PDA

Prikaži potpunu verziju : Google Bot missing in action

ACHTUNG
25.6.2007, 0:32
U cemu je stos? Google Bot je skoro non-stop je na forumu, samo ziguje, ali je forum totalno nestao sa lise google pogodataka. Kotirao se medju prvih 6, a sada ga nigde nema. Ponovo sam prijavio adresu, ovoga puta i na yahoo pretrazivacu.
Zna li neko zasto se ovo desava i kako ovo da sprecim?

Hvala na pomoci malom poniznom Volksdeutscheru. :kreza:

holodoc
25.6.2007, 0:47
Dragi mali ponizni Volksdeutscheru,

nije tačno da je tvoj forum (a kad smo već kod toga i sajt vezan za domen drugisvetskirat.org) nestao sa prve strane Google hitova. Ne znam koju logiku si koristio za izbor ključnih reči ali ako uneseš "Drugi svetski rat forum" u pretraživaču dobićeš link ka tvom forumu na četvrtoj poziciji ;)

Puno pozdrava,
tvoj komšija ;)

ACHTUNG
25.6.2007, 0:59
Pre se odazivao i na "Drugi svetski rat" i bio na petom mestu. Have I just been erased?

Od cega uopste zavisi to mesto? Broja poseta ili matorosti sajta?

Mali ponizni Volksdeutscher :n_klanja:

holodoc
25.6.2007, 1:45
Baci pogled recimo na ovaj (http://www.webworkshop.net/pagerank.html) link gde imaš objašnjenja za par stvari koje mogu da utiču na tzv. PageRank koji ima uticaj na to gde ti se nalazi stranica na listi. A ono... I nije baš da si izabrao naziv za forum koji mu obezbeđuje da bude na prvom mestu. Hoću da kažem da "Drugi svetski rat" i nije baš nešto što je toliko jedinstveno za pretragu. Jednostavno najverovatnije se desilo da su svi ti sajtovi koji su pretekli tvoj forum pri najnovijem skeniranju Google bota dali mnogo bolje argumente da budu bliži vrhu nego tvoj forum :)

Evo ti recimo primer jedne stvari koja ne valja :)
<meta name="description" content="Drugi Svetski Rat - početna" />
<meta name="keywords" content="PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum" />Description je manje više okej mada baš i ne nešto preterano sjajan :)
Ali keywords tag je katastrofalan! Nemate nijednu jedinu vrednost koja vas povezuje sa tematikom Drugog svetskog rata :( Čak štaviše ovde imate i još gori slučaj od onoga da nemate keyworde :) To je klasična identifikacija SMF foruma koju ima bar još par stotina hiljada stranica na netu. I očekujete da vas Google reklamira :)

ACHTUNG
25.6.2007, 23:25
Sredio sam stvar. Mozda sam maaaaaalo preterao, ali mi masinci uvek koristimo veliki stepen sigurnosti kada se nesto testira prvi put.

Vodio sam se prema statistici kako su useri dosli do mog foruma preko googla i googlove pomoci pri izboru keyworda. Koliko obicno prodje do novog skeniranja, dve nedelje, vise?