PDA

Prikaži potpunu verziju : Malo Anime...

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

Iris
24.2.2009, 16:54
Ninja Scroll! Od toga se pocinje :D

... Zastarelo je to, odavno... Aco, probaj OAV Samurai X: Trust and Betrayal (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=210), a ekstremna "koljacina" - i nista osim "koljacine" - je Gantz (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=3641),

Inace, hteo sam da kazem da sam isao na premijeru AMV HAOS-a i da sam se bas odusevio i lepo nasmejao. Ko nije gledao moze sa neta da skine filmic (oko 200mba je i besplatan je, naravno)

Daj link!

Red Dragon
24.2.2009, 17:44
Pratim Ninja Scroll(Nash Knight) i Trust & Betrayal (za Gantz ne znam) (Iris), i dizem za Samurai Champloo, Samurai Deeper Kyo, Berserk,Claymore i Ruruoni Kenshin.:D

Naravno, mozete i meni da preporucite neki film/seriju, po mogucstvu da imam veze sa borilackim vestinama, moze da ima i elemente drame ili komedije, ali da valja.
A kakav je Basilisk?
A onaj Full Metal Alchemist toliko dobra stvar?

hacker_aca
24.2.2009, 18:38
Naravno, mozete i meni da preporucite neki film/seriju, po mogucstvu da imam veze sa borilackim vestinama, moze da ima i elemente drame ili komedije, ali da valja.
A kakav je Basilisk?

Fullmetal Alchemist je keva. :) Ono, dobar je anime, ja bih ga preporučio. Ako očekuješ neku ekstra akciju onda nemoj ovo gledati. Ima akcionih scena ali nije to kao u Samurai Champloo npr. Ima komičnih scena, ima i nešto drame... Svega pomalo. Samo nema hentai sadržaja. :)

Ako se odlučiš da odgledaš seriju onda ćeš morati obavezno i film pogledati (Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa) koji nastavlja priču i mnogo je dobro urađen (barem po meni).

Iris
24.2.2009, 20:07
(za Gantz ne znam)

Evo trejlera (http://www.youtube.com/watch?v=r51EPkzNxC8), prilično dobro prikazuje šta možete da očekujete u serijalu... gore, gore, and some more gore :Freddy:

steve89
24.2.2009, 20:37
Ja gledam trenutno Death Note, ne znam je l' sam već napisao... :D Stigao tamo do ~20 epizode i perverzija je... :)

I još uvek nisam pogledao FMA film... :o

A počeo sam da čitam i Berserk, zanimljivo... :)

(može neka tema samo za mangu? Iris? :p)

Iris
24.2.2009, 20:50
(može neka tema samo za mangu? Iris? :p)

Teško, i ovo smo dobili na o-ruk, nećemo da preterujemo...

Death Note je sjajan, a duo autora tog serijala je trenutno angažovan na manga-i Bakuman (http://en.wikipedia.org/wiki/Bakuman).

Nash Knight
24.2.2009, 21:09
Sve sto ste ikad zeleli da znate o AMV HAOS-u a niste smeli da pitate (http://www.animemusicvideos.org/members/members_videoinfo.php?v=166459)

... Zastarelo je to, odavno... Aco, probaj OAV Samurai X: Trust and Betrayal, a ekstremna "koljacina" - i nista osim "koljacine" - je Gantz,

Lol, znaci ne mogu da verujem da je jedan ljubitelj animea napisao nesto ovako. Kao prvo, filmovi ne "zastarevaju", filmovi su umetnost a ne aparati. To je kao da kazes da je "Kazablanka" zastarela i da je ne treba gledati. Mozda si htela da kazes da je anime star, to je u redu, ja sam ga zato i naveo i rekao da je dobar za pocetak onima koji vole akcione anime.

Drugo, ako ti je GANTZ " "koljacina" - i nista osim "koljacine" ", onda nista nisi razumela, pogledaj ponovo i/ili procitaj neku interpretaciju :D

Iris
24.2.2009, 23:54
Kad kažem "zastareo" mislim na crtež, stilizaciju, tematiku... Da podsetim, u ovoj istoj temi sam svojevremeno preporučila (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=217144&postcount=395) taj i druge serijale koje smatram klasicima, ali sam takođe rekla (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=363838&postcount=588) da je anime zajednica u ovoj zemlji preterala sa jednim te istim, prastarim naslovima u krug (bilo da su u pitanju Akira, Ghost in a Shell, Ninja Scroll, Berserk ili nešto drugo). OK, klasici, sve je to lepo, ali pored desetina novih anime naslova koje dobijamo svake godine, možemo valjda naći još neke serijale pravljene u poslednjih 10 godina od kojih može da se počne...

Što se tiče Gantz serijala, Aca je tražio "koljačinu" i to sam i preporučila, IMO trenutno bolje a novije nema. Moju interpretaciju i recenziju niko nije ni tražio, zašto da tupim bez potrebe :a_bleh:

Ichigo222
25.2.2009, 12:35

Nesto najbolje sto se pojavilo u proteklih 10 godina ( mislim na manga verziju) posto anime od 30 ep pa nadalje nema veze ( u vecem delu) sa originalnom pricom a kraj je totalno nebulozan ( film je kao pokusao da izvadi stvar ali nesto slabo). Sad u aprilu krece novi serijal pod istim imenom, pa se nadam da ce ovog puta pratiti pricu kako ju je zacrtala autorka Hiromu Arakawa. Inace Fullmetal_Alchemist (http://en.wikipedia.org/wiki/Fullmetal_Alchemist) je bolji i od Naruta, Bleacha, One Piece, Reborna itd :)

Preporuka: anime koji je pokupio visoke ocene po raznim forumuma a u izvornom codu( noveli) prodao u vise milionskom tirazu. jedan od najorigilnalnijih naslova u poslednje vreme. Jedva cekam drugu sezonu Spice_and_Wolf (http://en.wikipedia.org/wiki/Spice_and_Wolf)

muki85
25.2.2009, 14:00
I dalje podržavam Iris po pitanju crteža. Jednostavno mora biti savršen, i koliko god to glupo zvučalo, meni je podjednako bitan kao i sama radnja, i naravno likovi. Death note sam nabavio po preporuci prijatelja, i serija je stvarno okrutno dobra. Mogu slobodno reći i jedna od "inteligentnijih" serija koje sam odgledao, jer je nadmetanje između dva glavna lika odrađeno toliko dobro, da sam se skoro rasplakao. Inače mislim da i obojica imaju iq preko 250 :D.

@ haker_aca

Ako ti se svideo Full, a meni je najomiljeniji, nabavi Gungrave-a, koji je meni posle FMA legao kao kec na desetku. Dosta dobar crtež, i genijalna radnja, tuča ima ali ne kroz celu seriju, već u određenim segmentima.

Od klasičnih tabačina bih svakako preporučio i Basilisk, koji ima jedan od najboljih intro-a koje sam do sada video :)

steve89
25.2.2009, 18:05
Taman pogledah FMA, film... ne znam šta da mislim. :)
Sad ću lepo mangu da krenem da čitam... :D

steve89
28.2.2009, 14:00
Odgledao Death Note - odličan anime...

...samo

bzvz malo postaje kad L-a ubije Rem... :o ovaj Near je... blah...

Nash Knight
28.2.2009, 19:43
Odgledao Death Note - odličan anime...

...samo

bzvz malo postaje kad L-a ubije Rem... :o ovaj Near je... blah...

Slazem se 100%. Mada ja ne bi rekao "odlican" nego "j***no najbolji", ali to je to :)

steve89
1.3.2009, 22:28
Bio neko na bleach eventu? :)

Iris? :p

Iris
1.3.2009, 22:40
Pa, slatko, u svakom slučaju. Zadovoljna sam prevodom, više je nego korektno urađen, čak je i naš sleng fino prilagođen (bar sudeći po epizodama koje smo pogledali). Verujem da će većina biti zadovoljna. Meni lično engleski prevod više odgovara, ali je moguće da je u pitanju navika. Sala bioskopa je bila krcata, još jedna očigledna potvrda da zainteresovanih za anime definitivno ima!

Cosplay deo je bio zabavniji malobrojnoj deci i neupućenima u taj svet nego većini anime fanova koji su se bacili na besplatno piće i pizze iz Orla (:D), ali je sveukupan utisak povoljan. Par Japanki koje su se takođe muvale po prostoru su delovale iole zainteresovano ;)

Toliko...

Red Dragon
3.3.2009, 14:00
Eto, posto je Bleach ovih dana aktuelan zbog emitovanja na domacoj verziji (necenzurisan), uzeo sam da odgledam 3-4 epizode, cisto da vidim na sta to lici. Nema mnogo psovki za sada i ima malo krvi, tako da pretpostavljam da nece mnogo negativno uticati na nasu omladinu... osim ako odjednom ne pozele da vitlaju velikim macevima i jure duhove kroz Knez Mihajlovu.
Serija izgleda simpaticno, mozda i odgledam jos koju epizodu.

Iris
3.3.2009, 15:09
Prve epizode su (bar meni) bezveze, i verovatno će biti i onima koje generalno ne zanima slice-of-life (http://en.wikipedia.org/wiki/Slice_of_life_story) aspekt anime/manga serijala (škola, porodica...); zbog toga mi je Bleach interesantan tek od 17. epizode.

steve89
3.3.2009, 19:42
Bleach manga i anime su ono kao isto? :)

Gledaću anime, ali bih da čitam i mangu lepo... :D

btw. obećava ova prva epizoda, svidža mi se... :D

Iris
3.3.2009, 20:40
Bleach manga i anime su ono kao isto? :)

Ne baš... anime je pun bespotrebnih filera, ubačeni su i dodatni likovi kojih nema u manga izdanju, a i radnja je nekako energičnija, fleksibilnija, čak i arogantnija u crtanoj formi.

Naravno, sve je stvar ukusa...

steve89
3.3.2009, 21:12
E jbg sad... :D

Ništa, ću da gledam prvo pa posle ću da pročitam... :)

Do tad, Berserk! :)

bvitnik
3.3.2009, 21:45
E jbg sad... :D

Ništa, ću da gledam prvo pa posle ću da pročitam... :)

Do tad, Berserk! :)

Gledaj slobodno Bleach do prvih filera a onda se prebaci na mangu, ili još bolje pročitaj mangu od početka čisto da vidiš gde su i šta izmenili i/ili cenzurisali.

Iris
4.3.2009, 0:52
Anime za naše tržište nije cenzurisan, koliko su meni objasnili.

Fotke sa BLEACH Event-a, uključujući i cosplay možete videti na BG Anime forumu (http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,3955.0.html).

Ichigo222
4.3.2009, 20:05
Ne znam sto se digla tolika prasina oko Bleacha pa ljudi u ovoj zemlji koji prate manga/anime kulturu vec gledaju Bleacha ( licno ovu prvu sezonu sam gledao pre 4 godine) tako da su verovatno svi vec gledali ovo. A prevod jeste solidan ( sa malim greskama)

Cyb0rg
15.3.2009, 11:31
Po meni must see anime su
Devil May Cry
Gurren laggan(morate to odgledati)
Code Geass

Pa, slatko, u svakom slučaju. Zadovoljna sam prevodom, više je nego korektno urađen, čak je i naš sleng fino prilagođen (bar sudeći po epizodama koje smo pogledali)...

WTF:eek: Gde je bio Bleach event u Japanu?

Iris
15.3.2009, 14:31
Malo isprati temu i samo će ti se kasti:

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=725151&postcount=1247

Zemunac1986
19.3.2009, 23:41
Izasli novi shapteri Bleach-a i Naruta.

Ekstra su:)

Tornado
20.3.2009, 0:32
sto mrzim ovo cekanje...

procitah sad bleach i umrecu za nedelju dana da vidim sta ce da se desi dal ce da ga potpuno obuzme hollow... mada realno znam sta ce biti...
njah

cekas nedelju dana i kad izadje bukvalno si procitao za 30 sekundi -.-

Ichigo222
25.3.2009, 15:53
Bleach kako stvari stoje dolazi do poduze sezone filera posto se anime priblizio mangi na tom ili dva tako da znajuci Pierot ocekujem ponovo jedno 50/60 filera

Haron
30.3.2009, 22:26
Upravo sam odgledao prve 3 epizode Death Note-a i odusevljen sam:D

Nasao sam na Bleach Network-u 37 epizoda pa me zanima da li ima vise od toga?

steve89
30.3.2009, 23:00

Nema. :)

Ichigo222
2.4.2009, 12:21

procitaj mangu posto ima nekih 12 ili 13 tomova ako si se bas toliko navukao ;)

Dio37
6.4.2009, 15:38
Odgledao Cowboy Bebopa u celini i celosti, genijalno! :n_klanja:

Koji jos dobri anime serijali imaju manje od 30 epizoda, sad sam se bas zainteresovao?

steve89
6.4.2009, 15:46
Death Note ima 37. :D

btw. izašla prva epizoda FMA: Brotherhood, navodno sad će anime da skroz prati mangu... :)

Dio37
6.4.2009, 15:51
Death Note ima 37. :D

Previse. :p

U stvari, mislim da bi mi za pocetak najvise legla sto kraca anime ostvarenja, sa manje od 10 epizoda, pa da se kasnije bavim onim obimnijim. Ima li takvih, a da su stvarno dobri?

Iris
6.4.2009, 17:48
Koji jos dobri anime serijali imaju manje od 30 epizoda, sad sam se bas zainteresovao?

Wolf's Rain (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1806) ima tačno 30 epizoda, i vredi svaki potrošeni minut! Anime Claymore (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=7028) ima 20 epizoda, a ultrakratka (od 10 epizoda, što ti i treba) i vrlo light-harted je REC (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6008). Imaš još jednu ultrakratku i ultrablesavu seriju, odnosno OAV FLCL (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=277), od samo šest epizoda. Hellsing (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=387) ima 13 epizoda, kao i Record of the Lodoss War (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=471).

Žanrovi su različiti ali su sve jako dobra ostvarenja, pa pogledaj opise i izaberi šta ti se sviđa :)

Nash Knight
6.4.2009, 17:49
Paranoia Agent, ima oko 12 ep, a jedan je od najboljih koje sam ikad gledao!

Haron
22.4.2009, 20:45
sad zavrsih gledanje poslednje epizode Death Note-a...:opanachke
malo mi je krivo zbog poslednje epizode, jer po naslovu nadao dam se drugacijem kraju....:(

Marshall George
23.4.2009, 12:45
2 Iris

Malko si pogrešila, Claymore ima 26 epizoda, ne 20... ;) BTW serija je odlična,pogledao sam je za 4 dana.:n_klanja:

2 Dio 37

Imaš Samurai Champloo (26 epizoda), odlična serija, zatim nezaobilazni Blade of the Immortal (13 epizoda), pa Ninja Scroll (13 epizoda), Samurai 7 (26 epizoda), Shigurui-Death Frenzy (12 epizoda), odlični Texhnolyze (22 epizode), Genocyber (5 OVA epizoda), takođe nezaobilazni Karas (6 epizoda OVA, i 2 animirana Karas-The Prophecy i Karas-The Revelation), odličan Afro Samurai (5 epizoda + film Afro Samurai-The Resurrection), Devil May Cry (12 epizoda), Ergo Proxy (23 epizode), Gilgamesh (26 epizoda), i Basilisk (24 epizode) to je to zasada...Ako se setim još neke dobre serije koja nema više od 30 epizoda postovaću...:ciao:

Eeee,da! Dio37, ako voliš nešto na foru robota, imaš GunXSword (26 epizoda), Bakuretsu Tenshi (Crazy Explosive Angels) (24 epizode), Guyver-The Bioboosted Armor (26 epizoda), Xenosaga (12 epizoda), Shinkon Gattai Goddanar!!!(God-Soul Combination Goddanar!!!) (26 epizoda), a pored toga imaš još Trigun (26 epizoda), Elfen Lied (13 epizoda), Black Lagoon (24 epizode), Gantz (26 epizoda), Geneshaft (13 epizoda), NightWalker (12 epizoda), Golden Boy (6 epizoda), Cowboy Bebop (26 epizoda), Darker Than Black (25 epizoda), Samurai Gun (13 epizoda), i Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto (26 epizoda)...:)

I još nešto..Jeste da ima 43 epizode,ali bih ti preporučio da pogledaš ako ne sada,onda u neko skorije vreme GTO(Great Teacher Onizuka),veruj mi nećeš se pokajati...

hacker_aca
24.4.2009, 15:57
Eeee,da! Dio37, ako voliš nešto na foru robota, imaš GunXSword (26 epizoda), Bakuretsu Tenshi (Crazy Explosive Angels) (24 epizode), Guyver-The Bioboosted Armor (26 epizoda), Xenosaga (12 epizoda), Shinkon Gattai Goddanar!!!(God-Soul Combination Goddanar!!!) (26 epizoda)

Ja nisam neki ljubitelj meche (podseća me na vreme kada sam bio mali pa gledao Moćne Rendžere i slično a to nisam nešto posebno voleo) ali mi je nešto reklo da skinem Gurren Lagann (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6698) (27 epizoda) i nisam se pokajao. Stigao sam do 15 epizode i mogu reći da je super anime, svakome bih preporučio. Ima akcije, ima komedije... Ono, po mom ukusu. :) E sada, možda se vama ne dopadne, nemam pojma... :)

Inače, od liste što je preporučio Marshall George bih i ja preporučio: Samurai Champloo, Afro Samurai i Black Lagoon. Gantz (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=3641) nije loš, sviđa mi se koncept priče ali mi se ne sviđa kako je urađen anime. Previše se odugovlači bespotrebna priča između likova i treba po par epizoda da prođe da bi se ovi likovi dogovorili da urade nešto. :)

Dr Zoidberg
24.4.2009, 16:19
Imaš Samurai Champloo (26 epizoda), odlična serija

Samurai Champloo je odlicna serija, sa odlicnom muzickom podlogom, ako ti se svidela muzika u cowboy-u svidece ti se i ovde :P Prica prati dvojicu samuraja i jednu devojku, vreme je fedualni japan, tako da puno krvi i kasapljenja :D Predlazem ti da ako "uzimas" potrazis u h.264 formatu i 5.1 sound, neverovatan dozivljaj :)

Iris
24.4.2009, 21:54
Gantz nije loš, sviđa mi se koncept priče ali mi se ne sviđa kako je urađen anime. Previše se odugovlači bespotrebna priča između likova i treba po par epizoda da prođe da bi se ovi likovi dogovorili da urade nešto. :)

A ti čitaj original, tj. manga-u ;)

@Marshall George:

Nemoj preporučivati serijale koji nisu ništa posebno, samo zato što imaju mali broj epizoda. Golden Boy, Trigun, Bakuretsu Tenshi su osrednji, ako ne i potpuno bezvezni serijali, i veliki broj anime ljubitelja može slobodno da ih preskoči... Isto, bojim se, važi i za serijal Great Teacher Onizuka.

Trudimo se da preporučujemo serijale iz iskustva, koji mogu da odgovaraju širokom dijapazonu gledalaca, ali imaju iole umetničke/kulturalne vrednosti - sjajan crtež, kvalitetnu priču, izuzetnu ideju, poseban pristup žanru itd. Gomilu bezveznih priča na isti kalup imaš koliko želiš u manga/anime svetu i ne mogu da se smatraju kvalitetom, a samim tim ni preporukom, a to oni koji nisu gledali puno serijala ne mogu da znaju pa ubuduće malo pripazimo šta preporučujemo.

Nash Knight
24.4.2009, 22:13
Lol to je tvoje misljenje samo, i nije zakon nit sveto pismo. To ste se tebi ne svidjaju ti serijali, to je tvoj problem, nemoj da pricas ljudima sta da preporucuju a sta ne. Trigun je npr klasik medju animeima, i nikako nije "bezvezan"

Iris
24.4.2009, 22:20
Naravno da je sve stvar ukusa, i mišljenja se razlikuju, ali ideja ove teme je da ipak podignemo prag kvaliteta kod onih koji nemaju puno iskustva sa anime svetom i da im pružimo preporuke koje će im pomoći da stvore iskustvo. Zašto ih natrpati svim i svačim? Činjenica je da ima sijaset serijala koji su mnogo bolja početna ili srednja tačka od Triguna, i to je čitava ideja. Popularnost serijala nije isto što i kvalitet, složićeš se, inače bi Inuyasha, Naruto ili Trigun bili među najboljim serijalima ikad, a to ipak nije tačno.

Do raznoraznih ostvarenja će svi doći pre ili kasnije, ionako gluposti čine 80% ponude na tržištu, ali hajde da se makar ovde zadržimo na onih 20%, shall we? ;)

Marshall George
24.4.2009, 23:42
A ti čitaj original, tj. manga-u ;)

@Marshall George:

Nemoj preporučivati serijale koji nisu ništa posebno, samo zato što imaju mali broj epizoda. Golden Boy, Trigun, Bakuretsu Tenshi su osrednji, ako ne i potpuno bezvezni serijali, i veliki broj anime ljubitelja može slobodno da ih preskoči... Isto, bojim se, važi i za serijal Great Teacher Onizuka.

Trudimo se da preporučujemo serijale iz iskustva, koji mogu da odgovaraju širokom dijapazonu gledalaca, ali imaju iole umetničke/kulturalne vrednosti - sjajan crtež, kvalitetnu priču, izuzetnu ideju, poseban pristup žanru itd. Gomilu bezveznih priča na isti kalup imaš koliko želiš u manga/anime svetu i ne mogu da se smatraju kvalitetom, a samim tim ni preporukom, a to oni koji nisu gledali puno serijala ne mogu da znaju pa ubuduće malo pripazimo šta preporučujemo.

Meni lično crtež ne igra nikakvu bitnu ulogu,najbitiniji su razvoj priče,kako polako uvodi gledaoca ali ne otkriva sve na početku (kao što sam recimo sada završio gledanje Gun X Sword animea, pa sam posle prve/druge epizode rekao sebi ''Šta je ovo neki vestern u budućnosti,neki kauboj u crnom i neka curica,moš' misliti !!'',a sada kada sam pogledao do kraja promenio sam mišljenje),i naravno kako su karakterno odrađeni sami likovi...Bitna je i neka poruka koju serija ima,recimo spomenula si GTO da je glupost.Meni nije jer sam ja profesor inače,a kada pogledam stanje u prosveti u zadnjih 10-15 godina i odnos nastavnik/profesor i učenici, žalim što ja nisam u nekim stvarima takav kao Onizuka i žalim što nisam imao u životu barem jednog približno takvog profesora/nastavnika... Poenta GTO-a je da trebaš ponekada biti i čovek, a ne samo robot koji ispredaje i ode i nije ga uopšte briga za probleme učenika..Znam iz ličnog iskustva da je to nemoguće da profesor vodi brigu o svakom učeniku ponaosob kome predaje, ali ako barem nekima pomogne u nevolji ili se bar potrudi koliko je u njegovoj moći, učenici će ga drugim očima gledati...Nadam se da je jasno šta sam hteo time reći.Meni lično GTO šalje takvu poruku, jeste da je Onizuka pomalo i antiheroj ako ga mogu tako nazvati, pomalo perverzan i priglup ali kada vidi koliko mu učenici pate, on na svoj vrlo neobičan i domišljat način uspe naterati učenike da mu otvore svoje srce i dušu..Nasuprot Onizuki je direktor,kome je bitna porodica koja ga baš i ne obožava, bitan mu je ugled i njegova nova kola koja je kupio pa misli da je time rešio sve svoje životne probleme,a sa druge strane problematične učenike naziva 'đubretom' koje i ne treba da bude u školi i završi je, a nikada se nije zapitao zbog čega su takvi niti se potrudio da ih sasluša i pomogne im...Takvih direktora i profesora/nastavnika itekako ima u stvarnom životu, a bogami i delikventnih učenika, tako da je GTO serija na mene ostavila utisak..Anime treba i shvatiti a ne samo pogledati kao neki crtani jer često u sebi nosi neku skrivenu poruku..
Nadam se da nisam mnogo smorio pričom..:D

bvitnik
24.4.2009, 23:54
-> Iris - Golden Boy, Trigun i GTO su sve klasici koji su svojevremeno itekako bili popularni, kako u Japanu i svetu tako i kod nas. Da li su oni "osrednji" ili "bezvezni", to ostavi onima koji ih odgledaju da prosude.

Iris
25.4.2009, 0:26
Ponavljam, popularnost nije jednako kvalitet, nemojmo brkati jedno i drugo. Ja sam samo za to da se na videlo izvuku manje poznati a izuzetno kvalitetni (da ne kažem, potcenjeni) serijali kojih itekako ima!

Bitna je i neka poruka koju serija ima,recimo spomenula si GTO da je glupost.Meni nije jer sam ja profesor inače,a kada pogledam stanje u prosveti u zadnjih 10-15 godina i odnos nastavnik/profesor i učenici, žalim što ja nisam u nekim stvarima takav kao Onizuka i žalim što nisam imao u životu barem jednog približno takvog profesora/nastavnika... Poenta GTO-a je da trebaš ponekada biti i čovek, a ne samo robot koji ispredaje i ode i nije ga uopšte briga za probleme učenika..Znam iz ličnog iskustva da je to nemoguće da profesor vodi brigu o svakom učeniku ponaosob kome predaje, ali ako barem nekima pomogne u nevolji ili se bar potrudi koliko je u njegovoj moći, učenici će ga drugim očima gledati...

Razumem o čemu pričaš, ali upravo taj lajtmotiv i potpuno isti angažman likova je obrađen u makar sto i jednoj shoujo i BL manga i anime priči! Znači, ništa novo i spektakularno, samo uvijeno u akcioni umesto u romantični/H papir. Zbog toga kažem da GTO nije ništa novo i originalno, i ne zaslužuje naročitu preporuku, posebno ne onima koji nisu puno toga gledali/čitali, i koji će svakako naleteti na gomilu sličnih priča ubuduće.

Hajde ljudi, ne budite toliko osetljivi, ukusi ne moraju da nam se slože ali potraga za izvanrednim naslovima bi trebalo :)

<Rio_da>
25.4.2009, 8:57
Necete mi zameriti ako preporucim jedan kvalitetan naslov koji nije Anime, ali su crtež i animacija rađeni u Japanu.

Spawn (http://en.wikipedia.org/wiki/Spawn_(TV_series))

Prica je odlicna, likovi su dobri, voice acting je fenomenalan... uverite se i sami...

Iris
25.4.2009, 14:38
Necete mi zameriti ako preporucim jedan kvalitetan naslov koji nije Anime, ali su crtež i animacija rađeni u Japanu.

Bojim se da ne! Produkcija je u potpunosti američka, studio koji je radio animiranu seriju, kao i istoimeni film pripada Todd McFarlanu, ilustratoru i tvorcu stripa Spawn.

Više informacija imaš na Vikipediji, pod McFarlane Entertainment (http://en.wikipedia.org/wiki/Todd_McFarlane#Spawn).

<Rio_da>
25.4.2009, 15:38
Gledao sam video gde je sam Todd McFarlane bas detaljno opisao postupak pravljenja Spawn-a... Mozda je lagao...

http://www.youtube.com/watch?v=2GzrSbvqhD4&feature=related

ili ga ja nisam shvatio, ili se ne razumemo...

Iris
25.4.2009, 15:55
Hm, animacija zaista deluje Akira-esque, bar po insertima... Hvala za link :ciao:

Jeste pominjao saradnju sa nekim studijima overseas, konkretno uticaj Japana. Meni više deluje kao kolaboracija, ne verujem da su Japanci animirali ceo serijal, posebno zato što nigde nisu potpisani. Radili su nešto verovatno, pa je to posle otišlo na post-produkciju u Ameriku...

bvitnik
25.4.2009, 16:08
Bojim se da ne! Produkcija je u potpunosti američka, studio koji je radio animiranu seriju, kao i istoimeni film pripada Todd McFarlanu, ilustratoru i tvorcu stripa Spawn.

Više informacija imaš na Vikipediji, pod McFarlane Entertainment (http://en.wikipedia.org/wiki/Todd_McFarlane#Spawn).

Nije u potpunosti tačno. "Main Title", šta god to značilo, radio je MAD HOUSE na čelu sa Yoshiaki Kawajiri-jem, dok je inbetween animacija rađena, klasično, u koreji. Tako piše u ending credits-ima, na internetu se ne pominje.

Mario Pavićević
25.4.2009, 20:41

A jer valja nesto?

Iris
25.4.2009, 20:45
Nisam gledala, Rio ga je preporučio i kaže da je sjajan. Možeš da probaš, I guess. Ja ću sačekati, imam već tonu stvari koje čekaju na red za gledanje...

steve89
25.4.2009, 22:08
Popularnost serijala nije isto što i kvalitet, složićeš se, inače bi Inuyasha, Naruto ili Trigun bili među najboljim serijalima ikad, a to ipak nije tačno.

Naruto jeste, realno. :p

Dobro, manga, anime nije stigao još toliko...

Red Dragon
25.4.2009, 23:08
Taman sam mislio da sam se odvojio od ovog sveta...i slucajno pustio Bleach... i evo (ponovo) opet ovde.:D Bas dobra opsutajuca serija, od radnje, preko unikatnih likova do sjajne muzike, pogotovo instrumentala (negde na sredini su sjajne deonice sa gitarama). Uglavnom vredi naci soundtrackove.
LA DISTANCIA PARA UN DUELO (http://www.youtube.com/watch?v=DP41bfLNNSc)
PRINCIPIO DE LUCHA (http://www.youtube.com/watch?v=c1gWRWV7Gk4&feature=related)
quincy's craft (http://www.youtube.com/watch?v=x2coaq08jb4&feature=PlayList&p=521D5260DCBA31DC&playnext=1&playnext_from=PL&index=32)

p.s - uvek sam se pitao sto nemaju neki maskirani likovi, kad naidjoh na ovo
p.s 2 - najzad sam shvatio zasto su svi okupirani i impresionirani ovim slikom:
http://cdn.nextsmallthings.com/coolchaser.com/thumb-1798553.jpg

Iris
26.4.2009, 12:10
Naruto jeste, realno. :p

Jeste, za decu od 12 godina :a_bleh:

Bas dobra opsutajuca serija, od radnje, preko unikatnih likova do sjajne muzike, pogotovo instrumentala (negde na sredini su sjajne deonice sa gitarama). Uglavnom vredi naci soundtrackove.

Apsolutno se slažem, posebno kada je OST prve dve sezone u pitanju :aplauz:
Evo i mojih favorita:

ZxQNI-ssGDY

OnAdUv7y2OM

Lično mi je najbolja Ichigova tema koja se još uvek ne može naći u instrumentalnoj verziji, Number One. Srećom, pojedinci su se potrudili da je "skinu" iz materijala različitih epizoda i edituju za YT...

A7cji7KJGWc

Red Dragon
26.4.2009, 22:30
Evo i mojih favorita:

Ako izuzmemo trecu, odlicne su za padanje u depresiju (ili na mracnu stranu). Ja sam vise mislio na nesto zivlje i agresivnije.:)
Ali evo odgovor na tvoje prve dve numere, malo neznija varijanta:
1 (http://www.youtube.com/watch?v=QYNgqXLqzW8)

Lično mi je najbolja Ichigova tema koja se još uvek ne može naći u instrumentalnoj verziji, Number One. Srećom, pojedinci su se potrudili da je "skinu" iz materijala različitih epizoda i edituju za YT...

Mozda ce ti ova vise odgovarati verzija, izgleda kao pravi instrumental:
2 (http://www.youtube.com/watch?v=HFhnd-S7pZ4&feature=related)
Ja sam vise za zivlju varijantu (jedino mi bzvz sto jos nema nekih instrumentala, mada su i pevaci ok).

Iris
26.4.2009, 22:54
Mozda ce ti ova vise odgovarati verzija, izgleda kao pravi instrumental:

I to je ripovana pa "budžena" varijanta, čuju se i prelazi pošto su off-beat, ali svejedno hvala za ispeglaniju verziju od one koju sam ja našla :ciao:

muki85
27.4.2009, 17:03
Da li neko može da mi kaže koja je priča sa ovim novim FullMetal Alchemist-om? Odgledao sam prve tri epizode koje su izašle do sad, kako sam izgzuglao varijanta je ta da je ovaj više rađen po mangi u odnosu na prošli deo, tačnije da je "remake". Ako je remake, nemam nameru da gledam, jedinu razliku koju primećujem do sad je kvalitet crteža, ali priča u principu počinje isto.

steve89
27.4.2009, 21:12
Da li neko može da mi kaže koja je priča sa ovim novim FullMetal Alchemist-om? Odgledao sam prve tri epizode koje su izašle do sad, kako sam izgzuglao varijanta je ta da je ovaj više rađen po mangi u odnosu na prošli deo, tačnije da je "remake". Ako je remake, nemam nameru da gledam, jedinu razliku koju primećujem do sad je kvalitet crteža, ali priča u principu počinje isto.

Pa da, priča će biti ista verovatno do 30 i neke epizode, tu se negde prethodni anime odvojio od mange...

Haron
29.4.2009, 21:44
odgledao pre neki dan Naruto Shippuden movie 2, iskreno ocekivao sam malo borbu naruto vs sasuke ali nista od toga....:( inace i sam film nije nista posebno....

Srlandand
30.4.2009, 18:34
^ Uglavnom svi Naruto filmovi su krs... a i anime u poslednje vreme verno prati taj trend... zivela manga! :D

<Rio_da>
30.4.2009, 20:37
Dragonball film je glup za medalju, tako nepotreban, bezvezan i beskoristan film nisam odavno gledao...

blago onom ko ga nije gledao... NE GLEDAJTE GA!!!!!!!

Cak cenim da je svaka epizoda Mocnih Rendzera smisaonija, tj. bolja od ovog filma...

Haron
1.5.2009, 0:17
^ Uglavnom svi Naruto filmovi su krs... a i anime u poslednje vreme verno prati taj trend... zivela manga! :D
ma naruto anime je tuga u poslednje vreme, stvarno je plac majke Jugovic...:D
za mangu ne znam posto ne citam, nameravao sam da pocnem ali nikako....:D

Dreamfall
2.5.2009, 13:07
Naruto anime su sad neki fill-eri ne daj Boze...i umesto da rese stvar u 4 epizode i da nastave dalje oni se mlate 10 i vise epizoda sa Yuukimaru,Guren,Rinji,Naruto,Three tails,Kabuto i recikliraju po 5x flashbekove iz predhodnih epizoda... bas glupo...bilo je dobro dok su pratili mangu...mislim da je nonfill-er zadnja epizoda bila ona sa Rasen-Shuriken-om kada ubise one likove iz Akatski(ne znam kako im se ime pise :o )

Sto se tice filmova mislim da je kec bio bar 2x bolji od dvojke(in media res ispricana prica moj omiljeni nacin pripovedanja i kraj je bio extra)...ali ipak sve to nije na nivou mange... :tapsh:

Srlandand
2.5.2009, 17:09
Do sada je izaslo pet Naruto filmova. Prvi (http://www.imdb.com/title/tt0476680/) i nije tako los, ima dobrih momenata, a i zabavan je u nekim trenutcima. Drugi (http://www.imdb.com/title/tt0791188/) je malo losiji, dok je treci (http://www.imdb.com/title/tt1071815/) (barem meni) dosada ziva. Zatim je izasao prvi Shippuden film (http://www.imdb.com/title/tt0988982/), koji nije ostavio neki preterani utisak na mene, dok poslednji (http://www.imdb.com/title/tt1160524/) u nizu jos nisam odgledao, a i da budem iskren, ni ne nameravam. Uglavnom, ni jedan od ovih filmova nije na nivou animea, a kamoli mange, jednostavno su malo bolje nacrtani fileri koji se brzo zaborave. Takodje im fali napetost, jer znate da se nikome od glavnih junaka apsolutno nista ne moze dogoditi.

Roronoa Zoro
3.5.2009, 1:10
Jedna preporuka:

Higashi no Eden (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6238)

http://i170.photobucket.com/albums/u242/BW_Roronoa_Zoro/Anime%20Covers/18750.jpg

Plot:

On November 22, 2010 ten missiles strike Japan. However, this unprecedented terrorist act, later to be called as "Careless Monday," does not result in any apparent victims, and is soon forgotten by almost everyone. Then, 3 months later... Saki Morimi is a young woman currently in the United States of America on her graduation trip. But just when she is in front of the White House, Washington DC, she gets into trouble, and only the unexpected intervention of one of her fellow countrymen saves her. However, this man, who introduces himself as Akira Takizawa, is a complete mystery. He appears to have lost his memory. and he is stark naked, except for the gun he holds in one hand, and the mobile phone he's holding with the other hand. A phone that is charged with 8,200,000,000 yen in digital cash.

Interesanta stvar sa malo čudijim crtežom (nekako mi se čini prilagođeniji za žensku publiku), a uz to je i predviđen za žensku publiku. Naravno ovo ne treba da odbije muški deo jer je prilično interesantan i ako meni još nije sve najasnije kako, šta i zbog čega je Japan bobardovan isl. Animacija je prilično besna i deluje kao kontrast sa crtežom.
Za sada je emitovano i subovano tri epizode od jedanaest i nadam se da broj epizoda dovoljan da se sve objani i razjasni.

Dreamfall
4.5.2009, 23:04
Jeste, za decu od 12 godina :a_bleh:

Evo i mojih favorita:

Poslusao sam ovo i mislim da od svih anime koje sam ja gledao Naruto ima najbolju muziku...

http://www.youtube.com/watch?v=R8NgOoIpzSk
http://www.youtube.com/watch?v=dh4x7gCMw3E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XSEFRsD07gg
http://www.youtube.com/watch?v=sYcbLrlNR9A&feature=related
itd....

Iris
4.5.2009, 23:45
Muzika iz Naruta mi deluje previše sintetički, kao da je rađena klavijaturama i semplovima, sa tu i tamo solo instrumentom preko. Deluje previše jeftino. Ko je komponovao?

Najbolja muzika iz anime filmova i serija koje sam JA gledala, onako iz prve ruke, pripada ostvarenjima Howl's Moving Castle, Wolf's Rain, X/TV, Tsubasa Chronicle, Gravitation i Five Centimeters Per Second. Potpuno subjektivno, naravno :D

Najuticajniji i verovatno najkvalitetniji kompozitori muzike za anime ostvarenja su Yoko Kanno (http://www.last.fm/music/%E8%8F%85%E9%87%8E%E3%82%88%E3%81%86%E5%AD%90) i Yuki Kajiura (http://www.last.fm/music/%E6%A2%B6%E6%B5%A6%E7%94%B1%E8%A8%98), te Joe Hisaishi (http://www.last.fm/music/%E4%B9%85%E7%9F%B3%E8%AD%B2) i Shiro Sagisu (http://www.last.fm/music/%E9%B7%BA%E5%B7%A3%E8%A9%A9%E9%83%8E). Sa njima ne možeš da pogrešiš...

bvitnik
5.5.2009, 1:26
Muzika iz Naruta mi deluje previše sintetički, kao da je rađena klavijaturama i semplovima, sa tu i tamo solo instrumentom preko. Deluje previše jeftino. Ko je komponovao?

Koji kompozitor danas ne koristi klavijaturu i/ili kompjuterski program i semplove kako bi iskomponovao muziku? Osim kod skupljih ostvarenja gde mogu kompozitoru da priušte čitav orkestar, kompozitorima je klavijatura "najbolji drugar". Ni pomenuti kompozitoru nisu izuzetak. Ako muzika u Naruto-u deluje "kao da je rađena klavijaturama i semplovima", šta onda reći za Bleach, gde je bukvalno sva muzika elektronska, a komponovao ju je Shiro Sagisu.
Ako ništa, kompozitor muzike u Naruto-u, Toshio Masuda (http://en.wikipedia.org/wiki/Toshio_Masuda_(composer)), je makar uspeo fenomenalno da ukomponuje tradicionalne japanske instrumente, shamisen i shakuhachi (tamburica i frulica :)), sa električnom i običnom gitarom, bubljevima, klavirom itd. u neku vrstu rok muzike. Mislim da je to ipak bio pun pogodak.

Iris
5.5.2009, 22:34
Koji kompozitor danas ne koristi klavijaturu i/ili kompjuterski program i semplove kako bi iskomponovao muziku? Osim kod skupljih ostvarenja gde mogu kompozitoru da priušte čitav orkestar, kompozitorima je klavijatura "najbolji drugar".

Moram da se izvinim, htela sam napisati "kao da je radjena klavijaturom...", ne klavijaturama. Jednom jedinom klavijaturom, ritam mašinom i semplerom, eto koliko jeftino zvuči. Slažem se da ne može svako da priušti sebi orkestar, i ne treba, ako će čak i midi kompozicija koju napravi sjajno zvučati. Nije svako za elektroniku, ali nekim jednostavno nije bitno na kome instrumentu komponuju - uzmi Nobuo Uematsua (http://en.wikipedia.org/wiki/Nobuo_Uematsu) za primer... nebo i zemlja između njega i Masude u kvalitetu, poslušaj pa ćeš i sam uvideti.

Što se tiče shamisena i tradicionalnih instrumenata, ako hoćeš zaista twist trad. japanske muzike, toplo preporučujem da poslušaš ono što rade Yoshida Brothers (http://en.wikipedia.org/wiki/Yoshida_Brothers) ili KODO (http://en.wikipedia.org/wiki/Kodo_(taiko_group)). Sjajno zvuči ;)

u7FPL3J0-ng

bvitnik
6.5.2009, 2:47
Od nas dvoje neko mora da je gluv skroz :paranoia:.

U priloženom AMV-u sve što ja čujem je ritam mašina i shamisen preko toga i melodija koja je i previše repetitivna. Ako mene pitaš ovo je primer nečega što zvuči jednostavno i jeftino. Svaki DJ je mogao da zbudži ovako nešto za 10 minuta. Nije ni približno dobro kao muzika u Naruto-u.

Al, kao što rekoh, mora da je neko od nas dvoje gluv.

Iris
6.5.2009, 3:00
Ili, ukusi su različiti :D

Sad, kvalitet nema veze sa ukusom, ali za to ti možda treba malo više iskustva sa anime i video game soundtrack svetom... Poslušaj kompozitore koje sam preporučila i po par anime OST-a, možda ti se naknadno "slegne"...

Dreamfall
6.5.2009, 11:14
Ili, ukusi su različiti :D

Sad, kvalitet nema veze sa ukusom, ali za to ti možda treba malo više iskustva sa anime i video game soundtrack svetom... Poslušaj kompozitore koje sam preporučila i po par anime OST-a, možda ti se naknadno "slegne"...

Slazem se za ovo sa ukusima...po meni muzika u Bleach-u nije nesto ali je ipak dovoljno dobra da isprati anime...

moj favorit je pesma http://www.youtube.com/watch?v=f6zPItN3wtA&feature=related

muki85
6.5.2009, 11:49
Au Iris što je dobra ova stvar iz champloo-a. :) Prebacio sam da mi tako zvoni mob :)

Iris
6.5.2009, 18:29
Sjajno i vrlo inovativno sviranje shamisena, tu leži originalnost i atraktivnost braće Yoshida... kao što su GOCOO osavremenili umetnost sviranja taiko bubnjeva. Ludaci ;)

Pošto dobar anime velikim delom čini i dobar soundtrack, evo još dva komada koji su odavno uvršćeni u "hajlajte" jedne all-star anime OST kolekcije... Kompozitor je Naoki Sato (http://en.wikipedia.org/wiki/Naoki_Sat%C5%8D).

20Jt-KyyMS0
KHNPSEmPXxQ

steve89
6.5.2009, 20:12
Iris, nemoj da hejtuješ kad ne znaš... :p

Iris
6.5.2009, 20:52
Ne hejtujem, dajem informacije i argumente... a ti ne spamuj! :opanachke

Haron
6.5.2009, 20:56
izvinite sto prekidam ovu zanimljivu diskusiju ali nesto sam malo pre gledao na youtube-u da li mi neko moze reci da li narutu ikada "izrastu" svih 9 repova?:)

<Rio_da>
6.5.2009, 21:31
Ne...

Dreamfall
6.5.2009, 21:41
@Haron
U mangi(stripu) ce da dobije 8, i Naruto ce da krene da skine seal sa foxovog kaveza ,ali tada ce da se pojavi njegov otac (4 hokage) i spreci ga...a sto se tice anime ne bi me cudilo i 10 da dobije koliko su odstupili od mange :D

<Rio_da>
6.5.2009, 21:58
Dobro je sto si to stavio u spoiler tag...

hacker_aca
6.5.2009, 22:48
Sva sreća pa si i ti svoj odgovor stavio u spoileru... :opanachke

Iris
6.5.2009, 23:02
A da svi malo iskuliraju sa Narutom?!

Ubuduće, koga zanimaju detalji o ovom konkretnom anime/manga serijalu, neka konsultuje Google i Anime News Network! :icon_stud

Dreamfall
6.5.2009, 23:42
U jbt spoiler tag... :boodala: izvinite nisam bio na ovom forumu jedno mesec dana pa sam malo ispao iz stosa...izvin'te jos jednom svi koji ne pratite Naruto Shippuuden mangu (vec samo anime)ili ste stigli do 435 broja mange :o

@Iris
pa ova tema se zove Malo Anime...a Naruto je anime tako da... :a_whistli

Iris
7.5.2009, 0:04
pa ova tema se zove Malo Anime...a Naruto je anime tako da... :a_whistli

Da, MALO, a vi preteraste... :n-hang:
Stoga, 'ajmo dalje sa ostalim serijalima, diskusijama i predlozima... i neću da vidim Naruta u sledeće 33 strane! :nov_mad2:

M.Silenus
7.5.2009, 15:40
Preporuka za gledanje : Sword of the Stranger (http://en.wikipedia.org/wiki/Sword_of_the_Stranger).
_Nm0SvEd5H8

Druga stvar, Real Drive (http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Drive), sf serija (26 epizoda) na kojoj je radio Masamune Shirow (ne usuđujem se da uradim transkripciju na srpski), koji je poznat po Ghost in the Shell mangi (za one koji slučano ne znaju). Odgledao prve 3 epizode, do sada mi se sviđa, avaj manjak vremena me sprečio u gledanju ostatka. Je li odgledao neko ovo čudo?
PJZBKkjYaCc

Iris
7.5.2009, 15:45
Deder, neku kratku recenziju za Sword of the Stranger, da vidimo da li vredi Oskara... :)

Dreamfall
7.5.2009, 22:23
Da, MALO, a vi preteraste... :n-hang:
Stoga, 'ajmo dalje sa ostalim serijalima, diskusijama i predlozima... i neću da vidim Naruta u sledeće 33 strane! :nov_mad2:

Not gonna happen :a_bleh: Jel' dok god Naruto ne postane hokage uvek ce se pojaviti neki fan koji ce u ovoj temi pomenuti ovog ninju :rolleyes: Dobro salu na stranu...nego sto tebe toliko nervira sto ljudi pricaju toliko o Narutu?Ako ne zelis da diskutujes o tom pitanju preskoci tih 2-3 ili vise postova u ovoj temi...
BTW ovaj sword of the stranger je ludost ziva...velika preporuka...pricu i detaljniju utiske cu da iznesem sutra ako me Iris ne banuje :D

I da preporuka ko kuca za one koji nisu jos pogledali Samurai X: Trust & Betrayal (OAV)
http://animescroll.blogspot.com/2009/02/watch-samurai-x-trust-betrayal-episode.html

Ketchua
8.5.2009, 19:42
Stvarno, udaviste s tim Narutom... :a_bleh: Pomislio bi neko da ne postoje anime sem Pokemona i Naruta. :D Aj sad ozbiljno, pored Mijazakijevih dela, Devil May Cry me je odusevio, jel moze neko da preporuci nesto slicno?

@Iris: vidim pominjala si ovaj fantasticni soundtrack, ali sto ga ne embedova?:D

Zx0BS4jB53U

Iris
8.5.2009, 21:27
@Iris: vidim pominjala si ovaj fantasticni soundtrack, ali sto ga ne embedova?:D

Ti si ljubitelj tro-četvrtinskog takta, dakle :D
Preporučujem, ipak, numere Sulliman's Magic Square i The Boy Who Drank Stars, mada je najlepša numera Quiet Feelings, sa motivom koji se provlači kroz ceo sountrack. Na žalost, nema je na YT, zato nisam ništa ni embedovala.

Evo zato par sjajnih kompozicija podjednako sjajne anime Wolf's Rain, koju su neki ovde gledali (tebi lično toplo preporučujem drugu ;))
XKcL27KhJiQ
vTpBFT7yabA

Nash Knight
9.5.2009, 3:03
Obozavam muziku iz anime-a, pogotovo iz uvodnih spica, slusam po ceo dan.
Npr muzika iz spice za Devil May Cry, Trigun, Dragon Ball (obican, ne Z, a i za GT je extra), Basilisk.. A mozda najomiljenija stvar mi je

http://www.youtube.com/watch?v=dtUU9WCH8zE

Marshall George
9.5.2009, 3:41
Meni su se svidelo dosada ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=X0rinI312zA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=OpPrhvvicYo&feature=related

A pogotovo 'ending theme':

http://www.youtube.com/watch?v=6BJLj8NiHNI&feature=related

tomas
9.5.2009, 8:28
po meni ubedljivo najace...
http://www.youtube.com/watch?v=4oT2W3gaUBc

Ketchua
9.5.2009, 21:50
@Iris: pa, 3/4 ima taj, neki, snap! :D koji drugima fali.

A ovaj Paradiso je mlogo dobar bre. Cepa alt, bas kako treba.:) Trebao bih da nabavim Wolf's Rain.

Odgledao sam jednu epizodu Bleach-a danas na TV-u, i cini mi se da nije los (mislim, da odudara od pokemon/digimon/naruto sablona). Samo me nervira sto su protagonisti svemoguca deca.

Dio37
9.5.2009, 23:51
...mozda ne bih trebao da dajem predloge s obzirom da je jedini anime koji sam kompletirao Cowboy Bebop, ali to je jedno fantasticno delo, a jedan od glavnih razloga je muzika.

9POYDoHXUX0

Inace, poceo sam da gledam Hellsinga i R.E.C. i napustio ih prilicno brzo. Totalno nisu moj trip. :( Sa druge strane, K-On! obecava (odgledao prvih pet epizoda). Mislim da nema mnogo nade da zavolim neki anime ako mi premisa ne zvuci zanimljivo.

ridiculus
10.5.2009, 18:42
Prokleti sinhronicitet... Prati me čitav život...

U prevodu, kada napišem nešto negde, ili odlučim da napišem, neko u mojoj blizini uradi to isto na drugom mestu. Recimo, baš sam pisao ovih dana o anime muzici (i onoj za video-igre) na forumu Znaka Sagite (http://www.znaksagite.com/diskusije) i sad nemam vremena da ponavljam sve to. Tamo sam stavio samo neke omiljene primere - gledao sam da lista bude raznovrsna. Narednih dana ću reći više. Ali, da, Cowboy Bebop ima fenomenalan saundtrek, koji uzgred i fenomenalno dopunjava sliku.

@Iris: od kompozitora koje si nabrojala, ja cenim jedino Kano. Uzgred, smatram da je Joko Ueno svetlosnim godinama iznad Kađiure, ali njoj je muzika za animacije sporedna stvar u karijeri. To napominjem jer su "slične".

dax94
10.5.2009, 21:35
Naruto i DBZ serijali su najjaci nek prica ko sta oce...:D

a sada cuveni 5 gates open (secret lotus)

http://www.youtube.com/watch?v=IRZEg4q_C2I

zdravkelja
10.5.2009, 23:38
Ja sam se tek skoro poceo interesovati za anime filmove. :) Shame on me :o
Koliko sam samo propustao..

Odgledao sam do sada samo Berserk i bio mi je ok, osim sto mi se ne svidja kraj. Sto je i razumljivo jer, na zalost, nije cela prica iz mange prebacena u anime. :(

Trenutno gledam Death Note.. I sokiran sam.. Remek delo, nesto najbolje sto sam gledao u poslenjih nekoliko godina. Negde sam oko pola, odgledao sam 20 epizoda. Ako slucajno postoji neko ko ovo nije gledao ne zna sta propusta, pod hitno da nabavi.

Posle toga ide Hellsing, Samurai Champloo pa Full Metal Alchemist, sve za sta sam cuo da je dobro, obezbedio sam se na duze vreme :D

Moze jos neka preporuka za mene, jos kao ''pocetnika'' :)

Iris
10.5.2009, 23:43
Ne bih da zvuči okrutno, ali cela tema je zamišljena kao jedna velika preporuka, još na prvoj strani imaš utiske drugih i popis više od 10 filmova i serijala vrednih gledanja, pa je najbolje da se igraš otkrivanja...

Ako pretrčiš temu na brzaka, naći ćeš gomilu linkova i utisaka, pa nas vuci za rukav kad se negde nađeš ili negde konkretno "zaškripi" (kad te zainteresuje poseban žanr pa želiš detaljnije preporuke ili sl.). Veruj mi, mnogo je takav pristup vredniji za tebe :)

<Rio_da>
11.5.2009, 1:02
Moja preporuka ti je da ne gledas Hellsing-a jos neko vreme jer ce te smoriti, jer je realno smor u pocetku... Za sledeci anime Samurai Champloo je odlican izbor... hm ne znam ni sta sam gledao, ne mogu da se setim necega da preporucim... moracu da napravim neku moju top listu...

ridiculus
11.5.2009, 13:40
Pokusacu da predlozim nesto sto retko cujem kao predloge, a mislim da zasluzuje (itekako zasluzuje, al' ajd', da budem skroman :)):

- za gledanje: Kariosutoro no shiro (The Castle of Cagliostro), prvi Mijazakijev film.

- za slusanje: posto se pominjala muzika i neko rece da se dobrim delom radi sa klavijaturama, semplerima, i sl, muzika Masamichi-ja Amana za Giant Roboa je jedan od vrhunaca filmske muzike ikada. :n_klanja:

video-link (http://www.youtube.com/watch?v=Gv1FW3mu7gQ)

zdravkelja
11.5.2009, 19:44
Da, cuo sam da su svi Mijazakijevi filmovi sjajni :)

Ja sam gledao samo Princess Mononoke i bio mi je ok.

Inace, vidim da ste u poslednjim postovima pominjali soundtrackove.. Meni se muzika iz Death Note uzasno mnogo svidja, sjajan OST. Pogotovo drugi odjavni film, zetsubou billy, a super je i muzika kada Light upisuje imena u svesku :)

rvD4ziJ2ovw

srlle
12.5.2009, 17:50
bTqThoDgOc4

zdravkelja
12.5.2009, 19:46
Zavrsio sa Death Note... Jedna rec: Savrseno :n_klanja:

Ipak cu krenuti sa Hellsingom, ima samo 13 epizoda. Posle toga Samurai Champloo.

Haron
12.5.2009, 20:05
Zavrsio sa Death Note... Jedna rec: Savrseno :n_klanja:

Ipak cu krenuti sa Hellsingom, ima samo 13 epizoda. Posle toga Samurai Champloo.
Za death note se slazem, i ja sam ga odgledao skoro i odusevljen sam cak sam ga dao nekim drugovima koji uopste ne gledaju anime i njima se svideo
hvala na soundtrack-u:opanachke

Andross
15.5.2009, 19:11
Jel moze neko da mi kaze kako se zove track iz bleacha koji pocinje na 1:00 iz ovog klipa http://www.youtube.com/watch?v=BPSVw5WDwSY kao i koja pesma ide na kraju kada Nnoitra umire.

Red Dragon
15.5.2009, 23:52
@Andross:
Invasion (http://www.youtube.com/watch?v=5xaxwGm8Vjs&feature=PlayList&p=F7FE7A474D0891AD&index=23)

Odgledao sam (najzad) Kurozuku (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10197) - mnogo uvrnuta serija. Krvi k'o da je Devil May Cry (u prevodu: kol'ko 'oces). Cudan (ljubavni) odnos dvoje glavnih likova. Dosta zamrsena radnja, gde se preplicu proslost, pa buducnost, pa vracanje u sadasnjost sa secanjem na proslost i povratak u proslost sa pitanjem da li je to bila vizija buducnosti (uh...glava me zabolela:D:D). Animacija je jako dobra, na momente sjajna. Borbe su interesantne. Zanimljivo je uradjeno kad Kuro(glavni lik) aktivira vampirske moci, sa usporavanjem vremena i drecavim bojama. A za Kuromitsu - do poslednje epizode necete znati da li je ona pozitivac ili negativac (valjda...). Znaci, onako komplikovanu radnju su sabili u 12 epizoda, sta reci? Uz naravno veliki znak pitanja koji ce vam se pojaviti iznad glave po zavrsteku poslednje epizode (u stvari poslednjih nekoliko minuta zadnje epizode). Tumacenja te scene koliko oces. Uglavnom preporuka, pogotovo ako trazite kratku seriju.

Ketchua
16.5.2009, 18:40
Iskreno, ja i nisam nesto primetio previse krvi u DMC. Ok, ima je dosta, ali nema onih smarackih borbi od po 15 minuta. Samo dve bitke u celoj seriji su trajale duze od jednog Danteovog zamaha macem (sto dosta doprinosi poimanju njega kao ultimativnog smekera).:D

Elem, pogledao sam pre neki dan Afro Samurai: Resurrection, i potpuno se razocarao. U odnosu na seriju, cista nula. Previse robota, premalo ljudi, glupa i ocigledna prica. Uopste nema onaj smek koji je serija imala. Samo dve scene u celom filmu vrede icemu:

Ona kada vec sto puta opravljani Djino "dozivi" kratak spoj, i poleti da brani Afro-a, prisecajuci se svih zajednickih trenutaka.
Na samom kraju, kad se mimoidje sa onim klincem koji ga prati, i kaze mu da ga potrazi kad bude spreman (koja otprilike sumira celu poentu borbe za headband-ove).

Soundtrack je ostao dobar, kao i crtez, ali duse nema ni za lek...

muki85
16.5.2009, 23:28
Ja sam se tek skoro poceo interesovati za anime filmove. :) Shame on me :o
Koliko sam samo propustao..

Odgledao sam do sada samo Berserk i bio mi je ok, osim sto mi se ne svidja kraj. Sto je i razumljivo jer, na zalost, nije cela prica iz mange prebacena u anime. :(

Trenutno gledam Death Note.. I sokiran sam.. Remek delo, nesto najbolje sto sam gledao u poslenjih nekoliko godina. Negde sam oko pola, odgledao sam 20 epizoda. Ako slucajno postoji neko ko ovo nije gledao ne zna sta propusta, pod hitno da nabavi.

Posle toga ide Hellsing, Samurai Champloo pa Full Metal Alchemist, sve za sta sam cuo da je dobro, obezbedio sam se na duze vreme :D

Moze jos neka preporuka za mene, jos kao ''pocetnika'' :)

Ja sam odgledao sve ovo gore što si napisao, obavezno pogledaj i Basilisk, koji po meni ima jednu od lepših uvodnih špica (http://www.youtube.com/watch?v=7qynwfpyY38), i naravno jedan od mojih omiljenih Gungrave.

Iskreno, ja i nisam nesto primetio previse krvi u DMC. Ok, ima je dosta, ali nema onih smarackih borbi od po 15 minuta. Samo dve bitke u celoj seriji su trajale duze od jednog Danteovog zamaha macem (sto dosta doprinosi poimanju njega kao ultimativnog smekera).:D

Elem, pogledao sam pre neki dan Afro Samurai: Resurrection, i potpuno se razocarao. U odnosu na seriju, cista nula. Previse robota, premalo ljudi, glupa i ocigledna prica. Uopste nema onaj smek koji je serija imala. Samo dve scene u celom filmu vrede icemu:

Ona kada vec sto puta opravljani Djino "dozivi" kratak spoj, i poleti da brani Afro-a, prisecajuci se svih zajednickih trenutaka.
Na samom kraju, kad se mimoidje sa onim klincem koji ga prati, i kaze mu da ga potrazi kad bude spreman (koja otprilike sumira celu poentu borbe za headband-ove).

Soundtrack je ostao dobar, kao i crtez, ali duse nema ni za lek...

U potpunosti se slažem sa tobom.

zdravkelja
17.5.2009, 21:17
Da, i Basilisk i Gungrave su vec u procesu nabavke :D
Pored toga, planiram jos da nabavim Claymore, Wolfs Rain, Afro Samurai, Ergo Proxy i Ghost in the Shell, tako da imam materijala do kraja letnjeg raspusta... :D

muki85
17.5.2009, 22:41
Da, i Basilisk i Gungrave su vec u procesu nabavke :D
Pored toga, planiram jos da nabavim Claymore, Wolfs Rain, Afro Samurai, Ergo Proxy i Ghost in the Shell, tako da imam materijala do kraja letnjeg raspusta... :D

Pa afro samurai i nije baš anime, ali ajde, i ja ga gotivim :). Samo je nastavak crap težak. Ghost in the shell je odličan, Wolfs rain sam odgledao na preporuku naše drage Iris, i on je super, Claymore i Ergo Proxy nisam odgledao. U listu dodaj i Ninja Scroll.

zdravkelja
17.5.2009, 23:06
Ninja Scroll imam film, kakva je serija?

Iris
18.5.2009, 0:04
Koliko se sećam u pitanju je nastavak originalnog filma, nije ništa spec ali ako ti se svideo NS, daj mu šansu... Mada je bolje da prvo počneš sa ostalim, pa ovo - kad stigneš :)

Više informacija: http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1013

Nash Knight
18.5.2009, 10:56
Ninja Scroll imam film, kakva je serija?

Nesto losija animacija, ali sve u svemu ok. Kraj je najjaci :)

Ketchua
18.5.2009, 15:53
Sad sam pogledao prvu epizodu Hellsinga, i bas mi je bljak.:D

Crtez mi se uopste ne svidja (losa mesavina ozbiljnog(Alucard) ali pregrubog i neozbiljnog (policajkinja)). Ideja mi deluje skroz isfurano i glupo, ali posto sam odgledao samo jednu ep. necu da sudim o prici. Jedino mi se ST uzasno svidja.

Sinoc sam odgledao Sword of The Stranger, i bas mi je legao. Volim filmove sa porukom. Jos ako su dobro realizovani...

fhSbxmAfoTA

Nash Knight
18.5.2009, 18:33
Meni je Hellsing skroz bzvz, kao Mocni Rendzeri samo sa vampirima, svaka epizoda na istu foru:
1.Pojave se vampiri/cudovista/sta vec
2.Policajka ne moze da ih zaustavi
3.Pojavljuje se Alucard i prvo ga polome ko p***u
4.Regenerise se nekim nedefinisanim mocima i pobedi.

Nije ni zanimljivo za gledanje jer znas da ce uveke j***no da pobedi. Serija cak i rusi svoja pravila, objasnili su na sta je imun a na sta je osetljiv, i na kraju ipak pobedi iako bi trebao da bude mrtav.
Ima malo stila, sam Alucard i njegove "madjije" su cool odradjeni, ali sve je to mnogo bolje uradjeno u DMCu npr. Uzasno precenjen anime.

Auror
18.5.2009, 22:15
Stnih0MU1S

Mislim da nije bilo na prethodnim stranama. Americki soundtrack za DB.

Ketchua
19.5.2009, 2:58
Znate sta je zanimljivo? Pri nabrajanju ovi' silnih OST-a, niko se nije setio klasika... Sram vas izeo.:D

Granzort (http://www.youtube.com/watch?v=4Wtjz1b8os8&feature=related)
Starzinger (http://www.youtube.com/watch?v=pcQYsA1s_3s)
Saber Rider (http://www.youtube.com/watch?v=YXtQTzJKikg&feature=related)
Star Blazers (http://www.youtube.com/watch?v=u5oniErmeuE)

Prajsles.:D

Iris
19.5.2009, 12:14
Ne vole svi klasike - ja lično ne gledam ništa crtano/rađeno pre 1995-6... crtež i stil koji su gajili su mi krajnje odbojni!

Andross
19.5.2009, 12:33
U je Granzort, ovo se davalo kod nas pre jedno 10-12 godina right :kreza:

hacker_aca
19.5.2009, 12:39
Mislim da je Ketchua hteo da stavi naglasak na ove uvodne špice serija koje su bile popularne kod nas (iako ne znam ni za jednu osim Saber Rider-a). :) Delim isto mišljenje kao i Iris, nešto ne volim taj old school... Ali mi je ova uvodna špica iz Saber Rider-a toliko zarazna da se mislim da je stavim na telefon da mi tako zvoni. :)

Ketchua
19.5.2009, 12:45
crtež i stil koji su...

... direktno odvratni! Znam, ali ja na njih ne gledam kao na ozbiljna ostvarenja, nego kao na ne-gej pokemone. Mocni rendzeri u 3 ogromna robota, mocni rendzeri kao sajber kauboji, mocni redzeri kao svemirski surferi... Crtaci za malu decicu. Genrelno se slazem za vremenski rok, ali ako izuzmemo Mijazukija.

Mislim da je Ketchua hteo da stavi naglasak na ove uvodne špice...

Upravo... Mada sam kao mali gledao sva cetiri po kojekakvim televizijama, oni nemaju nikakvu vrednost (osim emotivne, za mene) sem tih spica.

Auror
19.5.2009, 13:35
Ne vole svi klasike - ja lično ne gledam ništa crtano/rađeno pre 1995-6... crtež i stil koji su gajili su mi krajnje odbojni!

Pitanje imam: Kad je uradjen Goku(dragon ball tacnije)??

negdje sam citao 86-e prvi put. Kad je crtan ovaj Zi GT??

Iris
19.5.2009, 15:58
Mislim da je Ketchua hteo da stavi naglasak na ove uvodne špice serija koje su bile popularne kod nas

Upravo... oni nemaju nikakvu vrednost (osim emotivne, za mene) sem tih spica.

Ako ćemo tako, jedina uvodna špica koju i danas slušam iz tih dana, i pravo obožavam je tema iz Transformersa :qliranje:
Mislim da je to jedini "matori" anime koji mi se i dalje sviđa...

uxk7f75gTVU

Nash Knight
19.5.2009, 17:02
Te Transformerse ne bi bas racunao u anime, jer su 50% americka proizvodja (a ni ne izgledaju kao anime). Mada jesu legende, naravno.

Hm, ne znam, bio sam jako mali kad su na 3K isli ti kultni crtaci, ali cini mi se da je "Saber rider and the star sherifs" bio malo ozbiljniji i slozeniji. Mada mozda se i tripujem, skoro sam bio nabavio Granzorta i nisam mogao da odgledam vise od 3 epizode, bilo mi je mnogo decije.

Ketchua
19.5.2009, 19:39
mozda se i tripujem

Tripujes se. Skoro sam nabavio svih 52 epizode Sablja Jahaca, i neozbiljan je kao i svi ostali. Jedina razlika je dub, pa nema malog japancica koji se dere ko nezdrav (Taici, bese, u Granzortu?).

Iris
19.5.2009, 19:52
Te Transformerse ne bi bas racunao u anime, jer su 50% americka proizvodja (a ni ne izgledaju kao anime). Mada jesu legende, naravno.

Transformersi su japanski brend, koji je licenciran u Evropi i SAD. Kasnije franšize su tendeciozno okrenute ka severoameričkom tržištu i pojedini proizvodi jesu rađeni u Americi (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/manga.php?id=8352), ali kolekcionari i ljubitelji tačno znaju razliku. Anime serijal iz osamdesetih (pa i kasnije) je kompletno napravljen u Japanu, samo smo mi gledali verziju za američko tržište - dabovanu, cenzurisanu i obrađenu!

Ako te zanimaju detalji, evo par linkova:

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2597
http://transformers.wikia.com/wiki/Main_Page

Evo malo originala ;)

43mE0Hzi7vo

Red Dragon
19.5.2009, 21:11
Meni je Hellsing skroz bzvz..
Nije ni zanimljivo za gledanje jer znas da ce uveke j***no da pobedi. Serija cak i rusi svoja pravila, objasnili su na sta je imun a na sta je osetljiv, i na kraju ipak pobedi iako bi trebao da bude mrtav.
Ima malo stila, sam Alucard i njegove "madjije" su cool odradjeni, ali sve je to mnogo bolje uradjeno u DMCu npr. Uzasno precenjen anime.
Sa ovim se uglavnom slazem. Hellsing je ok kao serija, ali sam Alucard je preterano blesavo uradjen. Ko jos uziva u tome da ga izrsetaju do neprepoznatljivosti, a on se sa osmehom transformise u "nesto" i ubije ih ko vola u kupusu. Uopste nema stila. Pravi je mazohista.
Dante je druga prica, uradili su ga da bude lenstina, ali kul lenstina koja kasapi sve pred sobom. I mnogo je interesantniji lik. I covek je od akcije. I ima mac, a to je veliki plus.:D Fali mu samo motorna testera. :kreza:
Znate sta je zanimljivo? Pri nabrajanju ovi' silnih OST-a, niko se nije setio klasika... Sram vas izeo.:D
Mogao bih da se kladim da je nekada davno (ali bas davno) ove serije pustala TV Politika (u stvari, mislim da je ona jedina tad pustala anime naslove). Klasici za ono doba, pogotovo kad si klinac. Sad su smejurija, posle toliko godina.
Mada Saber Rider ostaje klasik, ako nista, bar kad je uvodna numera u pitanju.
Pogotovo jer jer ovaj lik (http://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DEA) stalno vraca u zivot.

Ketchua
20.5.2009, 1:49
Samo teoretisemo, niko nista ne gleda.:D

Vidim, na dva mesta je pominjan Kakurenbo, ali nista nije napisano o njemu, sem da je horor. A sa tim ne mogu skroz da se slozim. Traje 25 minuta, i u principu moze da se svede pod "horor pripovetku" (nesto kao japanski E.A.Po;)). Ali, ono sto filmu daje potpuno novu dimenziju je njegovo ispod-povrsinsko znacenje, koje je najbolje objasnjeno ovako:

The story line is built on the idea that Tokyo is losing its natural aesthetic, which includes child's games such as hide and seek in order for industrial progress to ensue.

Covek i ne mora bas da bude stanovnik Tokija da bi znao koliko je ovo istina.:( I nije potrebno da budete "nuclear scientist" da bi ste poruku i sami uocili.:D Tako, da, izdvojite tih 25 min. ako vec niste.

Roronoa Zoro
20.5.2009, 1:51

Starzinger (http://www.youtube.com/watch?v=pcQYsA1s_3s)
Star Blazers (http://www.youtube.com/watch?v=u5oniErmeuE)

Što se tiče Yamato-a japnski op je ipak mnogo bolji:

Uchuu Senkan Yamato op (http://www.youtube.com/watch?v=f9fUryAT8Sw)

Ketchua
20.5.2009, 2:22
Pa dobro, ja sam kacio one koje sam ja kao mali cuo...:)

Odgledao sam upravo prvu epizodu Wolf's Rain, i sve mi se nesto cini da sam se navukao.:D

Iris
20.5.2009, 13:18
Samo teoretisemo, niko nista ne gleda.:D

Čitamo, pa ne stižemo :D

Odgledao sam upravo prvu epizodu Wolf's Rain, i sve mi se nesto cini da sam se navukao.:D

Odgledaj sledeće dve-tri, i gotov si definitivno ;)

Ketchua
23.5.2009, 0:30
Okej, navukao sam se...:D

Koliko me ova pesma odusevila...
i4SJcDd4ICg

hacker_aca
23.5.2009, 2:53
Kada već svi vole toliko ovaj anime onda bih preporučio:

UPOZORENJE: MOGUĆI SPOILERI!

VXnzHCjKIFc

;)

Red Dragon
23.5.2009, 14:10
Okej, navukao sam se...:D

Pisi Iris:
...i Ketchua navucen.... :D
Da, WR je stavrno doabr naslov.
Kakav je Basilisk, ja sam odgledao samo jednu epizodu, ali ne verujem da cu vise stici narednih dana zbog obaveza. Malo mi izgleda konfuzno na pocetku.:)

Iris
23.5.2009, 14:44
Ketchua - checked! :D

Manga Basilisk je IMO bolja...
Uzela sam neke nove serijale ovih dana, prolećna izdanja, javiću utiske. Svi se nešto kunu u Shangri-La (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10246) i Phantoma (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10541), na prvi pogled dajem prednost drugom serijalu zbog crteža, šta znam...

Red Dragon
23.5.2009, 15:02
Ketchua - checked! :D
Manga Basilisk je IMO bolja...
Neka druga literatura se cita u junskom roku.:D Ne smem jos i ovo sad.
Uzela sam neke nove serijale ovih dana, prolećna izdanja, javiću utiske. Svi se nešto kunu u Shangri-La (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10246) i Phantoma (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10541), na prvi pogled dajem prednost drugom serijalu zbog crteža, šta znam...
Ajde javi za Phantom (http://www.youtube.com/watch?v=tLUspDcF634), izgleda kao neki ok psiho-triler.
A ovo drugo...ako ona klinka ima 18 godina, onda me secite. A 13-godisnjakinje nacrtaju kao da imaju 22. Izgleda malo uvrnuto.

ridiculus
24.5.2009, 4:50

Ima istine u ovome što kažeš. "Heavy metal" stilizacija likova i muzika su bili dominantni u 80-tim. Gledao sam Saint Seiyu, TV seriju koju su mi nahvalili do neba... i izdržao sam 5-6 epizoda. Ali, kao i u svemu, postoje izuzeci. A sigurno će se za 10 godina i na mnoge današnje anime gledati kao na prevaziđene. Mene zanima ono što je dublje od trenutne mode. Ali pre '95 je bilo dobrih anime-filmova i serija: bilo šta od Miyazakija, naravno; bilo šta od Gainaxa (meni je Gunbuster (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=466) među najboljim animama koje sam ikad gledao, što ima smisla kada se zna da je tvorac Toshio Okada (http://en.wikipedia.org/wiki/Toshio_Okada), Kralj otakua lično); mnogo štošta od Oshija (Urusei Yatsura (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=90), pogotovo drugi film Beautiful Dreamer (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=647http://), pa onda Patlabor (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=191) film); Giant Robo; Macross Plus; Lodos (OVA) - loša animacija i neki fantazijski stereotipovi, ali meni prelep u smislu dizajna; Arion (http://en.wikipedia.org/wiki/Toshio_Okada) vuče na taj stil 80-tih koji sam spomenuo, ali je specifičan; Yoma (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=529) je suludo mračna i depresivna OVA serija (2 epizode); What's Michael? (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2145) je drugačije od svega; kao i omnibusi Robot Carnival (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=828) i Neo-Tokyo (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2044) (Rintarov Lavirint je vizuelno remek-delo).

Ja retko gledam anime u zadnje vreme, ali baš ovih dana gledam Noein (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5887), koji liči na Tenku no Escaflowne, moj omiljeni TV anime, a ima i specifičan dizajn likova. Pa je onda na redu serija 12 kraljevstava (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=840) koja, opet, ima sličnu temu (devojka sa ovog sveta prelazi u tuđ i ima ključnu ulogu tamo), ali je rađena po romanima, tako da ima (vrlo) jaku zaleđinu.

Bata86
25.5.2009, 1:09
Skoro sam primetio ovu temu pa da i ja izložim svoje najomiljenije anime koje sam gledao kad sam bio klinja: Granzort, Robotech, Plava Princeza, Voltron, Transformers, Starzinger, Saber Riders and the Star Sherif, Dragon Ball.

Iris
25.5.2009, 12:22
Probaj da se ne ponavljaš, pričali smo o tim serijalima više puta do sada u temi. Prvo pročitaj, pa se uključi u temu :dedica:

Bata86
25.5.2009, 12:52
Ja samo rekoh šta sam voleo da gledam, ništa ne ponavljam, šta ću ja što ste već ispisali 70 stranica. :)

Iris
25.5.2009, 13:01
... i tek smo počeli ;)

U svakom slučaju, ako nešto gledaš sada, podeli sa nama lične utiske.

Bata86
25.5.2009, 13:08
Čemu sarkazam... Evo skoro sam počeo da gledam Trinity Blood, i za sad mi je cool s obzirom da sam odgledao prvih 7 epizoda. Sviđa mi se kako je sve nacrtano, naravno i početak priče mi se svideo.

Ketchua
28.5.2009, 2:46
Zavrsih Wolf's Rain pre par dana, i... hm... Vau!:D Ovo je savrsenstvo.:) Crtez, scenario, svet, likovi, muzika, gluma... Sve je na najvisem nivou.

Sad sam zavrsio i Perfect Blue. Crtez je, ajd da se izrazim blago, socrealizam sa kariranim stolnjacima. Blagi uzas. Ali prica je solidan psiholoski triler/drama, te ga zbog toga polu-vredi pogledati. A i gluma je uzasna, te preporucujem dub-ovanu verziju.

Bacio pogled na Tokko, odgledao prve dve epizode. Prica obecava, ali sve ostalo je retardirano. Dobar deo likova je zivi uzas, svi se deru kao nenormalni, a crtez je potpuno neozbiljan.

branko999999999
28.5.2009, 15:43
Sta je sa ovim Death Note filmom (http://www.imdb.com/title/tt0758742/)? Posto nameravam da gledam seriju, dali treba da gledam prvo film posto vidim da je izasao pre serije?

Iris
28.5.2009, 17:21
To je "live-action" film, adaptacija anime sa 'pravim' glumcima... vole to Japanci da rade sa popularnim ostvarenjima, da ih ekranizuju u što više varijanti! Nema potrebe da ga gledaš, odgledaj anime serijal.

Više o filmu: http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Note_(film)

Nash Knight
28.5.2009, 17:29
Yup, igrani film je jako losh, glumci su smeshni a produkcija je nedovoljna za onajko velik projekat. Gledaj anime i dalje.

Mada, cuo sam da amerikanci prave svoju verziju igranog filma Death Note, pitam se kako ce to da ispadne (verovatno uzasno, ali umeju i amerikanci da iznenade ponekad dobrom adaptacijom, ko zna?)

Teva
29.5.2009, 1:01
Jel moze neko da mi nareze taj wolfs rain i Bleach???? :D :D :D
Ne mogu da nadjem normalne download linkove na netu pa bog...

Ketchua
29.5.2009, 1:26
Bleach ima 221 epizoda, tako da, sumnjam...:D

hacker_aca
29.5.2009, 3:29
Narežite mu Bleach na neki HDD. :p

Inače, pogledao sam film Sword of the Stranger (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2340) pre par dana (neko je ostavio trejler par strana unazad ali je trejler obrisan u međuvremenu). Sviđa mi se kako je film odrađen. Crtež, animacija... Dizajn glavnih likova mi se takođe sviđa. Priča je isto dobro odrađena. Nego, imam negativnu kritiku (ako se i može nazvati kritikom) ali je bolje da stavim u spoilere, može da pokvari užitak onima koji nisu gledali film.

Onaj plavušan sa plavim očima (dolazi sa Kinezima) je veoma misteriozan lik i to je ok po meni ali je malo bzzvz što se baš ništa ne zna o njemu osim da je bio kriminalac. Vidi se da je lik sa Zapada (najverovatnije Evropa) i veoma je neobično da se on nađe na Dalekom istoku bez nekog posebnog objašnjenja (ili sam ga ja možda propustio?).

Svaka preporuka. :)

Inače, 'ste li gledali Cowboy Bebop The Movie? Oduševio sam se kada sam ga odgledao. Ako sam dobro razumeo radnja filma se dešava negde u sred serije (rekao bih nešto nakon desete - jedanaeste epizode). Jeste film stariji (2002) ali ne znači da zaostaje za današnjim filmovima. Doduše, biće da sam ja gledao "remastered" verziju, kako film tako i seriju. :)

Au1AO1xaEts

Dio37
29.5.2009, 10:52
Ako sam dobro razumeo radnja filma se dešava negde u sred serije (rekao bih nešto nakon desete - jedanaeste epizode).

Izmedju 22. i 23. Dobar je film, u sustini normalna epizoda koja traje dva sata. :)

Ketchua
29.5.2009, 10:56
imam negativnu kritiku

Necu da mecem u spoiler, i bicu jako kratak:
Sto ti moras sve da znas?:D Meni je bas okej to sto si naveo kao manu...

Nesto slabo gledam ove dugometrazne anime, posto svi traju maltene po 2+ sata, a necu da ih cepkam na delove. Nikako da ufatim 2 sata iz cuga u toku dana...

hacker_aca
29.5.2009, 13:51
Necu da mecem u spoiler, i bicu jako kratak:
Sto ti moras sve da znas?:D Meni je bas okej to sto si naveo kao manu...

Nesto slabo gledam ove dugometrazne anime, posto svi traju maltene po 2+ sata, a necu da ih cepkam na delove. Nikako da ufatim 2 sata iz cuga u toku dana...

Moram da znam! :) Mislim, mene je čitav film kopkalo odakle on tamo... :)

Iris
30.5.2009, 23:08
Elem, ko ne zna, od 10. do 14. juna će u Beogradu biti održan festival Japanizam 2009 posvećen japanskoj popularnoj kulturi, a prevashodno anime i manga fenomenu. Centralni događaj festival će biti izložba radova domaćih autora inspirisanih anime i manga stilom, koja će biti izložena u prostorijama Doma Omladine Beograda. Sam festival je smišljen kao konvencija ljubitelja japanske popularne kulture, kao i mesto na kome bi neupućeni mogli da saznaju nešto više o njoj.

Predviđeni program Festivala:

1. Dan 10.06.2009. sreda
- 17h Svečano otvaranje izložbe
- 18h Jazas - Dance 4 Life
- 19h Modna revija + maid caffe
- 20:30h Projekcija igranog filma "20th century boys"

2. Dan 11.06.2009. četvrtak
- 16h Manga Radionica I
- 17h Chiron - Kompjuterska animacija i vizualni efekti „Iz Srbije u svet“
- 18h Predavanje: Anime VS Manga
- 19:30h Manga Radionica II + ART JAM
- 20:30h Projekcija anime ostvarenja "Gedo Senki" - ulaz na projekciju je 100 din!

3. Dan 12.06.2009. petak
- 16h Tribina: Anime figure
- 17h Kendo radionica
- 18:30h Predavanje: Shojo (žanr u anime-manga kulturi)
- 20:30h Projekcija anime ostvarenja "The Wings of Honneamise"

4. Dan 13.06.2009. subota
- 19h Manga radionica
- 21h Tribina: Grešna Zadovoljstva
- 23h Koncert grupe Gothika - karta na dan koncerta 500 din.

5. Dan 14.06.2009
- 16h Projekcija anime ostvarenja - Ayakashi: Japanese Classic Horror
- 17:30h Jazas - Dance 4 Life
- 18:30h COSPLAY party
- 20h Dodela nagrada ambasadora
- 22h Dodela nagrada po izboru publike

Ne znam ko su predavači pa vam o detaljima predavanja ne mogu ništa reći, verovatno mogu biti informativna za neke, ali vam mogu preporučiti koncert grupe Gothika i projekciju anime The Wings of Honneamise :)

Srlandand
31.5.2009, 12:28
Mozda svratim, posto je moja sestra radila reviju i maid caffe...

Red Dragon
1.6.2009, 11:28
Ni ja nisam siguran da li bih isao. Videcu od situacije.
Elem, odgledao sam (sto je bas potrajalo) i Basilisk (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4318). Sta znam, onako prosecno, ok je. Neobicna ljubavna prica protkana kroz sukob dva klana (sta jos novo?!:D). Nindze sa uvrnutim vestinama. Ako volite takve mitsko-istorijske naslove sa nindzama i dosta borbe, onda mogu i da vam preporucim naslov, meni je bio ok, mada sam ocekivao malo vise (vec sam mogao posle tri epizode da pogodim sta ce se desiti na kraju).I ziveli su srecno da kraja zivota....NOT!
E da, uvodna numera (http://www.youtube.com/watch?v=SIni2sXPuOU)uopste nije losa (bar prvih 20 sek, mada je i cela savsim ok). Jos kad bih nasao negde intrumental.

Neko je spomenuo Death Note filmove. Ja sam ih gledao jos odavno. I nisu nista specijalno. Anime je bolji, mada su i neke stvari u filmu malcice bolje uradjene (za pocetak, lepo je sto student moze nesto da radi, a samo sitna balvarurdija do 14 godina:D). Shinigami se dobro uradjeni, jos malo kao u crtanoj verziji. Ali sve u svemu, film je prosek. Samo za Japance i zalodjenike Death Note-a. Bolje da su uradili u obliku serije, i ovako sam imao utisak da gledam dve poooooduze epizode.

Da li neko zna kakav je Cowboy Bepop serija, ili kako se vec zove. Vidim da ga hvale, vredi li ga gledati (ako ikad nadjem vremena za njega)?

Ketchua
1.6.2009, 14:25
Evo, ja sam na desetoj epizodi Cowboy Bebopa, i dosta mi se svidja. Pricica je OK, prosek, likovi su genijalni, soundtrack je fenomenalan...

BTW, produkciju je radila ekipa iz koje se kasnije izdvojio maestralni BONES studio.

Nevezano za CB, ima jedna stvar koja mi se uzasno svidja u celoj ovoj anime prici. Maltene u svakom animeu ima poneki lik koji nosi ime (englesko) koje u stvari nije ime, kao npr. Lady, Vicious, Howl, itd. E, sad, da li je to zato sto vecina populacije ne zna engleski (samo pretpostavka), pa mogu da im uvaljuju ovo kao imena, ili mozda samo imaju taj trip da imena treba da znace nesto (kao u Wolf's Rain-u)?

GIGAFAN
4.6.2009, 0:13
http://www0.mediafire.com/imgbnc.php/0e2ecd4e8784b9f160975351327e72985g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=iyzxtmujym2&thumb=4)

Cena za Gothiku ce biti 500din u pretprodaji, a 400 u prodaji :)
Koji dan propustiti? Neki cu morati :S

Maid caffe ce overimo :D hehe

Ketchua
6.6.2009, 22:34
Cowboy Bebop skinut sa liste.:) I film i serija. Moram priznati, rasplet je bio krajnje neocekivan. Sve u svemu, vredi svaki minut, prica je sve bolja kako prolazi vreme, likovi su (kao sto vec rekoh) genijalno osmisljeni, soundtrack sam vec nabavio odvojeno (:D)...

Velika preporuka.

Red Dragon
7.6.2009, 17:06
Cowboy Bebop skinut sa liste.:) I film i serija. Moram priznati, rasplet je bio krajnje neocekivan. Sve u svemu, vredi svaki minut, prica je sve bolja kako prolazi vreme, likovi su (kao sto vec rekoh) genijalno osmisljeni, soundtrack sam vec nabavio odvojeno (:D)...
Velika preporuka.
Ja sam odgledao dve epizode, i, mada je ovo dub(na sta sam, inace, alergican) sto gledam, prijatno me je iznenadila serija. Skroz otkacena serija, ima dosta akcije (hvala Bogu, pa i u buducnosti nisu zaboravljene borilacke vestine:D), i muzika je na mestu, pa cak i glasovi "nejapanaca" su na mestu. A i crtez je pristojan. Sta li ce tek biti kasnije kada vec posle dve epizode je ovako. Mada, nemam sad vremena da gledam ....moram....odupreti....s....se......sile tame.....ne....nece....me .....aaaaaaa!:kreza: E da, da li ste i vi gledali subbovanu verziju?
E da, oce neko ici na ovaj "Japanizam"? Ja nisam siguran, ali bih svejedno voelo da cujem vase utiske....u stvari, voleo bih da cujem Irisine utiske, mada i vi ostali ste dobrodosli.:D:D

Ketchua
7.6.2009, 17:49
Jesi li siguran da nije Dual Audio? Ja cak ni ne mogu da nadjem samo japanske, bez engleskog (na dub sam takodje alergican). Meni su svi snimci Dual Audio, sa eng. sub-om.

mmn2911
7.6.2009, 21:58
Ja sam po preporuci gledao dub, posto je ovo jedna od retkih anime serija kojoj vise lezi engleski, a i glumci su sjajno odradili posao. Preporuka za dub :)

Red Dragon
7.6.2009, 22:16
Ja sam po preporuci gledao dub, posto je ovo jedna od retkih anime serija kojoj vise lezi engleski, a i glumci su sjajno odradili posao. Preporuka za dub :)
Aj, ako valja, da se ne prebacujem na japanski bar ovaj put. :) Za sada je ok.

Iris
7.6.2009, 22:16
E da, oce neko ici na ovaj "Japanizam"? Ja nisam siguran, ali bih svejedno voleo da cujem vase utiske....u stvari, voleo bih da cujem Irisine utiske, mada i vi ostali ste dobrodosli.:D:D

Hajde, hajde, nije valjda da se nećeš pojaviti? Ovo je idealna prilika za sve koje japanska pop kultura iole zanima da vide nešto novo, a i mogli bi svi zajedno da se nađemo na jednom od ovih dana i diskutujemo uživo :)

Red Dragon
7.6.2009, 22:20
Hajde, hajde, nije valjda da se nećeš pojaviti? Ovo je idealna prilika za sve koje japanska pop kultura iole zanima da vide nešto novo, a i mogli bi svi zajedno da se nađemo na jednom od ovih dana i diskutujemo uživo :)
Moze, mada ja vise preferiram nesto romanticnije za prvi sastanak.:D;)
Salu na stranu, jos nisam siguran, mozda skoknem kad bude kendo radionica (posto gotivim sve vrste borilackih vestina), ali videcu. Ako izdvojim malo vremena,mozda i odem.

ridiculus
7.6.2009, 22:21
Ja ću doći. Barem na onaj dan kada puštaju Krila Oneamisea i drže predavanje o šođo žanru. :alealeee:

Dio37
7.6.2009, 22:22
K-On je prva aktuelna anime serija koju pratim, pravi mali guilty pleasure. :o Imam tu negde prvih nekoliko epizoda Wolf's Raina, nikako da se nakanim da ih odgledam. Detroit Metal City i Paranoia Agent, pogledao prvu epizodu i batalio.

Iris
7.6.2009, 22:23
@Crveni Zmaj: I ja ću se najverovatnije pojaviti u petak na kendo radionici, a verovatno ću ostati i na delu predavanja. Eto, imamo dejt ;)

Ketchua
7.6.2009, 22:59
Red, mmn:
U ovih šezdesetak sati anima koje sam odgledao do sada (po slobodnoj proceni), uvek je japanski audio stream bio bolji barem za klasu. Bolji su glumci, dok ovi saksonci uglavnom otaljavaju posao.

mmn2911
7.6.2009, 23:39
Red, mmn:
U ovih šezdesetak sati anima koje sam odgledao do sada (po slobodnoj proceni), uvek je japanski audio stream bio bolji barem za klasu. Bolji su glumci, dok ovi saksonci uglavnom otaljavaju posao.
U redu je to, i ja generalno gledam japanski, ali u ovom slucaju sam gledao engleski. Dub je u Bebopu veoma dobar, da li je bolji od japanskog ne mogu da kazem, ali po meni mnogo vise lezi samoj seriji i setingu. Nekako mi je prirodnije da pricaju engleski u tom okruzenju, ali svakom svoje. Na primer, Samurai Champloo sam gledao subovan a oba rada potpisuje isti autor :)

Red Dragon
8.6.2009, 22:43
Jos par epizoda CB, i jos vise me odusevljava serija. Muzika je sve bolja.
E da, hvala Ketchui na......."cd-u" sa dual-audio verzijom serije. Mada, po prvi put da su glasovi bolje uradjeni na engleskom nego na japanskom, za divno cudo.
Soundtrack vredi naci. A film da li valja? Da znam...
E, Ketchua, da li na onom "cd-u" ima i film i soundtrack? Cisto da znam...:dzavo:

Ketchua
9.6.2009, 1:10
Da sam znao da će dub da ti bude draži od originala, malo sutra bih ti dao...:rofl::D

Film je, kao što reče Dio, kao epizoda od 2 sata. Samo sa dubljim psihološkim momentom.

OST nema, ali pogledaj u onoj prodavnici, ja sam ga kod njih uzeo.

Ketchua
9.6.2009, 14:48
Shingetsutan Tsukihime (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2938) može slobodno da se zaobiđe, ako se ja pitam. Priča je zanimljiva i originalna, soundtrack je kul, i crtež je sasvim solidan, ali... Likovi su potpuno nedorađeni (sa akcentom na protagonistu koji je skroz pogubljen, i konstantno razmišlja o nečemu što neće da podeli sa gledaocem), a dijalozi su tokom dobrog dela serija potpuno retardirani ("Dobar dan, treba mi taj i taj..." "Ovde njegova sestra..." "A da ti nisi slučajno njegova sestra?").

Gre'ota...

bvitnik
9.6.2009, 17:40
^ Ta serija nije ni pravljena za one koji nisu igrali originalnu visual novel igru. Oni koji su igrali, neće se složiti s tobom. Firma Type-Moon, zaslužna za igru, postala je slavna upravo zahvaljujući ovoj igri. Posle nje su sledile i druge igre koje su još veću popularnost imale - Fate/stay night, Melty Blood i Kara no Kyoukai novela.

Ketchua
9.6.2009, 18:13
Ne vidim kako bi moje primedbe na dijaloge i likove mogle biti osporene postojanjem igre. Ako je verovati wikipediji (što ja ne radim) igra i anime imaju maltene isti scenario. Ajd da sam se žalio kako ništa ne razumem, pa da tvoja izjava ima smisla. Mislim, priča je kompletna i sve je meni jasno, ali opet.

Da povučem paralelu, ni Devil May Cry nije rađen za one koji nisu igrali igru, pa ipak na njega nemam primedbe.

P.S.: Hvala na informaciji, možda bacim pogled na igre (u nadi da su bolje od anime).

Srlandand
10.6.2009, 22:38
Bio sma danas na reviji i maid caffe-u i mogu reci da je stvarno bilo zanimljivo. Oni "goticarski" modeli su stvarno bili sjajni (i to ne govorim zato sto ih je moja sestra kreirala, vec zato sto su stvarno odlicni :D), a tek modelsice ^^ :D. Takodje, bila je i izlozba crteza, od kojih su neki stvarno sjajni. :)

Red Dragon
11.6.2009, 20:24
Bio sma danas na reviji i maid caffe-u i mogu reci da je stvarno bilo zanimljivo. Oni "goticarski" modeli su stvarno bili sjajni (i to ne govorim zato sto ih je moja sestra kreirala, vec zato sto su stvarno odlicni :D), a tek modelsice ^^ :D. Takodje, bila je i izlozba crteza, od kojih su neki stvarno sjajni. :)
Bolje da sam na to otisao. :D
Danas sam bio u prolazu i svratio na ono predavanje o anime i mangi. Kasnilo je pola sata, zavrsilo se pola sata ranije, i "predavanje" je trajalo pola sata ....a trebalo je sat i po! A i tih pola sata su mi trajala kao 10 minuta. Nije receno nista posebno, cak ni mnoge elementarne stvari nisu recene (a o bitnim i da ne govorim). Neko ko nema pojma o ovom svetu bio samo rekao bzvz i napustio, nista inspirativno nije rekao. Samo prica o parama... Ko je hteo da ide, a nije mogao, nije nista propustio.

Dio37
11.6.2009, 23:47
Prijavljujem da sam se navukao na Wolf's Rain. :cool:

Red Dragon
13.6.2009, 14:03
Utisci sa kendo radionice.... dobri.:) Trajalo je predvidjeno vreme (manje-vise). Publika se posteno smejala i aplaudirala senseiu (zbog njegovog kiaia...kako covek nije ostao bez glasa:kreza:). Ispricano je (relativno) dosta korisnih informacija vezanih za kendo. Po zavrsetku se moglo cak i isprobati (ne, ja se nisam uvlacio u njihovu opremu, mada sam se pokazao prilicno vest sa shinaiem :D).
I vise ne idem ni na sta, izgubih i previse vremena.:odoK:

Ketchua
13.6.2009, 19:14
Stigo Wolf's Rain OST. :D

Kad smo već kod WR-a, pitanjce za sve koji su ga gledali (ili barem do ep17.);)

Da iskoristim jedan izraz koji nikad do sada nisam. WTF!?! Koji je smisao ovih epizoda (u pitanju su one retrospektive u kojima glavne uloge respektivno igraju Tsume, Toboe i Hige)? Ne govore skoro ništa novo, sem Higeove, pomalo... Smorio sam se žestoko gledajući ih, a nisam ih preskočio sve u nadi da ću saznati nešto novo.

Iris
14.6.2009, 14:10
Da iskoristim jedan izraz koji nikad do sada nisam. WTF!?! Koji je smisao ovih epizoda (u pitanju su one retrospektive u kojima glavne uloge respektivno igraju Tsume, Toboe i Hige)? Ne govore skoro ništa novo, sem Higeove, pomalo... Smorio sam se žestoko gledajući ih, a nisam ih preskočio sve u nadi da ću saznati nešto novo.

Fileri... Najgora odlika anime serijala :kreza:

Ketchua
15.6.2009, 0:12
Ok, od jednog Bleach-a (no offense) tako nešto i može da se očekuje. Ipak treba da se popuni 20k epizoda.:D Ali Wolf's Rain?! Nemoj da se lažemo, WR je ipak daleeeeko ispred gorepomenutog.

Dio: Nemoj da preskačeš, ima u svakoj cca 3 rečenice koje nisi čuo, a možda ti daju dodatni insight.;)

Red Dragon
15.6.2009, 19:05
I meni su te tri epizode malo bzvz, ali se lako svare jer si vec tada uveliko navucen sa seriju.:kreza:
Meni ostala jos jedna epizoda CB. Odusevljen sam, od muzike, preko akcije do likova.
Moram kasnije i film da pogledam.
Nisam je jos odgledao, ali imam osecaj da nece biti srecan kraj, pogotovo od kad je ponovo sreo onu devojku...on umire na kraju, zar ne?

mmn2911
15.6.2009, 19:38
Samo ti odgledaj, dzabe ti spoilujemo :) Nego, film si trebao da gledas izmedju 22. i 23. epizode. Tako je valjda hronoloski. Jedino sto mi je smetalo u celoj seriji je sto ima samo nekoliko epizoda vezanih za glavnu radnju. Mada, one ostale su sjajne tako da ni to ne umanjuje uzitak :)

Dio37
15.6.2009, 19:43
To sto vecina epizoda nije direktno povezana sa glavnom radnjom ne znaci da im je jedina namena da budu zabavne, ima u njima dosta character developmenta. Pogledaj epizodu broj 23, Brain Scratch, posada Bebopa se tek tu po prvi put ponasa kao porodica.

Nash Knight
15.6.2009, 19:54
Bio sam na zadnjem danu Japanizma, tj samo na projekciji animea Ayakashi i moram reci da je anime odlican. Dobra horor prica, slozena, sporo se odmotava, ima vise nivoa i nije paljevinska ili decija kao vecina novijih animea. Jedino me iznerviralo to sto se publika sastojala uglavnom od neozbiljnih klinaca koji su se smejali na svaku glupost (lik u crtacu podrigne, ovi svi na patos) i pokvarili mi atmosferu. Inace preporucujem anime, pogotovo jer ima samo nekoliko epizioda (4 rekao bih)

Iris
16.6.2009, 0:26
Jedino me iznerviralo to sto se publika sastojala uglavnom od neozbiljnih klinaca koji su se smejali na svaku glupost...

Izgleda da je to bila odlika većine dešavanja na Japanizmu, nažalost... Na kendo radionici publika je umirala od smeha na zvuk kiai-a jednog od majstora, jer nemaju pojma šta je u pitanju. Koncert Gothike se skoro pretvorio u atmosferu koncerta nekog nesretnog boy-benda... Dug će biti put naših otaku-a dok ne postanu poznavaoci i poštovaoci svih različitosti japanske kulture.

Ketchua
16.6.2009, 0:34
Dug će biti put naših otaku-a dok ne postanu poznavaoci i poštovaoci svih različitosti japanske kulture.

E, nema vređanja...:D To što se ja šetam po ceo dan po kući u Pikachu kostimu ne znači da sam gori čovek od tebe. :kreza:

Nego, ja sam predosetio (di fors is strong vit dis van) da će biti tako. Zato i nisam izdvojio vreme. Ma šta će mi Japanizam kad imam vas.:)

tomas
16.6.2009, 0:39
ja vise ne znam sta da gledam i sve mi se pomesalo sta sam gledao a sta nisam...

hacker_aca
16.6.2009, 1:36
Samo ti odgledaj, dzabe ti spoilujemo :) Nego, film si trebao da gledas izmedju 22. i 23. epizode. Tako je valjda hronoloski. Jedino sto mi je smetalo u celoj seriji je sto ima samo nekoliko epizoda vezanih za glavnu radnju. Mada, one ostale su sjajne tako da ni to ne umanjuje uzitak :)

Ako sam ja skontao serija je napravljena 1998. a film 2001. tako da bih ja pre rekao da gleda prvo seriju pa onda film. ;)

Red Dragon, nemoj da tražiš spojlere, majku mu, zar nema ništa gore nego kada ti neko ispriča radnju filma, knjige, nečeg trećeg? Uskoro će ti kraj serije tako da nema potrebe da pitaš za to. :)

Nego, je l' neko gledao FLCL (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=277)? Serija ima samo 6 epizoda i ludački je dobra, sviđa mi se ovakva vrsta komedije. :D Prava psihodelija od serije, dok skapiraš šta se desilo ode epizoda. :D

Ketchua
16.6.2009, 1:39
Dobro si skontao, ali vremenski se film uklapa (nezvanično, a ja podržavam tu teoriju, iz razloga koje neću da navodim u strahu od spojlovanja) međ 22. i 23. epizodu. Ja sam ga odgledao tako, i mislim da je tako bolje (na žalost svih koji su seriju gledali '98.).

hacker_aca
16.6.2009, 2:12
To jeste, radnja se dešava između dve epizode (22. i 23. kako reče) ali je malo bzzvz gledati nešto ako nije po tom redu pravljeno. Nego, oket, svako ima svoje mišljenje i svako se drži svojega. Neka Crveni Zmaj uradi onako kako on misli da je najbolje. :)

Nash Knight
16.6.2009, 2:16
Nikako ne kapiram zasto se ljudima svidja FLCL, a pogotovo kako je to "smeshan". Ono je baljezgotina od crtaca koju ne razume ni autor koji mora da je bio na loshim esidima dok ju je pravio.
Voleo bi da cujem objasnjenje zasto vam se svidja, koje su to pozitivne stvari, i ni ne pokushavajte sa "bash je shashava" (prevod: nisam ni ja razumeo) i "to je metafora za seksualno sazrevanje" (ili najgora metafora na svetu ili tezak bullshit).

hacker_aca
16.6.2009, 2:26
Da turim u spojler pošto moram neke delove iz priče da navedem kao primer.

Devojka (koja je nekakav vanzemaljac, je l') sa vespicom udara bas gitarom klinca koji ima nekih 12 - 13 godina (ne znam tačno) i tome klincu kasnije iz glave iskoče dva robota koji se bore i ovaj jedan robot proguta klinca i ispali nekakvu usijanu kuglu koja uništava sve živo.

Pravljenje grimasa koje se crtaju na meni simpatičan način (npr. kada lik izbulji oči pa oči prekriju skoro čitavu glavu ili slično).

Nešto ovako otprilike. Jbg, tebi je anime "baljezgotina" dok je meni super. Meni će neki anime biti bzzvz dok će tebi biti super. ;)

Viper
16.6.2009, 2:31
Uh, ja sam FLCL gledao tri puta za redom, prvo engleski dub pa engleski sub sa originalnim audiom dva puta, u najtežim trenutcima u životu. Legao je dobro, tako se meni odvijaju misli u glavi, sve sam skonto a ništa ne mogu da ti objasnim. Neš, legendo, ukusi su različiti.

G@Rtn3R
16.6.2009, 10:32
A jel ima vise epizoda tog FLCL, ja znam da...
... ona riba na kraju odlazi
... ali nadjoh samo 4-5 epizoda pa pitam (da nisam mozda preskocio nesto u sredini...)

Edit: eto ja tek sad procitah onaj gore post u kojem se kaze da ima 6 epizoda :)
Nego sta znaci to FLCL inace?

Iris
16.6.2009, 11:26
Koliko se sećam - ništa! Furi Kuri je igra reči, na engleski se prevodi kao Fooly Cooly što takođe ništa ne znači. Naziv serijala je kao i sam anime: šašav :)

G@Rtn3R
16.6.2009, 11:33
Koliko se sećam - ništa! Furi Kuri je igra reči, na engleski se prevodi kao Fooly Cooly što takođe ništa ne znači. Naziv serijala je kao i sam anime: šašav :)
Ma daj... a ja lupao glavu oko toga :D
Cini mi se da je...
..u jednoj epizodi (prva ili druga) bilo polemike oko toga, i to je onaj dio gdje su svi likovi glumili u manga stilu, onaj starac bese nesto objasnjavao pa mi se ucinilo da nisam pohvatao sve :D

Nego jel' gledao ko Darker Than Black?
Naleteh neki dan na njega pa sam poceo skidat...

hacker_aca
16.6.2009, 12:36
Ma daj... a ja lupao glavu oko toga :D
Cini mi se da je...
..u jednoj epizodi (prva ili druga) bilo polemike oko toga, i to je onaj dio gdje su svi likovi glumili u manga stilu, onaj starac bese nesto objasnjavao pa mi se ucinilo da nisam pohvatao sve :D

Evo, sada gledam taj deo tri puta i dalje ne kapiram. :) Deda prevrće rukama ali pominje i neki "Naotin Gundam Hammer"

Nego, može biti i da je ovako kako Iris kaže. :)

Ketchua
17.6.2009, 4:06
Uh... Upravo sam završio Ghost Hound, i, moram da priznam, predobar je. Ako uzmemo Wolf's Rain kao etalon za emotivnost, GH mu je sušta suprotnost, do određenog dela. U biti je parapsihološki SF triler, kasnije sa primesama drame. Naporan je do zla boga, ali i zahvalan (k'o Sonny Rollins). Tokom celog serijala postoji takva tenzija da ćete se preznojavati posle svake epizode.:kreza: Za prvih 13/22 epizoda stvarno treba biti in the mood za gledanje.

Priča je jako dobra, paranormalne pojave, out of body experience, tripovi na esidima (:D), itd. Jako dobar odnos zaplet-rasplet, mada mislim da je kraj možda maaalo zbrzan. Crtež je zanimljiv, likovi su odlično urađeni, i iako dobar deo serije provode ćuteći, znate šta im je na umu. Glavni adut GH-a je vanserijski dobar dizajn zvuka. Ja ovako nešto nikad nisam čuo. Toliko se vidi da su igrali na kartu zvuka kao glavnog čulnog iskustva da je to neviđeno.

Ovo nije preporuka, ovo je za "pod obavezno"! :)

P.S.: Preporučujem gledanje sa slušalicama...

pharaon.92.bc
19.6.2009, 12:39
Evo da na ovoj temi okacim moj Anime rad iz likovnog na koji sam dobio cistu 5-icu.Rad je radjen na drvenoj ploci,temperama i belancima kako bi se boja bolje primila za povrsinu.Ja sam ga licno crtao i bojio bez icije pomoci.Zbog ovog belanceta se boje malo presijavaju,ali mislim da rad izgleda savrseno:

http://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/19/pharaon92bc/t_Mojradm_b555273.jpg (http://www.sk.rs/forum/%5BURL=http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/19/pharaon92bc/f_Mojradm_b555273.jpg&srv=img36%5D%5BIMG%5Dhttp://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/19/pharaon92bc/t_Mojradm_b555273.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

Ketchua
19.6.2009, 13:56
Kurejmor!:D

Eve me na petoj epizodi Samurai Champoo-a, i Šinićiro ponovo briljira.:)

Surfujući u potrazi za dodatnim informacijama/filmografijom pomenutog, dođoh do šokantnog otkrića:

On July 22, 2008, IF Magazine published an article on its website regarding a rumor of a live-action Cowboy Bebop movie in development by 20th Century Fox. Producer Erwin Stoff said that the film's development was in the early stages, and that they had "just signed it". Keanu Reeves has been confirmed as playing the role of Spike Spiegel. Variety confirmed on January 15, 2009, that the production company Sunrise will be "closely involved with the development of the English language project." The site also confirmed Kenji Uchida, Shinichiro Watanabe, and series writer Keiko Nobumoto as associate producers, series producer Masahiko Minami as a production consultant, and Peter Craig as screenwriter. It is currently slated for release in 2011.
Izvor: šugava wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Bebop#Live-action_movie)

Zašto? Zbog čega? Glupi Kijanu Rivs? Ne mogu da verujem... Biće urnebesno.:D

Red Dragon
19.6.2009, 16:24
E da, zavrsih i tu poslednju epizodu CB (sta me svi napadoste za spoiler kad sam pogodio kraj:D) - i odusevljen sam. Fenomenalna serija, pravi AAA naslov. Prvi put da je eng dub bolji od jap dub (jeste Ketchua, bolji je, pa ti crkni od zavisti :kreza:). Definitivno treba i film da odgledam u skorije vreme.
Voleo bih i da izadje igrana verzija serije...

Surfujući u potrazi za dodatnim informacijama/filmografijom pomenutog, dođoh do šokantnog otkrića:
Izvor: šugava wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Bebop#Live-action_movie)
E, da si gledao na engleskom mozda bi ti i bio jasan izbor. Ako si u prilici cuj kako Spike prica na engleskom. Onaj promukao, umoran glas, tu bi ga Rivs i mozda dobro skinuo. A za ostatak glume...ako ne bude nosio istu onakvu frizuru kao u seriji, ja ovo ne priznajem.:kreza:
Evo da na ovoj temi okacim moj Anime rad iz likovnog na koji sam dobio cistu 5-icu

Odlicno je, i jeste za peticu.
Paaa....delimicno je igra reci, ali mnogi tvrde da ima vise znacenja (da, i takvih).:D:dzavo:
Inace, serija je ok, ali na mene nije ostavila neki preterano dobar utisak. Ovo je tip serije koji mozes da volis ili mrzis. Ja ga, ipak, ne bih mogao gledati ponovo.

Elem, da li je neko gledao "Karas". Ima dva dela, ali kazu da su borbe fenomenalne i da je pravi seinen naslov?
A "Samurai 7"?

Dio37
19.6.2009, 17:31

Idioti.

Nego, sta sam ono hteo... a da. Pusti Vikipediju, evo odlicnog sajta (http://www.jazzmess.com/) o Bebopu. :)

Ketchua
19.6.2009, 17:46
Red: Evo ti ga Kijanu (http://www.youtube.com/watch?v=zs8pPfrttFw), najedi se...:D Za 20 godina karijere, nije uznapredovao ni trunku.

Slušaj, ovu opasku za dub ćemo pripisati razlici u mišljenjima, ali ako kažeš za K. Rivsa da je bilo šta sem očajan glumac, gubiš sav kredibilitet u mojim očima.:D:kreza:

Nash Knight
19.6.2009, 19:04
Sto, bio je odlican u Bill&Ted-u :kreza:

Ketchua
19.6.2009, 19:12
U B&T nije glumio, nego je radio ono što inače i radi (ponaš'o se k'o retard), pa mu je zato legla uloga...:D

BTW, nabavih Samurai Champloo OST. Ima četiri CD-a. :eek:
Sviđa mi se kako Šinićiro od svojih anima pravi papazjaniju (u pozitivnom smislu). Neću da uzimam SC u usta, pošto ga nisam završio, ali CB je noir/western/space opera, sa acid jazz soundtrackom. Zvuči nespojivo.:D

Iris
19.6.2009, 21:52
Evo da na ovoj temi okacim moj Anime rad iz likovnog na koji sam dobio cistu 5-icu.Rad je radjen na drvenoj ploci,temperama i belancima kako bi se boja bolje primila za povrsinu.Ja sam ga licno crtao i bojio bez icije pomoci.Zbog ovog belanceta se boje malo presijavaju,ali mislim da rad izgleda savrseno:

http://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/19/pharaon92bc/t_Mojradm_b555273.jpg (http://www.sk.rs/forum/%5BURL=http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/19/pharaon92bc/f_Mojradm_b555273.jpg&srv=img36%5D%5BIMG%5Dhttp://img36.picoodle.com/img/img36/2/6/19/pharaon92bc/t_Mojradm_b555273.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

Lepo! :aplauz:

Smeta mi samo desna ruka u prvom planu, nešto mi fali, da li veličina i/ili perspektiva, ali ostalo je sasvim lepo... podeli sa nama ako još nešto anime-related budeš slikao!

GIGAFAN
21.6.2009, 3:39
Za sve one koji su se interesovali, za one koji su hteli, a nisu mogli, i za sve one koji su bili http://www.upoznavanje.net/forum/images/smiles/icon_smile.gif

OVDE http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,4701.0.html mozete naci fotografije sa festivala http://www.upoznavanje.net/forum/images/smiles/icon_smile.gif

Uzivajte ^_^ http://www.upoznavanje.net/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif

hacker_aca
22.6.2009, 11:39
Odgledah Paranoia Agent (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=3169)... Pa, i nije neki specijalni naslov. Crtež meni lično nije po ukusu (sasvim je ok kvaliteta), priča je zanimljiva i ima dobru pouku. Uvodne i završne špice su mi tako smorne da sam ih sa zadovoljstvom preskakao. :D Kao što u opisu serije na ANN piše, nije reč samo o nekom klincu koji ide okolo i bije ljude zlatnom bejzbol palicom. :)

Neka moja skromna ocena: 7.9, može da se odgleda. :)

Nash Knight
22.6.2009, 17:51
Meni je Paranoi Agent jedan od najboljih i najdubljih animea koje sam gledao. Crtez nije nesto ali ni nije akcenat na njemu nego na prici.
Zavrsna spica ti je smor? Onaj dream confessions? Meni je ono nesto najjazivije sto sam video u zivotu. Kad onaj deda prica "gluposti" za koje se ispostavi da uopste nisu gluposti.. Pa onaj krug mrtvih ljudi oko lutkice koji se povecava sa svakom epizodom.. :shrudders:

hacker_aca
22.6.2009, 23:47
Ne, deda koji proriče šta će se desiti u sledećoj epizodi je dobar, čak više nego dobar ali mi nije zanimljivo nešto kada glavni likovi leže oko lutkice. Hoćeš da kažeš da su mrtvi? Meni su više izgledali kao da spavaju. :) Inače, nisam primetio da raste broj ljudi koji leže pored lutkice, odgledao sam samo završnu špicu za prvu epizodu i onda sam taj deo stalno preskakao. :)

StrelokMonomax
24.6.2009, 19:53
Dli je samurai 7 vredan gledanja u steku mi je ostao i crono crusade ,BBB i Hururugi Suzumija(neznam da spelujem japanska imena)....Ako nije problem da mi neko preporuci neku od ovih da netrosim vreme gledajuci po jednu dve ep....Unapred hvala

Marshall George
24.6.2009, 23:19
Elem, da li je neko gledao "Karas". Ima dva dela, ali kazu da su borbe fenomenalne i da je pravi seinen naslov?
A "Samurai 7"?

Karas je obavezno za pogledati i ima 6 epizoda i 2 dugometražna filma: Karas - The Prophecy i The Revelation...:)

Što se tiče Samurai 7 ako ti se sviđa tematika samuraja i Kurosavin film 7 Samuraja pogledaj nećeš se pokajati..;)

Iris
24.6.2009, 23:32
Karas je obavezno za pogledati...

Slažem se. Pripada henshin (http://en.wikipedia.org/wiki/Henshin) (superheroj) žanru koji nismo preterano imali prilike da pominjemo ovde, pa eto prilike...

Samo da ispravim Žorža, Karas je kompletan OAV od 6 epizoda, a kasnije su producenti smislili da prve tri epizode spoje u dugometražni film Karas: The Prophecy, a sledeće tri epizode u Karas: The Revelation. Čisto da ne mislite da su u pitanju posebni filmovi.

Muziku za ovaj sjajan anime, jedan od najkvalitetnijih u poslednje vreme (bar kada je u pitanju kvalitetna kombinacija 2D i 3D stila) je komponovao Yoshihiro Ike (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/people.php?id=477).

Ketchua
26.6.2009, 17:03
Završih Samurai Champloo. Ista struktura kao Kaubōi Bibappu, odlični likovi, dobra, poučna pričica. Fenomenalan OST, jednostavan a efektan. Šinićiro rulz!:D

Uzgred, pogledao sam na TV-u još jednu epizodu Bleacha, i odlučio da neću da ga gledam. Dijalozi su toliko glupi da je to strašno. Slikovnica koja sve mora da objasni po 15 puta.
http://i529.photobucket.com/albums/dd336/fr_slingsandarrows/th_captain_obvious_rock_gift.jpg (http://media.photobucket.com/image/captain obvious rock/fr_slingsandarrows/captain_obvious_rock_gift.jpg?o=1)

Red Dragon
27.6.2009, 20:57
Završih Samurai Champloo. Ista struktura kao Kaubōi Bibappu, odlični likovi, dobra, poučna pričica. Fenomenalan OST, jednostavan a efektan. Šinićiro rulz!:D
http://i529.photobucket.com/albums/dd336/fr_slingsandarrows/th_captain_obvious_rock_gift.jpg (http://media.photobucket.com/image/captain obvious rock/fr_slingsandarrows/captain_obvious_rock_gift.jpg?o=1)
:D

Odgledao sam Karas (http://en.wikipedia.org/wiki/Karas_(anime)) (i Prophecy i Revelation) - sta reci, jedan od naslova koje vredi imati u kolekciji. Retkost je videti superhero zanr ovde (aka henshin). Animacija je, naravno, remek-delo (odlican spoj 2D i 3D), borbe su sjajno uradjene, a i Karas je interesantna vrsta superheroja. Soundtrack je isto tako na visokom nivou. Naslov koji treba odgledati pod obavezno. Prica je losije uradjena (u stvari lose objasnjena), uopste nisu spominjani ostali Karasi (a u jednom trenutku je prikazana slika njih 5-6). A i ocekivao sam da ce ovo vise biti horor naslov. I kamera se u nekim scenama (pogotovo akcionim) ponasala trapavo. Cini mi se da je ova serija mogla da ima bar 50 epizoda, a ne samo sest (odnosno, dve OVA-e). No, ovo su sve sitne zamerke koje ne uticu (mnogo) na sam film. Preporuka.:)

Ketchua
28.6.2009, 18:52
Odgledao sam Papriku (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6142). Lep fimić, pomalo nadrealističan, pomalo parapsihološki, sve u svemu lep. Glavni ženski lik me nije baš kupio, ali jedan od glavnih muških je najbolje odrađen stereotip detektiva pod stresom ikada.:) Crtež je interesantan, muzika je gadna.:D

Preporuka.

hacker_aca
28.6.2009, 20:28
mWv6PQdtFX8

I meni se muzika sviđa. :D

Dio37
1.7.2009, 15:02
Dovrsio sam Wolf's Rain konacno. Prilicno dobar anime, mislim, ipak sam ga odgledao do kraja, a to nesto govori. :) Imam neke zamerke na neujednacen tok radnje (morao sam da se nateram da odgledam pojedine epizode, a fillere sam potpuno preskocio - hvala Ketchua :D) i slabo razumljiv kraj, barem bez objasnjenja na netu.

U svakom slucaju, Bebop je bolji.

Ketchua
1.7.2009, 15:48
Ako ti je kraj slabo razumljiv, to znači da si gledao WR na kompu, a u isto vreme na TV-u program za odrasle.:D Nemam pojma, ja sam ga skontao bez frke, i ne bih rekao da treba biti brain surgeon da bi shvatio, samo treba malo više pažnje. Doduše, ja sam upijao WR kao sunđer, nijedna reč, nijedan detalj, ništa mi nije promaklo.:D

Eh da, za tebe je onda prava stvar Samurai Champloo, od režisera Bebopa.;) Mene je Bebop oduševio, ali mi je Champloo ipak bio bolji.

Dio37
2.7.2009, 17:17
Odgledao sam Porco Rosso (http://www.imdb.com/title/tt0104652/), sada su mi ostala jos dva Miyazakijeva filma koje nisam video. Jos sam pod utiskom, ali meni je ovo u pet najboljih animiranih filmova. Likovi su odradjeni za sve pare, do te mere da nisam mogao da se nateram da navijam za "negativca" (kao sto inace radim) jer je glavni junak toliko dopadljiv. Soundtrack je odlican, kao i dijalozi, radnja (mislim... leteci pirati :D), humor je iznenadjujuce dobar, dok je crtez prica za sebe. Ovaj film me je podsetio zasto cu uvek vise Ghibli od Pixara, jednostavno obozavam rucno crtane animirane filmove. :cool:

Moracu da dam jos jednu sansu Sky Gunneru (http://www.youtube.com/watch?v=fdVDT8rzPOg), sad sam u pravom raspolozenju.

Nash Knight
2.7.2009, 21:21
E a koje jos nisi odgledao?

Dio37
2.7.2009, 21:29
Kiki's Delivery Service (http://www.imdb.com/title/tt0097814/) i Ponyo (http://www.imdb.com/title/tt0876563/), zasto?

Nash Knight
3.7.2009, 3:54
Onako, interesovalo me. Kiki je ok, nista narucito. A za ovaj drugi sad prvi put cujem. To the torrentmobile, Batman!

Dio37
3.7.2009, 18:48
Krenuo sam da gledam Outlaw Star (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=423), svidela mi se prva epizoda, nastavljam. :) Osnovna ideja je ista kao i u Bebopu, lovci na ucene u svemiru. 26 epizoda.

Ichigo222
4.7.2009, 1:03
Nabavih ovaj anime i suze mi naviru.
http://www.youtube.com/watch?v=VWvJq9VQ244
http://www.youtube.com/watch?v=xaHA2Hm8srU

najdrazi anime mojih klinackih dana :love:

Saint Seiya !!!!!!!!!!!!!!

Nash Knight
4.7.2009, 11:07
Jao ne mogu da verujem!!! Imao sam kao bas mali, tj. imam i dalje album sa slicicama Saint Seiya, ali je na shpanskom, i ubio sam se trazeci koji je to anime!!! Hvala puno!!!

steve89
4.7.2009, 11:59
Konačno pročitah sve Bleach čeptere do sad...

...bolji je Naruto ipak. :p

Iris
4.7.2009, 15:17
Slepima ni fenjer ne pomaže ;)

Elem, od novih (prolećnih) anime serijala mogu da preporučim jedino Fantoma (Requiem for Phantom (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10541)), bar onima koji vole akciju i top-secret-assassin muljanje...

Takođe, neko mi je skrenuo pažnju na film The Girl Who Leapt Through Time (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6733), ideja deluje interesantno a ni crtež nije naporan za oči. Plus je film dobio nagradu Udruženja za promociju japanske animacije... so there :)

steve89
4.7.2009, 15:21
Slepima ni fenjer ne pomaže ;)

Elem, od novih anime serijala mogu da preporučim jedino Fantoma (Requiem for Phantom (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=10541)), bar onima koji vole akciju i top-secret-assassin muljanje...

Takođe, neko mi je skrenuo pažnju na film The Girl Who Leapt Through Time (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6733), ideja deluje interesantno a ni crtež ne pada teško na oči, plus je dobio nagradu Udruženja za promociju japanske animacije... so there :)

Da stvarno, ne znam kako više da ti pomognem... :mad:

Zzm se, mislim ono dobar je Bleach, mada me malo nervira to što Ichigo nenormalno brzo napreduje i posle 2, 3 dana postaje perverznjak nenormalni... a inače je predobra manga... :D

A da, znaju da smore i oni glupavi razgovori u školi i između nebitnih likova...

edit:

A da, šta sad da krenem da čitam? Preporuke? :)

Ja sam u obzir uzeo Gantz, One Piece, FMA... Još nešto? :)

Iris
4.7.2009, 15:27
A da, šta sad da krenem da čitam? Preporuke? :)

Ja sam u obzir uzeo Gantz, One Piece, FMA... Još nešto? :)

Until Death Do Us Part (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=4111)

Crtež je fantastičan, ideja nije sveža ali je dobro osmišljena i predstavljena...

Mr.Eco
7.7.2009, 23:25
nisam neki ljubitelj ecchi animea al Chobits mi je bas nekako legao preporuka da se pogleda :D

Iris
7.7.2009, 23:47
Nije Chobits ecchi, više seinen sa malo smut-a. Anime nije toliko dobar kao manga, posebno zato što su crtež originalno radile CLAMP, i zato što je više u fazonu fanservisa (otud ecchi), dok se originalni strip više bavi filozofskim pitanjima u duhu Asimova.

Kao i uvek, original (manga) je bolja od adaptacije :)

Ketchua
8.7.2009, 3:40
Upravo sam završio Death Note. Ovo je prosek, onaj najužasniji, donji. Trudim se da se klonim anime serija sa 30+ epizoda, jer je to preduslov da ispadnu ovakve. Ali, to nije jedini razlog zašto je Desu Noto ispao naopak...

Došao sam do zaključka da delo sa premisom mastermind-a ne može da bude dobro. Jednostavno, tema je previše nezahvalna. Posle prve epizode sam već znao kako će se završiti serija. Da stvar bude grđa, umesto da Rajto bude uhvaćen od strane gotivnog Ero-a, oni su ubacili onu dvojicu retarada (Near i Mello), koji izgledaju kao da su izašli iz Bleacha. Negde oko 17. epizode se sve razvodnjava i španjolizuje, pa umesto ozbiljnog ostvarenja, ovo počinje da liči na užasni Prison Break. A počelo je tako dobro...

Šteta, stvarno...

steve89
8.7.2009, 9:23
Ja ne znam šta si ti gledao... :D

Mr.Eco
8.7.2009, 15:24
Death Note je predobar jedan od najboljih kojih sam gledao :D
trenutno gledam Last Exile i deluje mi za sada ok videcemo kasnije...

<Rio_da>
8.7.2009, 21:39
Upravo sam završio Death Note. Ovo je prosek, onaj najužasniji, donji. Trudim se da se klonim anime serija sa 30+ epizoda, jer je to preduslov da ispadnu ovakve. Ali, to nije jedini razlog zašto je Desu Noto ispao naopak...

Došao sam do zaključka da delo sa premisom mastermind-a ne može da bude dobro. Jednostavno, tema je previše nezahvalna. Posle prve epizode sam već znao kako će se završiti serija. Da stvar bude grđa, umesto da Rajto bude uhvaćen od strane gotivnog Ero-a, oni su ubacili onu dvojicu retarada (Near i Mello), koji izgledaju kao da su izašli iz Bleacha. Negde oko 17. epizode se sve razvodnjava i španjolizuje, pa umesto ozbiljnog ostvarenja, ovo počinje da liči na užasni Prison Break. A počelo je tako dobro...

Šteta, stvarno...

Ne slazem se da je Death Note prosek, ali se slazem da je spanjolizacija upropastila odlicnu atmosferu koja je postojala od samog pocetka...

Iris
8.7.2009, 23:49
Eto nama Daria, posle manje pauze :ciao:

Death Note je (ponoviću i početi da se osećam kao papagaj), još jedan serijal koji treba čitati u originalu, ne gledati! Adaptacije jednostavno nisu toliko dobre. Verujte milionima Japanaca (njih 20 miliona, zapravo), koji su kupili original manga-u ;)

zdravkelja
8.7.2009, 23:51
Od kad sam se poslednji put javio odgledao sam:

Hellsing - Dobra je serija, ali moram da priznam da sam ocekivao vise. Da nije onako kratka, verovatno bi mi i dosadila. 7/10

Samurai Champloo - Uz Death Note mi je najbolji anime koji sam do sada gledao. Bas je sve cool odradjeno, crtez je sjajan, super borbe... 10/10 :)

Odgledao sam i Avatara, mada i nije pravi anime. Odavno nisam gledao nesto tako dobro. Muzika mi je genijalna... 10/10 takodje :)

Srlandand
9.7.2009, 16:23
Poceo sam da gledam Bleach. Sta da kazem, nisam tvrodkorni anme fan k'o vi, vec sam vise volim iskormercijalizovau zabavu kad nemam sta da radim... :D

Dio37
10.7.2009, 18:36
Batman: Gotham Knight (http://www.imdb.com/title/tt1117563/) je vredan gledanja ako volite Batmana. Ako to nije slucaj, nemojte se truditi, ovo je napravljeno da bi se izvukla lova od fanova dok je Dark Knight bio aktuelan.

Nego...

http://i577.photobucket.com/albums/ss220/Shaper37/Internet/th_2rdepox.jpg (http://s577.photobucket.com/albums/ss220/Shaper37/Internet/?action=view&current=2rdepox.jpg)

Nash Knight
10.7.2009, 20:06
Meni je Gotham Knight perfektan, u rangu sa Animatrixom, mozda tek za nijansu losiji

Ketchua
11.7.2009, 2:37
Odgledah malopre Apurušido (Appleseed), i zadovoljan sam. Sci-Fi akciona drama, sa na vr' noža filozofije. Onako, opuštajuće za mozak, mada su me malko nervirale poneke dramski prenaglašene scene (O, Romeo, zašto si Romeo?):D. Crtež (ako može tako da se nazove) je istripovan, ali ne i ružan.

Osrednje jedno ostvarenjce, po Masamuneovom papirnatom delu. Odlično dok se čeka da stigne nešto pametno.:)

Nash Knight
11.7.2009, 18:29
akođe, neko mi je skrenuo pažnju na film The Girl Who Leapt Through Time (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6733), ideja deluje interesantno a ni crtež nije naporan za oči. Plus je film dobio nagradu Udruženja za promociju japanske animacije... so there :)

Malopre odgledah, odlican je, mada su malo zakomplikovali radnju na kraju. Kao anime je radjen po nekoj knjizi koja je relativno popularna u Japanu, i lakse se kapira kad se procita ta knjiga.

Iris
11.7.2009, 19:51
lakse se kapira kad se procita ta knjiga.

... kao i svaka druga anime adaptacija ;)

Osim, možda, Howl's Moving Castle - knjiga mi je bila beskrajno dosadna, dok je film uspeo da izvuče suštinu bez previše petljanja sa side-plotovima i beskorisnim karakterima, i upakuje je u fantastičan paketić.

Ketchua
12.7.2009, 0:47
Apurušido po drugi put međ Srbima: Ex Machina. Opet vodnjikava pričica, crtež malko picnut, sređeni odnosi međ likovima. Ove (Appleseed) filmovi bih najlakše opisao kao "Amerikanizovani anime" ili "Švarcenegerizovani anime".:D

Što više vremena prolazi, to sam bliži da ovo preporučim samo mazohistima.:kreza:

steve89
12.7.2009, 11:39
http://www.ultratv.rs/crtani-filmovi/death-note.html

:)

Eo ti Ketchua gledaj opet... :p

Ketchua
12.7.2009, 12:23
Ovo je super, kao vest... Sa Bleach/Naruto kombinacije se napredovalo na Desu Noto, ovim tempom će za par godina puštati i nešto pošteno.:a_bleh: