Prikai potpunu verziju : Vae iskustvo sa SBB-om
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
Ja sad kod mene pogledao ( imam eon box - eon full) i kod motanja vidim sliku.
Inace placam 3800
Ja sad kod mene pogledao ( imam eon box - eon full) i kod motanja vidim sliku.
Inace placam 3800
Mislim vidim i ja kad motam i stanem
ne kad stanes nego dok se premotava da li vidis sliku?
ne kad stanes nego dok se premotava da li vidis sliku?
Ne vidim tad
Malik Tintilinic
3.10.2020, 21:22
Moze li da se preko My DVR gleda sadrzaj sa eksternog harda, prikljucenog na USB ulaz od D3, skinut sa neta ili samo sadrzaj snimljen sa TV?
Moze li da se preko My DVR gleda sadrzaj sa eksternog harda, prikljucenog na USB ulaz od D3, skinut sa neta ili samo sadrzaj snimljen sa TV?
Samo snimljen sa d3a
Pinstripe
18.10.2020, 13:23
Pozdrav. Ima li neko preporuku za dobrog provajdera na Karaburmi/Vinjičkoj banji?
SBB mi je nakon 10ak godina korićenja njihovih usluga postao očajan i nesnosan.
Juče mi je, na wifi mrei D/U bio oko 1,5mbs. Pride je, na svakih 10ak minuta gubio mreu.
O onoj njihovoj basnoslovnoj gigabitnoj mrei preko UTP kabla imam za reći samo da mi download oko 75mbs a upload oko 35mbs, a preko wifi D/35mbs a U/20ak mbs.
Ako ovo nije razlog da raskinem ugovor i to bez plaćanja penala, ne znam ta bi drugo moglo biti.
orange47
18.10.2020, 19:14
ne mozes se zaliti na wifi ni kod jednog provajdera, jer je previse zagusen (sem mozda wifi provajdera).
kupi neki bolji AP, nekoliko njih, povezi ih kablom i dobro rasporedi.
Pinstripe
19.10.2020, 5:28
Pa okej za WiFi ne mogu ali opet ni preko UTP nemam neki protok (oko 80mbs) a i latencija mi nikada kod njih nije bila ovolika, pre par godina od 3 do 5ms a sada je 10-15ms, ne pada ispod toga.
Jo kada uključim WiFi kameru to je toliko zaguenje signala da nije mi jasno zbog čega kada sam bitrate spustio na nekih 1,5mbs.
Sent from my C5 using Tapatalk
orange47
19.10.2020, 12:01
ja bih bio zadovoljan sa 80MBps ako ti je paket 100MBps, ali ti se zali. mozda moze ratel da ti pomogne.
sto se tice latencije, verovatno je zbog CGNAT-a. mislim da to utice.
jesi zvao SBB? koliki su ti nivoi signala i signal/sum na modemu?
Pinstripe
21.10.2020, 6:23
Ja imam onaj srednji EON paket (mislim da je to full) i tamo pie da sam u kategoriji gigabitne mree.
Da, zvao sam njihovu podrku i onaj momak sa druge strane linije se čudio kada sam mu rekao za brzine a i sam je daljinskim putem utvrdio da imam dosta uma i da je internet očaj.
Takođe mi je uz dubok uzdah potvrdio, na moju konstataciju, da otkako su počeli da uvode optiku i 5g mreu da im se sve vie ljudi ale kao i da im je opao kvalitet.
Ne treba meni bog zna kolika brzina interneta, bitnije mi je da je signal stabilan a ne da mi enormno varira i malo po malo se gubi.
Sent from my C5 using Tapatalk
orange47
21.10.2020, 12:41
mozes da se ulogujes na modem/ruter, obicno je adresa 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 ili 192.168.100.1 (modem). tamo vidis nivoe i uporedis sa ovim: https://www.speedguide.net/faq/what-cable-modem-signal-levels-are-considered-good-78
(otprilike)
ja bih pokusao da sredim malo situaciju u stanu. obrises malo prasinu sa konektora, zavrnes ih bolje. ili probas sa novim spliterom (ako ne mozes da cekas njihove tehnicare). proveri ventilaciju modema.
vidi kablove, ne bi trebalo da su previse savijeni, itd...
Pinstripe
21.10.2020, 15:57
Edit: Evo danas sam stigao preko kabla da proverim nivoe i nije dobro.
orange47
23.10.2020, 17:10
a sto? mislim da su to sasvim dobri nivoi ako se ne menjaju. mozes eventualno da probas tap umesto splitera, ali onda ce ti TV dobiti losiji signal a mozda i ne pomogne uopste.
u stvari mozda bi trebalo malo da oslabis signal, da bi upstream bio preko 42, kako se savetuje. to bi moglo da pomogne, ali bitno je da ga oslabis sto dalje od modema.
probaj sa tap-om umesto splitera ali na prolaz stavi tv, tako da oslabi ka modemu.
Da li ima neko problem sa EON box uredjajem u smislu da WIFI ne radi kako treba i da gubi signal relativno cesto? Da ne kazem konstantno.
Preko LAN-a radi net bez problema i nemam tih problema samo na WIFI.
Na svim WIFI uredjajima je tako. Bas sam juce kod brata bio i on ima bukvalno isti problem i to duze vreme.
Zvao ih da prijavi i kao onaj lik rece da wi fi podesavanja nisu kao kako treba i da ce da on sredi sad i trebalo bi da bude dobro. Normalno , nije nista pomoglo i pitanje je sta je menjao i da li je.
Pretpostavljam da je do EON box uredjaja tj modema. Nisam pre imao problem.
Promeni automatsko biranje wifi kanala i stavi neki rucno.
To je meni pomoglo.
Razlog je sto je cesto defaultni kanal zagadjen sa silnim drugim uredjajima u okolini, sto dovodi do smetnji.
Mozes li mi reci gde se to nalazi?
Da li je to ovo pod wireless > radio settings > control channel
Inace da javim samo (ako je to to) promenio sam i isto je.
Mada mozda je jos gore sad. Sad skoro i da ne radi :D
water wizard
31.10.2020, 22:36
menjaj kanale dok ne nađe neki čist, a moe i preko mobilnog da vidi koji kanali su u komiluku..
Ne hvatam wi fi od komsija. Samo ima UNIFI i to je to.
jedino pravo resenje za wifi je da kupis neki dobar AP/ruter, po mogucstvu vise njih i sa 5GHz. i dobro ih rasporedis i podesis.
Da li je neko skoro raskidao ugovor? Koliko je glatko sve proslo, s obzirom da mi istice ugovor sadasnji do avgusta naredne godine a presao bih na supernovu.
Laskaris
25.12.2020, 11:14
Da li je neko skoro raskidao ugovor? Koliko je glatko sve proslo, s obzirom da mi istice ugovor sadasnji do avgusta naredne godine a presao bih na supernovu.
Presli moji tast i tasta letos i moja sestra pre par meseci i nisu se ni osvrnuli. Doduse oni su presli kod Telekoma na optiku po isteku ugovora sa SBB-om. Ja sam kod Supernove na klasicnom kablu i ok je (bolje nego pre 2-3 zime svakako) ali moglo bi da bude i bolje. EPG zna da se zaglupi, DNS server provajdera zna dosta cesto da ispadne pa koristim DNS servere koji nisu provajderovi, to i nije neki problem. Doduse i nemam izbora, u zgradi nemamo SBB, Telekom, Orion itd. kao alternativu.. Korisnici za isti novac kod Telekoma imaju bolju opremu, vracanje programa a mi ne. Ako ti istice ugovor kod SBB-a ne mogu nista i tada tece glatko. Ako zelis da prekines ugovor to je skoro pa nemoguce bez penala. Kada je Telekom poceo da razvlaci optiku sa nizom cenom ljudi, da bi prekinuli ugovore sa SBB-om, su se zalili na promenu programske seme SBB-a i pisali su zahteve za raskid ugovora, niko im nikada nije ni odgovorio. Tek mali broj je uspeo tako da raskine ugovor i to verovatno na samom pocetku tog ogromnog talasa dok se neko u pravnoj sluzbi SBB-a nije dosetio da cita ugovore. Promena programske seme je pravo provajdera, to pise u svakom ugovoru.
S obzirom da drzava nikome osim Telekoma koji je resila da razvija ne dozvoljava da dalje siri opticku mrezu, SBB-u pa i Supernovi se ne pise bas dobro. Supernova je kanda u Telekomovom vlasnistvu ali SBB ima problem iako su oni to zeleli da prikazu drugacije. Sve vise korisnika odlazi zbog nize cene kod Telekoma a i perspektiva kod Telekoma je trenutno bolja. Bez sirenja optike SBB nema sta da trazi kao kablovski operater cak i na srednji rok. Ostao bi EON kao ono lepo u ponudi ali i njemu treba neki kabl.
Brat je kod SBB-a i zadovoljan je generalno ali i placa to vise od mene. Supernova je trenutno na "stand by" tj, hajde da kazemo, stabilna je ali nema nekih ulaganja u opremu i ponudu. To verovatno tek sledi. Ako ces da prelazis predji direktno kod Telekoma ako mozes. Za iste pare dobices trenutno vise nego kod Supernove. Do avgusta se mozda nesto i promeni.
orange47
25.12.2020, 18:44
Optika je precenjena, pogotovo ta IPTV varijanta gde si osudjen na njihov STB uredjaj ili neki OTT.
Mogu da se postignu sasvim dobre brzine, odziv i kvalitet na kvalitetnoj HFC mrezi.
Na osnovu cega tvrdis da drzava ne dozvoljava dalje sirenje opticke mreze svima sem Telekoma?
Pa blokiraju sve ostale (koje ne mogu da kontroliu) kako znaju i umeju, a pogotovo SBB da ne bi mogao da gleda N1 i Novu S.
orange47
25.12.2020, 20:51
Ako zivimo u bananaland-u onda 'oni' i ne odlucuju o bilo cemu, bar ne o bitnim stvarima.
Ako se pozivas na cenzuru, onda ne trazi da ti plate za sadrzaj.
Moze svako da gleda N1 i Novu S, ali pod SBB uslovima. A jedini uslov je izgleda da budes njihov korisnik (Total TV ili EON).
N1 je osnovan za vreme ove vlasti i to prvo u Beogradu, ako se dobro secam.
Dozvolili su im da kupe Ikom i time usrece korisnike.
Postojala je Srbija, Posta, Telekom, RTS, EPS i pre SNS/SBB/Sorosa/UnitedMedie, nadam se da ce postojati i posle. Vlast ce se lakse promeniti nego SBB, sem mozda ako NATO udje u ostatak zemlje.
Moze svako da gleda N1 i Novu S, ali pod SBB uslovima.
Da, da, čuo sam, pričao o tome vođa vie puta...
orange47
25.12.2020, 23:24
a ti ne mozes da ih gledas? skupo ti da placas TotalTV ili EON van mreze ili NetTV plus? zeleo bi da ga Telekom placa po ceni koju SBB (koji ne zeli da ih proda ) odredi? to bi se onda svodilo da to da svi Telekom korisnici placaju za tebe, jer SBB u ugovore stavlja takve uslove da svi placaju (da kanali moraju u osnovnu ponudu, ne u posebne pakete).
on da je vodja ne bi ziveli u banana drzavi. SBB bi prosao kao Targo da je tako kako ti verujes. a zasto ne pominje Sorosa i slicne, vec samo Djilasa i Solaka? ko zna kakve su sve kombinacije imali svi oni i kolko ih je sve SBB podmazivao.
SBB kod mene nema, N1 i Novu S imam. Na TotalTV planiram početkom godine da pređem jer je vlasnik kablovske koju imam prvo počeo da gasi ton na pomenutim kanalima u emisijama koje im ne odgovaraju, a najavio je i moguće ukidanje istih u potpunosti. Imam Telekom ADSL, ali i to planiram da ugasim čim prođe ugovor, jo razmiljam o alternativama kojih, na alost, nemam puno.
I o kakvom Sorosu, Đilasu i Solaku priča, leba ti?
Ja na vikendici imam telekom. Čekao sam njihove majstore rekordnih 18 dana. U gradu nije tako loe, kau mi komije da se čeka samo par dana kada nastane neki problem.
Ja dok se ne rei emitovanje N1 kanala a i Sport Klubova zbog fudbala ne bi nikad napustio SBB. To su kanali koje najčeće gledam i glavni adut SBB-a u odnosu na mene. Dodue ja sam u gradu i meni je i net i slika odlična tako da nemam problema kao to drugi ovde navode.
Laskaris
26.12.2020, 10:51
Pa blokiraju sve ostale (koje ne mogu da kontroliu) kako znaju i umeju, a pogotovo SBB da ne bi mogao da gleda N1 i Novu S.
Ma kome treba taj svakodnevni rant? Treba mi isto koliko i Pinkov provladin spin. Nista od toga ne gledam, da mi muti zdrav razum. Na televizijama uopste nema vise normalnih informacija. Nudjeno je da se reemituju ti kanali dzabe na Supernovi/Telekomu ali to vlasnici SBB nisu hteli jer zele zaostravanje situacije znajuci da je na duzi rok i buducnost kompanije u pitanju. Kampanja protiv Telekoma na N1/Nova je ogromna. Kablovskim operaterima koji nije Telekom se otezava (nije zabranjeno jer to je nemoguce) dalje sirenje opticke mreze to je fakat (ne uzima im se postojeca naravno) a Telekom se siri i ima nizu cenu. Broj ljudi koji je otisao od SBB-a je ogroman. Vlasnici SBB-a zele da to pitanje maksimalno ispolitizuju jer pozicjia kompanije pa i njen opstanak za par godina su u pitanju.
Da, optika bi mogla biti precenjena danas, ali za par godina optika ce biti ogromna prednost tj standard. Imaces 5G telefon pa ces downloadovati brze sa njim nego preko klasicnog kabla..
Laskaris
26.12.2020, 11:02
Dozvolili su im da kupe Ikom i time usrece korisnike.
Da, i moja sestra je bila na Ikomu. SBB ih je kupio i odmah usrecio korisnike visom cenom. Ikom je bio ubedljivo najpovoljniji kablovski provajder. Sestra htela da raskine ugovor posle nekog vremena jer u zgradi ima alternative, dali joj EON dzabe dve godine samo da ne ode. Evo istice joj EON i paljba. Nema bas ni jednog razloga da bude na SBB vise. Njihov prvi kanal "rantoviziju" ionako ne gleda niti je politika zanima.
SBB mene do dan danas nije naterao da promenim Ikom paket. Zvali su par puta, ja sam odbio par puta... tako da i dalje imam isti paket koji ide bez ugovora, ista cena, otključani isti tj. skoro svi kanali za 2920 din. Jedino to se brzina neta ne povećava kao SBB-ovcima već stojim zamrznut u vremenu.
Ne znam da li su druge ljude na neki način primoravali ili su prosto podlezali pritisku... ali mene već godinu dana niko i ne zove vie.
Laskaris
26.12.2020, 13:39
Ostavili joj samo analogne kanale kao Ikom korisniku. Ako to nije primoravanje ne znam sta je. Tada nije bilo alternative u zgradi inace bi odmah popili otkaz ugovora. U infrastrukturu ulozili 0 dinara, ista ona Ikomova je i sada. Cenu naravno podigli. Dobila digitalne kanale sa ugovorom, ej! Tada je bilo ili SBB ili adsl ili taj stari ikom sa analognim kanalima...sreca pa sada ima alternative. Zato pene na Telekom svakog dana na N1/Nova, a za vreme bivse vlasti SBB bio maltene monopolista... Konkurencija je spas korisniku neka pene koliko hoce.
Ti placas koliko i na Supernovi kosta trio paket a imas net od valjda 40 Mbps ako i toliko...
director
27.12.2020, 10:18
Telekom je trenutno jedan od najvećih gubitaa u Srbiji i nije normalno da jedna takva kompanija rasipa novac u buđzato i daje besplatne usluge. To je trenutno kompanija koja slui ovoj vlasti da unitava sve medijske kuće koje nisu pod njihovom apom.
N1 je čist troak za SBB i jedina uloga tog kanala je da obogati njihovu ponudu za ljude koji ele normalan informativni program a ne 100% propagandu koju emitiju tv sa nacionalnom frekvencijom. Ponuda RTS da emituje jedan takav kanal za dabe je nita drugo do jeftina propganda i populizam jer znaju da SBB na tako neto ne moe da pristane jer onda N1 gubi smisao. No dosta ljudi ne interesuje politika pa nasednu na te lai iz telekoma.
Drava i te kako pokuava da uniti SBB i to je jasno svakom ko prati tu temu. No poto svi ti kanali ne ive od reklamiranja nego od osnovne pretplate nas koji koristimo kablovsku u principu im ne mogu nita. Jedino da u stilu 1945. nacionalizuju a to ne smeju zbog zapada. Ostalo je samo da im na sve načine sapliću svaku njihovu investiciju pa tako SBB čeka dozvolu za polaganje kablova 6 meseci a Telekom dobije za 6 dana. Pa onda dođe agent Telekoma sa svim podacima o mom ugovoru sa SBB i nudi mi bolje uslove. Iskreno Telekom mi se toliko gadi da ne bi preao kod njih ni da je duplo bolji a tretuno je duplo gori i po usluzi i po kanalima. Cena jeste malo nia ali zato muzu dravu tako da mi to platimo svakako.
Ostavili joj samo analogne kanale kao Ikom korisniku. Ako to nije primoravanje ne znam sta je. Tada nije bilo alternative u zgradi inace bi odmah popili otkaz ugovora. U infrastrukturu ulozili 0 dinara, ista ona Ikomova je i sada. Cenu naravno podigli. Dobila digitalne kanale sa ugovorom, ej! Tada je bilo ili SBB ili adsl ili taj stari ikom sa analognim kanalima...sreca pa sada ima alternative. Zato pene na Telekom svakog dana na N1/Nova, a za vreme bivse vlasti SBB bio maltene monopolista... Konkurencija je spas korisniku neka pene koliko hoce.
Ti placas koliko i na Supernovi kosta trio paket a imas net od valjda 40 Mbps ako i toliko...
Net mi je 50 ali imam sve HD kalane uključujući HBO paket, Cinestar paket, sve moguće dokumentarne i sportske u HD, Adult paket... Ugovor je odavno istekao, nisam u obavezi nikakvoj ali za 2920 danas se nigde to ne dobija, tako da ćutim i arčim dok traje. :)
Inače se SBB ekipa nije loe pokazala kod mene, zamenili su mi neku staru instalaciju koja je bila nastavljana negde iza ormana a ja to nisam ni znao... pa je signal bio uas. Ikom momci su 3-4 puta dolazili, menjali razvodnik ispred stana, kod modema, menjali ceo modem... nije to nisu hteli nego nisu znali. Ovi iz SBB su nakon akvizicije doli, izmerili signal u par etapa, utvrdili da je problem unutar stana, počupali sve kablove i razvukli nove... i od tad mi je net prilično stabilan. Tako da mi je Ikom cena i ponuda bila fenomenalna ali se sa podrkom nisu proslavili. Koristio sam VIP Kućni NET skoro 3 god kao rezervni jer u Ikom net nisi mogao da se pouzda a radio sam online.
Izgleda se sve svodi na sreću u ovoj naoj zemlji i kakva ti lokacija/ekipa iz podrke zapadne.
Pa u sutini SBB sam otera svoje korisnike politikom da novi pretplatnici dobijaju benefite, a stari jedno veliko nita.
Koristio sam 3 godine duo paket kod njih (internet + tv), i posle isteka ugovora su mi za novi ugovor nudili samo da pređem na veći paket uz cenu nieg prvih 6 meseci.
Tako da bih plaćao vie za skoro istu stvar (TV ne gledam, pa mi svejedno da li u paketu ima 50 ili 500 kanala, bitno mi samo da je internet stabilan, a kako su ukinuli te DUO pakete ostao sam zamrznut na paketu 60/8 za net).
Sačekao sam optiku i čim je uvedena (pre nekih 18 meseci) preao na to.
Sad kad imam razvučene i koaksijalne i optičke kablove po stanu mogu da se prebacujem sa Telekoma na SBB i natrag i koristim ponude za nove korisnike na svake dve godine (zadovoljan sam bio kako je internet radio na SBB-u, a i sad na telekomu).
water wizard
27.12.2020, 14:30
to gde ima sbb biju se za korisnike a kod nas bio buđavi kopernikus, preko telefona jo ne mogu adsl da uzmem.. o optici ni reči.. a nije ba da ivim u umi.. centralna srbija..
Laskaris
27.12.2020, 17:40
Politicka scena u Srbiji me ne intresuje niti pogadja. Ne zivim od poslova u Srbiji, nisam ni na budzetu pa mi to ic ne treba. Primecujem ipak da su N1/Nova, kad god sam gledao, izrazito rantovale na bukvalno sve a Pink podrzavao vladajucu ekipu. B92 ili Studio B za vreme Milosevica su imali bolji program i rado sam ih slusao/gledao iako se ni tada nisam sasvim slagao sa svim sto sam tamo cuo. Sa 45 godina u d*etu previse sam se politike naslusao u zivotu da bi me jos zanimala na TV-u. To ne znaci da nisam informisan, naprotiv. Citam vesti na netu iz mnogih izvora. Procitana informacija je jezgrovitija i kvalitetnije je analiziram od TV trabunjanja politicara i "analiticara". Informativni program stoga preskacem. S obzirom da informativni program ne gledam a osudjen sam na Supernovu jer nemam alternativu ne pogadja me sto nemam te kanale. Kapiram da postoje ljudi koji bi to gledali i, koliko vidim po reakcijama nekih, ostanak na SBB-u pojedinci pravdaju i tom cinjenicom. To je vise znak politickih simpatija, koje ja nemam ali razumem. Moje je misljenje da je politicka odluka da se ne omoguci gledanje tih televizija na svim kablovskim televizijama. Da je omoguceno, odliv korisnika sa SBB-a bio bi jos i veci. Zaostravanje je SBB-u i ekipi oko njih itekako potredno jer jeste cinjenica da nemaju priviliegovani polozaj koji su imali ranije, i cinjenica je da drzava/politicki vrh/ko-god nastoji da smanji trzisni udeo SBB-a i to se i desava. Rec je i o politickom, ekonomskom interesu pojedinaca ali i geopolitickom pitanju, jer, ako se dobro secam, ruske banke su pozajmile Telekomu pare za sirenje. Meni je potpuno razumljiva i reakcija SBB-a i antikampanja koja se protiv Telekoma vodi - u pitanju je znacajan novac i pomenuti interesi.
Zao mi je sto nemam SK - kapiram da je tu pravi trosak a ne za pravljenje informativnih emisija na N1/Nova. Na kraju krajeva, informativni program i pravis da bi to neko gledao a ne da imas neposredni profit od emitovanja vesti. Ne postoje profitabilni informativni kanali.
Sve to na stranu, postojanje konkurencije je itekako dobro za korisnike.
A to sto SBB ne daje starim korisnicima nikakve popuste... ne daje ih ni Supernova niti bilo ko ako ne mora. Od provajdera mozes da izvuces nesto samo ako pripretis neproduzavanjem-raskidanjem ugovora. Tako sam od Radijus Vektora dobio dve godine HBO dz, sestra je od SBB dobila EON dve godine gratis. Inace bi dobili jedno masno nista.
Sad kad imam razvučene i koaksijalne i optičke kablove po stanu mogu da se prebacujem sa Telekoma na SBB i natrag i koristim ponude za nove korisnike na svake dve godine (zadovoljan sam bio kako je internet radio na SBB-u, a i sad na telekomu).
Mogu reci da ti zavidim. E vidis, ja sam bio nezadovljan pre dve godine Radijus Vektorom. Radio sam od kuce i imao prekid neta od 24 sata. Razlog neka sumanutost na njihovom serveru-kablu, nikada nisam skapirao sta je tacno bilo. Odem ja do SBB-a i pozalim se. Budu ljudi poslovni i daju moj broj telefona svom agentu. Nazove covek i kaze kako 20-ak stanova treba da nadjemo kako bi se SBB-u isplatilo da udje u zgradu (ima 15 spratova). Nadjemo? Pa jbt, nisam ja agent, sta da radim sad? Pomognem ja njemu i dam mu neke brojeve telefona da nazove. Na kraju od toga nije bilo nista jer nije bilo dovoljno zainteresovanih. Zasto? Prvo, jer je SBB nesto skuplji, uopste ne razumem kako im ne dodje iz d*ta u glavu da malcice spuste cenu bar za prve dve godine, a drugo, ljudi-korisnici su lenji da bilo sta menjaju. Talodje je idiotska situacija da svaki provajder razvlaci svoje kablove po zgradi. To je ostatak parcelisanja trzista prilikom prve raspodele trzisnog kolaca. Umesto da drzava uredi tu oblast ona za vreme jedne vlade drzi jednu privatnu firmu u povlascenom polozaju pa ta razvlaci svoju infrastrukturu po Srbiji sama, druga vlada favorizuje sada drzavnu firmu a ta oblast ostaje Divlji Zapad. Bilo bi civilizovano i zdravom razumu blisko da svi koriste i ulazu u jednu infrastrukturu pa da korisnici mogu brzo i bez tehnickih problema da menjaju provajdera. To je utopija, znam ali prosto bode oci. U medjuvremenu kod sestre ima tri provajdera (manja je zgrada pa se valjda lakse nadje potreban procenat za isplativost) i svaki ima svoju infrastrukturu u zgradi, kanalica za te kablove i razvodnih kutija su puni zidovi.
Ne znam samo odakle ti to da je prethodna vlast favorizovala SBB. Zavlačili su ih 2-3 godine za direktnu konekciju ka inostranstvu, pa 2-3 godine za fiksnu telefoniju, za mobilnu su ih do kraja zezali dok nisu odustali.
SBB jeste iskoristio priliku, otkupio gomilu malih kablovskih operatera i ponudio brzi internet dok je kod Telekoma vrhunac ponude bio ISDN, ali ne zato to je bio u povlatenom poloaju, nego zato to su svi ostali konkurenti bili lokalni provajderčići, a Telekom je imao gomilu nesposobnih partijskih ljudi i glavni posao mu je bio da finansira sve to vlast kae da treba finansirati.
Ja sam bi na SBB i bio sam zadovoljan, ali sada sam na Telekomovoj optici ne zato to podravam vlast, nego zato to mi je bolje i povoljnije. Kada mi istekne ugovor, ako mi ne daju opet neki besplatan period, preći ću kod SBB, pa za dve godine opet na Telekom ako mi SBB ne da besplatno... Previe sam mator da verujem da su navijači 12. igrač i da treba da rtvujem bilo ta da bi neki Kurta sjahao i neki Murta uzjahao. Naravno, nisam ekstrem i neću prelaziti preko granica ljudskosti i pristojnosti, ali gledam samo sopstveni interest i zabole me i za vlast i za opoziciju i za sve njihove poltrone i navijače...
Laskaris
27.12.2020, 18:37
SBB se bio rasirio u jednom trenutku i na preko 70 odsto trzista. To je jako tesko izvodljivo ako nemas dobro zaledje. To sto su ih zezali je druga prica i otisli bismo jos dalje u politiku a ovo je ipak IT forum.
Tvoj pristup je i moj: mene zanima moj interes u svemu tome tj sta ja dobijam. Jasno je da dobijamo vise ako je ponuda bolja. Trenutno sam zadovoljan Supernovom (pre dve godine sam bio bas besan), zaista bih zeleo da imam alternativu. Eno, brat u drugom delu bloka je na SBB-u i zadovoljan je. Ima opcije za gledanje programa koje ja nikada nisam imao. A to sto u jednom delu bloka postoji SBB, u drugom Supernova a relativno retko u zgradi oba provajdera je posledica prvobitnog dogovornog deljenja kolaca. Oni su se dogovarali, nas niko nista nije pitao.
Net mi je 50 ali imam sve HD kalane uključujući HBO paket, Cinestar paket, sve moguće dokumentarne i sportske u HD, Adult paket... Ugovor je odavno istekao, nisam u obavezi nikakvoj ali za 2920 danas se nigde to ne dobija, tako da ćutim i arčim dok traje. @Aibo:
Nikada ti nisu ukinuli digitalne kanale ili jesu pa si se zalio i pustili su ih? Sestri su ih bili sasvim ukinuli i zahtevali potpisivanje novog ugovora. Za 2920 din je to ekstra. Adult paket nije neophodan :)
Ne zivim od poslova u Srbiji, nisam ni na budzetu pa mi to ic ne treba. Primecujem ipak da su N1/Nova, kad god sam gledao, izrazito rantovale na bukvalno sve a Pink podrzavao vladajucu ekipu.
Pa pazi, danas su ti N1 i Pink potpuno ista slika kao CNN i FOX News u Americi.
Sa Vucicem umesto Trampa.
Gde bi N1 bio CNN, a Pink Fox News.
Nigde ni N od objektivnog novinarstva.
Sto je parodoksalno, za neke informacije je najrelevantniji drzavni RTS. :kreza:
Laskaris
27.12.2020, 19:37
^
Naravno. Zato i ne gledam informativni program vec citam vesti iz regiona ali i one na engleskom, nemackom i ruskom jeziku. Tek citanjem iz vise izvora i preklapanjem i analizom tih informacija mozes da steknes neku bolju sliku. Objektivnu sliku je apsolutno nemoguce steci, tacno znati sta se desava jos manje. Informacije nisu samo kontaminirane spinovanjem i poluistinama vec ih je jako mnogo i prosto laznih.
TV informativni program je, po meni, za ljude koji nece da se udubljuju mnogo, nemaju ni zelju ili vremena da prate vise izvora a imaju formirane jake politicke resentimane. Ti biraju televiziju koja ce da im plasira informacije u skladu sa pomenutim politickim resentimanima. To mogu da razumem ali to prosto nije za mene.
orange47
27.12.2020, 20:10
mislim da su informacije nazalost obicno tacne, sem u nekim ekstremnim slucajevima, ali su pazljivo izabrane i tako predstavljene da blate drugu stranu. nisu objektivni jer nema pravih dijaloga/rasprava, ne pruzaju sansu nikome da ih argumentovano kritikuje.
@Aibo:
Nikada ti nisu ukinuli digitalne kanale ili jesu pa si se zalio i pustili su ih? Sestri su ih bili sasvim ukinuli i zahtevali potpisivanje novog ugovora. Za 2920 din je to ekstra. Adult paket nije neophodan :)
Nisu nita ukidali, ni digitalnu ni bilo ta od tih dodatnih paketa programa. Sve to sam na Ikom imao nisu dirali a dobilo se i neto novih kanala. Moda je srećni previd u pitanju. :)
Laskaris
27.12.2020, 21:06
^
Ti si sjajno prosao, ni mi nikada ne bismo presli na taj novi SBB paket da su ostali digitalni kanali.
Kada čujem da je N1 opozicioni tačno znam sa kim pričam. Opozicija kada gostuje na N1 prolazi kao bosa po trnju jer ih ovi izreetaju pitanjima od kojih je bar pola prilično neugodno. Svojevremeno je jedna biva političarka rekla "opozicije nema nigde na medijima a i kod vas obzirom kako prolaze bolje im je da ne dolaze". To je i sutina medija da prenese kritiku drutva na tačno određenu "adresu". To to se nekom ne sviđa ta moe da se čuje na N1 to je njegov problem a ne znak da je neko neobjektivan. Kada N1 bude dizao u nebesa opoziciju onda moemo da pričamo o nekoj paraleli pink-n1. A do tada pogledajte malo kako izgledaju gostovanja na naim televizijama pa sami procenite ko je kakav medij. Nemojte nam ovde prenositi besmislice reima koji brani svoju poziciju aposlutnog gospodara medijskog prostora.
Ja razumem da ljude ne zanima politika. Na kraju krajeva to je i cilj svakog političara da one za koje zna da nikad neće glasati za njega makar otera u apstinenciju jer to je isto kao i da glasaju za njega. No grdno se varate ako mislite da onaj na vlasti ne utiče na vas. Pa mi i imamo siromanu IT ponudu jer ovde ni jedna renomirana firma ne eli da dođe jer ne postoje osnovni uslovi za poslovanje.
Pored IPTV imam i Total zbog N1, Ns, i SK. Da bi bio pravilno informisan i čuo ta se realno deava u zemlji i regionu. Uostalom najbolji i najkorektniji novinari su tamo.
Pa u sutini SBB sam otera svoje korisnike politikom da novi pretplatnici dobijaju benefite, a stari jedno veliko nita.
Koristio sam 3 godine duo paket kod njih (internet + tv), i posle isteka ugovora su mi za novi ugovor nudili samo da pređem na veći paket uz cenu nieg prvih 6 meseci.
Tako da bih plaćao vie za skoro istu stvar (TV ne gledam, pa mi svejedno da li u paketu ima 50 ili 500 kanala, bitno mi samo da je internet stabilan, a kako su ukinuli te DUO pakete ostao sam zamrznut na paketu 60/8 za net).
ukinuli duo pakete? na njihovom sajtu i dalje stoje ti paketi
Ljudi i dalje gledaju TV?
Gledaju deca sinhronizovane crtaće jbg, na youtubu je tre neviđeni.
ukinuli duo pakete? na njihovom sajtu i dalje stoje ti paketi
Da mislim na stare Duo silver, Duo gold (ja sam koristio silver).
A pominjem ih u kontekstu brzine interneta.
Jer su tad preli na EON pakete, i svako povećanje brzine interneta je kačilo samo korisnike tih paketa, dok korisnici starih paketa nisu dobijali nita.
A koliko se sećam u to vrme nije ni bilo EON duo paketa, samo Eon lite i EON full (znam da su mi to nudili uz uslov da ide i fiksni telefon).
Elem sad vidim da su nastavili sa podizanjem cena. Tad sam plaćao 3100 pa 3200 pa 3300 din, sad vidim da im je ponuda za 3600 dinara mesečno (Eon full duo, jer light i ne računam u ozbiljnu ponudu).
Laskaris
29.12.2020, 10:28
To to se nekom ne sviđa ta moe da se čuje na N1 to je njegov problem a ne znak da je neko neobjektivan.
Procena objektivnosti tj neobjektivnosti informacija zavisi od politickih resentimana ali i ne samo njih.
Ja kada cujem da je nekome neka (nebitno koja) televizija "jedina objektivna" tacno znam da imam posla sa osobom jakog politickog resentimana, najcesce pogodim i nacin misljenja. Ljudi, cak i izrazito inteligentni (moj kum je meni odlican primer) iz nekog razloga zele da veruju u to sto cuju, to me fascinira. Apsolutno nemam nista protiv, neka veruje ko u sta zeli. Ja sam izabrao da se iskljucim koliko je god moguce iz toga i da ne verujem, samo da pratim sta se desava i pokusam da izvucem korisne informacije.
Informacije ipak treba da budu iznesene nekim primerenim tonom i u nekoj odmerenoj atmosferi a to kod nas skoro nikada nije slucaj. Suceljavanja zaista razlicitih misljenja, kako lepo primetise neki ljudi, na nasim televizijama takodje nema. To su sve istomisljenici ili kvazi neistomisljenici koji svoje (ne)misljenje unovcavaju stvarajuci neki privid ozbiljnog dijaloga. Ne verujem ni u sta sto cujem na televizijama mozda bas i zbog nacina na koji su te informacije prezentovane. Posle gledanja informativnog programa na TV-u imam osecaj kontaminiranosti necim negativnim i gadnim pa ih ni ne gledam. Zasto bih to sebi radio? Mi nemamo ni sasvim pristojne a kamoli objektivne televizije. Ni jednu jedinu. Pitanje je da li one objektivne i postoje igde. Pristojne bi sve morale da budu. Da ne pominjem dno dna sa reality programima i silikonskim nakazama koje se predstavljaju kao lepotice po TV-ima ruzicaste stvarnosti ali i mnogim drugim. Kad sam skapirao da mi to sve ide na nerve izabrao sam nacin informisanja koji mi vise odgovara a trosi mi manje vremena iako treba da pogledam daleko vise izvora.
Ova tema o SBB-u je delimicno zglajznula u offtopic, vrv i mojom greskom ali podosta toga vezano za SBB (ali i druge provajdere i medije) ima veze i sa politikom, pa mozda nije bas sasvim neprimereno.
Da se vratim na "tehnicko iskustvo" sa SBB. Nemam ga, ali nemam ni alternativu u zgradi. Ispostavilo se da je lakse ubaciti provajdera u manju zgradu nego u veliku gde je potencijal za zaradu daleko veci ali rastu i inicijalni troskovi..
Ono sto meni nije jasno kod N1 je to sto je paradiraju svuda kao opozicionu jedinu istinu, jedini slobodan medij koji govori protiv njihovih protivnika koji drze mts, a onda ti ne daju da pristupis N1 kanalu preko usluge koju PLACAS ako se nakacis preko interneta koji se njima ne svidja.
SBB mi je postao potpuno neupotrebljiv, i njihove bezobrazne biznis taktike/odluke su mi se popele preko glave.
Od pre par nedelja od kada imam mts optiku SBB mi sluzi kao bekap i za EON aplikaciju, a ispade da je EON aplikacija neupotrebljiva, tako da ce se ugovor raskidati cim stekne.
Laskaris
29.12.2020, 11:28
Gledaju deca sinhronizovane crtaće jbg, na youtubu je tre neviđeni.
Ovo mi na primer nedostaje. To je na SBB-u stvarno dobro. Jbt, kod brata sam gledao "Angry Birds" sa njegovom decom (imali su tada oko pet godina). Sinhronizacija je bila bespekorna i crtac skroz dobar. Decje face kada je Mocni Orao izasao iz pecine i obavio sta ima u ono Jezero Mudrosti nezaboravne :) Priceless :)
Mislim prvenstveno na kanale sa crtaćima (ne na dugometrane u video klubu), stvarno ima dobrih, npr deca naučie računanje do 20 i elementarnu fiziku zahvaljujući Blejzu i velikim mainama :D
Naravno ima i đubreta, Pink Kids je bukvalno ako hoće detetu da smanji IQ, a ima i neki novi (Dexy TV) koji se izgleda snabdeva kod Mitrovića...
Ima li neka dobra alternativa SBB-u za internet i TV? Ne treba mi jaci net od 50Mbit, a TV gleda zena, ja samo par kanala - BBC Zemlja, NG Wild i poneki film. Mada i deca gledaju crtace. Istice mi sl. mesec ugovor, pa da vidim koje su mi alternative pre nego sto im budem trazio povoljne uslove da me zadrze.
Laskaris
29.12.2020, 14:03
To moras da vidis u zgradi tj u ulici u kojoj zivis (ako si u kuci). Jedina dobra altrnativa kablovskom internetu je - kablovski ili opticki intenet (naravno takodje kablovski).
Zanosio sam se alternativama tipa VDSL, WiFi... nije to to. Proveri kako stojis sa VDSL-om pa bi ti mozda Beotel mogao biti alternativa. WiFi..ne znam, zavisi gde tacno stanujes.
Ako nemas kablovsku/opticku alternativu mislim da je bolje da ostanes na tom sto imas.
Ima li neka dobra alternativa SBB-u za internet i TV? Ne treba mi jaci net od 50Mbit, a TV gleda zena, ja samo par kanala - BBC Zemlja, NG Wild i poneki film. Mada i deca gledaju crtace. Istice mi sl. mesec ugovor, pa da vidim koje su mi alternative pre nego sto im budem trazio povoljne uslove da me zadrze.
Da znas da je 30 dana otkazni rok, tako da i kad ti istekne ako ne krenes proceduru 30 dana ranije platices jos jedan mesec.
director
29.12.2020, 20:53
Procena objektivnosti tj neobjektivnosti informacija zavisi od politickih resentimana ali i ne samo njih.
Ja kada cujem da je nekome neka (nebitno koja) televizija "jedina objektivna" tacno znam da imam posla sa osobom jakog politickog resentimana, najcesce pogodim i nacin misljenja. Ljudi, cak i izrazito inteligentni (moj kum je meni odlican primer) iz nekog razloga zele da veruju u to sto cuju, to me fascinira. Apsolutno nemam nista protiv, neka veruje ko u sta zeli. Ja sam izabrao da se iskljucim koliko je god moguce iz toga i da ne verujem, samo da pratim sta se desava i pokusam da izvucem korisne informacije.
Informacije ipak treba da budu iznesene nekim primerenim tonom i u nekoj odmerenoj atmosferi a to kod nas skoro nikada nije slucaj. Suceljavanja zaista razlicitih misljenja, kako lepo primetise neki ljudi, na nasim televizijama takodje nema. To su sve istomisljenici ili kvazi neistomisljenici koji svoje (ne)misljenje unovcavaju stvarajuci neki privid ozbiljnog dijaloga. Ne verujem ni u sta sto cujem na televizijama mozda bas i zbog nacina na koji su te informacije prezentovane. Posle gledanja informativnog programa na TV-u imam osecaj kontaminiranosti necim negativnim i gadnim pa ih ni ne gledam. Zasto bih to sebi radio? Mi nemamo ni sasvim pristojne a kamoli objektivne televizije. Ni jednu jedinu. Pitanje je da li one objektivne i postoje igde. Pristojne bi sve morale da budu. Da ne pominjem dno dna sa reality programima i silikonskim nakazama koje se predstavljaju kao lepotice po TV-ima ruzicaste stvarnosti ali i mnogim drugim. Kad sam skapirao da mi to sve ide na nerve izabrao sam nacin informisanja koji mi vise odgovara a trosi mi manje vremena iako treba da pogledam daleko vise izvora.
Ova tema o SBB-u je delimicno zglajznula u offtopic, vrv i mojom greskom ali podosta toga vezano za SBB (ali i druge provajdere i medije) ima veze i sa politikom, pa mozda nije bas sasvim neprimereno.
Da se vratim na "tehnicko iskustvo" sa SBB. Nemam ga, ali nemam ni alternativu u zgradi. Ispostavilo se da je lakse ubaciti provajdera u manju zgradu nego u veliku gde je potencijal za zaradu daleko veci ali rastu i inicijalni troskovi..
To je zato to je čitajući tvoj post meni jasno da ti ne gleda N1. Na N1 ne postoje emisije gde njihovi novinari pljuju bilo koga, ne postoje emisije gde se gosti ne opominju kada pljuju neistomiljenike ne postoje stranke koje su zabranjene da se pozivaju. A kao najvanija stavka u oceni nečije objektivnosti ima podatak da protiv N1 niko nije dobio parnicu na sudu dok Pink svaki mesec mora da objavljuje presude koje gubi. I ti sad stavlja u isti ko te dve televizije.
Tvoj problem je to se o N1 informie na pinku (ili nekom sličnom) pa usvaja ono to tamo pročita a njihov cilj je upravo to da izjednače jedan tre medij kao to je pink sa kanalom koji ima ozbiljan informativan program. I ma koliko ti sebe smatrao iznad politički opredeljenih pa čak i samih političara oni su tebi prodali vaku i ti razmilja ba onako kako oni ele a to je ta mantra "svi su isti" i tako su tebe reili i mogu dalje da rade kao i do sada.
Da si uporedio direktno.rs sa pinkom ne bi ti nita rekao ali poredeći N1 sa pinkom si promaio "celu loptu".
Laskaris
29.12.2020, 22:46
"svi su isti"Tu si u pravu - ja to zaista i mislim. I o politicarima i o medijima. Uzgred, politicari, da su bili sposobni za nesto drugo, ne bi bili politicari. Obraz kao djon i ajd na TV. Tamo pricas sta ti je volja, pre izbora lazes, posle izbora krades, kad nisi na vlasti svako ti je lopov, kad dodjes do vlasti pojeo vuk magarca. U sustini se i ne pitas nista vec moras da budes sposoban da glumis u tom "show businessu za ruznjikave", radis sta ti se kaze, okoristis se ako ikako mozes i nekako preguras da, u najgorem slucaju, opet postanes bezbrizna opozicija i od lopova (sto stvarnog sto izvikanog) opet upires prstom.
A mediji...Mediji serviraju stalno pricu kako su oni servis gradjana...Ne, oni nisu servis gradjana nego servis za gradjane tj servis za usmeravanje javnog mnenja tj mozgova tih gradjana. Demokratija je, kazu, najsavrseniji politicki sistem koji je ljudsko drustvo do sada uspelo da napravi. Ima samo jednu manu: nema pravu alternativu. Cak je i ne dopusta. Izvoli, imas ovde jabuke i...jabuke..i jos malo jabuka...Ove su zelene, ove crvene, ove zute pa biraj, ima i plavih - egzotika. Ipak, na kraju opet biras jabuke. A mediji, u kojima, gle cuda, sede sve sami eksperti za vocarstvo i to bas jabuke, su tu da ti kazu koje da biras. Kada ljudi shvate da mediji nisu tu zbog interesa gradjana nego zbog interesa prodavaca/preprodavaca i uzgajivaca jabuka (citaj: mocnih i bogatih) naprave snazan otklon od svog tog galimatijasa i mnogo bolje razumeju zasto pricaju to sto pricaju. N1 se po svojoj funkciji sustinski ne razlikuje nimalo od bilo kog informativnog medija - svi oni imaju istu ulogu u drustvu: reklamiraju jabuke. A konzumenti koji su se navukli na neku sortu jabuka stalno traze iste, kao da su od njih bolji, lepsi i pametniji. To su im i rekli - prodavci i uzgajivaci jabuka. Necete valjda da budete glupi i krezubi kao konzumenti zelenih jabuka, ili izdajnici i autosovinisti kao konzumenti zutih? Jedite nase jabuke i osigurajte svoj kvadratni metar u raju dok su ovako jeftine.
director
30.12.2020, 10:05
Tu si u pravu - ja to zaista i mislim. I o politicarima i o medijima. Uzgred, politicari, da su bili sposobni za nesto drugo, ne bi bili politicari. Obraz kao djon i ajd na TV. Tamo pricas sta ti je volja, pre izbora lazes, posle izbora krades, kad nisi na vlasti svako ti je lopov, kad dodjes do vlasti pojeo vuk magarca. U sustini se i ne pitas nista vec moras da budes sposoban da glumis u tom "show businessu za ruznjikave", radis sta ti se kaze, okoristis se ako ikako mozes i nekako preguras da, u najgorem slucaju, opet postanes bezbrizna opozicija i od lopova (sto stvarnog sto izvikanog) opet upires prstom.
A mediji...Mediji serviraju stalno pricu kako su oni servis gradjana...Ne, oni nisu servis gradjana nego servis za gradjane tj servis za usmeravanje javnog mnenja tj mozgova tih gradjana. Demokratija je, kazu, najsavrseniji politicki sistem koji je ljudsko drustvo do sada uspelo da napravi. Ima samo jednu manu: nema pravu alternativu. Cak je i ne dopusta. Izvoli, imas ovde jabuke i...jabuke..i jos malo jabuka...Ove su zelene, ove crvene, ove zute pa biraj, ima i plavih - egzotika. Ipak, na kraju opet biras jabuke. A mediji, u kojima, gle cuda, sede sve sami eksperti za vocarstvo i to bas jabuke, su tu da ti kazu koje da biras. Kada ljudi shvate da mediji nisu tu zbog interesa gradjana nego zbog interesa prodavaca/preprodavaca i uzgajivaca jabuka (citaj: mocnih i bogatih) naprave snazan otklon od svog tog galimatijasa i mnogo bolje razumeju zasto pricaju to sto pricaju. N1 se po svojoj funkciji sustinski ne razlikuje nimalo od bilo kog informativnog medija - svi oni imaju istu ulogu u drustvu: reklamiraju jabuke. A konzumenti koji su se navukli na neku sortu jabuka stalno traze iste, kao da su od njih bolji, lepsi i pametniji. To su im i rekli - prodavci i uzgajivaci jabuka. Necete valjda da budete glupi i krezubi kao konzumenti zelenih jabuka, ili izdajnici i autosovinisti kao konzumenti zutih? Jedite nase jabuke i osigurajte svoj kvadratni metar u raju dok su ovako jeftine.
Grei silno. N1 ti ne govori koje jabuke da kupi nego ta svako od proizvođača radi i govori i to je sutina njihovog konflikta sa vlaću. Vlast ne eli da iko analizira njihov rad jer na taj način se moe videti da najveći deo obećanja vlasti nije ostvaren. Na N1 manje vie svi gosti negoduju zbog "nezgodnih" pitanja ali N1 ne odustaje od toga stila. Zato ti kaem pogledaj malo njihov program i siguran sam da će uvideti raziku između njih i medija sa nac. frek. Posle sinoćnjeg klipa sa RTS gde vidimo kako se novinarka i Dačić dogovoaraju ta ova da ga pita i gde ga ona podseća da moe malo i o Đilasu da priča valjda je svakom jasna razlika između propagande i koliko toliko objektivnog informisanja. Na N1 kada opozicija krene da priča o lopovlucima vlasti odma ide pitanje "Koje dokaze imate za tu tvrdnju ?" i na tom pitanju se insistira čime se praktično obezvredi sve pre toga rečeno jer u 90% slučajeva nema dokaza.
Laskaris
30.12.2020, 11:22
Ti govoris o kvalitetu a ja o sustini. Zasto bi N1 u Srbiji imao plemenitiju agendu od CNN-a ili FOX-a u USA? Jer je to sveta misija N1? Tamo sedi sve paladin do paladina, lawful good alignmenta? ( Igram HotU pa mi je ovo bas leglo) :) N1 je jos jedan informativni medij i njegova uloga kao i svakog medija nije da stiti gradjanina vec interes i agendu onoga ko stoji iza njih. To su takodje "jabuke" upakovane u kruske da se "Vlasi ne dosete". Uopste nije ni bitno ima li neko dokaza ili nema sve dok na TV ima priliku da siri svoju pricu. Zar mislis da je nekome u Srbiji zaista bitan taj dokaz? Od ovoga ili onoga, nebitno koga. Ni pet odsto ljudi u Srbiji ne stigne ili nece da porazmisli o dokazima. Ni u svetu. Pa Irak je razvaljen uz stotine hiljada ili cak milion zrtava na osnovu cistih lazi. To je priznato posle deset godina, pametniji su to videli odmah. Istina je u medijima nebitna sve dok laz zavrsava posao. Kada se to desi, moze da prodje neko vreme pa se sazna istina. Laz je obavila svoje. Da mediji imaju iole savesti prvo bi pitali politicare imaju li dokaze za to sto tvrde pa ih tek onda pustili da pricaju. Ne, oni ih puste da izbaljezgaju svoje pa onda pitaju za dokaze. Dokazi su ili nategnuti ili ih nema, kako i sam kazes. U konacnici je efekat potpuno isti. To je kao kada bih nekome rekao:"da sam prost covek rekao bih Vam da ste p*zda". Ili onu cuvenu iz Haga: "Zna li Vasa majka da ste Vi p*der? Odgovorite samo sa "da" ili "ne"." Ja sam cist, taj neko neka odgovori. Potpuno ista logika se moze primeniti i na medije. Neki se maskiraju tom i slicnom logikom neki ne, neki su utegnutiji neki raspojasani. Sustina je ipak, ista. Savesnom i dobronamernom coveku od prica na televizijama moze samo da pripadne muka.
director
30.12.2020, 12:57
Za Irak nisu mediji tvrdili ta ima nego UK i SAD vlasti, a to je i posao medija da prenese informaciju. A ba ti isti mediji koje ti smatra "karakondulama" su objavili sumnje u njihove tvrdnje a kasnije objavljivali i izvetaje da hemijsko oruje nije pronađeno. To kod nas u Srbiji nije postojalo do N1 jer niko ne pita vlast za gomile obećanja koje sipaju brzinom munje a većinu uopte ne izpune.
By the way niko nije dokazao da Irak nije imao hemijsko oruje nego samo da nije nađeno. Irak je koristio hemijsko oruje i protiv Irana i protiv Kurda tako da ga je sigurno imao samo je pitanje u kojim količinama i gde je zavrilo.
N1 to radi zato to mu je to u interesu. U interesu mu je da se bavi objektivnim novinarstvom jer je u Srbiji isto zabranjeno a ljudi ga ele. Zato i ima veoma dobru gledanost obzirom da je to kablovski kanal i zato je kost u grlu vlasti.
Laskaris
30.12.2020, 14:46
N1 to radi zato to mu je to u interesu. U interesu mu je da se bavi objektivnim novinarstvom jer je u Srbiji isto zabranjeno a ljudi ga ele. Zato i ima veoma dobru gledanost obzirom da je to kablovski kanal i zato je kost u grlu vlast]
Sta je u interesu N1? Da ima dobru gledanost kritikujuci vlast? I u interesu mu je da objektivno obavestava ljude? Sigurno, zive od tog plemenitog cilja sto posto. Ni sam ne verujes u to. To je u suprotnosti sa definicijom medija. Uz to, to je privatni medij. Posto moram da crtam crtacu: N1 kontrolisu snage van opozicije i van vlasti i N1 kritikuje svaku vlast a manje potkaci opoziciju jer mu ona odgovara kao sredstvo pritiska na SVAKU vlast. Zasto? Jer je medijska poluga jeftin nacin da se pritiskaju SVE vlasti u Srbiji da rade ono sto je agenda stvarnog gazde N1 televizije. To ne mora da bude u koliziji sa interesima gradjana Srbije i tada je ta kritika pozeljna ali ona ne mora da bude ni u njihovu korist ili korist drzave Srbije. Gazda N1 televizije nije narod, televizija radi po nalogu PRIVATNOG gazde a ako negde tu postoji interes naroda utoliko bolje. N1 televizija reklamira gazdine jabuke kao i svi drugi, vestije od nekih drugih ali sustina je identicna.
U Srbiji koja je sto stvarno sto medijski kriminalizovana sredina takve kritike se lepe za ljude. Naravno da N1 ne prica same lazi, to niko ne tvrdi. Neke price su donele ili ce doneti neko dobro. To sve ne znaci da je primarni fokus N1 televizije narodni interes a cilj apsolutna istina. Sve televizije se kriju iza te mantre "servis gradjana od naroda za narod". Kako da ne, pa u to ne veruje niko ko hoce da imalo misli. Neko osniva i finansira televiziju iz cisto altruistickih ciljeva? Nece biti. Informativni program ne donosi profit. N1 ne zivi samo od reklama. Tako funkcionisu sve medijske kuce u svetu. Bez izuzetka.
Uzgred, lazljivi mediji su preneli tvrdnje lazljivih politicara da Irak ima oruzje za masovno unistenje. Ne hemijsko, to se znalo. Za masovno unistenje. Vrlo male zalihe cak i hemijskog oruzja su nadjene. Nesto zaista opasno nikada nije nadjeno. To medije takodje cini lazovima odgovornim za smrt stotina hiljada ljudi. Irak je u sluzbi bas tih lazova primenio hemijsko oruzje protiv Irana. Tada je to bilo ok. Takodje je primenio to hem oruzje protiv Kurda, na svoju ruku. Dok je bio saveznik onih potonjih lazova to je bilo precutano. Tek kasnije je zasmetalo.
Meni je savrseno jasno da je ubedjivati nekoga ko u nesto veruje uzaludan posao cak i kada rasprostres argumente koji su sasvim logicni i bliski zdravom razumu.
Mnogi ljudi odlucuju sta je istina vise emotivno i intuitivno uopste ne razmisljajuci o siroj slici ili kontekstu neke vesti. Ko hoce da veruje da je N1 altruisticki, istinoljubivi medij, casni izuzetak od planetarne logike funkcionisanja medija u neprofitnoj, svetoj misiji iluminacije balkanskih naroda neka slobodno nastavi da veruje. "Istina je negde tamo" kako nam rece Dosje X. Samo treba da je postanemo svesni.
water wizard
30.12.2020, 15:50
Evo sad uvedil da gase zvuk kad političari pričaju neistinu, to treba i kod nas da se uvede..
Laskaris
30.12.2020, 16:27
Ma ne mozes da znas prica li istinu ili ne unapred. Mora prvo da pokaze jasne, proverljive dokaze pa da dodje u emisiju. Ne, mediji u Srbiji, N1 included, pozovu goste ovi istresu najcrnje gluposti a dokazi tanki tj nikakvi. Neki papiri, neko je nekome "majke mi" nesto rekao i tome slicno. Vrlo slicni su i dokazi tzv "istrazivackog novinarstva" iz kojih se izvlace nategnuti zakljucci. Priroda tih zakljucaka zavisi naravno od medija tj od interesa vlasnika tj onoga ko taj medij zaista kontrolise.
Naravno da svuda u svetu ima nepravde, lopovluka, zlocina, lazi, u Srbiji takodje. Ipak, u Srbiji mediji uopste ne odgovaraju nikome za sve gadosti i spinarije i svinjarije kojima besomucno zasipaju ljude. Ni jedan jedini, sve ih ukljucujem u to kolo, bez izuzetka. Razliciti su samo pojavni oblici i pakovanja spinova. Neka pakovanja su lepsa, uvijenija i prepredenija, neka direktna i vulgarna cak. Ko da gleda taj uzas?
water wizard
30.12.2020, 16:36
ja ne gledam tv već jedno 15 god a to preporučujem i tebi, a i politika je zabranjena na forumu tako da nije ovde mesto za takve diskusije..
btw ima daljinski pa menjaj... :D
Pinstripe
30.12.2020, 16:54
I ja godinama niti gledam tv, niti čitam utu tampu niti sluam radio (samo online odnosno muziku) i preporodio sam se!
Laskaris
30.12.2020, 17:01
Pa covece, ja i ne gledam to i pisem sve vreme. Onda se pojavi neko ko kaze kako sam fino indoktriniran jer gledam pink (u sustini mi kaze da lazem) a on sam ne vidi dalje od nosa i prica kako postoji jedna divna televizija koja sve radi u interesu gradjana i koja je totalno drugacija. Em me okrpi em prosipa pricu kako jedan medij dolazi pravo iz Raja Istine i Pravde sto niko sa dva grama mozga ne moze da veruje. E, to necu da ocutim.
Politika nije pozeljna na IT forumu ali ne bi trebalo da bude ni tabu tema.
water wizard
30.12.2020, 17:09
svako ima pravo za svoje miljenje ako ti se ne sviđa nemoj da gleda ok shvatili smo da ti se ne sviđa N1 na ovih 5 strana..
Stavljati u istu ravan N1 sa Pinkom ili RTS-om je besmisleno. Naravno da svaka televizija gleda neki svoj interes. N1 zna da pretera u kritici vlasti (mada mi to sad zvuči čudno kad piem... :), ali je definitivno najobjektivniji medij u Srbiji.
Laskaris
30.12.2020, 17:27
svako ima pravo za svoje miljenje ako ti se ne sviđa nemoj da gleda ok shvatili smo da ti se ne sviđa N1 na ovih 5 strana..
Ja uopste ne sporim nekome pravo na misljenje. Nije poenta u svidjanju ili nesvidjanju bilo cega pa ni N1. Ona je iskrsla zato sto je pomenuto da je razlicita sustinski a nije, to je sve. Ne postoje mediji kojima je primarni cilj dobro za gradjane ako se to kosi sa ciljem vlasnika jer on je alfa i omega svih ciljeva medija. Ne osniva se medij zbog gradjana nego zbog interesa vlasnika - pogotovo privatni medij. Nebitno je da li je to N1 ili neka peta televizija.
Od pomenutog Pinka i RTS-a jeste sutinski različita.
Laskaris
30.12.2020, 18:21
Razlicita je po vrednovanju sadrzaja potpuno se slazem ali sustinski je to privatna televizija, kao i Pink. To je bitno, necu da ulazim u to sta ko kako vrednuje. Vrednovanje je potpuno subjektivna kategorija.
Odluka koju su vlasnici SBB doneli da sadrzaj N1/Nova televizije bude dostupan iskljucivo na SBB-u je odluka koju bih i ja na njihovom mestu doneo. To je poslovna ali i iznudjena odluka jer pritisak na SBB nije mali, tu se apsolutno slazem. Tom odlukom se poslovni status SBB kao kompanije jace politizuje i firma tako dodatno stiti. Da su pustili da N1/Nova budu na drugim televizijama pad udela SBB kao provajdera bio bi i brzi i te televizije bi ostale na vetrometini. Naravno da je to sve i politicko pitanje i to bas zbog N1/Nova a ne primarno SBB. Da pomenutih televizija ima svuda SBB bi bio, manje vise, samo jos jedan provajder. Kako je ogroman novac ali i poluga politickog uticaja u igri jasno je da ces kao firma/vlasnik da zbijes redove i pokusas da se branis i osetljivo politicko pitanje televizija vezes za SBB kao maticnu firmu.
SBB je zato u politici do guse, i jako je tesko izbeci da tema skrene u politiku kada se prica o SBB-u kao firmi.
director
30.12.2020, 21:39
Pa ti i jesi indoktriniran. Ti koji nita ne gleda mene koji gledam uči ta je na TV. Svata sam pročitao ali ovaj zadnji post ti je vrhunac. Teorija za teorijom a prakse nema ni grama. Kao to sam ti rekao, gledaj nedelju dana N1 pa dođi ovde i kai opet da je N1 isto to i Pink.
Ti si sebe ubedio u to "svi su isti" jer ti je to savren alibi da se povuče u sebe i ne prua otpor. Samo onda ne vidim odakle ti pravo da pljuje to u srbiji nema dobrih provajdera kao u nekim drugim zemljama. Neko je te kompanije tamo naterao da budu dobre a to sigurno nisu oni koji sve znaju a nita ne gledaju.
Luka Filipovic
30.12.2020, 22:05
N1 je podjednako zlo kao pink. Pink niko iole obrazovan ne moze da shvata za ozbiljno, dok N1 ima kulturniji pristup ali ekstremno toksičan i licemeran. U svakom slučaju dobar izvor informacija koje se moraju filtrirati da se ostrani sva njihova (meni odvratna) agenda. Odosmo u debeli off.
Laskaris
30.12.2020, 22:52
Ti si sebe ubedio u to "svi su isti" jer ti je to savren alibi da se povuče u sebe i ne prua otpor. Samo onda ne vidim odakle ti pravo da pljuje to u srbiji nema dobrih provajdera kao u nekim drugim zemljama. Neko je te kompanije tamo naterao da budu dobre a to sigurno nisu oni koji sve znaju a nita ne gledaju.
Nema dobrih provajdera? Rec je bila o televizijama ne o provajderima. Ako cemo o provajderima nema ni njih. Supernovin DNS server je u slobodnom padu, kretensko deljenje IP adresa da ne pominjem, infrastruktura na Novom Beogradu svih provajdera je kao u Bangladesu, sa sve kablovima koji kao konopac za ves idu od zgrade do zgrade duze od decenije. Svaki provajder ima svoju nezavisnu infrastrukturu u zgradama, to lici na uzas. Ostalo od prvobitne trke a la Divlji Zapad, mogu da okacim sliku kako to izgleda ali svako zna na sta to lici.
O televizijama necu da kazem vise ni "a". Niko me nece ubediti da privatna televizija kako god da joj je ime gura interes gradjana ispred interesa vlasnika i tacka. SBB je svoju sudbinu vezao za pomenute televizije jasno sam napisao i zasto i da je to sasvim logican potez. Ako dodje do dogovora bice to ili na pritisak spolja (evo bas konkretno: neoliberalne demokratske ekipe koja iza SBB/N1 i stoji, to je kanda neki tabu u Srbiji reci, ni Vucic ne pominje ko su pa pominje onoga koga sme - Djilasa, koji se tu pita malo vise od mene (uzgred, kolega mi je i znam ga licno iako je stariji 7 godina od mene) ili ce doci do nekog dogovora o podeli kolaca ili ce udeo SBB u kablovskoj mrezi toliko opasti da ce politicki biti probitacnije vratiti N1/Novu na sve kablovske mreze nego da tavori na nekih 20-ak posto kabla. Nemam blage veze sta ce biti, videcemo. Ja uvek navijam za dogovor jer ovakvo stanje je na duzi rok neodrzivo - spinovanje televizija je stravicno, laganje besomucno, drustvene tenzije rastu. To sto neko ima politicki resentiman prema nekoj televiziji je druga stvar u to necu da ulazim uopste. Svako ima pravo na to. Televizije su nam ruglo, sve bez izuzetka. Sasvim sam siguran da to misli ogromna vecina ljudi u Srbiji.
Ja gledam TV zbog filmova, sporta. A politika tu je svaki kanal odabrao stranu. A svi isti svi su tu zbog koristi
Ima li neko iskustva sa Supernovom? Zanima me njihov TV+net paket.
Trenutno su u stadijumu brze ekspanzije i otimanja korisnika, ne očekuj brzo reavanje eventualnih tehničkih problema.
MiloshNBG
31.12.2020, 16:00
Ima li neko iskustva sa Supernovom? Zanima me njihov TV+net paket.Iskustvo mog brata... Najgora odluka u zivotu je bila kad je uzeo SuperNovu tj MTS. Sta je gore, podrska, net, slika, izbor kanala... Ne moze da se odluci. Nazalost nije mogao da bira.
Tako ti je odvajkada bilo s Telekomom. Ja recimo nikad nisam imao problema sa njihovim ADSL-om na vie lokacija, jer je telefonska centrala i instalacija dobra, a za koga znam da je imao, taj je na kraju reio problem samo promenom provajdera.
A ovo kako vidim da na brzinu razvlače kablove preko bandera i drveća (bukvalno), muka me hvata.
Zvali me danas iz sbb nudili da predjem sa trio gold na eon. Uspeo sam da izdejstvujem eon box i da mi ostane moj d3 cisco za drugi tv bez dodatnog placanja.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Zvali me danas iz sbb nudili da predjem sa trio gold na eon. Uspeo sam da izdejstvujem eon box i da mi ostane moj d3 cisco za drugi tv bez dodatnog placanja.
Ne znam bas kolko je pametno preci na taj eon box. Citao sam da su mnogi besni i kaju se, kazu da je D3 bio bolji
Ne znam bas kolko je pametno preci na taj eon box. Citao sam da su mnogi besni i kaju se, kazu da je D3 bio bolji
Nikako na eon ostani na D3, EON box je katastrofa
Gotovo je ,presao sam.nije los Eon za sad nemam zamerki...
I ja razmiljam da pređem. Koja je prednost D3 u odnosu na EON ?
I ja razmiljam da pređem. Koja je prednost D3 u odnosu na EON ?
Namenjaces se baterija na EON-u i kod premotavanja nemas slike. Zalili su se i da cesto 'baguje' (resetuje se) e sad ne znam dal je to reseno.
Ja imam tv koji podrava njihovu aplikaciju tako da ako sam dobro razumeo ja taj box ne bi ni koristio. E sad da li ću ja svakako dobiti box ili je to neto to moram da preciziram ?
Nemam trenutno problema sa D3 osim to u zadnjih par godina mnogo vie gledam online sadraj neko TV kanale pa bi se spustio na neki jeftiniji paket da jo i pritedim.
Ja imam tv koji podrava njihovu aplikaciju tako da ako sam dobro razumeo ja taj box ne bi ni koristio. E sad da li ću ja svakako dobiti box ili je to neto to moram da preciziram ?
Nemam trenutno problema sa D3 osim to u zadnjih par godina mnogo vie gledam online sadraj neko TV kanale pa bi se spustio na neki jeftiniji paket da jo i pritedim.
Pa onda uzmi najjeftiniji paket eon light u kom ne dobijas eon box ali dobijes eon aplikaciju za smart TV
ja ono sto sam video kod drugara na sajmistu je odlican neti i solidna slika,voleo bi da sbb dodje ovde o Borcu da moze da se predje a ne sa telekom adsl da prelazim na supernovu koja je sudeci po komentarima na graupama kojekakvim uzasna bar ovde u Borci
Zna li neko kako mogu online da platim racun ali za ne celokupan iznos nego samo za jedan mesec?
Za svaki racun mi salje samo ukupno zaduzenje.
Zna li neko kako mogu online da platim racun ali za ne celokupan iznos nego samo za jedan mesec?
Za svaki racun mi salje samo ukupno zaduzenje.
Jedino ako imas e banking pa skeniras IPS code i uneses iznos koji zelis.
polarnimeda
15.6.2021, 17:39
ljudi vec nekoliko meseci imam ne toliko velikih, ali iritantnih problema sa sbb-om.net jednostavno prestane da radi na 15-ak sekundi, recimo 5-10 puta dnevno. nije deal breaker, ali ume da smara. srecom pa retko igram online igre...
kakogod, reko da vidim ima li neko ideju pre nego sto se uhvatim u verovatno uzaludno vrtenje sa sbb-ovim kol centrom.
Same here bro :confused: takođe ne igram ali bude iritantno kada neće da mi učita stranicu jer je signal pukao.
desava se i meni nedeljama unazad,rekao bih skoro mesec i po dana, da kadsam na iPad uvece posle 12h, desava se da moram 20 puta ali bukvalno, idem wiFi ON-OFF-ON-OFF da bi mi proradio internet,dok recimo u tom momentu na kpmjuteru radi sve perfektno puna brzina...
polarnimeda
18.6.2021, 14:16
ali ja ne pricam samo o wi-fi nego generalno, na kompu preko kabla mi se net gubi. i to nekoliko meseci mozda... nije se desavalo u prvih godinu dana ugovora, koliko sam kod njih.
Kod mene je bio problem to je u mojoj zgradi bio neki pojačiva singala a on bi riknjavao svake 2-3 godine. Ako je to očekuj par meseci posle prvih problema da ostane bez neta a onda će čekati par dana bez neta na majstore. Zovi ih odma moda je to i kod tebe problem.
To nedolaenje majstora je najveći problem. Ja kod njih imam samo total tv koji u zadnje vreme radi i kad su navučeni teki oblaci. Dok na primer prijavim kvar, crko risiver na mts za iptv ujutru preko telefona i posle dva sata zovu da dolaze za petnest minuta da otklone kvar. A ne mogu da ih smislim zbo fiksnog telefona i arene koja bukvalno nita ne prenosi. Pa neto gledam kad istekne ugovor i da se kompletno prebacim na SBB. A opet čitam prethodno napisano kako ba i nisu aurni kad nastane problem.
Moj stric je telekom čekao dve nedelje da dođu da mu oprave net. Sve zavisi gde ivi, ako je na selu čekaće gde god bio ako si u gradu u najgorem slučaju par dana. Meni su prole godine u sred kovida doli isti dan iz SBB-a. Pre par godina smo čekali jedno 2-3 dana ali tada je problem bio smetnje na kanalima pa verovatno te onda stave nisko na prioritetu.
Space Beer
20.6.2021, 7:45
Meni se nekad desi da puken LAN konekija, ali mislim da je do račuanra, poto restart reava problem (a i wifi radi)
Inače, skoro sam im slao pitanje preko kontakta za podrku i odgovorili su za 2 sata, iako je bila subota, a nita nije bilo hitno (informacija o TV opcijama). To mi se odavno nije desilo nigde, znam koliko ja kasno na poslu odgovoram :|
Zavisi sve od grada do grada. U KG SBB tehnicka sluzba dolazi odmah
Za telekom isto znam da dolaze u nekim drugim gradovima brzo.
E sad sto se pucanje interneta tice to vec zavisi u kom si delu grada.
Ja sam odavno uveo SBB ali recimo da nemam net sad ja bi gledao da vidim
ko sta koristi u komsiliku i na osnovu toga bi doneo odluku.
water wizard
19.7.2021, 2:29
probaj drugi lan kabl, updejtuj drajver.. sa sajta realtek.. poto je 96% lan čipova realtekovi.
Imam problem i to malo čudan. Na drugom tv gde su mi ugradili onaj manj d3 uredjaj nemam RTS 1 i 2 i jo neke kanale (Prva,Happy i jo neke) na 1 je N1 i onda preskoči na 9 na onaj opster.
Svaki od onih profila sam probao (svi,d3,zabavni,sportski itd) i nema tih kanal.
Reset sam probao naravno vie puta. Kada altam kanale povremeno mi izbacuje da auira ali nita se zapravo ne desi.
Odem do SBB da otkaem uslugu u starom stanu a da devojka na sebe prijavi u novom. Pitaju me to otkazujem, ja iz zezanja kaem MTS nudi 12 meseci besplatno... oni mi odmah ponude 6 meseci besplatno kao i novim korisnicima tokom preseljenja... rekoh moe.
Sad slede pregovori, oni hoće da mi uvale NEO sa sve telefonom a ja ne elim telefon, rekoh fiksni nemam već godinama niti ga elim, hoću Duo Light i Plus paket kanala... to bi me izalo nekih 3690 din. Kae cica na alteru: "na duo ima samo 3 meseca gratis i sporiji net. Evo da ti upiem ja NEO LIGHT, ima bri net, 6 meseci gratis, telefon ne mora ni da koristi, a Plus paket ti upiem gratis za svih 24 meseca". Daklem, dobijem ta sam eleo, i bri net, i dui gratis period, i sve za 100 din manje mesečno od onog to sam ja traio. Dogovoreno!
Doli momci, doneli CAM modul umesto NEO uređaja (kako sam im traio), telefon nisu ni pomenuli da ugrade. Postavili onaj novi beli modem/ruter sa 5 GHz, i za sada radi daleko bolje od onog starog malog crnog Cisco. Izbaca punih 150/15 na svim uređajima koje sam zakačio preko 5 GHz mree, a bogami dobaca i 10 m kroz dva zida u spavaću sobu.
Tako da od pregovora u kojima sam za 2 min dobio promociju, pa jo jednu promociju da dobijem sve to elim pa i jo malo bolji dil... preko nove opreme koja radi odlično, ispalo je vrlo prijatno iskustvo preseljenja i dogovaranja paketa. A ni u starom stanu me niko nije naterao sve ovo vreme da pređem sa starog IKOM paketa (nudili su ali nisu primoravali), i koristio sam ga evo sve do sada. Potpuna suprotnost od onih horor priča koje čitam na Benchu kako ih maltretiraju na svakom koraku. Ili sam ja imao sreće sve vreme, ili većina malo preteruje.
https://www.speedtest.net/result/11813538459.png (https://www.speedtest.net/result/11813538459)
nexexcalibur
1.8.2021, 17:51
Kako god, oni su te obezbedili na 2 godine, svakako njihov win
Win-win rekao bih. Ja provajdera ne bih menjao iz vie razloga sada već, to ona naravno nije znala pa je ponudila one mesece gratis kao novom korisniku. Od tog trenutka ja kaem moe, i kada sam joj rekao koji paket elim ona vie nema razloga da nudi jo bolje uslove. Pa taj momenat u kom mi je sloila opciju sa jo vie pogodnosti a čak nijansu niom mesečnom pretplatom me je već zaista iznenadio.
polarnimeda
1.8.2021, 20:42
eeee da znamo, pa kad dodje na nas ostale red, da kazemo "eee, a aibu ste dali to, to i to!" :D
mada kada se setim, meni su prilikom prelaska kod njih sa mts-a kasnili koji dan sa uvodjenjem, pa su mi dodali jos dva meseca besplatno na originlanih 6, da se oduze. :)
sta ih briga, ionako samo mogu da zarade.
a speedtest kaze ping 6, DL 237 i UL 25.
jos samo kada povremeno ne bi pucala veza, sto se i nije dogadjalo prvih pola godine, godinu... tek poslednjih 4-5 meseci.
jos samo kada povremeno ne bi pucala veza, sto se i nije dogadjalo prvih pola godine, godinu... tek poslednjih 4-5 meseci.
Ja evo primećujem da mi veza puca na momente i to noću posle ponoći, oko 1 sat npr. I čim se vrati, brzine i ping su super... ali tako ima mikro prekide. Meni taman znak da bacim telefon i spavam. :kreza: Razumeo bih da je oko 8-12 uveče kad su skoro svi kući i okače se na net, ali to uporno posle ponoći... :icon_scra
polarnimeda
18.8.2021, 7:42
ja nisam uspeo (ni pokusavao) da utvrdim kada se najcesce desava, ali bice da je nesto tako, jer sam najcesce nocu na netu. bukvalno stane na pola minuta sve, sto je dovoljno da upropasti partiju onlajn igre, da ne pricam o npr. predavanjima preko neta, koja bi verovatno morao da batalim zbog konekcije (da odavno vec nisam).
dok sam bio na telekomu desavalo se redje, ali je trajalo i po nekoliko minuta, ne znam sta je gore, zavisi od slucaja do slucaja... sumnjam da ima smisla zvati ih, mozda gresim.
Super teka
6.10.2021, 14:19
Evo ovako: piem da bi ljudi imali uvid u kvalitet SBB TV i interneta. Za godinu dana sam imao 90 reklamacija. Prekidi u internetu i blokiranje vraćanja kanala na EON uređaju su skoro svaki treći-četvrti dan. :( Jednom sam reklamirao 10 dana i nisu ni doli da poprave internet koji nije radio a kada su doli rekli su da nemaju vie radnika u mom mestu, pa su zato kasnili. :eek: Ali zato računi im ne kasne. Plaćam 4100 dinara Eon paket a usluga je uas. Sin mi je na studijama na online nastavi i evo i danas sam mu erovao mobilne podatke sa telefona da bi pratio predavanja i potvrdio prisustvo. Radim online posao od kuće i srećom, komija mi je dao ifru od njegovog telekom interneta( koji uvek ima) pa se snalazim, jer ( za razliku od sina) moj kompjuter je blie komijskoj kući. Bruka ta sve radim da bih se naao i radio posao. :boodala: Ugovor mi ističe tek u junu sledeće godine i jedva čekam da se otarasim bede. :mad: Mada bih rado i sada to učinio da je moguće. :icon_stud
Moje iskustvo sa SBB:
Za godinu dana preko 92 reklamacije. :n-cc2: Stalni prekidi u internetu i bagovanje SBB EON uređaja u delu vraćanja kanala unazad ( svaka 4 dana u proseku). Jednom sam im reklamirao i doli su tek nakon 10 dana i rekli da su ih napustili serviseri pa nemaju ljude. Ali zato im računi od 4100 dinara stiu uredno. :cool: Posle su formirali neku ekipu i sada dolaze. Moj sin prati na studijama online nastavu i danas sam npr. opet morao da mu erujem mobile data sa mog telefona da bi pratio i da bi se prijavi kao prisutan na nastavi. :mad: jer je internet nestao celo pre podne. Ja isto radim online posao i imam velike muke sa SBB. Deavalo se da po 3 dana nemam internet, jer je crkao u petak a oni ne rade vikendom, pa dođu u ponedeljak popodne, nakače se na banderu i onda proradi sve. :boodala: Ugovor mi traje do juna sledeće godine i jedva čekam da se otarasim bede. Ako bih raskinuo ranije, mogu da se sudim sa njima a to ne bih. Inače, ping im je lo, instalaciije su iz vremena analogne tv i sporog interneta, pa moraju da zamene celu mreu ( tako su mi serviseri rekli). Muke sa njima. :facepalm Nikome ne preporučujem SBB internet i TV iz ličnog iskustva. :dedica:
A gde se nalazi ako nije tajna?
Super teka
6.10.2021, 16:30
A gde se nalazi ako nije tajna?
Ma nije tajna. Vrnjačka Banja koja je cela pokrivena telekom optikom pa čak i neka sela okolo....Sledeće godine beim od ove SBB bede ka telekomu.
Ma to sve zavisi od lokacije ne budite glupi. Imao sam telekom nisam se zalio sad imam SBB isto je okej
Malik Tintilinic
7.10.2021, 8:27
Ja sam pobegao od Telekoma zbog cestih problema i njihovog zaludjivanja kad pozovem (predlagali i rusenje zidova), a uvek se ispostavi da je problem ono na sta ja ukazem, iako "strucnjaci" danima tvrde da nije.
Sa SBB nemam problema.
Super teka
7.10.2021, 12:17
Ma to sve zavisi od lokacije ne budite glupi. Imao sam telekom nisam se zalio sad imam SBB isto je okej
Glup sam ako godinu dana reklamiram i ne dobijam adekvatnu uslugu, koju plaćam? :boodala: Ne znam da li sam glup ali u mom slučaju idem kod drugog providera jer je ovaj katastrofa. Jako prosto. Inače ranije sam imao telekomov internet i prosto je bio jako stabilan i daleko bolji od SBB. Onda sam preao na SBB jer je tada imao veću brzinu. Onda kreću problemi sa internetom i tv. Sada je stigla telekom optika i mislim da je tu internet daleko bolji. Jer dok sam imao telekom internet skoro nikada nisam imao ni jedan prekid. KOd SBB su prekidi svaki 4 dan. Seckanja......, bagovanja Eon uređaja.... Ma jako loa usluga a plaćam full Eon od 4100 din. Ma samo da istekne ugovorna obaveza i beim da mi se glava odmori.
Glup sam ako godinu dana reklamiram i ne dobijam adekvatnu uslugu, koju plaćam? :boodala:
Ma ne zbog toga nego ne mozes generalizovati. Kod tebe ne valja ali ne znaci da je tako kod svakog. Ja nisam imao vecih problema ni sa jednim ni drugim to ti govorim.
Ako ti je tako lo internet mogao si posle mesec-dva da raskine ugovor. Platio bi samo razliku između cene koju plaća sa ugovornom obavezom i regularne cene bez ugovorne obaveze za onoliko koliko si koristio uslugu.
Super teka
7.10.2021, 23:38
Ma ne zbog toga nego ne mozes generalizovati. Kod tebe ne valja ali ne znaci da je tako kod svakog. Ja nisam imao vecih problema ni sa jednim ni drugim to ti govorim.
Nisam nigde generalizovao već napisao svoje iskustvo . Gde si ovde shvatio da generalizujem ako sam pisao: "u mom slučaju idem kod drugog providera ","Moje iskustvo sa SBB: Za godinu dana preko 92 reklamacije",
. Nisam napisao da je svuda tako, jer to ne znam i ne zanima me.Ovo je tema gde svako napie svoje iskustvo. Tema se i zove "Vae iskustvo sa SBB-om" pa se i ja napisao da su u mom iskustvu katastrofa.
Super teka
7.10.2021, 23:39
Ako ti je tako lo internet mogao si posle mesec-dva da raskine ugovor. Platio bi samo razliku između cene koju plaća sa ugovornom obavezom i regularne cene bez ugovorne obaveze za onoliko koliko si koristio uslugu.
Znam da mogu bez penala da raskinem saradnju samo nakon isteka od 2 godine. Tako su mi rekli.
Nisam nigde generalizovao već napisao svoje iskustvo . Gde si ovde shvatio da generalizujem ako sam pisao: "u mom slučaju idem kod drugog providera ","Moje iskustvo sa SBB: Za godinu dana preko 92 reklamacije",
. Nisam napisao da je svuda tako, jer to ne znam i ne zanima me.Ovo je tema gde svako napie svoje iskustvo. Tema se i zove "Vae iskustvo sa SBB-om" pa se i ja napisao da su u mom iskustvu katastrofa.
Evo ovo je tvoj prvi post
Evo ovako: piem da bi ljudi imali uvid u kvalitet SBB TV i interneta.
Postavljas se kao da je SBB prema svima neodgovoran a nije tako. Pozz
Super teka
8.10.2021, 13:19
Evo ovo je tvoj prvi post
Postavljas se kao da je SBB prema svima neodgovoran a nije tako. Pozz
Radi u SBB? :D Iz celog posta se vidi da je moje iskustvo u pitanju,. Inače moje mesto je u problemu tako da su moji prijatelji i metani jako nezadovoljni a imamo uverenja već godinu dana da će mrea biti zamenjena. Eto ti sada generalizacije ( za moje mesto) pa moe da replicira u tom kontestu. :) Zavrio bih sa ovim da ne razvlačim temu.
Znam da mogu bez penala da raskinem saradnju samo nakon isteka od 2 godine. Tako su mi rekli.
Ba tako, a penali su razlika u ceni između usluge sa i bez ugovorne obaveze u vremenu u kojem si koristio tu uslugu. Dakle, da si raskinuo ugovor recimo nakon dva meseca platio bi manje od 1000 dinara. to je daleko bolje od dvogodinjeg paćenja sa internetom koji ne radi svaki drugi dan. Pa čak i da si dobio prve mesece za dinar, mogao si odmah posle prvog da ih se koliko-toliko bezbolno ratosilja.
Ukoliko jedna strana ne ispunjava ugovorene obaveze druga strana moe da raskine ugovor kada god hoće. Jasno je da sa 90+ reklamacija za godinu dana on u stvari i nije imao uslugu i mogao je ne samo da raskine nego i da ih tui da mu vrate mesečne isplate do datuma prve reklamacije jer nisu otklonili prijavljeni kvar.
water wizard
8.10.2021, 21:52
ba tako, podnesi albu a ne da slua ta ti alterue pričaju
Laskaris
10.10.2021, 17:35
Ukoliko jedna strana ne ispunjava ugovorene obaveze druga strana moe da raskine ugovor kada god hoće. Jasno je da sa 90+ reklamacija za godinu dana on u stvari i nije imao uslugu i mogao je ne samo da raskine nego i da ih tui da mu vrate mesečne isplate do datuma prve reklamacije jer nisu otklonili prijavljeni kvar.
Jeste...ali znas li ti koje su to muke Tantalove dok dobijes taj raskid ugovora...Nebitno kod koga. To je setanje od saltera do saltera...i traje. Na kraju je zena uspela jer je uporna i strpljiva ali to nije za pozeleti ni najcrnjem neprijatelju. Da kucnem u drvo Supernova mi kanda radi sad lepo osim sto se EPG gubi povremeno, a ni brat na SBB-u nema vecih problema. SBB je pre par meseci kod njega bio skoro neupotrebljiv, ali sredilo se. SBB je ostao bez kvalitetnog fudbala od proteklih godina, to je malo zez ako neko voli da gleda sport...
Mislim da je Telekomova optika trenutno ipak najbolje resenje ako neko zakljucuje novi ugovor. Godinu dana dzabe, placas godinu pa ako hoces posle promenis provajdera pa opet neki gratis period...
Partybreaker
18.10.2021, 11:40
EON Full (250/25)
https://www.speedtest.net/result/12200452240.png (https://www.speedtest.net/result/12200452240)
Preao napokon sa starog IKOM TEL3 paketa (75/2).
S obzirom da radim od kuće, malo mi je ovaj upload od 2Mbit/s do*izdeo. Jo kad videh 6 meseci po dinar, rekoh ajde da pređem.
Pribojavao sam se da li će postojeća infrastruktura da izdri ovoliki DL/UL, ali da kucnem u drvo - dobro je. Ruter su ostavili stari crni Cisco koji je prilično pouzdan, pa je i to ispalo kako treba.
Generalno sam zadovoljan, konačno neku povoljnost da daju i za stare korisnike.
Ruter su ostavili stari crni Cisco koji je prilično pouzdan, pa je i to ispalo kako treba.
Jel si na tome ti insistirao?
edit: ustvari ja sam pomesao sa stboxom. Koji ti je stb?
Partybreaker
18.10.2021, 13:03
STB je novi EON box. Onaj stari D3 su pokupili.
A za stari ruter nisam insistirao da ostane, ali sam iz priča shvatio da ako se naglasi - moe u svakom momentu da se pređe na novi beli ruter.
Luka Filipovic
18.10.2021, 14:46
Ja sam dobio preporuku od njihovih podizvodjaca da zadrzim stari cisco modem jer je daleko pouzadnijih od novih, belih. Jedina mana mu je slabiji wifi protok, ali svakako koristim wifi sa drugog rutera.
Partybreaker
18.10.2021, 15:54
Meni su rekli isto za WiFi - protok i domet je slabiji na starom Cisco.
Dodue, ja do skoro nisam imao problem nigde u stanu ni sa tim. U poslednjih par meseci zna da zeza ponekad, ali nije strano. Daleko mi je bitnija stabilna LAN konekcija.
STB je novi EON box. Onaj stari D3 su pokupili.
I kako radi taj eon box
Partybreaker
18.10.2021, 18:00
Imam ga pola dana, mislim da je prerano da sudim :D
Modernija je stvar u odnosu na stari D3 sigurno - pregledniji je, kanali su sortirani i ne skenira kompletnu frekvenciju stalno, vraćanje unazad, video klub... Takođe, ko ne poseduje smart TV - ovo ima identičnu YouTube aplikaciju kao moj LG smart TV, pa moe da poslui i da "opameti" jeftiniji TV. Dalje od toga nisam zalazio za sad.
to se tiče mana za sad - ima problem sa povezivanjem i update-ovanjem. Kod drugara je pri startovanju izbacivao neki overlay sa (slagaću) "Unavailable Service - 0" porukom, a ovi iz SBB su kod mene morali vie puta da ga ručno resetuju da bi na kraju izbegli update i pokrenuli ga uopte. I, kao i svi ti set-top box-evi - nije responzivan kao old-skul televizori, ali sa tim se treba pomiriti :opanachke
Iskreno taj crni gateweay je bila prva stvar na kojoj sam insistirao da se promeni.. Mnogo je bolji ovaj noviji , beli gateway Technicolorov...koji SBB daje..
Zato sto podrzava mnogo vece download i upload brzine... mislim da podrzava i vise kanala radnih na kojima radi tj docsis kanala..za stabilniji signal..
posmatrano u odnosu na taj stari crni Cisco koji moze da gura samo do 400-450 Mbps u downloadu, ako se dobro secam...
dakle onda je jasno da najverovatnije on ne bi mogao da izgura onaj najveci sbbov paket od 500 Mbps ...
ovako lepo ova kombinacija beli technicolor + eon box , odlicno sve radi,ja zadovoljan.
Ako moze pomoc. Hteo bih da na dva televizora koristim SBB. E sad, znam da je to moguce ali mi je problem sto bi drugi tv bio na drugom kraju stana. Kako se drugi tv povezuje na isti modem? Znam da drugi tv mora imati onaj mali box ili eventualno D3Cam karticu. Sta je jos potrebno?
Drugi STB povezuje koaksijalnim kablom iz splitera na kom ti je povezan glavni kabl iz kablovske, dok vezu sa ruterom preko LAN kabla pravi kako bi imao vraćanje programa unazad (D3 Cam to ne podrava).
pozdrav, imam velike probleme sa sbb-om. I ranije sa crnim ubee ruterom a novim EC belim ruterom često pucao internet tako da se radi o čudnom zastajkivanju koje se pojavljuje bez ikakvih pravila a najčeće prepodne. Prosto nestane veza i tako potraje nekoliko minuta i vrati se sam od sebe.
U pitanju je centar grada pa mi nije jasno o čemu se radi. Inače komp je vezan utp kablom pa nije do wireless konekcije. U SBBu kau da sve radi bez problema a ja ludim pogotovu jer radim od kuće pa imam velike probleme pri radu od kuće zbog ovog problema.
polarnimeda
3.11.2021, 18:07
pozdrav, imam velike probleme sa sbb-om. I ranije sa crnim ubee ruterom a novim EC belim ruterom često pucao internet tako da se radi o čudnom zastajkivanju koje se pojavljuje bez ikakvih pravila a najčeće prepodne. Prosto nestane veza i tako potraje nekoliko minuta i vrati se sam od sebe.
U pitanju je centar grada pa mi nije jasno o čemu se radi. Inače komp je vezan utp kablom pa nije do wireless konekcije. U SBBu kau da sve radi bez problema a ja ludim pogotovu jer radim od kuće pa imam velike probleme pri radu od kuće zbog ovog problema.
mislim da sam skoro opisao da imam isti problem. od kada sam uzeo sbb bio je savrsen 6-7 meseci, ali poslednjih 6-7 stalno prekida u nekom periodu, ali nema pravila bas. ume da bude i u sred noci. prekidi kad krenu budu od po pola minuta a umeju i na svakih 7-8 minuta u proseku da budu i tako nekoliko sati.
imam beli technicolor modem, ali nije do njega jer znam da je radio savrseno pre. sbb niam ni zvao, nekako sam ubedjen da nece nista pomoci. jedino kad krene tako ume da pomogne da ugasis modem i upalis ga minut kasnije recimo. ali kapiram da nemas taj luksuz ako radis od kuce, ko sto sam i ja radio. bas sam pomislio kako, da nisam prekinuo sam, sada bih morao da prekinem, zbog neta. bezveze.
ranije imao telekom, on je prekidao nesto redje, al su prekidi trajali cesce. dzabe 25 megabajta po sekundi ako ce da prekida. radije bih da bude duplo sporiji a skroz pouzdan, ali eto. nema garancija kod nas ni za sta.
water wizard
3.11.2021, 22:15
ako ti je posao zavistan od interneta ne bi bilo loe da se ima i backup internet, uzme kućni net preko mobilnog operatera za oko 1400 din mesečno.. pukne jedan net prebaci na drugi.. sad kad počnu kie vetar i sneg uvek moe da očekuje neke prekide. Nije ni on savren, ume isto da puca veza, ali ono.. bolje ita nego nita
Super teka
3.12.2021, 16:33
Imam ga pola dana, mislim da je prerano da sudim :D
Modernija je stvar u odnosu na stari D3 sigurno - pregledniji je, kanali su sortirani i ne skenira kompletnu frekvenciju stalno, vraćanje unazad, video klub... Takođe, ko ne poseduje smart TV - ovo ima identičnu YouTube aplikaciju kao moj LG smart TV, pa moe da poslui i da "opameti" jeftiniji TV. Dalje od toga nisam zalazio za sad.
to se tiče mana za sad - ima problem sa povezivanjem i update-ovanjem. Kod drugara je pri startovanju izbacivao neki overlay sa (slagaću) "Unavailable Service - 0" porukom, a ovi iz SBB su kod mene morali vie puta da ga ručno resetuju da bi na kraju izbegli update i pokrenuli ga uopte. I, kao i svi ti set-top box-evi - nije responzivan kao old-skul televizori, ali sa tim se treba pomiriti :opanachke
Kod mene Eon ima problem: kada nestaje internet u tim njihovim prekidima, neće da radi vraćanje kanala. Ako se to desi, prvo treba izvaditi lan kabal dok Eon radi i vrati se nazad. Najčeće tada vraćanje kanala proradi. Ako se desi da proradi vraćanje ali da se deava seckanje slike i zastajkivanja, tada reboot Eona odradi i proradi. Toliko puta sam radio da sam ga "doktorirao".:D
polarnimeda
8.1.2022, 21:44
kako vam radi sbb ovih dana, bar vi koji koristite net cesto?
meni i dalje prekida veza vise puta dnevno na po minut, dva. desilo se nocas i pola sata da ga nema. totalno je lose u smislu pouzdanosti.
razmisljam da predjem na telekom optiku, ne znam dal i tu ima pucanja ili je to stabilnije...
dzabe sto je 250/25 Mbps, rado bih prihvatio i da je duplo sporije, a da nema tih prekida...
ne znam vise ni dal je realno ocekivati da bilo koji net nikada ne prekida.
Malik Tintilinic
9.1.2022, 8:19
Zadovoljan. Od Telekoma sam pobegao, ne toliko zbog prekida, svakome moze da se desi, nego zbog master lvl sebastijanobolje kad ih pozovem, ne planiram da se vracam.
Meni je Telekomova optika tokom kasnog leta i početkom jeseni redovno prekidala između 19:30-21:00. Ostavim li tada računar uključen i odem li na pola sata, po povratku neta nema, niti ga mogu ponovo uspostaviti.
Dolazio je sam od sebe nakon sat-dva.
Desilo se desetak puta tokom 3-4 meseca, ali je poslednja 3 meseca sve normalno.
Meni je oko katoličkog boića radio sporije. Pisao sam im i javili ljudi da su u toku neki radovi i da od 27.12. neću vie imati problema. Tako je i bilo.
Probaj da ih kontaktira moda su i kod tebe radovi.
polarnimeda
9.1.2022, 17:47
ja koristim net non stop, cesto sam budan nocu (sto je verovatno i najbolje vreme za odrzavanje), pa mozda zato i ulovim te prekide...
svakako nisu dovoljno veliki problemi da bih rizikovao da prelazim na drugoj provajdera i da bude jos gore. pomislio sam da je optika mnogo pouzdanija, ali izgleda da ne mora da znaci.
i sbb ima neku optiku, ali koliko vidim za poslovne korisnike samo.
water wizard
9.1.2022, 17:52
meni kad pukne na a1 odem na ruter i kliknem connect, ili resetujem ako neće, isto tako prekidi na minut, retko kad pukne mrea pa čekam due
Stigao mi mail ,da uskoro i Vrbas prelazi na opticku kablovsku.
Potovani,
SBB GIGA mrea stie i u Va grad!
Započeli smo besplatnu digitalizaciju Vrbasa
Digitalizacija donosi veću stabilnost servisa, jo bri internet na najbolje ocenjenoj mrei u zemlji, vrhunski kvalitet SBB digitalne televizije na do tri TV uređaja u kući, bez dodatnih trokova ili povećanja pretplate.
Jos mi bilo cudno sto vec mesec dana rovare po gradu i postavljaju nove bandere, jos sam ja nacuo od nekoga da je to MTS u pitanju, da razvlace optiku. Mozda i jeste, ali zbog ove vesti sto sam dobio sve nesto mislim da je sbb u pitanju. Sto se mene tice voleo bih da je MTS, da imamo vise izbora.
water wizard
14.4.2022, 15:21
pa pitaj radnike za koga rade
pa pitaj radnike za koga rade
Zadnjih 2 nedelje nisam u mogucnosti jer sam istegnuo ligament na skocnom zglobu, a oni rade celu ulicu od mene, samo sam ih iz kola video. Ali svi mi kazu da su culi da je mts, tako da ce verovatno i oni uvesti optiku kod nas. Ako dodju do mog coska pitacu ih definitivno.
water wizard
14.4.2022, 18:37
ma da, gde je SBB tu je i MTS, da se otimaju za klijente, a tamo gde nema SBB mi nemamo tehničke mogućnosti ni za ADSL
nexexcalibur
19.5.2022, 22:36
Podizu brzine SBB-ovci, nekima je pusteno, a nekima je samo promenjena brzina u MojSBB aplikaciji pa ce uskoro ubrzanje nadam se.
polarnimeda
20.5.2022, 9:22
bolje da porade na stabilnosti.
svaki dan veza puca vise puta. jeste na veoma kratko, 20-30 sekundi, ali dovoljno da zezne skype poziv, neki download, online igru...
bolje da porade na stabilnosti.
svaki dan veza puca vise puta. jeste na veoma kratko, 20-30 sekundi, ali dovoljno da zezne skype poziv, neki download, online igru...
To zavisi od tvoje lokacije.
Mislim da sam imao 250/20 ( ili 25?)
Na moj SBB pise 300/30 sada ali i dalje imam stare brzine.
Da li je moguce u stan koji vec ima mts kablovske usluge (internet+tv+mozda jos nesto) uvesti sbb kablovske usluge (tv+internet+telefon) i da oba istovremeni i nezavisno rade?
Ghân-buri-Ghân
20.5.2022, 21:45
Da li je ovo povecanje brzina samo za giga mega ili ce povecati i ostalima?
Da li je moguce u stan koji vec ima mts kablovske usluge (internet+tv+mozda jos nesto) uvesti sbb kablovske usluge (tv+internet+telefon) i da oba istovremeni i nezavisno rade?
Moze.
polarnimeda
20.5.2022, 22:23
To zavisi od tvoje lokacije.
prvih godinu i po dana ugovora veza nije pukla ni jednom.
a poslednjih skoro godinu dana se desava ovako kako sam rekao, uglavnom uvece i nocu. tako da nije prosto lokacija.
Mislim da sam imao 250/20 ( ili 25?)
Na moj SBB pise 300/30 sada ali i dalje imam stare brzine.
isto. mozda barem bude stabilnije, ko zna. :)
Ja imam paket 300/15, posle ukljucenja u giga grad mrezu skocila mi brzina na 500/50, i sada su izgleda i to povecali, speed test mi pokazuje 550+/60.
Da li je ovo povecanje brzina samo za giga mega ili ce povecati i ostalima?
Moze.
Kod mene u zgradi je kablovska instalacija urađena kada je građena zgrada, dakle instalacije u zidu. Jel mogu obe kablovske da koriste taj vod ili bih za drugog provajdera morao da imam poseban vod ?
Aleksandar Djurovic
21.5.2022, 13:44
Mora novi vod.
Mora novi vod.
Kako se novi vod sprovede do stana?
Kroz hodnik preko kanalica :(
nexexcalibur
22.5.2022, 21:17
https://sbb.rs/20-godina-sa-vama/
01. jun
Partybreaker
26.5.2022, 19:05
Gura matori Cisco EPC3928S i nakon povećanja :cool:
EON Full (300/30)
https://www.speedtest.net/result/13203812075.png (https://www.speedtest.net/result/13203812075)
Kroz hodnik preko kanalica :(
Ispostavlja se da je u stanu mts optika. Da li to znaci da sbb moze postojecu kablovsku infrastrukturu u stanu slobodno da iskoristi?
Ako se ne varam, optika ide direktrno do rutera, nema veze sa koaksijalnim kablovima?
Tačno, odnosno optiku dovuku do kutijice u stanu tankim, jedva vidljivim kablom, i onda od te kutijice do rutera ide malo deblji optički kabl, ali u svakom slučaju nema veze sa klasičnom instalacijom za kablovsku televiziju u zidovima.
Tako da ako SBB ima mogućnosti da se zakači za razvodnu kutiju za kablovsku van tvog stana, trebalo bi da iskoristi (tako su kod nas raskačili PTT koji smo odjavili i zakačili se oni, nita mi nisu buili dodatno).
Nisam zadovoljan ali nema bolje
phenom_81
31.8.2022, 10:31
drugari, povecali mi paket na neki 600/60 i zamenili Cisco EPCS za neki novi ruter, koji moze da izgura tu brzinu preko 5Ghz opsega i stvarno moze. Al ja vec imam svoj ruter i to neki novi Archer CX5000 Wifi 6 ruter .e sad kad povezem iz SBB rutera u LAN Archera, dobijam tu brzinu, ali je SBB ruter glavni a ne moj, a kad povezem u WAN, onda se brzina preko Archera prepolovi dakle ne ide vise od 280, i na kablu i na wifi. Citao sam malo i testirao, kazu neki da je do CPU na Archeru, tako da sam probao da mu iskljucim QoS, FW SP1 i jos neke opcije mada je isto.. sta vi mislite?
razlog zasto mi treba povezivanje takvo je da bi SBB bio u opsegu 40.1 i opsluzivao kamere za zgradu kao i NVR , dok preko Archera radi moja kucna mreza u opsegu 0.1, gde se nalaze mrezni diskovi, Qnap, lokalne kamere, i ostala oprema ( telefoni, kompovi itd )
pozdrav,
Koji je tačno model rutera, jer meni Google ne izbacuje nita za CX5000.
Meni je prosto neverovatno da WiFi 6 ruter nema dovoljno snage da izgura bar 500Mb/s lan...
Ako je Archer C5400X, vidim u specifikaciji da ima neki Home care antivirus, pa probaj njega da isključi.
polarnimeda
11.9.2022, 10:16
ja primetio poslednjih mesec dva da veza vise ne puca svakih nekoliko sati na po minut. godinu dana je sigurno bilo povuci potegni, bukvalno nisam hteo u novi ugovor da ulazim zbog toga, razmisljao o mts-u.
videcemo kako ce dalje da ide.
verovatno se neko u komiluku alio pa su vam ugradili/zemnili pojačivače signala. Ja sam imao taj problem na staroj adresi pa smo svake 2-3 godine morali da reklamiramo da zamene to pojačivače da nam net ne puca.
zvucnjak
26.10.2022, 11:21
Postoji li neki operater za kablovsku TV kod nas koji bi bio dobra alternativa SBB-u (a da ima Prvu i sl)... i da moe na postojeću instalaciju da se povee da ne moramo da buimo neto...
Keva gleda neke serije na Prvoj pa navalila da joj promenim operatera da moe da nastavi da gleda Prvu... Pa gledam ako mogu da izbegnem buenje i uvođenje MTS-a (pogotovu ako nema optike na toj lokaciji) pa me zanima da li imam alternative za kablovsku konekciju...
el_corona
26.10.2022, 15:51
^Zemaljska televizija, STB neki za ~2000 dinara i sobna antena.
Mada trebalo bi da imas Supernovu u ponudi ako si iz BG-a, oni isto idu preko coax-a kao SBB.
Ako TV ima DVB-T2 tjuner, onda ti ne treba ni STB, samo antenu u TV. Mi u babinoj kući tako radimo koristeći loga antenu staru jedno 30 godina.
polarnimeda
27.10.2022, 5:23
samo, onda treba da postoji i neki razdelnik za tu antentu, jer je ulaz vec zauzet sbb-ovim kablom. da li ce to degradirati sliku?
pretpostavljam i da dodavanje zemaljskih kanala na istu listu na kojoj su sbb-ovi moze da se izvede bez problema i da se koristi jedan isti daljinski za sve. da se prakticno napravi da na TV-u bude sve kao i pre izbacivanja ovih kanala.
Pa ako koristi SBB-ov STB, onda ti je on povezan na TV preko HDMI, ne treba razdelnik nego samo na daljincu za TV prebacuje input između HDMI i DTV.
polarnimeda
27.10.2022, 6:54
na jednom tv-u da, ali imam i drugi u kojem je samo neka kartica ustekana u tv, a kabl je koaksijalni.
edit: mada i nebitno. moze i bez tih kanala. da je samo za mene moglo bi i bez tv-a uopste.
Svi znamo ta se deava u rezervatu-poglavica krejzi foks ne trpi kritike.Odvikavajte teletabise od nacionalnih opasnih frekvencija!
Malik Tintilinic
28.10.2022, 7:53
Krejzi Foks govori zmijskim jezikom preko dimnih signala. Prodao planine bledolikima, spalio pasnjake, gvozdenog konja tera preko pasnjaka nasih predaka, bizoni uginuli, a crvenoj braci prodaje vatrenu vodu za zuto kamenje!
pera82zmaj
28.10.2022, 8:05
Da, ludo burazeru.Kakogod nece da me nateraju da predjem na mts supernovu ni po cenu da poglavica ozdravi :paranoia:
Poglavica i njegovo ponaanje na stranu, treba imati u vidu da je MTS IPTV a ne kablovska. To samo u teoriji radi jednako dobro.
Inače, odavno nisam primetio one mikro prekide neta koje je SBB nekad imao. Kao da se stabilizovali malo.
polarnimeda
28.10.2022, 17:26
i na kraju ipak ostaju kanali. :opanachke
director
28.10.2022, 20:24
Eto ne mora kolega ni da prelazi na MTS ni da kupuje kućnu antenu. U principu gledali smo jo jedno krcanje dravnih para da bi se pokuala unititi privatna kompanija koja "neće da slua".
Imam pitanje. Jel D3 box bolji uredjaj sto se tice kvaliteta slike od EON boxa?
nexexcalibur
30.1.2023, 18:14
https://www.speedtest.net/result/14281650457.png
U zadnje vreme poceo da zeza sbb, jel ovaj download latency 359 normalan, ne bih rekao
polarnimeda
31.1.2023, 0:19
meni da kucnem u drvo u poslednje vreme manje vise radi bez problema.
nestao je net mozda 2-3 puta u poslednja 2 meseca, ugasim i ukljucim modem i bude ok.
nema pucanja na minut i vracanja kao pre pola godine.
download 293 Mbps, upload 29 Mpbs
idle latency 9ms, downward 27ms, upward 36ms.
U zadnje vreme poceo da zeza sbb, jel ovaj download latency 359 normalan, ne bih rekao
Ja plaćam 150/10 a na speed testu imam 145,19/9,33
DL latenciy mi je 26. Probaj jo par puta pa ako je toliko velik reklamiraj.
nexexcalibur
31.1.2023, 15:12
Reklamirao sam vec, uvek je toliko, cak i na fast.com
Kod mene isto. Inace godinama nisam imao problem.
nexexcalibur
5.2.2023, 14:11
Meni zamenili ruter i zamenio sam i kabl, ista prica...
Citao sam malo o ovome. Navodno se desava ako npr opteretis bandwidth.
Sad ja nisam strucan ali moje misljenje je da nam je optereceno cvoriste.
Nikola16789
15.2.2023, 0:41
Jel postoji nekakav trik da se skinem sa CGNATa bez da placam staticku IP adresu?
Ili da calne lovu, ili da juri vezu kod provajdera.
Jel vam se desilo nekad da skroz random se resetuje ime i password wi fi?
Deluje kao da se resetovao na fabricka ime wi fi je bilo tipa neto sg211gha a sifra nekih random 10+ slova.
nexexcalibur
14.9.2023, 21:57
Ne ali ovih dana uvece kad sam za kompom puca mi net. Ko zna sta se desava tokom dana...
Malopre se desilo. Nije mi se nikad desilo a ime i ifru nisam menjao godinama.
Ne znam da li ovi iz SBB-a moda su radili neki firmware update i da se to nije desilo.
Ili me je hack neko 🤣
Proverio na modemu i da urađen je factory reset.
E sad sto se to desilo to je misterija.
Eh.
SBB mi je u firmi vie puta promenio statičku IP adresu, a čuj neće da resetuje modem na fabrička podeavanja. :D
Nikad mi se nije desilo to sad. Ali eto za sve postoji prvi put.
Pretpostavljam da su mi radili firmware update.
U logovima ima bas nesto mnogo gresaka u to vreme i sve vezano za upstream.
Jel su to opet povecali brzine? Ide mi download na 400
Ubedjen sam da mi je bilo 300/30 sad usao na moj SBB i stoji 400/31. ( gde nadjose ovaj 1)
Kod mene na vie naloga nepromenjeno.
Stoji mi ba ova brzina na mojsbb 400/31
EON full
Pa dobro.
Ne bi bio prvi put da puste veće brizne testnoj grupi pa da vide kako će se mrea ponaati, pa da onda i zvanično puste svima.
Dodue, onaj kec na kraju jeste novost. :D :D
Meni je ne promenjen 600/60 ,nekad padne upload na 51+
Bilo bi lepo da zaokruze na 100 upload.
nexexcalibur
23.9.2023, 22:48
Internet mi vec 2-3 nedelje konstantno puca nasumicno. Desi se da tri se ruter tri puta zaredom restartuje.
Sbb support iako brz, od slabe pomoci. Serviseri izlazili dva puta, prvi put menjali konektore u stanu, drugi put na banderi/cvoristu, i dalje ista stvar.
Puca u toku gaminga, u toku streamovanja, u toku obicno browsinga (pitam se koliko li je jos puta pucao dok nisam koristio konekciju, dok jos nisam pratio lampice na ruteru). Evo danas sigurno 7-8 puta samo dok sam bio na racunaru.
Jedino sto je ostalo mislim, je da mi zamene ruter. Ubee ruter doduse je relativno nov pa mi je tesko da poverujem da ce to resiti problem...
Sigurno se jos neko susreo sa ovakvim problem, kako su vam ga resili, ili da li su vam uopste resili :paranoia:
polarnimeda
24.9.2023, 0:54
kukao ja na prethodnih nekoliko strana. prvih godinu dve ugovora sve radilo top, posle toga godinu dana stucalo kao tebi, malo malo pa pukne na minut. pa radilo opet savrseno skoro godinu dana, pa poslednjih meseci oce da po nekad tek pukne na zanemarljivo kratko, uz to da mozda prosecno jednom nedeljno zaglavi skroz i resi se gasenjem i paljenjem modema.
ne mogu da kazem da sam zadovoljan, ali sam slicne probleme ranije imao i na telekomu. i nisam ni kukao, tesko mi i da se bakcem sa njima...
moze se nasima kako hoce, nemamo previse razlicitih izbora. da ne kazem dva. :)
Super teka
8.10.2023, 22:52
Evo da se javim nakon pauze od nekoliko meseci. Nakon mojih muka sa loom funkcijom vraćanja kanala unazad na sbb i prekidima interneta u prvoj gradskoj zoni, kupio sam mts optički internet sa televizijom. Televizija radi skoro bez greke a daleko bolje od SBB na kome restarti moraju često da bi uopte proradila finkcija vraćanja kanala ( nekoliko zamena uređaja i preko 54 reklamacije nisu urodili plodom). Na MTS Iris sitemu to u 99% radi bez greke. Takođe odziv kanala i brzina interfejsa je bolja na mts-iris. Kad je intenet u pitanju, radi odlično i nemam prekida kao kod SBB...Tako da u mom slučaju, MTS je daleko bolji a SBB ću odjaviti da kada iskene obaveza da se oslobodim bede...Ovo je moje iskustvo....
el_corona
8.10.2023, 23:44
Meni je SBB radio top godinama, ADSL isto kod raznih provajdera, msm da sam samo 1-2 u tom periodu imao prekid dok sam bio kod Telekoma i to na po 10ak minuta.
E sad, kad je bilo neko nevreme pre godinu dana, pocne da zeza SBB, prijavljuj reklamacije, cimaj korisnicki servis, butaj po ruteru i sl. malo bolja situacija, zamenjene instalacije i oprema skroz ali dzaba, morao sam da predjem na optiku kod Supernove i to mi za sad evo godina dana radi bez problema, mozda je bio samo jedan prekid na nekih 5-10 minuta dok je SBB pucao svaki dan po 10x, sto mi je pravilo problem za rad od kuce i za online gaming.
SBB ima volje, serviseri isto ali dzabe kad su im interne procedure za neki veci poduhvat zasnovane "kako direktor kaze" i onda to bude malo razocaravajuce pa je bolje malo i promeniti provajdera, ima onih akcija po ovoliko ili onoliko meseci za 1 dinar, popust na pretplatu i sl. a ako nekom bas trebaju kanali od onog drugog provajdera, lako moze da se dodje na KP do naloga za mali novac.
Evo da se javim nakon pauze od nekoliko meseci. Nakon mojih muka sa loom funkcijom vraćanja kanala unazad na sbb i prekidima interneta u prvoj gradskoj zoni, kupio sam mts optički internet sa televizijom. Televizija radi skoro bez greke a daleko bolje od SBB na kome restarti moraju često da bi uopte proradila finkcija vraćanja kanala ( nekoliko zamena uređaja i preko 54 reklamacije nisu urodili plodom). Na MTS Iris sitemu to u 99% radi bez greke. Takođe odziv kanala i brzina interfejsa je bolja na mts-iris. Kad je intenet u pitanju, radi odlično i nemam prekida kao kod SBB...Tako da u mom slučaju, MTS je daleko bolji a SBB ću odjaviti da kada iskene obaveza da se oslobodim bede...Ovo je moje iskustvo....
Imaj u vidu da postoji neki otkazni rok kod SBB-a, smradovi hoce da se ugrade jos jedan racun na taj nacin, zbog toga mesec dana pre isteka ugovora najavi da zelis da raskines ugovor. Kad istekne taj period, onda imas valjda nedelju dana fore da im vratis opremu.
Нисам знао за овај безобразни отказни рок. Пре два месеца навалили да зову за продужетак уговора. У питању тотал тв. НФЛ пребацили на МТС а кључне емисије могу да гледам преко ју тјуба. Ја им кажем да не желим више претлату која узгред није мала, откачио већ два месеца не гледам. А нисам знао да треба да се врати опрема. Рачуни уредно стижу, мада сам сигуран да је уговор истекао.
water wizard
9.10.2023, 13:52
stiu računi dok ne otkae ugovor, ja sam koristio stari ugovor 5 godina u vip jer mi je trebalo a nisam znao do kad ću da ih koristim, a za novi ugovor i obavezu da plaćam jo 2 god nisam imao neke podsticaje i plan da ću jo toliko da koristim, pa kad mi vie nije trebalo samo sam otiao i otkazao.
Ne znam ta si mislio samo otkači i oni te zaborave :D
A otkazni rok treba pre kraja obračunskog perioda ili kako se to zove da raskine ugovor da ti ne naplaćuju jo jedan mesec
ĐнаŃи СакаŃĐľ ŃĐľ кО ĐşŃĐżĐľŃ Đ˝Đ° ĐžĐ˝Ń ŃŃваŃ...ĐиŃŃа, Онда ОдноŃŃ Đ¸Đź ОпŃоПŃ, и да пОŃŃĐ°Đ˝Ń ĐˇĐťĐ°Ńни ноŃĐľ По видоŃи Ń ŃиŃ
ОвиП пОŃНОвниŃаПа.
worstever
16.10.2023, 8:30
ta se desi sa dodeljenim imejlom od strane SBB, prilikom raskida ugovora? Zabrane pristup ili neko određeno vreme moe da se koristi?
director
18.10.2023, 23:02
Ček jel ja nisam obaveten da imamo neke SBB mailove ili je to neki specijalni paket ?
worstever
19.10.2023, 6:56
Oduvek ima SBB mail, bar koliko ja znam. Pretplatnik sam oko 20 godina.Iskreno,sad se ni ne secam tacno od kada.
Evo nasao sam info link https://sbb.rs/question/upoznaj-webmail/
polarnimeda
19.10.2023, 11:31
Svi uvek imaju, samo sto ne vidim razlog da se ikada koriste. Ja u zivotu nisam i necu.
water wizard
19.10.2023, 11:32
ta se desi sa dodeljenim imejlom od strane SBB, prilikom raskida ugovora? Zabrane pristup ili neko određeno vreme moe da se koristi?
Ja koliko znam svaki plaćeni email nalog vai dok se plaća, tako je svugde u svetu.. moda moe da se plaća samo email ako ti je neto bitno
Ja 20+ godina imam SBB mail i koristim ga samo za ozbiljne stvari. Bolji mi on nego Gmail, Hotmail itd.
https://webmail.sbb.rs/?r=s
Jos ga podesio na Windows mail i sve super sljaka i na gmail na telefonu.
director
20.10.2023, 19:50
Ja sam od tih mailova odustao jo u vreme dial-up interneta jer sam tada menjao provajdere vrlo često. Tada sam jo napravio mail na yahoo i koristim ga i dan danas. Imam i gmail, ali to mi je vie za registracije i slično retko kome dajem te mailove.
Mailove koje sam imao na gomili provajdera nikad nisam koristio, za ovaj nisam ni znao da imamo, nigde nije naveden u ugovoru i slično.
Pa da, u principu to i jeste najveći problem... Promeni provajdera i ta onda? Ako se ne varam, nekada davno je SezamPro imao opciju da plaća neku smeno malu cifru u to vreme da bi imao pristup emailu iako nisi njihov korisnik.
ta u slučaju otkaza ugovora sa SBB-om?
Inače SBB mail je tehnički manje vie ok, ali nude svega 500MB prostora, to je ipak u dananje doba malo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.