nisi baš najbistrija sijalica u lusteru...

water wizard
10.7.2011, 22:49
Citiraš post u kome jasno kažem šta sve je potrebno od informacija (ne samo meni, bilo kome ko bi da pomogne), i onda ne obezbediš nijednu.
I kako da ti se pomogne?

Ili troluješ, ili nisi baš najbistrija sijalica u lusteru...

Uvek možeš da mu kažeš da ga nosi u servis ili da ga baci kad počnu da nerviraju :cool:

Nepotpisani Čitalac
10.7.2011, 22:50
Ma shvatam ja da ne mora svako da zna šta je potrebno za iole preciznu dijagnostiku, ali kad jasno piše, pa još i to što piše bude citirano od strane onoga koji traži pomoć, kako da reakcija ne bude :facepalm ?

water wizard
10.7.2011, 22:54
Meni se isto gasi kada igram igricu amnesia ili fear ali negasi mi se kada igram medal of honor i druge pucacine.Cak smo otvorili kuciste i obisali ali nista.POMOZITE MIIIIIIIIIIIIII:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_kl anja::n_klanja:

Instaliraj nove drajvere od grafičke

cree
11.7.2011, 7:45
Instaliraj nove drajvere od grafičke

KOJE??????:n_klanja:

ivance95
11.7.2011, 10:01
Pa koju graficku imas?:facepalm

cree
11.7.2011, 13:33
Pa koju graficku imas?:facepalm

Graficka mi je AMD

cree
11.7.2011, 13:38
[QUOTE=cree;1368989]Graficka mi je GIGABYTE

ivance95
11.7.2011, 17:43
win 7 32-bit: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-32.aspx
win7 64-bit: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx
win xp: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx

djollecool
17.1.2012, 20:38

I ja imam isti problem :( ... Imam ga vec godinu dana, ali je počeo odmah nakon nekoliko meseci da se gasi. Nosio ga u servis, oni ga (bar tako kazu) opteretili i on se nije gasio. Meni se gasi kad igram Farmville na fejsu duze od 2 minuta! :( o Sims-u da i ne pricam! A kad probam da mu instaliram nov sistem (sa Win7 na XP), u sred instalacije se ugasi. Sta da radim???

Konfiguracija je:
PROCESSOR: AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 5000+ 2.6GHz
MOTHERBOARD: GIGABYTE GA-M57SLI-S4
RAM: 2 x 1GB
HDD: MAXTOR 160GB
GRAFIČKA: ATI RADEON HD 3850 256MB GDDR3

Nadam se da je to dovoljno. Hvala

Futuristic
18.1.2012, 21:37
:D @ Cree

marko93bb
22.2.2014, 5:43
Zdravo, i ja imam isto problem sa gasenjem racunara, samo sto je kod mene malo drugacije i nemam pojma o cemu se radi. Racunar se isto sam ugasi kao kad nestane struja, i posle toga neko vreme nece da se upali, ili kad ga upalim odmah se ugasi...Menjao sam napajanje, graficku i opet je isto. E sad, kad reinstaliram sistem racunar se mnogo manje gasi, desava se da i ceo dan izgura bez gasenja, ali vremenom pocinje da se gasi sve cesce, onda opet oborim sistem i opet isto kao ranije... Jel imao neko ovakav problem, ili mozda zna o cemu se radi, da nije mozda do hard diska??:confused::confused:

Pozdrav