Prikaži potpunu verziju : Pitanje - Sonny Ericsson K550i
Kada priključim telefon ( Sonny Ericsson K550i ) USB Kablom na računar, pojave mi se dve opcije: File Transfer i Phone Mode. Znam šta znači File Transfer ali za šta služi Phone Mode. Kao da ga i nisam priključio, samo što puni bateriju :D Pa imate li objašnjenje.
Hvala unaprijed.
Master Neo
11.10.2007, 21:52
Phone mode ti sluzi kad hoces da instaliras neki program, igru, i sl...
Bryan Fury
11.10.2007, 22:10
Ako hoćeš nešto veće da iskopiraš na telefon, odaberi File transfer, mnogo je brži prenos tada (barem kod mene). :)
Master Neo
11.10.2007, 22:12
Jeste, a znas zasto? zato sto u file transfer mode-u prebacujes na karticu koja je mnogo brza od onog drugog moda, u kom se stvari prebacuju na telefonsku memoriju koja je dosta sporija... ;)
Bryan Fury
11.10.2007, 22:35
Ne bih rekao, bude sporo gde god da prebacujem u Phone mode-u. A u memoriju telefona ništa i ne stavljam, a da je veće od 1MB. ;)
Ali kod mene uopšte ne očitava da je mobilni priključen ? Kao da ga nisam uključio :confused::confused::confused:
Preko PHONE mode-a mozes da prebacis imenik u kompjuter i obrnuto.Veoma korisna stvar.A sto se tice instaliranja igrica i programa-tu neces moci nista.Ako uspes-dam ti Nobelovu nagradu.Imas li neki problem sa tim telefonom?
koristi program MyPhoneExplorer, radi sa svim SE telefonima i besplatan je.
a od jezika podrzan je i naš
LINK (http://www.fjsoft.at/download.php?id=1)
Kad ukljuciš telefon koristi opciju (uz ovaj program) "phone mode", a ako zelis da telefon koristis kao USB stick ukljuci "file transfer"
Ne verujem da ce moci,bar ne sa ovim telefonom.:n_klanja:
Dobar je to telefon al sto se tice aplikacija-cista nula.Obicno djubre.
Kada priključim telefon ( Sonny Ericsson K550i ) USB Kablom na računar, pojave mi se dve opcije: File Transfer i Phone Mode. Znam šta znači File Transfer ali za šta služi Phone Mode. Kao da ga i nisam priključio, samo što puni bateriju :D Pa imate li objašnjenje.
Hvala unaprijed.
File transfer je poseban rezim rada telefona kada su ti sve funkcije onesposobljene sem da primas podatke sa drugog uredjaja. A PHONE MODE sluzi za prebacivanje podataka ali sa osposobljenim funkcijama, npr mozes kada prebacis nesto da ga odmah i pogedas ili igricu instaliras. Brzina u ovom rezimu ti je ista kao da prebacujes nesto preko bluetooth-a sa pc u telefon. Stoga izaberi sam. Pozz
Mario Pavićević
5.11.2007, 15:33
U File transfer modu telefon se na racunar prijavljuje kao USB mass storage device i tada dobijas dve ikonice kao da si ubaci usb flash drajv u racunar od kojih jedna predstavlja memoriju kartice a druga memoriju telefona.U ovom rezimu na telefonu je moguce samo vrsiti prenos podataka.U phone modu moras korisiti neki software za pristup podacima na telefonu ali tada je telefon ukjucen tako da mozes i dalje primati pozive i slicno.Prednost file transfer moda je u tome sto telefon mozes prikljuciti na bilo koji racunar i vrsiti prenos podataka bez potrebe za bilo kakvim drajverima/software-om ali je mana sto je telefon iskljucen u toku prenosa.
ForceWare
5.11.2007, 16:49
Ja imam pored File transfer i Phone Mode još i Media player na 3250, a nemam pojma čemu služi. :)
Mario Pavićević
5.11.2007, 16:56
Ja imam pored File transfer i Phone Mode još i Media player na 3250, a nemam pojma čemu služi. :)
Koliko se secam ta funkicja sluzi da pustas muziku iz telefona u Windows Media player-u s' time sto ti je potreban drajver da bi to funkionisalo.
E evo da se nadovezem na diskusiju sa jednim pitanjem. Da li navedeni model moze da otvara .pdf dokumenta. Molio bih onog ko ima da testira to pa nek javi.
Ja kopiram pdf format u sliku,pa je kasnije zumiram i citam(odlicno za prepisivanje).Malo je nezgodno ali sta ces.Mozes da prebacis pdf u word fajl,mislim da to moze da se otvori.
Bryan Fury
26.12.2007, 17:56
Da li navedeni model moze da otvara .pdf dokumenta. Molio bih onog ko ima da testira to pa nek javi.
Ne može.
Имам W200i и када га укључим у file tranfer (u phone моду све савршено функционише) добијем плави екран смрти, а такође и када искључујем USB. То са екраном смрти се дешава и приликом искључења Datе кабла на Samsung-u X660. Ето да не отварам нову тему па ако може неко да ми помогне или ме упути како то да средим. НИје страшно али ме некада иритира.
Preko PHONE mode-a mozes da prebacis imenik u kompjuter i obrnuto.Veoma korisna stvar.A sto se tice instaliranja igrica i programa-tu neces moci nista.Ako uspes-dam ti Nobelovu nagradu.Imas li neki problem sa tim telefonom?
Sto se tice instaliranja igrica koje skinete sa interneta na racunar na ovom mobilnom K550 se to instalira ovako: prikljucis mob. preko kabla na racunar i pokrenes SE PC suite program koji ste dobili uz mobilni i izaberes opciju phone mode. Zatim kopiras igrice koje si skinuo iz direktorija na racunaru u direktorij na mobilnom i to u direktorij other. Poslije ove operacije mozes otkaciti mobitel naravno uz odjavu i onda pokrenes menu sa telefona direktorij file manager i nadjes direktorij other, otvoris i pokrenes instalaciju igrice, i kad ti ponudi da spasis, spasi u direktorij games i to je to. Napomena kad skidas igrice skini samo fajlove sa nastavkom JAR.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.