Prikaži potpunu verziju : temp. graficke
imam grafu ati2600pro i kad god ukljucim racunar temperatura je 40c i raste a nista ne radim:(nemam pojma sta joj, a kad sednem da igram War 3 komp se restartuje posle nekog vremena jer temperatura predje 55c.Zasto?kuler se vrti ali kao da to ne radi:(plz help.thx.
Probaj da ocistis i podmazes kuler.Ako i dalje nece, pogledaj da li kuler lepo naleze na GPU.A ako i dalje nece, pogledaj da li je kuciset dobro provetreno.
kuler ne moze da se podmaze, ocistio sam ga od prasine...imam codegen kuciste i dva ventilatora ali ni to ne pomaze:(nemam pojma sta joj je?i u rivi sam ga podesio da vrti na 80% i dalje isto kao da nista nisam promenio:(kartica je bila klokovana ali to samo radi testiranja i kasnije je vracena na norm podesavanja....help
Ne bi trebalo da bude problem i kad bi kartica dosla do 70c a kamoli 56c
pogledaj da li ti se procesor pregreva...
Ako je temperatura GPU-a pri opterećenju 55C, onda je to daleko od pregrevanja. RV630 u 2600PRO je 65nm GPU i može bez problema da ide do 75-80C, pa i više. A to da se čip greje na oko 40C pri normalnom radu je takođe očekivano, naročito ako se uzmu u obzir dnevne temperature.
Mislim da je vrlo verovatno da ti je izvor nestabilnosti negde drugde. Možda se procesor pregreva ili je napajanje slabo/dotrajalo ili je uzrok softverski (operativni sistem, drajveri) itd.
temperatura procesora je 38c sto mislim da je normalno ali ploca je 47c??to mi se cini previse?a kako da ohladm plocu?
Partybreaker
3.7.2008, 19:24
temperatura procesora je 38c sto mislim da je normalno ali ploca je 47c??to mi se cini previse?a kako da ohladm plocu?
Ma ok su ti temperature, uzivaj... :) I meni je trenutno proc na 30 i kusur stepeni, a temperatura ploce je malo niza (za 2'C) od tvoje...
Da, to su sasvim normalne temperature. Biće da je uzrok problema negde druge. Koliko ti je stara instalacija operativnog sistema?
Dusan Despotovic
3.7.2008, 21:13
JA imam HD 2600XT DDR4 trenutna temperatura u 2D prikazu 60 C ,CPU C2D 54C,ploca 47 C...Tako da je to normalna temperatura te Grafe...Verovatno je uzrocnik nesto drugo sto te zeza:kreza:
Moguce je da je do igrice zato sto nije instalirana vec prekopirana instalacija?Ma instalacija je sveza ali sestra mi je upropasti maximalno:)jel postoji neki program koji meri temp sa svih komponenata?thx
Pozajmi od nekoga memoriju pa probaj sa drugom memorijom... imam jednog druga koji ima problema sa PQI memorijom
Partybreaker
4.7.2008, 11:52
jel postoji neki program koji meri temp sa svih komponenata?thx
Probaj sa programom Everest (http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition.shtml).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.