PDA

Prikaži potpunu verziju : Brisanje Temp fajlova

Marko 0401
18.2.2008, 22:26
Pozdrav ljudi, htio bih malo vise da saznam oko ovog!

Primjetio sam da mi je Temp folder zauzima malo vise od 1Gb i interesuje me koliko je bezbjedno
brisati sadrzaj ovog foldera??

Reinstalirao sam sistem prije 2 dana i sada sve funkcionise ok, ne bih zelio sad da ga opet unistim :)

Vidio sam neku staru temu gdje jedni kazu moze da se brise sve, dok drugi opet tvrde nemoj da brises moze da se zezne nesto...

Predpostavljam da opet nema nikakvog pravila oko ovog kao i kod vecine stvari kod Windowsa :), ali sta vecina vas radi povodom ovog??
Da li brisete ili ne dirate :dedica:

zoran845
18.2.2008, 23:26
Fajlove sa ekstenzijom TMP starije od dve nedelje brišem obavezno, a ostale pometem u kantu (Recycle Bin), pa napravim sken (Norton) "WinDoctorom" i "Registry Medicom". Ako ne prijave da je neki od fajlova iz foldera Temp potreban, počistim i te dokumente iz kante.

Obično ne diram ništa "mlađe" od mesec dana.

Ovu strategiju koristim sedam godina unazad, i nije mi se desilo da se opečem.

Marko 0401
19.2.2008, 1:12
Uh to zvuci mnogo zamorno i komplikovano za raditi, neka stoje tamo :)

Ja imam cini mi se samo par TMP fajlova, sve ostalo su uglavnom text fajlovi i nesto praznih foldera.
I sve je to svjeze, od zadnjih par dana tako da necu nista dirati.

I svi su fajlovi po 15-20kb velicine, samo par njih po 5-6mb, nije mi jasno kako na kraj ispade 1Gb da zauzimaju svi zajedno...

PDarko
19.2.2008, 2:01
Na koji Temp folder misliš. Ako misliš na %TEMP% slobodno možeš da obrišeš sve što može da se obriše (postoje neki fajlovi koji ne mogu da se obrišu ukoliko radi neki program).

Crusader88
19.2.2008, 3:00
oba temp-a mozes slobodno da brises i "windows-ov", i onaj iz my computera.

glitch
19.2.2008, 3:22
Oba su u My Computer-u. :p U onaj iz Local Settings se trpa sve i svasta. Neki programi moraju da imaju pojedine fajlove tu da bi radili (recimo PC Suite, za SE fonove). Ovaj drugi Temp, iz Windows kataloga se redje koristi, obicno kod instalacije pojedinih drajvera.

Quercusmaster
19.2.2008, 11:40
Oba su u My Computer-u. :p U onaj iz Local Settings se trpa sve i svasta. Neki programi moraju da imaju pojedine fajlove tu da bi radili (recimo PC Suite, za SE fonove). Ovaj drugi Temp, iz Windows kataloga se redje koristi, obicno kod instalacije pojedinih drajvera.

Moze i

Start > Run > %temp%

Ja sam tako brisao neke stvari. :ciao:

LoneWolf
19.2.2008, 11:48
Probajte ACE UTILITIES (http://www.acelogix.com/download.html) program koji,izmedju ostalog,ima i funkciju Junk File Remover (sam brise sve nepotrebne fajlove cije ekstenzije sami odaberete ili ga pustite u automatic modu).